גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העצמאים חזרו לכיכר: "זהו חורבן בית שלישי בחסות הממשלה. העסקים מוקרבים על המזבח הפוליטי"

לפני שעה קלה החלה בכיכר רבין הפגנת מחאה של העצמאים והעסקים קטנים, המוחים נגד התנהלות הממשלה בהתמודדות עם נגיף הקורונה • "עשרות אלפי עסקים נסגרים ולא נותר לנו אלא לצאת למלחמת הישרדות כלכלית ולקחת את גורלנו בידינו"

הפגנת העצמאים בכיכר רבין / צילום: תמר מצפי
הפגנת העצמאים בכיכר רבין / צילום: תמר מצפי

העצמאים חזרו לכיכר רבין: בשעה זו מתקיימת בכיכר רבין הפגנת מחאה של העצמאים והעסקים קטנים שמחו נגד התנהלות הממשלה בהתמודדות עם נגיף הקורונה, והיחס לעצמאים בתקופה זו. המחאה מתמקדת בסיום הסגר הכלכלי ובתוכנית יציאה כלכלית לעסקים, הזקוקים לסיוע כספי מיידי על מנת לשרוד. את ההפגנה ארגנו שלל ארגוני עצמאים, מכל התחומים - התיירות, חיי לילה, אופנה, תרבות, שח"ם, איגוד המסעדות והברים ועוד - שהחליטו לשתף פעולה ולמחות נגד התנהלות הממשלה.

עו"ד רועי כהן נשיא להב, ממארגני ההפגנה, אמר הערב: "לא נשקוט עד שמישהו בחלונות הגבוהים יתעורר. זהו חורבן בית שלישי בחסות הממשלה, עשרות אלפי עסקים נסגרים ולא נותר לנו אלא לצאת למלחמת הישרדות כלכלית ולקחת את גורלנו בידינו".

לדברי דותן סופר מוביל קבינט התקווה, "במשך זמן רב מדי נתנו את אמוננו בממשלה שהבטיחה "שהכל יהיה בסדר"! היום אנחנו מבינים שהכל בסגר! היום עומדים על במה אחת בעצרת ענקית בכיכר רבין כל מובילי המחאה הכלכלית ודורשים פתיחה מיידית של המשק (באחריות) בנוסף למינוי פרויקטור כלכלי שיישב על תוכנית כלכלית מפורטת של יציאה מהסגר עבור בעלי העסקים יחד איתנו. אנו כבר לא נותנים אמון בהנהגה ודורשים להיות חלק מהפתרון."

העצמאים דורשים מהמדינה פתיחה מידית של כל העסקים על פי מתווה הרמזור - אזור ירוק: חזרה מידית של המסחר, קמעונאות, חנויות רחוב ומסעדות.

בנוסף, דורשים העצמאים מינוי פרויקטור כלכלי עם סמכויות לטיפול במשבר הכלכלי בין כלל משרדי הממשלה, ואשר יהווה כתובת ליצירת דיאלוג לשיתוף פעולה רציף ושוטף במסגרת צוות שיוקם עם נציגי ארגוני העצמאים והעסקים.

העצמאים חוזרים על דרישתם לשינוי מתווה הפיצוי במענק השתתפות בהוצאות קבועות לקריטריון של 25% החל ממאי 2020 (במקום 40% ומעלה).

בנוסך מבקשים העצמאים פטור מארנונה עסקית בחודשים ספטמבר-דצמבר לעסקים עם ירידה של 25% ויותר, ללא בירוקרטיה וללא מנגנון מסורבל דרך הסוכנות לעסקים הקטנים, לפי המנגנון שפרסמה הממשלה.

דרישה נוספת של העצמאים הנה הזרמה של פיצוי באופן מידי של המענק הסוציאלי לעצמאים על חודשים ספטמבר - אוקטובר.

ארגוני העצמאים מתייחסים גם לחקיקה בהתהוות בנוגע לעלות תשלום ימי הבידוד, ודורשים שוב כי המדינה תישא בנטל לבדה ותשלם למעסיקים וגם לעצמאים בעבור ימי הבידוד באמצעות המוסד לביטוח לאומי.

לדברי עו"ד רועי כהן נשיא להב, "העסקים במלחמת הישרדות על הפרנסה. באנו לזעוק למקבלי ההחלטות בירושלים, זו העת לקחת אחריות ולהחזיר את השפיות. מאבקי הכוחות הפוליטיים ממוטטים את הכלכלה הישראלית ואיתה את החברה כולה ואנחנו העצמאים והעסקים הקטנים הראשונים שמוקרבים על המזבח הפוליטי. די לשליפות מהמותן לפי לחצים פוליטיים".

תומר מור, מנכ״ל עמותת מסעדנים חזקים ביחד, אמר בהפגנה: "כל עסק שנסגר זה עולם ומלואו, כל עסק שנסגר מאבד בקרב מול האבטלה, עשרות עובדים לפחות; פוגע בתשלומים לעשרות ספקים שמתקיימים ממנו. כל עסק שנסגר הוא עוד מקל בגלגלי הכלכלה שמתחילה להיעצר.

״מסעדנים חזקים ביחד נלחמת מלחמת חורמה על חייו של כל עסק ועסק, מתוך הבנה שאי אפשר להחיות עסק שנסגר ומת. עם כל ההישגים שהבאנו למסעדנים ולעצמאים במשבר הקורונה, לצערנו יש עוד בירוקרטיה רבה אשר עומדת כתהום בין הזכאות של המסעדנים לקבלת פיצויים ומענקים ומכשילה את היכולת של העסקים לקבל המגיע להם ולהמשיך להתקיים.

"אני פונה לשר האוצר לפעול מיידית מול הבנקים להקל על תנאי האשראי ולשחרר את המיליארדים הכלואים בקרן ההלאות לעסקים בסיכון גבוה, שאמורה היתה לתת מענה לעסקים קטנים ובינוניים ובפועל לא משחררת מספיק כספים למשק.

"יש לשחרר עכשיו את הבירוקרטיה, לתגבר את רשות המסים בעשרות עובדים מיומנים שיטפלו בצרכי המסעדנים והעסקים הקטנים והבינוניים. אנחנו הקטר שמניע את המשק בעשור האחרון וזוהי לא פחות ממשימה לאומית לשמור על המסעדנות והעסקים הקטנים בינוניים בחיים".

תמיר ברלקו, מי שעומד בראש יוזמת 'לא יהיה בסגר' לפתיחת העסקים הקטנים, אמר בהפגנה: "אני מודיע לכם בשם כולנו, לא יהיה בסדר, עד שלא תהייה תקווה לכל הישראלים שעדיין לא איבדו את התקווה ובצער רב, אנו מתמעטים מיום ליום.

"המצב מעולם לא היה ככה. הכול קורס. ממשלת ישראל, אנחנו לא מאמינים לכם. הכול תלוי בשיקולים פוליטיים. למה שנסגור את העסקים שלנו? איפה ההיגיון? תפסיקו לספר לנו סיפורים, תתעוררו ותתחילו לעבוד בשבילנו, כי אנחנו כבר לא מאמינים".

הארגונים מארגני ההפגנה הם קבינט התקווה, התאחדות העצמאים, חיי הלילה והברים, צו 8 לפועלי התרבות, מסעדנים חזקים יחד, איגוד המסעדות והברים, לה"ב, המטה להצלת תיירות חו״ל, לא יהיה בסגר, צעדת המיליון, שח"ם ארגון השחקנים, איגוד חדרי הכושר, ארגון מנהלי הבריכות השחיה והקאנטרי, איגוד האמרגנים ומפיקי הבמה בשראל, ראשי התרבות, ארגון חברות ההגברה, איגוד שמלות הערב והכלה, ארגון הההיסעים הפרטיים, התאחדות בעלי אולמות האירועים, התנועה לעידוד האופנה בישראל והאגודה למחול תרבות הגוף והתנועה בישראל.

עוד כתבות

משה לארי / צילום: מזרחי טפחות

מזרחי טפחות: רווח של 1.5 מיליארד שקל – מחציתו יחולק כדיבידנד

מדובר בעלייה של 4% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, כאשר הבנק מציג תשואה גבוהה על ההון של 17.6% ● בניגוד לבנקי לאומי והבינלאומי, שהגיעו לשיעור חלוקה של 75% מהרווח הנקי - מזרחי טפחות, בדומה לדיסקונט, בוחר לחלק מחצית מהרווח הנקי כדיבידנד

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

"המשקיעים לקחו קשה את התחזית": מה הוביל לצניחה במניית נייס

מניית הטכנולוגיה השלימה ירידה של יותר מ־40% בשנה האחרונה לאחר שסיפקה יעדי צמיחה שכוללים השקעות שיפגעו ברווחיה ● אופנהיימר: "המשקיעים לא אוהבים ירידה בשיעורי רווחיות והיעדר מנוף תפעולי, המעלים חשש מתחרות"

ההנחות על החשמל יצטמצמו? / צילום: Shutterstock

רשות החשמל משנה את הכללים, וההנחות לצרכנים בסכנה

הרשות מעדכנת את מבנה תעריף החשמל ומעלה את העלויות הקבועות, מה שמצמצם את מרחב התמרון של הספקיות הפרטיות ● החשש: ההפסדים בשוק שגם כך מתקשה להרוויח יעמיקו, והשינויים בהכרח יגולגלו לצרכנים ● האם המכרז החדש לרכישת חשמל יספק פתרון?

ועידת ישראל לעסקים ה-32

בכירי המשק על במה אחת: ועידת ישראל לעסקים ה-32 יוצאת לדרך

ועידת ישראל לעסקים של גלובס היא הוועידה הוותיקה והחשובה בישראל. במסגרתה יתקיימו מושבים בתחומים: השקעות, תשתיות, הייטק וחדשנות, בריאות ועוד ● בין המשתתפים: ג׳ייסון גרינבלט, שליח הבית הלבן למזרח התיכון לשעבר, יו"ר צ'ק פוינט, מנכ"ל שיבא, מנכ"לי הפועלים, הפניקס, בזק, תנובה, אלקטרה צריכה, תורפז תעשיות, מנכ"ל הבורסה ורבים נוספים ● עוד בין המשתתפים: השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט והאלוף במיל' ניצן אלון, ראש מפקדת השבויים והנעדרים לשעבר, בהופעה ראשונה

מטוס F-35 ''אדיר'' מתוצרת לוקהיד מרטין / צילום: לוקהיד מרטין

ישראל מאבדת את היתרון במזרח התיכון. רק דבר אחד יכול להציל אותה

מכירת המטוס המתקדם פותחת מרוץ חימוש במזרח התיכון שאין לדעת איפה יעצר ● אי־הכרעת חמאס שידרה מסר בעייתי לציר הסוני המתון, והיעדר האופק המדיני בנושא הפלסטיני מרחיק את ערב הסעודית - על כן, טראמפ כאיש עסקים, עושה ביזנס בצירים אחרים ● רק נורמליזציה עשויה לאזן את מחיר ההפסד לישראל

הדמיה של תוכנית ''קרן הקריה'' / צילום: רשות מקרקעי ישראל

11 שנים לאחר שמשרד הביטחון פינה את השטח: מכרז "קרן הקריה" יוצא לדרך

המכרז, המשתרע על שטח של כעשרה דונמים, מאפשר בנייה של 741 יח"ד ושטחי מסחר, במגדלים בני 50 קומות ויותר ● במשרד הביטחון מציינים כי המכרז פורסם "לציון היערכות לפינוי השטח"

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן / צילום: דוברות מבקר המדינה

מבקר המדינה מצטרף לביקורת האוצר על צה"ל: אין בקרה על עשרות מיליארדים בתגמולי מילואים

דוח חדש של מבקר המדינה מצביע כי לצה"ל ולביטוח הלאומי אין מנגנון בקרה משותף שמוודא שההוצאה הציבורית מנוצלת באופן יעיל ● בנוסף, המבקר אנגלמן מצביע על התנהלות בעייתיות של האקדמיה מול הסטודנטים ● ומה בנוגע לזכויות העבודה?

דוגמאות למודעות ובהן התחזות לאנשי מפתח למטרת הונאה / צילום: צילום מסך

"המניות יעלו ב-300%": גל ההונאות הפיננסיות מתפשט במודעות גוגל

פרסומות המתחזות לאישים בכירים במטרה לבצע הונאה שטפו תחילה את הרשתות החברתיות, וכעת מופיעות ביעד חדש ● גוגל: "השקענו רבות במערכות לשיפור האיתור והאכיפה"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: הדס פרוש

נתניהו מעיד בתיק 4000: אין הקבלה בתולדות המדינה לשיטפון ההתקפות עליי בתקשורת

רה"מ בנימין נתניהו החל להעיד בתיק 4000 ● עו"ד יהודית תירוש חוקרת אותו בחקירה נגדית לגבי האישום נגדו בשוחד סביב מתן הטבות רגולטוריות לקבוצת בזק שהייתה אז בשליטת שאול אלוביץ', תמורת הטיית הסיקור באתר וואלה לטובתו ולטובת משפחתו ● נתניהו: "לא הייתה שום הבנה עם אלוביץ'" ● עו"ד תירוש: "אנחנו נמצאים בתיק של היענות חריגה לבקשות סיקור; אנחנו נראה שלנתניהו הסיקור התקשורתי מאוד חשוב"

הדמיית מגדל SIX 8 / צילום: SIX 8

יותר מ-200 אלף שקל למ"ר: מחיר שיא לדירה ליד הים בתל אביב

לגלובס נודע שלאחרונה התבצעה אחת העסקאות הגבוהות שבוצעו השנה - דירה בקומה העשירית במגדל SIX 8, שלא רחוק מהדולפינריום בתל אביב, נמכרה תמורת 58 מיליון שקל ● הסכום ששולם מבטא מחיר ממוצע למ"ר של כ־210 אלף שקל והוא אינו לוקח בחשבון שטח מרפסות ושטחי שירות אשר עשויים לשנות את המחיר הממוצע

הנפקת פלייטיקה בנאסד''ק. המגעים עם רוביו הסתיימו / צילום: יח''צ

קשיי צמיחה: הסיבה לפיטוריהם הצפויים של מאות עובדי פלייטיקה

לצד רווחיות ודיבידנדים, חברת הגיימינג בדרך לסבב פיטורים שני בתוך שנה, הפעם גדול במיוחד ● משחקי הליבה שלה שוחקים את ההכנסות, הצמיחה מדשדשת והמניה נסחרת בשפל לעומת ההנפקה ב־2021

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפגישתם בבית הלבן היום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

בן סלמאן לטראמפ: "רוצים את הסכמי אברהם ופתרון של שתי מדינות"

מי שעד לא מזמן נחשב ל"מוקצה מחמת מיאוס" נפגש עם הנשיא בחדר הסגלגל ● טראמפ אמר שיעביר דגם "דומה מאוד" של F-35 לסעודיה ● השניים צפויים לחתום על סדרה של הסכמים ביטחוניים, וידונו על שיתוף פעולה בתחום הגרעין האזרח

פרויקט תמ''א ברחוב צה''ל, קרית אונו / צילום: תמר מצפי

גל מיזוגים של חברות תמ"א 38: החברות הקטנות נכנעות לשוק הקשה

הקשיים הפיננסיים, ירידות המחירים והמלחמה גורמים לעשרות חברות יזמיות קטנות בתחום ההתחדשות העירונית למכור את עצמן - בעוד החברות הגדולות אוספות פרויקטים ומתחזקות

בית רומנו הקיים / צילום: משה צור אדריכלים

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ת"א: 3 קומות יתוספו לבית רומנו שיהפוך למבנה ציבורי

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב החליטה כי הזכויות בבית רומנו יועברו מחברת YBOX נדל"ן לעירייה ● בתוך כך, המבנה ההיסטורי יהפוך למבנה בעל אופי ושימושים ציבוריים ● בתמורה, תקבל החברה זכויות למגורים בהיקף של עשרות אלפי מ"ר במקומות שונים בעיר

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

אנבידיה הצטרפה לגיוס הענק בסטארט-אפ החדש של אמנון שעשוע

ענקית השבבים הצטרפה לסבב הגיוס בן 200 מיליון הדולר של דאבל איי.אי טכנולוגיות, חברת הסטארט-אפ החדשה של מייסד מובילאיי ● החברה, המפתחת "סוכני בינה מלאכותית" ומודלי שפה המתמחים בתחומים שונים, גייסה עד היום 221 מיליון דולר

מארק צוקרברג, מנכ''ל מטא / צילום: ap, David Zalubowski

ניצחון דרמטי למטא: החברה לא תוכר כמונופול בתחום הרשתות החברתיות, וואטסאפ ואינסטגרם לא ימכרו

שופט פדרלי בוושינגטון קבע כי נציבות הסחר הפדרלית לא הצליחה להוכיח שרכישת וואטסאפ ואינסטגרם חיסלה את התחרות בתחום הרשתות החברתיות באופן לא חוקי ● מדובר בפגיעה משמעותית בנציבות שמנהלת הליכים דומים נגד עוד ענקיות טכנולוגיה

רוברט אנטוקול מנכ''ל ומייסד פלייטיקה / צילום: יח''צ אוהד רומנו

סבב פיטורים שני בפלייטיקה השנה: עלול להשפיע על מאות עובדים

חברת הגיימינג הישראלית יוצאת לסבב פיטורים נוסף בשבועות הקרובים, שעשוי להשפיע על מאות עובדים - ככל הנראה בין 10% ל-20% מתוך מעל ל-3,000 ● הקיצוצים בחברה החלו כבר ב-2022, אז הועסקו בחברה מעל ל-4,000 איש ● בפלייטיקה הסתפקו בתגובה קצרה: "בהתאם למדיניות החברה, איננו נוהגים להתייחס לנושאים מסוג זה"

אמבולנסים של מד''א / צילום: דוברות מד''א

הנרצח בפיגוע בגוש עציון: אהרון כהן מקריית ארבע

חיל האוויר תקף מתחם אימונים של חמאס בדרום לבנון ● טראמפ על מכירת מטוסי ה-F35 לסעודיה: "הם יהיו די דומים לאלה שאנחנו מספקים לישראל" ● חמאס גינה את ההחלטה במועצת הביטחון ואמר כי הוא לא מוכן להתפרק מנשקו ● צה"ל מאשר: חיסלנו בעזה שני מחבלים שחצו את הקו הצהוב ● עדכונים שוטפים

דוד פורר / צילום: איל יצהר

סרצ'לייט ופורר חיסלו את ההחזקה בבזק ב־2.7 מיליארד שקל

ביקום השלימה את מכירת כלל מניותיה בבזק בהיקף של 2.7 מיליארד שקל, ועל כן היא כבר לא בעלת השליטת בחברת התקשורת ● גורמים בסביבת העסקה מדווחים כי 60% מהרוכשים הם גופים ישראלים והיתר זרים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בבורסת ת"א; השקל נחלש, נייס צנחה ב-19%

מדד ת"א 35 נפל ב-1.9% ● המניות הדואליות חזרו מוול סטריט עם השפעה שלילית של כ-1% ● מדדי ה-S&P 500 והנאסד"ק נפלו מתחת לממוצע הנע של 50 יום שלהם - מה שעלול להצביע על ירידות נוספות בדרך ● בקנטור מסתכלים על הירידות בביטקוין ומזהים הזדמנויות