גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כל מה שתיירים ישראלים צריכים לדעת לקראת נסיעה לאמירויות

איך מתנהגים במפגש עם הרשויות בנסיכויות, איך דובאי ואבו דאבי מקבלות תיירים והאם כדאי לדבר עם המקומיים? ● לקראת הפתיחה הרשמית של התיירות ההדדית בין ישראל לאיחוד האמירויות, גיבשנו רשימה שכל תייר שמתכוון לנפוש באמירויות צריך להכיר ● צ'ק אין לסופ"ש

אמירתי שומר על ההנחיות במלון בדובאי / צילום: Jon Gambrell, Associated Press
אמירתי שומר על ההנחיות במלון בדובאי / צילום: Jon Gambrell, Associated Press

בשבועות הקרובים תיפתח רשמית התיירות ההדדית בין ישראל ובין איחוד האמירויות, יעד מסקרן ומעניין שעד לאחרונה היה שמור מתחת לרדאר או לבעלי אזרחות זרה.

ההתרגשות גדולה. באיחוד האמירויות מחכים לישראלים ושם מתייחסים לתיירות כאל משאב כלכלי חשוב ולכן התיירים ימצאו שפע של בילויים, מלונות פאר, שירות ברמה הגבוהה ביותר, וכל זה במרחק של שלוש שעות טיסה מתל אביב.

הכול נשמע טוב ויפה, וגם המחירים (בינתיים בחסות קורונה) משקפים תמורה טובה בעד הכסף, אלא שכדאי להכיר גם את התרבות של המדינה המארחת שאותה היטיב לתאר מנהל תחום התיירות במשרד התרבות והתיירות של אבו דאבי, עלי אל שאייבה בראיון ל"גלובס" - "באבו דאבי יש 1.5 מיליון תושבים בעלי אזרחות מ-200 מדינות, אנחנו יודעים איך לקבל תרבויות שונות ואנחנו פתוחים ומכבדים כל אדם. אנחנו מאמצים שינויים, תראו נשים בביקני בחוף הים או נשים מכוסות מכף רגל ועד ראש - שתי הדרכים מקובלות כאן, אבל - בדיוק כמו בכל מדינה אחרת, אנחנו מצפים שיכבדו את החוקים והתקנות שלנו".

הציפייה הזו לגיטימית בהחלט והיא מחייבת מכל נוסע ישראלי להכיר מה מותר ובעיקר מה אסור ולשמש לא רק כשגריר טוב אלא בעיקר לא להסתבך עם הרשויות. הציפייה היא שהמשמעת הציבורית שנשמרת על ידי המקומיים תכובד גם על ידי התיירים.

איחוד האמירויות בנויה משבע אמירויות, אבו דאבי ודובאי הן שתי המוכרות וסביר שיהיו היעד העיקרי לתיירים הישראלים, שם יש יותר פתיחות ככל שהתיירים מגיעים יותר ויותר.

חשוב לדעת, בכל האמירויות מתנהלים על פי השריעה, חוקי ההלכה האיסלמית. השבוע, ביקרתי לגיחה קצרה באבו דאבי במסגרת משלחת של אנשי תיירות ותקשורת. תמיד רציתי לבקר באמירויות וחזרתי בתחושה שנפתח לנו יעד תיירותי מעניין ומרשים מאוד. יעד שהישראלים יכולים לאהוב בקלות כל עוד הכול נקפיד כולנו להתנהל בלי התחכמויות מיותרות.

כיום אגב באבו דאבי יש חובת בידוד של 14 ימים לכל התיירים שגם עוברים בדיקת קורונה אחרי הנחיתה - נוספת לזו שעשו במדינתם. לכן, בסיור שנערך לנו בעיר, נשמרו כללי הבידוד במסגרת "קפסולה" ובעיקר התרשמנו ממה שיש לבירת האמירויות להציע דרך סיורים באוטובוס.

המדריכים שליוו אותנו הדגישו כמה כללי אצבע ובעזרתו של דודו דהן, מומחה לדובאי בחברת ספיריט הפקות עולם, גיבשנו רשימה שכל תייר שמתכוון לנפוש באמירויות צריך להכיר:

1. לא מסרבים להזדהות בפני שוטר. דהן מדגיש: "אם ניגשים אליכם שוטרים או נציגי הממשל, חשוב לענות בצורה מכבדת. לא לצחוק או להפוך את הסיטואציה ל"מסתלבטת". מספקים את כל הפרטים ולא מתווכחים אם מקבלים קנס". בנוסף, לא מצלמים שוטרים או אנשי ממשל, ובכלל גם את המקומיים לא מצלמים בלי רשות. לדברי דהן העונשים על מפרי החוק יכולים להיות כבדים "משתדלים לא להכניס תיירים למעצר אבל לא יהססו לשים חותמת שחורה בדרכון שתאסור כניסה בעתיד ולגרש תיירים".

שוטר בדובאי / צילום: Ahmed Jadallah, רויטרס

2. האיסור החמור ביותר - סמים. אין מה להתחכם ולא כדאי למתוח את הגבולות בנושא הזה.

3. אלכוהול - להסתובב שיכורים ברחוב היא התנהגות שעשויה להוביל לענישה כבדה. נהיגה בשכרות היא אחת העבירות החמורות ביותר. אסור להסתובב במתחמים ציבוריים, כולל ברחוב או בחופי הים עם בקבוקי אלכוהול בכל שעות היממה. אפשר לשתות בברים, במסעדות, במועדוני לילה או בבתי מלון. אלכוהול מוגש לבני 21 ומעלה.

4. הקפדה על נוהלי הקורונה - באמירויות לא מחפפים. סימוני הרצפה במקומות ציבוריים דוגמת שדה התעופה הם לא קישוט. כל אדם מתבקש לעמוד בנקודה המסומנת ולשמור על מרחק. מסכה עוטים על הפה ועל האף, לא על הסנטר ולא על הפה בלבד. הקנס למפרים: 3,000 שקל. "ואין מה להתווכח או לבקש 'לוותר לי הפעם'", אומר דהן.

עלי אל-שייבה, מנהל התיירות והשיווק במשרד התרבות והתיירות של אבו דאבי / צילום: מיכל רז-חיימוביץ, גלובס

5. המטבע המקומי הוא דירהם, ששווה לשקל אחד. מנעד המחירים הוא עצום, אפשר למצוא שווארמה ב-8 שקלים ואת המאכל המקומי מג'בוס (אורז ובשר או דגים) גם ב-20 שקל למנה. בקבוק קוקה קולה עולה כ-4 שקלים. אגב כל רשתות המזון המהיר המוכרות נמצאות באמירויות, לצד מסעדות מכל מטבח - מהודי עבור באמריקאי ועד לבנוני.

6. כשרות - מיום ליום הופכת לפופולרית יותר ויותר ואף בדרגה של כשרות מהודרת, בבתי המלון וגם בחלק מהמסעדות אפשר למצוא מזון כשר.

רב יוצא מתוך מסעדת KAF הכשרה במלון ארמני בדובאי / צילום: Kamran Jebreili, Associated Press

7. חיי לילה - יש מועדונים, ברים ומסעדות בהם גם מוגש אלכוהול. אשרף המדריך שליווה אותנו התגאה כי "אנחנו המדינה הטובה ביותר בעולם בכל הנוגע לנתוני פשיעה. תיירים, כולל נשים לבד יכולים להרגיש הכי בטוחים בעולם ולהסתובב בלי חשש ברחובות העיר בכל שעות היום".

8. תחבורה ציבורית - יש אוטובוסים אמנם אבל ההמלצה של אשרף היא להתנייד במוניות גם לאור מחיר הנסיעה הנמוך (יש גם אובר), המלצה אחרת שלו היא לשכור רכב, כולל האפשרות להתנסות ברכבי יוקרה או ספורט, דוגמת פרארי ושות'. המחיר לליטר דלק אגב הוא 2 שקלים.

9.  שיח עם מקומיים - כן! "יש פה את תרבות האירוח של הבדואים", הסביר אשרף "תגלו עד כמה האמירתים מסבירי פנים ונחמדים". מהממשקים שהיו לי, הוא צודק. חשוב לדעת שהיות שרוב הנמצאים באמירויות הם זרים, האנגלית שגורה בפי כל.

מופע לתיירים במרינה בדובאי / צילום: Kamran Jebreili, Associated Press

10. לינה ביחד לזוגות לא נשואים - זוגות לא נשואים יכולים להזמין חדר ביחד בבית מלון (בעבר לא היה ניתן) ומזוגות חד מיניים מצופה ללון במיטות נפרדות (טווין). זוגות מכל המינים לא יכולים להפגין חיבה או להתרועע יחד ברחוב.

11. לבוש: הציפייה של האמירתיים היא ללבוש מכבד. לא יוצאים עם בגדי הבריכה או הים לרחוב, לא עם גופיות דקיקות או מכנסונים ולא בלבוש צמוד מדי. אפשר ללבוש חולצות קצרות או שמלות אבל כאלה שלא חושפים כתפיים. לא רק במקומות קדושים, גם בכניסה למרכזי הקניות יש שילוט שמבקש לכבד את הנחיות הלבוש שמוקפדים אף יותר באיזורים הפחות מתוירים כמו דובאי העתיקה. בחופי הים אפשר ללבוש בקיני.

12. רואים לכם - את כל המרחבים הציבוריים מרשתות מצלמות כך שאם ביצעתם עבירה יש לצפות שלא תחמקו מעונש והרשויות תמצא אתכם. "עברתם על מהירות בנהיגה? תדעו שהקנס של 600 דולר כבר מוכן והוא בדרך, גם לתיירים", אומר דהן. גם השארת פסולת בחוף הים למשל היא עבירה שצפוי עליה עונש, וגם היא כנראה מצולמת.

13. קניות - המחירים לא מוצגים על גבי מרבית המוצרים, אולי משום שלמקומיים לא ממש משנה כמה עולה התיק או הבגד. בחנויות לא מתווכחים על המחירים ובשווקים אפשר- וגם זה בכבוד. המע"מ באמירויות עומד על 5%, תיירים יכולים לקבל החזר בשדה התעופה.

רובע השופינג החדש של דובאי. מאות מיליוני דולרים הושקעו / צילום: Kamran Jebreili, Associated Press

14. סממנים יהודיים - אפשר להסתובב עם כיפה, לבוש דתי או מגן דוד. באמירויות מכבדים אנשי דת. עד לאחרונה הדבר היה בעייתי, גם לנוכח היחס העובדה שישראל לא הוכרה כמדינה ידידותית או בכלל (בספרי הלימוד של הילדים ישראל אפילו לא הופיעה במפה).

15. לא לדבר סרה על המנהיגים ועל בני המלוכה. ההמלצה היא להימנע מדיבורים על איסלאם, על פוליטיקה ועל כל מה שקשור להנהגה אותה המקומיים מכבדים מאוד.

16. אין קזינו - במסגרת חוקי השריעה ההימורים אסורים.

17. טיפ לנותני שירות - מקובל לתת טיפ של 10% למלצרים ולנותני שירות אחרים. באמירויות יש כוונה לצמצם את השימוש במזומנים ולעבור לתשלומים דיגיטליים, גם אז אפשר להוסיף שירות ואף מקובל.

***גילוי מלא: הכותבת הייתה אורחת של החברות איתיחאד וקבוצת ממן וטסה במימון מלא של "גלובס"

עוד כתבות

חברת TRULLION / צילום: TRULLION

"כמו מערב פרוע": חרדי אמריקאי וחילוני יוצא 8200 הקימו חברה מבטיחה

מאחורי חברת טרוליון עומדים חרדי אמריקאי וחילוני יוצא 8200 שחולקים חזון משותף: ייעול עבודה חשבונאית בארגונים באמצעות בינה מלאכותית • נגד מה הם מתחרים? "הלקוחות שדבקים באקסל" ● הסטארט-אפים המבטיחים

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

היישר מרוסיה: איראן תקבל השבוע נשק חדש

לפי סוכנות הידיעות האיראנית הממלכתית, איראן תקבל כבר בשבוע הבא אספקת מטוסי קרב מדגם סוחוי 35 ● כיום חיל האוויר של משטר האייתוללות מתבסס על מטוסים מיושנים מאוד כמו פנטום - כך שמאזן הכוחות האווירי הנוכחי צפוי להשתנות, אך ישראל עדיין מתקדמת יותר

דיקלה כהן שיינפלד, ראשת הסגל של נשיא המדינה / צילום: קובי גדעון, לע''מ

מהילדות בבית שמש והלימודים בפנימייה דתית, לפגישות עם הנשיא ביידן

אחרי אחד הנאומים של יצחק הרצוג, אי שם ב־2010, ניגשה אליו דיקלה כהן שיינפלד  וביקשה להתנדב אצלו ● גם היא לא האמינה ששנים אחר כך היא תקבל שיחת טלפון שתהפוך אותה לראשת הסגל של נשיא המדינה:"ברגעים היסטוריים, אני שואלת את עצמי איך הצלחתי להגיע לזה. בפעם הראשונה שלי בבית הלבן, הייתי צריכה לסגור פה פעור"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

עיראק / צילום: Associated Press, JEROME DELAY

הפצצה בבסיס מיליציות פרו-איראניות בעיראק, רצף אזעקות בצפון

גורמים ישראלים ואמריקנים: לא קשורים לתקיפה בעיראק • שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • רקטה נפלה בשטח פתוח מחוץ לשדרות, צה"ל תקף את מוקד השיגור • כל העדכונים

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס / צילום: Reuters

דיווח בארה״ב: הנהגת חמאס שוקלת לעזוב את קטאר לטובת המדינה הזו

על פי הוול סטריט ג׳ורנל ברקע המו״מ השברירי לעסקת חטופים והלחץ שמופעל עליהם, בכירים בהנהגה המדינית של חמאס פנו לשתי מדינות באזור ובהן עומאן

שי-לי עטרי וינר / צילום: צילום: עוז שמש | איפור ושיער: שלומית פדידה | סטיילינג: בר פרידמן

שי-לי עטרי וינר: "שייה לא ילדה עצובה. היא בערך הדבר הכי מצחיק שיש"

בפסח שעבר שי-לי עטרי ויהב וינר היו אם ואב הסדר של קיבוץ כפר עזה. השנה היא מסרבת לחגוג ● אבל בדבר אחד היא מצליחה להיאחז ● פרויקט מיוחד

נהר הסיין בפריז / צילום: ap, Pavel Golovkin

הישג נועז באולימפיאדת פריז: הפיכת נהר הסיין לבטוח לשחייה

במשך עשורים לא הצליחה פריז לנקות את נהר הסיין, שמזוהם ממי ביוב ● לקראת האולימפיאדה, שתכלול שחייה ושיט בנהר, היא מוכרחה לעשות זאת ● אבל לא כולם מאמינים שזה אפשרי, "צריך תוכנית אחרת", אומרת האלופה האולימפית בשחייה במים פתוחים

איך לשמור על תחושת הפליאה שהרגשנו בטיול בחו''ל / צילום: Shutterstock

איך לשמור על תחושת הפליאה שהרגשנו בטיול בחו"ל

אנו עומדים בקצה מכתש, צופים בשמש זורחת מעל הר, מבקרים ביערות הגשם, צופים בגלים המתנפצים - ומשהו עמוק מתרחש בקרבנו ● ואז אנחנו חוזרים הביתה, לשגרה, והכול מתפוגג ● אבל זה לא חייב להיות ככה ● ארבעה דברים שאפשר לעשות כדי לשמור על הניצוץ

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו