גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיהן שלוש השכונות היחידות בישראל שבהן תקבלו תשואה של יותר מ-5% על הנכס?

בדיקה של אתר madlan מגלה כי מדובר בשכונות בבית שאן, בדימונה ובנשר ● באילו מקומות נוספים בארץ ניתן למצוא תשואה שמתקרבת לכך ומתי התשואה היא לא בהכרח הדבר החשוב ביותר?

שכונת תל חנן, נשר / צילום: איל יצהר, גלובס
שכונת תל חנן, נשר / צילום: איל יצהר, גלובס

האם כדאי בימים הללו לרכוש דירה להשקעה? זוהי שאלה כללית שהתשובה עליה צריכה לכלול בדיקה מקיפה של השוק, של ההזדמנויות ושל הסיכונים. ואולם בימים אלה נראה שהסיכונים קלים בהרבה לאיתור מכרגיל, בעוד שההזדמנויות הולכות ונמוגות.

במצב של ירידות אפשריות במחירים, עקב משבר הקורונה, המשקיע לוקח על עצמו סיכון רב יותר. ובהשקעת נדל"ן כמו בכל השקעה - ככל שהסיכון גובר, התשואה השוטפת צריכה להיות גבוהה יותר.

ואולם רמות התשואה הגולמית בישראל (כלומר התשואה המחושבת על דירה לפני עלויות שונות שיש לבצע בדירה, כגון שיפוצים ותיקונים, תשלומים שונים ואי מציאת שוכר לזמן מה) כיום נעות בסביבות ה-3% לשנה בממוצע - לא משהו מדהים. מספיק ירידת מחירים של 3% בשנה, והרי לכם תשואה שלילית.

האם יש שכונות שעונות אפילו היום על הגדרה של תשואה גבוהה? חברת madlan חיפשה את השכונות עם תשואות השכירות הכי גבוהות בארץ, תוך שהיא מתחשבת ברמות הביקושים לשכונות הללו. התוצאות שהתקבלו מאוד מעניינות, ומכל מקום התקבלה מנצחת ברורה: שכונת הניצחון בדימונה, שכונה מאוד מעניינת בפני עצמה, עם תשואה של כמעט 6%. מיד אחריה הגיעו שכונות בבית שאן, נשר, קריית שמונה, עכו וחיפה. רק שלוש ערים הציעו תשואה שוטפת של יותר מ-5% (חשוב לציין כי החישוב נעשה לפי 11 חודשי השכרה בשנה, ולא 12 - כמקובל בענף).

אלא שהתשואה אינה הפרמטר היחיד לבחינת השקעה מוצלחת. כידוע, כגובה התשואה - גובה הסיכון. התשואה "על הנייר" מעניינת וחשובה, ואולם מדובר רק בגורם אחד שיש לבדוק לצד גורמים רבים אחרים. לדוגמה, מחירי הדירות בשכונת הניצחון עלו בעשור האחרון בכ-2.5% בלבד. כך דירה שנקנתה בשכונה ב-2010 ב-311 אלף שקל, נמכרה בשנת 2020 ב-318 אלף שקל. אז נכון שהתשואה השנתית גבוהה יותר מאשר במקומות אחרים, אבל האם התשואה היא חזות הכול? במקומות אחרים המחירים עלו פי 5 ויותר באותו זמן.

"כדי להגיע לתשואת שכירות גבוהה נדרשים שני אלמנטים", מסביר טל קופל, המשנה למנכ"ל מדל"ן. "מחירי נדל"ן נמוכים במיוחד, ומחירי שכירות סבירים יחסית לסביבה. מחירי השכירות מוכתבים ונתמכים על ידי הביקוש, ולכן שכונות שאין בהן ביקוש יציב ורציף הן השקעה מסוכנת יותר - יש סכנה ברורה שהדירה תעמוד ריקה חודשים ארוכים או שתושכר לבסוף לכל המרבה במחיר.

טל קופל, המשנה למנכ"ל מדל"ן  / צילום: שרו Madlan

"מעניין לראות שמבחינת מחיר, ברשימה שלנו אין אף דירה שמחירה עולה על מיליון שקל - למעשה, המחיר הגבוה ביותר עומד על כ-710 אלף שקל. ברמות מחיר כאלו, ובהתחשב ברוח הגבית שנותנת הממשלה למשקיעים, אין פלא ששוק הנדל"ן מהווה אלטרנטיבה ריאלית לשוק ההון, ואלו הדירות והשכונות שסביר שנראה בהן ביקושים גבוהים בזמן הקרוב".

קופל מתכוון לכך שאלה סכומים שאפילו משקיעים עם הון צנוע יחסית יכולים להשיג. אז נכון שבמרכז הארץ עליית הערך היא גבוהה הרבה יותר ולפעמים דירות הכפילו את מחיריהן בעשור האחרון או יותר מכך, אבל לא לכל אחד יש הון מספיק כדי לרכוש דירה במרכז הארץ.

אבל גם בתוך הפריפריה יש הזדמנויות: לפי נתוני מדל"ן, משקיע שרכש דירה ב-273 אלף שקל בלבד, והסתפק בתשואה של 4.23% בלבד (לעומת תשואת שיא של 5.96% בשכונת הניצחון), נהנה מעליית ערך של 138% (!) כשמכר את הדירה ב-2020, ב-650 אלך שקל.

המשקיע הנבון יידרש להביא את כל הנתונים האלה בחשבון, במיוחד בימים אלה כשהסיכון גובר, ולהחליט על האיזונים הנכונים בין תשואה לעליית ערך עתידית.

שכונת הניצחון, דימונה: הראשונה שחוברה לגז טבעי

תשואה מהשכרה: 5.96%

שכונת הניצחון, דימונה / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

השכונה הוקמה ב-67' ותוכננה על ידי האדריכלים דן איתן ויצחק ישר, כשהיא גובלת במה שהיה גאוות העיר - מפעל כיתן. בניגוד לשכונות שיכונים אחרות, יש בה דירות שלושה חדרים ודירות חמישה חדרים.

האוכלוסייה בשכונה מגוונת - ותיקים לצד עולים חדשים ומשפחות צעירות, רבים מהם מסורתיים ודתיים. בmadlan מציינים כי השכונה הזו הייתה השכונה הראשונה בארץ שחוברה לגז טבעי. "היא לא נראית כל כך טוב אבל היא שכונת מעמד ביניים סבירה (סוג של יד אליהו של דימונה)".

אבל האם השכונה באמת שווה שישימו אותה על הכוונת? דמי השכירות הממוצעים בה מגיעים ל-1,725 שקל; התשואה השנתית מגיעה לכ-6% - כאמור שיא ישראלי לשנה הנוכחית. ואולם מצד שני על פי madlan, מחיר דירה ממוצעת בשכונה הגיע לפני 10 שנים ל-311 אלף שקל ואילו כיום הוא מגיע ל-318.5 אלף שקל, כלומר עלייה של 2.4% בלבד, מה שמציב את כדאיות ההשקעה בשכונה בסימן שאלה גדול, במיוחד לפי נתוני מדל"ן, שכונה אחרת בדימונה, חכמי ישראל (מקום 8 בתשואות), אמנם הניבה תשואה של 4.56% בלבד, אבל במחירי הדירות של 50% (מ-313 אלף ל-470 אלף).

שכונת נוף גנים, בית שאן: הבתים כבר חגגו 50

תשואה מהשכרה: 5.22%

שכונת נוף גנים, בית שאן / צילום: איל יצהר, גלובס

שיכוני רכבת משנות ה-60' לצד מבנים ישנים קטנים יותר ובסמוך להם גם בתים פרטיים, שגם הם כבר חגגו 50 שנה ויותר, מרכיבים את שכונת נוף גנים בבית שאן, שהגיעה למקום השני בגובה התשואות שלה בדירוג של madlan, עם תשואה ממוצעת של 5.2% לשנה, שנובעת משכר דירה של 1,650 שקל לחודש.

מחיר דירה ממוצעת בשכונה מגיע ל-347.5 אלף שקל, לעומת 277 אלף שקל, שבה נמכרה דירה ממוצעת לפני עשור. עליית מחיר של 25% בלבד, שאומרת דרשני.

האם כדאי להשקיע בשכונה הזו? הרי אם הייתה להיט אמיתי, המחירים בה היו עולים ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שעלו עד כה.

שכונת תל חנן, נשר: עליית מחירים נאה בעשור

תשואה מהשכרה: 5.06%

שכונת תל חנן, נשר / צילום: איל יצהר, גלובס

תל חנן הוקמה ב-1948 במקומו של הכפר הערבי בלד א-שייח', שתושביו גורשו במלחמת השחרור. בתי הכפר הריקים והקירבה למוקדי תעסוקה כמו נמל חיפה, בתי הזיקוק ובית חרושת נשר הפכו את המקום לאטרקטיבי לעולים חדשים מעוטי יכולת. בנייה חדשה בשכונה החלה רק בסוף שנות ה-50' בדמות שיכונים, ובמרוצת השנים נהרסו כמעט כל בתי הכפר הערבי המקורי.

כיום השכונה מורכבת בעיקר מבנייני שיכון משנות ה-60' וה-70', ורוב הדירות בה הן דירות שלושה חדרים קטנות. מיקום השכונה נותר אטרקטיבי יחסית, וב-2021 צפוי להיפתח קו מטרונית חדש בין צומת יגור לחיפה, שיאפשר נסיעה מהירה מהשכונה לעיר בתחבורה הציבורית. כל בתי השכונה נמצאים במרחק הליכה ממוקדים עירוניים כמו בית העירייה, היכל התרבות ומתנ"סים, וממוקדי קניות ובילוי שכונתיים ועירוניים. הבינוי הישן, יחד עם פוטנציאל המיקום, הופכים את השכונה ליעד אטרקטיבי למשקיעים.
התשואה שתל חנן מספקת למשקיעים גבוהה - כ-5% בשנה. מחירי הדירות בה כפולים בערך ממחירי הדירות בשכונות שקדמו לה מבחינת התשואה השנתית - דירות שלושה חדרים במקום נמכרות במחיר ממוצע של 587 אלף שקל. בעשור האחרון מחירי הדירות בשכונה עלו בכמעט 90%, שזו עליית מחיר טובה, בהשוואה לעלייה ממוצעת ארצית של כ-70%.


שכונת אברהם דנינו, בן גוריון, עכו: קרובה לכבישי היציאה מהעיר

תשואה מהשכרה: 4.68%

שכונת אברהם דנינו, בן גוריון עכו / צילום: איל יצהר, גלובס

האטרקציה המרכזית של שכונת אברהם דנינו/בן גוריון בעכו היא הקירבה לכבישי היציאה מהעיר. כביש עוקף הקריות ועכו ממזרח לשכונה הוא ציר התנועה הראשי צפונה לנהריה ולאזורי תעסוקה כמו מרכז תפן, וכביש 85 מדרום לשכונה מוביל לכרמיאל.

השכונה מורכבת מבתים צמודי קרקע במערבה, ומבני שיכון ובנייני דירות נמוכים במזרחה. בשכונה יש פיזור טוב של מרכזי קניות מקומיים וגינות ציבוריות, יש בה קניון גדול ובו יש בנקים, סניף דואר, ומשרדי ממשלה כמו רשות המסים ומשרד הפנים, כך שאת רוב הקניות והרבה מהסידורים אפשר לעשות במרחק הליכה של עד כ-15 דקות. תוכנית העירייה לשכונה כוללת בעיקר אפשרות להתחדשות עירונית מקומית צנועה באזור צמודי הקרקע, כך שלא צפוי פיתוח נרחב בשכונה, וגם לא השקעה בתשתיות. ממזרח לכביש עוקף הקריות ועכו מתוכננת שכונת ענק של כ-8,800 דירות, מרכז תעסוקה ומסוף תחבורה גדול עם תחנת רכבת חדשה, אך ייקח עוד עשורים עד שהיא תוקם במלואה.
עם תשואה של 4.7%, מחיר דירת 3 חדרים של 502.5 אלף שקל ועליית מחיר של 41% בעשור האחרון, אנו שוב נתקלים בשכונה שקשה לכנות "להיט", ומשקיע שישקול לרכוש בה דירה, יצטרך להבהיר לעצמו עד כמה יש סיכוי שיקרה משהו בשכונה, כדי שמחיר הנכס יעלה בקצב מהיר יותר.

אופציה אחרת בעכו היא שכונת נוה אלון, שבה חלה עליית מחירים של 88% בזמן הנתון. והתשואה? 4.27%, לא נמוכה בהרבה.

שכונת הירדן, קריית שמונה: מיקום מרכזי ומבוקש

תשואה מהשכרה: 4.76%

שכונת הירדן, קריית שמונה / צילום: איל יצהר, גלובס

השכונה הוותיקה, מהראשונות בעיר, נמצאת בכניסה הדרומית לקריית שמונה, בסמוך לכבישים ראשיים לכיוון דרום ומזרח. הבנייה בשכונה היא בעיקר של בתים צמודי קרקע, אך יש בה גם כמה מבני שיכון. המיקום המרכזי של השכונה, בשילוב עם הבנייה הכפרית, הופכים אותה כבר היום לאזור מבוקש למגורים.

במרחק הליכה מבתי השכונה נמצאים מוקדי בילוי, מסחר ותעסוקה ראשיים בעיר. ממערב לשכונה נמצא מרכז העיר, עם מוסדות ציבור, משרדי ממשלה, מרכזים מסחריים ומקומות בילוי. ממזרח לשכונה יש פארק גדול שבמרכזו זורם נחל, ומתקני ספורט כמו האצטדיון ואולם הספורט העירוני, ומדרומה ישנו מרכז תעסוקה גדול. תוכנית העירייה לשכונה כוללת תוספת של בנייה רוויה נמוכה בדרומה, והתחדשות עירונית בצומת רחוב סולד ושדרות תל חי, אך רוב השכונה תישאר בבנייה צמודת קרקע, והיא תשמור על אופיה הכפרי.

מחירי דירות שלושה חדרים בשכונה מגיעים ל-410 אלף שקל בממוצע, והם רשמו עליית מחירים מאכזבת בעשור האחרון של 25%. תשואת השכירות השנתית מגיעה כאן לכ-4.8% בממוצע, ומשקיע שיבחר בה לרכוש דירה, יצטרך להביא בחשבון את הריחוק של קריית שמונה, כעול פוטנציאלי שייפול עליו כשיצטרך לנהל את השקעתו.

דעה: לא לשכוח להסתכל גם על עליית ערך ועל הסיכונים / אלחנן מגידוביץ'

משקיעים שמחפשים תשואה לכספם בתחום הנדל"ן, מכוונים לרוב לעסקאות תשואה ותזרים מזומנים. בניתוח חמש השכונות הראשונות בטבלה, המציגות לכאורה את התשואות הגבוהות ביותר לפי נתוני השכירות, ערכי הנכסים עומדים על טווחי המחירים של 350-450 אלף שקל. בעכו ובנשר המחירים עומדים על סביבת 600-640 אלף שקל. כאשר המשקיעים רוכשים נכס הם רוכשים עימו גם סיכונים, אשר חייבים להיות מודעים אליהם. הבעיה בנתוני מאקרו שאין להם היכולת האמיתית לתמחר את הסיכון המגיע עם הנכס.

גבייה: בניגוד להשכרת דירה בערי מטרופולין כמו חיפה ובאר שבע, שבהן המשקיעים מתמקדים באוכלוסיות הסטודנטים שרובן נתמכות על ידי ההורים ויש ביטחון רב יותר לעמידה בהתחייבויות תשלומי השכירות, בחלק מהשכונות המדוברות מתגוררת אוכלוסייה שחלקה קשת יום, אשר לעתים דורשת השקעה בגביית שכר דירה.

תשואה: בטבלה מוצגים ערכי תשואה גולמית, כלומר שכירות שנתית ביחס למחיר הנכס, חישוב זה יכול להטעות מכיוון שאינו מכיל מידע על מצב הנכס. בנכסים כמו אלה שבחמש השכונות המובילות בטבלה, שיפוץ לפני השכרה עשוי להגיע לעלות של 100 אלף שקל, שהם 25%-30% משווי העסקה. עלויות תיווך, עורך דין וכיו"ב יכולות להביא את העסקה לתשואה אמיתית נמוכה משמעותית של 4.4%, 3.9%, 3.7% בערים דימונה, בית שאן וקריית שמונה בהתאמה. זאת כמובן מבלי שהזכרנו את מס הרכישה אם ישנו אשר יוריד את התשואה אף למטה מכך. מכיוון שנתוני השכירות הם למחירים לאחר שיפוץ, יש כאן תרומה לעיוות התשואה האמיתית.

אוכלוסייה: גודל האוכלוסיה, המצב הסוציואקונומי ושיעור האבטלה משפיעים גם הם על ביקוש. בחמש הערים הראשונות בטבלה האוכלוסייה קטנה, ומספר התושבים ביישוב עומד בממוצע על 29 אלף. אם אנו מדברים על שכונות ספציפיות, הרי שמדובר על אוכלוסייה מצומצמת של כמה מאות או אלפים בודדים - דבר המצביע על ביקוש נמוך.

ניהול: בהנחה שהמשקיע לא בהכרח גר קרוב לאחת השכונות הללו, קיים קושי בניהול שוטף של הנכס, טיפול בבעיות, איתור שוכרים וכיו"ב. ניהול הנכס עולה כחודש שכירות בתוספת מע"מ, מכאן שבעמודת ההוצאות נוספת הוצאה בגובה סביב 10% מהשכירות השנתית, דבר שמוריד את התשואה אף נמוך יותר.

בשורה התחתונה, אחד המרכיבים החשובים ביותר למשקיע הוא הסיכון. רוב המשקיעים ההולכים שבי אחר שיעור התשואה, המפורסם ללא נתונים מלאים, מגלים שבהרבה מקרים התשואה אינה מגלמת את הסיכון שהם לוקחים. טוב יעשו המשקיעים אם ייסעו לאותם מקומות אשר "מבטיחים" להם תשואה גבוהה, ירגישו את השטח, את אופי האוכלוסייה, המורכבות, הביקושים, הקשיים, החסרונות/יתרונות בניהול נכסים שכאלו ויבינו האם התשואה תואמת את הסיכון והזמן, רבים יגלו כי לעתים כדאי להשקיע בנכס עם תשואה דומה בערי המטרופולין המבוססות עם אזורי תעסוקה, ומגוון מוסדות תרבות ושירותים, המהווים מרקם עירוני ושכונתי תומך.

הכותב משקיע נדל"ן ובעל הבלוג "גורו נדל"ן"

עוד כתבות

וולבו ES90 חשמלית / צילום: יח''צ

זו מכונית שמתאימה להסעת אח"מים והיא מגיעה עם בונוס מפתיע

לוולבו ES90, מכונית השרד הגדולה של וולבו, יש עיצוב ייחודי, ממדים חיצוניים נדיבים ותא נוסעים ענק ● היא מתאימה יותר להסעת אח"מים מאשר לנהיגה נמרצת - אבל היא מסתירה בונוס בשטח ● מבחן דרכים 

יאן קום / צילום: ap, Manu Fernandez

בלי פגישה: כך נולדה תרומת הענק של מייסד וואטסאפ לבית החולים הירושלמי

מייסד וואטסאפ יאן קום תרם 200 מיליון דולר לבית החולים שערי צדק ● זו אינה תרומתו הראשונה: קום כבר תרם לבית החולים כ-25 מיליון דולר ● שמו של בית החולים ישונה ל"קום-שערי צדק" ● מנכ"ל בית החולים ציין כי לאורך השנים תרם קום ככל הנראה מיליוני דולרים לבתי חולים נוספים - וגם לאקדמיה

גלית שקאלו אופנברג / צילום: ינאי יחיאל

היא התחילה לעבוד בגיל 12, היום היא מנהלת 50 סניפים עם שיא של הכנסות

"ב-2024 אמא שלי עברה ניתוח ראש ונכנסה לתרדמת. עזבתי הכל, ישבתי על ידה עד שהתעוררה והמשכתי ללוות אותה בשיקום. לא עבדתי שבעה חודשים, אבל אמא שלי בחיים" ● שיחה קצרה עם גלית שקאלו-אופנברג, מנכ"לית רשת דינמיקה וסמנכ"לית הקמעונאות של סלקום

ד''ר אביב צנזור / צילום: דוברות הטכניון

עם מיליוני צפיות ומעריצים הוא הפך לגורו של המתמטיקה בישראל

אלפי תלמידי תיכון לומדים איתו לבגרות במתמטיקה, וסטודנטים צופים בו ביוטיוב במקום להגיע לשיעורים ● ד"ר אביב צנזור, שהסרטונים שלו זכו למיליוני צפיות, מסביר בראיון לגלובס איך הוא הפך לדמות משמעותית בחייהם של בני נוער ומדוע החליט לוותר על היוקרה שבמחקר ולהתמקד בהוראה

למרות המשבר במצר הורמוז, מי המדינה שמייצאת יותר נפט מאי פעם?

מנכ"ל ניו מד, יוסי אבו, צפוי לפרוש מתפקידו אחרי 15 שנה. מה היה היקף עלות השכר המצטברת שלו? וגם: רשות התחרות הכריזה על הבנקים כקבוצת ריכוז - באיזה תחום יוטלו הגבלות? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס, מדור חדש

המנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP

דיווח באיראן: טהרן עשויה לשלוח היום את תגובתה לארה"ב במשא ומתן

לחץ מבית: גוברת התנגדות הציבור בלבנון לחיזבאללה ● מנגנון הדיכוי החדש של המשטר באיראן: המיליציות הזרות שמשתלטות על הרחובות ● ישראל הקימה בסיס חשאי בעיראק - ותקפה כוח שכמעט חשף אותו ● בצל חילופי האש במצר הורמוז בימים האחרונים, במשמרות המהפכה מאיימים: "כל תקיפה נגד מכליות נפט איראניות - תוביל למתקפה נגד בסיסים אמריקאים באזור" • טראמפ פרסם ברשת החברתית שלו תמונות AI שמציגות תקיפות של נכסים איראניים • עדכונים שוטפים

מי פיתח את משחק הקופסה הפופולרי ''אליאס''? / צילום: Shutterstock

מי עומד מאחורי משחק הקופסה שמשגע את הישראלים ונמכר במאות שקלים

איך נקרא הספר הביוגרפי על צביקה פיק, מה שמו המלא של כדורגלן העבר רונאלדיניו, ומהו טלריום? ● הטריוויה השבועית

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

החששות מהסלמה התפוגגו והבורסה ננעלה בעליות; והמניה שצנחה ביותר מ-10%

ת"א 35 עולה ב-1.2% ● המסחר בת"א מתנהל לאור ההסלמה הלילה בין ארה"ב לאירן ● המניות הדואליות חזרו ברובן בפערים שליליים ● עליות בחוזים בניו יורק, ירידות באירופה ● גב ים רכשה את מגרש טרה ברחוב יגאל אלון בתל אביב תמורת 830 מיליון שקל

רחפן נפץ / צילום: Reuters, Pavlo Bahmut/Ukrinform

עשור של אזהרות, מחדל בביצוע: כך נרדמה מערכת הביטחון מול איום רחפני הנפץ

כבר ב־2017 הוגדרו הרחפנים כאיום לאומי, אך דוחות המבקר חושפים כיצד מלחמות תקציב וסמכות עיכבו את המענה המבצעי ● כעת, כשרחפני סיב זולים גובים מחיר דמים בלבנון, מערכת הביטחון מנסה לגשר על הפער ברכש טכנולוגי מהיר ● בשטח נותרה השאלה הבוערת: איך מעצמת הייטק לא מצליחה להכריע איום טקטי שעולה 400 דולר בלבד?

לרוב הישראלים יש חשבון בנק אחד בלבד. האם הם מפספסים משהו? / צילום: Shutterstock

לרוב הישראלים יש חשבון בנק אחד בלבד. האם הם מפספסים משהו?

בעוד בארה"ב יש לאדם 5.3 חשבונות בממוצע ובאנגליה 2.8, בישראל הממוצע הוא 1.1 חשבונות לאדם בוגר בלבד ● מומחים עונים אם פתיחה של חשבון נוסף מקנה כוח מיקוח, ועד כמה זה מתאים להתנהלות בישראל

כריך בשר בג'וזף / צילום: סופגי גואטה

תור ארוך, אבל שווה כל דקה: במרכז קניות בעמק חפר מצאנו כריך חלומי

עגלת קפה מתחת לעץ תות, בית קלייה עם ניחוחות פולים שיוצאים למרחוק, מטמון שמרתה סטיוארט הייתה אוהבת וסטודיו פותח צ'אקרות וקלפים ● ביקור בבועה בתוך השדות

וול סטריט / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

וול סטריט ננעלה בשיא; בדרך להסכם עם אפל: מניית אינטל זינקה בחדות

נעילה שלילית באירופה על רקע האיום של טראמפ במכסים ● מחיר הנפט עולה לכ-100.5 דולר לחבית ● הדולר מתחזק בעולם ● פורסמו נתוני התעסוקה בארה"ב: מספר המשרות החדשות עומד על 115 אלף משרות, שיעור האבטלה עומד על 4.3% ● בורסות אסיה ננעלו בירידות

טנק ליאופרד עם מערכת מעיל רוח / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

המדינה שמבקרת את ישראל, אבל משתמשת במערכות נשק כחול לבן

קניה תקבל הלוואה מישראל לרכישת מערכת של רפאל ● נורבגיה ממשיכה לשלב מערכות הגנה ישראליות גם כשבזירה המדינית נשמעת ביקורת נוקבת ● במקביל אוקראינה מפתחת פתרונות בלתי מאוישים לשיפור הלוגיסטיקה בחזית, וחברת אסלסאן הטורקית מציגה שיאים חדשים ביצוא ובהשקעות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מימין: גבי דישי, רון סנטור, יוטב קוסטיקה, שלומי ברכה, דניאל אלון / צילום: תמר מצפי, איל יצהר, רמי זרנגר, אורי נמליך, שלומי יוסף

מנהלי קרנות הגידור חושפים: זה הסקטור שכדאי להתרחק ממנו

מנהלים בכירים בענף קרנות הגידור הישראלי מספרים על האתגר שמציב הראלי הממושך בבורסה בת"א, מסבירים למה הם עדיין מאמינים בבנקים ובענקיות הטכנולוגיה, ומסמנים סקטור "לא מעניין" ● וגם: איך ניתן לנצל את חולשת הדולר בתיק ההשקעות, ומדוע ה-AI לא יכולה להחליף את מנהלי הקרנות

מי הרכב הנמכר בישראל בשליש הראשון של השנה? / צילום: איל יצהר

יונדאי הודחה: זה הרכב הנמכר בישראל בשליש הראשון של השנה

43.1% מכלי הרכב שנמכרו מתחילת השנה הם מתוצרת סין, כפול מהנתון אשתקד; צ'רי הדיחה את יונדאי מצמרת המכירות ● עדכון ביעדי משרד האנרגיה מצביע על האטה משמעותית במעבר להנעה חשמלית ● וגם: טויוטה משיקה בישראל את הקרוס-אובר החשמלי שיתחרה בסיניות ● השבוע בענף הרכב

מצר הורמוז / צילום: ap, Asghar Besharati

למשקיעים בוול סטריט יש ראשי תיבות חדשים. אלה הסקטורים שירוויחו

לפי CNBC, אל ה-TACO, הסלוגן המפורסם שתאר את מדיניות הסחר ההפכפכה של טראמפ הצטרף אחד חדש: NACHO ● מה זה ואיך אפשר לעשות מזה כסף?

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם ים מכל חלון, בהנחה של 300 אלף שקל: הדירה שנמכרה תוך שבועיים

דירת 4 חדרים בשטח 105 מ"ר עם מרפסת בשטח של 12 מ"ר, נמכרה תמורת 3.3 מיליון שקל ● המוכרים הם מצמצמי דיור והרוכשים הם זוג עם שני ילדים - משפרי דיור מהעיר ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

משכנתא / אילוסטרציה: Shutterstock

הסערה והאותיות הקטנות: האם בקרוב תקבלו עוד אלף שקל בחודש?

ועדת השרים תדון היום בחוק לסבסוד משכנתאות למשך חמש שנים, בניגוד לעמדה המקצועית של האוצר ובנק ישראל ● מה כוללת ההצעה, איך יחושב הסיוע ללווים, מי האוכלוסייה שתיהנה מההטבה במלואה, ומה הביקורת על המהלך?

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת הדירוג S&P אישרה מחדש את דירוג האשראי של ישראל

הדירוג נותר ברמה A, ובנוסף S&P הותירה את התחזית על "יציבה" ● לפי הערכת החברה, הסכמי הפסקת האש יחזיקו מעמד והכלכלה הישראלית תתחיל להתאושש במחצית השנייה של השנה

ראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר / צילום: ap, Kin Cheung

“סטארמגדון” בבריטניה: פאראג’ רושם ניצחון היסטורי ולייבור מתרסקת בבחירות המקומיות

מפלגת "הרפורמה" מהימין הוכתרה כמנצחת הגדולה, "מדובר בשינוי היסטורי בפוליטיקה של בריטניה", הצהיר פאראג' ● לפי הערכות "סקיי ניוז" - מפלגת הלייבור בראשות קיר סטארמר איבדה מאות מושבים מקומיים