גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביס אחד יותר מדי? אחרי הביקורת על וולט, תן ביס יוצאת לקרב עם העובדים

לא רק לשליחי וולט יש טענות על התנאים: ההסתדרות הכללית פנתה לחברת משלוחי המזון תן ביס במסמך שמבקש להכיר בהתאגדות כארגון יציג של עובדיה • לפי ההסתדרות, טרם התקבל מענה בנוגע לקיום שיחות או מו"מ בנוגע לדרישות העובדים

שליחה של "תן ביס" / צילום: שלומי יוסף, גלובס
שליחה של "תן ביס" / צילום: שלומי יוסף, גלובס

מעטים מתחומי הפעילות המשק נהנו מתקופת הקורונה באופן שאיפשר להם לבצע קפיצת מדרגה בפעילותם דווקא בזמן משבר כלכלי. אחד התחומים הללו הוא תחום משלוחי האוכל שנשלט על ידי שתי חברות שמהוות חלק מקבוצות בינלאומיות: וולט ותן ביס.

שתי החברות הללו הפכו בזכות המגבלות שהוטלו בשל משבר הקורונה לעורק מרכזי לצריכת אוכל ממסעדות עבור ציבור הולך וגדל בישראל. כך, בחסות המגפה, הן הרחיבו את הפריסה הגיאוגרפית שלהן ואת מצבת כוח האדם, והגדילו את ההכנסות. אלא שבחסות המשבר והצורך לעמוד בביקוש האדיר לשירותים שלהן, לעתים התנאים של העובדים נותרו מאחור, ועכשיו זה עלול להיות בעוכריהן.

אחרי הביקורת שחטפה המתחרה בתחום משלוחי האוכל וולט על המודל העסקי שלה, והעובדה שהיא אינה מעניקה את מלוא הזכויות הסוציאליות שמגיעות לשכירים בישראל לעובדיה, מתברר שגם אצל השחקנית הישראלית תן ביס שהפכה כבר לפני שנתיים לחלק מתאגיד בינלאומי לא הכול ורוד בכל מה שנוגע לתנאי ההעסקה של עובדיה.

אחרי חודשים ארוכים של ניסיונות להתאגד שנבלמו בידי תן ביס, בסוף השבוע האחרון פנתה ההסתדרות הכללית לחברה במסמך שמבקש להכיר בהתאגדות כארגון יציג של עובדיה. זו הצליחה לצרף כ-700 מתוך 1,400 השליחים שמעסיקה החברה להקמת ועד יציג. לפי ההסתדרות, טרם התקבל מענה בנוגע לקיום שיחות או ניהול מו"מ בנוגע לדרישות העובדים.

בניגוד למתחרה בתחום משלוחי האוכל וולט, שמתייחסת לעובדים שלה כ"שותפים", ואינה מעניקה להם תנאים סוציאליים המגיעים לשכירים בישראל לפי החוק, תן ביס הצהירה מאז ומתמיד כי כל עובדיה מועסקים כשכירים. בחודשים האחרונים דיווחנו כאן על תביעה ייצוגית שהוגשה בישראל נגד וולט, ושעוסקת בדיוק בפער הזה בהיקף של 24 מיליון שקל.

ואולם, כעת מתברר כי בחודשים האחרונים, תן ביס החלה להעסיק באופן מצומצם גם עובדים שאינם שכירים, באמצעות ספק חיצוני, ככל הנראה במקביל לגידול בביקוש למשלוחי האוכל על רקע מגבלות הקורונה. יש מי שרואה בכך תקדים שמזכיר יותר את מודל ההעסקה של המתחרה מפינלנד - וולט.

מתכתבות פנימיות בקבוצות הוואטסאפ של העובדים שהגיעו לידי "גלובס", עולה כי בחודשים האחרונים, במקביל לכך שתן ביס הרחיבה את פעילות המשלוחים שלה בשל השפעות הקורונה - החברה החלה להעסיק לראשונה עובדים שאינם שכירים, כלומר כאלה שמועסקים על ידי מפיץ חיצוני. במסגרת אותן תכתובות, מאשר מנהל אזור פתח תקווה בחברה בתחילת חודש יולי, כי "החברה נעזרת בחלק מהערים, במפיץ חיצוני", דבר שלדבריו מתרחש "אך ורק בשעות העומס ובהיקף זניח".

בקרב העובדים נוצר הרושם שבמדובר במהלך שמתרחש כניסיון לבלום את התארגנות העובדים. גם אם בפועל מדובר רק בתגבור של כוח האדם בשל גידול בביקוש עקב החרפת המגבלות על הציבור, מבחינת העובדים מדובר בתקדים מסוכן שמזכיר את מודל ההעסקה של החברה המתחרה. בוועד העובדים החלו לפרסם הצהרות שהפרשנות שלהם לביטוי מפיץ חיצוני הוא עבודת קבלן, וכי הם לא יסכימו להפוך לכאלה.

"זה לא היקף זניח, רוצים להחליש את כולנו" כתבו בוועד העובדים, כשאלה מוסיפים "התוכנית להפיכת כולנו לעובדי קבלן כבר מתקדמת בכל הכוח, והמטרה שלה היא ברורה: אנחנו כבר לא נהיה עובדי תן ביס-סקובר, אנחנו נהיה עובדים של חברות כוח אדם. בלי תנאים, בלי זכויות, ובלי היכולת לשפר את התנאים שלנו בעתיד". לצד הטענות הללו, החלו בוועד לפנות בקריאות אישיות למנכ"ל המשותף של תן ביס, תומר פפר: "המנכ"ל חייב ללכת הביתה".

עדויות: ההנהלה ניסתה לשבש את ההתאגדות

במקביל, לידי "גלובס" הגיעו טענות של עובדים בחברת השליחים של תן ביס-סקובר, מהם עולה כי בהנהלה נעשו ניסיונות לשבש את מהלכי ההתאגדות של שליחיה, בהם ניסיונות פיטורים של יו"ר הוועד, שטיינר.

שטיינר, 33, משמש כשליח בחברה מזה שנה וחצי, למעשה קצת אחרי שנכנסה לתחום משלוחי האוכל בעקבות כך שחברת Takeaway.com ההולנדית רכשה אותה מידי המייסד תמיר כרמל. הרכישה הזו הפכה אותה לחלק מקונצרן בינלאומי, ובעקבותיה היא נכנסה לראשונה לשירות של משלוחים ממסעדות באופן עצמאי. בשיחה עם "גלובס" הוא אומר היום: "הקורונה הפכה את השליחים לגיבורי השעה. מה שפחות מדברים עליו הוא הסיכון שאנחנו סופגים - כמעט אין שליח שלא עבר תאונה, כולל אותי. אבל היום אין ביטוח מורחב לסקטור של שליחים, אלא ביטוח לאומי בלבד. אני מכיר שליחים שאיבדו כושר עבודה, ושבחברה נתנו להם לחתום על מכתב התפטרות".

כבר חודשים ארוכים ששטיינר מנסה לגבש ועד יציג לחברה, אולם לטענתו הניסיונות שלו נבלמו על ידי מנהלים בה. לדבריו: "ראשי צוותים ניסו לשכנע שליחים לבטל את החתימה שלהם להסתדרות, ורמזו שהנהלת החברה הבינלאומית לא תאהב את זה, וזה למרות שגם במדינות נוספות בהן פועלת הקבוצה יש ועדים".

במהלך השבועות האחרונים שיתפו שליחים בתן ביס קשיים עמם התמודדו במהלך במסגרת עבודתם כשליחים, וזאת במטרה לעודד עובדים נוספים להצטרף לוועד. כך למשל, מתאר אחד העובדים כי בזמן שליחות שביצע מיניבוס התנגש בו, והוא נפצע ופרק את הפיקה של הברך והכתף. "אין לי למי לפנות" כתב אותו עובד, "ניסיתי, לא קיבלתי מענה. לא הצלחתי לקבל תלושים בשביל הביורוקרטיה לביטוח לאומי כדי לממן את הוצאות הטיפולים. הגיע הזמן שתהיה לנו אוזן קשבת", כתב אותו עובד, תוך שהוא מצהיר כי הצטרף להתאגדות.

עובד אחר שפרסם את תמונתו ופרטיו מתאר כי הוא בן 43, ומועסק מעל לשנה בתן ביס: "אם יש משהו שמפריע לי זה היחס אלינו העובדים, למה אנחנו צריכים להרגיש סוג ב', שכל ההנהלה יושבת במשרדים שלה ומתייחסים אלינו כאל שקופים, אני מצפה ליחס אנושי''.

כבר לפני כארבעה חודשים החלו עובדי תן ביס להתארגן תחת ועד, אולם הניסיונות הללו, כך טוען שטיינר, נבלמו. בפוסט שפורסם בפייסבוק של הוועד המתגבש בחודש יולי, טענו בוועד כי ישנם ראשי צוותים שהפעילו לחץ על העובדים שלהם נגד ההתאגדות. שטיינר מאשר את הדברים בשיחה עם "גלובס".

רום מדגיש כי הדרישות של הוועד לא נוגעות להעלאות שכר, אלא לתנאים בסיסיים למי שהפכו לעובדים חיוניים בשל השלכות משבר הקורונה והסגר שהוטל בישראל. בין הדרישות של הוועד שקם כעת תחת ההסתדרות מהחברה: ביטוח שליחים (בניגוד לתשלום ביטוח לאומי סטנדרטי לו הם זכאים כיום), הכללת הפרמיות בשכר הבסיס (כך שישפיעו על ההפרשות לזכויות הסוציאליות), תשלום שעות שבת על פי השכר הריאלי, הסדרת מרחקי המשלוחים והתחייבות לשעות עבודה מינימליות בשבוע.

נהנתה משקט תעשייתי באופן יחסי

הפיצוץ הזה בין הנהלת תן ביס לשליחים שלה מתרחש לאחר תקופה ארוכה בה נהנתה תן ביס משקט תעשייתי באופן יחסי, כשהחיצים של המסעדות וגם הביקורת על יחס לעובדים, הוסטו למתחרה וולט.

מאז הכניסה של וולט לישראל ב-2018, זמן קצר לאחר שתן ביס נרכשה על ידי חברת Takeaway.com ההולנדית, פעילות המשלוחים בישראל השתנתה מקצה לקצה. עד אז הלקוחות של תן ביס היו בעיקר חברות במגוון רחב של תחומים שהעניקו לעובדיהם הטבה בדמות כרטיסי תן ביס. במקביל לחדירה של וולט לישראל, גם הפעילות של תן ביס התרחבה לשליחים על רכב דו גלגלי שמנסים לספק משלוחים בתוך פרק זמן קצר בהרבה ממה שהיה מקובל קודם לכן - חצי שעה.

המודל של וולט, בדומה למודלים אחרים בעולם שמבוססים על ה-Gig Economy, כמו אפליקציות שירותי המוניות אובר וליפט, כבר ספגו ביקורת חריפה ברחבי העולם. לעומתן, חברת תן ביס הקפידה לספק לעובדיה תנאים של עובד שכיר. בכך הצליחה החברה למצב את עצמה כאלטרנטיבה בכל מה שנוגע לתנאים הללו.

לפני כשבוע, החלה וולט בפיילוט במסגרתו הטמיעה שינוי באלגוריתם שלה, שאמור לשפר את ביצועיה ולקצר את זמני האספקה ולייעל את המסלולים בדרך אליהם. השינוי הזה כבר הספיק לגרור ביקורת מצד שליחים בחברה, כשבוולט ממתינים לסיום הפיילוט שמבוסס על מספר פרמטרים בהם גם שביעות הרצון של השליחים, כדי להחליט האם להמשיך בשינוי, או לגנוז אותו.

בראיונות שנתנו ל"גלובס" בחצי השנה האחרונות הן מנכ"ל וולט, אמרי גלאי והן מנכ"לית תן ביס נורית שקד, עולה כי שתי הפעילויות הללו של משלוחי אוכל ממסעדות לבית הלקוח בישראל עדיין אינן רווחיות. בוולט מדובר בפעילות המרכזית, בתן ביס עדיין מדובר בפעילות משנית.

כך או כך, גם אם הן עדיין אינן רווחיות, ככל שהחברות הללו התחזקו ונכנסו לליבו של הקונצנזוס בישראל, אלה יידרשו לבחון מחדש את ההתנהלות. הן יהיו חשופות יותר ויותר לתשומת לב מחוץ לעולם המסעדנות, בין היתר של גורמים משוק העבודה, ואולי אף של גורמי רגולציה. כלומר ההצלחה של החברות הללו שביצעו קפיצת מדרגה בתקופת הקורונה עשויה לאתגר אותן בתחומים שעד היום הצליחו להשאיר מתחת לרדאר, בהם יחסי העבודה.

מתן ביס נמסר בתגובה: "הנושא מתייחס לעובדי חברת המשלוחים שלנו, המועסקים בהעסקה ישירה על פי המדיניות המוכתבת על ידי הנהלת החברה בהולנד. העובדים שלנו הם לב ליבה של החברה ותורמים להצלחתה ואנו מקיימים איתם ערוץ תקשורת ישיר. החברה מכבדת את החוק. ההחלטה אם להצטרף או לא להצטרף לארגון עובדים היא בחירה אישית של העובד ואנו נכבד אותה". 

ההתאגדות של תן ביס

700 - מספר השליחים שההסתדרות הצליחה להחתים

1,400 - מספר השליחים המועסקים בתן ביס

עוד כתבות

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו שניים מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת שכוללת עשרות חברות, בעיקר בתחום הטלקום ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות של האחים, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אבל לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה", אומר אחד מהם

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; ענקית מוצרי היוקרה הצרפתית קרינג צוללת ב-10%

מדד הנג סנג עלה ב-2% ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים