גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יצרני האקזיטים בני שניידר ורמי תמיר חושפים את הסטארט-אפ החדש שלהם

כשמאחוריהם אקזיטים של יותר ממיליארד דולר, בני שניידר ורמי תמיר חושפים את הסטארט-אפ החדש שלהם, שעוסק בניהול הגדרות לפלטפורמות ארגוניות ● בראיון ל"גלובס" הם מדברים על יזמות סדרתית ומה מקשה על ארגונים לבצע שינויים מהירים

מייסדי Salto / צילום: דורון לצטר
מייסדי Salto / צילום: דורון לצטר

בני שניידר ורמי תמיר הם מהיזמים הישראלים הפוריים והמצליחים ביותר של העשורים האחרונים. הזוג חתום יחד על שלושה אקזיטים, האחרון שבהם מכירת חברת הענן ראבלו לאורקל ב-450 מיליון דולר ב-2016. ואם זה לא מספיק, שניידר היה מעורב בנפרד בעוד שלישיית אקזיטים לאורך השנים.

למרות הצלחות העבר הגדולות, שניידר ותמיר נמצאים כעת בעיצומה של הרפתקאה יזמית חדשה. חברת סאלטו (Salto) שהקימו שני היזמים עם גיל הופר, סמנכ"ל הפיתוח לשעבר בראבלו, יוצאת היום (ג') באופן רשמי מסטטוס חשאי (stealth mode). סאלטו הוקמה בתחילת 2019 ומאז גייסה 27 מיליון דולר בסבבי סיד ו-A. בסבב הסיד השקיעו המייסדים מכספם וסבב A הובל על ידי הקרנות בסמר, לייטספיד וסיילספורס ונצ'רס, זרוע ההשקעות של חברת סיילספורס.

מה גורם ליזמים שכבר רשמו הצלחות חוזרות לשוב ולעלות על גלגל היזמות פעם נוספת?
"לא חושב שירדתי מהגלגל הזה אי פעם. זה גלגל שאם אתה יורד ממנו, אז קשה לחזור והפחד הוא שלא תחזור", מודה שניידר בשיחת זום עם "גלובס". "חוץ מזה שישנן עדיין בעיות מעניינות, יש אחלה אנשים כמו גיל הופר, שעבד איתנו ועכשיו הוא מייסד שותף, והחבר'ה הצעירים מביאים רעיונות מעולים. זה שומר אותי צעיר".

אתה נהנה מהתהליך של הקמת סטארט-אפ?
שניידר: "זה בטוח כיף כשמצליחים, אבל לאורך הדרך יש עליות ומורדות. גם אם הדרך עצמה לא כיפית לגמרי, כשמסתכלים בדיעבד, זה כיף ויש תמיד תחושה של חדוות היצירה. אנחנו גם באמת מאמינים שהבעיות שאותן אנו פותרים בסאלטו הן בעיות רלוונטיות ויהיו אפילו יותר רלוונטיות בקרוב. זה כמו במקרה של ראבלו, שבה חזינו כבר ב-2010 את מגמת המעבר לענן, משהו שהיום נראה כבר טריוויאלי".

"הענן הוא כמו חור שחור"

בניגוד ליזמים סדרתיים ששומרים לאורך השנים על אותה התמחות כמו אביגדור וילנץ למשל בעולם השבבים, הקריירה של שניידר ותמיר נפרסה על פני מספר עולמות מקצועיים. החברה הראשונה שלהם שהגיעה לאקזיט, פנטקום שנמכרה לסיסקו בשנת 2000 תמורת 118 מיליון דולר, עסקה בשיפור העברת הנתונים על גבי סיבים אופטיים. ב-2008 מכרו השניים את קומראנט, שפיתחה טכנולוגיה לווירטואליזציה, לרד-האט תמורת 107 מיליון דולר. ראבלו, שנמכרה לאורקל כאמור, פיתחה טכנולוגיה שסייעה לארגונים לעבור לשימוש בענן.

המהלך הטבעי מבחינת היזמים היה כנראה להמשיך בתחום הלוהט של הענן, אך דווקא בעולם זה לדברי שניידר טמון סיכון גדול הנובע מכוחן של השחקניות הגדולות בו כמו אמזון ומיקרוספט. "הענן הוא בעיניי כמו חור שחור", מסביר שניידר. "אתה צריך להסתובב מספיק קרוב אליו כדי להישאר רלוונטי, אבל לא להתקרב מדי כדי לא להימחץ על ידי ספקי שירותי הענן, כי תמיד יש את האיום שהם ירחיבו את המוצר ויילחמו מולך. יש חברות ישראליות שהתחרו בענקיות האלה בהצלחה, אבל כשלנו היה את החופש לבחור במה אנחנו רוצים לעסוק, בחרנו להתרחק לתחומים פחות מסוכנים ועדיין מעניינים מבחינה טכנית ועסקית".

התחום שהסטארט-אפ הנוכחי סאלטו ברח אליו הוא ניהול ההגדרות (קונפיגורציות) של פלטפורמות עסקיות. ארגונים משתמשים במספר גדל והולך של פלטפורמות, כמו מערכות ניהול קשרי לקוחות, מערכות שיווק אוטומטי וניהול פיננסי, שבכל אחת מהן ניתן להגדיר שדות, תהליכים, מסכים ולוגיקות על פי הצרכים העסקיים של החברה. הטכנולוגיה של סאלטו עוזרת לארגונים לנהל את מערך ההגדרות בכל הפלטפורמות שלהם ממש כמו שמנהלים גרסאות של תוכנה למשל בשלבי הפיתוח. המוצר של סאלטו מייצא את הגדרות הקונפיגורציה הללו מכל הפלטפורמות העסקיות של החברה, מציג ומתעד אותן בצורה מובנית למשתמשים ומאפשר אחר כך לשלוח שינויים שלהן אל כל מערכות הארגון בצורה רוחבית.

סאלטו מעסיקה כיום 30 עובדים, רובם בישראל, כאשר תמיר מכהן כמנכ"ל, שניידר בתפקיד היו"ר והופר כסמנכ"ל מחקר ופיתוח. החברה מצפה לפחות להכפיל את מכסת כוח האדם שלה ב-12 החודשים הבאים.

לדברי הופר, הפתרון הנוכחי של סאלטו מנסה לחולל מהפכה דומה לזו שהתרחשה בעולם של מערכות מידע (IT) בעשורים האחרונים.

"לפני 10-15 שנה עבודת IT התבצעה ידנית ואז התרחשה מהפכת ה-DevOps ונכנסו טכנולוגיות לניהול של התשתיות בארגונים. אנחנו מזהים אתגרים דומים בתחום ההגדרות של אפליקציות עסקיות. יש פה עבודה שנעשית כיום ידנית על המערכות האלה, בלי טכנולוגיה ומתודולוגיה שמאפשרת לשלוט על הפעולות האלה. זה מצב שלא יכול להימשך"

מה הנזק שנגרם לארגונים?
"הנזק הוא בכמה אספקטים. אחד הוא היכולת של ארגונים לבצע שינויים בקצב שהוא מספיק מהיר עבור העסק. מאחר שהסיבוכיות של ההגדרות (קונפיגורציה) היא אדירה, זה גורם לארגונים שרוצים לשנות מהר, לעשות טעויות שמובילות לבעיות איכות ובאגים במערכות הללו. זה יכול להיות הרסני לביזנס כשבסוף מנכ"ל מסתכל על דשבורד ורואה נתונים לא נכונים. כשארגון רוצה לשנות אלמנטים בתחמור או במודל העסקי, וצריך לשנות כמה מערכות באופן מתואם, זה גם משהו שקשה לו לעשות".

סאלטו השיקה כבר במאי פלטפורמה בגרסת קוד פתוח וכעת היא משיקה גרסת SaaS (תוכנה כשירות) בתשלום. "אנחנו חושבים שיש בטכנולוגיה שלנו משהו בסיסי שמגדיר סטנדרט דה-פקטו בכל הנוגע ליכולת לייצג קונפיגורציה, וכדי שהסטנדרט יתקבל, הוא צריך להיות פתוח ולהיות מאומץ על ידי הקהילה", מסביר הופר. "ה-Saas שלנו, השירות המסחרי, מאפשר להנגיש את המוצר לאנשים עם יכולת טכנית פחות גבוהה, שממוקדים על הצדדים היותר עסקיים".

"לא מצליח להבין חברות גדולות"

לאחר הרכישה של ראבלו על ידי אורקל, שניידר, תמיר והופר הצטרפו גם הם לענקית האמריקאית. שלושתם עזבו במהלך 2018 ובשנה שלאחר מכן הודיעה אורקל כי היא סוגרת את המוצר של ראבלו. כחלק ממהלך קיצוצים נרחב באורקל, פוטרו גם עשרות מעובדי הסטארט-אפ לשעבר. עד היום שניידר והופר לא התייחסו לאותה הסגירה באופן רשמי וגם כעת, כשהם משוחחים על כך, נראה שהנושא עדיין טעון אצלם.

"קודם כל, יש כאן תהליכים מאוד מורכבים ונסיבות שמשתנות כל הזמן בחברה הרוכשת וגם בשוק", אומר הופר. "אני יכול לומר שזה משהו שאני אישית לא שמחתי ממנו. אני חושב שהיתה שם קבוצה מצוינת של אנשים וטכנולוגיה טובה. יש לי גם הערכה וכבוד לאורקל ובסופו של דבר קרה מה שקרה".

"אני לא מצליח להבין את השיקולים של חברות גדולות ובטח לא יכול להסביר את השיקולים האלה", אומר שניידר. "אתה רואה שפתאום אורקל רוצה לקנות את אפליקציית טיקטוק, שזה משהו שכנראה נמצא עוד פחות בפוקוס שלה מאשר טכנולוגיה כמו ראבלו. מצד שני, זאת חברה סופר מצליחה שקיימת כבר יותר מ-40 שנה, אז גדול עליי להבין".

לסיום העצוב של ראבלו יש אולי השפעה על התוכניות העתידיות של מייסדי סאלטו. שניידר ותמיר קנו לעצמם בחסד שם של מומחים לאקזיטים מהירים והרכב המשקיעים הנוכחי בסאלטו כבר רומז על רוכשת אפשרית לחברה - מפתחת המערכת לניהול קשרי לקוחות סיילספורס. אולם שניידר מצהיר כי הפעם הכוונות שלו שונות.

"השוק שאנחנו פועלים בו הוא עתיר משאבים. הרבה כסף הולך לתחום הזה והבעיות בו אמיתיות. לכן אני בא ואומר שיש כאן הזדמנות אמיתית לבנות חברה גדולה שתחזיק מעמד עצמאית לאורך זמן. ממרום שנותיי הייתי רוצה שזה מה שיקרה עם סאלטו".

עוד כתבות

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

צמצום היקף המילואים: צו 8 יוגבל, לוחמים ישרתו עד 55 ימים בשנה

המהלך, שמגיע לאחר שנתיים של חריגות תקציביות וביקורת על שימוש נרחב בצו 8, מעגן מגבלות קבועות על היקף שירות המילואים ● ההחלטה נועדה לאפשר מעבר הדרגתי לגיוס מצומצם ומבוקר יותר, אך מעוררת סימני שאלה בצה"ל לגבי היכולת לשמור על כשירות מבצעית לאורך זמן

עמירם שחר, מנכ''ל אפווינד ומייסד שותף / צילום: Upwind

הופכת לחד־קרן: אפווינד גייסה 250 מיליון דולר לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

אפווינד פועלת בתחום אבטחת הענן - שוק שנחשב כיום לקטגוריה הצומחת ביותר בעולם הסייבר ● עמירם שחר, מנכ"ל ומייסד שותף: "בקצב הנוכחי אנחנו צפויים להכפיל את גודל החברה במהלך השנה וחצי הקרובות"

היטל השבחה / איור: Shutterstock

העליון: פטור מהיטל השבחה בשכונות שיקום - גם בעת מכירת דירה בפרויקט התחדשות עירונית

הרכב של שלושה שופטים דחה את מרבית טענות עיריית תל אביב־יפו, ואת חוות־דעת היועצת המשפטית לממשלה, וקבע כי כל עוד לא מדובר בבנייה חדשה – הפטור מהיטל השבחה תקף גם במכר ● השופט גרוסקופף אף קבע "עקרונות ליישום הוראת הפטור"

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

"תשואה שמתקרבת ל-10% בשנה": איך הפכו המסעדות של ת"א לסחורה הכי חמה בשוק

שורת עסקאות בתחום המסעדות, הכוללת השקעה של גופים מוסדיים לפי שווי של עשרות ומאות מיליוני שקלים, עומדת בניגוד מוחלט לסגירה של מרבית בתי העסק בתחום במהלך השנים ● גורמים בתחום מדברים על יתרונות לגודל, על מיתוג ועל התוכניות להנפקה: "כבר לא סיפור של אוכל טוב ושירות נחמד - אלא של מודל עסקי שניתן לשכפל"

ישראל תחכיר 16 אלף דונם לארה''ב להקמת עיר טכנולוגית / אילוסטרציה: Shutterstock

מזכר הבנות חושף את התוכנית האמריקאית לנגב. על הפרק: הקמת כור גרעיני

ישראל וארה"ב הגיעו להבנות סביב הקמת מרכז לייצור שבבים ובינה מלאכותית בדרום הארץ, תחת ניהול אמריקאי ישיר ● על פי מסמך שהגיע לידי גלובס, ישראל תעניק לאמריקאים חוזה חכירה לקרקע ל־99 שנה, ועל השולחן עלתה גם אפשרות להקמת כור גרעיני באתר

רכב צה''לי בדרך לכיוון הגבול עם עזה / אילוסטרציה: Associated Press, Ohad Zwigenberg

בעלי החברה הביטחונית הכי חשאית בת"א מכר מניות ב-345 מיליון שקל

דניאל בלום, בעל השליטה בחברת מוצרי המיגון פמס, ניצל את הזינוק במחיר המניה כדי למכור נתח מהחזקותיו  ● גם לאחר המהלך ימשיך בלום להחזיק במעל מחצית מהמניות ובשווי של 1.35 מיליארד שקל ● בחודשים ינואר-ספטמבר רשמה פמס רווח של 31 מיליון דולר

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

ועדת החקירה בפרשת הצוללות מצאה: ליקויים ברכש במיליארדים והחלטות שסיכנו את ביטחון המדינה

ועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות וכלי השיט, בראשות נשיא העליון לשעבר אשר גרוניס, מצאה "ליקויים מערכתיים היורדים לשורשם של תהליכי בניין הכוח וקבלת ההחלטות ברכש ביטחוני, בעלות של מיליארדי שקלים, ובתהליכים ביטחוניים-מדיניים רגישים אחרים" ● על המוקד: המל"ל, חיל הים, משרד הביטחון והקבינט המדיני-ביטחוני

רן גואילי ז''ל

בבית קברות ברצועה: מבצע רחב היקף לאיתור רן גואילי

גורמים בישראל: בלילה אחד אלפים נרצחו בידי המשטר באיראן, טבח בממדים שקשה לדמיין ● צה"ל תקף מחבלי חיזבאללה בדרום לבנון ● בתוך הקו הצהוב ובאופן מסודר: כך תומכת ישראל במיליציה של חוסאם אל-אסטל ● דריכות שיא לתקיפה אפשרית באיראן ● חטיבה 7 השלימה השמדת תוואי תת-קרקעי באורך של כ-4 ק"מ בדרום רצועת עזה ● עדכונים שוטפים

הזהב בשיא / צילום: Shutterstock

לראשונה: הזהב נסחר מעל רף של 5,000 דולר

הזינוק במחירי המתכות נמשך, והזהב והכסף שוברים שיאים חדשים ● בין הסיבות: הטלטלות הגיאו פוליטיות, חולשת הדולר ומהלכים של בנקים מרכזיים

אילוסטרציה: Shutterstock

למה ביהמ"ש הקפיא נכסים של איש עסקים בהיקף 17.6 מיליון שקל?

ביהמ"ש קיבל באופן חלקי תביעה נגד יו"ר דירקטוריון בחברה צרפתית המוחזקת בידי חברה ישראלית ליבוא משקאות, והורה על "צו מרווה" בגובה 17.6 מיליון שקל, המהווים את סך הכספים שהתובעים הלוו לחברות ● מדובר בסעד זמני חריג במשפט האזרחי, שכן בניגוד לעיקול רגיל, הצו אינו "תופס" נכס מסוים אלא מופנה אישית כלפי הנתבע

מחיר הזהב בנסיקה / צילום: Shutterstock

חמש סיבות לרף מחיר של 5,000 דולר: מה דוחף את הזהב לשבור עוד ועוד שיאים

בין שזו ירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות, יוקר המניות או המכסים שמטיל הנשיא טראמפ — רכישת המתכת הזהובה הפכה לתרופת–נגד לכל התקף עצבנות בשוק ● מי מתדלקים את הרכישות, אילו אפיקים נפגעים מהמגמה, ומה יקבע אם המומנטום בזהב יימשך

רן גואילי ז''ל

אחרי 843 ימים: רן גואילי אותר - אין יותר חטופים בעזה

לאחר 843 ימים הושב החטוף האחרון רן גואילי ז"ל - בכך הושבו כלל החטופים משטח רצועת עזה ● בכיר אמריקאי: מעבר רפיח צפוי להיפתח לקראת סוף השבוע ● צה"ל תקף תשתיות צבאיות של חיזבאללה במספר מרחבים בלבנון ● דריכות שיא לתקיפה אפשרית באיראן ● עדכונים שוטפים

הטנק הפופולרי ביותר בעולם. טנק לאופרד הגרמני / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

להתנתק מהתלות בארה"ב: האם אירופה תצליח להקים תעשיית נשק עצמאית

על רקע התוקפנות הרוסית והחשש מנסיגה אמריקאית, אירופה משקיעה סכומי עתק בהקמת תעשיית נשק עצמאית, פותחת מפעלים ומכפילה ייצור ● אולם בתחומים הקריטיים ביותר, מחלל ועד הגנה אווירית, היא עדיין רחוקה מלעמוד לבד ● האם היבשת תצליח להתחמש מחדש?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט; מטא ואפל קפצו לקראת הדוחות, מחירי המתכות היקרות זינקו לשיאים חדשים

ה-S&P 500 עלה בכ-0.5% ● קורוויב קפצה במעל 5%, לאחר שאנבידיה הודיעה כי השקיעה בה 2 מיליארד דולר ● הכסף רשם את הזינוק התוך־יומי הגדול ביותר שלו מאז 2008, ואז נסוג מהשיא ● וול סטריט לקראת שבוע דרמטי: דוחות של ענקיות הטכנולוגיה והחלטת הריבית, אבל טלטלה מאיימת ממקום רחוק - יפן ● הדולר נחלש בעולם, הין היפני התחזק במעל 1%

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

סבב הפיטורים באמזון מתרחב: החל מהשבוע יפוטרו עוד 16 אלף איש

החל מהשבוע אמזון מרחיבה את גל הפיטורים שלה לעוד 16 אלף עובדים, בעיקר במשרות מטה ופיתוח ● מייל פנימי בחברה על עליית הבינה המלאכותית מספק הקשר לגל הקיצוצים הגדול בתולדותיה, אך המנכ"ל מנסה להרגיע את העובדים ולייחס את המהלך לעודף כוח אדם

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, ונשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין / צילום: ap, Manish Swarup

דיווח: הודו תסכים להפחית מכסים על כלי רכב אירופיים

הסכם סחר מתגבש בין האיחוד האירופי להודו עשוי להוביל להפחתה חדה במכסים על יבוא סחורה אירופית, כחלק ממהלך רחב יותר לפתיחת שווקים הדדית

סניף של רשת מגה ספורט / צילום: יח''צ

עשרות לקוחות חשבו שהם קונים ברשת הספורט וגילו שמדובר בהונאה

עמודים מזויפים המתחזים למגה ספורט פועלים בטיקטוק ובפייסבוק ומציעים הנחות חריגות על נעלי ספורט ● הרשת פנתה למשטרה, למטא ולטיקטוק בעקבות מאות פניות מלקוחות שפרטי האשראי שלהם נמסרו והזמנותיהם לא סופקו

מכוניות בנמל בסין / צילום: Shutterstock

המותגים הסיניים מסתערים על עסקי הליבה של ב.מ.וו ומרצדס

עם זינוק של 99% במסירות באירופה ב–2025 ושבירת שיאים היסטוריים, תעשיית הרכב הסינית מתחרה גם מול מכוניות היוקרה ביבשת ● בזמן שיבואנים ישראלים בונים על "אקזיט" באירופה, מותגי הענק מיפן ומקוריאה מאבדים אחיזה, וגם בשוק היוקרה האירופי נאבקים על הטריטוריה

מימין לשמאל: יובל פרחי, נועה לוטן־יעקבי ואורי עיני / צילום: יח''צ

מאמינים בצפון: קבוצת הפרסום אדלר־חומסקי פותחת שלוחה בגליל העליון

השלוחה החדשה של קבוצת הפרסום אדלר־חומסקי תפעל במרכז היזמות Hubayta של תנועת "הביתה חוזרים לגליל", הממוקם באגמון מרקט, ותתמקד בתחומי הקריאייטיב

משמרות המהפכה באיראן / צילום: Vahid Salemi

בעקבות הטבח: צעד "שובר השוויון" שהאיחוד האירופי שוקל לבצע נגד איראן

עד כה, שורה של מדינות אירופיות, ביניהן ספרד, צרפת ואיטליה, התנגדו לביצוע מהלך מיידי נגד איראן ● יחד עם זאת, ממדי הטבח באזרחים מצד משטר האייתולות בשבועות האחרונים, כך נראה, שינו את התמונה