גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יצרני האקזיטים בני שניידר ורמי תמיר חושפים את הסטארט-אפ החדש שלהם

כשמאחוריהם אקזיטים של יותר ממיליארד דולר, בני שניידר ורמי תמיר חושפים את הסטארט-אפ החדש שלהם, שעוסק בניהול הגדרות לפלטפורמות ארגוניות ● בראיון ל"גלובס" הם מדברים על יזמות סדרתית ומה מקשה על ארגונים לבצע שינויים מהירים

מייסדי Salto / צילום: דורון לצטר
מייסדי Salto / צילום: דורון לצטר

בני שניידר ורמי תמיר הם מהיזמים הישראלים הפוריים והמצליחים ביותר של העשורים האחרונים. הזוג חתום יחד על שלושה אקזיטים, האחרון שבהם מכירת חברת הענן ראבלו לאורקל ב-450 מיליון דולר ב-2016. ואם זה לא מספיק, שניידר היה מעורב בנפרד בעוד שלישיית אקזיטים לאורך השנים.

למרות הצלחות העבר הגדולות, שניידר ותמיר נמצאים כעת בעיצומה של הרפתקאה יזמית חדשה. חברת סאלטו (Salto) שהקימו שני היזמים עם גיל הופר, סמנכ"ל הפיתוח לשעבר בראבלו, יוצאת היום (ג') באופן רשמי מסטטוס חשאי (stealth mode). סאלטו הוקמה בתחילת 2019 ומאז גייסה 27 מיליון דולר בסבבי סיד ו-A. בסבב הסיד השקיעו המייסדים מכספם וסבב A הובל על ידי הקרנות בסמר, לייטספיד וסיילספורס ונצ'רס, זרוע ההשקעות של חברת סיילספורס.

מה גורם ליזמים שכבר רשמו הצלחות חוזרות לשוב ולעלות על גלגל היזמות פעם נוספת?
"לא חושב שירדתי מהגלגל הזה אי פעם. זה גלגל שאם אתה יורד ממנו, אז קשה לחזור והפחד הוא שלא תחזור", מודה שניידר בשיחת זום עם "גלובס". "חוץ מזה שישנן עדיין בעיות מעניינות, יש אחלה אנשים כמו גיל הופר, שעבד איתנו ועכשיו הוא מייסד שותף, והחבר'ה הצעירים מביאים רעיונות מעולים. זה שומר אותי צעיר".

אתה נהנה מהתהליך של הקמת סטארט-אפ?
שניידר: "זה בטוח כיף כשמצליחים, אבל לאורך הדרך יש עליות ומורדות. גם אם הדרך עצמה לא כיפית לגמרי, כשמסתכלים בדיעבד, זה כיף ויש תמיד תחושה של חדוות היצירה. אנחנו גם באמת מאמינים שהבעיות שאותן אנו פותרים בסאלטו הן בעיות רלוונטיות ויהיו אפילו יותר רלוונטיות בקרוב. זה כמו במקרה של ראבלו, שבה חזינו כבר ב-2010 את מגמת המעבר לענן, משהו שהיום נראה כבר טריוויאלי".

"הענן הוא כמו חור שחור"

בניגוד ליזמים סדרתיים ששומרים לאורך השנים על אותה התמחות כמו אביגדור וילנץ למשל בעולם השבבים, הקריירה של שניידר ותמיר נפרסה על פני מספר עולמות מקצועיים. החברה הראשונה שלהם שהגיעה לאקזיט, פנטקום שנמכרה לסיסקו בשנת 2000 תמורת 118 מיליון דולר, עסקה בשיפור העברת הנתונים על גבי סיבים אופטיים. ב-2008 מכרו השניים את קומראנט, שפיתחה טכנולוגיה לווירטואליזציה, לרד-האט תמורת 107 מיליון דולר. ראבלו, שנמכרה לאורקל כאמור, פיתחה טכנולוגיה שסייעה לארגונים לעבור לשימוש בענן.

המהלך הטבעי מבחינת היזמים היה כנראה להמשיך בתחום הלוהט של הענן, אך דווקא בעולם זה לדברי שניידר טמון סיכון גדול הנובע מכוחן של השחקניות הגדולות בו כמו אמזון ומיקרוספט. "הענן הוא בעיניי כמו חור שחור", מסביר שניידר. "אתה צריך להסתובב מספיק קרוב אליו כדי להישאר רלוונטי, אבל לא להתקרב מדי כדי לא להימחץ על ידי ספקי שירותי הענן, כי תמיד יש את האיום שהם ירחיבו את המוצר ויילחמו מולך. יש חברות ישראליות שהתחרו בענקיות האלה בהצלחה, אבל כשלנו היה את החופש לבחור במה אנחנו רוצים לעסוק, בחרנו להתרחק לתחומים פחות מסוכנים ועדיין מעניינים מבחינה טכנית ועסקית".

התחום שהסטארט-אפ הנוכחי סאלטו ברח אליו הוא ניהול ההגדרות (קונפיגורציות) של פלטפורמות עסקיות. ארגונים משתמשים במספר גדל והולך של פלטפורמות, כמו מערכות ניהול קשרי לקוחות, מערכות שיווק אוטומטי וניהול פיננסי, שבכל אחת מהן ניתן להגדיר שדות, תהליכים, מסכים ולוגיקות על פי הצרכים העסקיים של החברה. הטכנולוגיה של סאלטו עוזרת לארגונים לנהל את מערך ההגדרות בכל הפלטפורמות שלהם ממש כמו שמנהלים גרסאות של תוכנה למשל בשלבי הפיתוח. המוצר של סאלטו מייצא את הגדרות הקונפיגורציה הללו מכל הפלטפורמות העסקיות של החברה, מציג ומתעד אותן בצורה מובנית למשתמשים ומאפשר אחר כך לשלוח שינויים שלהן אל כל מערכות הארגון בצורה רוחבית.

סאלטו מעסיקה כיום 30 עובדים, רובם בישראל, כאשר תמיר מכהן כמנכ"ל, שניידר בתפקיד היו"ר והופר כסמנכ"ל מחקר ופיתוח. החברה מצפה לפחות להכפיל את מכסת כוח האדם שלה ב-12 החודשים הבאים.

לדברי הופר, הפתרון הנוכחי של סאלטו מנסה לחולל מהפכה דומה לזו שהתרחשה בעולם של מערכות מידע (IT) בעשורים האחרונים.

"לפני 10-15 שנה עבודת IT התבצעה ידנית ואז התרחשה מהפכת ה-DevOps ונכנסו טכנולוגיות לניהול של התשתיות בארגונים. אנחנו מזהים אתגרים דומים בתחום ההגדרות של אפליקציות עסקיות. יש פה עבודה שנעשית כיום ידנית על המערכות האלה, בלי טכנולוגיה ומתודולוגיה שמאפשרת לשלוט על הפעולות האלה. זה מצב שלא יכול להימשך"

מה הנזק שנגרם לארגונים?
"הנזק הוא בכמה אספקטים. אחד הוא היכולת של ארגונים לבצע שינויים בקצב שהוא מספיק מהיר עבור העסק. מאחר שהסיבוכיות של ההגדרות (קונפיגורציה) היא אדירה, זה גורם לארגונים שרוצים לשנות מהר, לעשות טעויות שמובילות לבעיות איכות ובאגים במערכות הללו. זה יכול להיות הרסני לביזנס כשבסוף מנכ"ל מסתכל על דשבורד ורואה נתונים לא נכונים. כשארגון רוצה לשנות אלמנטים בתחמור או במודל העסקי, וצריך לשנות כמה מערכות באופן מתואם, זה גם משהו שקשה לו לעשות".

סאלטו השיקה כבר במאי פלטפורמה בגרסת קוד פתוח וכעת היא משיקה גרסת SaaS (תוכנה כשירות) בתשלום. "אנחנו חושבים שיש בטכנולוגיה שלנו משהו בסיסי שמגדיר סטנדרט דה-פקטו בכל הנוגע ליכולת לייצג קונפיגורציה, וכדי שהסטנדרט יתקבל, הוא צריך להיות פתוח ולהיות מאומץ על ידי הקהילה", מסביר הופר. "ה-Saas שלנו, השירות המסחרי, מאפשר להנגיש את המוצר לאנשים עם יכולת טכנית פחות גבוהה, שממוקדים על הצדדים היותר עסקיים".

"לא מצליח להבין חברות גדולות"

לאחר הרכישה של ראבלו על ידי אורקל, שניידר, תמיר והופר הצטרפו גם הם לענקית האמריקאית. שלושתם עזבו במהלך 2018 ובשנה שלאחר מכן הודיעה אורקל כי היא סוגרת את המוצר של ראבלו. כחלק ממהלך קיצוצים נרחב באורקל, פוטרו גם עשרות מעובדי הסטארט-אפ לשעבר. עד היום שניידר והופר לא התייחסו לאותה הסגירה באופן רשמי וגם כעת, כשהם משוחחים על כך, נראה שהנושא עדיין טעון אצלם.

"קודם כל, יש כאן תהליכים מאוד מורכבים ונסיבות שמשתנות כל הזמן בחברה הרוכשת וגם בשוק", אומר הופר. "אני יכול לומר שזה משהו שאני אישית לא שמחתי ממנו. אני חושב שהיתה שם קבוצה מצוינת של אנשים וטכנולוגיה טובה. יש לי גם הערכה וכבוד לאורקל ובסופו של דבר קרה מה שקרה".

"אני לא מצליח להבין את השיקולים של חברות גדולות ובטח לא יכול להסביר את השיקולים האלה", אומר שניידר. "אתה רואה שפתאום אורקל רוצה לקנות את אפליקציית טיקטוק, שזה משהו שכנראה נמצא עוד פחות בפוקוס שלה מאשר טכנולוגיה כמו ראבלו. מצד שני, זאת חברה סופר מצליחה שקיימת כבר יותר מ-40 שנה, אז גדול עליי להבין".

לסיום העצוב של ראבלו יש אולי השפעה על התוכניות העתידיות של מייסדי סאלטו. שניידר ותמיר קנו לעצמם בחסד שם של מומחים לאקזיטים מהירים והרכב המשקיעים הנוכחי בסאלטו כבר רומז על רוכשת אפשרית לחברה - מפתחת המערכת לניהול קשרי לקוחות סיילספורס. אולם שניידר מצהיר כי הפעם הכוונות שלו שונות.

"השוק שאנחנו פועלים בו הוא עתיר משאבים. הרבה כסף הולך לתחום הזה והבעיות בו אמיתיות. לכן אני בא ואומר שיש כאן הזדמנות אמיתית לבנות חברה גדולה שתחזיק מעמד עצמאית לאורך זמן. ממרום שנותיי הייתי רוצה שזה מה שיקרה עם סאלטו". 

עוד כתבות

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

בזמן המלחמה מול איראן: הבורסה אישרה את המעבר למסחר בימי שישי

לפני כשבועיים החליט דירקטוריון הבורסה על שינוי התקנון - באופן שהמסחר בה יתקיים החל מהשנה הבאה בימים שני עד שישי, במקום ראשון עד חמישי כיום ● IBI: "זהו מהלך חשוב הן בהיבט של חיבור שוק ההון הישראלי והבורסה לני״ע לעולם והן מבחינת בפעילות חבר הבורסה מול הלקוחות" ● איגוד בתי ההשקעות: "מדובר במהלך מורכב הכרוך בשורה של סוגיות רגולטוריות ותפעוליות שטרם הוסדרו"

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

סיום המערכה האיראנית הקפיץ את המחזור בענף התיירות ב-270%

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%

איתמר בן גביר, עוצמה יהודית בוקר טוב דרום, רדיו דרום, 25.6.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם בשנה שעברה נוספו למשטרה 3,500 שוטרים?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התגאה בהגדלת הכוח המשטרתי, אבל הוא לא הפריד בין הברוטו לנטו ● המשרוקית של גלובס

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את הצבא האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בצבא האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

משמאל לימין: מייסדי אימג'ין, יהונתן צלח, דין ביתן ושחר פורת / צילום: אייל טואג

גיוס של 23 מיליון דולר לחברת אימג'ין AI בהובלת לארי אליסון

גיוס סבב נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר לאימג'ין AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, שאותו מוביל, כמו את סבב הגיוס הקודם, מייסד חברת אורקל והמשקיע לארי אליסון ● בעקבות הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מגיע ל-45 מיליון דולר

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

ניסיון לחזור למירוץ ה-AI: גיוס הענק של של אילון מאסק

בנק ההשקעות מורגן סטנלי הודיע כי סטארט-אפ הבינה המלאכותית xAI, שלפי מאסק, שוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות ● גיוס ההון יאפשר לחברה לקדם את מודל ה-AI של החברה, Grok, ולהשיג יתרון מול המתחרות שלה, OpenAI ו-Anthropic

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

המניה הלוהטת שחזרה לככב בוול סטריט, והמניות שאכזבו בת"א

האופטימיות ביחס להסכמי הסחר והמערכה הקצרה עם איראן צבעו את המסכים בבורסה בתל אביב ובוול סטריט בירוק במהלך החודש החולף ● סקטור השבבים ובעיקר מניית אנבידיה הובילו את העליות, מי אכזבו והאם הראלי יימשך?

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

כסף בקיר. עם שחר שני / צילום: פרטי

תכנון המס אפשר לו לקנות שתי דירות להשקעה, והוא רק בן 23

שחר שני עבד כנער בצביעת בתים ובשיפוצים, ולכן לא נבהל מקניית דירה שזקוקה לשיפוץ ● לאחר מכן מינף את הניסיון שצבר בבית ואת מבצעי הקבלנים - כדי להחזיק שתי דירות בגיל שבו רוב הצעירים עוד חוסכים לטיול אחרי צבא

מנכ''ל בלקרוק, לארי פינק / צילום: בלקרוק

ענקית ההשקעות שממליצה: תשכחו מהטווח הארוך. הכללים בשווקים השתנו

בבלקרוק סבורים שקשה היום יותר מבעבר, לחזות את העתיד הכלכלי, בשל השינויים המבניים שמובילה ארה"ב ושינוי זה "מחייב גישה חדשה כלפי סיכון" ● במקום שבע המופלאות, ענקית ההשקעות ממליצה על יצרניות החומרה ועל מגזר שירותי התשתיות

יעקב לוקסנבורג / צילום: סיון פרג'

המהלך הכפול שהניב ליעקב לוקסנבורג תוספת שווי של 400 מיליון שקל

בשבוע שעבר ניצל יעקב לוקסנבורג את מחירי השיא בבורסה בת"א כדי למכור מניות בחברת הבנייה דניה סיבוס, ובמקביל הגדיל את החזקותיו בלפידות קפיטל השולטת בה ● התוצאה: שווי החזקותיו בלפידות זינק ל-3.2 מיליארד שקל

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל