גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ירידות חדות בנעילה בוול סטריט; פייבר קפצה ב-7.7% לאחר הדוחות

"מדד הפחד" זינק ל-39 נק' ● הירידות התחזקו בשעה האחרונה ומדדי המניות צנחו ב-3.7%-3.4% בסיום ● גרמניה וצרפת נכנסות לסגר נוסף ● בורסות אירופה צנחו בהובלת מדד הדאקס שנפל ב-4.2% ● פייבר פרסמה דוחות טובים והמניה זינקה

בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press
בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

22:00

הירידות בוול סטריט התחזקו בשעה האחרונה ומדדי המניות צנחו ב-3.8%-3.4% בסיום. חששות המשקיעים מהמשך התפשטות הקורונה העיקו על השוק.

ענקיות הטכנולוגיה מיקרוסופט , אפל , גוגל, פייסבוק ואמזון בלטו בירידות חדות ומשכו את הנאסד"ק לירידה של 3.7%. 

מנגד, פייבר  הישראלית בלטה בעלייה של 7.7% לאחר שפרסמה דוחות חזקים. 

הנפט מסוג WTI רשם ירידה של 5.7% לרמה של 37.3 דולר לחבית והזהב ירד ב-1.7% למחיר של 1,878 דולר לאונקיה. 

גרמניה וצרפת, שתי הכלכלות הגדולות ביותר באירופה, הכריזו הערב על שורת הגבלות משמעותיות על החיים הציבוריים ועל סגרים חלקיים, במטרה לנסות ולבלום את ההתפשטות המהירה של מגפת הקורונה בשטחן. בגרמניה, ייסגרו החל מיום שני הקרוב כל המסעדות (למעט משלוחים) ומקומות הבילוי, ייסגרו עסקים כמו חדרי כושר ומכוני יופי, ויוטל איסור על מפגש של יותר משתי משפחות וכן איסור על תיירות פנים. בצרפת, התושבים יצטוו שוב להישאר בבתים ולא לצאת למעט לצרכים חיוניים.

20:20

ירידות חדות בוול סטריט. מדדי המניות צונחים כעת ב-3%-3.1%.

בקרב המניות הישראליות בולטות בירידות חדות ג'יי-פרוג, אודיוקודס , מדיגוס , פריגו, פריון  ורדהיל. טבע, מנגד, רושמת עלייה קלה. 

19:10

נמשכות הירידות החדות בוול סטריט, מדדי המניות צונחים ב-2.9%-3.1%.

גם בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות, בהובלת מדד הדאקס שנפל ב-4.2% על רקע דיווחים כי גרמניה עומדת להטיל על אזרחיה סגר מלא או חלקי בימים הקרובים. 

ואכן, עם סיום המסחר באירופה נודע כי הכלכלה הגדולה ביותר באירופה תיכנס החל מיום שני הקרוב לסגר משמעותי הכולל את סגירת כל המסעדות (למעט משלוחים) ומקומות הבילוי, סגירת עסקים כמו חדרי כושר ומכוני יופי, איסור על מפגש של יותר משתי משפחות ואיסור על תיירות-פנים. בתי הספר והגנים יישארו פתוחים, וכן מקומות העבודה, אך תעודד העבודה מן הבית. הצעדים שהוכרזו חריפים יותר מאלה שהוכרזו ברוב מדינות אחרות באירופה נכון לעכשיו, ולדברי הקאנצלרית אנגלה מרקל, הם יהיו בתוקף עד סוף חודש נובמבר.

"אנחנו מודעים לכך שמדובר בהגבלות חמורות, אבל אנחנו חייבים להפחית את מספר הקשרים החברתיים", אמרה מרקל הערב במסיבת עיתונאים, שבה הכריזה לצד ראשי מדינות המחוז של גרמניה על הצעדים. היא ציינה כי במצב הנוכחי איתור וקטיעת שרשראות ההדבקה אינם אפשריים יותר, וכי יותר ממחצית מהמקרים של הדבקה בקהילה אינם מוסברים. ביממה האחרונה אובחנו בגרמניה 15 אלף מקרים חדשים של קורונה. "ניסינו לשים דגש על שני תחומים - שהכלכלה תמשיך לפעול ושהלימודים יימשכו", אמרה מרקל.

17:45

ירידות חדות בוול סטריט. מדדי מדדי המניות צונחים ב-3%-3.1% כעת.  "מדד הפחד" מזנק ב-18% ל-39 נק'.

מניית פירסט סולאר  מזנקת ב-12% לאחר שהחברה פרסמה דוחות חזקים לרבעון השלישי.

גם GE  בולטת בעלייה חדה לאחר שהחברה פרסמה תוצאות שהיו גבוהות מצפי האנליסטים. 

16:30

מתחזקות הירידות בוול סטריט והמדדים צונחים כעת בשיעורים של עד 2.8%. מדד ה"פחד", ה-VIX, מזנק במקביל לכ-37 נק'. 

מניות פייסבוק , אפל  ואמזון רושמות ירידות חדות לקראת פרסום דוחותיהן מחר. 

גם באירופה נרשמות ירידות חדות. זאת על רקע דיווחים כי גרמניה, הכלכלה הגדולה ביותר באירופה תיכנס החל מיום שני הקרוב לסגר חלקי; כך מדווחים היום כלי התקשורת בגרמניה, על רקע פגישתם בברלין של קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל וראשי מדינות המחוז, בניסיון לבלום את התפשטות מגפת הקורונה במדינה. ההגבלות שיחולו במסגרת הסגר עדיין אינן ברורות או מוסכמות, ויתפרסמו רק במסיבת עיתונאים משותפת היום בערב.

15:30 

יום המסחר בבורסות של ארה"ב נפתח בירידות חדות, על רקע חששות המשקיעים מהמשך ההתפשטות של מגפת הקורונה. המדדים המובילים יורדים בשיעורים של 1.7%-2%. 

מניית פייבר  יורדת למרות שהחברה פרסמה הבוקר דוחות טובים. ברבעון השלישי הסתכמו הכנסות החברה ב-52.3 מיליון דולר, צמיחה של 88% לעומת הרבעון המקביל, וגבוה גם מתחזיות האנליסטים וגם מהתחזית שמסרה החברה עצמה ברבעון הקודם.

גם מיקרוסופט  מאבדת גובה לאחר שפרסמה אמש דוחות טובים לאחר סיום המסחר. 

14:00

הלירה הטורקית נופלת לשפל מול הדולר לאחר שהבנק המרכזי הקפיץ את יעד האינפלציה השנתי ל-12%, לעומת 8.9% עד כה, ועל רקע המתח של טורקיה מול כמה מדינות, בהן צרפת, ואף בחבל נגורנו-קארבאך. נזכיר כי הריבית בטורקיה עומדת על 10.25%.

יצרנית המטוסים בואינג  פרסמה דוחות לרבעון השלישי של השנה, מהם עולה כי החברה רשמה הפסד של 1.39 דולרים למניה. התחזיות היו להפסד של 2.52 דולרים למניה. ההכנסות הסתכמו ב-14.1 מיליארד דולר, מעל לתחזיות שצפו רווח של 13.9 מיליארד דולר.

מאסטרקארד יורדת כ-5% בטרום-מסחר לאחר דו"חות מאכזבים כאשר הרווחים וההכנסות היו נמוכים מהצפוי.

13:10

המסחר בבורסות אירופה מתנהל תחת לחץ. מדד הדאקס הגרמני צונח ב-3%, הקאק ב-2.9% והפוטסי יורד ב-1.6%. בניו יורק החוזים העתידיים מאבדים עד 1.9% בשעה זו.

12:40

הדוח הכספי של חברת השילוח UPS ברבעון השלישי הפתיעה את השוק, מה שמסמן את השינוי במאפייני הרכישות בעת משבר הקורונה. החברה רשמה הכנסות של 21.24 מיליארד דולר, מעל לתחזיות שצפו הכנסות של 20.33 מיליארד דולר. הרווח למניה הסתכם ב-2.28 דולרים - מעל לתחזיות השוק לרווח של 1.9 דולרים בלבד.

ג'נרל אלקטריק מטפסת ב-6% לאחר הדוחות הכספיים לאחר שהחברה היכתה את התחזיות המוקדמות של השוק. 

מניות התעופה באירופה נסחרות תחת לחץ בצל העלייה בתחלואה והאפשרות להגבלות נוספות ביבשת בצל הקורונה.

11:00

המסחר באירופה מתנהל בירידות חדות בצל העלייה תחלואה בנגיף הקורונה, כאשר בצרפת הנשיא מקרון שוקל הטלת סגר, באיטליה נרשמות מהומות בצל ההתנגדות של האזרחים להגבלות, ובגרמניה הקנצלרית מרקל הזהירה כי המצב נראה רע מאד.

מדד הדאקס הגרמני נופל ב-2.5%, הקאק צונח ב-2.8%, הפוטסי מאבד 1.9%, הבורסה במילאנו יורדת ב-1.9%. החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט צבועים באדום, ומדד הפחד (VIX) מזנק ב-8%.

מספר קורבנות הקורונה בצרפת ביממה האחרונה עמד על כ-523 בני אדם, ונשיא צרפת עמנואל מקרון הודיע כי יישא הערב נאום לאומה. ברומא התנהלו אתמול קרבות רחוב בין כמה מאות מפגינים, ביניהם פעילי ימין קיצוני, לבין המשטרה, על רקע הודעת ראש הממשלה על סגירה של המסעדות והברים משש בערב, סגירת חדרי הכושר, התיאטרון והקולנוע והגבלות נוספות על עסקים לא חיוניים. גם בבריטניה זינק מספר מקרי המוות מקורונה, ועלה ב-60% ל-761 קורבנות שנרשמו בשבוע האחרון. 

מספר הנדבקים היומי בארה"ב בנגיף הקורונה עלה ביום שני האחרון לשיא של 69,967 מקרים, מעל השיא שנקבע רק יום קודם לכן בראשון. הממוצע של 7 הימים האחרונים משקף עלייה של 20% במספר הנדבקים רק בארה"ב לעומת השבוע הקודם. מפרוץ המגפה, רק בארה"ב מתו 226,606 איש כתוצאה מנגיף הקורונה וסיבוכיו. 

10:00

הבנק הגרמני דויטשה בנק עבר לרווח ברבעון השלישי של השנה ובכך מכה את התחזיות של האנליסטים בשוק. זאת הודות לפעילות הבנקאות להשקעות והתאוששות מהירה מהצפוי בשוק הדיור. הבנק רשם רווח של 309 מיליון אירו בהשוואה להפסד של 832 מיליון אירו בתקופה המקבילה אשתקד.

שוק הקריפטו ממשיך להתחמם כאשר הביטקוין נסחר כעת ברמה של יותר מ-13,500 דולר. ענק הבנקאות האמריקאי JPMorgan התחיל השבוע שימוש מסחרי ראשון במטבע הדיגיטלי JPM Coin - פרויקט הבלוקצ'יין שאותו השיק כבר בפברואר 2019.

המירוץ לחיסון לקורונה

חברת אלי לילי אשר מפתחת תרופה מבוססת נוגדנים לטיפול במחלת הקורונה, הודיעה כי ניסוי שערכה בשיתוף פעולה עם ממשלת ארה"ב בטיפול בתרופה זו בחולים מאושפזים בבתי החולים, לא השיגה את יעדי היעילות שלה. אותו ניסוי הופסק בעבר משיקולי בטיחות, אבל חודש לאחר שנמצא כי התופעות השליליות מופיעות באותה המידה בקבוצת הניסוי ובקבוצת הביקורת, ולכן ככל הנראה נובעות מהמחלה (ואולי מעצם האשפוז המבודד) ולא מהתרופה. אבל לאחר שהניסוי חודש הצטברו העדויות כי המוצר אינו יעיל במטופלים הללו. הנהלת החברה מסרה במסגרת שיחת הועידה שלה לרגל דו"חות הרבעון השלישי של 2020, כי היא עדיין מאמינה כי הטיפול בנוגדנים יהיה יעיל בחולים בשלב מוקדם יותר.

עוד כתבות

בילאל ארדואן / צילום: Reuters, Anadolu

בצללים ובשקט, בילאל ארדואן מתכונן ליום שאחרי עידן אביו

בעוד רג'פ טאיפ מהדק חניקתו על המערכת הפוליטית ומחסל כל אופוזיציה, בנו מנהל מרוץ שקט אך עקבי לירושה ● זאת, למרות סקרים שמציבים אותו מאחורי הכוכבים הפוליטיים של טורקיה ● כך פועלים הארדואנים להבטיח כי ביום שאחרי, השלטון יישאר בתוך המשפחה

טסלה מודל 3 סטנדרט / צילום:  יח''צ

על הטסלה הזו תשלמו 30 אלף שקל פחות. והיא שווה את זה

טסלה מודל 3 סטנדרט, הגרסה החדשה של הסדאן החשמלית מבית טסלה, זולה ביותר מ-30 אלף שקל, אבל במחיר של ויתור על אבזור ונוחות ● זו עדיין אחת המכוניות המהנות לנהיגה בפחות מ–200 אלף שקל

לשכת גיוס תל השומר / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בזירה הפוליטית מסתובבים הרבה מתווי גיוס. מה ההבדלים ביניהם?

נושא גיוס החרדים מעמיק את המתיחות לא רק בקואליציה, אלא גם בתוך האופוזיציה ● גנץ, ביסמוט, איזנקוט וליברמן - כולם יצאו ביוזמות לפתור את המשבר ● מה בפועל אומרות כל ההצעות, ועד כמה הן באמת שונות זו מזו? ● המשרוקית מסבירה

הסיוע הפדרלי לדיור הגיע לסיומו / צילום: Shutterstock

הסיוע הפדרלי לדיור בארה"ב הגיע לסיומו. עיקולי בתים יבואו בעקבותיו

הממשל הנוכחי צמצם תוכנית מעידן ביידן שמנעה מלווים במצוקה לאבד את בתיהם ● מספר הבתים בארה"ב עם בקשות לעיקול עלה ב־28% במרץ בהשוואה לנתונים מלפני שנה, עדיין מתחת לרמות של 2019, אך כנראה לא לזמן רב

ארוחה בקפה ספארו / צילום: דניאל סוויסה

בבית קפה ותיק במושב קטן אכלנו את הלזניה הכי טובה בארץ

קפה עם השראה מפינלנד, פיצות בין חמניות, יינות מסחררי חושים וארוחת בוקר שסוחפת מבקרים מכל הארץ ● יום טעים במיוחד בטל שחר

פיטר תיל / צילום: ap, Rebecca Blackwell

מיליארדר ההייטק הידוע עובר דירה, לארגנטינה

על פי דיווח בניו יורק טיימס, המיליארדר פיטר תיל, רכש אחוזה באחת השכונות היוקרתיות של בואנוס איירס ורשם את ילדיו לבית הספר המקומי ● מה עומד מאחורי הצעד המפתיע?

פחיות דיאט קולה במהדורה מוגבלת לרגל הסרט ''השטן לובשת פראדה 2''. מזוהה עם עסקים ואופנה / צילום: אתר קוקה קולה

מלחמה קרה כקרח: דיאט קולה וקולה זירו עברו להילחם על אותה המשבצת

פעם קרב הנפילים היה בין קוקה–קולה לפפסי, אבל היום שני המותגים–האחים דלי הקלוריות הולכים ראש בראש ● בעוד המכירות בנתח השוק הזה צמחו ב־52% בשנה שעברה, דיאט קולה די יציב כבר 20 שנה

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Ryan Murphy

הפגישה נמשכה כשעתיים - אך טראמפ פיזר את הדיון בלי הכרעה

סוכנות הידיעות האיראנית פארס על דבריו של טראמפ:"תערובת של אמת ושקר" ● צה"ל לדרג המדיני: יש להגביר את התקיפות בלבנון ● בכירים ישראלים ל-N12: חמינאי הוא זה שטרם השיב למתווה בין ארה"ב ואיראן ● סגן נשיא ארה"בעל הסכם עם איראן: "אנחנו עדיין לא שם, אבל קרובים" ● עדכונים שוטפים

צלף אוקראיני באזור חרקוב. ראש נפץ של רחפן יכול לגרום נזק רב יותר מקליעים / צילום: Reuters, Jose Colon

הרחפנים לא השאירו מקום להסתתר: סופו של עידן הצלפים הצבאיים

הכניסה המוגברת של כטב"מים לזירות לחימה מייתרת את הצלפים, וגם הטוען לשיא עולם בירי לא יצא לירות שנה וחצי: "רחפנים הפכו את תפקידו המסורתי של הצלף למסוכן הרבה יותר" ● בצבא ארה"ב מתעקשים: "הצלף האנושי הוא נכס קריטי ולא ניתן לשיבוש"

אילוסטרציה: Shutterstock

הדולר מתחת ל-2.8 שקלים: אלו ארבעה תרחישים שיכולים לעצור את הקריסה

בתעשייה גובר הלחץ על האוצר ועל בנק ישראל לפעול על מנת לעצור את קריסת הדולר, שלא פסקה חרף הורדת הריבית השבוע ● משינוי כיוון בוול סטריט, דרך התערבות אגרסיבית ועד להצעה שתאפשר לבנק ישראל לפעול מתחת לרדאר - מספר תרחישים שיכולים להפוך את המגמה בשוק המט"ח

מה קורה בענף הנדל''ן? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כולם מדברים מפוזיציה: גם חוזי הקריסה במחירי הדירות מלהגים

מכריזים שכבר אין קונים אבל ברבעון עם טילים מאיראן נמכרו 22,350 דירות; אומרים שיש 86 אלף דירות ריקות, אבל לא מזכירים שהספירה מתחילה כבר מהיתר הבנייה; מתריעים שמאות קבלני ביצוע קרסו, אבל זה ככה כל שנה ● אז מה להבין מזה? שאסור להתבלבל ממספרים

להמשיך לעבוד, לקבל פנסיה וגם לשלם פחות מס: כך תעשו את זה

"פרישה מדומה" מאפשרת להישאר בשוק העבודה, ליהנות מהכנסה נוספת מהפנסיה כבר מגיל 60 ולאבד כמה שפחות לרשות המסים ● אך לפני שיוצאים לדרך, כדאי לבדוק את ההשלכות בעתיד ולבצע עוד כמה תהליכים במקביל ● מומחי פרישה עונים במדור חדש על השאלות הקריטיות כשיוצאים לפנסיה

עמירם שחר, מייסד Upwind / צילום: AI GEMINI

עשה אקזיט בגיל 16 ומרוויח עשרות מיליונים מהוואקום של וויז

עמירם שחר חתום על אקזיט של 450 מיליון דולר והיום, עם חברת אבטחת הענן אפווינד, הוא נתפס כטוען לכתר של וויז ומי שמרוויח ממכירתה לגוגל ● בראיון הוא מספר על העניין מצד אמזון ומיקרוסופט, המשקיע גילי רענן ששם הז'יטונים גם על אסף רפפורט והיעד: קצב הכנסות של 100 מיליון דולר בשנה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בתל אביב ננעלה בעליות, בהובלת מניות הקלינטק

מדד ת"א 35 טיפס בכ-0.6% ● המסחר התנהל בצל הדיווחים על הסכם מסתמן בין ארה"ב ואיראן להארכת הפסקת האש ● וול סטריט שברה אתמול שיאים חדשים, בהובלת מניות השבבים ● בית ההשקעות שמזהה סקטורים שיכולים לצבור תאוצה במשבר הנפט ● וגם: בתמיכת קדחת ה-AI - מניית המחשוב דל טסה במסחר המאוחר בקרוב ל-40%

טקסס ארה''ב / צילום: Reuters, Carol M. Highsmith

לא זקוקה לחביות: יצרנית הנפט הגדולה בארה"ב מצאה את הדרך להוזלת החשמל

תעשיית הנפט של טקסס פורחת, אך 40% מהחשמל במדינה כבר מבוסס אנרגיה ירוקה, והמגמה רק מתרחבת ● בעזרת הרבה שמש, סוללות אגירה ושוק חופשי, המדינה גם מצליחה להוריד את המחירים לצרכנים

מתחם חסן עראפה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הנכס הכי לוהט במגדלי המשרדים הוא בכלל מתחת לאדמה: מחירי החניה ממשיכים לטפס

נתוני דוח Natam חושפים: למרות מהפכת הקורקינטים, מגמת העבודה מהבית ופעילות הרכבת הקלה, הביקוש לחניה בתל אביב רותח ● דמי השכירות לחניה בעיר עלו ב־4%, ובמתחם הבורסה ב־15%

מייקל דל ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

"לא נראה דבר כזה": המניה שזינקה במעל 30% ורשמה את היום החזק בתולדותיה

מניית דל זינקה בחדות אתמול לאחר תוצאות כספיות פנומנליות שהציגה ● עוד ברקע - רוח גבית משמעותית מהנשיא טראמפ ● איך מגיבים האנליסטים?

מהגרים אינדונזים – מקבלים חוזה הגירה ל־3 שנים, ולא יכולים לחזור ליפן / צילום: Reuters, Masaki Akiduki

המדינות שלא רוצות מהגרים, וזאת שמקבלת אותם בזרועות פתוחות

ארה"ב דורשת שמהגרים יצאו מהמדינה כדי לקבל ויזה, ביפן עבירת תנועה יכולה לשלול את אשרת השהייה ובאיחוד האמירויות אין כמעט אפשרות לקבל אזרחות

כלי שייט חדש של הצי הטורקי / צילום: ערוץ היוטיוב של Naval News

האיום החדש של טורקיה על מדינות הים התיכון

טורקיה מאיצה את פיתוח יכולות הלחימה הימיות שלה ומתכננת להצטייד בכ־100 כשב"מים ממולכדים ● במקביל, הצי האמריקאי מודה כי מערכות הלייזר הימיות עדיין רחוקות ממבצעיות, ובאוקראינה מתמודדים עם אסטרטגיית לחימת כטב"מים רוסית חדשה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הפקולטה. גם בעידן ה–AI מומחיות אנושית היא חשובה / צילום: Shutterstock

המלכודת במנוע החיפוש שאנחנו לא מודעים אליה - וחוסמת את היצירתיות של הטאלנטים

AI ומנועי חיפוש עלולים לפגוע ביצירתיות - במיוחד אצל מומחים, כך עולה ממחקר חדש בהובלת חוקרים ישראלים, שמראה כי אלגוריתמים "לוכדים" משתמשים בבועות רעיונות שמגבילות חשיבה מקורית ● היתרון: חשיפה יזומה למידע מגוון ובלתי צפוי ושימוש חכם יותר בכלי החיפוש כדי לפרוץ גבולות