גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

ירידות חדות בנעילה בוול סטריט; פייבר קפצה ב-7.7% לאחר הדוחות

"מדד הפחד" זינק ל-39 נק' ● הירידות התחזקו בשעה האחרונה ומדדי המניות צנחו ב-3.7%-3.4% בסיום ● גרמניה וצרפת נכנסות לסגר נוסף ● בורסות אירופה צנחו בהובלת מדד הדאקס שנפל ב-4.2% ● פייבר פרסמה דוחות טובים והמניה זינקה

בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press
בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

22:00

הירידות בוול סטריט התחזקו בשעה האחרונה ומדדי המניות צנחו ב-3.8%-3.4% בסיום. חששות המשקיעים מהמשך התפשטות הקורונה העיקו על השוק.

ענקיות הטכנולוגיה מיקרוסופט , אפל , גוגל, פייסבוק ואמזון בלטו בירידות חדות ומשכו את הנאסד"ק לירידה של 3.7%. 

מנגד, פייבר  הישראלית בלטה בעלייה של 7.7% לאחר שפרסמה דוחות חזקים. 

הנפט מסוג WTI רשם ירידה של 5.7% לרמה של 37.3 דולר לחבית והזהב ירד ב-1.7% למחיר של 1,878 דולר לאונקיה. 

גרמניה וצרפת, שתי הכלכלות הגדולות ביותר באירופה, הכריזו הערב על שורת הגבלות משמעותיות על החיים הציבוריים ועל סגרים חלקיים, במטרה לנסות ולבלום את ההתפשטות המהירה של מגפת הקורונה בשטחן. בגרמניה, ייסגרו החל מיום שני הקרוב כל המסעדות (למעט משלוחים) ומקומות הבילוי, ייסגרו עסקים כמו חדרי כושר ומכוני יופי, ויוטל איסור על מפגש של יותר משתי משפחות וכן איסור על תיירות פנים. בצרפת, התושבים יצטוו שוב להישאר בבתים ולא לצאת למעט לצרכים חיוניים.

20:20

ירידות חדות בוול סטריט. מדדי המניות צונחים כעת ב-3%-3.1%.

בקרב המניות הישראליות בולטות בירידות חדות ג'יי-פרוג, אודיוקודס , מדיגוס , פריגו, פריון  ורדהיל. טבע, מנגד, רושמת עלייה קלה. 

19:10

נמשכות הירידות החדות בוול סטריט, מדדי המניות צונחים ב-2.9%-3.1%.

גם בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות, בהובלת מדד הדאקס שנפל ב-4.2% על רקע דיווחים כי גרמניה עומדת להטיל על אזרחיה סגר מלא או חלקי בימים הקרובים. 

ואכן, עם סיום המסחר באירופה נודע כי הכלכלה הגדולה ביותר באירופה תיכנס החל מיום שני הקרוב לסגר משמעותי הכולל את סגירת כל המסעדות (למעט משלוחים) ומקומות הבילוי, סגירת עסקים כמו חדרי כושר ומכוני יופי, איסור על מפגש של יותר משתי משפחות ואיסור על תיירות-פנים. בתי הספר והגנים יישארו פתוחים, וכן מקומות העבודה, אך תעודד העבודה מן הבית. הצעדים שהוכרזו חריפים יותר מאלה שהוכרזו ברוב מדינות אחרות באירופה נכון לעכשיו, ולדברי הקאנצלרית אנגלה מרקל, הם יהיו בתוקף עד סוף חודש נובמבר.

"אנחנו מודעים לכך שמדובר בהגבלות חמורות, אבל אנחנו חייבים להפחית את מספר הקשרים החברתיים", אמרה מרקל הערב במסיבת עיתונאים, שבה הכריזה לצד ראשי מדינות המחוז של גרמניה על הצעדים. היא ציינה כי במצב הנוכחי איתור וקטיעת שרשראות ההדבקה אינם אפשריים יותר, וכי יותר ממחצית מהמקרים של הדבקה בקהילה אינם מוסברים. ביממה האחרונה אובחנו בגרמניה 15 אלף מקרים חדשים של קורונה. "ניסינו לשים דגש על שני תחומים - שהכלכלה תמשיך לפעול ושהלימודים יימשכו", אמרה מרקל.

17:45

ירידות חדות בוול סטריט. מדדי מדדי המניות צונחים ב-3%-3.1% כעת.  "מדד הפחד" מזנק ב-18% ל-39 נק'.

מניית פירסט סולאר  מזנקת ב-12% לאחר שהחברה פרסמה דוחות חזקים לרבעון השלישי.

גם GE  בולטת בעלייה חדה לאחר שהחברה פרסמה תוצאות שהיו גבוהות מצפי האנליסטים. 

16:30

מתחזקות הירידות בוול סטריט והמדדים צונחים כעת בשיעורים של עד 2.8%. מדד ה"פחד", ה-VIX, מזנק במקביל לכ-37 נק'. 

מניות פייסבוק , אפל  ואמזון רושמות ירידות חדות לקראת פרסום דוחותיהן מחר. 

גם באירופה נרשמות ירידות חדות. זאת על רקע דיווחים כי גרמניה, הכלכלה הגדולה ביותר באירופה תיכנס החל מיום שני הקרוב לסגר חלקי; כך מדווחים היום כלי התקשורת בגרמניה, על רקע פגישתם בברלין של קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל וראשי מדינות המחוז, בניסיון לבלום את התפשטות מגפת הקורונה במדינה. ההגבלות שיחולו במסגרת הסגר עדיין אינן ברורות או מוסכמות, ויתפרסמו רק במסיבת עיתונאים משותפת היום בערב.

15:30 

יום המסחר בבורסות של ארה"ב נפתח בירידות חדות, על רקע חששות המשקיעים מהמשך ההתפשטות של מגפת הקורונה. המדדים המובילים יורדים בשיעורים של 1.7%-2%. 

מניית פייבר  יורדת למרות שהחברה פרסמה הבוקר דוחות טובים. ברבעון השלישי הסתכמו הכנסות החברה ב-52.3 מיליון דולר, צמיחה של 88% לעומת הרבעון המקביל, וגבוה גם מתחזיות האנליסטים וגם מהתחזית שמסרה החברה עצמה ברבעון הקודם.

גם מיקרוסופט  מאבדת גובה לאחר שפרסמה אמש דוחות טובים לאחר סיום המסחר. 

14:00

הלירה הטורקית נופלת לשפל מול הדולר לאחר שהבנק המרכזי הקפיץ את יעד האינפלציה השנתי ל-12%, לעומת 8.9% עד כה, ועל רקע המתח של טורקיה מול כמה מדינות, בהן צרפת, ואף בחבל נגורנו-קארבאך. נזכיר כי הריבית בטורקיה עומדת על 10.25%.

יצרנית המטוסים בואינג  פרסמה דוחות לרבעון השלישי של השנה, מהם עולה כי החברה רשמה הפסד של 1.39 דולרים למניה. התחזיות היו להפסד של 2.52 דולרים למניה. ההכנסות הסתכמו ב-14.1 מיליארד דולר, מעל לתחזיות שצפו רווח של 13.9 מיליארד דולר.

מאסטרקארד יורדת כ-5% בטרום-מסחר לאחר דו"חות מאכזבים כאשר הרווחים וההכנסות היו נמוכים מהצפוי.

13:10

המסחר בבורסות אירופה מתנהל תחת לחץ. מדד הדאקס הגרמני צונח ב-3%, הקאק ב-2.9% והפוטסי יורד ב-1.6%. בניו יורק החוזים העתידיים מאבדים עד 1.9% בשעה זו.

12:40

הדוח הכספי של חברת השילוח UPS ברבעון השלישי הפתיעה את השוק, מה שמסמן את השינוי במאפייני הרכישות בעת משבר הקורונה. החברה רשמה הכנסות של 21.24 מיליארד דולר, מעל לתחזיות שצפו הכנסות של 20.33 מיליארד דולר. הרווח למניה הסתכם ב-2.28 דולרים - מעל לתחזיות השוק לרווח של 1.9 דולרים בלבד.

ג'נרל אלקטריק מטפסת ב-6% לאחר הדוחות הכספיים לאחר שהחברה היכתה את התחזיות המוקדמות של השוק. 

מניות התעופה באירופה נסחרות תחת לחץ בצל העלייה בתחלואה והאפשרות להגבלות נוספות ביבשת בצל הקורונה.

11:00

המסחר באירופה מתנהל בירידות חדות בצל העלייה תחלואה בנגיף הקורונה, כאשר בצרפת הנשיא מקרון שוקל הטלת סגר, באיטליה נרשמות מהומות בצל ההתנגדות של האזרחים להגבלות, ובגרמניה הקנצלרית מרקל הזהירה כי המצב נראה רע מאד.

מדד הדאקס הגרמני נופל ב-2.5%, הקאק צונח ב-2.8%, הפוטסי מאבד 1.9%, הבורסה במילאנו יורדת ב-1.9%. החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט צבועים באדום, ומדד הפחד (VIX) מזנק ב-8%.

מספר קורבנות הקורונה בצרפת ביממה האחרונה עמד על כ-523 בני אדם, ונשיא צרפת עמנואל מקרון הודיע כי יישא הערב נאום לאומה. ברומא התנהלו אתמול קרבות רחוב בין כמה מאות מפגינים, ביניהם פעילי ימין קיצוני, לבין המשטרה, על רקע הודעת ראש הממשלה על סגירה של המסעדות והברים משש בערב, סגירת חדרי הכושר, התיאטרון והקולנוע והגבלות נוספות על עסקים לא חיוניים. גם בבריטניה זינק מספר מקרי המוות מקורונה, ועלה ב-60% ל-761 קורבנות שנרשמו בשבוע האחרון. 

מספר הנדבקים היומי בארה"ב בנגיף הקורונה עלה ביום שני האחרון לשיא של 69,967 מקרים, מעל השיא שנקבע רק יום קודם לכן בראשון. הממוצע של 7 הימים האחרונים משקף עלייה של 20% במספר הנדבקים רק בארה"ב לעומת השבוע הקודם. מפרוץ המגפה, רק בארה"ב מתו 226,606 איש כתוצאה מנגיף הקורונה וסיבוכיו. 

10:00

הבנק הגרמני דויטשה בנק עבר לרווח ברבעון השלישי של השנה ובכך מכה את התחזיות של האנליסטים בשוק. זאת הודות לפעילות הבנקאות להשקעות והתאוששות מהירה מהצפוי בשוק הדיור. הבנק רשם רווח של 309 מיליון אירו בהשוואה להפסד של 832 מיליון אירו בתקופה המקבילה אשתקד.

שוק הקריפטו ממשיך להתחמם כאשר הביטקוין נסחר כעת ברמה של יותר מ-13,500 דולר. ענק הבנקאות האמריקאי JPMorgan התחיל השבוע שימוש מסחרי ראשון במטבע הדיגיטלי JPM Coin - פרויקט הבלוקצ'יין שאותו השיק כבר בפברואר 2019.

המירוץ לחיסון לקורונה

חברת אלי לילי אשר מפתחת תרופה מבוססת נוגדנים לטיפול במחלת הקורונה, הודיעה כי ניסוי שערכה בשיתוף פעולה עם ממשלת ארה"ב בטיפול בתרופה זו בחולים מאושפזים בבתי החולים, לא השיגה את יעדי היעילות שלה. אותו ניסוי הופסק בעבר משיקולי בטיחות, אבל חודש לאחר שנמצא כי התופעות השליליות מופיעות באותה המידה בקבוצת הניסוי ובקבוצת הביקורת, ולכן ככל הנראה נובעות מהמחלה (ואולי מעצם האשפוז המבודד) ולא מהתרופה. אבל לאחר שהניסוי חודש הצטברו העדויות כי המוצר אינו יעיל במטופלים הללו. הנהלת החברה מסרה במסגרת שיחת הועידה שלה לרגל דו"חות הרבעון השלישי של 2020, כי היא עדיין מאמינה כי הטיפול בנוגדנים יהיה יעיל בחולים בשלב מוקדם יותר.

עוד כתבות

חמת גדר, מבט מלמעלה. בעיגול: גל נאור / צילום: רמי זרנגר

תוכנית השיקום של גל נאור: 170 וילות יוקמו בחמת גדר

בתו של יצחק תשובה, האדריכלית גל נאור, רוכשת מארבעה קיבוצים כ־70% מאתר התיירות הוותיק, שנפגע בשנות הקורונה והמלחמה ● כדי להעביר אותו לרווח, נאור מתכוונת להוסיף 140 יחידות אירוח ולשדרג את המרחצאות, אבל התוכנית כוללת גם העלאת מחירים במשאב הטבע

המדד החדש שיחשוף מה קורה למחירי דירות יד שנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

הפערים בין העשירונים: עד פי שבעה בהכנסות

ההכנסה הכספית נטו של משק בית בעשירון העליון עמדה בשנת 2024 על כ-49.5 אלף שקל בחודש, לעומת כ-7,300 שקל בעשירון התחתון ● אלא שהפער בהוצאות קטן בהרבה, ובשני העשירונים התחתונים ההוצאה אף גבוהה מההכנסה

חוות השרתים סארברפארם במושב בני ציון (ארכיון גלובס) / צילום: ט. ג. הפקות

כמה חוות שרתים יוקמו? הפגישה המכרעת ביום ראשון

בשבוע הבא מליאת רשות החשמל תתכנס להכריע בנוגע למדיניות הקמת חוות שרתים ● חוות השרתים נחשבות לנכס אסטרטגי, אך גם מהוות משקולת על משק החשמל

ישי פולברמכר / צילום:  צילום פרטי

יש לו 9 שנים להגיע למיליון שקל בתיק, והוא לא בונה על פרישה מוקדמת

ישי פולברמכר, בן 31, גילה את שוק ההון לפני כשש שנים, אז הכניס את חסכונותיו למדדים ושכח מהם ● בשנה וחצי האחרונות התחיל להתעמק בהשקעות, אבל אין לו אשליה שהתשואה — 72% עד היום, תאפשר לו פרישה מוקדמת ● המשקיעים החדשים

iPhone Duo / צילום: apple

רוצים אייפון מתקפל? רק 500 מכשירים מגיעים לישראל

לגלובס נודע, כי לקראת פתיחת המכירה המוקדמת של ה־iPhone Duo, אפל הקצתה לישראל כ־500 מכשירים בלבד בגל ההשקה הראשון ● המלאי צפוי להתחלק בין כלל היבואניות, רשתות השיווק ומפעילות הסלולר, מה שעשוי להוביל למחסור מיידי ולזמינות של עשרות יחידות בודדות אצל כל משווקת

בת ים. איחורים כבדים במסירת הדירות לרוכשים / צילום: Shutterstock

פס"ד של העליון מטיל סיכון חדש: חילוץ פרויקט כושל עלול לעלות יותר

פסיקה תקדימית בפרויקט תמ"א 38 בבת ים קובעת כי חברות מימון שמשתלטות על פרויקט כושל וממשיכות בבנייתו עשויות לשאת בפיצוי לרוכשי הדירות על איחורים שנוצרו בתקופת הכינוס

אפקט הבחירות בבורסה / אילוסטרציה: שלומי יוסף

אפקט הבחירות בבורסה: ירידות לפני הקלפי, זינוק ביום שאחרי

לפי יחידת המחקר של הבורסה, האי־ודאות פוגעת בשוק בעיקר בחודשים שלפני יום הבוחר, אבל ההיסטוריה מלמדת כי התמחור השלילי אינו מחזיק מעמד ● נכון לעכשיו, המשקיעים מתמחרים חוסר ודאות ואפילו חוסר הכרעה בבחירות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ומוג'תבא חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: AP

איראן עונה לאיום ולועגת: "טראמפ עצבני ומשותק"

טראמפ איים על איראן: "ננחית עליה מכה קשה - כבר די נמאס לנו" ● בעיתונים באיראן הזהירו מכוחה של טהרן להשפיע על עורקי האינטרנט העולמי ● הרמטכ"ל זמיר: "לאור ריבוי ההתרעות בכל הזירות ורגישות התקופה, גבר פוטנציאל ההסלמה" ● רויטרס: איראן החלה להשתמש בטקטיקות התקפיות חדשות נגד כלי שיט בהורמוז ● צה"ל חיסל מפקד בחמאס שהיה מעורב בהחזקת חטופים ● דיווח: החות'ים תקפו את מטה חברת הנפט הסעודית ארמקו ● עדכונים שוטפים

סניף של רשת מקדונלד’ס / צילום: Shutterstock

33 שנים בישראל: במקדונלד'ס עדיין מחפשים זכיין חדש

שנתיים וחצי לאחר שרכשה את פעילות מקדונלד'ס בישראל מידי הזכיין עמרי פדן, החברה העולמית עדיין מחפשת זכיין חדש, בעוד ההנהלה הוותיקה ממשיכה לנהל את הרשת ● במקביל, מקדונלד'ס מתמודדת עם היחלשות הביקוש בארה"ב וצניחה במניה, ומשיקה תוכנית צמיחה בהיקף של 8.5 מיליארד דולר בניסיון להחזיר את הלקוחות

ראש השב''כ לשעבר רונן בר וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: חיים צח, מעיין טואף - לע''מ

רונן בר הגיש תביעת דיבה בהיקף 3 מיליון שקל נגד רה"מ נתניהו

ראש השב"כ לשעבר רונן בר טוען בתביעתו כי השב"כ התריע שוב ושוב במהלך 2023 מפני מתקפה אפשרית של חמאס ואף הגיש המלצות לסיכולה, אולם רה"מ התעלם מכך ● עוד הוא טוען כי נתניהו אחראי למדיניות ההכלה, השקט ומימון ההתעצמות של חמאס, לה התנגד בר ● נתניהו בתגובה ברשת X: "רונן בר אומר שלא היה לו את מספר הטלפון שלי... יכולת מייד להתקשר אליי כפי שעושים כל ראשי מערכת הביטחון"

מפגינים תומכי אוקראינה מחוץ לבית המשפט בהמבורג / צילום: Reuters, dpa

המתקפה ששינתה את כלכלת גרמניה: נפתח משפט "נורד סטרים" בהמבורג

חייל קומנדו אוקראיני, סרהיי קוזנצוב, הוא הראשון לעמוד לדין בגרמניה בחשד ל"פשע מלחמה" - החבלה בצינורות נורד סטרים שהובילו גז רוסי זול לכלכלה הגדולה באירופה ● האם המשפט צפוי לשפוך אור על מעורבותה של אוקראינה בחבלה, או שהחשוד ימשיך לשתוק

פסל השור של בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock, Chansak Joe

השוק השורי בוול סטריט בן ארבע: ההיסטוריה מעודדת, האג"ח מדאיגות

מדד S&P 500 זינק ב־118% בארבע השנים האחרונות ● ההיסטוריה מלמדת שכל השווקים השוריים שחגגו "יום הולדת" רביעי המשיכו לעלות לאחריו ● ריכוזיות וציפיות גבוהות בתחום ה–AI, לצד תשואות האג"ח, מאיימים לקלקל את החגיגה ● וגם: מה וורן באפט באמת חושב על נתוני העבר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

אושר לקריאה שנייה ושלישית: עסקים קטנים יוחרגו מחוק תובענות ייצוגיות

ועדה משותפת של ועדות החוקה והכלכלה אישרה לקריאה שנייה ושלישית תיקונים משמעותיים בחוק תובענות ייצוגיות ● במסגרת התיקונים לא ניתן יהיה להגיש ייצוגיות נגד עסקים שמחזור ההכנסות השנתי שלהם עומד על 9 מיליון שקל - כ־93% מהעסקים בישראל ● תיקון נוסף קובע כי תהיה חובת פנייה מוקדמת לעסקים בשורת עילות קלות

מסוק אפאצ'י / צילום: Shutterstock

בתקציב מיוחד: משרד הביטחון רכש 12 מסוקי אפאצ'י מארה"ב

סכום הרכישה, שעומד על מיליארד שקל, אושר הבוקר על ידי הממשלה לאחר סירוב של משרד האוצר למצוא פתרונות מימון ● מרבית הסכום מגיע מקיצוץ תוכניות החומש של החברה הערבית

התקיפה במרכז נתונים של יאנדקס בסאסובו / צילום: Reuters

תעלומת הבוטים האנטישמיים: מתקפת הרחפנים ברוסיה שהציתה סערה

מתקפת רחפנים אוקראיניים על מרכז נתונים של יאנדקס הציתה תיאוריות ברשתות החברתיות על נפילת הבוטים הרוסיים והגיעה עד לזלנסקי ● מומחים טוענים: אין אינדיקציה להשפעה על השיח

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בתל אביב עוברת לעליות: מניות הבנייה קופצות

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.1%, ת"א 90 מתקדם בכ-1.3% ● סקטור הטכנולוגיה מוביל את הירידות; מניית טאואר צונחת ● הנדל"ן קופץ, ומניית אלקטרה נדל"ן מזנקת ● שיא של חצי שנה: הדולר מתחזק ונושק לרף ה-3.10 שקלים ● העיניים נשואות למדד המחירים לצרכן: האם צפויה הפתעה למרות הציפיות לירידה? ● וגם: למה ב-RBC ממליצים לנטוש את מניות ה-AI לטובת סקטור הבריאות?

נמל ולנסיה בספרד / צילום: Shutterstock

ארה"ב גובה "תג מחיר" מספרד בעקבות החרם על ישראל

כותרות העיתונים בעולם: ארה"ב הכריזה על סנקציות נגד ספינות ספרדיות אחרי שמדריד מנעה מספינות אמריקאיות עם נשק לישראל לעגון בשטחה, החשב הכללי של עיריית ניו יורק לא ירכוש אג"ח של ישראל, והמו"מ בממשלה המקומית בברלין תקוע בגלל היחס כלפי ישראל • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל  

מוג'תבא ח'אמנאי, המנהיג העליון של איראן ודונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: AP

דיווח: ארה"ב שוקלת להשתמש ב"אם כל הפצצות" נגד איראן

הממשלה תצביע על הארכת המצב המיוחד בעורף עד אחרי הבחירות: "סבירות גבוהה שתתרחש תקיפה על אוכלוסייה אזרחית" ● דיווח: ישראל בולמת את הקמת בסיס הכוח הבינלאומי של "מועצת השלום" בעזה ● ראשי מערכת הביטחון לפני ה-7 לאוקטובר: לא מכירים ביקור של ראש המודיעין המצרי בארץ ● עדכונים שוטפים

אלי דהן, מנכ''ל מובמנט / איור: גיל ג'יבלי

קבוצת הבריאות הישראלית שמתרחבת לראשונה לחו"ל

אחרי ההשקעה מלאומי פרטנרס וניסיון הרכישה של נובולוג, קבוצת הבריאות שעומדת מאחורי אפליקציות אורח החיים הבריא של הכללית ומכבי רכשה את Dacadoo, שפיתחה מערכות בריאות דיגיטליות ויש לה לקוחות בעשרות מדינות

חיסכון בקרנות השתלמות / צילום: Shutterstock

ספטמבר בקרנות ההשתלמות: אלטשולר חזרה לתחתית, אלו הגופים שבראש

בתום שלושה חודשים בהם הוביל את טבלת התשואות בקרנות ההשתלמות, אלטשולר שחם עם חודש מאכזב במסלול הכללי ● מנגד, בצמרת החודש חברת הביטוח כלל שממשיכה בממונטום החיובי השנה