גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

ירידות חדות בנעילה בוול סטריט; פייבר קפצה ב-7.7% לאחר הדוחות

"מדד הפחד" זינק ל-39 נק' ● הירידות התחזקו בשעה האחרונה ומדדי המניות צנחו ב-3.7%-3.4% בסיום ● גרמניה וצרפת נכנסות לסגר נוסף ● בורסות אירופה צנחו בהובלת מדד הדאקס שנפל ב-4.2% ● פייבר פרסמה דוחות טובים והמניה זינקה

בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press
בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

22:00

הירידות בוול סטריט התחזקו בשעה האחרונה ומדדי המניות צנחו ב-3.8%-3.4% בסיום. חששות המשקיעים מהמשך התפשטות הקורונה העיקו על השוק.

ענקיות הטכנולוגיה מיקרוסופט , אפל , גוגל, פייסבוק ואמזון בלטו בירידות חדות ומשכו את הנאסד"ק לירידה של 3.7%. 

מנגד, פייבר  הישראלית בלטה בעלייה של 7.7% לאחר שפרסמה דוחות חזקים. 

הנפט מסוג WTI רשם ירידה של 5.7% לרמה של 37.3 דולר לחבית והזהב ירד ב-1.7% למחיר של 1,878 דולר לאונקיה. 

גרמניה וצרפת, שתי הכלכלות הגדולות ביותר באירופה, הכריזו הערב על שורת הגבלות משמעותיות על החיים הציבוריים ועל סגרים חלקיים, במטרה לנסות ולבלום את ההתפשטות המהירה של מגפת הקורונה בשטחן. בגרמניה, ייסגרו החל מיום שני הקרוב כל המסעדות (למעט משלוחים) ומקומות הבילוי, ייסגרו עסקים כמו חדרי כושר ומכוני יופי, ויוטל איסור על מפגש של יותר משתי משפחות וכן איסור על תיירות פנים. בצרפת, התושבים יצטוו שוב להישאר בבתים ולא לצאת למעט לצרכים חיוניים.

20:20

ירידות חדות בוול סטריט. מדדי המניות צונחים כעת ב-3%-3.1%.

בקרב המניות הישראליות בולטות בירידות חדות ג'יי-פרוג, אודיוקודס , מדיגוס , פריגו, פריון  ורדהיל. טבע, מנגד, רושמת עלייה קלה. 

19:10

נמשכות הירידות החדות בוול סטריט, מדדי המניות צונחים ב-2.9%-3.1%.

גם בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות, בהובלת מדד הדאקס שנפל ב-4.2% על רקע דיווחים כי גרמניה עומדת להטיל על אזרחיה סגר מלא או חלקי בימים הקרובים. 

ואכן, עם סיום המסחר באירופה נודע כי הכלכלה הגדולה ביותר באירופה תיכנס החל מיום שני הקרוב לסגר משמעותי הכולל את סגירת כל המסעדות (למעט משלוחים) ומקומות הבילוי, סגירת עסקים כמו חדרי כושר ומכוני יופי, איסור על מפגש של יותר משתי משפחות ואיסור על תיירות-פנים. בתי הספר והגנים יישארו פתוחים, וכן מקומות העבודה, אך תעודד העבודה מן הבית. הצעדים שהוכרזו חריפים יותר מאלה שהוכרזו ברוב מדינות אחרות באירופה נכון לעכשיו, ולדברי הקאנצלרית אנגלה מרקל, הם יהיו בתוקף עד סוף חודש נובמבר.

"אנחנו מודעים לכך שמדובר בהגבלות חמורות, אבל אנחנו חייבים להפחית את מספר הקשרים החברתיים", אמרה מרקל הערב במסיבת עיתונאים, שבה הכריזה לצד ראשי מדינות המחוז של גרמניה על הצעדים. היא ציינה כי במצב הנוכחי איתור וקטיעת שרשראות ההדבקה אינם אפשריים יותר, וכי יותר ממחצית מהמקרים של הדבקה בקהילה אינם מוסברים. ביממה האחרונה אובחנו בגרמניה 15 אלף מקרים חדשים של קורונה. "ניסינו לשים דגש על שני תחומים - שהכלכלה תמשיך לפעול ושהלימודים יימשכו", אמרה מרקל.

17:45

ירידות חדות בוול סטריט. מדדי מדדי המניות צונחים ב-3%-3.1% כעת.  "מדד הפחד" מזנק ב-18% ל-39 נק'.

מניית פירסט סולאר  מזנקת ב-12% לאחר שהחברה פרסמה דוחות חזקים לרבעון השלישי.

גם GE  בולטת בעלייה חדה לאחר שהחברה פרסמה תוצאות שהיו גבוהות מצפי האנליסטים. 

16:30

מתחזקות הירידות בוול סטריט והמדדים צונחים כעת בשיעורים של עד 2.8%. מדד ה"פחד", ה-VIX, מזנק במקביל לכ-37 נק'. 

מניות פייסבוק , אפל  ואמזון רושמות ירידות חדות לקראת פרסום דוחותיהן מחר. 

גם באירופה נרשמות ירידות חדות. זאת על רקע דיווחים כי גרמניה, הכלכלה הגדולה ביותר באירופה תיכנס החל מיום שני הקרוב לסגר חלקי; כך מדווחים היום כלי התקשורת בגרמניה, על רקע פגישתם בברלין של קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל וראשי מדינות המחוז, בניסיון לבלום את התפשטות מגפת הקורונה במדינה. ההגבלות שיחולו במסגרת הסגר עדיין אינן ברורות או מוסכמות, ויתפרסמו רק במסיבת עיתונאים משותפת היום בערב.

15:30 

יום המסחר בבורסות של ארה"ב נפתח בירידות חדות, על רקע חששות המשקיעים מהמשך ההתפשטות של מגפת הקורונה. המדדים המובילים יורדים בשיעורים של 1.7%-2%. 

מניית פייבר  יורדת למרות שהחברה פרסמה הבוקר דוחות טובים. ברבעון השלישי הסתכמו הכנסות החברה ב-52.3 מיליון דולר, צמיחה של 88% לעומת הרבעון המקביל, וגבוה גם מתחזיות האנליסטים וגם מהתחזית שמסרה החברה עצמה ברבעון הקודם.

גם מיקרוסופט  מאבדת גובה לאחר שפרסמה אמש דוחות טובים לאחר סיום המסחר. 

14:00

הלירה הטורקית נופלת לשפל מול הדולר לאחר שהבנק המרכזי הקפיץ את יעד האינפלציה השנתי ל-12%, לעומת 8.9% עד כה, ועל רקע המתח של טורקיה מול כמה מדינות, בהן צרפת, ואף בחבל נגורנו-קארבאך. נזכיר כי הריבית בטורקיה עומדת על 10.25%.

יצרנית המטוסים בואינג  פרסמה דוחות לרבעון השלישי של השנה, מהם עולה כי החברה רשמה הפסד של 1.39 דולרים למניה. התחזיות היו להפסד של 2.52 דולרים למניה. ההכנסות הסתכמו ב-14.1 מיליארד דולר, מעל לתחזיות שצפו רווח של 13.9 מיליארד דולר.

מאסטרקארד יורדת כ-5% בטרום-מסחר לאחר דו"חות מאכזבים כאשר הרווחים וההכנסות היו נמוכים מהצפוי.

13:10

המסחר בבורסות אירופה מתנהל תחת לחץ. מדד הדאקס הגרמני צונח ב-3%, הקאק ב-2.9% והפוטסי יורד ב-1.6%. בניו יורק החוזים העתידיים מאבדים עד 1.9% בשעה זו.

12:40

הדוח הכספי של חברת השילוח UPS ברבעון השלישי הפתיעה את השוק, מה שמסמן את השינוי במאפייני הרכישות בעת משבר הקורונה. החברה רשמה הכנסות של 21.24 מיליארד דולר, מעל לתחזיות שצפו הכנסות של 20.33 מיליארד דולר. הרווח למניה הסתכם ב-2.28 דולרים - מעל לתחזיות השוק לרווח של 1.9 דולרים בלבד.

ג'נרל אלקטריק מטפסת ב-6% לאחר הדוחות הכספיים לאחר שהחברה היכתה את התחזיות המוקדמות של השוק. 

מניות התעופה באירופה נסחרות תחת לחץ בצל העלייה בתחלואה והאפשרות להגבלות נוספות ביבשת בצל הקורונה.

11:00

המסחר באירופה מתנהל בירידות חדות בצל העלייה תחלואה בנגיף הקורונה, כאשר בצרפת הנשיא מקרון שוקל הטלת סגר, באיטליה נרשמות מהומות בצל ההתנגדות של האזרחים להגבלות, ובגרמניה הקנצלרית מרקל הזהירה כי המצב נראה רע מאד.

מדד הדאקס הגרמני נופל ב-2.5%, הקאק צונח ב-2.8%, הפוטסי מאבד 1.9%, הבורסה במילאנו יורדת ב-1.9%. החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט צבועים באדום, ומדד הפחד (VIX) מזנק ב-8%.

מספר קורבנות הקורונה בצרפת ביממה האחרונה עמד על כ-523 בני אדם, ונשיא צרפת עמנואל מקרון הודיע כי יישא הערב נאום לאומה. ברומא התנהלו אתמול קרבות רחוב בין כמה מאות מפגינים, ביניהם פעילי ימין קיצוני, לבין המשטרה, על רקע הודעת ראש הממשלה על סגירה של המסעדות והברים משש בערב, סגירת חדרי הכושר, התיאטרון והקולנוע והגבלות נוספות על עסקים לא חיוניים. גם בבריטניה זינק מספר מקרי המוות מקורונה, ועלה ב-60% ל-761 קורבנות שנרשמו בשבוע האחרון. 

מספר הנדבקים היומי בארה"ב בנגיף הקורונה עלה ביום שני האחרון לשיא של 69,967 מקרים, מעל השיא שנקבע רק יום קודם לכן בראשון. הממוצע של 7 הימים האחרונים משקף עלייה של 20% במספר הנדבקים רק בארה"ב לעומת השבוע הקודם. מפרוץ המגפה, רק בארה"ב מתו 226,606 איש כתוצאה מנגיף הקורונה וסיבוכיו. 

10:00

הבנק הגרמני דויטשה בנק עבר לרווח ברבעון השלישי של השנה ובכך מכה את התחזיות של האנליסטים בשוק. זאת הודות לפעילות הבנקאות להשקעות והתאוששות מהירה מהצפוי בשוק הדיור. הבנק רשם רווח של 309 מיליון אירו בהשוואה להפסד של 832 מיליון אירו בתקופה המקבילה אשתקד.

שוק הקריפטו ממשיך להתחמם כאשר הביטקוין נסחר כעת ברמה של יותר מ-13,500 דולר. ענק הבנקאות האמריקאי JPMorgan התחיל השבוע שימוש מסחרי ראשון במטבע הדיגיטלי JPM Coin - פרויקט הבלוקצ'יין שאותו השיק כבר בפברואר 2019.

המירוץ לחיסון לקורונה

חברת אלי לילי אשר מפתחת תרופה מבוססת נוגדנים לטיפול במחלת הקורונה, הודיעה כי ניסוי שערכה בשיתוף פעולה עם ממשלת ארה"ב בטיפול בתרופה זו בחולים מאושפזים בבתי החולים, לא השיגה את יעדי היעילות שלה. אותו ניסוי הופסק בעבר משיקולי בטיחות, אבל חודש לאחר שנמצא כי התופעות השליליות מופיעות באותה המידה בקבוצת הניסוי ובקבוצת הביקורת, ולכן ככל הנראה נובעות מהמחלה (ואולי מעצם האשפוז המבודד) ולא מהתרופה. אבל לאחר שהניסוי חודש הצטברו העדויות כי המוצר אינו יעיל במטופלים הללו. הנהלת החברה מסרה במסגרת שיחת הועידה שלה לרגל דו"חות הרבעון השלישי של 2020, כי היא עדיין מאמינה כי הטיפול בנוגדנים יהיה יעיל בחולים בשלב מוקדם יותר.

עוד כתבות

הספר AIvertising / צילום: כריכת הספר

המושג החמקמק שנקרא יצירתיות בעידן ה־AI

הספר AIvertising מבוסס על דיאלוגים בין אדם למכונה, ורלוונטי לא רק לאנשי שיווק ופרסום ● ד"ר דן ערב מסביר מדוע

עליות בוול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; הנאסד"ק קפץ בכ-2%, אינטל זינקה בחדות

מניות השבבים זינקו, אינטל קפצה בעקבות עסקת ענק מסתמנת עם אפל ● הדולר התחזק לשיא של מעל שנה, אחרי החלטת הריבית הניצית של הפד אמש ● אחרי שעלתה בעשרות אחוזים מאז ההנפקה, SpaceX ירדה יום שני ברציפות ● הביטקוין ירד במעל 2% ונסחר סביב 63 אלף דולר ● הקוספי והניקיי רשמו אבני דרך היסטוריות ופרצו את רמות ה-9,000 וה-71,000 נקודות

בכמה זינקו מחירי השכירות החודש?

מה המשמעות של המונח החדש שמשתלט על וול סטריט? ● בכמה קרסה מניית אודיטי טק בשנה האחרונה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

ד''ר עמית בן-קיש, ד''ר טל דוד, ופרופ' רועי עוזרי / צילום: יונתן בלום

החברה הישראלית היחידה שבונה מחשב קוונטי מקצה לקצה

קוואנטום ארט נוסדה על ידי שלושה מדענים עם מטרה אחת - לייצר את המחשב הקוונטי הבא ● המחשב צפוי להיות מושק בשנה הבאה, ובחברה צופים ממנו הכנסות של כמאה מיליון דולר בשלוש השנים הקרובות ● המקום השני ברשימת הסטראט-אפים המבטיחים של גלובס

זום גלובלי / צילום: Reuters

לאחר שהגיע להסכם עם איראן: טראמפ מנחית מכה על הנפט הרוסי

על פי דיווח ברויטרס, ארה"ב ניהלה מבצע חשאי להעברת חביות נפט דרך הורמוז • בתוך כך, טראמפ מטיל מחדש סנקציות על רוסיה ● ולראשונה באמריקה הלטינית - חקיקה נגד מילת נשים ● זום גלובלי

יוני בלוך / צילום: בן יוסטר

הפיטורים הגיעו גם לסטארט־אפ של הזמר יוני בלוך

חברת Eko, שפיתחה טכנולוגיית וידאו אינטראקטיבי, מפטרת עשרות עובדים, רובם מחוץ לישראל ● לפי גורמים, החברה נמצאת במצב פיננסי יציב, והמהלך נועד בין היתר להתאים את מבנה כוח האדם לעידן שבו חברות טכנולוגיה פועלות במבנה רזה יותר בזכות כלי בינה מלאכותית

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

נעילה שלילית באירופה, בצל ביטול שיחות איראן-ארה"ב בשווייץ

וול סטריט התאוששה אתמול מגל הירידות שבא בעקבות החלטת הריבית הניצית בארה"ב, הנאסד"ק זינק בכ-2%; היום לא יתקיים מסחר בניו יורק ● מחירי הנפט רושמים ירידות קלות, נפט מסוג ברנט נסחר סביב 80 דולר לחבית

פיתה טיקו / צילום: לימור ארליכמן

הפודטראק בקיבוץ שמגיש פיתות שף חלומיות עם תכולה מפתיעה בכל יום

קטיף דובדבנים מול החרמון, שף שיוצר פיתות מופלאות בחורשה, יקב שמארח הופעות ומעיין שרק המקומיים מכירים ● יום ברמת הגולן

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

אל על תשלם 50 מיליון שקל בגין הטענות בקרטל המטענים לפני 3 עשורים

ההחלטה על הפיצוי התקבלה במסגרת הסכם פשרה בבקשה לתביעה ייצוגית, בה נטען כי אל על וחברות נוספות היו צד לקרטל עולמי שבאמצעותו תואמו רכיבים שונים של מחירי שילוח מטען אווירי ● לאורך ההליך ואף במסגרת הסכם הפשרה, אל על הכחישה ודחתה את הטענות נגדה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בתל אביב ננעלה בירוק, לאחר שלושה ימים של ירידות

לאחר שנפתחה בירידות חדות והתקרבה לטריטוריית "תיקון", הבורסה שינתה כיוון וננעלה בעליות של קרוב ל-1% ● פריורטק זינקה, שוקלת הנפקה של חברת הבת אקסס ● נקסט ויז'ן נפלה לאחר שמייסדיה דיווחו על מימושים ● טאואר טיפסה לאחר שהודיעה על אבן דרך בשותפות עם חברת השבבים מארוול

אלכס סקלר / צילום: תמר מצפי

"זה הפרויקט המשמעותי בחיי": ראיון עם המיליארדר שמציף את הארץ בשלטים נגד צביקה נווה

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מאחורי שלטי החוצות שהוצבו לפני כשבוע בדרכים נגד החוקר הפרטי צביקה נווה, עומד המיליארדר אלכס סקלר ● בשביל סקלר, המאבק החריג הזה הוא לא עוד משימה: "זה הפרויקט המשמעותי בחיים שלי" ● בראיון לגלובס הוא מתעקש שזה לא בגלל שנווה נשוי לגרושתו, מודה שכבר השתמש בטקטיקת השלטים, ומכריז: "הצעתי מיליון דולר פרס למי שיביא ראיית זהב נגד נווה"

ד''ר זינגר במעבדה בטכניון / צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון

אייס קפה עם אינסולין וחיסונים בבליעה: החוקר שמהנדס את העתיד בהשראת הגוף האנושי

מפגש מקרי במספרה שלח את ד"ר אסף זינגר להנדס ננו־חלקיקים בהשראת גוף האדם וחלב אם ● עם מיקרוסקופ במיליון אירו ומעבדה בטכניון שבה לדבריו "עושים קסמים, לא משוואות", הוא מפתח מנגנונים חדשניים להובלת תרופות דרך המעי או בהסנפה ישירות למוח - ומקווה להביא לפריצת דרך בטיפול בדלקות, בסרטן ובנזקים מוחיים קשים

ליאת הר לב והילה קורח בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

המונדיאל מקפיץ את ההשקעה בפרסום ליותר מ–170 מיליון שקל, והפועלים לוקח את הדאבל

אחרי הפסקה של חודש, פרסומת של בנק הפועלים היא שוב הזכורה והאהובה ביותר - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● מבין הקמפיינים הקשורים למונדיאל בלט בדירוג הסרטון החדש של וולט עם דניאל פרץ

10 הסטארט-אפים המבטיחים 2026

מה למדנו מרשימת 10 הסטארט-אפים המבטיחים של שנת 2026?

זו השנה ה־20 שגלובס בוחר את הסטארט־אפים המבטיחים של ישראל: חברות ההייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח לאקזיט ● ומה אפשר ללמוד מהמסלול שעשו חברות מבטיחות שנבחרו בשנים קודמות

משה סובל, נשיא ביהמ''ש המחוזי בירושלים / צילום: רפי קוץ

המחוזי ירושלים קורס תחת העומס. הסיבות: זינוק בתיקים ומשפט נתניהו

נתונים שהגיעו לידי גלובס מגלים כי מספר התיקים האזרחיים טיפס ב-24% בתוך שנתיים ● בין הסיבות: תביעות נפגעי המלחמה וקיפאון בוועדה הבוחרת ● התוצאה: התארכות דרמטית בדיונים

אילוסטרציה: Shutterstock

טיסה, מלון ובגד ים: תמהיל הרכישות של הישראלים מעיד שהקיץ כבר כאן

עוד לפני התלקחות התחרות בשוק כרטיסי האשראי בתחום התעופה, ההזמנות מאתרי התיירות והחופשות רשמו מגמת עלייה בחודש מאי ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

דב, בן 79. עובד שמונה שעות ביום / צילום: שלומי יוסף

8 שעות ביום גם בגיל 80: "רוצה לעבוד עד שאני סוגר את העיניים"

הם עברו את גיל הפרישה לפני יותר מעשור, אבל ממשיכים לצאת לעבודה בכל יום - ולא מתכננים לעצור בקרוב ● הפנסיה שלא מספיקה להם, קצבת הזקנה הנמוכה וההוצאות שגדלו משאירות את בני ה־80 במעגל התעסוקה ● ויש גם מי שפשוט רוצה להרגיש חי: "אעבור עד היום שבו אסגור את העיניים"

מכוניות פרטיות בבסיס צה''ל / צילום: דובר צה''ל

הסיניות נותרו בחוץ: צה"ל נערך להצטיידות באלפי משפחתיות לקצינים בכירים

צה"ל נערך לרכש של כ־2,000 כלי רכב תוך החרגת דגמים סיניים והצבת דרישות סייבר מחמירות ● ההצטיידות בסבב הנוכחי היא לקצינים בדרגת סא"ל ואל"מ, כמו גם לרבי־נגדים ואזרחים עובדי צה"ל

ויקטור וקרט מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

חצי שנה אחרי הכניסה לנופר: לאומי פרטנרס מציפה רווח של 250 מיליון שקל

בעקבות עלייה של מעל 115% במניית חברת האנרגיה המתחדשת, החליטה זרוע ההשקעות של לאומי לפרק את השותפות עם עופר ינאי, ולעבור להשקעה ישירה בנופר ● במסגרת המהלך, תפרע נופר את חובותיה ללאומי באמצעות גיוס מגופים אחרים

פרויקט התחדשות עירונית / צילום: Shutterstock

בעל דירה התנגד לחתום על פרויקט תמ"א כי הפסיד כיוון אוויר - מה קבע המפקח?

המפקח על המקרקעין חייב לאחרונה בעל דירה לחתום על הסכם תמ"א לאחר שמצא כי כל טענותיו אינן סבירות ● "מעבר להגנה על חיי אדם, חיזוק בתים מפני רעידת אדמה נועד להגן על הקופה הציבורית הצפויה לשאת בנזקים הכלכליים הכבדים שייגרמו מתרחיש של רעידת אדמה"