גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכונסים והנאמן: המכרז על השליטה בדסק"ש יימשך עם שתי הצעות מחייבת, אך הצעת אלשטיין אינה שוות ערך לזו של מגה אור

בתגובה להצעה שהגיש אתמול אלשטיין קובעים  הכונסים והנאמן, כי היא "אינה מקנה 'ביטוח' אלא כדי גובה הערבות הבנקאית שנמסרה איתה" ● עד לסיום המכרז ביום ד' הבא יוכלו שני הצדדים להמשיך ולשפר את הצעותיהם

אדוארדו אלשטיין   / צילום: כפיר זיו
אדוארדו אלשטיין / צילום: כפיר זיו

המכרז למכירת מניות השליטה (כ-70%) בחברת ההחזקות דיסקונט השקעות  (דסק"ש) יימשך עד לתאריך 4 בנובמבר עם שתי הצעות מחייבות, המגובות בערבות בנקאית. כך עולה מתגובה שהעבירו אמש לביהמ"ש הכונסים למניות השליטה, עוה"ד רענן קליר ואלון בנימיני, ונאמן אי.די.בי, עוה"ד אופיר נאור, שטוענים כי ההצעה של בעל השליטה הקודם, אדוארדו אלשטיין, אינה שוות ערך לזו של מגה אור ואינה מקנה "ביטוח".

אתמול אחר הצהריים התקבלה אצל כונסי הנכסים והנאמן הצעה מאת אדוארדו אלשטיין וחברת יד לויים שבבעלותו המלאה, לרכישת מניות השליטה בדסק"ש בתמורה ל-950 מיליון שקל. להצעה צורפה ערבות בנקאית על סך של 95 מיליון שקל החתומה על-ידי בנק לאומי.

לאחר הגשת ההצעה מסר דוברו של אלשטיין כי בכך משווה אלשטיין את ההצעה של חברת מגה אור שבשליטת צחי נחמיאס ומאותת לשוק ולשאר המתמודדים שאין בכוונתו לוותר על דסק"ש גם במחיר גבוה משמעותית ממחיר השוק של המניות. אולם לדעת הכונסים הצעה זו אינה שוות ערך להצעתה של חברת מגה אור.

בהודעת עדכון שהועברה אמש לביהמ"ש כותבים הכונסים והנאמן, כי הם מברכים על קבלת הצעתו של אלשטיין. עם זאת, הם גם קובעים כי יש חשיבות להותיר את הצעת מגה אור בתוקף ולמנוע את פקיעתה, לאור יתרונות נוספים שהיא מקנה למחזיקי איגרות החוב של אי.די.בי, ולנוכח ויתורים שהעניקה מגה אור בתגובה להצעת אלשטיין.

ראשית, כותבים הכונסים והנאמן, מגה אור היא חברה ציבורית בעלת חוסן כלכלי מוכח והון עצמי של 1.8 מיליארד שקל. מאידך, יכולתו הכלכלית האישית של אלשטיין לעמוד מאחורי הצעתו אינה מוכרת לכונסי הנכסים ואילו חברת יד לויים אך הוקמה השבוע ולכן, ניתן להניח שהיא חסרת פעילות.

"יוצא שהצעת אלשטיין אינה מקנה 'ביטוח' כלשון בית המשפט הנכבד בהחלטה, אלא כדי גובה הערבות הבנקאית שנמסרה יחד איתה, בסך של 95 מיליון שקל. מדובר אומנם בסך מהותי, אך הוא מהווה רק 10% מסך ההצעה וכפי שכבר הובהר מניות דסק"ש נתונות לתנודתיות רבה", כותבים הכונסים והנאמן.

עוד מציינים הכונסים והנאמן, כי אלשטיין בחר שלא לכלול בהצעתו סעיף המתיר להם לחלט את הערבות הבנקאית שהעמיד לטובתם, במקרה שלא יעמוד בהתחייבותו להשלמת העסקה. לשם השוואה, מגה אור כן העניקה התחייבות זו במסגרת הצעתה, ואף התחייבה להגדיל את הערבות לטובת הכונסים ל-142.5 מיליון שקל ב-4 בנובמבר, בשעה שאלשטיין כלל לא הציע זאת.

עוד מדגישים בעלי התפקיד בתגובתם לביהמ"ש, כי יש חשיבות לשמור בתוקף גם את הצעתה של מגה אור לנאמן, לרכישת עוד כ-12% ממניות דסק"ש המשועבדות לטובתה של אי.די.בי, בתמורה ל-164.5 מיליון שקל. לדבריהם, אלשטיין טרם מסר הצעה בנוגע למניות אלו, וזאת למרות פניית הנאמן אליו כבר ביום א' השבוע.

מעבר לכך, העניקה מגה אור אופציה בעלת ערך לכונסי הנכסים, להותיר בידי הנושים כמחצית מן המניות המוצעות לרכישה חלף תמורת המזומן. לאחר הגשת הצעתו של אלשטיין, פנו הכונסים והנאמן למגה אור בבקשה להכניס שינויים מיטיבים בהצעתה.

לדבריהם, לאחר דין ודברים הסכימה מגה אור לוותר על התנאי הראשון שהציבה, הכולל איסור על הכונסים להביא לאישור ביהמ"ש הצעה מתחרה, אלא אם תכלול שיפור של 40 מיליון שקל. בנוסף הסכימה מגה אור להפחית את הפיצוי שדרשה במקרה של בחירת הצעה אחרת מ-15 מיליון שקל ל-10 מיליון שקל, וכן לקבוע כי פיצוי זה לא ישולם כלל אם תיבחר הצעת אלשטיין.

לסיכום קובעים הכונסים והנאמן, כי האישור שניתן במסגרת ביהמ"ש נותר בתוקף, וכי הצעת מגה אור היא בעלת תוקף מחייב. עם זאת, עד לסיום המכרז ביום ד' הבא יוכלו שני הצדדים להמשיך ולשפר את הצעותיהם.

דסק"ש נסחרה היום בבורסה לפי שווי של 1.14 מיליארד שקל, וזאת בהשוואה לשווי של 1.357 מיליארד שקל שמעניקות להם הצעותיהם של מגה אור ואלשטיין. אתמול הגיבה מניית דסק"ש בירידה של יותר מ-4% להצעת הנגד של אלשטיין, ואילו היום נסחרת המניה בתנודתיות גבוהה. 

עוד כתבות

גיא נתן / צילום: תומר שלום

הוא רק בן 27, אבל כבר גורו של מעל 100 אלף עוקבים: "אנשים רואים שכל ירידה נמשכת חודש, וזו בעיה"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול; מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו"; וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

שר הכלכלה ניר ברקת ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

שר הכלכלה החליט: הגבלה על יבוא אלומיניום. האם האוצר יטיל וטו?

החלטת השר ברקת מגיעה בעקבות תלונות בתעשייה המקומית על יבוא זול מדי שמציף את השוק המקומי ● בענף הבנייה עלולים לסבול מעליות מחירים, וסוכני מכס מתלוננים על פער בין ההנחיות הרשמיות לבין המימוש בפועל ● האם שר האוצר סמוטריץ' יבטל את המהלך, כפי שעשה עם הקנאביס הרפואי?

דוגמאות להונאות פיננסים ברשתות / צילום: צילומי מסך

ההונאות העדכניות ברשת: איך לא ליפול בפח

בחודשים האחרונים עולים בישראל יותר ויותר קמפיינים אגרסיביים עם המלצות על מניות, שנראים אמינים בין היתר הודות לשימוש בדמויות פיננסיות מוכרות ו-AI ● הכירו את הסכנות החדשות והמשוכללות ואת הכלים להתגוננות

מוניות בדרכים / צילום: Shutterstock

האם כניסת אובר לישראל מצדיקה פיצוי של 4 מיליארד שקל?

במשרד התחבורה בוחנים פיצוי בהיקף 4 מיליארד שקל לנהגי המוניות בשל קידום הכנסת חברות שיתופיות בינלאומיות לשוק ● מדובר בסכום גבוה יותר בהשוואה למהלכים דומים

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם שרית זהבי / צילום: רמי זרנגר

החוקרת שסבורה: חיזבאללה מתכונן לסיבוב הבא, ואיראן שולטת בכל צעד

שיחה עם שרית זהבי, נשיאת מרכז עלמא להנגשת מידע על הזירה הצפונית ● על היכולות הצבאיות והכלכליות של חיזבאללה, השליטה והמעורבות של איראן והגישה של נשיא סוריה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה רביעית בסדרה

מכלית נפט בחופי ונצואלה / צילום: Reuters, Humberto Matheus/Sipa USA

טראמפ מאיים להרוס את "צי הצללים" של ונצואלה, ו־8 מיליארד דולר בסכנה

העימות בין ונצואלה לארה"ב מסלים לאחר שהכוחות האמריקאים מנעו ממכליות נפט להמשיך בדרכן, כחלק מהמצור שהטיל טראמפ ● כלכלנים מזהירים: אכיפה מחמירה תגביר את המחסור במזון ובדלק במדינה ותגרום להחרפת האינפלציה

פנטהאוז בן 4 חדרים בחיפה / הדמיה: יח''צ

"עסקה חריגה במיקום יוצא דופן": בכמה נמכר פנטהאוז בחיפה?

הפנטהאוז, שנמצא במרחק אווירי של כ־40 מטר מהים, נמכר תמורת 6.2 מיליון שקל ● מסתבר שכשהים פתוח לפניך, וכשהמרחק אליו קצר במיוחד, ניתן להגיע למחירים "תל אביביים" גם בשוק החיפאי

מירי מיכאלי, מגישת המהדורה המרכזית ב-i24news / צילום: צילום מסך מערוץ i24news

הבלגן ב-i24NEWS: זעם בעלי המניות, קיצוצי התקציב וחוסר הוודאות באולפנים

ההודעה על העברת הבעלות ב־i24NEWS מחברת אלטיס ארה"ב לידיים הפרטיות של משפחת דרהי הכניסה את עובדי ומנהלי ערוץ החדשות לבלבול רב ● הסערות בחודשים האחרונים סביב החברה־האם, כולל תביעה מול JP מורגן, עשויות ללמד מה עומד מאחורי המהלך

מאירה ברנע-גולדברג וכראמל / צילום: ליה יפה

הסופרת שהקימה מפעל של מיליונים: "בתעשייה כועסים, אבל אני לא מתנצלת"

עם יותר מחצי מיליון עותקים, חמש עונות בטלוויזיה, 300 אלף צופים בהצגות ושלל מרצ'נדייז - המותג כראמל הוא לא רק סדרת ספרים, אלא מפעל קמעונאי שהכניס עד כה יותר מ־10 מיליון שקל ● מאירה ברנע־גולדברג, שעומדת מאחורי התופעה, מסבירה: "סופרים מזלזלים במי שעושה מאמצים. אבל אני לא יכולה להיות חולת שחפת בעליית גג, לכתוב ספר ולזכות בפרס נובל"

העיתונאי שלומי אלדר / צילום: צילום מסך יוטיוב

אול־אין פונה לחברה הערבית עם מחלקת פודקאסטים חדשה

בית הפודקאסטים אול־אין מקים מחלקה ייעודית לחברה הערבית בעקבות התחזקות ההאזנה בקרב צעירים וביקוש גובר מצד מפרסמים ● המרכז הארצי החדש להצלת צבי הים במכמורת נפתח לפעילות בהשקעה של 30 מיליון שקל ● ושורת מינויים חדשים בבזק, במשרד הפרסום מנצ' ובאיילון ביטוח ופיננסים ● אירועים ומינויים

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: ap, Gil Cohen-Magen

היועמ"שית נגד ועדת החקירה שמקדם נתניהו: מתווה רצוף פגמים שלא יאפשר את חקר האמת

בהרב-מיארה במתקפה על הצעת החוק של חה"כ אריאל קלנר: "העדפת שיקולים פוליטיים על פני עקרונות של חקירה עצמאית, בלתי תלויה ומקצועית"

אנדרו סטנטון ודמותו של וול-E. ''נתיב אחר לגמרי בכביש המהיר'' / צילום: Reuters, Martin Klimek

במה צדק "וול-E" של פיקסאר בנוגע לעבודה בעתיד

לבמאי והתסריטאי-השותף אנדרו סטנטון היה חזון של עתיד דיסטופי, שנראה כעת נבואי באופן מטריד

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

"בשביל מה לקנות דירה ולקבל 2.5% אם אפשר לקבל 4% רק על דיבידנדים בבורסה?"

תשכחו מהמרוץ לדירה: בצל הצפי להמשך ירידת מחירים וריבית, משקיעים רבים נוטשים את שוק הנדל"ן, ורבים מהם מצאו מפלט בשוק ההון, שהציג השנה תשואות חסרות תקדים ● בשוק מסבירים: "מי שהשקיע במניות עשה תשואה של עשרות אחוזים השנה, בזמן שמי שרכש דירה רואה כבר 8 חודשים ברצף ירידות מחירים"

נקבע למועד אחר? / צילום: Shutterstock

הבוס שלך כבר לא פנוי בשבילך

אמזון רוצה צוותים גדולים יותר. בנק אוף אמריקה משטח את ההיררכיה ● אמריקה התאגידית מצמצמת שכבות של מנהלים, ועולם העבודה משתנה באופן דרמטי

חנות של ליאור עדיקה / צילום: איל יצהר

"חוק ליאור עדיקה" מגיע להצבעה סופית. איך ייראו הכללים החדשים?

בימים הקרובים תכריע הכנסת האם להחריג רשתות פארם קטנות ובינוניות מהרגולציה הכבדה של חוק המזון ● אבל לצד השאיפה לעודד תחרות מול סופר פארם ו-Be, ישנם לחצים של לוביסטים וחשש מפגיעה בשקיפות המחירים ● גלובס עושה סדר בתיקון שעשוי לשנות את הרגלי הקנייה שלכם

צפוי להיסגר בסוף השנה: הפגנה מחוץ למפעל פולקסווגן / צילום: Reuters, Sebastian Kahnert

בלחץ גרמניה ותעשיית הרכב: אירופה לקחה צעד אחורה במהפכה הירוקה

שלוש שנים וחצי אחרי ההחלטה הדרמטית לאסור מכירת כלי רכב בעלי מנוע בעירה פנימית מ־2035, הנציבות האירופית נסוגה - בעיקר בשל לחצים מצד גרמניה והביקוש הנמוך לכלי רכב חשמליים ● המהלך מסמן שינוי סדרי עדיפויות וניסיון לאזן בין יעדי האקלים ליציבות כלכלית

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

מניית אינטרקיור נפלה על רקע קריסת בזלת, שחייבת לה 27 מיליון שקל

קבוצת החברות בזלת, שהייתה מפעל העיבוד והאריזה של אינטרקיור וגם רכשה ממנה חומרי גלם, נכנסה לאחרונה להקפאת הליכים, והיא חייבת לה 27 מיליון שקל ● מלבד עצם החוב שלא ברור מה יעלה בגורלו, אינטרקיור תצטרך כעת למצוא ספק אחר בתחום האריזה ● ומה קרה לשאר מניות הקנאביס בבורסה בת"א?

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

הרצליה היא שיאנית השכר הממוצע. ומי אחריה ברשימה?

עפ"י דוח השכר של ביטוח לאומי, השכר הממוצע בישראל עמד על 15,098 שקל לחודש במחצית הראשונה של 2025 ● הדוח מספק תמונה שונה מזו של הלמ"ס, שם הסכום עמד על 14 אלף שקל ● 9% מהשכירים בישראל מועסקים ביותר ממשרה אחת, וזו סיבה משמעותית לפער

יוסי אבו / צילום: ענבל מרמרי

רגע אחרי שהממשלה אישרה את עסקת הענק למצרים - ניו-מד רוצה לתת למנכ"ל עוד 8 מיליון שקל

המחזיקה הגדולה במאגר לוויתן, ניו-מד אנרג'י של קבוצת דלק, רוצה להעניק למנכ"ל החברה יוסי אבו אופציות בהיקף של 8.1 מיליון שקל, כשהמנה הראשונה היא כבר "בתוך הכסף" ● כזכור, ניו-מד כבר ביצעה "אובר-רולינג" פעמיים בשנים האחרונות כדי לאשר לאבו תגמול למרות התנגדות אסיפת בעלי המניות

האם המשבר בהייטק הסתיים? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

דוח חדש חושף - סיכום השנה בהייטק: שיא בעסקאות לצד שפל במספר המועסקים

דוח חדש חושף כי בשנה החולפת נרשמה לראשונה ירידה שנתית במספר העובדים בענף ההייטק, ובמקביל הג'וניורים מתקשים להיכנס לשוק למרות שנת שיא פיננסית