גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התחזקות הדולר פגעה באדמה: ירידה של 50% ברווח ברבעון השלישי

בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה אדמה רווח נקי מתואם של 95 מיליון דולר, המשקף ירידה של 45% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד

חקלאות / צילום: איל יצהר
חקלאות / צילום: איל יצהר

התחזקות הדולר מול המטבעות בשווקים המתפתחים ממשיכה להכות בדוחות חברת האגרוכימיה אדמה, שבשליטת קבוצת סינג'נטה גרופ, הסינית-שוויצרית. מדוחות אדמה שפורסמו היום עולה, כי החברה ספגה ברבעון השלישי של 2020 ירידה של 50% ברווח הנקי המתואם לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-21 מיליון דולר.

בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה אדמה רווח נקי מתואם של 95 מיליון דולר, המשקף ירידה של 45% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. לדברי החברה, ההשפעה נטו של היחלשות המטבעות העולמיים על הרווח הנקי מסתכמת באיבוד של כ-81 מיליון דולר מהרווח הנקי ברבעון השלישי ושל כ-201 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים.

אדמה עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של קוטלי עשבים ומזיקים (חרקים ופטריות), הנמכרים על ידה בכל רחבי העולם. ברבעון השלישי גדלו מכירות החברה ב-3% ל-978 מיליון דולר ואילו בתשעת החודשים הראשונים נרשמה עלייה קלה בלבד של 1% במכירות ל-2.987 מיליארד דולר.

לדברי החברה, הצמיחה המתונה במונחי דולר משקפת את חולשת המטבעות מול הדולר, בעיקר בשווקים המתעוררים באמריקה הלטינית ובאזור הודו, המזרח התיכון ואפריקה, בהם החברה צומחת בקצב המהיר ביותר. שערי המטבעות החלשים הובילו לאיבוד מכירות במונחים דולריים של 88 מיליון דולר ברבעון השלישי ושל 222 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים.

מנתונים שפרסמה החברה עולה כי ברבעון השלישי היא נהתה מצמיחה של 11% במכירות באמריקה הלטינית ל-335 מיליון דולר, מעלייה של 7% במכירות באסיה-פסיפיק ל-148 מיליון דולר ומגידול של 3% במכירות בהודו, המזה"ת ואפריקה, ל-170 מיליון דולר. מנגד, נרשמו ברבעון השלישי ירידה של 9% במכירות בצפון אמריקה ל-145 מיליון דולר ושחיקה של 4% במכירות באירופה ל-181 מיליון דולר.

הסיבה העיקרית לפגיעה החריפה של התחזקות הדולר מול הריאל הברזילאי, הרופי ההודי ועוד, נובעת מאי הצלחתה של החברה להעלות את מחירי המכירה של מוצריה במונחי המטבעות המקומיים. תהליך זה עלול לקחת זמן ולהכביד על ביצועי החברה, כל עוד תימשך החושלה במונחים אלו.

להערכת הנהלת אדמה, שוק האגרוכימיה העולמי צמח ברבעון השלישי של שנת 2020 באופן מתון, כשההשפעות הנלוות של מגיפת הקורונה עדיין מורגשות בשווקים רבים. "מחירי מרבית הגידולים החקלאיים העיקריים התאוששו, אך לגבי גידולים מסוימים כגון כותנה, שטחי הזריעה הצטמצמו עקב מחירים נמוכים יותר בעונת הזריעה במחצית הראשונה של השנה, דבר שהשפיע על המכירות בשוק הכותנה במדינות כמו ארה"ב, ברזיל וטורקיה. ממשלות ברחבי העולם ממשיכות לכלול את החקלאים במסגרת תוכניות סיוע מקיפות, אשר מקזזות באופן חלקי את אובדן הכנסות החקלאים כתוצאה מהמגפה", מציינת הנהלת אדמה.

לדברי מנכ"ל אדמה איגנסיו דומינגז, "על אף האילוצים והשינויים הגדולים המשפיעים על האופן בו אנו מתנהלים בעולם כולו בתקופה מאתגרת וחסרת תקדים זו, החברה ממשיכה להשיג צמיחה עסקית שוברת שיאים, הן ברבעון השלישי והן בתקופת תשעת החודשים. אולם, למרות התאוששות מסוימת במטבעות העולמיים אל מול הדולר ברבעון, הם נותרו יחסית חלשים בהשוואה לשנה הקודמת, בעיקר בשווקים המתעוררים, שם הצמיחה שלנו היא החזקה ביותר - דבר אשר המשיך להגביל את הצמיחה העסקית והשפיע באופן מהותי על הרווחיות שלנו במונחי דולר".

במקביל דיווחה אדמה על התקדמות משמעותית ברכישת השליטה במתקני הסינטזה והפירמול למוצרים להגנת הצומח של חברת הוייפאנג הסינית. במסגרת השלב הראשון, שסוכם בנובמבר 2019 ושהשלמתו צפויה במהלך השבועות הקרובים תרכוש אדמה 50% ממניות חברת דיבאי, חברה בת בבעלות מלאה של הוייפאנג, אשר עיקר פעילותה מתמקדת במכירה והפצה של מוצרים מפורמלים להגנת הצומח בסין.

בשלב השני, שסוכם כעת, תרכוש אדמה 51% ממניות חברת קלינונג, חברה בת בבעלות מלאה של הוייפאנג, שתחזיק את מתקני הסינטזה והפירמול העיקריים של הוייפאנג למוצרים להגנת הצומח. בנוסף, תרכוש אדמה בשלב השני עוד 1% ממניות חברת דיבאי.

לדברי אדמה, השלמת השלב השני כפופה לתנאי ההשלמה המקובלים, כולל אישורים רגולטוריים ואישורים מסחריים נוספים, וכן לחידוש מלא של פעילות הייצור במתקנים הרלוונטיים של הוייפאנג. "הוייפאנג התקדמה באופן משמעותי בתיקון הליקויים הסביבתיים במפעליה, ומצויה בתהליך קבלת האישורים הדרושים לחידוש פעילות הייצור", מסרה אדמה.

בסך הכול תשלם אדמה סכום של 1.224 מיליארד יואן (כ-175 מיליון דולר) תמורת רכישת 51% ממניות שתי החברות. לדברי אדמה, רכישת דיבאי בסין תחזק באופן משמעותי את מעמדה ואת סל המוצרים של אדמה בשוק מרכזי זה. דיבאי מחזיקה בסל אטרקטיבי של מוצרים מפורמלים להגנת הצומח, רישויים בלעדיים ליותר מ-150 מוצרים של הוייפאנג, וכן צוות מכירות מנוסה המונה כ-170 עובדים ברחבי סין.

אדמה נסחרת בבורסה של שנזן לפי שווי של 19 מיליארד יואן (2.83 מיליארד דולר), לאחר שמנייתה איבדה כ-7% מערכה בשנה האחרונה. מחירה הנוכחי של המניה משקף את רמתה הנמוכה ביותר מאז מוזגה עם חברת סנונדה הסינית, וזאת למעט ימים בודדים בתחילת חודש אפריל בהן נסחרה המניה מעט נמוך יותר בעקבות קריסת הבורסות בעולם בעקבות הבהלה מהתפשטות נגיף הקורונה.

עוד כתבות

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

ועדת חוץ וביטחון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דרמה פוליטית: גדי איזנקוט פורש מהמחנה הממלכתי ויתפטר מהכנסת

איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון" • בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה

חיילי צה''ל בגבול עם עזה / צילום: ap, AMIR COHEN

חריגה של 25 מיליארד שקל, לפחות: באוצר תוקפים את התנהלות צה"ל

באוצר טוענים כי משרד הביטחון קובע עובדות בשטח, והם נאלצים לאשר הוצאות בדיעבד ● אם לא יחול שינוי, הם מזהירים כי לא יהיה מנוס מהטלת גזרות חדשות על הציבור בתקציב 2026 ● מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: "אני מקווה שמשרד האוצר לא שכח שאנו במלחמה"

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות, ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● לפני מספר חודשים, החוק כבר תוקן כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

בני לנדא / צילום: Miguel Gutierrez

המשקיעים שוויתרו והמשמעות לעובדים: מאחורי ההתרסקות של חברת הדפוס של בני לנדא

לנדא דיגיטל פרינטינג הגישה אתמול בקשה לעיכוב הליכים בשל החלטת המשקיעים האירופאים להפסיק להזרים לה הון ולחדול מהענקת הלוואות ● מה הביא להתרסקות החברה המבטיחה, ובמה שונה הקריסה של לנדא דיגיטל פרינטינג מקריסת לוסיקס, חברת היהלומים הסינתטיים של בני לנדא?

אסדת קידוח לוויתן / צילום: אלבטרוס

תחזית הכנסות קרן העושר עודכנו כלפי מעלה: 57-74 מיליארד דולר

בעקבות עדכון כלפי מעלה של כמויות הגז במאגר "לוויתן" והכניסה של המאגר הקטן "קטלן" שנמצא לאחרונה ע"י אנרג'יאן, רשות המסים הודיעה על עדכון כלפי מעלה של צפי ההכנסות מתמלוגים על רווחי גז ונפט

יריד דירות נדלניישן של יד2 / צילום: רוני הרמן

הסימנים כבר תומכים בירידת ריבית המשכנתא, אז למה זה לא קורה בשטח?

התמתנות קצב האינפלציה, הירידה בתשואות האג"ח והצפי להורדת ריבית - מאותתים על הקלה גם בריבית המשכנתאות ● אבל בבנקים לא ממהרים להפחית לפני שייראו מגמה חיובית לאורך זמן

חנות של רשת סבון / צילום: יח''צ-דן לב

קבוצת גולף נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת מרבית הפעילות של רשת סבון

גולף דיווחה כי היא מעוניינת לרכוש את פעילות ההפצה, הפעלת החנויות ואתר האינטרנט של סבון ● במקביל, סבון עדכנה כי היא נמצאת בשלב מתקדם של מו"מ למכירת מפעל הייצור שלה הממוקם בקריית גת ● אם המפעל לא יימכר, הוא מתוכנן להיסגר בעוד שנה

ג'רמי בלנק, מבעלי יעז / צילום: תמר מצפי

ג'רמי בלנק פועל להביא את חברת ההתחדשות העירונית יעז להנפקה

יעז התחדשות עירונית, שבבעלות משפחת יקואל רייפמן וקרן קומיוניטי של בלנק, שואפת לגייס 65 מיליון שקל בהנפקה בתל אביב ● החברה, שבונה עשרות פרויקטים בת"א, סיימה את השנה החולפת עם מכירות של מעל 200 מיליון שקל ● השווי המתוכנן אינו מהווה הצפת ערך משמעותית

צילומים: ענת לברון, איל יצהר, שלומי יוסף, תמר מצפי, טלי בוגדנובסקי

פי 3 בשנה: מאחורי התשואה הפנטסטית של מניות הביטוח בת"א

מדד ת"א ביטוח קפץ היום ביותר מ-5% בבורסת ת"א בהובלת מניית מגדל ● בין הסיבות לזינוק: החברות לא צפויות להיפגע מהמלחמה עם איראן, הדוחות הטובים מהרבעון הראשון ורוח גבית מהביצועים החזקים של הבורסה המקומית ● ואיזו חברה מובילה בתשואה בשנה האחרונה?

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

פגיעת הטיל האיראני בבאר שבע / צילום: ap, Leo Correa

השקל החזק רק ימתן: הגזירות שמאיימות להקפיץ את מחירי המכוניות החשמליות

הטלטלה במשק בעקבות המלחמה מערפלת את אופק התכנון של ענף הרכב למחצית השנייה של 2025 ומעבר לה ● בקרוב אפשר לצפות לגזירות מס חדשות, ומנגד, לשערי מטבע נוחים שיהוו גורם מאזן ● אבל עם תנאי מאקרו הפכפכים ואי-ודאות ביטחונית, גם תחזיות זהירות הן מסוכנות

הוספת מיגון ליצירת ''חדר מוגן''. הביקוש עלה מאוד בשבועות האחרונים / צילום: אורטק

איך למגן חדר קיים במקרה שאי אפשר להוסיף ממ"ד

בעקבות מתקפת הטילים מאיראן ושיעורם הנמוך של דירות ובניינים ממוגנים, ישראלים רבים נמצאים בחיפוש אחר מרחב מוגן תקני ● חברות שונות מציעות פתרונות מיגון מעבר לממ"דים ולמקלטים, אולם פיקוד העורף אישר רק חלק מהשיטות ● גלובס עושה סדר

''הזמן הכי טוב לקנות''. פוסט על OST בקבוצת הנוכלים בוואטסאפ / צילום: צילום מסך

ההונאה הושלמה: מטא גררה רגליים, המניה הסינית קרסה - והמתחזים ברחו עם הכסף

קבוצות וואטסאפ "אקסקלוסיביות", הבטחות לתשואות חלומיות והתחזות לדמויות מפתח בשוק ההון: כך פעלה התרמית סביב מניית OST הסינית - שהתרסקה והשאירה אלפי משקיעים בעולם עם הפסדים כבדים ● איך תגנו על עצמכם בזמן שמטא מתקשה לבלום את התופעה?

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

האם זו החברה הראשונה בוול סטריט שתגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר

58 מתוך 66 האנליסטים שמסקרים את מניית אנבידיה בוול סטריט ממליצים לרכוש אותה, ואנליסט אחד אף צופה שהיא תזנק עד למחיר של 250 דולר, כ-60% מעל מחירה כעת ● "אנחנו בנקודה שבה אנבידיה מתחילה להגדיל את ייצור שבבי ה-Blackwell"

דגם Aion V של המותג GAC / צילום: GAC

מי יעמוד בראש מותג הרכב הסיני שנכנס מחדש לישראל

מותג הרכב הסיני GAC יושק מחדש בספטמבר הקרוב בישראל, כאשר בשלב הראשון, יושקו בארץ ארבעה דגמים חשמליים ● קבוצת אגד חתמה על הסכם להקמת מרכז לוגיסטי חדש באזור התעשייה תימורים ● וגם: חברת ההתחדשות העירונית שמשפצת ומרהטת בהתנדבות מקלטים בבניינים ישנים ● אירועים ומינויים

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

השקל מתחזק, אבל מחירי המזון לא יורדים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

השקל מתחזק ומחירי הסחורות בירידה, אז למה ההוזלות לא מגיעות לצרכנים?

הדולר נחלש, מחירי הסחורות בירידה - אבל המחירים בסופר לא צפויים לזוז בקרוב ● בכירים בתעשייה מסבירים כי היבואנים והיצרנים לא ממהרים להוזיל בשל התנודתיות הרבה של השקל, התחייבויות עבר וקשיים לוגיסטיים ● ירידות מחירים, אם יגיעו, לא צפויות לפני 2026

מנכ''ל הכללית אלי כהן / צילום: באדיבות קופ''ח כללית

מנכ"ל בית חולים גדול בעבר ובהווה: בורסת השמות למנכ"ל קופת חולים כללית

על אף שהליך האיתור הוקפא, בסביבת קופת חולים כללית נוקבים בשמות של מועמדים אפשריים לתפקיד המנכ"ל ● ביניהם: מנכ"ל סורוקה שלומי קודש, יו"ר מגדל רוני גמזו וד"ר אורלי וינשטיין שמובילה את הקמת שיבא נגב ● ומה הסיכוי שהמנכ"ל הנוכחי אלי כהן בכל זאת לא סיים את תפקידו?

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

אנשי כספים חוסלו, הבנק נפגע: כך שיתקה ישראל את צינור הכסף מאיראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים