גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

התחזקות הדולר היכתה באדמה: ירידה של 50% ברווח הרבעוני

הסיבה העיקרית לפגיעה החריפה בחברת האגרוכימיה - אי-הצלחתה להעלות את מחירי המכירה של מוצריה במונחי מטבע מקומי

אילוסטרציה / צילום: ריחי רחמן
אילוסטרציה / צילום: ריחי רחמן

התחזקות הדולר מול המטבעות בשווקים המתפתחים ממשיכה להכות בדוחות חברת האגרוכימיה אדמה, שבשליטת קבוצת סינג'נטה גרופ, הסינית-שוויצרית. מדוחות אדמה, בעלת פעילות משמעותית בישראל (לשעבר מכתשים אגן) עולה, כי החברה ספגה ברבעון השלישי של 2020 ירידה של 50% ברווח הנקי המתואם לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-21 מיליון דולר.

בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה אדמה רווח נקי מתואם של 95 מיליון דולר, המשקף ירידה של 45% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. לדברי החברה, ההשפעה נטו של היחלשות המטבעות העולמיים על הרווח הנקי מסתכמת באיבוד של כ-81 מיליון דולר מהרווח הנקי ברבעון השלישי, ושל כ-201 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים.

אדמה עוסקת בפיתוח, בייצור ובשיווק של קוטלי עשבים ומזיקים (חרקים ופטריות), הנמכרים על-ידיה בכל רחבי העולם. ברבעון השלישי גדלו מכירות החברה ב-3% ל-978 מיליון דולר, ואילו בתשעת החודשים הראשונים נרשמה עלייה קלה בלבד של 1% במכירות ל-2.987 מיליארד דולר.

לדברי החברה, הצמיחה המתונה במונחי דולר משקפת את חולשת המטבעות מול הדולר, בעיקר בשווקים המתעוררים באמריקה הלטינית ובאזור הודו, המזרח התיכון ואפריקה, שבהם החברה צומחת בקצב המהיר ביותר. שערי המטבעות החלשים הובילו לאיבוד מכירות במונחים דולריים של 88 מיליון דולר ברבעון השלישי ושל 222 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של השנה.

הסיבה העיקרית לפגיעה החריפה של התחזקות הדולר מול הריאל הברזילאי, הרופי ההודי ועוד, נובעת מאי-הצלחתה של החברה להעלות את מחירי המכירה של מוצריה במונחי המטבעות המקומיים. תהליך זה עלול לארוך זמן ולהכביד על ביצועי החברה, כל עוד תימשך החולשה במונחים אלו.

להערכת הנהלת אדמה, שוק האגרוכימיה העולמי צמח ברבעון השלישי של שנת 2020 באופן מתון, כשההשפעות הנלוות של מגפת הקורונה עדיין מורגשות בשווקים רבים. "מחירי מרבית הגידולים החקלאיים העיקריים התאוששו, אך לגבי גידולים מסוימים כגון כותנה, שטחי הזריעה הצטמצמו עקב מחירים נמוכים יותר בעונת הזריעה במחצית הראשונה של השנה, דבר שהשפיע על המכירות בשוק הכותנה במדינות כמו ארה"ב, ברזיל וטורקיה. ממשלות ברחבי העולם ממשיכות לכלול את החקלאים במסגרת תוכניות סיוע מקיפות, אשר מקזזות באופן חלקי את אובדן הכנסות החקלאים כתוצאה מהמגפה", מציינת הנהלת אדמה.

התקדמות ברכישת מתקנים מהוייפאנג הסינית

במקביל דיווחה אדמה על התקדמות משמעותית ברכישת השליטה במתקני הסינתזה והפירמול למוצרים להגנת הצומח של חברת הוייפאנג הסינית. במסגרת השלב הראשון, שסוכם בנובמבר 2019, ושהשלמתו צפויה במהלך השבועות הקרובים, תרכוש אדמה 50% ממניות חברת דיבאי, חברה בת בבעלות מלאה של הוייפאנג, אשר עיקר פעילותה מתמקדת במכירה והפצה של מוצרים מפורמלים להגנת הצומח בסין.

בשלב השני, שסוכם כעת, תרכוש אדמה 51% ממניות חברת קלינונג, חברה בת בבעלות מלאה של הוייפאנג, שתחזיק את מתקני הסינתזה והפירמול העיקריים של הוייפאנג  למוצרים להגנת הצומח. בנוסף, תרכוש אדמה בשלב השני עוד 1% ממניות חברת דיבאי.

בסך הכול תשלם אדמה סכום של 1.224 מיליארד יואן (כ-175 מיליון דולר) תמורת רכישת 51% ממניות שתי החברות. לדברי אדמה, רכישת דיבאי בסין תחזק באופן משמעותי את מעמדה ואת סל המוצרים של אדמה בשוק מרכזי זה.

אדמה נסחרת בבורסה של שנזן לפי שווי של 19 מיליארד יואן (2.83 מיליארד דולר), לאחר שמנייתה איבדה כ-7% מערכה בשנה האחרונה. מחירה הנוכחי של המניה משקף את רמתה הנמוכה ביותר מאז מוזגה עם חברת סנונדה הסינית, וזאת למעט ימים בודדים בתחילת חודש אפריל שבהן נסחרה המניה מעט נמוך יותר, לאחר קריסת הבורסות בעולם בעקבות הבהלה מהתפשטות נגיף הקורונה. 

עוד כתבות

מארק צוקרברג, מנכ''ל מטא / צילום: ap, Godofredo A. Vásquez

לקראת קנס עתק? המשפט נגד מטא על נזקים לילדים ונוער יוצא לדרך

התביעה טוענת כי מטא אספה מידע אישי על קטינים בניגוד לחוק והטעתה את הציבור בנוגע לבטיחות הפלטפורמות שלה, אשר הובילו את הצעירים לחרדה, לדיכאון ואף למקרי התאבדות ● האם ענקית הרשתות החברתיות תחויב בקנס של 1.4 טריליון דולר או 200 מיליארד דולר "בלבד"?

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק נערכת למסחר של 23 שעות. איך זה יעבוד?

הבורסה מוטת הטכנולוגיה בניו יורק התחילה להיערך למסחר בין השעות 21:00 עד 20:00 ● בשוק טוענים שהמהלך ישפיע לחיוב על המניות הדואליות והבורסה המקומית ● גלובס עושה סדר

הרכבת הקלה בירושלים / צילום: צוות תכנית אב לתחבורה

לא כמו בתל אביב: רשת הרכבות הקלות הראשונה בירושלים יוצאת לדרך

15 שנה לאחר פתיחת הקו האדום, המקטע הראשון של הקו הירוק צפוי להיפתח ביום שישי ולחבר בין אזור הטורים למלחה ● יחד עם הקו האדום, הוא ייצור לראשונה בישראל רשת של רכבות קלות, עם שתי נקודות מעבר בין הקווים ● בחודשים הקרובים צפוי להיפתח מקטע נוסף לגילה, ובהמשך תורחב הרשת גם להר הצופים ולבר אילן

וורן באפט / צילום: ap

ההשקעה שמלמדת: האם וורן באפט עדיין מושך בחוטים?

לפני כשנה חשף באפט פוזיציה ראשונה במניית אלפבית שמאז צמחה להימור של מיליארדים ● מדובר בהשקעה לא שגרתית לענק ההשקעות שפרש לאחרונה מתפקיד המנכ״ל. האם הוא עדיין מושך בחוטים?

עידן וולס / צילום: יונתן בלום

קבוצת דלק מציגה: הכנסות של מיליארד שקל וזינוק של כ־80% ברווח

החברה מסכמת רבעון חיובי עם צמיחה דו־ספרתית בהכנסות וברווח הנקי, כאשר התוצאות נתמכו בעיקר ע"י גידול בהכנסות נטו ממכירת גז טבעי וקונדנסט ● המנכ"ל עידן וולס: "ממשיכים לפעול לחיזוק ולהשבחת נכסי הליבה של הקבוצה"

שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' / צילום: Reuters, Aris Martinez

שרים ומיליארדרים רודפים אחרי הטרנד החם. הרופאים מזהירים

שר ההגנה של ארה"ב הכריז על כוונתו לבדוק את רמות ההורמון הגברי בכל חייל שעבר את גיל 30 ● למה הפכו תוספי הטסטוסטרון פופולריים עכשיו, והאם הם עלולים להיות מסוכנים? ● מדעי אריכות החיים, מדור חדש

ד''ר שמואל חרל''פ ז''ל / צילום: כפיר זיו

פרידה משמואל חרל"פ: יזם, מנהל ופילנתרופ

חרל"פ בעל השליטה ביבואנית הרכב כלמוביל, הפך אותה לשחקנית דומיננטית בשוק המקומי, עם מותגי מיצובישי ויונדאי וכן צ'רי ואומודה ● הוא היה בין המשקיעים המוקדמים במובילאיי ועשה אקזיט עם מכירתה ● במקביל, הוא עסק בפעילות פילנתרופית רחבה

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

גוגל נלחמה בו בכל הכוח, אבל עורך הדין יצא מהעליון עם ניצחון עקרוני

בית המשפט העליון קבע כי עיקרון פומביות הדיון מחייב גישה רחבה לתובענות ייצוגיות, ודחה את טענת גוגל ל"מסע דיג" מצד עורך דין שביקש לעיין בעשרות הליכים קודמים נגדה לקראת בחינת הגשת תביעות נוספות

מנכ''ל מטא מארק צוקרברג / צילום: ap, Alex Brandon

בנק לאומי גילה מה קורה כשמתלוננים למטא על מתחזים, ותובע 26 מיליון שקל

בנק לאומי תובע 26 מיליון שקל מענקית הרשתות החברתיות, בטענה ל"תופעה רווחת" במסגרתה פרסומי הונאה ממומנים עולים בפלטפורמה של מטא ויוצרים מצג כוזב כאילו מדובר בפרסומים מטעם הבנק ● לטענת לאומי, מטא גרפה לכיסה כספים רבים מפרסומים אלה, "תוך עצימת עיניים לכך שמדובר בפרסומים בלתי לגיטימיים ומזיקים"

לוחמי צה''ל / צילום: דובר צה''ל

הממשלה לא מחכה: תקציב המדינה ייפרץ כבר בימים הקרובים לרכישת חימושים

לגלובס נודע כי בממשלה נערכים להביא החלטה כבר בשבוע הבא להקצות עוד עשרות מיליארדי שקלים לרכישת חימושים ● לפי חלק מההערכות, פריצת התקציב לא תשפיע על הגירעון ● כשהבחירות ברקע, לא מן הנמנע שהממשלה הבאה תידרש לקיצוצים והטלת מסים

מסיבת העיתונאים בצרפת. דוד עמיאל (באמצע), השר האחראי על רשות המסים, התנצל בפני הציבור / צילום: Reuters, Telmo Pinto

האקרים פרצו לרשות המסים הצרפתית ומכרו מידע על מאות אלפי אזרחים

מאגר רשות המסים הצרפתית נפרץ, והמידע על כ־678 אלף אזרחים מוצע כעת בדארקנט ● בנוסף לפגיעה במשלמי המסים, מדובר בתקרית מביכה למדינה שהבטיחה הובלה טכנולוגית

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

רגע לפני שנכנסו לתוקף: טראמפ מקפיא את המכסים על קנדה

נשיא ארה"ב השהה אמש את הטלת המכסים בגובה 50% על שורת מוצרים המיובאים מקנדה, זמן קצר לפני שהמכסים היו אמורים להיכנס לתוקף בחצות ● בציוץ שפרסם כתב טראמפ כי ההחלטה התקבלה "בהתבסס על העובדה שלקנדה ולארה"ב, בכפוף להשלמת המסמכים, יש עסקה"

כביש 5 / צילום: ויקיפדיה

רווח צפוי של כ-3.9 מיליארד שקל: פרויקט הענק של אלקטרה

חברת אלקטרה זכתה במכרז להקמת הנתיבים המהירים בכביש 5, הכולל נתיב דו-כיווני באורך מצטבר של 25 ק"מ וחניון עם כ-3,200 מקומות ● ההשקעה בפרויקט מוערכת בכ-2 מיליארד שקל, ובחברה צופים הכנסות של כ-3.9 מיליארד שקל לאורך תקופת הזיכיון ● ההפעלה צפויה להתחיל ב-2031

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

מפולת באג"ח ובמניות השבבים גררה את וול סטריט לירידות

קרן הסל על מניות השבבים איבדה 5%, קמטק וטאואר נפלו ב-9% ● החרפה במכירות החיסול של אגרות חוב בעולם הזניקה את תשואת האג"ח ל-10 שנים של ארה"ב לרמה הכי גבוהה מאז תחילת 2025 ● מחירי הנפט ממשיכים לטפס, כאשר נפט מסוג ברנט נסחר מעל 90 דולר לחבית ● נעילה שלילית באירופה

מטוס ישראייר / צילום: מוני שפיר

הישראלים מעדיפים את חברות התעופה המקומיות

ישראייר מובילה ● אל על במקום השני, ובחברה מסבירים זאת במספר קטן יותר של כרטיסים פנויים ● עוד במדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין - דלתא ופוקס מככבות

מטוס ישראייר / צילום: מוני שפיר

המלחמה והזינוק בעלויות: ישראייר הפסידה 32 מיליון דולר במחצית

לצד הפסד של 32 מיליון דולר במחצית הראשונה של השנה, ישראייר בונה כעת על הקו של ניו יורק, פיצויי המדינה והתאוששות בביקושים כדי לחזור למסלול צמיחה

רותם אירם, מנכ''ל At-Bay / צילום: Munich Re

אט-ביי הישראלית נמכרת ב-575 מיליון דולר לחברת הביטוח מיוניק רה

חברת הביטוח הגרמנית מיוניק רה רוכשת את חברת האינשורטק הישראלית אט-ביי ב-575 מיליון דולר ● סכום הרכישה נמוך בהשוואה להצעת המחיר שקיבלה אט-ביי בסיבוב גיוס שנערך לה ב-2021, אז עמד שוויה על 1.36 מיליארד דולר

עורכי דין / איור: גיל ג'יבלי

הנתונים חושפים: משרדי עורכי הדין שהרוויחו מיליונים מייעוץ לחברות הממשלתיות

רשות החברות מפרסמת את נתוני שכר־הטרחה של היועצים המשפטיים החיצוניים בחברות הממשלתיות ● הדוח חושף כי הגופים הממשלתיים שבהם ההוצאות הגבוהות ביותר הם חברת החשמל, נת"ע ומקורות ● ומי הם משרדי עורכי הדין המובילים?

מארק וולטר / צילום: Reuters, Kirby Lee

רשת העסקאות הנסתרות שסיבכה את הבעלים של הדודג'רס בחקירה פדרלית

תחת לחץ מצד חוקרים ורגולטורים, המיליארדר מארק וולטר ממהר לפרק את ההימורים שביצע ולהציל את אימפריית הספורט והפיננסים שלו

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

אבסורד ביג: מכנים את הנכס בגלילות "המשמעותי ביותר", ולא חושפים מספרים

קבוצת המרכזים המסחריים ביג סוגרת את המחצית הראשונה של 2026 עם עלייה בהכנסות, שמסתכמות ב-1.37 מיליארד שקל, אך ירידה של כ-9% ברווח הנקי לעומת אשתקד ● דמי השכירות באשדוד צמחו משמעותית ברבעון השני, והשריפה בפתח תקווה "לא תפגע בפתיחה ב-2029"