גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

התחזקות הדולר היכתה באדמה: ירידה של 50% ברווח הרבעוני

הסיבה העיקרית לפגיעה החריפה בחברת האגרוכימיה - אי-הצלחתה להעלות את מחירי המכירה של מוצריה במונחי מטבע מקומי

אילוסטרציה / צילום: ריחי רחמן
אילוסטרציה / צילום: ריחי רחמן

התחזקות הדולר מול המטבעות בשווקים המתפתחים ממשיכה להכות בדוחות חברת האגרוכימיה אדמה, שבשליטת קבוצת סינג'נטה גרופ, הסינית-שוויצרית. מדוחות אדמה, בעלת פעילות משמעותית בישראל (לשעבר מכתשים אגן) עולה, כי החברה ספגה ברבעון השלישי של 2020 ירידה של 50% ברווח הנקי המתואם לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-21 מיליון דולר.

בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה אדמה רווח נקי מתואם של 95 מיליון דולר, המשקף ירידה של 45% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. לדברי החברה, ההשפעה נטו של היחלשות המטבעות העולמיים על הרווח הנקי מסתכמת באיבוד של כ-81 מיליון דולר מהרווח הנקי ברבעון השלישי, ושל כ-201 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים.

אדמה עוסקת בפיתוח, בייצור ובשיווק של קוטלי עשבים ומזיקים (חרקים ופטריות), הנמכרים על-ידיה בכל רחבי העולם. ברבעון השלישי גדלו מכירות החברה ב-3% ל-978 מיליון דולר, ואילו בתשעת החודשים הראשונים נרשמה עלייה קלה בלבד של 1% במכירות ל-2.987 מיליארד דולר.

לדברי החברה, הצמיחה המתונה במונחי דולר משקפת את חולשת המטבעות מול הדולר, בעיקר בשווקים המתעוררים באמריקה הלטינית ובאזור הודו, המזרח התיכון ואפריקה, שבהם החברה צומחת בקצב המהיר ביותר. שערי המטבעות החלשים הובילו לאיבוד מכירות במונחים דולריים של 88 מיליון דולר ברבעון השלישי ושל 222 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של השנה.

הסיבה העיקרית לפגיעה החריפה של התחזקות הדולר מול הריאל הברזילאי, הרופי ההודי ועוד, נובעת מאי-הצלחתה של החברה להעלות את מחירי המכירה של מוצריה במונחי המטבעות המקומיים. תהליך זה עלול לארוך זמן ולהכביד על ביצועי החברה, כל עוד תימשך החולשה במונחים אלו.

להערכת הנהלת אדמה, שוק האגרוכימיה העולמי צמח ברבעון השלישי של שנת 2020 באופן מתון, כשההשפעות הנלוות של מגפת הקורונה עדיין מורגשות בשווקים רבים. "מחירי מרבית הגידולים החקלאיים העיקריים התאוששו, אך לגבי גידולים מסוימים כגון כותנה, שטחי הזריעה הצטמצמו עקב מחירים נמוכים יותר בעונת הזריעה במחצית הראשונה של השנה, דבר שהשפיע על המכירות בשוק הכותנה במדינות כמו ארה"ב, ברזיל וטורקיה. ממשלות ברחבי העולם ממשיכות לכלול את החקלאים במסגרת תוכניות סיוע מקיפות, אשר מקזזות באופן חלקי את אובדן הכנסות החקלאים כתוצאה מהמגפה", מציינת הנהלת אדמה.

התקדמות ברכישת מתקנים מהוייפאנג הסינית

במקביל דיווחה אדמה על התקדמות משמעותית ברכישת השליטה במתקני הסינתזה והפירמול למוצרים להגנת הצומח של חברת הוייפאנג הסינית. במסגרת השלב הראשון, שסוכם בנובמבר 2019, ושהשלמתו צפויה במהלך השבועות הקרובים, תרכוש אדמה 50% ממניות חברת דיבאי, חברה בת בבעלות מלאה של הוייפאנג, אשר עיקר פעילותה מתמקדת במכירה והפצה של מוצרים מפורמלים להגנת הצומח בסין.

בשלב השני, שסוכם כעת, תרכוש אדמה 51% ממניות חברת קלינונג, חברה בת בבעלות מלאה של הוייפאנג, שתחזיק את מתקני הסינתזה והפירמול העיקריים של הוייפאנג  למוצרים להגנת הצומח. בנוסף, תרכוש אדמה בשלב השני עוד 1% ממניות חברת דיבאי.

בסך הכול תשלם אדמה סכום של 1.224 מיליארד יואן (כ-175 מיליון דולר) תמורת רכישת 51% ממניות שתי החברות. לדברי אדמה, רכישת דיבאי בסין תחזק באופן משמעותי את מעמדה ואת סל המוצרים של אדמה בשוק מרכזי זה.

אדמה נסחרת בבורסה של שנזן לפי שווי של 19 מיליארד יואן (2.83 מיליארד דולר), לאחר שמנייתה איבדה כ-7% מערכה בשנה האחרונה. מחירה הנוכחי של המניה משקף את רמתה הנמוכה ביותר מאז מוזגה עם חברת סנונדה הסינית, וזאת למעט ימים בודדים בתחילת חודש אפריל שבהן נסחרה המניה מעט נמוך יותר, לאחר קריסת הבורסות בעולם בעקבות הבהלה מהתפשטות נגיף הקורונה. 

עוד כתבות

הבינה המלאכותית הכניסה את תעשיית הוצאות הספרים לכאוס / צילום: Shutterstock

הבינה המלאכותית הכניסה את תעשיית הוצאות הספרים לכאוס

קריסתן של עסקאות ענק בשל חשד לשימוש ב־AI מאלצת את הענף לבחון מחדש את היצירתיות, את האמון ואת עתידו

יושבים בסוכה. ה''איך'' הוא חלק מהמשמעות / צילום: גל חמו

לשבת לארוחת ערב בסוכה, בדיוק כמו שנולאן התכוון

המם "כמו שנולאן התכוון" כבר מזמן חרג מגבולות הקולנוע והפך לדרך לתאר חוויה בגרסתה האידיאלית ● במקביל, כוכבת המוזיקה ליי־ווי מעודדת את מעריציה לצאת מהמסכים ולחוות תרבות בעולם האמיתי ● שני הטרנדים משקפים געגוע לחוויות שבהן לא רק התוכן חשוב, אלא גם הדרך שבה חווים אותו. ואיך כל זה קשור לסוכה?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

טראמפ: "דחיתי את ההצעה האיראנית להפסקת אש"

לפי תחקיר מגזין האטלנטיק, ראש המודיעין המצרי הגיע לישראל 11 ימים לפני הטבח והזהיר מפני התלקחות בעזה • גורמים ששוחחו עם המגזין טוענים: מצרים המשיכה להעביר מסרים מודיעיניים עד יומיים לפני המתקפה ● נשיא ארה"ב דונלד טראמפ דחה את הצעתה של איראן להגעה להפסקת אש בתוך שבעה ימים ● עדכונים שוטפים

קורקינטים של אינוקים / צילום: זיו קורן

קורקינטים של אינוקים יימכרו ברשתות של אלקטרה מוצרי צריכה

מותג הקורקינטים החשמליים הישראלי אינוקים ייכנס לכ-200 סניפים של קבוצת אלקטרה מוצרי צריכה, בהם סניפי קרפור, מחסני חשמל ושקם אלקטריק ● עד כה התבססה פעילות המותג בעיקר על מכירות אונליין וערוצי מכירה ייעודיים ● היקף הפעילות במסגרת ההסכם מוערך בעשרות מיליוני שקלים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אישה קיבלה חצי מדירת הורי הגרוש, המשפחה ערערה. מה קבע ביהמ"ש?

שכנים שלא תיקנו את הנזילה בדירה הסמוכה למרות פסק דין חויבו ב־30 אלף שקל הוצאות משפט ● אישה קיבלה מחצית מדירת הורי בעלה לאחר שבית המשפט הכיר בהבטחה שניתנה לה, אף שלא הייתה בכתב ● וחברת שמירה לא הצליחה לעצור חילוט של 100 אלף שקל, לאחר שהמועצה המקומית טענה להפרות בתנאי ההעסקה ● 3 פסקי דין בשבוע

אסף רפפורט בתוכנית ''פגישה עם רוני קובן'' / צילום: צילום מסך מאתר התאגיד

אסף רפפורט: "קיבלתי מעטפה שהיה כתוב בה 30 מיליארד דולר. ישר אמרתי לא"

בראיון ראשון לתקשורת הישראלית זה שנים, סיפר מנכ"ל וויז אסף רפפורט לרוני קובן על הלילה שבו החליט לוותר על הצעה של 23 מיליארד דולר מגוגל, ההצעה הבאה שכבר עמדה על 30 מיליארד דולר - וכמה כסף נשאר לו מהאקזיט ● על רכישת רשת 13 אמר: "התקשורת החופשית נמצאת תחת מתקפה", ועל הוצאת כספי וויז מישראל לאחר הרפורמה המשפטית: "זו הייתה החלטה עסקית נכונה בדיעבד"

העצרת הכללית של האו''ם, ארכיון / צילום: Shutterstock, lev radin

הרשימה השחורה של האו"ם: צמרת המשק הישראלי בפנים. מי יצאו ממנה?

61 חברות חדשות נוספו ל"רשימה השחורה" של העסקים הפועלים ביהודה ושומרון ובמזרח ירושלים ● אילו חברות ברשימה, מה המשמעות, ולמה דווקא עכשיו? ● גלובס עושה סדר

השבוע בשווקים / אילוסטרציה: Shutterstock

מתי שוק המניות יגיע לנקודת שבירה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

האם ה-6% הוא ה-5% החדש? התרחיש השחור של "מלך האג"ח" שמלחיץ את וול סטריט ● הספקנות בוול סטריט גוברת: למה המניה הגדולה בעולם נסחרת בתמחור חסר היסטורי? ● לקנות מניות בלילה: העולם עובר למסחר רציף, אבל לא כולם מרוויחים מהמהלך ● המיליארדים שזורמים והתנודתיות שנשארת: המבחן האמיתי של שוק הקריפטו ● וגם: מה מלמדות המפולות הגדולות על החודשים המסוכנים של השנה?

ענבי גרנאש: קליפה דקה ובהירה / צילום: ענת אגמון

מספרד דרך דרום צרפת ועד ישראל: הגילגול שעברו ענבי הגרנאש

המהפכה של זן הענבים מהנפוצים בעולם החלה באזור היין הספרדי גרדוס בגובה של יותר מאלף מטר. בדרום צרפת, גראנש גדול גדל בדרום עמק הרון כשהוא בשל, מלא ונדיב. ובישראל, למרגלות החרמון ישנם כרמים עם תנאים שונים מרוב כרמי הזן בארץ

דורון בלשר; אור עופר, עידו גל / צילום: ניר סלקמן, איל יצהר, Keren Haberberg

קאמבק של מיליארד דולר: ריסקיפייד מזנקת בוול סטריט לשיא של 5 שנים

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● חברת הפינטק הישראלית חצתה שוב את רף מיליארד הדולרים בעקבות זינוק דו-ספרתי במניה ● מניית סימילרווב צוללת לאחר הכרזה מוקדמת מהצפוי על מנכ"ל חדש ● וגם: אורמת תזכה למימון של עד 35 מיליון דולר ממשרד האנרגיה האמריקאי לקידום פרויקטים גיאותרמיים בנבאדה וביוטה

ברוקלין. חלק מהבניינים יכולים להגיש בקשה להטבה חדשה / צילום: Shutterstock

ההטבות על מס הרכוש עומדות לפקוע, וניו יורק תתייקר עוד יותר

ההפחתה ההדרגתית של הטבת מס פופולרית בניו יורק צפויה להביא לזינוק במסי הנכסים או בשכר הדירה של דיירים באלפי בניינים

אפי מלכין, הממונה על השכר באוצר / צילום: לע''מ

הממונה על השכר מזהיר: "לחלק מהאנשים לא תהיה באמת קצבת זקנה"

אפי מלכין, הממונה על השכר במשרד האוצר, מסכם 4 שנים מטלטלות בראיון חג מיוחד לגלובס ● הוא מסביר מדוע המגזר הציבורי כבר מזמן לא "האיש השמן", מתנגד ליוזמה לבטל את חובת ההפרשה לפנסיה ("היתרונות לזה משמעותיים") וחושף את הקשר שלו עם יו"ר ההסתדרות ארנון בר־דוד בצל חשדות השחיתות: "איש של מילה"

גלית בן נאים, סגנית לכלכלן הראשי / צילום: שלומי יוסף

המחוז שבו בוטלו כ־700 עסקאות בשוק הדיור, אך קצב הבנייה ממשיך לגדול

סגנית הכלכלן הראשי באוצר, גלית בן נאים, חושפת כי מאות עסקאות לרכישת דירות חדשות בדרום בוטלו - נתון שמקפיץ את מלאי הדירות הלא מכורות באזור לשיא של מעל 11 אלף ● למרות הצטברות המלאי והצניחה במכירות, התחלות הבנייה אינן מאטות

אילוסטרציה: Shutterstock

המעסיקה לא שילמה לקרן פנסיה - ותפצה ב-890 אלף שקל עובד שחלה

ביה"ד חייב מעסיקה לשלם לעובד שעבד אצלה 52 ימים בלבד, וחלה ארבע שנים לאחר מכן, 890 אלף שקל בשל אובדן פנסיית נכות - זאת לאחר שהמעסיקה לא העבירה כספים לקרן פנסיה במשך תקופת ההעסקה הקצרה - והביאה לקטיעת הרצף הפנסיוני של העובד ולכך שלא יהיה זכאי לקצבת נכות בהמשך ● ב"כ המעסיקה: "סעד שערורייתי, נערער"

האי מאוריציוס / צילום: Associated Press, Myroslava Bozhko

במאוריציוס סירבו שהמטוס מישראל ינחת - והטיסה בוטלה

חברת אייר סיישל תכננה להפעיל טיסות מתל אביב למאוריציוס, אך אז נודע כי הרשויות במדינה לא מאשרות נחיתת ישראלים ביעד ● "עולה החשש כי ההחלטה קשורה למצב ולמחלוקת הפוליטית", מסרו נציגי חברת התיירות הישראלית ● רק בחודש יוני האחרון הודיעה אייר סיישל באופן רשמי על חזרתה לארץ

הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' אוריאל רייכמן, יו''ר אוניברסיטת רייכמן / צילום: יהושע יוסף

"קשרים? מה שאנשים ימצאו ברייכמן זה בני ובנות זוג"

שיחה עם פרופ' אוריאל רייכמן, יו"ר אוניברסיטת רייכמן ● על איך הוא מנגיש השכלה גבוהה בשכר לימוד של 100-50 אלף שקל בשנה, החזית מול האוניברסיטאות והמימון שלא קיבל לבית הספר לרפואה: "שערורייה שמעלה לי את הטורים"

משפחת פראוור בטיול בתאילנד / צילום: באדיבות המשפחה

משפחות ישראליות נוהרות לתאילנד: "אנשים שוברים קרן השתלמות"

עשרות אלפי משפחות ישראליות נהגו בעבר לפקוד את יעדי הכול כלול בטורקיה ● תאילנד, שיזמה מהלכים לעודד ישראלים להגיע, הפכה בשנים האחרונות ליעד מבוקש ונגיש יותר ● מה ההוצאה הממוצעת של ישראלים לעומת שאר העולם, על מה מוציאים את הכסף, ועל כמה עומד הפער בין טיסה ישירה לקונקשן?

משטרה ליד בסיס פיירפורד בבריטניה, היום / צילום: Reuters

חשודים שתכננו פיגוע מכונית תופת באמריקאים נעצרו בבסיס בבריטניה

"אירוע חמור" בבסיס המפציצים בבריטניה: חשודים נעצרו בגין חוק חומרי הנפץ ● "הטיה אנטי-ישראלית": BBC הציג מחבלים כעיתונאים ● הוול סטריט ג'ורנל מפרסם כמה הלחץ של ארה"ב על איראן אפקטיבי, וכיצד שותפות סחר של טהרן שבמשך שנים המשיכו את הקשרים מתנתקות ממנה ● דיווח: המאבטח של איסמאעיל הנייה קיבל אזרחות בבריטניה - וכעת מואשם בתכנון פיגועים באירופה ● עדכונים שוטפים

יוחאי עבאדי, מנכ״ל חברת Pcentra / צילום: נועם אבירם

מסיירת צנחנים למנכ"לות בגיל 27: המסלול הלא שגרתי וההחלטה הגורלית של יוחאי עבאדי

"כתלמיד היה לי מאתגר. היו לי בעיות קשב וריכוז קשות. היו מוציאים אותי מהכיתה. בסוף אבא אמר לי: זה או בית הספר או עבודה בבננות. איכשהו סיימתי עם בגרות" ● שיחה קצרה עם יוחאי עבאדי, מנכ"ל חברת Pcentra, מפעילת שירות רב־קו אונליין בישראל

נדב בלילה / צילום: רמי זרנגר

נדב בלילה רכש עוד 22 דונם בצפון: יבנה חוות שרתים נוספת עם דוראל ואמפא

לגלובס נודע כי הקרקע באזור התעשייה אלון תבור נרכשה תמורת 83 מיליון שקל, לאחר שקבוצתו של בלילה כבר רכשה 40 דונם במתחם ● הקמת חוות השרתים, בהספק של 50 מגה-וואט, צפויה לעלות יותר ממיליארד שקל ולהניב לחברות הכנסות של עשרות מיליוני שקלים בשנה