גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דונלד טראמפ השליך גפרור - האם אמריקה תבער?

"הצונאמי הכחול" לא הציף את אמריקה, והנשיא שוב יכול לעלוב בתקשורת ובסקרים ● ינצח או יפסיד, טראמפ הוכיח שאין שני לו במציאת המוני מצביעים חדשים - ובהבאתם אל הקלפי ● אבל הוא אינו מסוגל לנוח על זרי הדפנה ולהתאזר בסבלנות. הוא מוכרח לצאת למלחמה חדשה-ישנה

דונלד טראמפ בנאומו בליל יום הבחירות / צילום: John Locher, Associated Press
דונלד טראמפ בנאומו בליל יום הבחירות / צילום: John Locher, Associated Press

ב-2:21 לפנות בוקר שעון וושינגטון (9:21 בישראל), נשיא ארה"ב הכשיר את הקרקע למשבר לאומי חסר תקדים של עצם הלגיטימיות של השיטה החוקתית האמריקאית. לא היה כדבר הזה אולי מאז ומעולם, והדים של קטסטרופה בקעו מן "האולם המזרחי" של הבית הלבן, שהיה גדוש תומכים מריעים.

דונלד טראמפ, שגם האיפור הכבד על לחייו לא יכול להסתיר את עייפותו, התכחש להבטחתו הקודמת שלא להכריז ניצחון באופן חד-צדדי. בבוקר 3 בנובמבר הוא אמר לרשת פוקס, כי אין בדעתו "לשחק משחקים", והוא יניח לתהליך למצות את עצמו.

בשעות הקטנות של הבוקר, בוודאי לאחר אחד הימים הארוכים והמתישים של חייו, הנשיא חזר לסורו. בלשונו של ריק סאנטורום, סנאטור רפובליקאי לשעבר, התומך בנשיא, "טראמפ היה גרסה לא-מהוקצעת של עצמו". הוא הכריז פעמים אחדות במהלך נאום קצר, ש"אנחנו כבר ניצחנו"; ש"הונאה גדולה" מתחוללת עכשיו "נגד הציבור האמריקאי"; ש"הם" מנסים לגזול את זכות הבחירה של תומכיו; שהוא לא ירשה את אקט הגניבה הזה, וידרוש מבית המשפט העליון לשים קץ להמשך ספירת הקולות בשלוש מדינות קריטיות במערב התיכון של ארה"ב, שעליהן תקום או תיפול נשיאותו.

הנשיא שם קץ לכל תקווה שהוא ייצא ממצב-הדעת האגרסיבי של מערכת הבחירות. בעיניו, המלחמה נגד מבקשי נפשו נמשכת, והוא יילחם באופן היחיד הידוע לו: עד חורמה.

כריס וואלאס, המגיש הפוליטי הוותיק של רשת פוקס אמר מייד לאחר דברי הנשיא: "זה מצב המועד להתלקחות במידה קיצונית, והנשיא עתה זה השליך גפרור אל תוכו".

אחד ממקורבי הנשיא, ידיד ושותף פוליטי, מושל ניו ג"רזי שעבר כריס כריסטי, אמר על דברי הנשיא, "זו החלטה אסטרטגית גרועה. זו החלטה פוליטית גרועה".

אפילו סגן הנשיא, מייק פנס, שדיבר בעקבות טראמפ, נמנע מלחזור על טענת "ההונאה", או על הדרישה שספירת הקולות תיפסק. לא ברור מה תהיה דעת ראשי הרפובליקאים בקונגרס. הם נטו עד היום ללכת בתלם, שטראמפ חרש והכתיב; אבל קריאת התיגר שלו על חוקי הבחירות של ארה"ב, והפוטנציאל המסוכן של אלימות הכרוך בה, יצריך אולי מידה כלשהי של חשבון נפש אפילו בין בעלי ברית נאמנים.

רוח חזקה של סקרים מבטיחים

שום דבר לא חייב את הנשיא לצאת להתקפת אמצע-הלילה המרה שלו. הוא יכול היה להתענג על מהלך המאורעות של מוצאי יום הבחירות, או אפילו להוציא לשון ארוכה לכל שוחרי רעתו. נצחונותיו בפלורידה, בטקסס ובאוהיו אמרו כבוד לכשרונותיו הפוליטיים. הוא התמודד נגד יריבים, שהיה להם יתרון כספי עצום, ורוח חזקה של סקרים מבטיחים נשבה בגבם.

הוא האמין, לא פעם נגד דעתם של יועציו, שהוא יוכל לחזור על הסנסציה של נצחונו ב-2016 באותם האמצעים עצמם, היינו עצרות המונים, בקצב מסחרר, בדילוגים מעיר לעיר וממדינה למדינה. הוא הקרין אנרגיה שהיתה מחמיאה למישהו בחצי גילו.

הוא הזכיר בזה נשיא אמריקאי לפני 70 שנה ויותר, הרי טרומן, שגבר על הסקרים ועל הציפיות הטבעיות, ונחל ניצחון מדהים בבחירות שבהן נועד להפסיד. טרומן ניצח מפני שהפשיל את שרווליו, עלה על רכבת, חרש את המערב התיכון של ארה"ב, עצר בכל תחנה, נשא נאומים מגרון ניחר, ושינה את האווירה הפוליטית במידה שהתקשורת לא הבינה, או לא רצתה להבין. הטכנולוגיה השתנתה. את מקום הרכבת תפס מטוס סילון משוכלל. אבל הנוסחה היתה בדיוק אותה הנוסחה: להלהיב בוחרים בקשר עין בלתי אמצעי מתוך התכחשות לכללי התנהגות, כמעט מתוך ויתור על השכל הישר.

האפקטיביות של העצרות האלה הועמדה בספק. הן תוארו כמזיקות לעניינו של טראמפ. באחת מהן הוא הפציר בנשים לבנות מן הפרוורים "בבקשה, תאהבו אותי" - אבל הרטוריקה שלו ומחוותיו כמו נועדו להבטיח את ההיפך, ולהבריח את הנשים מן הפרוורים אל חיקו של ג'ו ביידן.

ברירת המחדל: להישאר בבית

איננו יודעים עדיין את הדמוגרפיה של תוצאות הבחירות, ובאיזו מידה תחנוניו העילגים החזירו נשים אובדות אל מחנהו. אבל עניין אחד ברור בהחלט: עלתה יפה האינטואיציה שלו, שהוא יוכל למצוא עוד מצביעים, ולהביא אותם אל הקלפי.

ארה"ב היא ארץ שבה ברירת המחדל של מיליונים היא לוותר על הצבעה, מתוך אדישות, או עצלות, או מרירות. ב-2016, רק 56% מבעלי זכות הבחירה טרחו להצביע. הבאת תומכים אל הקלפי היא לא פעם משימה חשובה יותר משינוי דעתם של מתנגדים.

ב-2016 טראמפ הצליח לגייס מספרים חסרי תקדים של פועלי כפיים ושל מעמד בינוני נמוך, בייחוד של אלה השייכים לפלח הדמוגרפי של "לבנים ללא השכלה גבוהה". אבל עדיין נשאר הרבה עודף של מצביעים שלא הגיעו אל הקלפי. אלה הם מצביעים הנוטים להישאר מתחת למכ"ם של הסקרים, יהיו המאמצים לכלול אותם אשר יהיו.

התוצאות הלא-מלאות של הבחירות רומזות שחיפוש הבוחרים של טראמפ עלה יפה. בפנסילבניה, לאחר שנמנו 75% מן הקולות, הוא הוביל בהפרש של כמעט 700 אלף. בבחירות של 2016 הפרש נצחונו היה 43 אלף. המספר הזה עמד להשתנות, אבל לא תשתנה עצם ההצלחה לסחוט כל כך הרבה טיפות מלימון שנחשב ליבש.

הצלחתו הגדולה ביותר של טראמפ הייתה בפלורידה. חזקה על הדמוקרטים שהם יבלו הרבה זמן בניתוחים שלאחר המוות כדי להבין מה השתבש במדינה הדרומית הזו, השלישית בגודלה, שהם הקדישו לה תשומת לב וכסף, אבל לא הצליחו להתמודד עם עבודת השטח היסודית של הרפובליקאים.

איננו יודעים עדיין את ההרכב האתני או הגזעי של המצביעים, אבל נראה בעליל שטראמפ הצליח למשוך לצידו מספר חסר תקדים של היספאנים, יוצאי אמריקה הלטינית. זה לא קרה בזכות תשדירי טלוויזיה, אלא בזכות עבודת חריש עמוקה של מתנדבים ושל פעילים בשכונות; בזכות נקישה על דלתות; בזכות רישום מצביעים חדשים; וגם בזכות רטוריקה.

הפינה של הילארי

הנה מה שלא קרה: הנוסחה הדמוקרטית הקלה והמהירה להכרעה לא יצאה אל הפועל. היא הצריכה מהפך לפחות בשלוש מדינות, שהצביעו לטובת טראמפ לפני ארבע שנים: פלורידה וצפון קרוליינה בדרום ארה"ב ואריזונה בדרום מערבה. הדמוקרטים אפילו השתעשעו בתקווה שיצליחו להוסיף למאזנם את טקסס, השניה בגודל אוכלוסייתה בארה"ב, שלא הצביעה בעד מועמד דמוקרטי לנשיאות מאז 1964.

אילו זה היה קורה, הנשיא טראמפ היה נקלע לגירעון חסר תקווה בחבר האלקטורים. אבל זה לא קרה. מארבע המבוקשות, רק אריזונה נפלה בידי ביידן. היא אינה מספיקה. הדמוקרטים חייבים לחלץ לפחות שתי מדינות נוספות מידי טראמפ.

סמוך לחצות, לאחר שאושר כי טראמפ חזר וניצח באוהיו, המדינה השביעית בגודל אוכלוסייתה, הדמוקרטים מצאו את עצמם נדחקים בדיוק אל אותה הפינה שבה הילרי קלינטון מצאה את עצמה באותה השעה ובאותו היום ארבע שנים קודם.

הזיכרון של 2016 לא חדל להעביר חלחלה בגוום של הדמוקרטים בחודשים האחרונים. יתרונו הניכר של ביידן בסקרים הזכיר להם את יתרונה הניכר של קלינטון. גם הרושם של הצלחת טראמפ לצמצם את הפער בימים האחרונים צילצל מוכר מאוד. ההמונים הנלהבים שנכחו בעצרות טראמפ נראו ונשמעו כמו המוני 2016.

ב-2016, תקוות הדמוקרטים להכתרה מוקדמת התבדו מדינה אחר מדינה, אנחת אכזבה אחר אנחת אכזבה. סמוך לחצות של 8 בנובמבר 2016 התברר כי חיים ומוות יהיו בידיהן של שלוש מדינות: פנסילבניה, וויסקונסין ומישיגן. טראמפ הצליח לנצח בהן בהפרש כולל של 77,000 קולות מתוך כמעט 14 מיליון - ולנצח בזכותן בחבר האלקטורים.

המאגר עדיין לא התרוקן

לחרדתם הגדולה, הדמוקרטים מצאו את עצמם ביום ד' בבוקר בדיוק באותו המקום: ביידן נאבק על חיי מועמדותו באותן שלוש המדינות עצמן; וטראמפ הוביל בספירת הקולות בהפרשים ניכרים. על פניו, זה נראה כמו שידור חוזר של 2016; התממשותו של חלום הביעותים הדמוקרטי.

לא בדיוק. בשלב הזה של מניין הקולות לפני ארבע שנים, התרוקן והלך מאגר הקולות שממנו הדמוקרטים היו יכולים לשאוב תמיכה. הפעם, מיליוני מעטפות הצבעה שנשלחו בדואר עדיין לא נמנו; וההנחה הכללית היא שרוב גדול של המצביעים באמצעות הדואר הם דמוקרטים. ביום ד' אחר הצהריים היה אפוא לביידן סיכוי כלשהו לגבור על טראמפ במדינות האלה.

אבל החשש מפני דחייה ניכרת בהכרזת המנצח קרם עור וגידים. פנסילבניה, המדינה הגדולה מן השלוש, מורשית להוסיף ולקבל מעטפות הצבעה בדואר עד יום ששי. ניסיון של בחירות קודמות במדינה הזו מראה שספירת קולות דואר עלולה להתארך כדי ימים ושבועות.

כך או כך, ברור בהחלט שחופי ארה"ב לא נשטפו ב"צונאמי כחול" (כחול הוא צבעה של המפלגה הדמוקרטית). בסופה של מערכת בחירות ארוכה, מפתיעה, מרה וברוטלית, אמריקה חצויה כמעט שווה בשווה בין שני מחנות פוליטיים המתקשים למצוא מכנה משותף.

מישהו יצטרך לנצח בבחירות האלה - אבל אם המנצח, יהיה אשר יהיה, יטען למנדט משכנע וינסה למשול מבלי להרחיב את ההסכמה הלאומית, המרקם החברתי של ארה"ב ייצא ניזוק. הקרע באמריקה יעמיק ויילך לרעת שלומה -- ולרעת שלומם של ידידיה מעבר לים.

רשימות קודמות ב yoavkarny.com וב https://tinyurl.com/yoavkarny-globes

ציוצים (באנגלית) ב twitter.com/YoavKarny

עוד כתבות

רס''ן גל שבת ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רב-סרן גל שבת מת מפצעיו בביה"ח לאחר שנפצע בעזה

רס"ן גל שבת, בן 24, מקציר, מ"פ בחטיבת הצנחנים מת מפצעיו לאחר שנפצע באורח קשה ● ניסיון פיגוע סמוך לאבו דיס: לוחמי מג"ב נטרלו את המחבל ●  חשד לחדירת כלי טיס עוין לגליל העליון ● לראשונה אחרי 4 חודשים: רה"מ נתניהו ייפגש עם ראשי רשויות בצפון ● עדכונים שוטפים

ד''ר קלאוס בוגסו / צילום: מהאלבום הפרטי

המדען שהמציא את הציפרלקס מודה: "היה רגע שבו התרופה נגד דיכאון כמעט נגנזה"

ד"ר קלאוס בוגסו, כימאי רפואי שנחשב "בעל ידי הזהב" בפיתוח תרופות נוגדות דיכאון, הוא בין האחראים הבולטים למהפכה בטיפול במחלה שלוותה בבושה ובסטיגמות ● רק במלחמה הנוכחית זינק מספר המטופלים בתרופות נוגדות דיכאון ב־10%־20% ● בראיון לגלובס, הוא מספר למה לקח כל כך הרבה זמן להוציא את התרופה לשוק ומדוע קשה לפתח מוצר שיעזור לכולם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: (AP (Vincent Thian ,Armando Franca ,Steve Helber

"השוק מתפוצץ": 8 מניות מומלצות בזמנים של מלחמה

מסוקים, סימולטורים ומערכות תקשורת: בבנק ההשקעות מורגן סטנלי הצביעו לאחרונה על 8 מניות של יצרניות ביטחוניות בחו"ל שצפויות ליהנות מהעלייה בביקושים בעקבות חוסר היציבות הגאו-פוליטית ● בבית ההשקעות הורייזן טוענים כי המלחמה באוקראינה משפיעה על הביקושים בשוק הביטחוני יותר מאשר המערכה בעזה: "מדינות באירופה מגדילות את תקציבי הביטחון בגלל האיום הרוסי"

נשיא איראן, אברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

"חשש לחייו": אבד הקשר עם נשיא איראן אחרי תאונת מסוק

תאונת המסוק של נשיא איראן איברהים ראיסי התרחשה באזור העיר ג'ולפה שבמחוז מזרח אזרבייג'ן, כ-600 ק"מ מטהרן ● באותו מסוק טס גם שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר עבדוללהיאן ● בכיר איראני לרויטרס כי "יש חשש לחייו של ראיסי ושר החוץ"

ירון מורגנשטרן, מנכ''ל גלאסבוקס / צילום: יח''צ

אחרי הפסד של 60% למשקיעים: גלאסבוקס נמכרת בחצי מיליארד שקל

גלאסבוקס, הפועלת בתחום ניתוח נתונים באינטרנט, תימכר לקרן השקעות, זאת לאחר נפילה חדה במניה ולאחר שדחתה מספר פעמים את יעדי ההכנסות החוזרות שלה ופיטרה כ-20% מכוח-האדם ● בחברה שתהפוך לפרטית, בונים על תחום ה-AI כמנוע לעתיד

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

תשבור שיאים? מה צפוי בדוחות החברה הלוהטת בעולם

ביום רביעי הקרוב, ענקית השבבים אנבידיה צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● עפ"י ההערכות, החברה צפויה להציג דוחות חזקים שידחפו את מחיר המניה שלה לשיא חדש

אפריל האדום של הפנסיה וההשתלמות / צילום: Shutterstock

אחרי שנה בצמרת, בית ההשקעות שמוצא את עצמו בתחתית טבלת התשואות לפנסיה

הירידות בשוקי ההון בעולם הובילו את המסלולים הכלליים לירידות של כ-1.5% ואת מסלולי המניות לירידות חדות יותר של כ-3% • אלטשולר שחם, מור ומנורה מבטחים בלטו לטובה כשמנגד אנליסט עם ירידות חדות • מה עשו המסלולים שעוקבים אחרי ה-S&P 500?

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שתי המניות שמושכות את בורסת ת"א כלפי מעלה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מדד המחירים לצרכן באפריל הפתיע לרעה בפעם השלישית ברצף. זה מה שחושבים האנליסטים ● כל הפרטים על השינוי הדרמטי בשעות המסחר שמקדמת הבורסה בת"א ● וגם: מחקר חדש מגלה אילו אפיקי השקעה מניבים את התשואות הגדולות ביותר בטווח הארוך

נשיא איראן, איברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

קיצוני אפילו במונחים של איראן וכזה ששלח אלפים למותם. הכירו את הנשיא שנעלם בתאונת מסוק

מסוקו של אברהים ראיסי התרסק בגבול עם אזרבייג'ן, הקשר נותק ויש "חשש לחייו" ● הוא מהקשים שבין השמרנים האיראנים, נחשב לאחד מגדולי שונאי ישראל ומי שזוהה כאחד מהמועמדים הבולטים לרשת את המנהיג העליון עלי חמינאי עם מותו

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל נגד רשות ני"ע: לא לאפשר לגופים חוץ בנקאיים להתחייב על ריבית

ד"ר יוסי סעדון, מנהל האגף הפיננסי בבנק ישראל, שלח מכתב לרשות ניירות ערך בבקשה שלא תאשר את תזכיר חוק התשלומים, הכולל הוראה שמאפשרת לגופים החוץ בנקאיים להתחייב בפני הלקוחות בריבית קבועה על הפיקדונות ● לדבריו, מדובר בהוראה העלולה "לסכן את היציבות במערכת הפיננסית"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בתל אביב; נקסט ויז'ן ומג'יק צללו בכ-5%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2% ות"א 90 השיל מערכו כ-2.1% ● השקל התחזק קלות מול הדולר במהלך השבוע האחרון ● שבוע גדוש בדוחות צפוי בת"א ובוול סטריט, כולל תוצאות ענקית השבבים אנבידיה ● בדיסקונט מעריכים: 2-3 הפחתות ריבית בארה"ב במהלך השנה

רון בנימין ז''ל / צילום: דוברות מטה החטופים

החטוף רון בנימין נרצח על ידי חמאס, וגופתו הושבה לישראל

תוך שעות ספורות הופעלו ארבע אזעקות מחשש לחדירת כלי טיס עוין בגליל העליון ובאצבע הגליל • צה"ל: הלחימה בג'באליה, במזרח רפיח ובמרכז הרצועה נמשכת - יותר מ-70 מטרות הותקפו • הלילה: תקיפה אווירית חריגה בג'נין, חוסל המחבל שביצע את הפיגוע בחרמש • עשרות אלפים מפגינים ברחבי הארץ להשבת החטופים ונגד הממשלה ● עדכונים שוטפים

מרכז הסחר המקוון של דואר ישראל / צילום: שחר פליישמן

אכזבה למדינה: קבוצת מילגם זכתה במכרז להפרטת הדואר בתמורה ל-461 מיליון שקל בלבד

קבוצת מילגם-הפניקס-ליימן שליסל זכתה במכרז על הדואר, ותשלם סכום נמוך משמעותית מהערכת השווי שקיבל הדואר בעבר ועמד על מעל 1.5 מיליארד שקל ● קבוצת דלק ישראל-רמי לוי התמודדה מולה במכרז ● שתי ההצעות היו נמוכות בתחילה מהממוצע של הערכת השווי שהוכנו לצורך המכרז. לבסוף התוצאה הזוכה הייתה גבוהה יותר

אילוסטרציה: Shutterstock

העתיד כבר כאן: ניסינו את המודל החדש של ChatGPT וחזרנו לדווח

העוזר הקולי החדש של OpenAI יהיה מותאם אישית למשתמש, יכיר את ההעדפות שלו ויידע גם לבחור את האינטונציה המתאימה בהתאם לאופי השיחה ● בעקבות הסערה שהתעוררה ברשתות עם הצגת המודל החדש, בדקנו את המודל הזמין כיום בשוק

אילן ברקן (מימין) ואליאב בן עטר, מייסדי ''כוחנו באחדותנו'' / צילום: תמונה פרטית

החילוני והחב"דניק שערכו אירועים ל־20 אלף חיילים מאז פרוץ המלחמה

אילן ברקן ואליאב בן עטר הפעילו "סיירת מחסומים" ששימחה חיילים, ומאז ה־7 באוקטובר עברו לקיים אירועים בבסיסים ● עכשיו הם מתקשים לגייס תרומות: "לעשות 'על האש' ל־100 איש עולה 5,000 שקל, והעם התעייף" ● ישראל מתגייסת

מערכות הגנה אוויריות בתרגיל פולני. ורשה חתמה על הסכמי רכש בעשרות מיליארדים / צילום: Reuters, Kacper Pempel

עם הסכמים בעשרות מיליארדים: המדינה שמתכננת להקים את הכוח הצבאי הגדול ביותר באירופה

פולין מתכננת להכפיל את מספר החיילים שלה והיא אף הזמינה את מדינות נאט"ו לאחסן נשק גרעיני בשטחה ● בנוסף לכך חתמה ורשה על הסכמי רכש צבאי בעשרות מיליארדי דולרים בשאיפה לבנות את הצבא הגדול באירופה ● צעדים אלו מסמנים את המתיחות באירופה מאז פלישת רוסיה לאוקראינה: "צריך להבין שהתחיל עידן חדש - העידן שלפני המלחמה"

יעל דיין / צילום: איל יצהר

חה"כ לשעבר יעל דיין הלכה לעולמה

לאחר שנים רבות של פעילות ציבורית וחברתית, יעל דיין נפטרה בגיל 85 • דיין, בת למשפחת ה"אצולה" הישראלית המפורסמת, התפרסמה גם כסופרת וכפעילה למען השלום במגוון מסגרות, וכיהנה עד לשנת 2013 במועצת עיריית תל אביב - שם שימשה גם כסגנית ראש העירייה

דואר ישראל - שירות מיון ארצי / צילום: איל יצהר

למה המדינה הסכימה למכור את הדואר בשליש מהשווי שבו העריכה אותו?

לאחר תחרות בין שני מתמודדים בלבד, קבוצת מילגם זכתה במכרז על דואר ישראל במחיר המהווה שליש מזה שבו הוערכה החברה הממשלתית בעבר ● הזוכה מתכוונת להתמקד בשוק הבנקאות ● וגם: המשפחה שעומדת מאחורי חברת מילגם

ברק עילם, גיא ברנשטיין, צבי אלון / צילומים: שלומי יוסף, יח''צ, טיגו

כך הגיבה מניית נייס בוול סטריט לעזיבה של המנכ"ל

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● מג'יק נסחרה בסוף השבוע במחיר הנמוך בכ-48% מהשיא בעקבות הדוחות ● נייס צללה על רקע עזיבת המנכ"ל ● וטיגו נפלה בחדות לאחר פרסום הדוחות למרות שפרסמה תחזית חיובית

הפגנה פרו-פלסטינית באוניברסיטת גנט בבלגיה / צילום: Reuters, JAMES ARTHUR GEKIERE

"קיבלנו כבר עשרות פניות": הפתרון של הטכניון לאנטישמיות בקמפוסים בחו"ל

הטכניון מזמין חוקרים מחו"ל להצטרף למוסד הלימוד, והנשיא מגלה כי "קיבלנו כבר עשרות פניות" ● בתוך כך, מועצת האקדמיה הלאומית למדעים מזהירה מפגיעה במעמד המחקר הישראלי, וקוראת לתקצוב מוגבר כתשובה לחרמות