גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך מבטיחים את יציבות העסק בעת משבר?

משבר מביא איתו הזדמנות את זה כל אחד יודע ● השאלה היא: כיצד יכולים בעלי עסקים למצוא ולמצות את ההזדמנויות הללו ● שיטת הניהול המשותף של קבוצת ביזנס טיים מציעה תמיכה בניהול עסקים למציאת החוזקות שלהם בתקופה סוערת זו. "האמירה המרכזית שלנו: 'אנחנו נכנסים איתך מתחת לאלונקה'", מסבירים בעלי החברה

שיטת הניהול המשותף, פעולות עסקיות להגדלת הכנסות וצמצום הוצאות ב-12 שבועות / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
שיטת הניהול המשותף, פעולות עסקיות להגדלת הכנסות וצמצום הוצאות ב-12 שבועות / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף קבוצת ביזנס טיים

אם יש משהו שאנחנו יודעים בוודאות, בשלהי הסגר השני של 2020, הוא שאת התחלואה אפשר אולי לעצור - אך את הפגיעה בעולם העסקים קשה מאוד למנוע. ובכל זאת, כמו שכל איש עסקים מנוסה יודע, כדי להישאר עם הראש מעל המים - ואולי אפילו לצמוח, דווקא בתקופה הזו - צריכים להיות יצירתיים. לחשוב אחרת. עסקים נבחנים מעל לכל בימי משבר, ואם יודעים כיצד לנצל אותו לטובתנו, אפשר להפוך את מצב הביש הזה להזדמנות בלתי חוזרת, שתרים אותנו למעלה.

"אני מסתכל על העולם, נכון להיום, ורואה ש-30% מהשוק עשה בעצם Restart, אתחול, וזו הזדמנות בלתי רגילה". כך מנתח את המצב הנוכחי אייל אסולין, אחד ממייסדי קבוצת "ביזנס טיים", המספקת שירותי ניהול עסקים מקצה לקצה. "אנחנו מרגישים בעצם שיש פה הרבה מאוד מקום לזוז. הרבה יותר מרחב לעסקים להתפתח".

"כולנו יודעים שבמשבר הזה יש תעשיות רבות שכמעט נמחקו לחלוטין", מוסיף מייסדה השני של ביזנס טיים, ישורון גליקמן. "גם עסקים שאינם חלק מהתעשיות הללו נפלו. כך, למעשה, אנחנו חווים מה שנקרא 'השפעות דו-קוטביות': מצד אחד, כשיש ירידה בעולם העסקים יש ירידה כמעט בכל הענפים. מצד שני, כמו שאייל אמר, נוצרות גם הרבה הזדמנויות".

אייל אסולין וישורון גליקמן, מייסדי קבוצת "ביזנס טיים" / צילום: באדיבות קבוצת "ביזנס טיים"

להתרכז בחוזקות ולהתקדם

אז כפי שהבנו, ההזדמנויות קיימות. העולם העסקי "מרווח" יותר בימים אלו (בשל הסגירה המצערת של עסקים רבים), ולכן מי שנשאר בו עשוי להיתקל בנתיבים שבעבר לא היו מתגלים בפניו. המסקנה ברורה: בעל עסק צריך לחפש את ההזדמנויות הללו, ולמצות מהן את המיטב.

"מטרתנו היא לכוון את בעלי העסקים להבנת הסיטואציה ולקריאה נכונה של המפה, כך שבעל עסק יידע לנווט את הספינה שלו בצורה חכמה ומהירה - והוא יכול לעשות את זה, ולא משנה כמעט איזו ספינה זאת", אומר גליקמן. "אם, לצורך העניין, עולם המסחר בירידה, ההכוונה שלנו תוביל אותו לאתר חלופות הפצה, לדוגמה לעבור לאונליין וכמובן ישנה חשיבות רבה לבצע שינויים כגון אלה בזריזות. כך למשל בעולם המסעדות, שחלק גדול ממנו נפגע בצורה דרמטית, יש לנו לקוחות שמדווחים כי הביאו דווקא לעלייה משמעותית בתוצאות, גם בגלל שהם עברו לאונליין ולמשלוחים, וגם כי הם ניצלו את ההזדמנות כדי להקטין עלויות ולהיות גמישים יותר מבחינת מודל ההוצאות שלהם".

"יזם או בעל עסק שיודע לנוע בצורה חכמה ונכונה, ולהתרכז בחוזקות שלו, יכול להתקדם גם בעתות משבר", מוסיף אסולין. "אם יש לי בעסק חמש או שש חטיבות, בתקופות כמו אלו שאנחנו חווים כעת אחפש את החטיבה או המוצר הנכון ביותר - ואצמצם את עצמי למקום הזה ואשים עליו דגש. במצב כזה, לא רק שאצליח, גם אקטין את העלויות, אהיה מרוכז יותר, אגדיל את נתח הרווחים. הכל קורה יחד".

בעת משבר צריך לזהות הזדמנויות - לפרטים על שיטת הניהול המשותף של קבוצת ביזנס טיים הקליקו כאן>>

הוא מרחיב על נושא התפקוד הנכון בזמן משבר הקורונה, ואומר: "הצעד הראשון הוא, כאמור, התמקדות בחטיבה אחת או במוצר אחד. הצעד השני הוא ניצול המומנטום בצורה נכונה, ואתן דוגמה טובה: יש לנו לקוח בתחום הביגוד, שמחזיק חנויות רחוב. ב'סגר א' הוא סגר את העסק לשלושה או ארבעה שבועות. הסיטואציה הזו הובילה אותו לפתח מוצר חדש - חולצות שמשלבות בתוכן את מסכת הפנים. כך, אדם שיצא מהבית ושכח את המסכה, יודע שבחולצה יש לו כיס נסתר ובו מסכה מוכנה. זאת דוגמה לפיתוח חשיבה יצירתית מתוך המצב שנכפה עלינו. מתוך המציאות הקיימת נולד פרויקט מדהים, שעובד כרגע מעולה".

"בעל עסק שלא חווה משבר הוא בעינינו מנהל חסר"

בנקודה זו עוברים השניים לעובדה ידועה בעולם העסקים, אך כזו שלא פשוט לעכל אותה: מנהל שלא חווה משבר בחייו עשוי להיתפס כלא מוכן, אפילו כמנהל טוב פחות. לכן גם מהבחינה הזו התקופה הנוכחית היא הזדמנות עסקית חשובה.

"המשבר הוציא לאור את היכולות הניהוליות של כל בעלי העסקים", אומר גליקמן. "באמצעות יכולות ניהוליות ויכולות יצירתיות נכונות, בעל עסק יכול במשבר הזה להגדיל דרמטית את ההכנסות שלו. באותה מידה יכול להתרחש תהליך הפוך: בעל עסק ללא יכולות ניהול משברים ודינאמיות - המשבר הזה מצא אותו לא מוכן והפיל לו את העסק.  במובן מסויים בעל עסק שלא חווה משבר, שלא יודע להתנהל בתוך משבר - הוא 'מנהל חסר'".

כאמור, קבוצת ביזנס טיים מעניקה שירות מקיף לבעלי עסקים בתחום הניהול - וכחלק משירותיה היא מציעה שירותי מנכ"לות במיקור חוץ. ביזנס טיים בוחרת את המנהלים שהיא מעמידה לרשות לקחותיה, בהתבסס על כל הדברים שנאמרו לעיל. "אנחנו בודקים בריאיון עם המנכ"ל בדיוק את הנקודה הזאת: איך תתנהל במשבר? האם חווית משבר? ואם חווית משבר - מה עשית כדי להתמודד איתו?", מסביר גליקמן. "כפי שאמרתי, מנהל שלא חווה משבר או לא יודע להתנהל במשבר, הוא מנהל חסר - ואנחנו ממש דורשים את היכולת הזאת. אנחנו מאוד מאמינים בזה".

צוות קבוצת "ביזנס טיים" / צילום: באדיבות קבוצת "ביזנס טיים"

לתת גם לאנשי המקצוע לשים ידיים על ההגה

את כל הנקודות שעליהן דיברו גליקמן ואסולין - ניצול ההזדמנויות שמציע השוק דווקא בזמן הזה, חשיבה יוזמת, פעולות עסקיות חכמות להגדלת הכנסות ולצמצום הוצאות והתנהלות נכונה בתוך משבר - הם מיישמים במסגרת קבוצת ביזנס טיים.

מייסדי החברה הינם אנשי עסקים בעלי ניסיון רב שנים בעולם העסקי והכלכלי, אייל אסולין עוסק שנים רבות בתחומי הפרסום והשיווק ושימש בתפקידי מנכ"ל ובעלים במספר חברות בתחום. ישורון גליקמן הינו כלכלן בכיר, אשר ביצע לאורך שנים תפקידי ניהול פיננסי בחברות בינלאומיות מוכרות. השניים החליטו להקים את המיזם לאחר שהבינו כי קיים חוסר בתחום הניהול העסקי בעולם העסקים הקטנים בינוניים.

הקבוצה מספקת שירות למגוון לקוחות, המוגדר על ידם כניהול עסקי מקצה לקצה, בצורה משותפת, הכולל את כל השירותים הרלוונטיים לעסק בעידן המודרני - ניהול הדיגיטל, הערכות שווי, מיזוגים, רכישות ומכירות, מימון וגיוס משקיעים, ואף מנכ"לות וסמנכ"לות במיקור חוץ. השאיפה היא להיכנס לעסק כשותפים בכל האתגרים הקיימים - העסקיים, השיווקיים והפיננסיים אשר כל בעל עסק, גדול וקטן, מתמודד איתם ומכיר אותם היטב.

השירותים המקיפים האלו מאפשרים להתאים את חבילת הניהול לכל עסק בפני עצמו, וכך להבטיח שיקבל בדיוק את המענה שהוא זקוק לו. נדמה שבתקופה זו יש לכך חשיבות רבה עוד יותר מאשר ביום רגיל.

"אנחנו נותנים שירות ניהול הוליסטי על כל חלקיו, וזה יכול להתחיל מהעסק הכי קטן, ועד לעסק הגדול ביותר", מספר אסולין. "בניגוד לחשיבה הרווחת בתחום, אנחנו לא בודקים אם ללקוח יש שרידות פיננסית או לא. אנחנו בודקים אם בעל העסק שנמצא מולנו בפגישה הראשונה יוכל לשחרר קצת את הידיים מגלגל ההגה של הספינה, ולתת לעוד ידיים לאחוז בו; חשוב לנו לדעת אם הוא יכול להתנהל יחד איתנו, אפילו כחלק מאיתנו. הרי הכנסת גורם חיצוני לשדרה הניהולית זה לא דבר פשוט לעסק.

"ברגע שאנחנו עוברים את המשוכה הזאת ומבינים שאותו אדם רוצה לשפר את העסק ואת הניהול שלו, רק אז אנחנו עוברים לבחון את שאר האספקטים - המצב הפיננסי, מצב השוק, המצב העסקי שלו וכדומה".

"אנחנו גם לא בוחרים עסק לפי תחום מסוים", מוסיף גליקמן. "ההתמקדות שלנו היא בשאלה - מי יושב מולנו, איזה בעל עסק הוא, איזה אדם הוא. אי אפשר להצליח כשבעל עסק לא 'רעב' ולא רוצה להשקיע".

"יש לנו מתודת עבודה מדויקת מאוד, שמחולקת למנות של 12 שבועות", מרחיב אסולין על שיטת העבודה של ביזנס טיים, לאחר קליטת הלקוח. "זו מתודה כללית שאליה יצקנו את כל הידע והניסיון שלנו. במסגרתה אנחנו בונים את התהליכים הרלוונטיים עבור העסק, או ממשיכים את אלו הקיימים. זה מאפשר לנו וללקוח לשמור על גמישות ועל תגובה מהירה, וזה מקבל משנה תוקף במהלך הקורונה".

"האמירה המרכזית שלנו היא: 'אנחנו נכנסים איתך מתחת לאלונקה'", מסכם אסולין. "העולם, ומדינת ישראל בפרט, חטף מכה לא קטנה. עולם העסקים כאן נמצא בחוסר מסוים, משום שבמציאות הנוכחית בעלי העסקים לא מקבלים מענה ראוי, ובתוך כל זה אנחנו מנסים להיות אי של היגיון ולהעניק להם יציבות".

בעל עסק, אנחנו נותנים לך כתף - לפרטים על שיטת הניהול המשותף של קבוצת ביזנס טיים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל נגד רשות ני"ע: לא לאפשר לגופים חוץ בנקאיים להתחייב על ריבית

ד"ר יוסי סעדון, מנהל האגף הפיננסי בבנק ישראל, שלח מכתב לרשות ניירות ערך בבקשה שלא תאשר את תזכיר חוק התשלומים, הכולל הוראה שמאפשרת לגופים החוץ בנקאיים להתחייב בפני הלקוחות בריבית קבועה על הפיקדונות ● לדבריו, מדובר בהוראה העלולה "לסכן את היציבות במערכת הפיננסית"

השגריר גלעד ארדן. גורס את אמנת האו''ם בעצרת הכללית / צילום: צילום מסך מתוך UNTV

ישראל והאו"ם: מה כדאי לזכור לפני שגורסים

ב–29 בנובמבר 1947 הכריז נציג סוריה באו"ם בעקבות החלטת החלוקה: "היום האו"ם נרצח" ● בזכות היום ההוא הגענו אל השבוע הזה

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך / אילוסטרציה: Shutterstock

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך

האם יש לשלם דמי תיווך אף שפעולות התיווך הופסקו ביוזמת המוכרים ולאחר זמן התנהל מו"מ ישיר בין המוכרים לקונים?

פרויקט נופי אילן באבו גוש / צילום: viewpoint

השכונה החדשה באבו גוש: בכמה נמכר פנטהאוז עם שישה חדרים?

בפרויקט מגורים שנבנה בשכונה המערבית החדשה באבו גוש נמכר פנטהאוז בן 6 חדרים בשטח 174 מ"ר ב־3.8 מיליון שקל ● בשנים האחרונות חלה עלייה בהתחלות הבנייה ביישוב המדורג באשכול 3 מתוך 10 בדירוג החברתי כלכלי של הלמ"ס • הרוכשת היא תושבת פסגת זאב

צבי סוכות, הציונות הדתית / צילום: יאיר דב

כמה המתיחות מול הבית הלבן תקדימית, ומה העבר מלמד על חומרת המצב כעת?

העימות עם ממשל ביידן על הכניסה לרפיח העלה את שאלת היחסים עם ידידתנו הגדולה ● ההיסטוריה מלמדת שהיו התנגשויות אינטרסים בין ישראל לארה"ב מאז שנות החמישים - אבל האופן בו האמריקאים הגיבו לחציית קווים ישראלית השתנה בהתאם לסכנה הקיומית לישראל

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: Shutterstock

"האייל הזומבי": מחקר חדש מוכיח כי המחלה לא מסוכנת לבני אדם

OpenDNA חתמה על הסכם שיווק עם מקסון, והמנכ"ל סוגר מעגל ● מחקר חדש בארה"ב: "תסמונת האייל הזומבי" לא מסוכנת כרגע לבני אדם ● השבוע בביומד 

שי ויל / איור: גיל ג'יבלי

מתחת לרדאר: הכירו את המשפחה שתשלוט בדואר ישראל

משפחת ויל העדיפה להתנהל מתחת לרדאר התקשורתי והציבורי, למרות שהחברות שבשליטתה אחראיות למותגים ישראליים מאוד מוכרים ● קבוצה בהובלת המשפחה זכתה במכרז על דואר ישראל, ותשלם סכום נמוך משמעותית מהערכת השווי שלה

"חיזבאללה ספג מכות קשות": בלבנון מעריכים שהחזית בצפון לא תתרחב

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: כלי תקשורת מסביב לעולם סיקרו את השבת גופותיהם של ארבעה חטופים, בלבנון מעריכים שהמלחמה בצפון לא תסלים בשל עייפות בשני הצדדים ומה צפוי ביחסים בין ישראל וארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

ירון מורגנשטרן, מנכ''ל גלאסבוקס / צילום: יח''צ

אחרי הפסד של 60% למשקיעים: גלאסבוקס נמכרת בחצי מיליארד שקל

גלאסבוקס, הפועלת בתחום ניתוח נתונים באינטרנט, תימכר לקרן השקעות, זאת לאחר נפילה חדה במניה ולאחר שדחתה מספר פעמים את יעדי ההכנסות החוזרות שלה ופיטרה כ-20% מכוח-האדם ● בחברה שתהפוך לפרטית, בונים על תחום ה-AI כמנוע לעתיד

אילן ברקן (מימין) ואליאב בן עטר, מייסדי ''כוחנו באחדותנו'' / צילום: תמונה פרטית

החילוני והחב"דניק שערכו אירועים ל־20 אלף חיילים מאז פרוץ המלחמה

אילן ברקן ואליאב בן עטר הפעילו "סיירת מחסומים" ששימחה חיילים, ומאז ה־7 באוקטובר עברו לקיים אירועים בבסיסים ● עכשיו הם מתקשים לגייס תרומות: "לעשות 'על האש' ל־100 איש עולה 5,000 שקל, והעם התעייף" ● ישראל מתגייסת

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שתי המניות שמושכות את בורסת ת"א כלפי מעלה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מדד המחירים לצרכן באפריל הפתיע לרעה בפעם השלישית ברצף. זה מה שחושבים האנליסטים ● כל הפרטים על השינוי הדרמטי בשעות המסחר שמקדמת הבורסה בת"א ● וגם: מחקר חדש מגלה אילו אפיקי השקעה מניבים את התשואות הגדולות ביותר בטווח הארוך

אורן הוד, מנכ''ל שופרסל נדל''ן / צילום: כרמל שירן

עזיבה נוספת בשופרסל: מנכ"ל זרוע הנדל"ן פורש מתפקידו

אורן הוד, מנכ"ל חברת שופרסל נדל"ן, עוזב את הרשת פחות משנתיים לאחר שמונה ● ברקע העזיבה: פערים משמעותיים בין הוד למנכ"לים המשותפים ובעלי הבית החדשים בשופרסל, האחים יוסי ושלומי אמיר

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ברחוב שקט במרכז העיר: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בכפר סבא?

אחרי חצי שנה על המדף, דירת 4 חדרים בקומה ראשונה בבניין במרכז כפר סבא נמכרה בתמורה ל-2.51 מיליון שקל ● "הדירה הייתה באופן יחסי הרבה זמן על המדף בגלל הקומה שלה ובגלל שאין בה ממ"ד", אומר זיו פלד מסוכנות "ריל קפיטל" שייצג את המוכרים בעסקה ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

תצוגה מקדימה למכירת תיקי בירקין בלונדון. המחיר מגיע למאות אלפי דולרים / צילום: Reuters, Yui Mok

ההשקעה המפתיעה שזינקה יותר מזהב בעשור האחרון

מי חשב שלקוחות נובורישים יסכימו להוכיח שהם ראויים לרכוש תיק, לחכות ברשימה המתנה אינסופית ולשלם עשרות אלפי דולרים? אלא שזה לא תיק, זה בירקין, והוא עשוי להתגלות כהשקעה הכי משתלמת בשוק

יחידת המודיעין של צה''ל וסימני השאלה / צילום: איל יצהר

התחקיר עוד לא הושלם, אבל המינויים כבר מעוררים סערה: מה עובר על היחידה היוקרתית של חיל המודיעין

יחידת המודיעין מתמודדת עם לא מעט סימני שאלה שטרם זכו למענה מאז 7 באוקטובר ● בכירים לשעבר בצבא מתארים אותה כחבולה ומפולגת ברקע הכישלון המודיעיני הקשה והפרסומים על אודותיה בתקשורת הזרה ● בשלב זה, תחקיר רשמי ומלא טרם נערך ובכירי 8200 לא הודיעו על פרישתם בעקבות המחדל, אולם כבר כעת זהות יורשיהם מעוררת סערה חדשה בצמרת הצבא

נשיא איראן, אברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

"חשש לחייו": אבד הקשר עם נשיא איראן אחרי תאונת מסוק

תאונת המסוק של נשיא איראן איברהים ראיסי התרחשה באזור העיר ג'ולפה שבמחוז מזרח אזרבייג'ן, כ-600 ק"מ מטהרן ● באותו מסוק טס גם שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר עבדוללהיאן ● בכיר איראני לרויטרס כי "יש חשש לחייו של ראיסי ושר החוץ"

ICL / צילום: יח''צ

פשרה בייצוגית נגד כיל על דיווח מטעה. כמה תשלם לבעלי המניות?

ביהמ"ש אישר הסדר פשרה בבקשה לתובענה ייצוגית שהגישה חברת רבקה טכנולוגיות נגד כיל, המנכ"ל והדירקטורים שכיהנו בה בשנים 2016-2015, בשל טענות למחדלי דיווח ופרטים מטעים ביחס לפרויקט מערכות מידע שהחלה עם IBM בשנת 2013 וקרס אחרי שלוש שנים ● במסגרת הפשרה כיל תשלם כ-2 מיליון דולר

ברק עילם, גיא ברנשטיין, צבי אלון / צילומים: שלומי יוסף, יח''צ, טיגו

כך הגיבה מניית נייס בוול סטריט לעזיבה של המנכ"ל

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● מג'יק נסחרה בסוף השבוע במחיר הנמוך בכ-48% מהשיא בעקבות הדוחות ● נייס צללה על רקע עזיבת המנכ"ל ● וטיגו נפלה בחדות לאחר פרסום הדוחות למרות שפרסמה תחזית חיובית

הרכבת הקלה, הקו האדום / צילום: יוסי כהן

הזרים חוששים, והחברות הישראליות בדרך להשתלט על הרכבת הקלה

הוועדה לצמצום הריכוזיות המליצה לאפשר את השתתפותן של אלקטרה ושפיר במכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול של הרכבת הקלה ● מנגד, חברות בינלאומיות חוששות לגשת למכרז על רקע אי הוודאות הביטחונית והכלכלית בישראל

עמוס לוזון / צילום: איל יצהר

קבוצת לוזון "מזהירה": הרווח הנקי יזנק עד 160% ברבעון הראשון

הקבוצה מציינת כי בעקבות שיפור משמעותי של פעילות הבנייה למגורים שלה בפולין, היא צפויה להציג עליה בהכנסות וברווחים עם סיכום הרבעון הראשון ● בנוסף מציינת כי היא חזרה לקדם את הקמת תחנת הכח "דוראד 2" על רקע החלטות הממשלה לאחרונה