גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארה"ב צריכה להשקיעה בתשתיות שלה, ועכשיו

ממשלת ארצות הברית לא השקיעה בתשתית באופן נרחב במדינה מאז סוף שנות החמישים ● את הדרישה לשדרוג התשתיות מניעים 3 גורמים עיקריים: גידול האוכלוסייה, עם תופעות כמו עיור, סיכוני אקלים, וכמובן הטכנולוגיה

האינטרנט של הדברים / צילום:shutterstock
האינטרנט של הדברים / צילום:shutterstock

23% מהכבישים העירוניות בארה"ב זקוקים לתיקון, 9.1% מהגשרים בארה"ב רעועים מבחינה מבנית, מספר ההרוגים בתאונות דרכים עלה ב-14% מאז 2014, כבישים משובשים גרמו להוצאה של 112 מיליארד דולר בתיקון רכבים ועיקוב תחבורתי גורם לאי פרודוקטיביות והוצאות על דלק שעולים למשק בהפסדים של מיליארדי דולרים.

אך לא מדובר רק בתשתיות הקלסיות של תחבורה, 70% מקווי חשמל במדינה הם בני מעל 25 שנה (ישנים), שרפות היער בקליפורניה שהתרחשה ב-2018, הגדולה אי פעם שתועדה במדינה, שנוצרה ככול הנראה עקב קו מתח פגום ועלתה יותר מ-16.5 מיליארד דולר בנזקים.

אז אתם עדיין שואלים מדוע ארה"ב זקוקה בדחיפות לשדרוג התשתיות שלה?

תשתיות של מדינה משמשות כדם החיים הזורם בגוף של כלכלת המדינה. תשתיות טובות יכולות להוביל לשגשוג כלכלי ולצמיחה של התוצר הלאומי (GPD) במידה ויתוחזקו כראוי. לצערי, במהלך השנים ארצות הברית הזניחה את התשתית שלה וכעת המדינה כולה זקוקה לשיפוץ מאסיבי.

למעשה ממשלת ארצות הברית לא השקיעה בתשתית באופן נרחב במדינה מאז סוף שנות החמישים. מעבר לכך, רוב התשתיות בארה"ב כמו כבישים מהירים, מסילות ברזל, נמלי הים, מתקני הטיפול בפסולת ורשתות החשמל התקרבו לסוף חייהם והופכים כעת להתחייבויות שעולות למדינה מאות מיליארדי דולרים בשנה.

אפילו האיגוד האמריקאי של מהנדסים אזרחיים (American Society of Civil Engineers) דירג לאחרונה את מצב התשתיות הנוכחי של ארה"ב ברמה של D + והעריך כי המדינה זקוקה להשקעה של כ-2 טריליון דולר במהלך העשור הקרוב בכדי לעדכן ולתקן כראוי את התשתיות הקיימות.

ללא חבילת מימון מהותית של ממשלת ארצות הברית, התשתיות ימשיכו להידרדר וארה"ב מסתכנת בהפסד של 3.8 טריליון דולר בתמ"ג ו-2.5 מיליון משרות עד שנת 2025.

את הדרישה לשדרוג התשתיות מניעים 3 גורמים עיקריים: גידול האוכלוסייה, עם תופעות כמו עיור, סיכוני אקלים, וכמובן הטכנולוגיה.

מבחינה דמוגרפיות האוכלוסייה בארה"ב צפויה להגיע ל -400 מיליון עד שנת 2060, ומפעילת כבר היום לחץ גדול על מערכת התשתיות האמריקאית. גידול זה יחד עם מגמת העיור - הדורות הצעירים שעוברים לערים הגדולות, יגדילו את הביקוש להקמת מערכות תחבורה עירוניות טובות יותר.

בנוסף, התדירות העולה של אסונות טבע והחששות משינויי האקלים מזכירים את הצורך בהשקעות בתשתיות, כמו ערים בפלורידה שחשופות לנזקי הוריקן וערים בקליפורניה שפגיעות לנזקי השריפות. העלות המצטברת של 240 אסונות הטבע בשנים 1980-2018 היא יותר מ- 1.6 טריליון דולר.

לבסוף, הטכנולוגיה היא כמובן מנוע הצמיחה הבא של עולם התשתיות והחדשנות והתשתית שלה דורשת שדרוג או החלפה של המערכות הקיימות. ההתקדמות בתחומים כמו AI - אינטליגנציה מלאכותית, IOT (אינטרנט של הדברים) ורכבים אוטונומיים הם רק מספר דוגמאות לחדשנות שצפויה לשנות באופן מהותי את התשתיות הדיגיטליות בארה"ב.

עולם אלחוטי שתמיד מחובר

התשתיות הקלאסיות של הערים והטכנולוגיה המודרנית שזורות היום אחת בשנייה יותר מאי פעם. העולם של המאה ה -21 הוא אלחוטי ותמיד מחובר, לוויינים ומגדלים סלולאריים מאפשרים כיום גישה מידית לתקשורת ומידע.

הטכנולוגיה החדשה בתחום, רשתות ה-5G הן מהירות יותר, עם רוחב פס גדול יותר שדורשת רשתות מהירות, עם קיבולת רבה, ולכן התשתית צריכה לצמוח על מנת להפוך את זה לאפשרי.

מגדלי הסלולר הישנים, גדולים ותופסים מקום רב, לעומת זאת, רשתות 5G מורכבות מתחנות ממסר קטנות ורבות בעלות טווח קצר אך חזקות יותר. יישום הולם של רשתות 5G כרוך בפריסת מאות אלפי תאים ברחבי ארה"ב ודורש שיתוף פעולה משמעותית בין המגזר הציבורי והפרטי.

רוחב הפס מ-5G הוא הכרחי למיליוני מכשירי ה-IOT, האינטרנט של הדברים, להתחבר לרשת בו זמנית. דמיינו לעצמכם רמזורים שמתחלפים באופן דינאמי בכדי לגרום לתנועה לזרום בצורה חלקה יותר, רכבים שמתקשרים זה עם זה ותשתיות דיגיטליות שיודעות בדיוק מתי צריך לתקן אותן.

גם הטלפונים החכמים והמכשירים הלבישים שלנו הופכים אותנו לפרודוקטיביים יותר, לדוגמא בנאנג'ינג שבסין, מוניות, אוטובוסים ורכבים פרטיים מצוידים בחיישן מעבירים נתונים למרכז מרכזי מידע ששולחים התראות לסמארטפונים של הנוסעים.

תשתית ה-IoT תהיה גם מכריעה בשילוב של כלי רכב אוטונומיים, המסתמכים על העברת נתונים מהירה כדי לקבל החלטות נהיגה בשבריר של שנייה.

נותני השירותים בתשתיות הקלאסיות גם ייהנו מהתפתחות הטכנולוגיה, עם מדדים חכמים שעוקבים אחר השימוש במים וחשמל, וחלוקה יעילה של משאבים אלו בערים. בסינגפור, טוקיו וניו יורק התחייבו להוציא יותר ממיליארד דולר על תכנון ערים חכמות, והשקעות שכאלה ימשיכו ולהתרחב בארה"ב. 

הכותב הוא אנליסט מחקר ב-Global X חברת תעודות הסל המובילה בארה "ב

עוד כתבות

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

היועץ האסטרטגי מוטי שרף הופך לשותף במשרד הפרסום סיטימדיה

שרף ייכנס למשרד שבבעלות דניאל וינר במקום המייסד-שותף שעוזב, ליאור ששון, בהשקעה של כמה מיליוני שקלים ● במהלך נוסף בענף, עידו מינקובסקי מרחיב את פעילות קבוצת התקשורת בבעלותו ומקים את ג'נסיס - מתחם תוכן ומוזיקה חדש

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

מאות מיליוני דולרים מתחת לרפיח: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים, ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור שעיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

כפר סבא / צילום: Shutterstock

שתי שכונות ישנות סמוכות: המיקום שווה הרבה במחיר

שכונה אחת קרובה לרכבת והשנייה למרכז העיר, ובשתי השכונות מקודמים פרויקטים של התחדשות עירונית ● איפה יותר משתלם לרכוש דירות קטנות?

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

דיווח: ארה"ב עצרה משלוח נשק לישראל - מחשש למבצע נרחב ברפיח

לפי הדיווח משלוח הנשק היה אמור להיות מורכב מ-1,800 פצצות במשקל טון ו-1,700 פצצות במשקל 250 ק"ג • לאחר רצף אזעקות ביישובי הצפון: גל תקיפות של צה"ל בלבנון • מטרה אווירית חשודה יורטה סמוך לאילת • רה"מ נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • עדכונים שוטפים

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

באופנהיימר מעריכים שהמניה הזו מישראל תזנק שוב

בבנק ההשקעות החלו לסקר את אודיטי טק, לשעבר איל מקיאג', המייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה שנמכרים באינטרנט ישירות לצרכן ● לאחרונה ירדה מנייתה ממחיר ההנפקה

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי