גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"זו תקופה איומה ונוראה עבור עיתונאים - זו לא פסגת קריירה"

רגע לפני המעבר הדרמטי ל"ידיעות אחרונות", פרשן החוץ של חדשות 13 נדב איל הפך לאוטוריטה לענייני המגפה • עמיתו מחדשות 12 ערד ניר הואשם כמכחיש קורונה • השנה האחרונה מתחה לשניהם את השרירים - ולא בטוח שהזיקה להם

ערד ניר ונדב איל / צילום: איל יצהר
ערד ניר ונדב איל / צילום: איל יצהר

עוד לפני שהקורונה הפכה להיות האירוע הבריאותי, הכלכלי, החברתי והפוליטי הכי דרמטי בישראל 2020, היא הייתה אירוע רחוק, שקורה מעבר לים בסין ובאוניית פאר סגורה. בשלב ההוא הכתבים הכמעט יחידים שעסקו בנושא, היו מטבע הדברים עורכי החוץ של מהדורות החדשות.

התפנית המפתיעה הגיעה בשלב הבא, אחרי הזליגה ההרסנית לאיטליה כשהקורונה הגיעה לישראל וכתבי החוץ לא נטשו את נושא הסיקור למרות שהפך במידה רבה גם לסיפור מקומי. קחו למשל את נדב איל, פרשן החוץ של חדשות 13, שצלל לכל פיסת מידע, מחקרית או מדינית, והפך לאוטוריטה בתחום - לא רק על המסך, אלא גם ברשתות החברתיות.

איל הפך למעין תחנת ממסר, כשהוא מנסה לתווך מידע מדעי ולענות לשאלות הציבור המבולבל. מטבע הדברים, באירועי חירום, יש מעורבות של הרבה מאוד עיתונאים, מתחומים שונים. זה לא רק אירוע השנה בבריאות, אלא אירוע השנה נקודה. אולי בדיעבד נסתכל על זה, ונראה שזה היה בעיקר אירוע כלכלי, ואירוע של גלובליזציה. לכן, המעורבות כאן היא מאוד עמוקה", אומר איל, שלאחרונה אף נודע כי יצמצם את עבודתו בחדשות 13 לטובת "ידיעות אחרונות".

לאיזו פלטפורמה יש יותר כוח בתקופה הזו, לרשתות החברתיות או לטלוויזיה?
"לרשתות אין יותר כוח בתקופה הזו. הטלוויזיה היא מס' 1 ביי פאר, למרות חשיבות הרשתות. יש הרבה מאוד בעיות של פייק ניוז ברשת גם בתקופה הזו, וגם בתקשורת התגלו נקודות חולשה".

מה למשל?
"אחד הדברים המרכזיים שהתגלו ככשל הוא שלכלי תקשורת אין יעוץ מדעי הולם. המסננת לא מספיק הדוקה, וטעויות מגיעות לקהל. התקשורת מתקשה לסנן מומחים, ויש כלי תקשורת שבהם כל אדם עם חלוק לבן ותואר דוקטור מקבל הזדמנות לחוות דעה מקצועית על מגפות במאה ה-21.

"זה גם הוביל לגילוי של בעיה בקהילה המדעית הישראלית: במקום שאנשים יגידו 'אני לא מבין בזה', הם מופיעים בתקשורת. הקהילה המדעית צריכה לשאול את עצמה מתוקף איזו עמדה מקצועית האנשים האלו מדברים, ועל סמך אילו עובדות. ההתרשמות שלי היא שהרבה מאוד פעמים השילוב הזה יוצר התנהלות שהיא פשוט 'שכונה'".

"אין לי תואר בביולוגיה או ברפואה"

הזירה המדעית לא טבעית עבור איל, מה שאילץ אותו להשקיע כדי להפוך מקצועי בתחום. "הצלילה למדע היא מורכבת", הוא אומר. "אין לי תואר בביולוגיה או ברפואה. יש דברים שאם תעירי את הילה (אלרואי, פרשנית הבריאות של הערוץ, ש"א) באמצע הלילה היא תדע בעל פה, ואני לא. אני מתייעץ עם המון אקדמאים, ובזמן הזה קיבלתי ממש סמינר בתחום.

"יש אנשים שאני מציק להם על בסיס יומי בנוגע למחקרים, כדי ללמוד. אני בא לזה בצניעות של מישהו שזו לא ההתמחות שלו. אני רואה מחקר, אולי מצייץ משהו מאוד מסויג, ובודק עם נוירולוגים ומומחים. הם קוראים את המחקר, ובתוך זמן קצר אומרים לי האם זה מוסיף משהו. אני מבקש מהם עזרה כל הזמן".

איך האינטנסיביות של הקורונה השפיעה על החיים האישיים שלך?
"זה סיקור מאוד לא נעים. זה נמשך יותר מדי זמן, זה כמו לסקר אסון טבע. אנשים סובלים בגלל הסגר, אנשים מתים. יש הרבה מתח בין מה שצריך לעשות לבין מה שעושים, ועיתונאים נמצאים באמצע. זו תקופה איומה ונוראה עבור העיתונאים, זו לא פסגת קריירה.
"זה דבר משעמם לסקר - זו הרי טרגדיה ידועה מראש. כולנו מרגישים שהאירוע מיצה את עצמו. זה אירוע נורא, ופרנסה של הרבה חברים שלנו נמצאת בסכנה. זה גם מזיק לפרנסה של כלי התקשורת. זה לא אירוע טוב באף רמה".

אתה מרגיש לפעמים חוסר אונים כשאתה רואה איך המשבר מתנהל?
"הרבה פעמים. אני כותב במשך חצי שנה על איך לא להגיע לעוד סגר, אומר: תסתכלו על דרום קוריאה וטייוואן ובואו נמנע מעוד סגר, ואז נכנסים לעוד סגר. הרבה מאוד מהדברים האלו - הרבה בדיקות, מערך קטיעות, בידוד לנכנסים מחו"ל - נעשו, אבל הרבה אחרי. זה מאוד מתסכל. אתה הרבה פעמים מרגיש שאתה משדר ללמפה".

מטח קללות ברשתות החברתיות

בעוד שאיל נתפס כמסור לנושא הקורונה, ספג ערד ניר, פרשן החוץ של חדשות 12, במשך חודשים מטח קללות ברשתות החברתיות, באופן אישי ואפילו במכתבי תלונה חריפים לממונים עליו - לא בהכרח בצדק. לא אחת הוא נאלץ להתמודד עם הכינוי "מכחיש קורונה", זאת בשל הספק הרב שהביע בחודשים הראשונים לפרוץ המגפה באשר לעוצמת הנזק שהיא יכולה להסב, וזאת אף שבחייו האישיים הוא דווקא מאוד נזהר ממנה.

"זה לא נעים לקבל את התגובות שאני מקבל בחודשים האחרונים", הוא אומר. "אני נתון למתקפה. אנשים שאני מכיר ומוקיר נכנסים בי בעיתונים או במקומות אחרים. אנשים כתבו לי בטוויטר למה התלבשתי והתמגנתי כשהלכתי למחלקת קורונה, ולא נכנסתי כמו שאני. אם הייתי עונה, הייתי כותב שאני באוכלוסיית סיכון. גיל, עודף משקל לצערי בגלל הקורונה - סגרו לי את חדר הכושר והבריכה - ויש לי אסטמה".

מאז פרוץ המגפה נמנע ניר ממפגשים בחללים סגורים, עוטה תמיד מסכה כאשר הוא מצוי בין אנשים, שוטף ידיים בכל רגע. בעוד השיח על המגפה מתפצל לשני מחנות, הוא מסרב לקחת חלק באחד מהם. "הדברים הם מורכבים. התרגלנו בקורונה לראות את הכול כשחור ולבן. תומך סגר או מכחיש קורונה. הכול סבבה, או 'אוי ואבוי'. אבל יש גם אמצע, הרבה מאוד אמצע. יש הרבה רופאים שעובדים עם החולים וחווים וחוקרים, וחוששים לומר דברים אחרים ולהתבטא. זה נכון בעיקר לגבי רופאים שפרנסתם תלויה במשרד הבריאות", הוא מספר.

ניר איננו תומך סגרים נלהב. בזמן המסך שלו הוא מנסה להסביר את הדברים כפי שהוא רואה אותם: הקורונה לא תיעלם, והחיים בשנים הבאות לא יכולים להתנהל תחת סגרים בלתי פוסקים. "שורש הרע, מבחינת ההתנהלות הממשלתית, וגם זו של חלק מהמדענים והעיתונאים, הוא הפנטזיה שהקורונה תיעלם כמו הסארס הראשון".

הטירוף שהוביל טראמפ

כפרשן חדשות חוץ, ניר צפה בתמונות הראשונות ממוקד ההתפרצות בווהאן, והדהד את הרדיפה של השלטון הסיני את העיתונאים והרופאים שהזהירו מפני המגפה. "הייתי מאוד מוטרד מהצעדים הדרקוניים שהסינים הפעילו כדי לעצור את המגפה במובן של זכויות אדם.

"למדתי אפידמיולוגיה. יש לי ידע פורמלי ברפואה, כמו שלקולגות אחרים יש ידע בכלכלה או משפטים. מהרגע הראשון היה לי ברור שהבעיה המרכזית היא שיש כאן נגיף חדש, אין חיסון נגדו ואין טיפול. ידעתי בדיוק מה הכלים שעומדים בפני מי שמנסה להילחם במגפה, ובשלבים ההם עדיין קיוויתי והאמנתי שהממשל האמריקאי יפתח את הספרים, ויממש את ההנחיות למלחמה במגפות, כמו שקרה בעבר. זה לא קרה.

"אולי אם דונלד טראמפ היה מתנהל אחרת בהתחלה, זה היה נראה היום אחרת. אני משוכנע שאם הקורונה הייתה נופלת עלינו לפני 20 שנה, בלי טראמפ, טוויטר ופייסבוק, הכול היה נראה אחרת".

איך זה היה נראה?
"כשנגיף הזיקה התפשט, לשם השוואה, אובמה מינה צוות משימה, ועצר דברים באיבם. אם ארה"ב הייתה שולחת את כל הכוחות שיש לה לווהאן בראשית הדרך, זה היה נעצר. אבל במשך חודשים טראמפ לא נתן לעשות שום דבר, וזה התגלגל עד שנהיה מאוחר מדי. עכשיו אנחנו עדים לטירוף מערכות עולמי, שלתפיסתי הוא בראש ובראשונה משבר מנהיגות, שהתחיל בארה"ב ונגרר למטה.

"גם הפשלות שעשה ארגון הבריאות העולמי, מקורן כבר לפני שנתיים. לטראמפ לא היה אכפת משום דבר, ובראש הארגון הציבו אדם שחייב לסין ולרוסיה, ולא לארה"ב.
"בסצנריו הכי קיצוני שלי הערכתי שמי שידרוש צעדים דומים לצעדים הסיניים, יהיו רופאים מסוימים. אבל מולם צריכים להתייצב פוליטיקאים שישקלו שיקולים של רווחת הציבור, כלכלה, חינוך ועתיד, ויעשו תמהיל סיכונים, יתנו הנחיות מסוימות, ובזה זה ייגמר. לא העליתי על דעתי שנגיע למצב שבו תהיה תמיכה גורפת כזו בסגרים טוטאליים, אני חושב שזה טירוף.

"מנהיגים פייקים כמו טראמפ מבטיחים לנו שהכול בסדר. מנהיג צריך לפעמים לקבל החלטה להקריב איקס חיים בגלל אינטרסים של המדינה, בדיוק כפי שמעדיפים מבחינת ניהול סיכונים לא לכבוש את עזה, ולחיות עם טילים - כדי לא לשם את מחיר חיי החיילים. אותו הדבר ברפואה".

התקשורת מגויסת

לדעת ניר, אחת הבעיות שנוצרו בזמן הקורונה נוגעת "לעיתונות של היום. רפואה היא מקצוע שמסתמך על ידע שנרכש במשך המון שנים. היום, בבית חולים ענק בלונדון קורה משהו לילד שהוא חיובי לקורונה, ותוך רגע, כל אחד בכל העולם יודע על זה. ככה אי אפשר לקבל החלטות, ככה נכנסים לחרדות.

"אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך, המדע בנוגע למגפה עדיין מתגבש. אבל בימים האלו, כל אדם שיודע לכתוב ציוץ טוב בטוויטר - בין אם הוא פיזיקאי, עיתונאי, אפידמיולוג או היסטוריון עם יכולות ניסוח - מיד הופך להיות מוביל דעה בהתנהלות בעניין הקורונה. מול זה עומדים ראשי מדינות שצריכים לתכלל החלטות, ואין להם את היכולת. גם מי שנבחרים לייעץ להם נכנסים לחרדות מול הציוצים המנוסחים היטב".

התקשורת מתנהלת בצורה 'מגויסת' מול המגפה הזו?
"התקשורת כל הזמן מגויסת בעניין הזה. לי לא סתמו את הפה, המנהלים שלי - שגם להם לא היה קל, והגיעו אליהם תלונות - לא עשו את זה".

מה זה אומר על התקשורת אם בזמן אמת היא נעמדה דום?
"חלק מהתגובות שקיבלתי, גם מרופאים, הן 'שקט, חולים'. הייתה תחושה של משבר קיומי. מישהו הצליח לייצר את זה.

"אני מודה שבשלב מסוים, כשכולם היו בסגר ואי אפשר היה לשנות שום דבר, שאלתי את עצמי אם אני צודק, והכנסתי את הראש מתחת למים. שאלתי את עצמי האם אני מפספס משהו, דיברתי עם אנשים שעוסקים בזה. אחרי שעבר מה שמכונה הגל הראשון, מאוד התרשמתי מהשיטה של פרופ' וקסמן לגבי ניהול המגפה. ישבתי יום יום באולפן ואמרתי: אנחנו טועים, אנחנו הולכים לסגר שני. צריך לעשות 1, 2, 3. וגם את זה לא עשו. וגם אז תקפו אותי, אגב".

עוד כתבות

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם 

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ובמידה ויעבור גם בסנאט ויחתם על ידי הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים בארה"ב רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

רפיח או עסקה? כלכלנים מעריכים איך יגיבו הבורסה והשקל לתרחישי המלחמה

ישראל נמצאת בפני צומת אסטרטגי, כששתי אופציות מרכזיות על השולחן ● הראשונה היא עסקה שכוללת החזרת חטופים לצד הפסקה זמנית של הלחימה ● השנייה היא ככל הנראה פעולה נרחבת של צה"ל ברפיח ● שלושה כלכלנים בכירים מנתחים את השפעתם של התרחישים השונים על השקל, הבורסה והגירעון התקציבי

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה אדומה בוול סטריט: המדדים סיימו את החודש הכי גרוע השנה

נאסד"ק ירד ב-2% ● אמזון פרסמה את הדוח הרבעוני - עקפה את הצפי הן ברווח והן בהכנסות ● גוגל מסיימת את אפריל בעלייה של כ-9%, מטא בירידה של כ-10% ● טראמפ מדיה עלתה ב-50% בחמישה ימים, אך ירדה ב-20% מתחילת החודש ● פייפאל פרסמה תוצאות מעורבות ועדכנה כלפי מעלה את תחזית הרווח ● קוקה קולה עקפה את הציפיות, אך המניה ירדה

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, השבוע / צילום: ap, Cliff Owen

איסור על שיח אנטישמי: בארה"ב מנסים לעצור את הכאוס באוניברסיטאות העילית

הצעת חוק חדשה נגד אנטישמיות תובא להצבעה השבוע בבית הנבחרים האמריקאי ● היא עשויה להפוך את הקריאות בהפגנות הפרו-פלסטיניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב לעבירות פליליות ● איך יגנו על הסטודנטים היהודים, והאם ביקורת על ישראל תיחשב אנטישמית?

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● על פי ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: Shutterstock

מעלים מחירים: מפת ההתייקרויות המלאה

מהחלב המפוקח ועד הדלק: חג הפסח הסתיים, ושורת עליות מחירים צפויה להיכנס לתוקף החל מהיום ● אלה מצטרפות למספר גלי התייקרויות שפקדו את המשק בחודשים האחרונים ● גלובס מציג את המוצרים והשירותים שהתייקרו עד כה ב־2024, כשהסוף עוד לא נראה באופק

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות חברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"