גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקורונה והקאנביס: נובולוג הרוויחה 9.7 מיליון שקל ברבעון השלישי

השפעת הקורונה ואיחוד פעילויות שנרכשו הגדילו את הכנסות חברת שירותי הבריאות והלוגיסטיקה הרפואית נובולוג ב-9% ברבעון השלישי והן הסתכמו ב-290 מיליון שקל ● נובולוג עשויה להיות חוליה בשרשרת הפצת החיסון לקורונה, אם כי עדיין לא הגיעה להסכמה עם משרד הבריאות או אחת החברות

עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג / צילום: סיון פרג'
עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג / צילום: סיון פרג'

הקורונה ממשיכה לעשות טוב לחברת שירותי הבריאות והלוגיסטיקה הרפואית נובולוג. החברה פרסמה היום (ג') את דוחותיה המעידים על רבעון נוסף של צמיחה בהכנסות. הכנסות החברה צמחו ב-9% והסתכמו בכ-290 מיליון שקל, הרווח הגולמי צמח ב-32%, ונובולוג רשמה רווח נקי של 9.7 מיליון שקל, לעומת הפסד של 3.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

החברה מייחסת את הגידול בהכנסות לגידול במכירות של כל אחת מן החטיבות שלה (כפי שיפורט בהמשך), בין היתר בזכות השפעת הקורונה, וכן לאיחוד של פעילויות שנרכשו -בעיקר חברת הבריאות הדיגיטלית אודורו החל מהרבעון הרביעי של 2019. הגידול ברווחיות הוא תוצר ישיר של גידול בכנסות ולכן שיפור ברווחיות הגולמית, אל מול יציבות יחסית בהוצאות השיווק וההנהלה, וקיטון מסוים בהוצאות המימון.

בהסתכלות על תשעת החודשים הראשונים של השנה, ההכנסות צמחו בכ-10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הרווח הגולמי צמח ב-29% והרווח התפעולי הוכפל. הרווח הנקי עמד על 32 מיליון שקל, לעומת רק 4.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

"רוכשים חברות ומצליחים להשביח אותן"

לדברי עירן טאוס, מנכ"ל החברה: "אנחנו רואים את המשך המגמה לפיה אנחנו רוכשים חברות ומצליחים להשביח אותן, כלומר ההצלחה היא בשיפור העסקים ולא רק בעצם הרכישה מבחינה פיננסית. הקורונה מצד אחד עוזרת לנו, ובתחומים אחרים היא מעלה את ההוצאות שלנו או פוגעת בנו. בסך הכול התרומה היא חיובית, אבל אנחנו מאמינים שהיינו רואים מגמה דומה ללא הקורונה. אנחנו מסתכלים קדימה על המשך צמיחה אורגנית ומעוניינים לחזק את הצמיחה האורגנית באמצעות רכישות".

פעילותה של החברה נחלקת לכמה חטיבות, המרכזית ביניהן מבחינת ותק והכנסות היא חטיבת הלוגיסטיקה, המספקת תרופות וציוד רפואי לבתי חולים ומרפאות בארץ. בשנים האחרונות הקימה נובולוג גם פעילות בתחום אשפוז הבית, לוגיסטיקה ואספקת ציוד לניסויים קליניים, לוגיסטיקה של קנאביס רפואי וכן בתחום הבריאות הדיגיטלית.

הקורונה הובילה לביקוש רב יותר של טיפולים רפואיים בבתי החולים ובבית, והפצת התרופות והציוד לאשפוזים הללו פיצתה ואף מעבר לכך על הירידה בביקוש לחלק מן הציוד הרפואי הנמכר לבתי חולים וקליניקות פרטיות לטיפול במחלות אחרות. בנוסף לאספקת המעטפת הלוגיסטית לאשפוזי בית, נובולוג סיפקה בתקופת הקורונה 500 מכונות הנשמה למשרד הביטחון, פרויקט שיסתיים ברבעון הרביעי של השנה, וכן ציוד מיגון לממשלת מדינת יוטה בארה"ב. בסך הכול צמחה חטיבת הדיגיטל בתשעת החודשים הראשונים של 2020 ב-6% לעומת התקופה המקבילה, ל-722 מיליון שקל. הרווח התפעולי מן החטיבה היה 24 מיליון שקל. לדברי טאוס, גם פעילות הפצת הקנאביס הרפואי תרמה להכנסות ולרווחיות.

חטיבת שירותי הבריאות, אשר סיפקה בין היתר את שירותי אשפוז בית לחולים כרוניים בתקופת הקורונה, צמחה 66% לכ-85 מיליון שקל. הרווח התפעולי מחטיבה זו היה 12 מיליון שקל.

הקורונה דווקא פגעה בדיגיטל

גם פעילות הדיגיטל, אשר עדיין מהווה חלק קטן יחסית מעסקי החברה, המשיכה לצמוח, בעיקר על רקע תחילת שיווק של פלטפורמה של שירותי רפואה מרחוק. חלק מפעילות חטיבת הדיגיטל נפגע מן הקורונה, כמו למשל שירות הזמנת תורים לרופאים פרטיים, אך האיחוד של החברה הבת אדורו פיצה על כך בדוחות החברה, והכנסות החטיבה הזו עלו 77% לכ-16.6 מיליון שקל. רווחיות החטיבה הזו הייתה 3.8 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של 2020.

במהלך הרבעון האחרון רכשה נובולוג את חברת Salus, המעניקה שירותי רפואה מותאמים אישית. פעילות זו תאוחד בדוחות הבאים. לדברי טאוס: "החברה מעניקה שירותי פרימיום של רפואה מותאמת אישית, עם אוריינטציה גבוהה לשירות בבית. הם פיתחו פעילות מאוד יפה של טיפול בחולי קורונה בבית באמצעות פרוטוקול מאוד ייחודי. אנחנו בשלבים מאוחרים של הטמעה של הפרוטוקול הזה בשיתוף פעולה עם אחת הקופות".

בנוסף, השיקה נובולוג השנה דרך חטיבת שירותי הבריאות שלה את פעילות "רפואה" זמינה דרך מכבי. "אנחנו עושים שינוי דרמטי בתחום של רופא עד הבית. התחלנו בפיילוט של מחוז השרון, במסגרתו במקום רופא עד הבית מגיע פרמדיק עם חיבור מקוון לרופא בחדר המיון של איכילוב. הגישה הזו מפחיתה את אשפוזי הסרק ומשפרת את הדימוי של שירות הרפואה מרחוק ללקוחות הסופיים. זה מאוד רלוונטי בקורונה".

נובולוג עשויה להיות חוליה בשרשרת הפצת החיסון לקורונה, אם כי עדיין לא הגיעה להסכמה עם משרד הבריאות או אחת החברות. לחברה ניסיון בהפצת חיסונים מסוגים אחרים. "אנחנו מאמינים שהפצה של חיסונים היא התמחות".

החברה אישררה את התחזית שלה ל-2021, ל-EBITDA (רווח לפני ריבית, מיסים, פחת והפחתות) של 100 מיליון שקל ורווחיות תפעולית של 64 מיליון שקל.

עוד כתבות

השימוש בתקנות חירום האמיר בתקופת הקורונה / צילום: Shutterstock

מדינת ישראל נמצאת במצב חירום תמידי. אלו המשמעויות

מאז הקמתה, הכנסת מכריזה מדי שנה על מצב חירום, דבר שאין לו אח ורע בעולם הדמוקרטי ● הדבר מאפשר לממשלה להתקין תקנות מיוחדות, וגם שומר על תוקפם של חוקים מסוימים ● וכך בג"ץ הגדיר את מגבלות הכוח בשעת חירום

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

מבעלי השליטה ועד לתגובת המניה: ההצעה לרכישת צים שנחשפה בגלובס מסעירה את המשקיעים

בענף הספנות הבינלאומית מפנים תשומת לב רבה להתפתחויות בנוגע להתעניינות הרחבה של ענקיות הספנות בצים, שהרי עסקאות בסדר גודל שכזה לא מדוברות באופן שגרתי בתחום המסורתי ● כל זה מתרחש בעת שבהשפעת הזינוקים האחרונים במניה, שווי החברה הנוכחי עומד על כ־2.46 מיליארד דולר ● יו"ר ועד העובדים: "רכישת צים ע"י הפג לויד, שנשלטת בידי קטאר וסעודיה, היא סכנה ישירה לביטחון המדינה"

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

המדינה האירופית שהותירה את אלביט מחוץ למכרז הגדול

הענקית הביטחונית הגרמנית קיבלה ממדינת נאט"ו הזמנה של חימושים משוטטים מסדרת הירו של UVISION הישראלית ● נורבגיה החליטה להשאיר בחוץ את המערכת הרקטית של אלביט, במסגרת מכרז שהיא מבצעת למערכות רקטיות ארוכות־טווח ● השקעת המיליארדים של טורקיה במערכות נשק חדשות ● וגם: במסגרת המלחמה עם רוסיה, אוקראינה צברה 100 אלף רחפנים במודל רכש ייחודי ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

רכבים באירופה / צילום: Shutterstock

היבואניות הישראליות כובשות את אירופה עם זיכיונות לרכבים מסין

יבואניות הרכב הישראליות מרחיבות את פעילותן באירופה עם שורה של זיכיונות חדשים לייבוא מותגי רכב סיניים, ובראשם צ’רי וג’ילי ● קרסו, כלמוביל, גרנד אוטו, סמלת ויוניון מתבססות בשווקים כמו אוסטריה, רומניה ויוון - וצפויות להתרחב לשוויץ ולבולגריה ב־2026 ● וגם: הנחות חריגות לסוף השנה ומגוון דגמים חדשים שהושקו בישראל ● השבוע בענף הרכב

''לולו - קיבוצטריה''. מפלט לנפש ולבטן / צילום: אסף קרלה

המסעדה הגלילית שמוכיחה שאיטליה יכולה להיות גם בקיבוץ

ב"לולו - קיבוצטריה" שבקיבוץ עמיר יש קסם מצטבר וכובש. מהמיקום, דרך העיצוב החם ועד לאוכל המנחם - זו פשוט מסעדה נהדרת

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; מניית נטפליקס ירדה בכ-3%

נעילה מעורבת באירופה ● נטפליקס הודיעה על רכישת וורנר ברדרס דיסקברי בעסקה היסטורית שמאחדת בין שירות הסטרימינג המוביל בעולם לבין אחד האולפנים הוותיקים והמשפיעים ביותר בהוליווד ● פורסמו נתוני מדד המחירים לצריכה פרטית (PCE)

פרופ' יצחק פריד / צילום: רמי זרנגר

אחד מחוקרי המוח המובילים בעולם מקים מרכז מחקר חדש בישראל: "בעוד 20 שנה העולם יופתע ממה שעושים היום במעבדה"

פרופ' יצחק פריד גויס על ידי אוניברסיטת רייכמן כדי לעמוד בראש מכון מחקר שיתמקד בממשק שבין המוח האנושי לבינה מלאכותית ● בראיון לגלובס הוא מדבר על רצון חופשי, על הבעיה עם עודף מידע והאפשרות לתת לחולי דמנציה עוד כמה שנות זיכרון ● על המיזם החדש הוא אומר: "אני מקווה שימנע עזיבת מדענים"

אילן ספריאל, בעלים משותף של יצרנית הטופו משק ויילר / צילום: משק ויילר

העסקה עם שטראוס הסתיימה בקנס. הרכישה החדשה תשנה בעיניו את פני השוק: "זה מתבקש"

"נסעתי בחולצת כפתורים למשרד היפה בתל אביב, אבל המשכורת לא הספיקה, אז קניתי קו חלב. כשכל החלבנים עבדו עם עיפרון מאחורי האוזן, אני אפיינתי תוכנת חלוקה" ● שיחה קצרה עם אילן ספריאל, בעלים משותף של יצרנית הטופו משק ויילר

חוזרים הביתה / צילום: Shutterstock

לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון

רס"ל רן גואילי הוא החלל החטוף האחרון שנותר ברצועת עזה ● חוסל יאסר אבו שבאב, מנהיג המיליציה העזתית ששיתף פעולה עם ישראל ● אחרי התרעת הפינוי: חיל האוויר החל לתקוף מטרות של חיזבאללה בדרום לבנון ● צה"ל מאשר: חוסלו מג"ד מזרח רפיח, סגנו ומפקד פלוגה בחמאס ● המתווך טוען: חמאס מוכן להתפרק מנשקו ● עדכונים שוטפים

ג'וני סרוג'י / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דיווח: ג'וני סרוג'י, הישראלי הבכיר באפל, הודיע שבכוונתו לעזוב

הישראלי הבכיר בחברה, ג'וני סרוג'י, שמנהל את פיתוח השבבים בענקית האלקטרוניקה, הודיע לקוק כי הוא שוקל ברצינות לעזוב את החברה בעתיד הקרוב, כך על פי דיווח בבלומברג ● עזיבה אפשרית של סרוג'י, עלולה להוות מכה למרכז הפיתוח הישראלי של החברה, שהוקם בזכותו ותחת הנהגתו

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

נשיא העליון במתקפה חסרת תקדים על לוין: "פוגע בציבור"

נשיא בית המשפט העליון השתתף בכנס בחיפה והזהיר מפני ההתנהלותו של יריב לוין ● "המתקפה על מערכת המשפט נמשכת במלוא עוזה", האשים עמית ● הוא התייחס ל"חרם" מצד שר המשפטים ואמר: "אני הושטתי לו יד, הוא מפרק את מה שנבנה פה בעשרות שנים" ● שר המשפטים השיב: "אני מפרק את מבצר השקר שאתה יושב בו" ● אהרן ברק הזהיר מפני דיקטטורה: "ראש הממשלה ישלוט לבדו במדינה, אנחנו נתינים"

מגמות סוף השנה בבורסות / צילום: Shutterstock

מה יעשו הדואליות מחר בתל אביב, וההחלטה הגורלית של הפד השבוע

חודש דצמבר נפתח באווירה חיובית בשווקים, ומחר מניות השבבים צפויות לעלות בת"א ● נטפליקס תרכוש את וורנר ברדרס ופעילות הסטרימינג שלה, ולפי דיווחים יוון אישרה עסקת ענק עם אלביט ● ומה צפוי בהחלטת הריבית ביום רביעי הקרוב?

מערכת משגרי רקטות ארטילריות מסוג PULS של אלביט / צילום: אלביט מערכות

757 מיליון דולר: עסקת הענק החדשה של אלביט

לפי דיווח ברויטרס, ועדת הביטחון של הפרלמנט היווני אישרה אמש רכישה של 36 מערכות PULS מתוצרת אלביט תמורת 650 מיליון אירו ● מדובר ברכישה יוונית משמעותית ראשונה מבין כמה שצפויות בקרוב, כחלק מתוכנית ההצטיידות של יוון שכוללת רכש בסך כ־32.66 מיליארד דולר עד 2036

בודקים את המיתוס. כיוון סיבוב המים בכיור / צילום: Shutterstock

המיקום לא קובע את כיוון ירידת המים. אז מה כן?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: כיוון ירידת המים לא מוכרע לפי היחס לקו המשווה, אלא לפי האינסטלציה

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

תקציב 2026 אושר בממשלה

תקציב המדינה לשנת 2026 אושר כעת בממשלה ברוב גדול. בין היתר, אושרה הרפורמה במשק החלב שעמדה במחלוקת עד הרגע האחרון ● התקציב יעבור כעת לתהליך החקיקה בכנסת, בדרך לדד ליין לאישורו הסופי במליאה, ה-31 במרץ. עד אז, תוכנית התקציב עשויה עוד לעבור שינויים

וואלה

עיתונאי וואלה במכתב קשה להנהלה: "לא יכולים להמשיך במסלול הנוכחי שמוביל אותנו אל התהום"

יותר מ־20 כתבים ועורכים מתריעים מפני שינוי עמוק באופי אתר החדשות בחודשים האחרונים, לחצים לעמידה ביעדים ו"כתבות מטעם" הפוגעות באמון הציבור ● המכתב מגיע על רקע תקופה סוערת במיוחד במערכת וואלה, שהתאפיינה בעזיבות רבות ומתוקשרות

ג'אקו 8 / צילום: יח''צ

שבעה מקומות וטווח חשמלי חריג: האם המכונית ההיברידית הזו מצדיקה את המחיר?

ג'אקו 8, הקרוס־אובר של ג'אקו, מציע עיצוב מרשים, אבזור שופע, מערכת הנעה מתוחכמת וטווח חשמלי ארוך ● יש מרווחים ממנו, אבל ברמת המחיר יש לו מעט מתחרים

השגרה החדשה של צו 8 / צילום: Associated Press, Tsafrir Abayov

המדרון החלקלק של צו 8: כך הפך גיוס החירום לשגרה שצה"ל התאהב בה

שנתיים אחרי 7 באוקטובר, צו 8 כבר מזמן אינו כלי חירום אלא מנגנון הגיוס היחיד של צה"ל ● ההישענות עליו יצרה שגרה יקרה, לא מפוקחת ולעיתים גם מנוצלת לרעה, עם סבבים מתמשכים ופערים גדלים בין החוק למציאות ● ניסיון החקיקה להסדרת המילואים נפל והצבא השלים עם הסיטואציה שנוחה לו, בעוד שבאוצר מזהירים: מיליארדי שקלים מתבזבזים

האלופה יפעת תומר-ירושלמי / צילום: דובר צה''ל

הפצ"רית לשעבר שוחררה מביה"ח לאחר חודש באשפוז

יפעת-תומר ירושלמי שוחררה מאיכילוב לאחר שנטלה כדורים ואיבדה את ההכרה ● תנאי המעצר שלה הסתיימו, המשטרה צפויה לבקש להחמיר אותם ● גורמים המעורבים בחקירה: "היא תזומן לחקירה - ותעומת עם עדויות וגילויים חדשים בפרשה"

עדי קיסר. גם בשירה וגם בספרות ילדים, אי אפשר לרמות את קהל / צילום: גנדי שקולניק

גלעד כהנא בשלושה סיפורים בועטים ועדי קיסר משכיבה לישון: המלצות קריאה לסופ"ש

ארבעה ספרים עבריים חדשים מביטים על הפצע הישראלי מזוויות שונות ● רון דהן המתמודד עם טראומה צבאית ב"אחרי הנעורים" ● גיבורת "סיום מדומה" של נועה סוזנה מורג - רווקה המחפשת משמעות בעולם של סרטונים מוזרים ● גלעד כהנא, סולן הג'ירפות, מציג שלושה סיפורים פרועים ובהם שחזור שיחה עם אביו רגע לפני מותו ● עדי קיסר חותמת בספר ילדים עדין על שיחה אינטימית בין אם לבתה רגע לפני השינה