גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקורונה והקאנביס: נובולוג הרוויחה 9.7 מיליון שקל ברבעון השלישי

השפעת הקורונה ואיחוד פעילויות שנרכשו הגדילו את הכנסות חברת שירותי הבריאות והלוגיסטיקה הרפואית נובולוג ב-9% ברבעון השלישי והן הסתכמו ב-290 מיליון שקל ● נובולוג עשויה להיות חוליה בשרשרת הפצת החיסון לקורונה, אם כי עדיין לא הגיעה להסכמה עם משרד הבריאות או אחת החברות

עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג / צילום: סיון פרג'
עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג / צילום: סיון פרג'

הקורונה ממשיכה לעשות טוב לחברת שירותי הבריאות והלוגיסטיקה הרפואית נובולוג. החברה פרסמה היום (ג') את דוחותיה המעידים על רבעון נוסף של צמיחה בהכנסות. הכנסות החברה צמחו ב-9% והסתכמו בכ-290 מיליון שקל, הרווח הגולמי צמח ב-32%, ונובולוג רשמה רווח נקי של 9.7 מיליון שקל, לעומת הפסד של 3.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

החברה מייחסת את הגידול בהכנסות לגידול במכירות של כל אחת מן החטיבות שלה (כפי שיפורט בהמשך), בין היתר בזכות השפעת הקורונה, וכן לאיחוד של פעילויות שנרכשו -בעיקר חברת הבריאות הדיגיטלית אודורו החל מהרבעון הרביעי של 2019. הגידול ברווחיות הוא תוצר ישיר של גידול בכנסות ולכן שיפור ברווחיות הגולמית, אל מול יציבות יחסית בהוצאות השיווק וההנהלה, וקיטון מסוים בהוצאות המימון.

בהסתכלות על תשעת החודשים הראשונים של השנה, ההכנסות צמחו בכ-10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הרווח הגולמי צמח ב-29% והרווח התפעולי הוכפל. הרווח הנקי עמד על 32 מיליון שקל, לעומת רק 4.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

"רוכשים חברות ומצליחים להשביח אותן"

לדברי עירן טאוס, מנכ"ל החברה: "אנחנו רואים את המשך המגמה לפיה אנחנו רוכשים חברות ומצליחים להשביח אותן, כלומר ההצלחה היא בשיפור העסקים ולא רק בעצם הרכישה מבחינה פיננסית. הקורונה מצד אחד עוזרת לנו, ובתחומים אחרים היא מעלה את ההוצאות שלנו או פוגעת בנו. בסך הכול התרומה היא חיובית, אבל אנחנו מאמינים שהיינו רואים מגמה דומה ללא הקורונה. אנחנו מסתכלים קדימה על המשך צמיחה אורגנית ומעוניינים לחזק את הצמיחה האורגנית באמצעות רכישות".

פעילותה של החברה נחלקת לכמה חטיבות, המרכזית ביניהן מבחינת ותק והכנסות היא חטיבת הלוגיסטיקה, המספקת תרופות וציוד רפואי לבתי חולים ומרפאות בארץ. בשנים האחרונות הקימה נובולוג גם פעילות בתחום אשפוז הבית, לוגיסטיקה ואספקת ציוד לניסויים קליניים, לוגיסטיקה של קנאביס רפואי וכן בתחום הבריאות הדיגיטלית.

הקורונה הובילה לביקוש רב יותר של טיפולים רפואיים בבתי החולים ובבית, והפצת התרופות והציוד לאשפוזים הללו פיצתה ואף מעבר לכך על הירידה בביקוש לחלק מן הציוד הרפואי הנמכר לבתי חולים וקליניקות פרטיות לטיפול במחלות אחרות. בנוסף לאספקת המעטפת הלוגיסטית לאשפוזי בית, נובולוג סיפקה בתקופת הקורונה 500 מכונות הנשמה למשרד הביטחון, פרויקט שיסתיים ברבעון הרביעי של השנה, וכן ציוד מיגון לממשלת מדינת יוטה בארה"ב. בסך הכול צמחה חטיבת הדיגיטל בתשעת החודשים הראשונים של 2020 ב-6% לעומת התקופה המקבילה, ל-722 מיליון שקל. הרווח התפעולי מן החטיבה היה 24 מיליון שקל. לדברי טאוס, גם פעילות הפצת הקנאביס הרפואי תרמה להכנסות ולרווחיות.

חטיבת שירותי הבריאות, אשר סיפקה בין היתר את שירותי אשפוז בית לחולים כרוניים בתקופת הקורונה, צמחה 66% לכ-85 מיליון שקל. הרווח התפעולי מחטיבה זו היה 12 מיליון שקל.

הקורונה דווקא פגעה בדיגיטל

גם פעילות הדיגיטל, אשר עדיין מהווה חלק קטן יחסית מעסקי החברה, המשיכה לצמוח, בעיקר על רקע תחילת שיווק של פלטפורמה של שירותי רפואה מרחוק. חלק מפעילות חטיבת הדיגיטל נפגע מן הקורונה, כמו למשל שירות הזמנת תורים לרופאים פרטיים, אך האיחוד של החברה הבת אדורו פיצה על כך בדוחות החברה, והכנסות החטיבה הזו עלו 77% לכ-16.6 מיליון שקל. רווחיות החטיבה הזו הייתה 3.8 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של 2020.

במהלך הרבעון האחרון רכשה נובולוג את חברת Salus, המעניקה שירותי רפואה מותאמים אישית. פעילות זו תאוחד בדוחות הבאים. לדברי טאוס: "החברה מעניקה שירותי פרימיום של רפואה מותאמת אישית, עם אוריינטציה גבוהה לשירות בבית. הם פיתחו פעילות מאוד יפה של טיפול בחולי קורונה בבית באמצעות פרוטוקול מאוד ייחודי. אנחנו בשלבים מאוחרים של הטמעה של הפרוטוקול הזה בשיתוף פעולה עם אחת הקופות".

בנוסף, השיקה נובולוג השנה דרך חטיבת שירותי הבריאות שלה את פעילות "רפואה" זמינה דרך מכבי. "אנחנו עושים שינוי דרמטי בתחום של רופא עד הבית. התחלנו בפיילוט של מחוז השרון, במסגרתו במקום רופא עד הבית מגיע פרמדיק עם חיבור מקוון לרופא בחדר המיון של איכילוב. הגישה הזו מפחיתה את אשפוזי הסרק ומשפרת את הדימוי של שירות הרפואה מרחוק ללקוחות הסופיים. זה מאוד רלוונטי בקורונה".

נובולוג עשויה להיות חוליה בשרשרת הפצת החיסון לקורונה, אם כי עדיין לא הגיעה להסכמה עם משרד הבריאות או אחת החברות. לחברה ניסיון בהפצת חיסונים מסוגים אחרים. "אנחנו מאמינים שהפצה של חיסונים היא התמחות".

החברה אישררה את התחזית שלה ל-2021, ל-EBITDA (רווח לפני ריבית, מיסים, פחת והפחתות) של 100 מיליון שקל ורווחיות תפעולית של 64 מיליון שקל.

עוד כתבות

אילן ספריאל, בעלים משותף של יצרנית הטופו משק ויילר / צילום: משק ויילר

העסקה עם שטראוס הסתיימה בקנס. הרכישה החדשה תשנה בעיניו את פני השוק: "זה מתבקש"

"נסעתי בחולצת כפתורים למשרד היפה בתל אביב, אבל המשכורת לא הספיקה, אז קניתי קו חלב. כשכל החלבנים עבדו עם עיפרון מאחורי האוזן, אני אפיינתי תוכנת חלוקה" ● שיחה קצרה עם אילן ספריאל, בעלים משותף של יצרנית הטופו משק ויילר

מגדל דה וינצ'י הצפוני. ''פגיעה בשלד'' / צילום: Reuters, Anadolu

המדינה משלמת 70 אלף שקל לחודש על דיור חלופי לפנטהאוז בבניין שנפגע במלחמה עם איראן

עברו כחמישה חודשים מאז נפגע מגדל דה וינצ'י בתל אביב מטיל איראני, אך עבודות השיקום של המגדל הצפוני טרם החלו ● בינתיים משלמת המדינה כחצי מיליון שקל בחודש על דיור חלופי לדיירי המגדל

התחדשות עירונית בתל אביב. להבטיח את הזכויות בחוזה / צילום: דיויד לוין

להגן על זכויות הדיירים: מה עושים כשיזם של פרויקט התחדשות עירונית נקלע לקשיים?

לאחרונה נקלעו כמה פרויקטים של התחדשות עירונית ברובעים 3 ו־4 בתל אביב לקשיים שהובילו לעצירתם ● אילו סעיפים חשובים כדאי לדיירים להוסיף לחוזה ההתקשרות עם היזם כדי להגן על עצמם, ומה עושים כשהפרויקט נתקע?

אתי אלישקוב מנכלית ליברה / צילום: אבי מועלם

מנכ"לית חברת הביטוח: "אחיינית שלי רצתה לקנות את האוטו הזה. אמרתי לה 'בשום פנים ואופן לא'"

כשמניית הביטוח ליברה צנחה בכמעט 90% מהשיא, מספרת המנכ"לית ומייסדת החברה אתי אלישקוב: "לקחתי הלוואות וקניתי עוד מניות" ● היום החזקותיה בחברה שוות כ־370 מיליון שקל ● בפודקאסט כוחות השוק של גלובס, אלישקוב מדברת על מחירי הביטוח הגבוהים ועל התוכניות להיכנס לשוק הפנסיה

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; מניית נטפליקס ירדה בכ-3%

נעילה מעורבת באירופה ● נטפליקס הודיעה על רכישת וורנר ברדרס דיסקברי בעסקה היסטורית שמאחדת בין שירות הסטרימינג המוביל בעולם לבין אחד האולפנים הוותיקים והמשפיעים ביותר בהוליווד ● פורסמו נתוני מדד המחירים לצריכה פרטית (PCE)

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הגרושה מרוויחה פי 3: האם האב בכל זאת חייב לשלם מזונות?

המחוזי בחיפה קבע שלא ניתן להרוס אגף בבית משותף בלי הסכמה של כל הדיירים ● בית הדין הרבני הפחית מזונות אך חזר על כך שהאב מחויב בהם גם כשפערי ההכנסות משמעותיים לטובת האם ● בית הדין לעבודה קבע שמשקיע ששימש כעובד זכאי לפיצויי פיטורים ואף חייב את בעל השליטה לשלם חלק מהחוב ● 3 פסקי דין בשבוע

האלופה יפעת תומר-ירושלמי / צילום: דובר צה''ל

הפצ"רית לשעבר שוחררה מביה"ח לאחר חודש באשפוז

יפעת-תומר ירושלמי שוחררה מאיכילוב לאחר שנטלה כדורים ואיבדה את ההכרה ● תנאי המעצר שלה הסתיימו, המשטרה צפויה לבקש להחמיר אותם ● גורמים המעורבים בחקירה: "היא תזומן לחקירה - ותעומת עם עדויות וגילויים חדשים בפרשה"

כמה שווה התחזקות של מטבע / איור: גיל ג'יבלי

מאות מיליונים נמחקו: אלה המפסידים הגדולים של התחזקות השקל, ולא כולם יצואנים

התחזקות השקל ביותר מ־10% מול הדולר בשנה האחרונה, הסבה פגיעה לשורה ארוכה של חברות נסחרות - החל מענקית המזון שטראוס, דרך אל על ועד חברות תעשייה כמו מיטרוניקס ופלרם ● בזמן שבחברות מנסים למתן את עוצמת הפגיעה באמצעות עסקאות גידור, ויש מי שכבר מאיימים: "אם זה יימשך עוד ועוד חברות יעבירו פעילויות לחו"ל"

תעשיית הקרנות בשיא / אילוסטרציה: Shutterstock

תגיע לטריליון שקל ב־2026? השיא החדש של תעשיית קרנות הנאמנות

בצל העליות בשווקים הישראלים ממשיכים להזרים כספים לתעשיית הקרנות ותוך שנה וחצי התעשייה גדלה ב-50% וחצתה את רף ה-750 מיליארד שקל ● אם הקצב יישמר, רף טריליון השקלים צפוי להישבר כבר בעוד מספר חודשים

פיוש גויאל / צילום: לע''מ

שר התעשייה של הודו מסביר איך אפשר לנהל יחסים טובים עם איראן וישראל במקביל

מאז מלחמת חרבות ברזל, הודו היא בין המדינות הבולטות שממשיכה להעמיק את קשריה עם ישראל - כולל בתחום הביטחוני ● בריאיון לגלובס אומר השר פיוש גויאל שניו דלהי מחויבת לקדם את מסדרון IMEC בין הודו לאירופה וכי "ישראל היא גורם אינטגרלי במהלך" ● הוא מדגיש את הפוטנציאל בשיתופי פעולה בטכנולוגיה, ביטחון ופוד־טק, ומסביר כיצד הודו מצליחה לנהל יחסים מקבילים עם ישראל ואיראן

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

תקציב 2026 אושר בממשלה

תקציב המדינה לשנת 2026 אושר כעת בממשלה ברוב גדול. בין היתר, אושרה הרפורמה במשק החלב שעמדה במחלוקת עד הרגע האחרון ● התקציב יעבור כעת לתהליך החקיקה בכנסת, בדרך לדד ליין לאישורו הסופי במליאה, ה-31 במרץ. עד אז, תוכנית התקציב עשויה עוד לעבור שינויים

ד''ר גלית קאופמן / צילום: יונתן בלום

האחות ששברה את תקרת הזכוכית - ומונתה לראשונה למנכ"לית בית חולים

ענף הבריאות סוער בימים האחרונים לאחר שלראשונה בישראל נבחרה אחות לנהל בית חולים, ובהסתדרות הרפואית אף כינו זאת "יום שחור" ● אבל לד"ר גלית קאופמן יש תוכניות גדולות לאסותא אשדוד ● עכשיו היא עונה למבקרים: "מי שמאוים לא מכיר את הרקע שלי" ● ראיון

מדד חדש למיתוג מעסיק / צילום: פלייטיקה

סקר מיתוג המעסיק של גלובס: הצביעו והשפיעו

חווית הקליטה לעבודה, מיתוג גלובלי או פנייה לאוכלוסיות מגוונות: דרגו את הערכים והקריטריונים שחשובים לכם במיתוג המעסיק במקום העבודה שלכם ● תוצאות מדד "מיתוג המעסיק" של גלובס ופלייטיקה יפורסמו בשבוע הבא

מנה בקפה נחשון / צילום: טל בדרק

100 אלף בקבוקים בשנה: היקב הישראלי שירגיש לכם כמו ביקור בצרפת

קפה עם מאפים מושחתים וגרניטה, סיור יין טבעוני, מיני-גולף בהשראת שבעת המינים וארוחה כורדית-תימנית במרפסת של בית ● יש מה לעשות ביישובי עמק איילון ● חגית אברון תופרת יום

הרמטכ''ל, רא''ל אייל זמיר, בביקור ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הרמטכ"ל בביקורת חריפה: "קורא לוועדת חקירה חיצונית"

הרמטכ"ל זמיר: קורא לוועדת חקירה חיצונית – ומפנה אצבע מאשימה לכל הדרגים ● למרות הפסקת האש: המדינה מונעת כניסת כתבים זרים לעזה ● טראמפ מתכנן להודיע על הקמת גוף שלטוני חדש בעזה ● בכיר אמריקאי: נכריז עד חג המולד, המשוואה: צה"ל יוצא מעזה, חמאס יוצא מהשלטון ● לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון ● עדכונים שוטפים

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים בבת ים? / צילום: שירי נועה חסון

פער של שנתיים ו־200 אלף שקל פחות: בכמה נמכרה דירת 5 חדרים בבת ים?

בשכונת דרום־מערב בבת ים, נמכרה דירת 5 חדרים בשטח של 111 מ"ר, תמורת 2.63 מיליון שקל ● הבניין משופץ עם מעלית ונמצא בקו שלישי לים ● לפני כשנתיים נמכרה דירה זהה בבניין, בקומה הרביעית, תמורת 2.8 מיליון שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

בית בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד / צילום: טל וולינסקי

עם נוף לשדות: בכמה נמכר בית עם 5 חדרים בקיבוץ אשדות יעקב?

מחיר הנכס גבוה בזכות המיקום והנוף, אך לא מדובר בעסקה היקרה ביותר בקיבוץ ● הקונה הוא תושב טבריה, שרכש אותו כדי לשנות אווירת מגורים ועל מנת שילדיו ייהנו ממוסדות החינוך האזוריים

ח'אן יונס / צילום: ap, Jehad Alshrafi

"חמאס צריך לפחד ממני": האיש שקורא תיגר על ארגון הטרור

רה"מ הנחה: לפנות 14 מאחזים ש"מייצאים טרור יהודי" ● גורמי ביטחון: "החוות הפכו למוצבים קדמיים"; בלשכת נתניהו הכחישו ● השיחות הליליות של בכירי צה"ל ב-7.10 - גילויים חדשים, וההנחיות שלא בוצעו ● מסוק קרב פגע ב-7.10 ברכב מחבלים שהיו בו גם חטופות, שנפצעו מהתקיפה ● המונים הפגינו אמש מול בית הנשיא בירושלים בקריאה להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי 7 באוקטובר ● עדכונים שוטפים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

הפליק פלאק של ארית לאחר פיאסקו שמחק מיליארד שקל מהשווי

בעקבות צניחה של 20% במניית החברה הביטחונית ביום חמישי האחרון, הודיעה ארית כי כי עצרה את הנפקת החברה הבת, רשף טכנולוגיות, וכי היא "מקיימת דין ודברים עם חלק מבעלי המניות במטרה לבחון מתווה חלופי לגיוס הון לרשף"

מגמות סוף השנה בבורסות / צילום: Shutterstock

מה יעשו הדואליות היום בתל אביב, וההחלטה הגורלית של הפד השבוע

חודש דצמבר נפתח באווירה חיובית בשווקים, ומחר מניות השבבים צפויות לעלות בת"א ● נטפליקס תרכוש את וורנר ברדרס ופעילות הסטרימינג שלה, ולפי דיווחים יוון אישרה עסקת ענק עם אלביט ● ומה צפוי בהחלטת הריבית ביום רביעי הקרוב?