גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקורונה והקאנביס: נובולוג הרוויחה 9.7 מיליון שקל ברבעון השלישי

השפעת הקורונה ואיחוד פעילויות שנרכשו הגדילו את הכנסות חברת שירותי הבריאות והלוגיסטיקה הרפואית נובולוג ב-9% ברבעון השלישי והן הסתכמו ב-290 מיליון שקל ● נובולוג עשויה להיות חוליה בשרשרת הפצת החיסון לקורונה, אם כי עדיין לא הגיעה להסכמה עם משרד הבריאות או אחת החברות

עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג / צילום: סיון פרג'
עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג / צילום: סיון פרג'

הקורונה ממשיכה לעשות טוב לחברת שירותי הבריאות והלוגיסטיקה הרפואית נובולוג. החברה פרסמה היום (ג') את דוחותיה המעידים על רבעון נוסף של צמיחה בהכנסות. הכנסות החברה צמחו ב-9% והסתכמו בכ-290 מיליון שקל, הרווח הגולמי צמח ב-32%, ונובולוג רשמה רווח נקי של 9.7 מיליון שקל, לעומת הפסד של 3.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

החברה מייחסת את הגידול בהכנסות לגידול במכירות של כל אחת מן החטיבות שלה (כפי שיפורט בהמשך), בין היתר בזכות השפעת הקורונה, וכן לאיחוד של פעילויות שנרכשו -בעיקר חברת הבריאות הדיגיטלית אודורו החל מהרבעון הרביעי של 2019. הגידול ברווחיות הוא תוצר ישיר של גידול בכנסות ולכן שיפור ברווחיות הגולמית, אל מול יציבות יחסית בהוצאות השיווק וההנהלה, וקיטון מסוים בהוצאות המימון.

בהסתכלות על תשעת החודשים הראשונים של השנה, ההכנסות צמחו בכ-10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הרווח הגולמי צמח ב-29% והרווח התפעולי הוכפל. הרווח הנקי עמד על 32 מיליון שקל, לעומת רק 4.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

"רוכשים חברות ומצליחים להשביח אותן"

לדברי עירן טאוס, מנכ"ל החברה: "אנחנו רואים את המשך המגמה לפיה אנחנו רוכשים חברות ומצליחים להשביח אותן, כלומר ההצלחה היא בשיפור העסקים ולא רק בעצם הרכישה מבחינה פיננסית. הקורונה מצד אחד עוזרת לנו, ובתחומים אחרים היא מעלה את ההוצאות שלנו או פוגעת בנו. בסך הכול התרומה היא חיובית, אבל אנחנו מאמינים שהיינו רואים מגמה דומה ללא הקורונה. אנחנו מסתכלים קדימה על המשך צמיחה אורגנית ומעוניינים לחזק את הצמיחה האורגנית באמצעות רכישות".

פעילותה של החברה נחלקת לכמה חטיבות, המרכזית ביניהן מבחינת ותק והכנסות היא חטיבת הלוגיסטיקה, המספקת תרופות וציוד רפואי לבתי חולים ומרפאות בארץ. בשנים האחרונות הקימה נובולוג גם פעילות בתחום אשפוז הבית, לוגיסטיקה ואספקת ציוד לניסויים קליניים, לוגיסטיקה של קנאביס רפואי וכן בתחום הבריאות הדיגיטלית.

הקורונה הובילה לביקוש רב יותר של טיפולים רפואיים בבתי החולים ובבית, והפצת התרופות והציוד לאשפוזים הללו פיצתה ואף מעבר לכך על הירידה בביקוש לחלק מן הציוד הרפואי הנמכר לבתי חולים וקליניקות פרטיות לטיפול במחלות אחרות. בנוסף לאספקת המעטפת הלוגיסטית לאשפוזי בית, נובולוג סיפקה בתקופת הקורונה 500 מכונות הנשמה למשרד הביטחון, פרויקט שיסתיים ברבעון הרביעי של השנה, וכן ציוד מיגון לממשלת מדינת יוטה בארה"ב. בסך הכול צמחה חטיבת הדיגיטל בתשעת החודשים הראשונים של 2020 ב-6% לעומת התקופה המקבילה, ל-722 מיליון שקל. הרווח התפעולי מן החטיבה היה 24 מיליון שקל. לדברי טאוס, גם פעילות הפצת הקנאביס הרפואי תרמה להכנסות ולרווחיות.

חטיבת שירותי הבריאות, אשר סיפקה בין היתר את שירותי אשפוז בית לחולים כרוניים בתקופת הקורונה, צמחה 66% לכ-85 מיליון שקל. הרווח התפעולי מחטיבה זו היה 12 מיליון שקל.

הקורונה דווקא פגעה בדיגיטל

גם פעילות הדיגיטל, אשר עדיין מהווה חלק קטן יחסית מעסקי החברה, המשיכה לצמוח, בעיקר על רקע תחילת שיווק של פלטפורמה של שירותי רפואה מרחוק. חלק מפעילות חטיבת הדיגיטל נפגע מן הקורונה, כמו למשל שירות הזמנת תורים לרופאים פרטיים, אך האיחוד של החברה הבת אדורו פיצה על כך בדוחות החברה, והכנסות החטיבה הזו עלו 77% לכ-16.6 מיליון שקל. רווחיות החטיבה הזו הייתה 3.8 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של 2020.

במהלך הרבעון האחרון רכשה נובולוג את חברת Salus, המעניקה שירותי רפואה מותאמים אישית. פעילות זו תאוחד בדוחות הבאים. לדברי טאוס: "החברה מעניקה שירותי פרימיום של רפואה מותאמת אישית, עם אוריינטציה גבוהה לשירות בבית. הם פיתחו פעילות מאוד יפה של טיפול בחולי קורונה בבית באמצעות פרוטוקול מאוד ייחודי. אנחנו בשלבים מאוחרים של הטמעה של הפרוטוקול הזה בשיתוף פעולה עם אחת הקופות".

בנוסף, השיקה נובולוג השנה דרך חטיבת שירותי הבריאות שלה את פעילות "רפואה" זמינה דרך מכבי. "אנחנו עושים שינוי דרמטי בתחום של רופא עד הבית. התחלנו בפיילוט של מחוז השרון, במסגרתו במקום רופא עד הבית מגיע פרמדיק עם חיבור מקוון לרופא בחדר המיון של איכילוב. הגישה הזו מפחיתה את אשפוזי הסרק ומשפרת את הדימוי של שירות הרפואה מרחוק ללקוחות הסופיים. זה מאוד רלוונטי בקורונה".

נובולוג עשויה להיות חוליה בשרשרת הפצת החיסון לקורונה, אם כי עדיין לא הגיעה להסכמה עם משרד הבריאות או אחת החברות. לחברה ניסיון בהפצת חיסונים מסוגים אחרים. "אנחנו מאמינים שהפצה של חיסונים היא התמחות".

החברה אישררה את התחזית שלה ל-2021, ל-EBITDA (רווח לפני ריבית, מיסים, פחת והפחתות) של 100 מיליון שקל ורווחיות תפעולית של 64 מיליון שקל.

עוד כתבות

שדה חיטה בדרום אוקראינה / צילום: ap

תמורת הסכם עם ארה"ב, ישראל תגביל את ספקית החיטה העיקרית

בכירים ישראליים צפויים לבקר בוושינגטון ולסכם את פרטי הסחר החדש עם ארה"ב ● ההתחייבות הישראלית ביחס ליבוא החיטה, והחשש במגזר העסקי - תביא לעלייה ביוקר המחיה

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

גרמניה נגד הטרנד: "לא נצליח לשגשג עם שבוע עבודה של ארבעה ימים"

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

השבוע בענף הרכב / צילומים: Shutterstock, AP / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אובר בוחנת את שוק הרכב הישראלי: צפויה לשתף פעולה עם BYD וטסלה

אובר החלה לבצע הכנות ראשוניות לכניסה לישראל לקראת סוף השנה ● מחירי הליתיום מזנקים בחדות ורומזים על עליית מחירים קרובה ברכבים חשמליים ● אחרי הפסקה ממושכת, טויטה חוזרת לפלח החשמלי ● ויצרנית הרכב הווייטנאמית תאמץ את מערכת הנהיגה האוטונומית של חברת Autobrains הישראלית ● השבוע בענף הרכב

לסחור בשוק ההון מהבית / צילום: GEMINI-AI

"התחלתי לפני 16 שנה והיום יש לי בית פרטי בהרצליה": האנשים שמתפרנסים ממסחר במניות

הם עזבו משרות אטרקטיביות כדי לשבת בבית ולתת לשוק ההון לעבוד בשבילם ● עכשיו הם יכולים להשקיע במשפחה ובתחביבים ובעיקר לנהל את הזמן של עצמם: "זה החופש האמיתי" ● העליות בבורסה אולי מסבירות את ההייפ, אבל מומחים מזהירים: "רבים מהם יישאר בלי כסף במפולת הבאה"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה שלילית בתל אביב; המניות הביטחוניות ירדו ב-5%, מניות הביטוח עלו ב-2%

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.1% ● השקל נחלש לקראת הנעילה, 3.095 שקלים לדולר אחד● מחירי הזהב והכסף ממשיכים לנפץ שיאים חדשים ● דוחות ענקיות הטכנולוגיה מיקרוסופט, מטא וטסלה יצאו אתמול - אפל תדווח היום לאחר נעילת המסחר ● וגם: בג'פריס שוריים על מניית Plus500

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

"הדולר עשוי לרדת לרמות של 2 שקלים": 4 תרחישים במקרה של עימות עם איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● המתיחות בין ארה"ב לאיראן מגיעה לשיא עם השלמת פריסת הכוחות האמריקאים במזרח התיכון ● מומחים משרטטים כיצד יושפעו שוק ההון בישראל ושער הדולר־שקל ● ליאו ליידרמן, לשעבר ראש חטיבת המחקר בבנק ישראל: "ייתכנו שערי חליפין הרבה יותר נמוכים ממה שראינו עד עכשיו"

יהלי רוטנברג, החשכ''ל היוצא, בכנס גלובס השבוע / צילום: שלומי יוסף

בהסתדרות כועסים על דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס

דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס שהכעיסו את ההסתדרות ● גינדי גלובל עלתה בקמפיין נדל”ן חדש בלימסול בכיכובו של רון שחר ● ד”ר ציפי איסר־איציק מקימה משרד למשפט סביבתי ואקלים ● פקטורי 54 ומאיה קלרה-בהרב במכירה פומבית משותפת של יצירות אומנות ● וגם: מינויים חדשים בAT&T וב-iTalent ● אירועים ומינויים

צבי סטפק / צילום: איל יצהר

צבי סטפק מסביר מה עומד מאחורי הנסיקה במתכות היקרות, ומזהיר: "המחירים נכנסו לסחרור מסוכן"

מחירי המתכות היקרות ממשיכים להמריא לשיאים חדשים ● הסיבות לכך: השימוש בכסף בתחומים מעבר לתכשיטים, ותפישת הזהב כגידור מפני אי־הוודאות הגאו־פוליטית ההולכת וגוברת ● אך סטפק גם מזהיר: "הנסיקה עשויה להימשך, אבל בדרך־כלל בשלב מסוים מגיע מימוש ואיתו הפסדים גדולים לחלק מהמשקיעים"

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

לפני כניסת הדירקטורים החדשים: בחדשות 13 אישרו את המינוי הקבוע של המנכ"לית טלי בן עובדיה

מינוייה אושר לאחר עזיבת הדירקטורית ד"ר יפעת בן חי שגב ונותר רק מתנגד אחד ● ברשת 13 מיהרו להחליט בטרם כניסת הדירקטורים החדשים מטעם הרשות השנייה וכדי למנוע התנגדות אפשרית

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מ־20 שנה לא הייתה פריצת דרך בטיפול בכאב כרוני. האם זה עומד להשתנות?

תרופה אחת שנמצאת בניסויים קליניים מתקדמים כבר הוכרזה כזן חדש לגמרי של משכך כאבים ● האם היא תעשה לשוק הכאב הכרוני מה שעשו תרופות ההרזיה לשוק הטיפול בהשמנה? ומה הסיכוי שהבשורה האמיתית תגיע דווקא מישראל? ● מומחים לכאב מספרים על המוצרים החדשים שבדרך וגם מה יכול לעזור בלי לקחת תרופות

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

מניות בעשרות מיליוני דולרים: התגמול לבכירי טבע על הקפיצה הגדולה

מניית טבע קפצה בקרוב ל-60% בשנה החולפת ובכירי החברה זוכים לתגמול על הביצועים החזקים ● חמישה בכירים יזכו לתגמול בסך 68 מיליון דולר

אביעד מייזלס / צילום: צילום מסך יוטיוב

לקרוא שפתיים, להבין כוונות, לחוש את הרגש: המכשיר הישראלי שיהפוך את אפל לקוראת מחשבות

Q.ai עשויה להביא לאפל יכולות הרבה יותר משוכללות מאשר כל חברת בינה מלאכותית אחרת שהיא אי פעם רכשה ● בארבע שנות קיומה הספיקו מייסדי החברה - אביעד מייזלס, ד"ר אבי ברליה וד"ר יונתן וכסלר לרשום לפחות ארבע פטנטים שמציתים את הדמיון

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

מדד התעשיות הביטחוניות צנח היום ביותר מ-4%. אלו הסיבות

אחרי תשואות של מאות ואלפי אחוזים, המשקיעים מממשים רווחים ● האם זו הזדמנות קנייה או אזהרה? ● אנליסטים: "יציאת אוויר טבעית" ● הירידות החדות פסחו על אלביט, האם ייתכן שהסיבה מסתתרת באיזון מחדש במשקל של המניות במדד שיתבצע בעוד שבוע?

סיור באלנבי בעקבות כנס תשתיות לעתיד של גלובס / צילום: כפיר זיו

"רחוב אלנבי לא בתקופה הכי זוהרת שלו": כך משפיעות עבודות התשתית על תל אביב

משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס, זכו לסיור ברחוב אלנבי בתל אביב, שהציג את האתגרים הנגרמים מהעבודות על רשת הרכבות הקלות והמטרו ● הסיור הדגיש את הצורך לאזן בין שיפור איכות החיים והתשתיות, לבין שמירה על הצביון, הפעילות והמורכבות שמגדירות את העיר עצמה

דולר שקל / אילוסטרציה: Shutterstock

טיפ מהסולידית: כך תוכלו להרוויח מירידת הדולר

על רקע השפל בשער הדולר, כיצד תוכלו לנצל את ירידת הערך של ההשקעות במט"ח לצמצום חבות המס? ● גלובס עושים סדר

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

נקמה בארקיע? סומליה לא מאפשרת לחברת התעופה לטוס במרחב האווירי שלה

טיסות של ארקיע לתאילנד ולווייטנאם יצטרכו לעבור בימים הקרובים במסלול טיסה חלופי, לאחר שסומליה מעכבת אישור לחידוש מעבר במרחב האווירי שלה ● לפי הערכות, מדובר בצעד על רקע מבצע ההטסה של שר החוץ גדעון סער לסומלילנד, עליו הייתה אחראית ארקיע ● נכון לעכשיו, לאל על יש אישורים לטוס מעל סומליה עד סוף חודש מרץ

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

טראמפ חשף כי שוחח עם איראן: "אמרתי להם - בלי גרעין, ותפסיקו להרוג מפגינים"

הנשיא אישר כי בכוונתו להמשיך להיות בקשר עם גורמים באיראן • "יש לנו הרבה ספינות שנעות לכיוון איראן כרגע, זה יהיה נחמד אם לא נצטרך להשתמש בהן", אמר • דיווח בניו יורק טיימס: טראמפ שוקל אפשרויות תקיפה נרחבות בהרבה נגד איראן - בהן גם פשיטות קומנדו על אתרי הגרעין • עוד על פי הדיווח, ישראל דוחפת לכך שארה"ב תצטרף אליה למתקפה משותפת על מערך הטילים הבליסטיים ● עדכונים שוטפים

טסלה S וטסלה X / צילום: באדיבות היצרן

רובוטים במקום מכוניות: טסלה תפסיק את ייצור דגמי היוקרה שלה

שני דגמי היוקרה של טסלה חוו בשנים האחרונות ירידה משמעותית במכירותיהם בעולם, בין השאר בשל התחרות הקשה מצד תעשיית הרכב הסינית ● אילון מאסק צייץ כי החברה עתידה להסב את שטח הייצור  בקליפורניה למפעל לייצור הרובוט דמוי האדם Optimus

עוני / צילום: תמר מצפי

דוח העוני: בישראל שני מיליון עניים; עלייה בשיעור הילדים מתוכם

לפי הביטוח הלאומי שיעור העוני בישראל שומר על יציבות בשנים האחרונות למרות העלייה בקו העוני ● ערן וינטרוב, מנכ"ל ארגון לתת: "עדיין לא באות לידי ביטוי במלואן השלכות המלחמה ויוקר המחיה המשקפות מצב חמור הרבה יותר בשטח"

אילוסטרציה: shutterstock

פתיחת שנה חזקה במיוחד למסלולי המניות בשוק החיסכון; ב-S&P 500 נרשמה תשואה שלילית

ינואר צפוי להיות מוצלח במיוחד לחוסכים בגמל ובפנסיה במסלול הכללי והמנייתי ● אך אלה שהשקיעו במדד S&P 500 צפויות להציג תשואה שלילית בשל חולשת הדולר מול השקל