גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  נדל"ן ותשתיות

כך נראית מפת ההשקעות בנדל"ן של הגופים המוסדיים

ההשקעות של חברות הביטוח בנדל"ן מהוות רק אחוזים בודדים מהנכסים שהם מנהלות לחוסכים, אבל הופכות אותן לשחקניות מהגדולות בארץ בתחום הנדל"ן המניב • פנינו למנהלי ההשקעות של חברות הביטוח כדי לשמוע מה הם שינו בתוכניות ההשקעה בעקבות משבר הקורונה

מנורה מבטחים וקבוצת בסט הודיעו לפני כשבועיים על הסכם מסגרת לשיתוף פעולה ביניהן בייזום וביצוע פרויקטי נדל"ן, בהיקף של מאות מיליוני שקלים. "מבחינתנו כחברת נדל"ן", אומר אליאס טנוס, בעלים ומנכ"ל בסט, "העובדה שיש גוף נוסף לידנו נותנת לנו את הביטחון והכוח ללכת לעסקאות גדולות, ואנחנו כבר בודקים כמה וכמה עסקאות. מבחינת הגוף המוסדי, השותפות עם גורם נדל"ני מאפשרת לו להיכנס לנדל"ן ללא צורך להשקיע בתכנון. אין לי ספק שההשקעה של גופים מוסדיים בנדל"ן תלך ותגדל, כי לטווח ארוך זה מוכיח את עצמו כסולידי וטוב".

ואכן, בעשור האחרון, חברות הביטוח והגופים המוסדיים נכנסו באופן מסיבי להשקעות בנדל"ן ריאלי (בניגוד לנדל"ן הסחיר, שבו הם מושקעים דרך אחזקותיהם בחברות נדל"ן ציבוריות). המוטיבציה לכך טמונה בתנודתיות של שוק ההון וברצונם של הגופים המוסדיים לאזן את תיק ההשקעות ולגוון אותו באמצעות השקעה בנדל"ן ריאלי, הנחשב לתנודתי פחות, יציב ובעל תשואה יציבה.

אליאס טנוס,  בעלים ומנכ"ל בסט / צילום: סיון פרג'

"זה חלק ממגמה כללית", מסביר גורם בשוק ההון. "חברות הביטוח ובתי השקעות עד לפני כמה שנים לא השקיעו כמעט במניות בחו"ל, וכיום חלק ניכר מהתיק שלהן הוא בחו"ל, כך גם היציאה לכיוון הנדל"ן הריאלי. לגופים המוסדיים היום אין מה לעשות עם הכסף, הם מחפשים אפיקי השקעה ולא רוצים לשים את כל הביצים בסל אחד, אלא לפזר סיכונים".

על פי כתבה של רון שטיין בגלובס, נכון לסוף 2018 החזיקו הגופים המוסדיים החזקות ישירות בנדל"ן מניב בכ-50 מיליארד שקל, ועוד כ-12 מיליארד שקל שהושקעו בקרנות השקעה בנדל"ן. כ-78% מההשקעות של הגופים המוסדיים בנדל"ן נעשה מתוך כספי העמיתים והמבוטחים, החוסכים באפיקי הפנסיה ובקרנות ההשתלמות, והשאר דרך כספי הנוסטרו.

ההשקעות בנדל"ן עומדות על אחוזים בודדים מהיקף הנכסים המנוהלים של החברות. הפניקס למשל מנהלת נכסים בהיקף של יותר מ-200 מיליארד שקל, ושווי החזקותיה בנדל"ן כ-10 מיליארד שקל. אבל במונחים של שוק הנדל"ן הישראלי, הגופים המוסדיים הם בין השחקנים הגדולים בענף.

מנורה מבטחים: "ניכנס גם לתחום המשרדים בישראל"

תיק הנדל"ן: 6 מיליארד שקל

"להשקעה בנדל"ן מצד הגופים המוסדיים", אומר עוזי לוי, מנכ"ל מנורה מבטחים נדל"ן, המחזיקה נדל"ן ריאלי בהיקף של כ-6 מיליארד שקל, "יש שלוש מטרות: השגת תשואה עודפת לאורך זמן, בניגוד להשקעה דרך השוק הסחיר, שהיום זה כאן, מחר זה שם; זה מכניס יסוד של יציבות לתיק, וזה מגוון את תיק ההשקעות".

תיק השקעות הנדל"ן של מנורה מבטחים, אומר לוי, מוטה חו"ל: מולטי פמילי בארה"ב, שלוי מגדיר אותו כשוק דפנסיבי שיודע לתת תשואה יציבה לאורך זמן, וכן פעילות בתחום המגורים בשוק האנגלי והאירופי, כמו גם פעילות בתחום הנדל"ן למשרדים, למרות הקורונה. לוי מכיר את השוק בצפון אמריקה מקרוב, שכן בעבר כיהן כמנכ"ל אלעד גרופ קנדה. לדבריו, "אין ספק שכרגע אנו במשבר שהעולם לא ידע כמותו ואין ספק שהקורונה תשאיר סימנים ארוכי טווח. היכולת לעבור לעבוד מהבית תשפיע על עולם המשרדים, אבל בסופו של דבר הקורונה לא שינתה אותנו כבני אדם: אנו עדיין חיות חברתיות ואנו באים למשרד לא רק כדי להגיש ניירות אלא גם כדי להפרות אחד את השני, לעבוד כצוות ולהיות חברתיים, כך שכל השינויים הטכנולוגיים לא משנים את טבענו כבני אדם. מעל הכול אנו חיות חברתיות בחברה ואף אחד לא רוצה להיות עם פיג’מה בבית ולעבור משיחת זום אחת לאחרת".

עוזי לוי / צילום: איל יצהר

על רקע זה מנורה מבטחים מתכננת להיכנס גם לעולם המשרדים בישראל, בעוד שבמסחר ומגורים יש לה נוכחות סלקטיבית. "אנחנו בהחלט רואים בנדל"ן ענף שנרצה לגדול בו באופן מדוד ואחראי וסלקטיבי", אומר לוי, "ויש לנו כוונה להגדיל את פורטפוליו הנדל"ן בארץ. כרגע התיק שלנו מוטה חו"ל, אבל הכלכלה בישראל צומחת, ויש גם צמיחה דמוגרפית, ולכן יש מקום לשוק המגורים בישראל".

הראל: "הייתה לנו נטייה למשרדים ורצינו לגוון"

תיק הנדל"ן: 16 מיליארד שקל

הראל מחזיקה בנדל"ן ריאלי בהיקף של כ-16 מיליארד שקל. נכון להיום, התיק מוטה חו"ל, אך איציק טאוויל, סמנכ"ל בכיר בהראל ומנהל אגף האשראי והנדל"ן בקבוצה, מציין כי השנה ביצעה הראל שתי עסקאות בארץ ובכוונתה להגדיל את הפעילות כאן. העסקה הראשונה היא רכישת חלק מבית עורק ברמת גן, והשנייה - הקמת פלטפורמה לשיתוף פעולה עם חברת תדהר בייזום עסקאות.

בית עורק בר"ג. "להגדיל את הפעילות" / צילום: איל יצהר

טאוויל: "הבנו שאם רוצים להשיג תשואות גבוהות יותר, צריך להתחיל משלב הייזום. בארץ שוק המוכרים וקונים לא פעיל מדי ועד שיש עסקה, באות קרנות ריט והחברות הגדולות בבורסה, ולכן חשבנו שהדבר הנכון הוא הייזום".

בעקבות הקורונה, הוא אומר, נעשו בהראל הרבה תהליכי חשיבה לגבי המשך הפעילות. "כבר בשנה שעברה", אומר טאוויל, "החלטנו לצמצם משרדים, כי הייתה לנו נטייה גדולה למשרדים ורצינו לגוון. הקורונה קצת חיזקה את זה, אם כי יש דעות לכאן ולכאן מה יהיה עם שוק המשרדים אחרי הקורונה. אנו לא פוסלים עסקאות משרדים אך נקפיד יותר על שוכר מראש, שיהיה שוכר עוגן".

מעבר לזה, אומר טאוויל, הקבוצה קיבלה החלטה לשים פוקוס על לוגיסטיקה, וגם כאן, "אנו מבינים שכדי להשיג תשואות צריך ללכת לשלב הייזום. נשים דגש על לוגיסטיקה בישראל". תחום נוסף שמעניין את הקבוצה הוא תחום מעבדות מחקר. מאחר שמדובר במבנים המותאמים לצרכים המיוחדים של השוכרים, אומר טאוויל, בתחום הזה יש שוכרים לאורך זמן. הראל לוטשת עיניים גם לתחום הדאטה סנטרס, שמפותח פחות בישראל.

איציק טאוויל / צילום: מיה כרמי־דרור

ועוד תחום שהקבוצה רואה בו פוטנציאל: המגורים לסוגיהם. טאוויל: "נכון שבישראל אנחנו קצת אחרי העולם בכל מה שנוגע לדיור להשכרה, אך אלה תהליכים שהוכיחו את עצמם בחו"ל ואין סיבה שזה לא יעבוד בישראל. סיפקנו מימון לשישה פרויקטים של דירה להשכיר כאן, וזה עובד יפה מאוד, ואין סיבה שהתחום הזה לא יתרחב".

כלל ביטוח: "תהיה מגמה הופכית של צריכה ברחוב"

תיק הנדל"ן: 10 מיליארד שקל

לכלל ביטוח ופיננסים יש תיק השקעות בנדל"ן בהיקף של כ-10 מיליארד שקל, כולל התחייבויות: עסקאות שנחתמו ועוד לא יצאו לפועל. נדל"ן בחו"ל מהווה כמחצית מהתיק, ונחלק בין משרדים (45%), מגורים (40%), והיתרה ללוגיסטיקה ואחרים. המחצית השנייה, בישראל, נחלקת בין 70% משרדים, 20% מסחר ו-10% לוגיסטיקה.

לדברי יוסי דורי, משנה למנכ"ל כלל ומנהל חטיבת השקעות ומנכ"ל כנף (כלל נכסים פיננסיים), כלל מראש לא התמקדה בנדל"ן למסחר, ואם כן, העדיפה מרכזים שכונתיים. דורי: "הקורונה הביאה לקפיצת מדרגה בצריכת און ליין מהבית, ולהערכתנו עם כניסת החיסון, תהיה מגמה הופכית של צריכה בחנויות פיזיות, ונקודת איזון תהיה איפשהו באמצע בהמשך העשור. אנו מעדיפים נכסי מסחר במרכזי ערים שאי אפשר לבנות לידם. כל מרכזי המסחר בפריפריה, שיש להם שטחים גדולים, הם בסיכון גבוה יותר. הקניונים החזקים יכילו את משבר האונליין".

בתחום המשרדים, כלל ביטוח ופיננסים הייתה מעורבת בכמה עסקאות עם שותפים: יחד עם אלייד נכנסה לייזום פרויקט משרדים ברחוב הרכבת; השקיעה 370 מיליון שקל בפרויקט כורזין בגבעתיים עם צמח המרמן; ויחד עם תדהר יש לה את סטודיו טאוור בבני ברק, שיאוכלס על ידי ישרכארט. "המחירים נמוכים יותר בגלל הקורונה", מודה דורי, "אך עדיין טובים לנו". הכוונה, אומר דורי, היא להגדיל את ההשקעה בלוגיסטיקה ובתעשייה, בישראל ובחו"ל.

בתחום המגורים, כלל היא בעלת עניין במגוריט, וכן נכנסה לתחום מימון נדל"ן: "אנו מטפחים את זרוע ליווי הבנייה שלנו, ומקדמים קרוב למאות פרויקטים בהתחדשות עירונית. יש לנו שותפות אסטרטגית של 35% במכלול, שנותנת ליווי חוץ בנקאי לנדל"ן. זה יעד אסטרטגי גדול". באחרונה זכתה כלל, יחד עם קרן ברקת, במימון פרויקט כיכר המדינה - פרויקט של 400 דירות.

עוד תחומים שכלל בוחנת, אומר דורי, הם נדל"ן באסיה, וחקלאות ורטיקלית וכן דאטה סנטרס.

יוסי דורי / צילום: איל יצהר

הפניקס: "מעבר לתשואה, עובדים גם על השבחות"

תיק הנדל"ן: 10 מיליארד שקל

"השקעה בנדל"ן מהווה עוגן יחסית יציב בעל סיכון מוגבל", אומר גיא פורת, מנהל תחום הנדל"ן בהפניקס. "תיק הנדל"ן שלנו מהווה כ־6% מההשקעות. יש לנו עשרות פרויקטים בעולם, בסגמנטים של משרדים, מסחר, מגורים, יזמות. ברמה האסטרטגית רוצים ליצור תיק מפוזר, איתן, יציב, עם תזרים גבוה ועל פני זמן. בתקופה הזו אנו מסתכלים על השקעות דפנסיביות עם הטיה לסגמנטים של מגורים ולוגיסטיקה. ישראל מהווה כ־%55 מהתיק שלנו, ובחו"ל כחצי חצי בין אירופה וארה"ב. גם שם יש התפלגות בין משרדים, מגורים, מסחר ולוגיסטיקה. יש לנו מקבצי דיור להשכרה בארה"ב, דירות להשכרה באירופה, בעלויות בנכסים בישראל".

להפניקס יש קרקעות לייזום שעם סיום ההשבחה והייזום מיועדות בין היתר למגורים, משרדים ומסחר - ובעלות באחוזים שונים במסחר בישראל: קניון רמות בירושלים, קניון מול הים באילת, סטאר סנטר באשדוד, קניון רננים בסביונים, המרכז המסחרי מול זיכרון יעקב. מעבר לתשואה השוטפת בנכסים אלו, הפניקס מקדמת בהם השבחות. "הקניונים הסגורים נפגעו תזרימית", אומר פורת. "אבל אין ספק שכרגע ההשפעה נראית משהו זמני".

קניון מול הים באילת. "רוצים תיק מפוזר" / צילום: Shutterstock

לגבי מגמות עתידות, אומר פורת, הכוונה היא להגדיל סגמנטים של לוגיסטיקה ודיור. "הקורונה התכתבה עם התוכנית האסטרטגית שלנו. הפניית התשומות הייתה לסגמנטים יותר דפנסיביים עוד טרם הקורונה ומימוש נכסים שמיצו לדעתנו את פוטנציאל השבחתם והיו קנדידטים טובים למימוש, לדוגמה מספר נכסי מולטי פאמילי, דיור להשכרה בארה"ב. ב־2019 מימשנו נכסי מגורים פרימיום שהרגשנו שהם מיצו את פוטנציאל ההשבחה ורגישים יותר לירידות ערך".

אפיק נוסף בתחום הנדל"ן שהפניקס נכנסה אליו הוא השקעה בחוב מזנין לנדל"ן. פורת: "פנינו להשקעה דרך חוב מגובה נדל"ן, שזו השקעה המשקפת תשואה עודפת בסיכון מופחת. יש היום הזדמנויות בנדל"ן סחיר כי הסחיר מגיב מאוד מהר וצריך לדעת לעבוד בשיתוף פעולה מלא ומהיר עם המחלקות הסחירות למחשבה הוליסטית בתחום הנדל"ן, שמהווה גם מרכיב גדול בשוק הסחיר".

מגדל: "מתמקדים בתחומים שהקורונה תמכה בהם"

תיק הנדל"ן: 14 מיליארד שקל

חברת הביטוח מגדל היא בין המובילות בהיקף הנדל"ן המניב, עם נדל"ן בהיקף 10 מיליארד שקל בישראל ו-4 מיליארד שקל בחו"ל. מה שהופך אותה לאחת מחברות הנדל"ן המניב הגדולות בארץ. בין הנכסים המפורסמים של מגדל אפשר למנות את המגדל הצפוני בין מגדלי אלון בתל אביב; מגדל הסיטי סנטר בחיפה; בית סלקום בנתניה; מגדל רוטשילד 1 בתל אביב; פאוור סנטר נתניה פולג; מגדל המוזיאון בתל אביב; וקריית הלאום בראשון לציון.

"העובדה שיש לנו כל כך הרבה נדל"ן", אומר גיא פישר, מנהל תחום השקעות נדל"ן במגדל, "גרמה לנו לקצת נדודי שינה בתקופת הקורונה, כעת אנו עוברים לפאזה של היציאה, וככל שהדברים יתבהרו, מצב הנדל"ן יתבהר בהתאם. אנחנו מאוד מתמקדים כרגע בתחומים שהקורונה עשתה להם טוב, כמו טכנולוגיה, לוגיסטיקה, רפואה מרחוק".

מגדלי אלון  בתל אביב. "היו לנו נדודי שינה" / צילום: Shutterstock

בתחום הנדל"ן המניב למשרדים, מודה פישר, "הדברים לא ברורים. יש מעין תחושה שאנשים התרגלו לעבוד מרחוק, אבל אנחנו דווקא חושבים שהעולם יחזור לקדמותו. אנשים לקחו את העבודה מרחוק למקום קיצוני, אני די בטוח שיהיו שינויים בהתחלה ולא כולם יחזרו, בסוף נמצא את עצמנו כנראה באיזה מצב של איזון, כי אנשים רוצים לחזור למשרד. נמאס להם לעבוד מהמטבח הביתי.

"ההתייחסות שיש למקום העבודה כפינת עבודה יעילה וחסכונית, שצריך לצמצם את שטחה לאור הקורונה לא עומדת בקנה אחד עם המגמה להפוך את סביבת העבודה למהנה ויצירתית יותר וכמוקד משיכה לעובדים איכותיים. לכן אנו צופים חזרה מהירה יותר בהתחשב בעניין הבריאותי. לא זו בלבד, הריחוק החברתי שנכפה עלינו עשוי לעורר ביקוש (מצד העובדים) למרחבי עבודה מרווחים יותר. כחלק משינוי ההרגלים מהמגפה כך שמרבית השינויים נראים כמקזזים האחד את השני ברובם".

לגבי מגורים, אומר פישר, התחום מפגין חוזקה בכל העולם, ומגדל מתמקדת בו יותר מאשר בתחום המשרדים בחו"ל. בארץ, הוא אומר, "אנחנו ממשיכים בייזום משמעותי באזורי הביקוש במרכזים מתוך אמונה שבשנים הקרובות תהיה חזרה לנורמה".

בתי ההשקעות: "אפשר לרכוש היום מלונות באירופה בחצי מחיר"

גם בתי ההשקעות משקיעים באופן ישיר בנדל"ן, אך בהיקף נמוך יותר בהשוואה לחברות הביטוח. פסגות למשל, מחזיקה בנדל"ן לא סחיר בהיקף של יותר מ-2.5 מיליארד שקל. אופיר נאור, מנהל מערך השקעות לא סחירות בפסגות, אומר שרוב החשיפה של החברה בתחום הנדל"ן היא לנדל"ן מניב, אם כי יש גם מרכיבים שהם יותר יזמיים. "המטרה היא לייצר תשואה דפנסיבית, תזרימית, סולידית ועמידה יחסית, עוגן שאמור לעבור גם תקופה של תנודתיות וגם זמנים פחות טובים בכלכלה ובשוקי ההון".

להשקעה של פסגות בנדל"ן, מוסיף נאור, יש שתי רגליים: "רגל אחת, דרך קרנות השקעה שמשקיעות בנדל"ן, וכאן הפוקוס הוא על ארה"ב ואירופה, אך יש אחזקות גם באזורים אחרים בעולם, אסיה למשל. ההשקעה היא דרך קרנות כמו בלקסטון, ברוקפילד, ברוקטון, CIM".

אופיר נאור, פסגות / צילום: רמי זרנגר

שלא דרך קרנות, אלא באופן ישיר, משקיע פסגות בבנייני משרדים בחו"ל ובארץ. בין היתר מחזיק פסגות בבניין משרדים בבאר שבע שמושכר לממשלה; ובמקבצי דיור בדרום-מזרח ארה"ב, יחד עם אלקטרה נדל"ן ובלו אטלנטיק. "השקענו בזה הרבה מאוד כסף", אומר נאור, "וזה הוכיח את עצמו עד כה במשבר הקורונה. נכס הבסיס, מקבצי דיור, הוא נכס מאוד תזרימי, בעל פיזור פנימי גדול וקיימות מגמות רבות שתומכות בתחום לשנים קדימה".

החברה בוחנת כיום את תחום הלוגיסטיקה בארה"ב, את המשרדים לחברות מדעי החיים, וכן מקבצי דיור באירופה.

מיטב דש מחזיקה נדל"ן ריאלי בהיקף של כ-2 מיליארד שקל. גיא מני, מנהל ההשקעות: "יש לנו בעיקר מולטי פמילי בארצות הברית, תחום שלא רק שלא רשם ירידה, אלא להיפך. שיעורי הגבייה בתקופת המשבר היו 98%.

"חלק נוסף בתיק הנדל"ן אצלנו, זה חוב מגובה נדל"ן בארה"ב, קרי מזנין. גם זה תחום שתפקד מצוין ואנו רואים בו מוצר תחליפי לנדל"ן ריאלי. לפני כשנה פחות העדפנו להיכנס לאקוויטי של נדל"ן ריאלי בארה"ב לאור המחירים הגבוהים של מקבצי דיור, תחום המזנין היווה תחליף מצוין".

רגל שלישית בתיק, הוא תחום המשרדים בארה"ב: בניו ג’רזי, בקליפורניה ובוושינגטון. לחברה יש כמה משרדים שמושכרים לשוכר יחיד, כמו אמזון וחברות תרופות, לתקופות ארוכות. מני: "אנו נמנעים בשלב זה להגדיל השקעות בתחום המשרדים בעולם, כי אנו מעריכים שגם לאחר סיום משבר הקורונה, מעסיקים עלולים לצמצם שטחי השכרה ולאפשר עבודה חלקית מהבית לעובדיהם. כמו כן, כשאנו משווים את ההזדמנויות אל מול השוק הסחיר, נכון להיום שוק מניות הנדל"ן הסחיר נראה יותר אטרקטיבי, כך שאם נגדיל את הפורטפוליו בתחום זה, זה יהיה דרך השוק הסחיר".

בין היתר בוחנת החברה תחום חדש מבחינתה, מלונאות, וזאת בגלל ההזדמנות שיצרה הקורונה בתחום. מני: "אפשר היום לרכוש מלונות בארה"ב ובמערב אירופה בחצי מהמחיר טרום קורונה".

עוד כתבות

גד זאבי / צילום: פולי בלום

גד זאבי במגעים לרכישת קבוצת גדות לפי שווי של 550 מיליון דולר

זאבי חתם על מזכר הבנות לא מחייב, כאשר הוא מודע לכך שבעלי גדות, קרן טנא של אריאל הלפרין וקבוצת LBH בראשות ווליו בייס, נמצאים במקביל במגעים עם גורמים נוספים מחו"ל, שחלקם מתעניינים בחברה לפי שוויים גבוהים יותר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט מאבדת גובה; אלפאבית בוחנת גיוס אג"ח ענק

הדוחות של סאנדיסק וווסטרן דיגיטל איכזבו את המשקיעים ● מניית SpaceX במוקד: בעלי עניין מכרו מניות לראשונה, אך המניה מתאוששת ● סופטבנק עקפה את התחזיות בזכות רווח הון מאינטל ● אחרי חודשים של מאבק: אפולו משתלטת על איזי ג'ט

בורסת ת''א התפצלה לשניים בגלל מניות הנדל''ן / צילום: Shutterstock

השיא החדש והלא מוכר של מדד ת"א 35

בתחרות בין מדדי הדגל של ת"א היה מנצח ברור בעשור האחרון - ת"א 90 ● אלא שלאחרונה התמונה התהפכה כשנפתח פער חריג בתשואות בינו לבין ת"א 35 ● פערי התשואות מחלחלים גם לשינוי היסטורי בנכסים, כאשר מעל 2 מיליארד שקל נפדו בקרנות העוקבות אחרי מדד ת"א 90, ולראשונה זה שנים הוא איבד את הבכורה בתחום

עו''ד יונתן צויקל / צילום: רמי זרנגר

יילחם בקרטלים: זה היועמ"ש החדש של רשות התחרות

עו"ד יונתן צויקל, ששימש בשנים האחרונות כסגן היועצת המשפטית ברשות התחרות בתחום האזרחי-מינהלי, יחליף בתפקיד את עו"ד יעל שיינין שפרשה השבוע ● לאחר המינוי הנוכחי, מרבית משרות הייעוץ המשפטי במשרדי הממשלה מאוישים כעת

נועם אשד / צילום: תמונה פרטית

בגיל 26 היא מתחזקת תיק השקעות וקריירה פיננסית, ומאמינה בשתי מניות

כשנועם אשד קיבלה את תלוש השכר הראשון שלה בתיכון היא גילתה את התשוקה שלה לעולם הפיננסים ● היום היא מתכננת פיננסית בת 26 עם אג'נדת השקעות סדורה, שכוללת הרבה סבלנות ואפס ביטקוין ● וגם: 2 מניות ישראליות שהיא מאמינה בהן ● המשקיעים החדשים

אמדוקס פארק / צילום: מיכה לובטון

אמדוקס עקפה את התחזיות, אך הוצאות על פיטורים הפילו את הרווח

חברת אמדוקס דיווחה הלילה על רווח רבעוני של 1.84 דולר למניה, מעל לצפי האנליסטים ● הרווח הנקי צנח ב-60% בשל הוצאה חד פעמית בעקבות גל פיטורי הענק

הנהלת BioCatch / צילום: באדיבות BioCatch

מהשקעה של 3 מיליון דולר לאקזיט של 200 מיליון: הסיבוב של הקרן הירושלמית

עסקת הענק שבה רכשה ויזה את ביוקאץ' לפי שווי 2.4 מיליארד דולר, הניבה לקבוצת המשקיעים הירושלמית אוור קראוד כ־200 מיליון דולר, על מכירת מניות בשני סבבים ● הקרן הירושלמית, שפועלת במודל אחר מהנהוג בהון סיכון, מחזיקה גם במניות ענקית ה־AI אנתרופיק

רצועת עזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

דיווח: המוצב הצבאי שיוקם בעזה – והכוח הזר שייכנס אליו

הצעד הראשון של טראמפ ברצועה: מוצב ל-150 חיילים ממרוקו בעזה ● בלבנון מדווחים: הסתיים סבב המו"מ בין ישראל ללבנון שהתקיים ברומא, ונמשך שלושה ימים ● הותר לפרסום: רס"ן הראל בירנשטוק ורס"ם תמיר וקנין ז"ל נפלו בלבנון; ארבעה לוחמים נוספים נפצעו, מצבם קשה ● דיווח: ממשל טראמפ מנע תגובה משמעותית אחרי הרג הלוחמים - והתעמת עם צרפת לגבי המו"מ ● בצל ההסכם המתקרב: חיל האוויר האמריקאי החל לפנות חלק מהמתדלקים בנתב"ג ● מתקרב הסכם לפתיחה מחדש של מצר הורמוז ● עדכונים שוטפים

חברת נובולוג / צילום: איל יצהר

משפחת המייסדים ניצחה את הדירקטוריון, עכשיו כולם הולכים הביתה

יום אחרי הכרעת מאבק השליטה: יו"ר ודירקטוריון נובולוג התפטרו, והחברה הודיעה על החלפת הדירקטוריון ● עודד פוזיס, ממשפחת בעלי השליטה בחברה, ימונה ליו"ר במקום אריק שור, ויחד איתו מונו כחברי דירקטוריון עופר לינצ'בסקי, דורון סלע ורו"ח שגיא כדורי ● שני הדח"צים לא הוחלפו

הנפקת פלייטיקה בנאסד''ק. המגעים עם רוביו הסתיימו / צילום: יח''צ

פלייטיקה מזהירה מחולשה בהמשך השנה; נופלת בחדות בוול סטריט

חברת הגיימינג הישראלית רשמה הכנסות של 731 מיליון דולר ורווח נקי של 48 מיליון דולר ● Disney Solitaire המשיך לצמוח במהירות, אך מספר המשתמשים ירד והחברה מעריכה כי תסיים את השנה בחלק התחתון של התחזית ● המניה נופלת במעל 15%

אילן ברוק, מנכ''ל הוט מובייל / צילום: רמי זרנגר

על רקע השלמת הרכישה: מנכ"ל הוט מובייל אילן ברוק החליט לסיים את תפקידו לאחר שבע שנים

לאחר שבע שנים בתפקיד מנכ"ל הוט מובייל, הודיע אילן ברוק על פרישתו מהתפקיד וכי ימשיך לכהן עד השלמת מכירת הוט מובייל לדלק ישראל, קיסטון ובנק לאומי ● בתקופת כהונתו החברה חצתה את רף 2 מיליון המנויים והציגה צמיחה בהכנסות וברווחיות

מצביעה בקלפי. פוטנציאל מטעה במיוחד / צילום: שלומי יוסף

"יש יחסי תן וקח מתחת לשולחן": מה הציבור לא יודע על מכוני הסקרים

מכוני הסקרים המתפרסמים בערוצי החדשות עובדים לא אחת במקביל גם עם מפלגות ופוליטיקאים, כיועצים אסטרטגיים או כמבצעי סקרים פנימיים עבורם - קשר כפול שכמעט ואינו מגיע לידיעת הצופה בבית ● מדוע האפשרות של ניגוד עניינים לא גלויה למצביעים, והאם בשוק קטן ומצומצם יש אפשרות אחרת? ● מאחורי הסקרים, בחירות 2026 

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה חיובית בת"א; אורמת זינקה ב-9% פאלו אלטו השילה 4%

ת"א 35 עלה ב-0.3% במחזור ענק ● אורמת עקפה את הצפי ומעלה תחזיות ● מניות השבבים המקומיות יורדות בהתאם למגמה בארה"ב ● פאלו אלטו מצטרפת הערב למדדים המובילים

דניאל כהן, מנכ''ל ושותף בקבוצת הפיננסים פרופיט / צילום: ענבל מרמרי

מנכ"ל פרופיט מזהיר מהטרנדים ומהטעויות שהחוסכים עושים בניהול הפנסיה

התחרות בגמל מתחממת ובמקביל גם אפיקי המסחר העצמאי צומחים במהירות ● דניאל כהן, מנכ"ל קבוצת פרופיט, עושה סדר בטרנדים החמים כמו "פמילי אופיס" ו–IRA, ומסביר למה מהפכת הבינה המלאכותית רק מחזקת את המומחים ולא מחליפה אותם ● "המסלול לצמיחה פיננסית", סדרת מפגשים בשיתוף פרופיט

מטוס אל על בנמל תעופה ניוארק, ניו ג'רזי / צילום: Shutterstock

מסמך של רשות המסים חושף לראשונה: קפיצה במספר העשירים שעוזבים את ישראל, במיוחד בתחומים הללו

מחקר חדש של רשות המסים שהגיע לידי גלובס מצביע על שינוי חד בפרופיל הישראלים שעוברים לחו"ל: שיעור העוזבים מהעשירון העליון עלה בכ־80%, ומספר היוצאים מענפי ההייטק והבריאות יותר מהוכפל • המס ששילמו העוזבים לפני יציאתם הגיע לכ־1.2 מיליארד שקל בשנה • במקביל, הוכפל מספר המדווחים על הוצאת יותר מחצי מיליון שקל מישראל

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

אחרי חודשים של מאבק: אפולו משתלטת על ענקית התעופה הבריטית

קרן ההשקעות האמריקאית תשלם 5.7 מיליארד ליש"ט עבור איזי ג'ט, לאחר שעקפה ברגע האחרון יריבה נוספת במאבק השתלטות שנמשך חודשים ● הרוכשת תצטרך לעמוד בכללי הבעלות בתעופה בבריטניה ובאירופה

זום גלובלי / צילומים: AP,רויטרס

שלוש זירות ב־48 שעות: קוריאה הצפונית מאותתת - פנינו להסלמה

פיונגיאנג מחריפה את הטון מול יפן ומעמיקה את הסיוע לרוסיה • מועמד פרו־פלסטיני גבר על מועמדת של AIPAC במישיגן • ויוצר התוכן שנרצח במהלך שידור חי במקסיקו ● זום גלובלי

נתב''ג עמוס (ארכיון) / צילום: גלובס

חברות תעופה חוזרות לארץ, ונתב"ג ביום העמוס ביותר מתחילת הקיץ

בנתב"ג צפוי היום העמוס ביותר בקיץ עם כ-101 אלף נוסעים ● ביולי האחרון עברו בנתב"ג כ-2.3 מיליון נוסעים ורשמו עלייה של 37% לעומת השנה שעברה ● חברות תעופה בינלאומיות ממשיכות לחזור לישראל - ומי החברה שדוחה את חזרתה

נובה על מסכי הנאסד''ק. הדרישות יכבידו על הישראליות שנסחרות בוול סטריט / צילום: Nasdaq, Inc.

נובה עקפה את תחזית ההכנסות והרווח בוול סטריט: "המשך גידול בנתח שוק"

תוצאות שיא לנובה ברבעון השני: עקפה את תחזיות ההכנסות והרווח בשוק, הציגה תחזית אופטימית לרבעון הבא והמניה מגיבה בעליות בטרום-מסחר בוול סטריט • המנכ"ל: "הישגים הנגזרים מהתרחבות נתח השוק והעמקת שיתופי הפעולה"

איור: Shutterstock

סודוקו כנראה לא יציל את המוח שלכם. אז מה כן?

מחקר גדול שפורסם לאחרונה הגיע למסקנה אופטימית: בני 70 ו־80 יכולים לשפר את יכולותיהם הקוגניטיביות ממש כמו צעירים ● אלא שההבטחה מעוררת מחלוקת: האם אימוני מוח באמת משפרים את תפקוד המוח כולו, או שהמפתח נמצא בכלל במקום אחר? ● על דבר אחד כולם מסכימים: התפיסה שהמוח בהכרח מידרדר עם הזמן כבר לא רלוונטית