גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שכונת נווה יהושע, ר"ג: "האטרקטיביות נובעת מההתחדשות העירונית והמיקום"

קרבה למרכז, אורבניות לצד שטחים ירוקים, שפע מבני ציבור והקו הסגול של הרכבת הקלה שבדרך ● כל אלו הופכים את שכונת נווה יהושע שברמת גן ליעד התחדשות עירונית ● בקרוב יוקם בה פרויקט הפינוי בינוי "new רמת גן", הכולל שלושה מגדלי מגורים חדישים

פרויקט רמת גן new. דגש על קהילתיות ואיכות החיים / הדמיה: sharpen
פרויקט רמת גן new. דגש על קהילתיות ואיכות החיים / הדמיה: sharpen

הכתבה בשיתוף ענב

שכונת נווה יהושע ברמת-גן, בה מתגוררים כ-7,000 תושבים, עוברת בעשור האחרון מתיחת פנים. במהלך תקופה זו החלו להיעלם לאיטם הבניינים הישנים בשכונה הוותיקה; אלו הולכים ומתחלפים בבנייה רוויה חדישה ומודרנית לצד פיתוחן של גינות ציבורית, שטחים ירוקים ושבילי הליכה ואופניים, המוקמים לטובת האוכלוסייה הצעירה והחזקה המגיעה לשכונה המתחדשת.

מה גורם למהפך המדובר? ראשית נתחיל במיקומה האסטרטגי - השכונה ממוקמת בדרום מזרח רמת גן בסמיכות לציר אלוף שדה בואכה דרך השלום בתל אביב. המשמעות היא שבזמן קצר ניתן להגיע לאזורי התעסוקה הגדולים של מתחם עזריאלי בתל אביב או מתחם הבורסה ברמת גן. באותה נשימה ניתן לנסוע מנווה יהושע דרומה וצפונה דרך כביש 4 הסמוך. בנוסף, הקו הסגול העתידי של הרכבת הקלה צפוי לעבור במחלף אלוף שדה ולהגביר עוד יותר את הנגישות אל השכונה.

שנית, חווית המגורים - נווה יהושע ממוקמת בסמיכות רבה לאזור כפר המכבייה והפארק הלאומי ברמת גן. כך שתושביה נהנים גם משטחים ירוקים וגם מאורבניות. גורם נוסף במשוואה הוא הוותק של השכונה - שמשופעת במבני ציבור כמו קופות חולים, סניף דואר, טיפת חלב, גני ילדים ובתי ספר. על כן הדיירים החדשים, כמו גם ילדיהם, לא ייאלצו להתרחק לשם קבלת שירותים בסיסיים מהשכונה.

נתוני פתיחה אלו, לצד הפיתוח המסיבי שעוברת נווה יהושע מתבטאים כמובן במחירי הדירות בשטחה, המטפסים בין היתר עקב כניסתן של משפחות צעירות וחזקות לשכונה.

לפרטים נוספים על פרויקט "new רמת גן", בנווה יהושע הקליקו כאן>>

"ליהנות מקהילתיות בריאה"

אחד הפרויקטים המסקרנים בשכונה הוא פרויקט הפינוי בינוי "new רמת גן" של חברת ענב. במסגרתו ייבנו 3 מגדלי מגורים יוקרתיים על שטח של כ-5 דונם ברחוב הררי 4-14 בשכונה, במקום 6 בניינים ישנים. כל מגדל יתנשא לגובה של 21 קומות, הוא יכלול לובי מפואר ושטחים משותפים לרווחת הדיירים, לרבות חדר כושר משוכלל, חדרי עבודה מודרניים וחללים למגוון אירועים. הפרויקט מציע מגוון רחב של דירות חדישות בנות 2.5, 3, 4 ו-5 חדרים לצד מיני פנטהאוזים ופנטהאוזים. בנוסף, בתווך בין הבניינים יוקם פארק ירוק שישתרע על כדונם וחצי לרווחת הדיירים בשכונה.

שכונת נווה יהושע, מבט ממערב למזרח. נגישות לאזורי תעסוקה / הדמיה: sharpen

"ניתוח שלנו של נכסים הממוקמים לצד צירי תחבורה עתידיים ראשיים, בטח כאלו המצויים בקרבה לתחנות הרכבת הקלה, מעלה שערכם עלה ב-10-15 אחוז, מה שעשוי לקרות גם בשכונת נווה יהושע, שבקרבתה צפוי לעבור הקו הסגול של הרכבת הקלה", אומר עירון בציר, סמנכ"ל השיווק בחברת ענב. "בנוסף, הדירות הנמכרות בפרויקט כעת הן במחיר למ"ר אטרקטיבי יותר משכונות סמוכות. המשמעות של שני נתונים אלו היא שמשקיע שירכוש דירות בפרויקט עשוי להשביח את כספי השקעתו הראשונית. בעצם יש כאן הזדמנות, שבעיני מהווה השקעה שקורצת למשקיעים".

הוא מוסיף כי "אנו רואים בשכונת נווה יהושע התעוררות גדולה מאד מבחינת התחדשות עירונית גם בגלל המיקום שלה ולכן סימנו אותה כיעד אטרקטיבי". ענב מקדמת באופן עצמאי ובשיתוף חברות אחרות פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית, המונים למעלה מ-15 אלף יחידות דיור בשטח כולל של כ-2.5 מיליון מ"ר בכל רחבי הארץ.

- אתם עומדים לבנות כל בניין בנפרד?

"לא. אנו בונים את שלושת הבניינים בצורה הוליסטית, הם יוקמו בבת אחת. התפיסה ההוליסטית תתבטא לא רק בבנייה עצמה, אלא גם במה שיקרה לאחר האכלוס. הפרויקט נבנה כמתחם שיאופיין בשיתופיות וקהילתיות, בשלושת הבניינים יפעלו חדרי כושר, חדרי דיירים משותפים וחלל עבודה משותף. כמו כן, בכל בניין יוקם גן ילדים עירוני שישרת את ילדי המגדל. כך הדיירים ייהנו לא רק מאיכות חיים גבוהה אלא גם מקהילתיות בריאה.

"בחזון שלנו אנו רואים את ההורים מלווים את ילדיהם בבוקר לגן שנמצא בקומת הקרקע של הבניין, הולכים מרחק הליכה קצר לתחנת הרכבת הקלה, נוסעים בה לעבודתם בתל אביב וחוזרים הביתה בסוף יום העבודה. המשמעות היא שאין פקקים ולחץ בבוקר, ואפשר להגיע לעבודה ברוגע ולחזור מוקדם הביתה לבלות עם הילדים בפארק שמתחת לבית".

- מהו סטטוס הפרויקט?

"בעוד כחודש נצא לשיווק במחירי פריסייל והצפי הוא ששלושת הבניינים יהיו מוכנים לאכלוס ב-2024".

לפרטים נוספים על פרויקט "new רמת גן", בנווה יהושע הקליקו כאן>>

עוד כתבות

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

נייס עקפה את התחזיות ומזנקת בת"א ובמסחר המוקדם בוול סטריט

חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן, מעט טוב יותר מאשר בשנה שהסתיימה ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א; הדולר מתחזק מול השקל

מדד ת"א 90 יורד בכ-1.7%, ת"א 35 מאבד מערכו כ-0.5% ● נייס מזנקת בכ-12% לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים ● עדכונים שוטפים

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

"הרבעון החזק ביותר בתולדות למונייד": המניה מזנקת אחרי הדוחות

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ●אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין