גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גורן היה מזועזע": החוקר שגרם לשופט בדימוס לעזוב את בוררות המיליארדים

אורי גורן, נשיא המחוזי בדימוס, ששימש כבורר בסכסוך בין משה ומנדי גרטנר לבין המיליארדר דן גרטלר, התפטר לאחרונה מתפקידו • זאת, לאחר שגילה כי משה גרטנר שכר חוקר פרטי, אחיו של אפי נוה, כדי לברר עליו מידע • "גורן נפגע מהטלת הספק ביושרתו ומעצם שכירת החוקר"

השופט בדימוס אורי גורן / צילום: שלומי יוסף
השופט בדימוס אורי גורן / צילום: שלומי יוסף

נשיא המחוזי לשעבר, השופט בדימוס אורי גורן, נקלע לעין הסערה בסכסוך על מאות מיליוני דולרים בין אנשי העסקים והיהלומנים משה ומנדי גרטנר לבין המיליארדר והיהלומן דן גרטלר.

התנהגות חריגה וחסרת תקדים של צד להליך בוררות הביאה את השופט בדימוס, אורי גורן, להתפטר בראשית החודש מתפקידו כבורר. זאת, לאחר 11 שנים שבהן שימש כבורר בסכסוך הקשה והיצרי בין האחים גרטנר לגרטלר. הסיבה: משה גרטנר נקט צעד מרחיק לכת ושכר את החוקר הפרטי צביקה נוה, לאסוף על השופט בדימוס מידע בדבר התנהגות פסולה. זאת, כדי להביא לפסילתו מתפקיד הבורר.

נוה הוא אחיו של אפי נוה, לשעבר ראש לשכת עורכי הדין. צביקה נוה הוא הבעלים של חברת המודיעין CGI יחד עם יעקב פרי, לשעבר ראש השב"כ. המידע כי חוקר פרטי מקיים חקירה על השופט בדימוס עשתה את דרכה לגרטלר. האחרון שלח הודעה לגורן על העניין יחד עם תצהירו של החוקר הפרטי נוה.

גורמים המעורים בפרטי המקרה אמרו לגלובס כי כאשר המידע אודות החוקר הפרטי הובא בפני גורן הוא היה מזועזע. גורן בן ה-82 נפגע מהטלת הספק ביושרה שלו ומעצם שכירת החוקר. הוא כיהן כשופט במשך 28 שנים ובתפקידו האחרון שימש כנשיא בית המשפט המחוזי בת"א עד שפרש בשנת 2009. עד היום גורן מוערך מאוד בקהילה המשפטית ובתקופת שיפוטו נחשב לשופט מקצועי בתחום המסחרי. הוא בעל שם בתחום המשפט האזרחי וכתב ספרים המצוטטים בפסיקות בית המשפט העליון. לאחר פרישתו שימש כנשיא בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל.

גורן לא רצה להתפטר מהבוררות, הוא הבין את המשמעות האדירה שיש להתפטרותו. זאת, מאחר שהיא עלולה להביא לכך שכל ההליך ארוך-השנים שנעשה עד היום יירד לטימיון. אולם הגורמים ששוחחו עם גלובס אומרים שגורן לא ראה ברירה אחרת אלא להתפטר בשל המצב שבו העמידו אותו האחים גרטנר.

משה גרטנר. מתנגדים למינוי בורר חדש ומעוניינים בהעברת ההליך לבית המשפט / צילום: שלומי יוסף

פגישת "הארבעה" והבורר גורן

לפי המידע שבידי גלובס, לאחר שנודע לו על המעקב אחריו, כינס גורן את עורכי הדין של הצדדים. מטעמם של האחים גרטנר - אלקס הרטמן ממשרד ש.הורביץ ורון ברקמן; ומטעמו של גרטלר - ד"ר דורי קלגסבלד ובעז בן צור.

גורן רצה לוודא שעורכי הדין של האחים לא היו חלק מהרעיון לשכור את החוקר הפרטי נגדו. "כל מה שנעשה בפגישת הארבעה נועד להסיר חשד מפרקליטי גרטנר וכן למצוא פתרון מעשי למשבר שנוצר", כתב גורן לעו"ד הרטמן. בפגישה מסרו עורכי הדין של האחים גרטנר כי לא ידעו על החוקר הפרטי.

הגורמים המעורים במקרה אומרים לגלובס כי גורן הרגיש כי הוא לא יוכל לקבל החלטה בבוררות לאחר התנהגותם של האחים כלפיו. גורן אמר כי הוא חש "משוא פנים ולא יכול לדון בבוררות באופן אובייקטיבי", ולכן ביקש להתפטר.

הליך הבוררות מתקיים מאז 2010 בפני גורן בנוגע להלוואה של 600 מיליון דולר שהעבירו האחים גרטנר לגרטלר בשנים 2005-2008 ובנוגע לשורה של טענות להפרות הסכמים ומצגי שווא. האחים טוענים לנזק של 1.6 מיליארד דולר בעקבות מתן ההלוואה. גרטלר טוען להוצאות בשותפות בהיקף של 400 מיליון דולר. במסגרת הבוררות התקיימו 72 דיונים, נכתבו 10,000 עמודי פרוטוקול והושקעו מיליונים.

עו"ד בן צור. חשש בלתי מבוסס לניגוד עניינים / צילום: שלומי יוסף

חוקר פרטי ב-50 אלף דולר


מהתצהיר שהגיש נוה לבורר עולה, כי משה גרטנר פנה אליו וביקש לערוך בירור בקשר ליחסים בין גורן לבין עו"ד בן צור (בא כוחו של גרטלר). זאת, לאור מידע שהעביר לו עו"ד יוסי כהן, פרקליטה של משפחת נתניהו. גרטנר אף ביקש להרחיב את החקירה על השופט ולבדוק מידע בנוגע לבת זוגו של גורן, עו"ד אורנה גונן-גלזר, ובנוגע לעוזר המשפטי שנשכר לסייע לגורן בהליך הבוררות.

בהודעה שהגיש גרטלר נכתב כי "משה גרטנר הסביר לחוקר הפרטי כי הוא מבקש להיערך לאפשרות שפסק הבורר של השופט גורן לא ימצא חן בעיניו, שאז הוא יבקש לפסול את הבוררות. לשם כך הוא נדרש לראיות שיאפשרו לו לפסול את פסק הבורר גורן, אם זה לא ימצא חן בעיניו. גרטנר שכר את שירותיו של החוקר הפרטי צביקה נוה, שלו שילם סכום של 50 אלף דולר לביצוע המשימה".

עוד צוין במכתב לבורר כי גרטנר מיקד את חיפוש הראיות להתנהגות הפסולה של גורן בקשר שלו עם עו"ד בן צור, ולהשגת ראיות דרך פגישות עם בת זוגו של השופט.
מדוע נשכר החוקר הפרטי? על כך הצדדים חלוקים. לטענת גרטלר, משה גרטנר שכר את החוקר הפרטי לצורך סחיטה עתידית של גורן. זאת, לאחר שהאחים הבינו שטענתם בתביעת הבוררות צפויה להידחות. מטעמו של דן גרטלר נמסר כי "ארבעת עורכי הדין מהבכירים בעולם המשפט בישראל, אשר מייצגים את שני הצדדים - עוה"ד קלגסבלד, בן צור, הרטמן וברקמן - טוענים כי לא ראו מעולם התנהלות מסוג זה, וארבעתם הסכימו פה אחד על ההתפטרות של גורן".

במכתב ששלח עו"ד קלגסבלד (בא כוחו של גרטלר) לעו"ד הרטמן (בא כוחם של הגרטנרים) נטען, כי משה רטנר שכר את החוקר הפרטי כדי "לאסוף מידע אודות הנשיא בדימוס גורן, אודות בת זוגו ואודות העוזר המשפטי שלו, וקשר קשר עם החוקר הפרטי להקליט את בת זוגו של הנשיא גורן אומרת אמירות מפלילות אודות הנשיא ואודות עו"ד בן צור". עוד נכתב במכתב כי "מידע זה נועד לשמש את משה גרטנר לפסול את פסק הבורר לאחר שיינתן פסק הבורר, אם זה לא ימצא חן בעיניו".

נווה. נשכר ע"י הגרטנרים להשיג מידע על גורן / צילום: איל יצהר

ההמלצה של נתן אשל

האחים גרטנר טוענים מצדם כי פעלו באופן תמים. כך עולה מבקשה שהגישו האחים לביהמ"ש למינוי בורר חליפי במקום גורן. בבקשה זו נכנסת לפרשה עוד דמות מעניינת ומוכרת - נתן אשל, מקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, המיודד עם משה גרטנר. לפי הבקשה, במסגרת שיחה בין השניים באוגוסט 2019 המליץ אשל לגרטנר לשוחח עם עו"ד יוסי כהן בנוגע לבוררות שגם בה משמש גורן כבורר. מדובר בבוררות המתקיימת בין גרטנר לבין עזבונו של עו"ד יעקב וינרוט המנוח.

עו"ד כהן. מסר מידע שגוי לגרטנרים על גורן / צילום: שלומי יוסף

לפי הבקשה, גרטנר שוחח עם עו"ד כהן, שסיפר לו על בוררות נוספת שבה כיהן גורן כבורר. עו"ד כהן סיפר כי "בעבר ניהל בוררות בפני כבוד השופט גורן, כאשר הצד השני יוצג ע"י עו"ד בעז בן צור, וכי הבוררות בוטלה לאחר שהועלו על ידיו טענות לקשרים בין הבורר גורן לבין עו"ד בן צור".

בדיעבד התברר לאחים גרטנר כי אין כל שחר לטענה זו, וכי גורן התפטר באותו ההליך מסיבות אחרות. גורן עצמו התייחס להתפטרותו בתיק זה במכתב שכתב לבא כוחם של האחים, שבו הסביר: "מובהר בזה כי בשנת 2014 בבוררות חסויה הוברר כי כנגד אחד הצדדים הוחלט להגיש כתבי אישום מטעם רשות ני"ע. בנסיבות אלה נבצר היה, לדעתי, להמשיך בבוררות מסחרית, וכך החלטתי למרות התנגדותו של עו"ד בן צור".

לטענת האחים גרטנר, נוכח רגישות המידע, שכרו השניים את שירותיו של נוה על מנת לבדוק את העובדות בנוגע להתפטרות גורן מאותה בוררות. האחים מנסים להצדיק את פעולתם החריגה כלפי השופט, בכך שבמדובר ב"טענות רגישות אשר חייבו עריכת בירור מקדים על מנת לוודא אם יש בהן ממש".

אשל. המליץ לאחים גרטנר לפנות לעו"ד כהן / צילום: אוריה תדמור

בקשה למינוי בורר חליפי

על הפעלת החוקר הפרטי על ידי האחים משה ומנדי גרטנר כנגד השופט בדימוס אורי גורן, צפויים, ככול הנראה, לשלם ביוקר כל המעורבים בבוררות בין הגרטנרים לדן גרטלר. הליך של 11 שנים שעלה הון עתק לכל הצדדים נבלם והמשכו לוט בערפל בשלב זה. הצדדים נמצאים בנקודה בעייתית מאוד. בתיק הוגשו סיכומי הצדדים, לאחר שנשמעו עדויות רבות, הוגשו חוות דעת ונערכו 72 ישיבות. חלק מהעדים שהעידו נפטרו במרוצת השנים, בהם עו"ד יעקב וינרוט ז"ל.

ביום ראשון השבוע הגישו האחים גרטנר המרצת פתיחה למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א ובקשתם היא למנות בורר חליפי במקום גורן. זאת, על מנת לקיים בוררות מחוץ לכותלי בית המשפט, כפי שהתקיימה עד עכשיו. במסגרת הבקשה מציעים האחים גרטנר למנות את השופטים בדימוס צבי זילברטל, יצחק ענבר ויוסף (ספי) איילון.
דן גרטלר מתנגד והוא צפוי לבקש לקיים את ההליך בפני בית המשפט. מקבוצת גרטלר נמסר כי "מינוי בורר חדש בגלל ניסיון הסחיטה מצד האחים גרטנר משמעותו הוצאה של עוד מיליוני דולרים לשני הצדדים ועוד כ-11 שנים של מתן עדים ועדויות. אנו סמוכים ובטוחים כי הם לא יגיעו להליך הבוררות המחודש בנפש חפצה, ולכן אנו דורשים לפנות למערכת המשפט ולא למנות בורר חדש אשר יהיה מאוים באותה המידה מניסיון העבר".

הרקע לסכסוך: שותפות הנחושת שהתפרקה על רקע המשבר הכלכלי ב-2008

הרקע לסכסוך בין היהלומנים משה ומנדי גרטנר לבין היהלומן והמיליארדר דן גרטלר הוא שותפות עסקית שהייתה ביניהם מאמצע שנות האלפיים. באותן שנים רכש גרטלר, בשותפות עם איל-ההון בני שטיינמץ, כמה מכרות נחושת וקובלט מהממשלה בקונגו. גרטלר הפך די במהרה לאחד מאנשי העסקים המקושרים בקונגו, והוא פיתח ידידות עמוקה עם מנהיג המדינה באותה תקופה, ג'וזף קבילה.

גרטלר ושטיינמץ הקימו את חברת מכרות הנחושת "ניקנור", שאליה הצטרפו בהמשך האחים גרטנר. האחים הם יהודים חרדים שמתגוררים בלונדון, שנחשבו למקורבים לפוליטיקאים בכירים במפלגת "דגל התורה", בהם ח"כ יעקב ליצמן, כיום שר השיכון. לפי הפרסום ב"הארץ", מי שתיווך בין גרטלר לאחים גרטנר היה עו"ד יעקב וינרוט, ששימש גם כפרקליטו של רה"מ בנימין נתניהו.

בתחילת דרכה, ניקנור שגשגה והצליחה. ביולי 2006 גייסה החברה בשוק ההון בלונדון, 400 מיליון דולר לפי שווי חברה של 1.5 מיליארד דולר. לפי פרסום בגלובס מיום ההנפקה, נחושת - המתכת שאותה הפיקה ניקנור במכרות השונים בקונגו - נחשבה לסחורה העיקרית המיוצאת מקונגו, ולגורם העיקרי לצמיחה בכלכלת המדינה.

אלא שעל רקע המשבר הכלכלי של 2008, והירידות במחירי חומרי הגלם, נפגע מצבה הכלכלי של השותפות "ניקנור", ובסופו של דבר היא נרכשה על-ידי ענקית הכרייה השווייצרית "גלנקור". אז גם הסתיימה השותפות העסקית בין גרטלר לאחים גרטנר, ובטונים צורמים. האחים טענו כי בתקופת השותפות, לקח מהם גרטלר מאות מיליוני שקלים שלא בצדק. גרטלר הכחיש את הטענות נגדו, והעלה טענות משלו נגד האחים גרטנר והתנהלותם.

מאחר שהצדדים הניצים רצו לשמור על הסכסוך ביניהם בחשאיות, הוא הועבר להליך בוררות בפני שופט המחוזי (בדימוס) אורי גורן, אחד מהבוררים המובילים במדינה. לפי ההערכות, גורן גובה בין 2,000 ל-2,500 שקל לשעת בוררות; והליך הבוררות המדובר התמשך על פני 11 שנים.

עוד כתבות

לא רק בגבול סוריה: המשבר בין טורקיה לישראל הופך להיות גלוי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● דרום קוריאה מחמשת את מצרים בסוללת אריטלריה שנועדה להרתיע את ישראל ● התחרות בין טורקיה לישראל הופכת גלויה בשל המצב השברירי בגבול סוריה ושיתוף הפעולה המתהווה של ישראל, קפריסין ויוון ● לקראת כניסת זוהרן ממדאני לתפקיד, עיריית ניו יורק מפרסמת לראשונה דוח על אנטישמיות ● כותרות העיתונים בעולם

מיכל עבאדי-בויאנג'ו / צילום: איליה מלינקוב

ועדת המינויים אישרה: מיכל עבאדי-בויאנג'ו חוזרת לתפקיד החשבת הכללית

ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה אישרה את בחירתה של מיכל עבאדי-בויאנג’ו לתפקיד החשבת הכללית במשרד האוצר ● במקביל, בכוונת שר האוצר להביא לאישור הממשלה גם את מהרן פרוזנפר לתפקיד ראש אגף התקציבים

האחים אבי, רפי וג'ו נקש / צילום: יח''צ

מנכ"ל קבוצת נקש: אבי נקש רודף אותי אישית, חשתי נבגד, ונישואיי התפרקו

אבי חורמרו הגיש תשובה לתביעה שהגיש נגדו אבי נקש על סך 65 מיליון שקל ● מי שניהל את עסקי הקבוצה, הכוללת את נמל אילת וארקיע, טוען כי הזכויות שקיבל אושרו ע"י האחים ג'ו ורפי נקש ● עוד טען כי השיב לקבוצה כספים בהתאם להסכם הפשרה מ-2024

נמל אילת / צילום: שלומי יוסף

המדינה דוחה את בקשת נמל אילת להארכת תקופת ההפעלה

מנכ"לי משרדי התחבורה והאוצר שלחו מכתב תגובה להנהלת נמל אילת, ובו דחו את בקשתה להארכת תקופת ההסמכה להפעלה פרטית - בשל אי-עמידה ביעדי הפעילות ● המכתב מנגיעה בעקבות הפנייה אתמול של הנהלת נמל אילת, בה נטען כי המדינה מתעלמת מנסיבות חריגות של הנמל כגון משבר השיט בים האדום ותקיפות החות'ים

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

תרחיש לא צפוי: המדינות שהורידו ריבית, ועכשיו בדרך להעלות אותה בחזרה

המגמה הגלובלית בחצי השני של 2025 הייתה של הורדת ריבית, אולם כעת בשוק יש כבר מי שמתמחרים העלאות ריבית מחודשות ב־2026 בכלכלות שונות ● בין הסיבות: עלייה בביקושים שיכולה לחמם בחזרה את האינפלציה, וכן סוגיות כמו המכסים והגבלות הגירה

OnePlus 15 / צילום: יח''צ

המכשיר שמביס את האייפון באחד המאפיינים הכי חשובים

סמארטפון הדגל הסיני החדש, OnePlus 15, מביא בשורה ענקית בסוללה שמחזיקה מעמד לפחות יום וחצי ומציג ביצועים טובים ● לעומת זאת, מערך הצילום לא מתחרה בענקיות השוק

שנה מצוינת בבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

שיא של 16 שנה: אלו התשואות של קרנות ההשתלמות וקופות הגמל ב-2025

חודש דצמבר הסתכם בתשואה של כ-1% במסלולים הכלליים, כך לפי בית ההשקעות מיטב ● כפי שהוערך בגלובס, בשנה כולה החוסכים במסלולים הכלליים צפויים ליהנות מתשואה של 15% ובמסלולי המניות מ-25% ● מנגד, מסלולי ה-S&P 500 אכזבו עם תשואה של פחות מ-4%. הסיבה העיקרית: זינוק של מעל 50% בבורסה בת"א

ארי קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים / צילום: איל יצהר

הבכירים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות: מנכ"ל הקבוצה, יו"ר חברת הביטוח ומנהלת אגף הבריאות

מנכ"ל חברת ההחזקות ארי קלמן, יו"ר חברת הביטוח יהודה בן אסייג והמשנה למנכ"ל ומנהלת אגף הבריאות אורית קרמר נחקרו ביום שלישי בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות בהסתדרות "יד לוחצת יד" ● לפי המשטרה, מנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

ענקיות הפיננסים העולמיות / עיצוב: אלישע נדב

בית ההשקעות הגדול בעולם: תשכחו כל מה שידעתם על פיזור

בבלקרוק מעריכים כי השקעת ההון האדירה בתשתיות AI ב־2026 תשפיע על הכלכלה כולה ● בגולדמן זאקס צופים האצה בצמיחה העולמית אך מזהירים מסיכונים מכיוון שוק התעסוקה האמריקאי ● ובבנק אוף אמריקה מסמנים פוטנציאל במגזרי האנרגיה והביטחון ● התחזיות של ענקיות הפיננסים ל־2026, פרויקט מיוחד 

שגיא דקל חן בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: צילום מסך יוטיוב

איש לא נותר אדיש לשגיא דקל חן, והפרסומת של מזרחי טפחות היא הזכורה ביותר

הפרסומת האהובה ביותר זה השבוע השני ברציפות שייכת לפרטנר, שלישיית "מה קשור" וסטטיק, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, ההשקעה הגדולה ביותר שייכת ל–HOT, כ–3 מיליון שקל

עצות פרקטיות מכתבות חזית המדע / צילום: Shutterstock

איך להישאר חדים בגיל 80 ומה כדאי להכניס לחוזים: 15 עצות שקיבלנו מחוקרים השנה

חוקר המוח שהסביר מה מכשיל בני אדם במלחמות, המומחית שהזהירה מקבלת החלטות תחת לחץ, החוקרת שגילתה מה נותן לנו משמעות בחיים, זוכה הנובל שרוצה לשנות את כללי המשחק בכלכלה, והתובנה האופטימית שכדאי להפנים ● אלה העצות שאספנו השנה מהמרואיינים שלנו במדור "חזית המדע"

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

המדינה לבג"ץ: אין עילה להתערבות בהחלטה להרחיב את הפטור ממע"מ על יבוא אישי

לאחר עתירת איגוד לשכות המסחר נגד העלאת תקרת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, המדינה משיבה לבג"ץ וטוענת כי אין לו סמכות להתערב בחקיקה מסוג זה ● בין היתר נכתב כי שר האוצר סמוטריץ' "בחן מגוון של שיקולים מקצועיים" בטרם קיבל את ההחלטה

יוסי אבו, מנכ''ל ניו-מד אנרג'י / צילום: כדיה לוי

רשות המסים נגד ענקית הגז הישראלית: שלמו עוד 198 מיליון דולר

חברת הגז הישראלית ניו-מד אנרג'י, השותפה הגדולה ביותר במאגר לוויתן, נדרשת לשלם תוספת מס בשיעור כ-198 מיליון דולר לשנות המס 2019-2020 ● רשות המסים קבעה כי ההכנסה החייבת של החברה גבוה במאות מיליוני דולרים מההכנסות עליהן דיווחה

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

מינהל התכנון רשם שיא באישור יחידות דיור, אך רובן יישארו על הנייר

מינהל התכנון פרסם את נתוני השנה החולפת, בו מוצגים הפעילות בתחומי הדיור, התשתיות, התחבורה והשטחים הפתוחים ● מהנתונים בתחום הדיור, עולה כי מוסדות התכנון הציגו ביצועים שגבוהים ב-80% מהיעד הממשלתי שעמד על אישור 125 אלף דירות ● פער זה מתקרב כבר למיליון דירות, שלפי קצב הבנייה הנוכחי מספיק ל-15 שנים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

חשיפה: המדריך של מטא להורדת לחץ הרגולטורים בסוגיית ההונאות הפיננסיות

מסמכים פנימיים שנחשפים ברויטרס הלילה מראים את הטקטיקות של מטא - כולל מאמצים להעלים מודעות ולא להסירן כדי שמשתמשים לא ייפלו בפח, אלא לפי התחקיר – איך לגרום להן להיות "בלתי ניתנו למציאה" כשהרשויות מחפשות אותן ● המסמכים חושפים איך מטא מגנה על מיליארדי דולרים מהכנסות מפרסומים

טיל L-SPIKE 4X / אילוסטרציה: דוברות רפאל

נגמ"שים וטילים: הרכישה הגדולה של גרמניה, והקשר לרפאל

צבא גרמניה ברכישת ענק של 200 נגמ"שים עם משגרים מתוצרת רפאל ● חברת האוזניות מנתניה, שנסחרת בבורסה בניו יורק, החלה במכירת מערכות שמע טקטיות ללקוחה ביבשת אסיה ● וגם: הודו השלימה את המשלוח הראשון לצבא מרוקו של משוריינים במסגרת עסקה רחבה בין הצדדים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צבאות נאט''ו מרחיבים את הגיוס / עיצוב: אלישע נדב

צבאות אירופה מרחיבים את הגיוס: האם האזרחים יסכימו להילחם למען המולדת?

אחרי עשורים של שלווה מדינות אירופה משנות סדרי עדיפויות - ומסיטות תקציבים לעסקאות נשק ● אלא שבזמן שמחסני החירום מתמלאים, נחשפת החוליה החסרה: לוחמים ● בשנה הקרובה ייכנסו לתוקף תוכניות גיוס, והן יידרשו לשאלה הקשה: האם אזרחיהן מוכנים לשלם מחיר אישי בשדה הקרב? ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

זיו יעקובי, מנכ''ל אקרו נדלן / צילום: כדיה לוי

אקרו זכתה במכרז על מתחם חברת החשמל שבתל אביב ותקים מגדלי מגורים ותעסוקה

הקרקע נרכשה תמורת 255 מיליון שקל, מחיר הנמוך בכ-40 אחוז מהערכת השמאי של רמ"י, שעמדה על כ-430 מיליון שקל ● בהתאם לתכנון, תקים אקרו בשטח שלושה מגדלים ולהערכתה, שטח המגורים יעמוד על כ-12 אלף מ"ר, והשטחים המסחריים והתעסוקתיים יסתכמו לכ-36 אלף מ"ר

הקמפוס המתוכנן של אנבידיה בקריית טבעון. איך העובדים יגיעו? / הדמיה: באדיבות אנבידיה

הקמפוס אושר, אבל איך העובדים יצליחו להגיע למרכז החדש של אנבידיה בטבעון?

הקמת מרכז הפיתוח החדש של אנבידיה בקריית טבעון היא אחד המהלכים המשמעותיים ביותר לחיזוק התעסוקה בצפון בעשור האחרון ● אלא שהיעדר קישוריות למסילות הרכבת ותכנון ששם את הרכב הפרטי במרכז, מאיימים להשאיר את העובדים תקועים בכביש 6 ● האם המדינה תשכיל לייצר פתרון הוליסטי לפני שהקמפוס ייפתח ב־2031?

אילוסטרציה: Shutterstock

מיסוי, חוזים ו-AI: ההכרעות המשפטיות שיהדהדו גם ב-2026

הפסיקה של העליון שקידשה את הפורמליזם בדיני חוזים, אחרת שהבליטה פרשנות תכליתית, זו ששירטטה את גבולות ה- AI והכללים שהשתנו בנוגע לבעלי שליטה בחברות ציבוריות ● ארבע הכרעות משפטיות מהשנה שחלפה שישפיעו גם ב-2026