גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גורן היה מזועזע": החוקר שגרם לשופט בדימוס לעזוב את בוררות המיליארדים

אורי גורן, נשיא המחוזי בדימוס, ששימש כבורר בסכסוך בין משה ומנדי גרטנר לבין המיליארדר דן גרטלר, התפטר לאחרונה מתפקידו • זאת, לאחר שגילה כי משה גרטנר שכר חוקר פרטי, אחיו של אפי נוה, כדי לברר עליו מידע • "גורן נפגע מהטלת הספק ביושרתו ומעצם שכירת החוקר"

השופט בדימוס אורי גורן / צילום: שלומי יוסף
השופט בדימוס אורי גורן / צילום: שלומי יוסף

נשיא המחוזי לשעבר, השופט בדימוס אורי גורן, נקלע לעין הסערה בסכסוך על מאות מיליוני דולרים בין אנשי העסקים והיהלומנים משה ומנדי גרטנר לבין המיליארדר והיהלומן דן גרטלר.

התנהגות חריגה וחסרת תקדים של צד להליך בוררות הביאה את השופט בדימוס, אורי גורן, להתפטר בראשית החודש מתפקידו כבורר. זאת, לאחר 11 שנים שבהן שימש כבורר בסכסוך הקשה והיצרי בין האחים גרטנר לגרטלר. הסיבה: משה גרטנר נקט צעד מרחיק לכת ושכר את החוקר הפרטי צביקה נוה, לאסוף על השופט בדימוס מידע בדבר התנהגות פסולה. זאת, כדי להביא לפסילתו מתפקיד הבורר.

נוה הוא אחיו של אפי נוה, לשעבר ראש לשכת עורכי הדין. צביקה נוה הוא הבעלים של חברת המודיעין CGI יחד עם יעקב פרי, לשעבר ראש השב"כ. המידע כי חוקר פרטי מקיים חקירה על השופט בדימוס עשתה את דרכה לגרטלר. האחרון שלח הודעה לגורן על העניין יחד עם תצהירו של החוקר הפרטי נוה.

גורמים המעורים בפרטי המקרה אמרו לגלובס כי כאשר המידע אודות החוקר הפרטי הובא בפני גורן הוא היה מזועזע. גורן בן ה-82 נפגע מהטלת הספק ביושרה שלו ומעצם שכירת החוקר. הוא כיהן כשופט במשך 28 שנים ובתפקידו האחרון שימש כנשיא בית המשפט המחוזי בת"א עד שפרש בשנת 2009. עד היום גורן מוערך מאוד בקהילה המשפטית ובתקופת שיפוטו נחשב לשופט מקצועי בתחום המסחרי. הוא בעל שם בתחום המשפט האזרחי וכתב ספרים המצוטטים בפסיקות בית המשפט העליון. לאחר פרישתו שימש כנשיא בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל.

גורן לא רצה להתפטר מהבוררות, הוא הבין את המשמעות האדירה שיש להתפטרותו. זאת, מאחר שהיא עלולה להביא לכך שכל ההליך ארוך-השנים שנעשה עד היום יירד לטימיון. אולם הגורמים ששוחחו עם גלובס אומרים שגורן לא ראה ברירה אחרת אלא להתפטר בשל המצב שבו העמידו אותו האחים גרטנר.

משה גרטנר. מתנגדים למינוי בורר חדש ומעוניינים בהעברת ההליך לבית המשפט / צילום: שלומי יוסף

פגישת "הארבעה" והבורר גורן

לפי המידע שבידי גלובס, לאחר שנודע לו על המעקב אחריו, כינס גורן את עורכי הדין של הצדדים. מטעמם של האחים גרטנר - אלקס הרטמן ממשרד ש.הורביץ ורון ברקמן; ומטעמו של גרטלר - ד"ר דורי קלגסבלד ובעז בן צור.

גורן רצה לוודא שעורכי הדין של האחים לא היו חלק מהרעיון לשכור את החוקר הפרטי נגדו. "כל מה שנעשה בפגישת הארבעה נועד להסיר חשד מפרקליטי גרטנר וכן למצוא פתרון מעשי למשבר שנוצר", כתב גורן לעו"ד הרטמן. בפגישה מסרו עורכי הדין של האחים גרטנר כי לא ידעו על החוקר הפרטי.

הגורמים המעורים במקרה אומרים לגלובס כי גורן הרגיש כי הוא לא יוכל לקבל החלטה בבוררות לאחר התנהגותם של האחים כלפיו. גורן אמר כי הוא חש "משוא פנים ולא יכול לדון בבוררות באופן אובייקטיבי", ולכן ביקש להתפטר.

הליך הבוררות מתקיים מאז 2010 בפני גורן בנוגע להלוואה של 600 מיליון דולר שהעבירו האחים גרטנר לגרטלר בשנים 2005-2008 ובנוגע לשורה של טענות להפרות הסכמים ומצגי שווא. האחים טוענים לנזק של 1.6 מיליארד דולר בעקבות מתן ההלוואה. גרטלר טוען להוצאות בשותפות בהיקף של 400 מיליון דולר. במסגרת הבוררות התקיימו 72 דיונים, נכתבו 10,000 עמודי פרוטוקול והושקעו מיליונים.

עו"ד בן צור. חשש בלתי מבוסס לניגוד עניינים / צילום: שלומי יוסף

חוקר פרטי ב-50 אלף דולר


מהתצהיר שהגיש נוה לבורר עולה, כי משה גרטנר פנה אליו וביקש לערוך בירור בקשר ליחסים בין גורן לבין עו"ד בן צור (בא כוחו של גרטלר). זאת, לאור מידע שהעביר לו עו"ד יוסי כהן, פרקליטה של משפחת נתניהו. גרטנר אף ביקש להרחיב את החקירה על השופט ולבדוק מידע בנוגע לבת זוגו של גורן, עו"ד אורנה גונן-גלזר, ובנוגע לעוזר המשפטי שנשכר לסייע לגורן בהליך הבוררות.

בהודעה שהגיש גרטלר נכתב כי "משה גרטנר הסביר לחוקר הפרטי כי הוא מבקש להיערך לאפשרות שפסק הבורר של השופט גורן לא ימצא חן בעיניו, שאז הוא יבקש לפסול את הבוררות. לשם כך הוא נדרש לראיות שיאפשרו לו לפסול את פסק הבורר גורן, אם זה לא ימצא חן בעיניו. גרטנר שכר את שירותיו של החוקר הפרטי צביקה נוה, שלו שילם סכום של 50 אלף דולר לביצוע המשימה".

עוד צוין במכתב לבורר כי גרטנר מיקד את חיפוש הראיות להתנהגות הפסולה של גורן בקשר שלו עם עו"ד בן צור, ולהשגת ראיות דרך פגישות עם בת זוגו של השופט.
מדוע נשכר החוקר הפרטי? על כך הצדדים חלוקים. לטענת גרטלר, משה גרטנר שכר את החוקר הפרטי לצורך סחיטה עתידית של גורן. זאת, לאחר שהאחים הבינו שטענתם בתביעת הבוררות צפויה להידחות. מטעמו של דן גרטלר נמסר כי "ארבעת עורכי הדין מהבכירים בעולם המשפט בישראל, אשר מייצגים את שני הצדדים - עוה"ד קלגסבלד, בן צור, הרטמן וברקמן - טוענים כי לא ראו מעולם התנהלות מסוג זה, וארבעתם הסכימו פה אחד על ההתפטרות של גורן".

במכתב ששלח עו"ד קלגסבלד (בא כוחו של גרטלר) לעו"ד הרטמן (בא כוחם של הגרטנרים) נטען, כי משה רטנר שכר את החוקר הפרטי כדי "לאסוף מידע אודות הנשיא בדימוס גורן, אודות בת זוגו ואודות העוזר המשפטי שלו, וקשר קשר עם החוקר הפרטי להקליט את בת זוגו של הנשיא גורן אומרת אמירות מפלילות אודות הנשיא ואודות עו"ד בן צור". עוד נכתב במכתב כי "מידע זה נועד לשמש את משה גרטנר לפסול את פסק הבורר לאחר שיינתן פסק הבורר, אם זה לא ימצא חן בעיניו".

נווה. נשכר ע"י הגרטנרים להשיג מידע על גורן / צילום: איל יצהר

ההמלצה של נתן אשל

האחים גרטנר טוענים מצדם כי פעלו באופן תמים. כך עולה מבקשה שהגישו האחים לביהמ"ש למינוי בורר חליפי במקום גורן. בבקשה זו נכנסת לפרשה עוד דמות מעניינת ומוכרת - נתן אשל, מקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, המיודד עם משה גרטנר. לפי הבקשה, במסגרת שיחה בין השניים באוגוסט 2019 המליץ אשל לגרטנר לשוחח עם עו"ד יוסי כהן בנוגע לבוררות שגם בה משמש גורן כבורר. מדובר בבוררות המתקיימת בין גרטנר לבין עזבונו של עו"ד יעקב וינרוט המנוח.

עו"ד כהן. מסר מידע שגוי לגרטנרים על גורן / צילום: שלומי יוסף

לפי הבקשה, גרטנר שוחח עם עו"ד כהן, שסיפר לו על בוררות נוספת שבה כיהן גורן כבורר. עו"ד כהן סיפר כי "בעבר ניהל בוררות בפני כבוד השופט גורן, כאשר הצד השני יוצג ע"י עו"ד בעז בן צור, וכי הבוררות בוטלה לאחר שהועלו על ידיו טענות לקשרים בין הבורר גורן לבין עו"ד בן צור".

בדיעבד התברר לאחים גרטנר כי אין כל שחר לטענה זו, וכי גורן התפטר באותו ההליך מסיבות אחרות. גורן עצמו התייחס להתפטרותו בתיק זה במכתב שכתב לבא כוחם של האחים, שבו הסביר: "מובהר בזה כי בשנת 2014 בבוררות חסויה הוברר כי כנגד אחד הצדדים הוחלט להגיש כתבי אישום מטעם רשות ני"ע. בנסיבות אלה נבצר היה, לדעתי, להמשיך בבוררות מסחרית, וכך החלטתי למרות התנגדותו של עו"ד בן צור".

לטענת האחים גרטנר, נוכח רגישות המידע, שכרו השניים את שירותיו של נוה על מנת לבדוק את העובדות בנוגע להתפטרות גורן מאותה בוררות. האחים מנסים להצדיק את פעולתם החריגה כלפי השופט, בכך שבמדובר ב"טענות רגישות אשר חייבו עריכת בירור מקדים על מנת לוודא אם יש בהן ממש".

אשל. המליץ לאחים גרטנר לפנות לעו"ד כהן / צילום: אוריה תדמור

בקשה למינוי בורר חליפי

על הפעלת החוקר הפרטי על ידי האחים משה ומנדי גרטנר כנגד השופט בדימוס אורי גורן, צפויים, ככול הנראה, לשלם ביוקר כל המעורבים בבוררות בין הגרטנרים לדן גרטלר. הליך של 11 שנים שעלה הון עתק לכל הצדדים נבלם והמשכו לוט בערפל בשלב זה. הצדדים נמצאים בנקודה בעייתית מאוד. בתיק הוגשו סיכומי הצדדים, לאחר שנשמעו עדויות רבות, הוגשו חוות דעת ונערכו 72 ישיבות. חלק מהעדים שהעידו נפטרו במרוצת השנים, בהם עו"ד יעקב וינרוט ז"ל.

ביום ראשון השבוע הגישו האחים גרטנר המרצת פתיחה למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א ובקשתם היא למנות בורר חליפי במקום גורן. זאת, על מנת לקיים בוררות מחוץ לכותלי בית המשפט, כפי שהתקיימה עד עכשיו. במסגרת הבקשה מציעים האחים גרטנר למנות את השופטים בדימוס צבי זילברטל, יצחק ענבר ויוסף (ספי) איילון.
דן גרטלר מתנגד והוא צפוי לבקש לקיים את ההליך בפני בית המשפט. מקבוצת גרטלר נמסר כי "מינוי בורר חדש בגלל ניסיון הסחיטה מצד האחים גרטנר משמעותו הוצאה של עוד מיליוני דולרים לשני הצדדים ועוד כ-11 שנים של מתן עדים ועדויות. אנו סמוכים ובטוחים כי הם לא יגיעו להליך הבוררות המחודש בנפש חפצה, ולכן אנו דורשים לפנות למערכת המשפט ולא למנות בורר חדש אשר יהיה מאוים באותה המידה מניסיון העבר".

הרקע לסכסוך: שותפות הנחושת שהתפרקה על רקע המשבר הכלכלי ב-2008

הרקע לסכסוך בין היהלומנים משה ומנדי גרטנר לבין היהלומן והמיליארדר דן גרטלר הוא שותפות עסקית שהייתה ביניהם מאמצע שנות האלפיים. באותן שנים רכש גרטלר, בשותפות עם איל-ההון בני שטיינמץ, כמה מכרות נחושת וקובלט מהממשלה בקונגו. גרטלר הפך די במהרה לאחד מאנשי העסקים המקושרים בקונגו, והוא פיתח ידידות עמוקה עם מנהיג המדינה באותה תקופה, ג'וזף קבילה.

גרטלר ושטיינמץ הקימו את חברת מכרות הנחושת "ניקנור", שאליה הצטרפו בהמשך האחים גרטנר. האחים הם יהודים חרדים שמתגוררים בלונדון, שנחשבו למקורבים לפוליטיקאים בכירים במפלגת "דגל התורה", בהם ח"כ יעקב ליצמן, כיום שר השיכון. לפי הפרסום ב"הארץ", מי שתיווך בין גרטלר לאחים גרטנר היה עו"ד יעקב וינרוט, ששימש גם כפרקליטו של רה"מ בנימין נתניהו.

בתחילת דרכה, ניקנור שגשגה והצליחה. ביולי 2006 גייסה החברה בשוק ההון בלונדון, 400 מיליון דולר לפי שווי חברה של 1.5 מיליארד דולר. לפי פרסום בגלובס מיום ההנפקה, נחושת - המתכת שאותה הפיקה ניקנור במכרות השונים בקונגו - נחשבה לסחורה העיקרית המיוצאת מקונגו, ולגורם העיקרי לצמיחה בכלכלת המדינה.

אלא שעל רקע המשבר הכלכלי של 2008, והירידות במחירי חומרי הגלם, נפגע מצבה הכלכלי של השותפות "ניקנור", ובסופו של דבר היא נרכשה על-ידי ענקית הכרייה השווייצרית "גלנקור". אז גם הסתיימה השותפות העסקית בין גרטלר לאחים גרטנר, ובטונים צורמים. האחים טענו כי בתקופת השותפות, לקח מהם גרטלר מאות מיליוני שקלים שלא בצדק. גרטלר הכחיש את הטענות נגדו, והעלה טענות משלו נגד האחים גרטנר והתנהלותם.

מאחר שהצדדים הניצים רצו לשמור על הסכסוך ביניהם בחשאיות, הוא הועבר להליך בוררות בפני שופט המחוזי (בדימוס) אורי גורן, אחד מהבוררים המובילים במדינה. לפי ההערכות, גורן גובה בין 2,000 ל-2,500 שקל לשעת בוררות; והליך הבוררות המדובר התמשך על פני 11 שנים.

עוד כתבות

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

סופית: השקעת הענק של שותפויות הגז בהרחבת פיתוח לוויתן ב-2.4 מיליארד דולר

שותפויות מאגר לוויתן, שברון, ניו-מד ורציו, החליטו סופית להשקיע בהגדלת ההפקה במאגר לקדוח שלוש בארות נוספות, במטרה להגיע ליכולת הפקה של עד 21 BCM בשנה במחצית השנייה של 2029 ● ההחלטה התקבלה לאחר הסכם יצוא הגז הענק למצרים בהיקף של כ-12% מעתודות הגז של ישראל ובהיקף כספי של 35 מיליארד דולר

פרופ' דפנה קולר / צילום: Scott R. Kline for insitro

העצה של חלוצת ה־AI למי שרוצה לשרוד בשוק העבודה העתידי

לפני 15 שנה כמעט עשתה פרופ' דפנה קולר מהפכה בגישה ללימודים כשהקימה את קורסרה, ועכשיו היא פועלת במרץ לקידום המהפכה הבאה - שינוי עולם התרופות מהיסוד, בעזרת בינה מלאכותית ● השבוע רכשה אינסיטרו, החברה שהקימה, סטארט־אפ ישראלי כדי לסייע לה במשימה ● בראיון בלעדי לגלובס היא מסבירה למה היא נלהבת כל כך מ־AI ומגלה איזו יכולת הכי חשובה כדי לשרוד בעולם העבודה העתידי

דגלה של דנמרק מתנוסס על אדמת גרינלנד / צילום: Reuters, Marko Djurica

טראמפ מאיים בהטלת מכסים על מדינות שיתנגדו להשתלטות על גרינלנד

נשיא ארצות הברית אמר כי הוא שוקל להטיל מכסים על מדינות שיתנגדו למהלך האמריקאי בנוגע לגרינלנד ● “אנחנו צריכים את גרינלנד לצורכי ביטחון לאומי, ולכן ייתכן שאעשה זאת"

מרכז הקונגרסים בדאבוס לקראת הכינוס השנתי של הפורום הכלכלי העולמי (WEF) / צילום: Reuters, Denis Balibouse

פחות אקלים, יותר חשש ממלחמות: הכינוס הכלכלי בדאבוס מסתגל לסדר העולמי החדש

מספר שיא של מנהיגים יגיע לכינוס הפורום הכלכלי העולמי שייפתח בדאבוס בשבוע הבא, אך כל העיניים יהיו נשואות לנשיא ארה"ב ● המארגנים הסכימו לדחוק מהאג'נדה סוגיות סביבה וצדק חלוקתי כדי להבטיח את השתתפותו ● במרכז: הסדר העולמי החדש ומלחמות הסחר

לוחם בכוחות המשטרה האיראניים, טהרן / צילום: Reuters, Stringer/WANA

המחאה באיראן נעצרה, המשטר עוסק ב"ציד מכשפות"

בכיר אמריקאי במסר לנתניהו: נטפל בעזה בדרך שלנו ● דיווח: טראמפ רוצה שמדינות יתרמו לפחות מיליארד דולר כדי להיות חברות קבע במועצת השלום לעזה ● פורעים יהודיים הציתו מבנים ורכבים בבכפר מוח'מאס. אין עצורים ישראלים ● עדכונים שוטפים

שנה מעולה בפנסיה ובגמל. מה צפוי בשנה החדשה? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הלקח מטבלת התשואות: אף אחד לא נשאר בצמרת לאורך זמן

חברות הביטוח כבשו את המקומות הראשונים בתשואות הגמל לשנת 2025, בזכות ביצועי השיא של הבורסה בת"א ● עם זאת, במבט ל–3 ו–5 שנים הן עדיין מאחורי בתי ההשקעות ● מדוע זה כך, האם זה ישתנה בקרוב, ומה מנהלי ההשקעות חושבים שכדאי לעשות כעת עם הכסף

אירוע משפיענים 30 Power Awards בוושינגטון, ינואר 25' / צילום: Reuters

הלוביסטים החדשים של וושינגטון: המשפיענים שהחוקים לא חלים עליהם

בעלי אינטרסים תאגידיים וזרים משלמים לכוכבי אינטרנט תומכי־טראמפ לקדם אג'נדות ● בזמן שהרגולציה לא קיימת, "לוביסטים" מדור ה־Z מחליפים את חליפות היוקרה בסרטוני טיקטוק וקוצרים הון ● ממיתוג מחדש של מריחואנה ואנרגיה ירוקה ועד "פרויקט אסתר" של ישראל: כך פועל מנגנון משומן שעוקף את כל חוקי השקיפות

אינפלציה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה השנתית עמדה ב-2025 על 2.6%; שינוי כיוון בדיור: המחירים חזרו לטפס

האינפלציה נותרה בחודש דצמבר ללא שינוי ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו עליות: הלבשה והנעלה, ירקות ופירות, דיור ותחבורה ● מחירי הטיסות לחו"ל התייקרו בשיעור בולט של 4.1% ● סעיפים בהם נרשמו ירידות: תרבות ובידור וסעיף המזון ● מחירי הדירות עלו ב-0.7% בנובמבר, לאחר שמונה חודשים רצופים של ירידות

הפקולטה. מודלי AI שונים סחרו בקריפטו לבדם / צילום: Shutterstock

שישה מודלי AI התבקשו לסחור בקריפטו לבדם. מי הרוויח ומי הפסיד?

מודלי בינה יוצרת מובילים קיבלו 10,000 דולר למסחר בקריפטו, ללא מידע חיצוני בזמן אמת ● התחרות חשפה כיצד הם התחלקו למשפחות חשיבה על בסיס הדפוסים הקוגניטיביים שעליהם אומנו, והאופי השונה הזה צריך לעניין כל ארגון שמכניס AI לקבלת ההחלטות

גליה באר–גבל / צילום: רון קדמי

היא שותפה באחת הקרנות הגדולות בישראל. זה מה שהיא עושה כל יום ב־23:00

כילדה נסעה שלוש שעות ביום לבית הספר, בצבא שירתה בפרקליטות, ולמרות שלמדה משפטים כי זו "תעודת ביטוח", היצר העסקי גרם לה לשנות כיוון ● אז היא פנתה למנכ"לית לאומי לשעבר: "הכרתי את רקפת רוסק-עמינח, וכשהיא הודיעה שהיא עוזבת את הבנק, הרמתי אליה טלפון" ● שיחה קצרה עם גליה באר-גבל, שותפה־מנהלת בקרן Team8

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"בעל הבית היה בצרות": בכמה נמכר פנטהאוז עם 5 חדרים בירושלים?

ברחוב אריה דולצין, קרוב לגן החיות התנ"כי בירושלים, נמכר פנטהאוז עם 5 חדרים תמורת 3.13 מיליון שקל • הפנטהאוז עבר שיפוץ ומשקיף לנוף ירוק ופסטורלי לעמק • ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

ג'יימס בולדווין. קאנון אמריקאי / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

כל הכיעור וכל היופי שבעולם מתנקזים לרחוב אחד בהארלם

קריאה מחודשת ב"אם רחוב ביל היה יכול לדבר" של ג׳יימס בולדווין מציפה מחאה רלבנטית על גזע, מגדר ואלימות ממסדית

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה שלילית בוול סטריט; מיקרון ונובו נורדיסק עלו

המשקיעים המשיכו לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות באיראן, כאשר לפי הדיווחים האחרונים, בכירים אמריקאיים מסרו שהנשיא טראמפ דחה את ההחלטה על תקיפה בשלב זה ● המסחר ננעל אתמול בעליות, לאחר יומיים רצופים של ירידות ● באירופה נרשמו ירידות ברקע המתיחות הגאופוליטית

אולם התצוגה של Walk on plan. תוכנית של הבית בגודל אמיתי / צילום: WOP

לא קונים על עיוור: הטכנולוגיה שמשנה את הדרך שבה אנחנו קונים בתים

הסוף לחוברות מהקבלן ולדירות הדוגמה? פיתוחים טכנולוגיים שמאפשרים לדמות דירות עוד בטרם נבנו, מעניקים לקונים יכולת לראות את סביבת המגורים שלהם - הרבה לפני שהיא נבנתה ● בדקנו שלושה מהם

הילה ויסבג ודין שמואל אלמס בשיחה עם שירי פיין–גרוסמן / צילום: פרטי

החוקרת שמסבירה: אלה הסיכונים שבהכרה של ישראל בסומלילנד

שיחה עם שירי פיין-גרוסמן, מנכ"לית המכון ליחסי ישראל-אפריקה ● על הכיבוש הכלכלי של טורקיה באפריקה שעלול להעמיד את ישראל במבחן, ההתקרבות של איראן למצרים וגם המלכודות שטומנים הסינים כדי להשתלט על היבשת

מגדל משה אביב / צילום: Shutterstock

פרדוקס אביב: מליסרון קנתה חברה ותיקה ומפוארת, אבל מה עם מכירות?

שנה לאחר רכישת השליטה ב"אביב", מליסרון מגלה שהיסטוריה מפוארת לא מבטיחה מכירות ● בעוד החברה מציגה צבר דירות תיאורטי וקצב מכירות נמוך מהמתחרות, המוכרים, האחים אביב, מסתערים על מכרזי ענק בשטח ● האם ענקית הקניונים רכשה מנוע צמיחה או רק זיכרון יקר?

קמפוס וויקס בגלילות. ''העובדים יגיעו ברכב'' / צילום: איל יצהר

אפקט וויקס: האם הדרישה לחזור לעבוד מהמשרד תיתן בוסט לשוק?

החלטת וויקס לחזור לחמישה ימי עבודה מהמשרד מעוררת שאלה בדבר ההשפעה הרוחבית על השוק כולו ● צמצום העבודה מהבית עשוי לדחוף את החברות לשכור יותר שטחים, אולם התנגדות העובדים והכנסת הבינה המלאכותית יכולות להאט את המגמה

עידן נסימי / צילום: שי בראל

"אם רוצים להוריד את יוקר המחיה, זה אפשרי. הבעיה היא שלאף אחד אין אינטרס"

עידן נסימי נכנס לתפקידו כמנכ"ל הסופר החברתי מבית ההסתדרות אחרי שניהל את חברת הגז של קבוצת דלק, וכולם סביבו חשבו שזו טעות ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע החליט להצטרף באמצע המלחמה, למה הוא מאמין במותג הפרטי, כיצד התמודד עם הספקים הגדולים, מה חשב כשראה שהקמעונאיות הגדולות "מחקות" אותו - ואיך הרגיש כשארנון בר דוד נעצר

מטוס של לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

לופטהנזה מאריכה את ביטולי טיסות הלילה לישראל עד סוף החודש

המהלך נובע מהערכת המצב הביטחוני במזרח התיכון, ונועד לאפשר לצוותי האוויר לשוב לבסיסיהם ללא לינה בישראל ● לדברי החברה, מרבית הטיסות הליליות הוזזו לשעות היום, ורק מספר מצומצם של טיסות בוטל

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בתל אביב; מניות הבנייה והגז הובילו את העליות

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.2% ● מדד ת"א 125 חצה לראשונה את רף 4,000 הנקודות ● וול סטריט ננעלה אתמול בעליות, אותן הוביל סקטור השבבים, בעקבות דוחות חזקים של TSMC ● מחירי הנפט נפלו במעל 4%, בעקבות דיווחים על השהיית התוכנית האמריקאית לתקיפה באיראן ● וגם: האנליסט שמעריך - ה-S&P 500 עשוי לרדת ב-2% בטווח הזמן הקרוב