גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גורן היה מזועזע": החוקר שגרם לשופט בדימוס לעזוב את בוררות המיליארדים

אורי גורן, נשיא המחוזי בדימוס, ששימש כבורר בסכסוך בין משה ומנדי גרטנר לבין המיליארדר דן גרטלר, התפטר לאחרונה מתפקידו • זאת, לאחר שגילה כי משה גרטנר שכר חוקר פרטי, אחיו של אפי נוה, כדי לברר עליו מידע • "גורן נפגע מהטלת הספק ביושרתו ומעצם שכירת החוקר"

השופט בדימוס אורי גורן / צילום: שלומי יוסף
השופט בדימוס אורי גורן / צילום: שלומי יוסף

נשיא המחוזי לשעבר, השופט בדימוס אורי גורן, נקלע לעין הסערה בסכסוך על מאות מיליוני דולרים בין אנשי העסקים והיהלומנים משה ומנדי גרטנר לבין המיליארדר והיהלומן דן גרטלר.

התנהגות חריגה וחסרת תקדים של צד להליך בוררות הביאה את השופט בדימוס, אורי גורן, להתפטר בראשית החודש מתפקידו כבורר. זאת, לאחר 11 שנים שבהן שימש כבורר בסכסוך הקשה והיצרי בין האחים גרטנר לגרטלר. הסיבה: משה גרטנר נקט צעד מרחיק לכת ושכר את החוקר הפרטי צביקה נוה, לאסוף על השופט בדימוס מידע בדבר התנהגות פסולה. זאת, כדי להביא לפסילתו מתפקיד הבורר.

נוה הוא אחיו של אפי נוה, לשעבר ראש לשכת עורכי הדין. צביקה נוה הוא הבעלים של חברת המודיעין CGI יחד עם יעקב פרי, לשעבר ראש השב"כ. המידע כי חוקר פרטי מקיים חקירה על השופט בדימוס עשתה את דרכה לגרטלר. האחרון שלח הודעה לגורן על העניין יחד עם תצהירו של החוקר הפרטי נוה.

גורמים המעורים בפרטי המקרה אמרו לגלובס כי כאשר המידע אודות החוקר הפרטי הובא בפני גורן הוא היה מזועזע. גורן בן ה-82 נפגע מהטלת הספק ביושרה שלו ומעצם שכירת החוקר. הוא כיהן כשופט במשך 28 שנים ובתפקידו האחרון שימש כנשיא בית המשפט המחוזי בת"א עד שפרש בשנת 2009. עד היום גורן מוערך מאוד בקהילה המשפטית ובתקופת שיפוטו נחשב לשופט מקצועי בתחום המסחרי. הוא בעל שם בתחום המשפט האזרחי וכתב ספרים המצוטטים בפסיקות בית המשפט העליון. לאחר פרישתו שימש כנשיא בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל.

גורן לא רצה להתפטר מהבוררות, הוא הבין את המשמעות האדירה שיש להתפטרותו. זאת, מאחר שהיא עלולה להביא לכך שכל ההליך ארוך-השנים שנעשה עד היום יירד לטימיון. אולם הגורמים ששוחחו עם גלובס אומרים שגורן לא ראה ברירה אחרת אלא להתפטר בשל המצב שבו העמידו אותו האחים גרטנר.

משה גרטנר. מתנגדים למינוי בורר חדש ומעוניינים בהעברת ההליך לבית המשפט / צילום: שלומי יוסף

פגישת "הארבעה" והבורר גורן

לפי המידע שבידי גלובס, לאחר שנודע לו על המעקב אחריו, כינס גורן את עורכי הדין של הצדדים. מטעמם של האחים גרטנר - אלקס הרטמן ממשרד ש.הורביץ ורון ברקמן; ומטעמו של גרטלר - ד"ר דורי קלגסבלד ובעז בן צור.

גורן רצה לוודא שעורכי הדין של האחים לא היו חלק מהרעיון לשכור את החוקר הפרטי נגדו. "כל מה שנעשה בפגישת הארבעה נועד להסיר חשד מפרקליטי גרטנר וכן למצוא פתרון מעשי למשבר שנוצר", כתב גורן לעו"ד הרטמן. בפגישה מסרו עורכי הדין של האחים גרטנר כי לא ידעו על החוקר הפרטי.

הגורמים המעורים במקרה אומרים לגלובס כי גורן הרגיש כי הוא לא יוכל לקבל החלטה בבוררות לאחר התנהגותם של האחים כלפיו. גורן אמר כי הוא חש "משוא פנים ולא יכול לדון בבוררות באופן אובייקטיבי", ולכן ביקש להתפטר.

הליך הבוררות מתקיים מאז 2010 בפני גורן בנוגע להלוואה של 600 מיליון דולר שהעבירו האחים גרטנר לגרטלר בשנים 2005-2008 ובנוגע לשורה של טענות להפרות הסכמים ומצגי שווא. האחים טוענים לנזק של 1.6 מיליארד דולר בעקבות מתן ההלוואה. גרטלר טוען להוצאות בשותפות בהיקף של 400 מיליון דולר. במסגרת הבוררות התקיימו 72 דיונים, נכתבו 10,000 עמודי פרוטוקול והושקעו מיליונים.

עו"ד בן צור. חשש בלתי מבוסס לניגוד עניינים / צילום: שלומי יוסף

חוקר פרטי ב-50 אלף דולר


מהתצהיר שהגיש נוה לבורר עולה, כי משה גרטנר פנה אליו וביקש לערוך בירור בקשר ליחסים בין גורן לבין עו"ד בן צור (בא כוחו של גרטלר). זאת, לאור מידע שהעביר לו עו"ד יוסי כהן, פרקליטה של משפחת נתניהו. גרטנר אף ביקש להרחיב את החקירה על השופט ולבדוק מידע בנוגע לבת זוגו של גורן, עו"ד אורנה גונן-גלזר, ובנוגע לעוזר המשפטי שנשכר לסייע לגורן בהליך הבוררות.

בהודעה שהגיש גרטלר נכתב כי "משה גרטנר הסביר לחוקר הפרטי כי הוא מבקש להיערך לאפשרות שפסק הבורר של השופט גורן לא ימצא חן בעיניו, שאז הוא יבקש לפסול את הבוררות. לשם כך הוא נדרש לראיות שיאפשרו לו לפסול את פסק הבורר גורן, אם זה לא ימצא חן בעיניו. גרטנר שכר את שירותיו של החוקר הפרטי צביקה נוה, שלו שילם סכום של 50 אלף דולר לביצוע המשימה".

עוד צוין במכתב לבורר כי גרטנר מיקד את חיפוש הראיות להתנהגות הפסולה של גורן בקשר שלו עם עו"ד בן צור, ולהשגת ראיות דרך פגישות עם בת זוגו של השופט.
מדוע נשכר החוקר הפרטי? על כך הצדדים חלוקים. לטענת גרטלר, משה גרטנר שכר את החוקר הפרטי לצורך סחיטה עתידית של גורן. זאת, לאחר שהאחים הבינו שטענתם בתביעת הבוררות צפויה להידחות. מטעמו של דן גרטלר נמסר כי "ארבעת עורכי הדין מהבכירים בעולם המשפט בישראל, אשר מייצגים את שני הצדדים - עוה"ד קלגסבלד, בן צור, הרטמן וברקמן - טוענים כי לא ראו מעולם התנהלות מסוג זה, וארבעתם הסכימו פה אחד על ההתפטרות של גורן".

במכתב ששלח עו"ד קלגסבלד (בא כוחו של גרטלר) לעו"ד הרטמן (בא כוחם של הגרטנרים) נטען, כי משה רטנר שכר את החוקר הפרטי כדי "לאסוף מידע אודות הנשיא בדימוס גורן, אודות בת זוגו ואודות העוזר המשפטי שלו, וקשר קשר עם החוקר הפרטי להקליט את בת זוגו של הנשיא גורן אומרת אמירות מפלילות אודות הנשיא ואודות עו"ד בן צור". עוד נכתב במכתב כי "מידע זה נועד לשמש את משה גרטנר לפסול את פסק הבורר לאחר שיינתן פסק הבורר, אם זה לא ימצא חן בעיניו".

נווה. נשכר ע"י הגרטנרים להשיג מידע על גורן / צילום: איל יצהר

ההמלצה של נתן אשל

האחים גרטנר טוענים מצדם כי פעלו באופן תמים. כך עולה מבקשה שהגישו האחים לביהמ"ש למינוי בורר חליפי במקום גורן. בבקשה זו נכנסת לפרשה עוד דמות מעניינת ומוכרת - נתן אשל, מקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, המיודד עם משה גרטנר. לפי הבקשה, במסגרת שיחה בין השניים באוגוסט 2019 המליץ אשל לגרטנר לשוחח עם עו"ד יוסי כהן בנוגע לבוררות שגם בה משמש גורן כבורר. מדובר בבוררות המתקיימת בין גרטנר לבין עזבונו של עו"ד יעקב וינרוט המנוח.

עו"ד כהן. מסר מידע שגוי לגרטנרים על גורן / צילום: שלומי יוסף

לפי הבקשה, גרטנר שוחח עם עו"ד כהן, שסיפר לו על בוררות נוספת שבה כיהן גורן כבורר. עו"ד כהן סיפר כי "בעבר ניהל בוררות בפני כבוד השופט גורן, כאשר הצד השני יוצג ע"י עו"ד בעז בן צור, וכי הבוררות בוטלה לאחר שהועלו על ידיו טענות לקשרים בין הבורר גורן לבין עו"ד בן צור".

בדיעבד התברר לאחים גרטנר כי אין כל שחר לטענה זו, וכי גורן התפטר באותו ההליך מסיבות אחרות. גורן עצמו התייחס להתפטרותו בתיק זה במכתב שכתב לבא כוחם של האחים, שבו הסביר: "מובהר בזה כי בשנת 2014 בבוררות חסויה הוברר כי כנגד אחד הצדדים הוחלט להגיש כתבי אישום מטעם רשות ני"ע. בנסיבות אלה נבצר היה, לדעתי, להמשיך בבוררות מסחרית, וכך החלטתי למרות התנגדותו של עו"ד בן צור".

לטענת האחים גרטנר, נוכח רגישות המידע, שכרו השניים את שירותיו של נוה על מנת לבדוק את העובדות בנוגע להתפטרות גורן מאותה בוררות. האחים מנסים להצדיק את פעולתם החריגה כלפי השופט, בכך שבמדובר ב"טענות רגישות אשר חייבו עריכת בירור מקדים על מנת לוודא אם יש בהן ממש".

אשל. המליץ לאחים גרטנר לפנות לעו"ד כהן / צילום: אוריה תדמור

בקשה למינוי בורר חליפי

על הפעלת החוקר הפרטי על ידי האחים משה ומנדי גרטנר כנגד השופט בדימוס אורי גורן, צפויים, ככול הנראה, לשלם ביוקר כל המעורבים בבוררות בין הגרטנרים לדן גרטלר. הליך של 11 שנים שעלה הון עתק לכל הצדדים נבלם והמשכו לוט בערפל בשלב זה. הצדדים נמצאים בנקודה בעייתית מאוד. בתיק הוגשו סיכומי הצדדים, לאחר שנשמעו עדויות רבות, הוגשו חוות דעת ונערכו 72 ישיבות. חלק מהעדים שהעידו נפטרו במרוצת השנים, בהם עו"ד יעקב וינרוט ז"ל.

ביום ראשון השבוע הגישו האחים גרטנר המרצת פתיחה למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א ובקשתם היא למנות בורר חליפי במקום גורן. זאת, על מנת לקיים בוררות מחוץ לכותלי בית המשפט, כפי שהתקיימה עד עכשיו. במסגרת הבקשה מציעים האחים גרטנר למנות את השופטים בדימוס צבי זילברטל, יצחק ענבר ויוסף (ספי) איילון.
דן גרטלר מתנגד והוא צפוי לבקש לקיים את ההליך בפני בית המשפט. מקבוצת גרטלר נמסר כי "מינוי בורר חדש בגלל ניסיון הסחיטה מצד האחים גרטנר משמעותו הוצאה של עוד מיליוני דולרים לשני הצדדים ועוד כ-11 שנים של מתן עדים ועדויות. אנו סמוכים ובטוחים כי הם לא יגיעו להליך הבוררות המחודש בנפש חפצה, ולכן אנו דורשים לפנות למערכת המשפט ולא למנות בורר חדש אשר יהיה מאוים באותה המידה מניסיון העבר".  

הרקע לסכסוך: שותפות הנחושת שהתפרקה על רקע המשבר הכלכלי ב-2008

הרקע לסכסוך בין היהלומנים משה ומנדי גרטנר לבין היהלומן והמיליארדר דן גרטלר הוא שותפות עסקית שהייתה ביניהם מאמצע שנות האלפיים. באותן שנים רכש גרטלר, בשותפות עם איל-ההון בני שטיינמץ, כמה מכרות נחושת וקובלט מהממשלה בקונגו. גרטלר הפך די במהרה לאחד מאנשי העסקים המקושרים בקונגו, והוא פיתח ידידות עמוקה עם מנהיג המדינה באותה תקופה, ג'וזף קבילה.

גרטלר ושטיינמץ הקימו את חברת מכרות הנחושת "ניקנור", שאליה הצטרפו בהמשך האחים גרטנר. האחים הם יהודים חרדים שמתגוררים בלונדון, שנחשבו למקורבים לפוליטיקאים בכירים במפלגת "דגל התורה", בהם ח"כ יעקב ליצמן, כיום שר השיכון. לפי הפרסום ב"הארץ", מי שתיווך בין גרטלר לאחים גרטנר היה עו"ד יעקב וינרוט, ששימש גם כפרקליטו של רה"מ בנימין נתניהו.

בתחילת דרכה, ניקנור שגשגה והצליחה. ביולי 2006 גייסה החברה בשוק ההון בלונדון, 400 מיליון דולר לפי שווי חברה של 1.5 מיליארד דולר. לפי פרסום בגלובס מיום ההנפקה, נחושת - המתכת שאותה הפיקה ניקנור במכרות השונים בקונגו - נחשבה לסחורה העיקרית המיוצאת מקונגו, ולגורם העיקרי לצמיחה בכלכלת המדינה.

אלא שעל רקע המשבר הכלכלי של 2008, והירידות במחירי חומרי הגלם, נפגע מצבה הכלכלי של השותפות "ניקנור", ובסופו של דבר היא נרכשה על-ידי ענקית הכרייה השווייצרית "גלנקור". אז גם הסתיימה השותפות העסקית בין גרטלר לאחים גרטנר, ובטונים צורמים. האחים טענו כי בתקופת השותפות, לקח מהם גרטלר מאות מיליוני שקלים שלא בצדק. גרטלר הכחיש את הטענות נגדו, והעלה טענות משלו נגד האחים גרטנר והתנהלותם.

מאחר שהצדדים הניצים רצו לשמור על הסכסוך ביניהם בחשאיות, הוא הועבר להליך בוררות בפני שופט המחוזי (בדימוס) אורי גורן, אחד מהבוררים המובילים במדינה. לפי ההערכות, גורן גובה בין 2,000 ל-2,500 שקל לשעת בוררות; והליך הבוררות המדובר התמשך על פני 11 שנים. 

עוד כתבות

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap

טראמפ: אני אהיה תקיף ביותר מול נתניהו על עזה

טיל שוגר מתימן לישראל ויורט ● גורם המעורה במו"מ: "אפשרות לפריצת דרך בזמן הקרוב" ● איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● 50 חטופים - 634 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

דן ברונר מנכ''ל חברת ורינט פותח את יום המסחר בנאסד''ק / צילום: יח''צ

דיווח: קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט

על פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט, המספקת פתרונות למוקדי שירות ● מטעם החברות סירבו להגיב

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

בעלי סוכנות נטו פיננסים וקרן וולת'סטון, מימין: עידן כץ, אילן בן-ישי וירון פיטארו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, אתר החברה, שאטרסטוק

רשות ני"ע מאשימה את בעלי וולת'סטון: "גייסו כסף במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל"

הרשות מאשימה את הבעלים של קרן ההשקעות בנדל"ן וולת'סטון, ירון פיטארו, אילן בן ישי ועידן כץ, בגיוס כספים במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל ● לפי החשד, השלושה הציעו השקעות בסיכון גבוה, שלא על־פי תשקיף, תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא באשר לניגוד העניינים בו היו מצויים

מנכ''ל בלקרוק, לארי פינק / צילום: בלקרוק

ענקית ההשקעות שממליצה: תשכחו מהטווח הארוך. הכללים בשווקים השתנו

בבלקרוק סבורים שקשה היום יותר מבעבר, לחזות את העתיד הכלכלי, בשל השינויים המבניים שמובילה ארה"ב ושינוי זה "מחייב גישה חדשה כלפי סיכון" ● במקום שבע המופלאות, ענקית ההשקעות ממליצה על יצרניות החומרה ועל מגזר שירותי התשתיות

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

מטוס AIR ONE מאויש של חברת AIR / צילום: חברת AIR

השחקנית הישראלית שמנסה לרכוש מעמד בשוק הכטב"מים

יצרנית כלי הטייס האוויריים החשמליים AIR צפויה לפתוח מתקן ייצור בכפר יונה, בהשקעה של מיליוני שקלים ● השחקן בר ברימר משיק מותג אופנת גברים חדש בשם CABO, יחד עם קבוצת משקיעים ● והפדרציה היהודית של ניו יורק העניקה סיוע בהיקף של 200 אלף שקל לאלמנות צה"ל ● אירועים ומינויים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אלקטרה צריכה עלתה בכ-6%, מדד הבנקים ירד ב-2.5%

ת"א 35 ירד ב-0.3% ● מדד הבנקים ירד בכ-2.5% ● חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל נסחר ביציבות, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

בורסת שנחאי, סין. / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה; ההנג סנג עולה קלות

הניקיי יורד ב-0.5% ● החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בעליות קלות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

תקיפות צה''ל ברחבי איראן / צילום: Reuters, SOCIAL MEDIA

סיפקו מפת מודיעין עשירה: הלווינים הכינו את מכת הפתיחה באיראן

המראות של האיראנים מצלמים מל"טים בשמי טהרן שיקפו במהלך המערכה סיטואציה שבה צה"ל, במידה כזו או אחרת, הפך את איראן לרצועת עזה ● כעת משרד הביטחון חושף את הנתונים שהובילו לשליטה של צה"ל בשמי איראן

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

אלכסנדר ואנג, מייסד scale AI / צילום: ap, Jeff Chiu

ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש

אלכסנדר ואנג בן ה־28, מייסד חברת הדאטה Scale AI ותופעה בעמק הסיליקון הוא המינוי שמטא מקווה שיביא לה את הניצחון במירוץ ה־AI ● מהדירה שחלק עם סם אלטמן ועד למעמד של אחד האנשים המקושרים בתעשייה: הכירו את האיש שצוקרברג מהמר עליו במיליארדים

בניין מערכת וואלה בתל אביב / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

גל העזיבות בוואלה נמשך: סגן העורך דוד רוזנטל עוזב אחרי חודשיים בתפקיד

התפקיד הבא של רוזנטל: עורך אתר "ישראל היום" ● בוואלה הודיעו כי ליאת להב תחליף את רוזנטל ותמונה לסגנית העורך הראשי ● לאחרונה עזבו את וואלה גם סגן העורך צחי קומה, המנכ"ל עידן אלרום והפרשן המדיני ברק רביד

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים