גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מקסימום תוצאות: עלייה של 30% בהכנסות מקס סטוק מתחילת השנה

בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2020, מציגה מקס סטוק עלייה בהיקף פעילותה, הרבה הודות לכך שהחברה המשיכה לפעול גם בזמן הסגרים ● בסיכום רבעוני קפצו הכנסותיה ב-25% ל-262 מיליון שקל, ושיפור דומה נרשם בשורה התחתונה עם רווח נקי שהגיע ל-21 מיליון שקל

זהבית כהן / צילום: שלומי יוסף
זהבית כהן / צילום: שלומי יוסף

דוחותיה הכספיים של רשת המוצרים המוזלים מקס סטוק לרבעון השלישי של השנה, הראשונים להתפרסם מאז החלו מניותיה להיסחר בבורסה בחודש ספטמבר, מעידים כי החברה שבשליטת קרן אייפקס והמייסד אורי מקס נמנית עם אותם עסקים שהצליחו ליהנות מהשפעות משבר הקורונה.

בסיכום הרבעון, וכן בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2020, מציגה מקס סטוק עלייה בהיקף פעילותה, הרבה הודות לכך שהחברה המשיכה לפעול גם בזמן הסגרים, בעיקר בזכות מכירות שביצעה בתחום ציוד המיגון "אליו נכנסה בעקבות התפשטות נגיף הקורונה".

מתחילת השנה מקס סטוק גם הרחיבה את פריסתה ופתחה שני סניפים חדשים, ברעננה ובירושלים, וכך בסיכום רבעוני קפצו הכנסותיה ב-25% ל-262 מיליון שקל, ושיפור דומה נרשם בשורה התחתונה עם רווח נקי שהגיע ל-21 מיליון שקל.

למרות עלייה בעלות המכירות, מקס סטוק נהנתה מעליית הרווח הגולמי הרבעוני (ששיעורו מהמחזור נותר דומה), ועוד בסיכום רבעוני הציגה הרשת עלייה ביתר הוצאותיה, ובהן מכירה ושיווק, הנהלה וכלליות, וכן הוצאות אחרות - בהשפעת הנפקת מניותיה הראשונית ועוד, מה שלא מנע ממנה לשפר את שיעור הרווח התפעולי שלה.

בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה הכנסות מקס סטוק טיפסו ב-31% ל-734 מיליון שקל והרווח הנקי צמח ב-14%, ל-53 מיליון שקל.

במקס סטוק מציינים לגבי הפעילות במהלך משבר הקורונה, כי עם סיום הסגר הראשון, בחודש אפריל, החברה החלה לייבא "ציוד רפואי נדרש בתקופה זו, כדוגמת מסכות חד-פעמיות, סרבלים, מדחומים ללא מגע ועוד", וזאת במטרה "לצמצם את הפגיעה בהכנסות החברה בתקופת סגירת הרשת".

הלקוחות להם מכרה מקס סטוק את הציוד הרפואי הם מהשוק המוסדי, כדוגמת משרדי ממשלה ובתי חולים, וגם כיום ממשיכה הרשת להציע מוצרים דומים.

בעוד שבמהלך הסגר הראשון, מסוף חודש מרץ (26.3) ועד אמצע אפריל (18.4), סגרה מקס סטוק את כל סניפיה והוציאה את כל עובדי החנויות לחופשה ללא תשלום, במהלך הסגר השני שהוכרז בספטמבר (18.9) "נמשכה פעילות הרשת במתכונת מלאה בכפוף להנחיות שפורסמו", כך שנכון להיום כל עובדיה הוחזרו לפעילות (למעט חריגים).

עוד מוסיפה מקס סטוק בין היתר לגבי פעילותה מאז פרוץ המשבר בחודש מרץ, כי הרשת נקטה "מהלכי התאמה וחיסכון בהוצאות", וכן כי "היקף היבוא של החברה לא נפגע בצורה מהותית... ולהערכת החברה לא צפוי שינוי מהותי בטווח הקרוב".

חלק גדול מהמוצרים שמקס סטוק מציעה נרכשים בסין, שם החלה התפרצות הווירוס בתחילת השנה, ובעניין זה מציינת החברה, כי "ספקי הרשת בסין חזרו לפעילות כמעט מלאה, והתפרצות הנגיף כפי שהייתה בסין אינה משפיעה מהותית על המשך הפעילות מול הספקים. בין היתר, אין שינוי מהותי בתמהיל המוצרים שמייבאת החברה או במחיריהם".

עוד בולט לחיוב בדוחות מקס סטוק נתון המצביע על עלייה רבעונית של 17% במכירות הרשת בחנויות זהות (המסתכמת ב-2% מתחילת השנה), וזאת לפי מקס סטוק, "בעיקר כתוצאה מגידול בביקוש למוצרי פארם, ניקיון וכביסה, מטבח, כלי עבודה וחשמל".

כמו כן מציגה מקס סטוק עלייה בשיעורים דו-ספרתיים בהוצאה הממוצעת של לקוחותיה בחנויות מתחילת השנה. עלייה זו מגיעה בסיכום רבעוני ל-30% בחנויות קטנות ובחנויות גדולות ל-34%, בעוד שמתחילת השנה העלייה בהוצאה הממוצעת של לקוח עומדת על כ-20% בכלל החנויות.

מקס סטוק עוסקת במסחר קמעוני באמצעות הפעלת רשת חנויות דיסקאונט תחת השם 'Max - כאן קונים בכיף' ו-'Max 20' למגוון רחב של מוצרים לבית, ויש לה 50 סניפים ברחבי הארץ.

הרשת מציעה מגוון רב של מוצרים מקטגוריות שונות, בהם מוצרי עולם הבית, צעצועים ומוצרי פעוטות, כלים חד-פעמיים ומוצרי מסיבות, ציוד משרדי, ציוד לבית ספר ועוד.

מקס סטוק מתייחסת בדוחות לכוונתה של רשת האופנה פוקס להיכנס לתחום פעילות דומה, עם חתימתה על הסכמים לקבלת זיכיון להפעלת חנויות רשת הקמעונות Jumbo, ומציינת כי היא "לא צופה השפעה מהותית על פעילותה".

הנפקת מניותיה הראשונית של הרשת, בחודש ספטמבר האחרון, נהנתה מביקושים גבוהים, מה שהוביל להשלמתה לפי שווי חברה של כ-1.7 מיליארד שקל, במהלך שבמסגרתו מכרו בעלי השליטה בה, קרן הפרייבט אקוויטי AMI של אייפקס, ושותפיה, המייסד אורי מקס ואבן צ'ארלס ניומן, נתח מהחזקותיהם בתמורה כוללת של כחצי מיליארד שקל.

מאז ההנפקה טיפסה מניית החברה בכ-13%, כך שהיא משקפת למקס סטוק שווי נוכחי הנע סביב כ-2 מיליארד שקל. הנפקתה נחשבת להצלחה משמעותית וראשונה עבור קרן AMI שמובילה זהבית כהן, אשר משתייכת לקבוצת קרנות הפרייבט אקוויטי הזרה אייפקס ומשקיעה בחברות בינוניות בגודלן בישראל, אחרי שגייסה ב-2015 כחצי מיליארד דולר מגופים מוסדיים מישראל וגם מהעולם.

עוד כתבות

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

30 מיליון שקל: לאומי פרטנרס גרף רווח על מימוש מניות טראלייט

הבנק נותר עדיין עם החזקה של 11% בחברת האנרגיה המתחדשת ● לו היה מוכר את כל מניותיו היה מורווח כ-100 מיליון שקל על השקעתו בה

רשת 13 / צילום: Shutterstock

הדירקטורית החדשה בחדשות 13 והדרישה שקשורה לאיל ברקוביץ

אילת אליאב מונתה ע"י הרשות השנייה כדירקטורית מטעם הציבור בחדשות 13, אף שקיים קשר עסקי שוטף בין החברה שהיא מנהלת לבנו של איל ברקוביץ ● היועץ המשפטי קבע שאין מניעה חוקית למינוי - אך דרש שורת מגבלות, בהן הרחקה מכל עיסוק בעניינים הנוגעים לברקוביץ ולתוכניתו

רוני אינסאז / צילום: כפיר זיו

התחזה למוסלמי, גויס למשמרות המהפכה ונתפס. היום יש לו אימפריה עם 70 סניפים בישראל

רוני אינסאז' גדל בטהרן, גויס למשמרות המהפכה כשהתחזה למוסלמי, ועזר ליהודי איראן מבפנים ● אלא שאז הוא נתפס - וברח לישראל ● חנות הנעליים שפתח עם אחיו בתחנה המרכזית בתל אביב הפכה לרשת SCOOP, עם 70 סניפים בפריסה ארצית ועוד ארבעה בדרך ● כל זה כשהוא מוכר זוג בעשרות שקלים בודדים ● ראיון

אילון מאסק ומייקל אולירי / צילום: ap

כאשר אילון מאסק כיוון את המתקפות שלו נגד מייקל אולירי, המנכ"ל האירי ידע בדיוק מה לעשות

קרב מקוון בין מנכ"לי SpaceX וריינאייר הפך לשיעור כיצד להרוויח כסף מסכסוך מתוקשר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ מציג את מועצת השלום בדאבוס / צילום: Reuters, Harun Ozalp

קריאת תיגר על האו"ם: מה עומד מאחורי יוזמת מועצת השלום של טראמפ?

נשיא ארה"ב הגיע השנה לדאבוס כדי להכריז על עצמו, פעם נוספת, כמעצב-העל של הסדר העולמי החדש, ולעגן זאת במסגרת מוסד חדש שייסד - "מועצת השלום" ● אילו מדינות יצטרפו למועצת השלום, כיצד היא תפעל, והאם מדובר בניסיון אמיתי לייצר מנגנון חדש לפתרון סכסוכים - או בעוד מהלך של טראמפ לעקוף את המוסדות הקיימים?

קישוא בלדי / צילום: אסף קרלה

הביסטרו הכשר הטוב ביותר שפועל היום מצדיק את הפקקים של שער הגיא

מי שהתגעגע ליד של רפי כהן מ"רפאל" המיתולוגית ישמח לגלות את נורה שבקריית ענבים, שם הוא שף–מלווה שמחולל בה קסמים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מקבלן חשמל למיליארדר: איך הבעלים של אחת החברות הבולטות בת"א נותר אנונימי?

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● צבי לוי, בעל השליטה ביצרנית המרעומים ארית, הפך השקעה של 14 מיליון שקל לפני שני עשורים לכזו ששווה מיליארדים ומימש בשבוע שעבר חלק מההחזקה תמורת כ־400 מיליון שקל ● ועדיין הוא שומר על אנונימיות כמעט מוחלטת, ואפילו תמונה שלו ברשת קשה למצוא

כיפת ברזל / צילום: דוברות משרד הביטחון

ההתנצלות והמימון: מה באמת תרמו האמריקאים לכיפת ברזל?

טראמפ הדהים את העולם כשלקח בעלות על מערכת כיפת ברזל • אלא שבניגוד לדבריו, המערכת היא בהחלט פיתוח כחול־לבן והישג טכנולוגי שישראל חתומה עליו ● ובכל זאת, גם לאמריקאים יש חלק משמעותי בהצלחה ● המשרוקית של גלובס

באר שבע. דבקה במודל הפרברי / צילום: Shutterstock

71% צמודי קרקע: המתכון הבטוח לעיר בלי ביטחון, בלי תחבורה ובלי עתיד

בזמן שיתר הערים מצטופפות, בירת הנגב דבקה במודל פרברי שהולך נגד הזרם ● עם כישלון המכרזים בשכונת רקפות, מתברר שהמרדף אחרי בית עם גינה רק מייצר פקקים, פוגע בביטחון וחונק את פריון העבודה ● כך, הלקח שנלמד בתל אביב - נשכח בדרך לבאר שבע

ג'ילי סטאריי E-MI / צילום: יח''צ

83 ק"מ לליטר? ההבטחה של הקרוס-אובר הסיני החדש

לפלח הצפוף והפופולרי של רכבי קרוס־אובר עם הנעת פלאג־אין מצטרף מתמודד מבית ג'ילי - ג'ילי סטאריי E-MI ● יש לו ממדים מרשימים, תא נוסעים מרווח ומאובזר, מערכת הנעה מעודנת ומחיר תחרותי. האם נולד כאן להיט חדש?

רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים / צילום: Shutterstock

שמש זה לא מספיק: המכשול המרכזי שתוקע את מהפכת החשמל הסולארי

אחרי שנים של הזנחה, רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים ואת קצב ההקמה של מתקנים סולאריים ● "אנחנו יודעים לרוץ הרבה יותר מהר מהרשת", אומר יזם בתחום, וברשות החשמל מודים ש"זה המכשול המרכזי היום" ● התוצאה: צוואר בקבוק תשתיתי שמאיים על התחרות במשק, על אמינות האספקה ועל המעבר לאנרגיה זולה ונקייה

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים

חזית המדע / צילום: Shutterstock

אמבטיות קרח ודבק לפנים: מה מחקרים אומרים על הטרנדים החמים בבריאות?

האלגוריתמים ברשתות רוצים את מה שהכי מלהיב, קיצוני ומבטיח לשנות את החיים, אבל מה הפער בין ההבטחה למציאות? ● בדקנו אם יש אמת מחקרית מאחורי ארבעה טרנדים פופולריים

מטה פייפאל / צילום: Shutterstock, Michael Vi

פייפאל רוכשת את סימביו הישראלית בכ-150-200 מיליון דולר

פייפאל רוכשת את סימביו, ששוויה הוערך ב־2021 בכ־97 מיליון דולר ● החברה גייסה מאז הקמתה כ־30 מיליון דולר, והחלה לצמוח דווקא בשנות הקורונה ● סימביו מתמחה בחיבור בין מותגים בינלאומיים לרשתות קמעונאות בניהול מכירות דרופשיפינג

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

בנקים לא יוכלו להנפיק כרטיסי אשראי? שמחון נגד משרד האוצר

בעוד חוק ההסדרים מנסה להפוך את חברות כרטיסי האשראי ל"בנקים קטנים" - מאחורי הקלעים מתחולל מאבק ● במועצה הלאומית לכלכלה דורשים לאסור על הבנקים להנפיק כרטיסי אשראי חדשים ומזהירים מ"סירוס" התחרות, אך באוצר טוענים: "המהלך יפגע בתנאי האשראי של הציבור"

כוחות צה''ל בעזה. ''זה קריטי להסתגל ולהשתנות תוך כדי לחימה'' / צילום: דובר צה''ל

"האסטרטגיה של חמאס היא להרוג את האנשים שלהם למען יח"צ"

החוקר הבריטי אנדרו פוקס צלל למערכה בעזה כדי לנתח את שדה הקרב המודרני ● בראיון לגלובס הוא עומד על הפער בין ההישגים הצבאיים לכישלון ההסברתי: "ישראל הופתעה מעוצמת התעמולה נגדה" ● מהסתגלות למנהרות ועד למהפכה הרפואית, פוקס בוחן את הלמידה של צה"ל תחת אש, ומזהיר: "חמאס לא מהווה איום כרגע, אבל הוא חוזר לשליטה מלאה"

הרובר הגדול והמתקדם ביותר של נאס''א נוחת במאדים. חוקר גיאולוגיה ומחפש סימני חיים, יולי 2020 / צילום: Reuters, NASA/Cover Images

שתי קריאות על החיים בעולמות אחרים: מצפה לנו הרפתקה שם בחוץ

לאחרונה ראו אור שני ספרים שצוללים לשאלות הגדולות של היקום ● בעוד האחד מתמקד באדם וסבור שיש לחשוב על מאדים כעל כוכב הלכת הראשון המאוכלס על ידי מכונות, השני מעדיף שרובוטים יחפשו אחר חוצנים בשבילנו

דור 5 בסלולר: הממשלה ביצעה את ההחלטה, אך מה קרה בשטח?

תשתיות הסלולר של הדור החמישי יכולות לשפר כמעט את כל תחומי החיים ● לאחר שנים של דשדוש, הממשלה קיבלה החלטה להאיץ את הפרויקט ● היישום מרשים, אבל למה זה לא מחלחל לשטח? ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי פיתוח תשתיות תקשורת סלולריות מתקדמות

מיכאל קלמן וערן גריפל / צילום: נטי לוי, גיא חמוי

אלו שני הבכירים הנוספים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות

ערן גריפל ומיכאל קלמן נחקרו ביום רביעי השבוע בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות "יד לוחצת יד" של ההסתדרות וסוכן הביטוח עזרא גבאי ● במשטרה אומרים שמנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"