גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דוח הניידות של אריקסון: עד סוף השנה יהיו בעולם 220 מיליון משתמשי דור חמישי

למרות התפשטות נגיף הקורונה, מגמת הגידול בתעבורת הנתונים רק הולכת וגדלה כל הזמן, ומרביתה היא צפייה בווידאו

אלון ברמן, מנכ"ל אריקסון ישראל / צילום: איל יצהר
אלון ברמן, מנכ"ל אריקסון ישראל / צילום: איל יצהר

התפשטות נגיף הקורונה ממשיך להשפיע על כל חלקי החברה, אך למרות חוסר הוודאות שנגרם כתוצאה מהמגפה, למעלה מ-100 מפעילים ברחבי העולם השיקו בשנה האחרונה רשתות דור 5 באופן מסחרי - כך עולה מדוח הניידות השנתי של ענקית הטלקום אריקסון.

גם רשתות דור 5 עצמאיות - רשתות הפועלות באופן מלא הכולל ליבה ורשת, בשונה מרוב הרשתות היום שמפעילות דור 5 על בסיס רשתות דור 4 - החלו לצוץ בשנה האחרונה.

לפי הדוח, השפעת הנגיף פגעה בתעשייה ובמפעילים והתוספת נטו של מנויי סלולר ברחבי העולם הייתה נמוכה ברבעון השלישי של 2020 והסתכמה ב-11 מיליון בלבד.

הסגרים והמגבלות על המסחר משפיעים על התחזיות של אריקסון קדימה והיא צופה שמספר המנויים הסלולריים יעמוד על 8.8 מיליארד מנויים עד סוף שנת 2026, אך הנתון המעניין הוא פחות הכמות הכוללת של המנויים בעולם אלא כמה מנויים בדור החמישי צפויים בעתיד.

אריקסון מציינת כי ברבעון השלישי של השנה נוספו 50 מיליון משתמשי דור 5, והמספר הכולל הגיע ל-150 מיליון, תוך שהיא צופה שהמספר יגדל ל-220 מיליון מנויים עד סוף השנה. הגידול מגיע בעיקר מסין שמונעת ממיקוד אסטרטגי לאומי, ותחרות עזה בין החברות ויצרני המכשירים.

עד סוף 2026 צופה אריקסון 3.5 מיליארד מנויים בדור החמישי כאשר קצב האימוץ של הטכנולוגיה צפוי להיות מהיר יותר מאשר בדור הרביעי. למרות זאת רשתות דור רביעי ימשיכו להיות דומיננטיות.

במהלך הרבעון השלישי של שנת 2020, מנויי הדור הרביעי גדלו בכ-70 מיליון והגיעו לסך כולל של כ-4.5 מיליארד, המהווים 57% מכלל המנויים בסלולר. לפי הדוח, המספר יגיע לשיא בשנת 2021 ל-4.8 מיליארד מנויים ולאחר מכן ירד לסביבות 3.9 מיליארד מנויים בסוף שנת 2026 כאשר יותר מנויים יעברו לדור החמישי.

תעבורת הדאטה: הצפייה בווידאו צפויה לגדול

היקף תעבורת האינטרנט הסלולרי העולמית הכוללת מוערכת בכ-(51EB (Exabyte לחודש עד סוף 2020 והיא צפויה לגדול בפקטור של כ-4.5 ותגיע ל- 226EB לחודש בשנת 2026.

נתון זה מייצג את הנתונים הסלולריים שייצרכו יותר מ-6 מיליארד אנשים המשתמשים באותה תקופה בסמארטפונים, מחשבים ניידים ובמגוון מכשירים חדשים. הצפייה בווידאו מהווה כיום 66% מכל תעבורת הנתונים הניידים, נתח שצפוי לגדול ל-77% בשנת 2026.

הסמארטפונים ממשיכים להיות במרכז התפתחות זו מכיוון שהם מייצרים את מרבית תעבורת הנתונים הסלולרית - כ-95% כיום, נתח שצפוי לגדול לאורך כל תקופת התחזית. אריקסון צופה כי עד שנת 2026 54% מכלל תעבורת הדאטה בסלולר תועבר על ידי רשתות דור 5.

אלון ברמן, מנכ"ל אריקסון ישראל, אמר בעקבות הדוח כי "מהמהדורה הנוכחית של דוח הניידות של אריקסון ברור הצורך בקישוריות טובה, והדרישה לכיסוי וקיבולת של הרשתות ממשיכה לצמוח. דרישה זו מוזנת משימושים רבים ומגוונים ברשתות הסלולריות שהדור החמישי מביא אתו.

"השימוש הממוצע בסמארטפון בעולם המערבי יצמח מ-11 ג'יגהבייט ל-46 ג'יגה בייט בחודש. לפי הדוח, בסוף השנה (2020) יותר ממיליארד אנשים או 15% מאוכלוסיית העולם יהיו תחת כיסוי של רשתות דור חמישי. בשנת 2026 יהיו למעלה מ-3 מיליארד מנויי דור חמישי. תעבורת הנתונים צפויה לגדול ב 50% משנה לשנה. מבחר יחידות הקצה שתומכות בדור החמישי ממשיך להתרחב ויתרום לאימוץ מהיר של הטכנולוגיה".

עוד אמר ברמן כי "הדוח שופך אור על השימושים הצפויים בדור החמישי ומציג חלק מההזדמנויות החדשות שהדור החמישי מאפשר לספקי שירותי תקשורת. למשל, תחום המשחקים בנייד - 22 מ-106 רשתות דור חמישי מסחריות כיום מציעות חבילות משחקים בנייד. לפי הדוח, תקשורת בטוחה, אמינה ומהירה תאפשר מערכות ייצור חכם Industry 4.0) ).
"רשתות תקשורת דור חמישי לשימושים קריטיים תאפשרנה שליטה מרחוק באמצעים שונים ורשתות לביטחון הציבור וגם חיבור אינטרנט אלחוטי לבתים. לפי הדוח ב-2026 מספר החיבורים האלחוטיים לבתים ועסקים (Fixed wireless access FWA) יגיע ל-180 מיליון, פי 3 ממספרם כעת".

תחום החיבורים האלחוטיים לבתים רושם גידול מרשים בכל העולם היות ומדובר בחיבור שבדור החמישי מסוגל לספק קצבים מאוד גבוהים ללקוחות ולכן הוא אמצעי משלים לפריסת סיבים אופטיים בעיקר במקומות שעלות הפריסה בהם גבוהה.

הדוח מתייחס גם לאסטרטגיות של מפעילים שונים בעולם ובאופן לא בלתי צפוי מספק הסבר מדוע השקעה באיכות הרשתות תורמת למפעילים בטווח הארוך יותר מאשר אסטרטגיות של מחיר בלבד.

עוד כתבות

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?