גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מארבעה ייצא אחד: מוזס, לוי, בן משה וכהן הגישו הצעות סופיות לרכישת ישראייר

ארבעת המתמודדים העיקריים על רכישת ישראייר הגישו את הצעותיהם הסופיות לנאמן חברת אי.די.בי ● גלובל כנפיים מציעה לרכוש את ישראייר בעסקה שתשלב מזומן עם איגרות חוב של עצמה הניתנות להמרה למניות גלובל כנפיים

ארבעת המתמודדים העיקריים על רכישת ישראייר הגישו אתמול (ב') את הצעותיהם הסופיות לנאמן חברת אי.די.בי, עו"ד אופיר נאמן, שמנהל את המכרז למכירת חברת התעופה והתיירות. היום ערך הנאמן בחינה של הצעות הרכישה הסופיות, לקראת המלצתו לביהמ"ש על הזוכה במכרז.

אתמול בשעה 20:00 חל המועד האחרון שקבע הנאמן להגשת ההצעות הסופיות והטובות ביותר לרכישת ישראייר. הבוקר פרסמו החברות גלובל כנפיים ליסינג ובי.ג'י.איי השקעות כי הגישו לנאמן הצעות משופרות, אולם לגלובס נודע כי גם חברת דור אלון וקרן פורטיסימו הגישו הצעות רכישה משלהן.

גלובל כנפיים ליסינג עוסקת בהחכרת מטוסים ומוחזקת בידי חברת כנפיים אחזקות, שנשלטת בידי תמי מוזס בורוביץ' ובעלה דדי בורוביץ'. לשתי החברות ניסיון עשיר בענף התעופה שמהווה עבורן יתרון גדול בתחרות לרכישת ישראייר.

לאחרונה איבדה כנפיים אחזקות את השליטה בחברת התעופה אל-על, אותה רכשה לפני כ-16 שנה מהמדינה. לצורך רכישת השליטה באל-על, נדרשה אז כנפיים אחזקות למכור את חברת התעופה והתיירות ארקיע בה החזיקה, שהינה המתחרה המרכזית של ישראייר בשוק התעופה הפנים ארצית.

היום דיווחה גלובל כנפיים כי הציעה לרכוש את ישראייר בעסקה שתשלב מזומן עם איגרות חוב של עצמה הניתנות להמרה למניות גלובל כנפיים. הצעה זו כוללת תשלום של 40 מיליון שקל במזומן ועוד 45 מיליון שקל ערך נקוב (ע"נ) של אג"ח להמרה נושאות ריבית של 4.5%, שיעמדו לפירעון בדצמבר 2025.

יחס ההמרה של איגרות החוב למניות יעמוד על 1 שקל ע"נ של אג"ח לכל מניה עד סוף דצמבר 2023, כאשר בשנתיים שלאחר מכן יורע יחס ההמרה ויעמוד על 1.1 שקל ע"נ של אג"ח עבור כל מניה. האג"ח יוצמדו לדולר האמריקאי ויובטחו בשעבוד על 100% ממניות ישראייר.

התמורה ממכירת ישראייר מיועדת לפירעון חלק מחובותיה של אי.די.בי למחזיקי אג"ח ט' שלה. קרן אלפא, שהיא המחזיקה הגדולה ביותר באג"ח ט', התחייבה לדברי גלובל כנפיים לקבל נתח גדול יותר מהאג"ח להמרה על חשבון הנתח במזומן שמגיע לה, במקרה שחלק ממחזיקי אג"ח ט' יעדיפו לקבל את מלוא התמורה במזומן.

לפי התחייבות זו, במקרה שמחזיק אג"ח ט' יבקש לקבל 1 שקל במזומן במקום 1 שקל ע"נ של אג"ח להמרה לו הוא זכאי, תקבל קרן אלפא 1 שקל ע"נ של אג"ח להמרה במקום 1 שקל במזומן לו היא זכאית. התחייבות זו תהיה מוגבלת להיקף של עד 22.5 מיליון שקל.
בנוסף, הסכימה גלובל כנפיים כי בעת השלמת העסקה תימחק יתרת ההלוואה בסך של 5 מיליון דולר (16.6 מיליון שקל), שהעמידה ישראייר לאי.די.בי בעבר. את איגרות החוב ניתן יהיה להמיר ל-27% ממניות גלובל כנפיים, ששווין הכלכלי עומד לדברי החברה על 109.4 מיליון שקל.

כך, שבתוספת רכיב של 40 מיליון שקל במזומן וויתור על חוב של 16.6 מיליון שקל, מתקבלת לדברי החברה הצעה בשווי של 166 מיליון שקל. לדברי החברה, שווי ההצעה אינו כולל את השווי הגלום בסינרגיה בין שתי החברות ובניצול שני המטוסים רחבי הגוף מדגם איירבוס 330 שבבעלותה, שאינם מניבים כיום.

לדברי גלובל כנפיים, מכירת ישראייר מבוצעת בתקופה בעייתית בתעשיית התיירות והתעופה, ולכן התיאבון לביצוע פעולות הוניות בחברות תעופה ו/או חברות ליסינג למטוסים הינו נמוך באופן טבעי. מאחר שעיקר התמורה בגין ישראייר תועבר למחזיקי אג"ח ט' של אי.די.בי, בחרה גלובל ליסינג בכלי שלדבריה יגדיל את יכולתם להחזיק בו לאורך זמן.

שתי חברות ציבוריות אחרות הגישו כאמור גם הן הצעות לרכישת ישראייר. הראשונה היא חברת דור אלון שבשליטת מוטי בן משה, ואילו השניה היא חברת ההחזקות בי.ג'י.איי השקעות שבשליטת רמי לוי ושלום חיים.

דור אלון טרם חשפה את הצעתה המשופרת שהוגשה לנאמן אי.די.בי, לאחר שהצעתה הקודמת פקעה שלשום. גם הצעתה המשופרת של קרן פורטיסימו, שמנוהלת בידי יובל כהן, לא טרם פורסמה.

מנגד, דיווחה בי.ג'י.אי כי הגישה הצעה משופרת, שמשקפת שווי של תמורה של 111-118 מיליון שקל. ההצעה המשופרת כוללת תשלום של 75 מיליון שקל במזומן והקצאה של 15.268 מיליון מניות בי.ג'י.איי בשווי נוכחי של כ-19 מיליון שקל.

בנוסף, מתחייבת בי.ג'י.איי כי במהלך 24 חודשים מיום השלמת העסקה היא תגיש הצעת רכש עצמית לאותה כמות של 15.268 מיליון מניות במחיר של לפחות 1.7 שקלים למניה (לעומת 1.26 שקלים למניה כיום), המשקף שווי חברה לאחר ההקצאה של 130 מיליון שקל. עם זאת, הצעת רכש זו תבוטל במקרה שבו מחיר מניית בי.ג'י.איי יעלה על 1.7 שקלים במשך 30 ימים רצופים (במחזור יומי ממוצע של 500 אלף שקל), או במקרה שבו בוצעה הצעת רכש במחיר זה ובהיקף של לפחות 26 מיליון שקל בידי בעלי השליטה או משקיעים אחרים.

בנוסף, מתחייבת גם בי.ג'י.איי לוותר על הלוואה של 5 מיליון דולר (16.6 מיליון שקל) שהעמידה ישראייר לאי.די.בי.

עוד כתבות

כרטיסי אשראי. מהפכה בשוק התשלומים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

ריביות, עמלות ושחקניות בינלאומיות שבדרך: שוק התשלומים עובר מהפכה

פייבוקס וביט מציעות ריבית על עודף בחשבון, אך גם קבעו מגבלות ● בדיסקונט השיקו שירות תשלום לחנויות מסויימות ללא שימוש בכרטיס אשראי ● בקרוב צפויות להגיע ענקיות פינטק גלובליות, שיגבירו את התחרות ● אז למה בינתיים עסקים קטנים דווקא נפגעים?

ולדימיר פוטין - נשיא רוסיה, דונלד טראמפ - נשיא ארה''ב, וולודימיר זלנסקי - נשיא אוקראינה / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson, Alex Brandon, Jacquelyn Martin

מניות ביטחוניות ירדו, אירופה במצוקה: ארה"ב דוחפת להסכם שלום כפוי באוקראינה

הבית הלבן הפתיע את אירופה כשדרש מקייב בסוף השבוע לקבל תוכנית שלום ובה הגבלות צבאיות וכן ויתור על שטחים ● האירופאים קוראים לתוכנית "בסיס לדיון" ושוב נאלצים לבקש מקום ליד שולחן הדיונים ● לצד ירידות במניות ביטחוניות, באיחוד מנסים לקנות זמן להקמת כוח צבאי

אוזניות Nothing Ear 3 / צילום: יח''צ

האם האוזניות של Nothing נכנסו לליגה של הגדולים?

האוזניות החכמות Nothing Ear 3 מנסות לספק חלופה למוצרים כמו איירפודס ו־Galaxy Buds f הן מציעות סאונד וביטול רעשים טוב, לצד מיקרופון איכותי ● מנגד, נתקלנו בבעיות בחיבוריות וגם המחיר קפץ למעלה

אולם התצוגה החדש של טסלה בקריית אתא / צילום: יח''צ טסלה

הנתונים מגלים: הישראלים קונים פחות מכוניות חשמליות

הרכב החשמלי הוא הסגמנט החסכוני והירוק בשוק, אך ב־2025 נרשמה ירידה במכירות שלו ● הסיבות: שחיקת הטבות מיסוי והפופולריות של רכבי הפלאג־אין, בעיקר עבור ציי רכב ● למרות המגמה, בטסלה מרחיבים את ההשקעות בישראל, ורק לאחרונה חנכו אולם מכירות חדש בתל אביב ומרכז בקריית אתא

באי הוועידה / צילום: ראי כץ

המגזר העסקי בוועידת ישראל לעסקים: תמונות ורגעים מהמפגש

כ-250 מנכ"לים ויושבי-ראש של חברות במשק לקחו חלק בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים, שהתקיים במוצאי שבת במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב ● היום, בפעם ה-32 התקיימה ועידת ישראל לעסקים של גלובס, בסימן "חוסן מול האתגרים" ● אירועים ומינויים

גבי בוגנים / צילום: פזית אסולין

הרוכשת מצאה טעות של 20 מיליון שקל, והמוכר טוען: ״לא ביצעה בדיקת נאותות"

לאחר שרכשה את השליטה בחברת התוכנה ב־93 מיליון שקל, טוענת אקסל כי סינאל רשמה בעבר הכנסות יתר של 20 מיליון שקל בשל הפרשה שגויה ● המוכר: "אולי רוצים לשפר תנאי העסקה"

בורסת נאסד''ק, ניו יורק / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות חדות, בהובלת מניות הטכנולוגיה; אלפאבית זינקה במעל 6%

הנאסד"ק זינק בכ-2.7% ● ברודקום זינקה במעל 11% ● האנליסטים חלוקים באשר לכיוון אליו הולכת וול סטריט, אך התנודתיות כנראה כאן כדי להישאר ● בלומברג: מניות הקמעונאות זקוקות לנס כדי להציל את 2025 הקשה • במיטב מציעים את אסיה כאלטרנטיבה לשוק האמריקאי היקר

גדעון תדמור, מייסד ויו''ר נאוויטס / צילום: דניאל קמינסקי

לאחר הזינוק בשווי: נאוויטס מקפיצה את התגמול למנכ"ל לעד 7.3 מיליון שקל

במסגרת המהלך, שזקוק לאישור אסיפת בעלי המניות, יעלה שכרו הבסיסי של קורנהאוזר, העומד בראש השותפות בארבע השנים האחרונות, ב-50% ל-150 אלף שקל בחודש ● הבקשה מגיעה לנוכח הזינוק המתמשך במחיר יחידות ההשתתפות של נאוויטס, על רקע תחילת הפקת הנפט בפרויקט שננדואה במפרץ אמריקה

יעוץ משכנתאות (אילוסטרציה) / צילום: Shutterstock

מבחני הסמכה וקנסות: המהלך שינסה להיאבק בפרצות בתחום ייעוץ המשכנתאות

כיום פועלים כ־2,700 יועצים בענף, ללא פיקוח או נהלים מוסדרים ● להצעה עוד דרך ארוכה, אך היא מקרבת את השינוי המיוחל - ותאפשר אכיפה "נשכנית" יותר ● האם תצליח למנוע שרלטנות?

קובי שגב, שותף בבית ההשקעות אקורד / צילום: דודי פרץ

מנהל ההשקעות שממליץ לעבור כעת מהבנקים ומת"א 35 למניות הקטנות

קובי שגב, שותף מנהל בבית ההשקעות אקורד, קלע כשהמליץ לפני שנה על מניות הבנקים, חברות ה–IT ומניות הגז והנפט ● עכשיו הוא מסביר למה הוא עובר ל"סטוק פיקינג", בעיקר בת"א 90 וה–SME 60, ומדוע הוא מעדיף בחו"ל את מדד ראסל 2000 על פני ה–S&P 500

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

פוטין, התמחור וההסכם המצרי: שלושה אירועים שהכבידו על המניות הלוהטות בת"א

מניות הנפט והגז הציגו תשואה פנומנלית בשנה האחרונה, אבל בימים האחרונים סדקים בהסכם הגז עם מצרים, איתות אופטימי מגזרת רוסיה אוקראינה וסקירה מאכזבת של גולדמן זאקס, הביאו לשינוי כיוון ● האם המגמה תימשך, או שמדובר בירידה לצורך עלייה מחודשת?

זיו יעקובי, מנכ''ל קבוצת אקרו נדל''ן / צילום: אלכס פרגמנט

אקרו מוכרת הרבה פחות דירות, אך המחיר קפץ וגם הרווח

חברת דירות היוקרה מדווחת על צניחה של 84% במספר הדירות שמכרה ברבעון השלישי, לצד סימני התאוששות מאז הסכם הפסקת האש ● הרווח זינק, גם בזכות מכירת שטחי משרדים בת"א

חנות נייקי בהמבורג, גרמניה, שמפעילה ריטיילורס / צילום: באדיבות החברה

חולשת נייקי ממשיכה להכות בריטיילורס: הרווח נחתך ביותר מחצי

מפעילת חנויות נייקי בארץ ובאירופה אמנם הציגה צמיחה בהכנסות, אך המשיכה להציג חולשה בפעילות המרכזית שהביאה לשחיקה משמעותית בשורת הרווח ● המכירות בחנויות זהות של נייקי ירדו בכ-10% במהלך הרבעון החולף

אמבולנס של הצלב האדום ברצועת עזה

הג'יהאד האיסלאמי: איתרנו גופה של חלל חטוף ישראלי

במקביל לחיסול רמטכ"ל חיזבאללה, צה"ל משלים את בניית התוכניות המבצעיות לגזרות השונות, תוך קביעת קווים אדומים ● הדילמה בלבנון אחרי חיסול טבטבאי: "חיזבאללה בצומת קריטי" ● לוחמי חטיבת כפיר זיהו מחבל שחצה את הקו הצהוב והתקרב לכוחות צה"ל בח'אן יונס ● הצוות לקביעת המנדט של ועדת החקירה הלא ממלכתית למחדל 7.10 מתרחב - גם השרה עידית סילמן והשר שלמה קרעי צורפו ● עדכונים שוטפים

ראש ממשלת יפן סנאה טקאיצ'י / צילום: ap, Eugene Hoshiko

החוב תופח, המטבע נחלש והסחרור בכלכלה הרביעית בגודלה מחריף

כלכלת יפן חווה תקופה מורכבת: המטבע נחלש, התוצר מתכווץ והאינפלציה מתרחקת מהיעד ● בינתיים, הממשלה רק מגבירה את החששות בשווקים עם השקת תוכנית מענקים ותמריצים חדשה ● אם לא די בכך, הסכסוך מול סין מאיים להחריף עוד יותר את המשבר

הרמטכ''ל אייל זמיר / צילום: דובר צה''ל

הדחת הקצינים הבכירים: איך ההליך אמור להתבצע, והאם זה יפגע להם בכיס?

הרמטכ"ל אייל זמיר הודיע במפתיע על שורת הדחות בצמרת הצבא, ועורר סערה ציבורית ● עם מי צריך להתייעץ לפני שמדיחים מהצבא, האם יש להדחה משמעויות פרקטיות ועד כמה מדובר בצעד תקדימי? ● המשרוקית של גלובס עושה סדר

לוחמי חיזבאללה בהלוויית רמטכ''ל חיזבאללה עלי טבטבאי / צילום: ap, Hussein Malla

דריכות שיא בישראל: מאחורי דילמת התגובה של חיזבאללה

בלבנון מעריכים - סבב הלחימה הבא? זה רק עניין של זמן ●  טראמפ חתם על צו שיגדיר סניפים זרים של האחים המוסלמים כארגוני טרור במדינות כמו לבנון, ירדן ומצרים ● עדכונים שוטפים

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלי אאורה / צילום: תמר מצפי

הכנסות אאורה זינקו ב-65% ברבעון. מה קרה למכירות הדירות?

אאורה מסכמת רבעון עם זינוק בהכנסות וברווחים, אך מכירות הדירות מתחילת השנה עדיין רחוקות מהיעד ● בחברה מקווים שמסלול הרכישה החדש, "דירה בביטחון", יסייע להגדיל את המכירות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ’ וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

למרות ההתנגדות בקואליציה: נתניהו תומך ברפורמת החלב של סמוטריץ'

במשרד החקלאות כינו את התוכנית הזו "אובססיה", ארגוני הרפתנים תומכים בתכנון הריכוזי הקיים, וגם חלק ממפלגות הקואליציה והאופוזיציה מתנגדות ● אך כעת, הרפורמה בחלב של שר האוצר זוכה לתמיכתו של ראש הממשלה ● בינתיים, סמוטריץ' תוקף: "תנובה, טרה ושטראוס שופכים עכשיו מיליונים על מיליונים על מיליונים בקמפיין שקרי ודמגוגי נגדי"

הפרויקט ברעננה. 355 יחידות דיור במקום 138 / הדמיה: קידר מבנים

סרבנית תמ"א עיכבה פרויקט. כמה פיצוי היא תשלם?

דיירת שרכשה דירה ברעננה סירבה לחתום על הסכם ליווי לפרויקט תמ"א 38 שקודם עוד לפני הרכישה ● היא עיכבה את תחילת העבודות ונתבעה