גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדוחות של הולמס פלייס כמשל למכה הקשה שספג ענף הכושר בישראל

קבוצת הכושר הגדולה בישראל פרסמה את דוחותיה לרבעון השלישי וחשפה כי הסגר חתך 45% מהכנסותיה וגרר אותה להפסד • כ-400 עובדים - רבע מכוח-האדם שלה - לא חזרו לעבוד גם בימים שבהם פעלה תחת המגבלות, וסביר כי לפחות חלק מהם לא יוחזרו גם לאחר הסרתן

חדר כושר של רשת הולמס פלייס. לא ברור מתי ייפתח מחדש
חדר כושר של רשת הולמס פלייס. לא ברור מתי ייפתח מחדש

דוחות הולמס פלייס , המתפרסמים בצל הסגר על פעילותה, מספקים הצצה למכה הקשה שניחתה על ענף מועדוני הכושר על רקע משבר הקורונה, וחושפים מה גובה הנזק שמסב כל סגר לחברת מועדוני הכושר הגדולה בישראל: על המנויים שהוקפאו ולא חזרו, ועל כך שאפילו את מענקי העידוד להחזרת עובדים מהמדינה לא הצליחה לקבל במלואם משום שהעובדים הוצאו שוב לחל"ת.

בדומה לענף בו היא פועלת, עקב אירוע הקורונה נאלצה הולמס פלייס, שנחשבת לחברה הדומיננטית והגדולה בתחומה בשוק המקומי, לסגור את כל מועדוניה, ולהקפיא את כל המינויים (למעט פעילות נקודתית שתרומתה לחברה זניחה). מנתונים שמפרסמת החברה עולה כי במהלך הרבעון השלישי המועדונים של הולמס פלייס היו סגורים למשך כ-31 ימים המהווים כשליש (34%) מתקופת הרבעון. על הרקע הזה ההכנסות של הולמס פלייס ברבעון השלישי של נחתכו ב-45% לעומת התקופה המקבילה אשתקד לסך של 60 מיליון שקל, מה שמשקף אובדן של כ-50 מיליון שקל. להערכת הולמס פלייס, היא איבדה הכנסות של כ-57 מיליון שקל כתוצאה מהשפעת הקורונה.

הפגיעה הזו התגלגלה גם לשורה התחתונה. כך הולמס פלייס עברה להפסד רבעוני של כ-21 מיליון שקל, לעומת רווח של כ-3 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2019. את תשעת החודשים הראשונים של 2020 היא חותמת ירידה בהכנסות של 38% לסך של כ-196 מיליון שקל. בשורה התחתונה רושמת הולמס פלייס הפסד של כ-38 מיליון לעומת רווח של כ-15 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2019.

רשת מועדוני הכושר גם צירפה גילוי למשקיעים לפיו להערכתה, "בנטרול הקורונה", או ליתר דיוק אלמלא הקורונה, היא הייתה אמורה להציג גידול של 6.6% בהכנסות ברבעון השלישי, אלא שהנתון הזה יישאר בינתיים כנתון תיאורטי בלבד.

72% מהעובדים חזרו, ואז הגיע הסגר השני

מאז פרוץ המשבר, החברה התמודדה עם שלוש תקופות בהן פעילותה נסגרה בעקבות החלטות הממשלה בניסיון למנוע את התפשטות וירוס הקורונה: בין מרץ לתחילת מאי (40% מתקופת הרבעון השני), לתקופה של שבועיים באמצע יולי, ולתקופה נוספת שהחלה ב-18 בספטמבר וטרם הסתיימה.

גם העובדים של החברה ספגו מכה קשה בעקבות הסגירה והפתיחה המחודשת. הולמס פלייס מגלה לאחר שהוציאה את כל עובדיה לחל"ת בסגר האביב היא החזירה אותם בהדרגה לעבודה. כך, לפני הסגר של ספטמבר, הצליחה החברה להחזיר 72% מהעובדים שלה לעבודה. המשמעות היא כי רבע מהעובדים שלה - כ-400 במספר - מעולם לא חזרו לעבוד גם בימים שבהם שבה לפעילות תחת הגבלות הקורונה וסביר כי לפחות חלק מהם לא ישובו לעבודתם. בהקשר זה אמרו לגלובס גורמים בהולמס פלייס כי "סביר להניח שהחברה תעבור תהליך התייעלות תפעולית".

הולמס פלייס מפעילה 51 מועדונים בהם מנויים כ-124 אלף איש, וזאת לעומת 135 אלף בסוף 2019. החברה העסיקה לפני הסגר הנוכחי 1,423 עובדים. הולמס מגלה כי לצד צעדי התייעלות נוספים שביצעה, היא מתכוונת להעביר את משרדיה ממטה החברה בקדימה למועדון החברה בקיסריה, צעד שלהערכתה יחסוך כחצי מיליון שקל בשנה.

הפגנות ענף הספורט נגד התקנות המגבילות / צילום: בר לביא

התייעלות, ויתור על שכר והקלות משוכרים

על האתגרים של הולמס פלייס ניתן ללמוד גם מהפער בין הערכת החברה כי תוצאותיה (EBITDA) לרבעון השלישי יעמדו על 10-15 מיליון שקל, אך בשל הסגר הנוסף עמדה ה- EBITDA על כ-6 מיליון שקל בלבד. הסגר הנוסף גם צמצם את הזכאות של הולמס פלייס למענקי עידוד החזרת עובדים מחל"ת, לאחר שהוציאה אותם לחל"ת נוסף לפני שהגיעו לשכר המינימלי המזכה במענק.

הולמס פלייס, בדומה לשחקניות בתחום הקמעונאות, מפרטת כי ביצעה שורה ארוכה של צעדי התייעלות, ויתור על שכר, וקבלת הקלות משוכרים. במבט צופה פני עתיד, מעריכה הולמס פלייס כי כל חודש שבו מועדוניה סגורים מסב לה הפסד (EBITDA) של 4-5 מיליון שקל, כך שברבעון הרביעי היא צופה הפסד של 8-15 מיליון שקל EBITDA.

כמו כן, לחברה תזרים מזומנים שלילי של 5 מיליון שקל בכל חודש בו המועדונים סגורים.
לצד התוצאות, הולמס פלייס מעדכנת כי היא לא עומדת באמות מידה פיננסיות להלוואות שלקחה מבנק ומהשוק המוסדי והנושא נדון בינה לבין המלווים.

על רקע המציאות הזו, מתחילת 2020 איבדה מניית רשת מועדוני הכושר 29% מערכה.

אגב, מי שניצלה מהשפעות הקורונה על החברה היא זרוע ההשקעות של בנק הפועלים שיצאה מהשקעתה הגדולה ברשת בדצמבר 2019, הרבה לפני פרוץ המשבר בישראל ובימים שתוצאות החברה והמניה שלה סיפרו סיפור אחר לגמרי מזה של היום. 

האתגרים שפגעו בקשר עם המנויים ומה צפוי הלאה

הדוחות הכספיים של רשת מועדוני הכושר הולמס פלייס משקפים עד כמה הפתיחות והסגירות של הפעילות מאתגרות את היכולת לשמור על מנויים.

הולמס פלייס מציינת כי בתקופות הסגירה היא הקפיאה את ימי המינוי של מנויי החברה, ואפשרה להם להמשיך ולהקפיא את המינוי גם לאחריהן - ללא תשלום דמי הקפאה. בתום הסגר הראשון בחודש מאי, עמד שיעור המנויים המוקפאים על כ-36%, שיעור שהלך והצטמצם לקראת הסגר של ספטמבר לכדי 9%. כלומר, הולמס פלייס הצליחה לשקם את מנוייה לכדי מצב של 91% מנויים פעילים ערב הסגר הנוסף.

בינתיים, הולמס פלייס מציינת כי היא שומרת כל העת על קשר עם לקוחותיה ועם צוות העובדים באמצעות מגוון שיעורי סטודיו ב-LIVE והרצאות הניתנים למנויים ללא תמורה, כשהיא אינה מפרטת אם ניסתה לייצר הכנסה מפעילות מרחוק כפי שמציעים היום לא מעט חדרי סטודיו או מאמנים פרטיים.

כיצד תראה הפתיחה של מועדוני הכושר אחרי הסגר הנוכחי? הולמס פלייס מצפה כי במועד פתיחת המועדונים, ישובו כל המנויים שהיו פעילים ערב הסגר. ההערכה שלה מתבססת על המספרים שחזרו לפעילות בתום הסגר הקודם. כך, הולמס פלייס כי מגלה בעוד שבמועד הפתיחה לאחר תקופת הסגירה הראשונה בתחילת חודש מאי 2020 נרשם שיעור כניסות למועדונים של 22% מהכניסות בשנה קודמת, הרי שאחרי לאחר תום תקופת הסגירה השנייה עלה מספר הכניסות לכ-60%. בהולמס פלייס משתדלים להציג אופטימיות ומדווחים כי בתקופה שהמועדונים היו פתוחים דווקא נרשמה עלייה בכמות האימונים האישיים, ועלייה בהצטרפות מנויים חדשים.

מקבוצת הולמס פלייס נמסר כי "החברה עדיין לא חזרה לפעילות מלאה, לכן יש עדיין עובדים בחל"ת. לקבוצת הולמס פלייס אין כוונה לפטר עובדים. ברגע שנחזור לפעילות מלאה רוב העובדים יחזרו מחל"ת".

עוד כתבות

המאבק בהון השחור. מימין: מנהל רשות המסים שי אהרונוביץ' ומנהל רשות המסים לשעבר ערן יעקב / צילום: איל יצהר, שחר עזרן

מנהל רשות המסים לשעבר: ״איזה אדם נורמטיבי מחזיק 300 אלף שקל במזומן?"

הון עתק נעלם מדי שנה בכלכלת הצללים, אך רק בשנה האחרונה הצליחה המדינה לחשוף חלק קטן מההון השחור - בעיקר דרך רפורמות בחשבוניות ובמזומן ● ראש רשות המסים לשעבר: "המפתח הוא לזהות עסקאות לא לגיטימיות בזמן אמת ולמנוע אותן, אנו נעזרים ב־AI"

יעל אבירם רוזנפלד / צילום: כפיר זיו

המנהלת שמחליטה מי יקבל משרה באנבידיה: "אני תמיד אומרת - תעזו"

יעל אבירם רוזנפלד, שמובילה את תחום הגיוס של ענקית השבבים בישראל, מגלה מה החברה מחפשת דווקא במועמדים צעירים - ומדוע סקרנות, גמישות ויכולת למידה חשובות יותר מניסיון ● בראיון לגלובס היא מדברת על האיזון בין טכנולוגיה לאנושיות, ועל החוסן שנדרש כדי להחזיק מעמד בעולם שמשתנה כל הזמן

גלולת הקסם של כוכבי הוליווד / צילום: PA - Jordan Strauss, Evan Agostini, Jordan Strauss

הגלולה שמשגעת את אמריקה, הרופאים שידם קלה על ההדק - והביקורת

היא פותחה כדי להפחית לחץ דם וקצב לב אבל בשנים האחרונות הפכה פרופרנולול לתרופת ההרגעה שהסלבס לא זזים בלעדיה - על השטיח האדום, לפני הופעות וגם בדייטים וחתונות ● אפילו הרופאים כבר לא מהססים, עם זינוק של 28% במספר המרשמים, למרות שב-FDA התכוונו למשהו אחר לגמרי

פרנץ' טוסט בגוטל'ה / צילום: מיכל אורדן

כך הפך יישוב קטן וחינני בישראל לעיירה תוססת עם סודות מקומיים

ארוחות בוקר שמשתרך אליהן תור ארוך, קוראת בקלפים, 3,000 זוגות נעליים מיניאטוריות מכל העולם וחנות קונספט לכלים נדירים ● ביקור באבן יהודה ● חגית אברון תופרת יום

נדל''ן בתל אביב / צילום: Shutterstock

שוק הנדל"ן התל אביבי חזר 4 שנים לאחור

נתוני הלמ"ס מראים כי לא רק שמחירי הדירות יורדים: הציבור מחפש היום דירות זולות ● זאת בעוד שבשוק, במיוחד במרכז הארץ, יש היצע דירות יקרות ● חוסר איזון כזה לא יכול להגמר טוב

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה השנתי באוקטובר ללא שינוי - 2.5%; מחירי הדירות יורדים חודש שביעי ברציפות

מדד המחירים לצרכן עלה באוקטובר ב-0.5%, כאשר עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי ירקות ופירות והלבשה והנעלה ● מחירי הדירות ירדו באוגוסט-ספטמבר ב-0.3% בהובלת מחוזות חיפה ומרכז ● יוני פנינג, מזרחי טפחות: "הסתברות של 90% להורדת ריבית על ידי בנק ישראל" ● הדולר מתחזק מול השקל

משטרת ישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

הקצין הבכיר שנחקר במחלקה לחקירות שוטרים: ראש להב 433 - ניצב מני בנימין

החשדות נגד ניצב בנימין: הפרת אמונים ושימוש לרעה בכוח המשרה ● לאחר שהמפכ"ל דני לוי מינה ממלא מקום זמני לראש היחידה - השר בן גביר דרש לבטל את המינוי ובכך נוצרה מתיחות נוספת בין השניים ● בתוך כך, הניצב נחקר במשך שעות והורחק מכל מתקני המשטרה

אמיר טייג / צילום: פרטי

המשקיע שעבר למדריד, ויצא לפנסיה מוקדמת בזכות רכישת דירות

החיים האינטנסיביים בישראל וסקרנות הובילו עיתונאי ואדריכלית לעזוב את ישראל לטובת ספרד - לאחר שהחלו להשקיע בה בנדל"ן מניב ● כעת הם מחזיקים במדריד מספר דירות, חלקן להשכרה לטווח קצר וחלקן לטווח הארוך

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: ap, Ng Han Guan

כותבים ברשת על מניות? אחת המדינות הגדולות בעולם תדרוש מכם רישיון

הפצת פייק ניוז מאיימת על העולם, והממשלות ברחבי הגלובוס רודפות אחרי פתרונות ● בין הפעולות: דרישות להכשרה מתאימה לכותבי פוסטים ומאסר בגין פרסום מידע כוזב ● מנגד, מומחים מזהירים מפגיעה דרמטית בחופש הביטוי ● האם גל החקיקה הזה ישטוף גם את ישראל?

אדמירל (במיל') גארי ראפהד / צילום: נעמה קליין

"זה לא הזמן לנוח": האדמירל האמריקאי שמפציר בישראל להתכונן לעימות הבא מול איראן

אדמירל (מיל') גארי ראפהד, מפקד צי ארה"ב לשעבר, מזהיר כי האיום הימי של איראן ושלוחותיה רחוק מלהסתיים ● בראיון לגלובס הוא מדבר על הכישלון מול החות'ים, על הלייזר שצפוי לשנות את מאזן ההגנה ועל עתיד שיתוף הפעולה הביטחוני עם ישראל ● ויש לו אזהרה: "דווקא עכשיו, כשהרובים שותקים, זה לא הזמן לנוח"

''חוברת ההתגוננות האזרחית'' שפורסמה בשבדיה בשנה שעברה כהכנה לציבור למקרה של משבר או מלחמה / צילום: ap, Mimmi Montgomery

בסקנדינביה לוקחים צעד אחורה מהשאיפה ל"חברה ללא מזומנים"

מדינות צפון אירופה, שהובילו את מהפכת התשלומים הדיגיטליים, משנות כיוון בזהירות ● הביטחון הכלכלי והחשש ממתקפות סייבר ומתרחיש של מלחמה אזורית - מחזירים את המזומן למרכז השיח ● במקביל, האיחוד האירופי מגביר רגולציה על עסקאות במזומן לצמצום הון שחור

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

הפעם זה יצליח? המדינה נחושה לצמצם את השימוש שלנו במזומן

טיוטת חוק ההסדרים מחזירה את הניסיון להגביל החזקה של מזומן ל־200 אלף שקל בלבד ● מאז שנת 2014 מנסה המדינה לצמצם את השימוש בשטרות כדי לפגוע בהון השחור שמזין גם את ארגוני הפשיעה, אך נבלמה שוב ושוב על ידי המפלגות החרדיות ● מה שונה הפעם, ואיזו יוזמה שנגנזה דווקא הצליחה להשאיר חותם?

מצב השווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה צריך לדעת כשפורשים לפנסיה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הזינוק במחזורי המסחר הפך למכרה זהב עבור הבורסה ● מנהל ההשקעות שבטוח - זה לא הזמן למכור את מניות הבנקים ● הטיפים שיכולים לחסוך לכם מיליון שקל ויותר ● וגם: ארבע חברות מישראל שוברות שיאים בוול סטריט

טלטלה בשווקים / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; טסלה נפלה ב-6.5%, אנבידיה ב-3.5%

נאסד"ק ירד ב-2.3% ● נמשכת מגמת הרוטציה לסקטורים סולידיים ● הביטקוין בשפל, מייקל סיילור: "הביטקוין יהפוך לנכס גדול מזהב עד שנת 2035" ● בשווקים מתמחרים הסתברות של כ־50% בלבד להפחתת ריבית בהחלטה הבאה ● ישראליות: נייס וסלברייט עקפו את הציפיות ברבעון, נקסן איכזבה ● דוחות: סיסקו עקפה את התחזיות, דיסני הציגה חולשה ברשתות הטלוויזיה ובחטיבת הסרטים

דירת 3 חדרים בשכונת נאות אפקה בת''א / צילום: גלי וינרב

עם שומר וחדר כושר: בכמה הושכרה דירת 3 חדרים בנאות אפקה בת"א?

דירת 3 חדרים ברחוב פנחס רוזן בתל אביב הושכרה ב-9,000 שקל לחודש ● לדירה יש חניה ומחסן ובבניין יש שומר ומכון כושר ● דמי הניהול החודשיים עומדים על 1,330 שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

בובות פאנקו / צילום: Shutterstock

בובות הפופ קרסו כי למעריצים נמאס לקבל עוד מאותו הדבר

פאנקו, יצרנית בובות הפופ שהפכה לסמל הנוסטלגיה של הוליווד, מזהירה מקריסה בעקבות הפסדים כבדים וחוב תופח ● מעבר למשבר העסקי, נפילתה חושפת את העייפות מתרבות השכפולים ומראה כי אי אפשר לתעש רגשות בלי שבסוף גם הם יהפכו למלאי עודף

צילום: Shutterstock

מכלית נפט שינתה את מסלולה בפתאומיות, גורם אמריקאי אישר: איראן חטפה אותה

כמה סירות קטנות התקרבו לעבר המכלית סמוך למצר הורמוז - והיא שינתה את מסלולה ● מרכז הפעולות הימיות דיווח על המקרה כ"אירוע חשוד" וחברת אבטחה ימית טענה כי "נראה שמדובר בפעולה מכוונת" ● גורם אמריקאי רשמי אישר לסוכנות הידיעות AP מאוחר יותר כי איראן אחראית לחטיפתה של המכלית

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

ההפסד הגדול של החוסכים בקופות הגמל להשקעה

המכה לקופות הגמל להשקעה ● שר האוצר מדבר על הורדת מסים שכבר התקזזה ● ואם הממשלה לא מטפלת, הערים ייכנסו לתמונה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מטוסי F-35 בהאנגר אמריקאי / צילום: Shutterstock

קושי בלהפתיע מטרות: העסקה שמדאיגה את חיל האוויר

בחיל האוויר תיארו את האפשרות שהסעודים יצטיידו במטוסי F-35 "מציאות בלתי נסבלת"', וקיים חשש כי הם יתקשו להפתיע מטרות באזור ● בישראל מעריכים כי חמאס עדיין לא מוכן לשלב הבא של ההסכם ולא מוכן להתפרק מנשקו ● לקראת פגישתו בשבוע הבא עם יורש העצר הסעודי, טראמפ אף אמר לכתבים: "אני מקווה שהסעודים יצטרפו בקרוב להסכמי אברהם" ● עדכונים שוטפים 

איך בני 80 שומרים על מוח צעיר / צילום: Shutterstock

במכון ויצמן עשו מחקר ענק על הזדקנות, והממצאים מפתיעים

פרופ' מרסל משולם מאוניברסיטת נורת'ווסטרן חקר במשך שנים אלצהיימר ואז החליט לשנות כיוון ולחקור דווקא את הסוד של הסופר־אייג'רים ● פרופ' אורי אלון ממכון ויצמן חיפש את "צוק ההזדקנות" של נשים והופתע בעצמו מהממצאים ● ופרופ' ודים גלדישב, מבית החולים של הרווארד, גילה מה קורה כשמחברים בין איברים של עכבר צעיר ועכבר זקן ● שלושה חוקרי הזדקנות מספרים לגלובס על הממצאים המטלטלים והמשמעות שלהם לעתיד, וגם עונים על השאלה איך אפשר להאט הזדקנות כבר היום