גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדוחות של הולמס פלייס כמשל למכה הקשה שספג ענף הכושר בישראל

קבוצת הכושר הגדולה בישראל פרסמה את דוחותיה לרבעון השלישי וחשפה כי הסגר חתך 45% מהכנסותיה וגרר אותה להפסד • כ-400 עובדים - רבע מכוח-האדם שלה - לא חזרו לעבוד גם בימים שבהם פעלה תחת המגבלות, וסביר כי לפחות חלק מהם לא יוחזרו גם לאחר הסרתן

חדר כושר של רשת הולמס פלייס. לא ברור מתי ייפתח מחדש
חדר כושר של רשת הולמס פלייס. לא ברור מתי ייפתח מחדש

דוחות הולמס פלייס , המתפרסמים בצל הסגר על פעילותה, מספקים הצצה למכה הקשה שניחתה על ענף מועדוני הכושר על רקע משבר הקורונה, וחושפים מה גובה הנזק שמסב כל סגר לחברת מועדוני הכושר הגדולה בישראל: על המנויים שהוקפאו ולא חזרו, ועל כך שאפילו את מענקי העידוד להחזרת עובדים מהמדינה לא הצליחה לקבל במלואם משום שהעובדים הוצאו שוב לחל"ת.

בדומה לענף בו היא פועלת, עקב אירוע הקורונה נאלצה הולמס פלייס, שנחשבת לחברה הדומיננטית והגדולה בתחומה בשוק המקומי, לסגור את כל מועדוניה, ולהקפיא את כל המינויים (למעט פעילות נקודתית שתרומתה לחברה זניחה). מנתונים שמפרסמת החברה עולה כי במהלך הרבעון השלישי המועדונים של הולמס פלייס היו סגורים למשך כ-31 ימים המהווים כשליש (34%) מתקופת הרבעון. על הרקע הזה ההכנסות של הולמס פלייס ברבעון השלישי של נחתכו ב-45% לעומת התקופה המקבילה אשתקד לסך של 60 מיליון שקל, מה שמשקף אובדן של כ-50 מיליון שקל. להערכת הולמס פלייס, היא איבדה הכנסות של כ-57 מיליון שקל כתוצאה מהשפעת הקורונה.

הפגיעה הזו התגלגלה גם לשורה התחתונה. כך הולמס פלייס עברה להפסד רבעוני של כ-21 מיליון שקל, לעומת רווח של כ-3 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2019. את תשעת החודשים הראשונים של 2020 היא חותמת ירידה בהכנסות של 38% לסך של כ-196 מיליון שקל. בשורה התחתונה רושמת הולמס פלייס הפסד של כ-38 מיליון לעומת רווח של כ-15 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2019.

רשת מועדוני הכושר גם צירפה גילוי למשקיעים לפיו להערכתה, "בנטרול הקורונה", או ליתר דיוק אלמלא הקורונה, היא הייתה אמורה להציג גידול של 6.6% בהכנסות ברבעון השלישי, אלא שהנתון הזה יישאר בינתיים כנתון תיאורטי בלבד.

72% מהעובדים חזרו, ואז הגיע הסגר השני

מאז פרוץ המשבר, החברה התמודדה עם שלוש תקופות בהן פעילותה נסגרה בעקבות החלטות הממשלה בניסיון למנוע את התפשטות וירוס הקורונה: בין מרץ לתחילת מאי (40% מתקופת הרבעון השני), לתקופה של שבועיים באמצע יולי, ולתקופה נוספת שהחלה ב-18 בספטמבר וטרם הסתיימה.

גם העובדים של החברה ספגו מכה קשה בעקבות הסגירה והפתיחה המחודשת. הולמס פלייס מגלה לאחר שהוציאה את כל עובדיה לחל"ת בסגר האביב היא החזירה אותם בהדרגה לעבודה. כך, לפני הסגר של ספטמבר, הצליחה החברה להחזיר 72% מהעובדים שלה לעבודה. המשמעות היא כי רבע מהעובדים שלה - כ-400 במספר - מעולם לא חזרו לעבוד גם בימים שבהם שבה לפעילות תחת הגבלות הקורונה וסביר כי לפחות חלק מהם לא ישובו לעבודתם. בהקשר זה אמרו לגלובס גורמים בהולמס פלייס כי "סביר להניח שהחברה תעבור תהליך התייעלות תפעולית".

הולמס פלייס מפעילה 51 מועדונים בהם מנויים כ-124 אלף איש, וזאת לעומת 135 אלף בסוף 2019. החברה העסיקה לפני הסגר הנוכחי 1,423 עובדים. הולמס מגלה כי לצד צעדי התייעלות נוספים שביצעה, היא מתכוונת להעביר את משרדיה ממטה החברה בקדימה למועדון החברה בקיסריה, צעד שלהערכתה יחסוך כחצי מיליון שקל בשנה.

הפגנות ענף הספורט נגד התקנות המגבילות / צילום: בר לביא

התייעלות, ויתור על שכר והקלות משוכרים

על האתגרים של הולמס פלייס ניתן ללמוד גם מהפער בין הערכת החברה כי תוצאותיה (EBITDA) לרבעון השלישי יעמדו על 10-15 מיליון שקל, אך בשל הסגר הנוסף עמדה ה- EBITDA על כ-6 מיליון שקל בלבד. הסגר הנוסף גם צמצם את הזכאות של הולמס פלייס למענקי עידוד החזרת עובדים מחל"ת, לאחר שהוציאה אותם לחל"ת נוסף לפני שהגיעו לשכר המינימלי המזכה במענק.

הולמס פלייס, בדומה לשחקניות בתחום הקמעונאות, מפרטת כי ביצעה שורה ארוכה של צעדי התייעלות, ויתור על שכר, וקבלת הקלות משוכרים. במבט צופה פני עתיד, מעריכה הולמס פלייס כי כל חודש שבו מועדוניה סגורים מסב לה הפסד (EBITDA) של 4-5 מיליון שקל, כך שברבעון הרביעי היא צופה הפסד של 8-15 מיליון שקל EBITDA.

כמו כן, לחברה תזרים מזומנים שלילי של 5 מיליון שקל בכל חודש בו המועדונים סגורים.
לצד התוצאות, הולמס פלייס מעדכנת כי היא לא עומדת באמות מידה פיננסיות להלוואות שלקחה מבנק ומהשוק המוסדי והנושא נדון בינה לבין המלווים.

על רקע המציאות הזו, מתחילת 2020 איבדה מניית רשת מועדוני הכושר 29% מערכה.

אגב, מי שניצלה מהשפעות הקורונה על החברה היא זרוע ההשקעות של בנק הפועלים שיצאה מהשקעתה הגדולה ברשת בדצמבר 2019, הרבה לפני פרוץ המשבר בישראל ובימים שתוצאות החברה והמניה שלה סיפרו סיפור אחר לגמרי מזה של היום.

האתגרים שפגעו בקשר עם המנויים ומה צפוי הלאה

הדוחות הכספיים של רשת מועדוני הכושר הולמס פלייס משקפים עד כמה הפתיחות והסגירות של הפעילות מאתגרות את היכולת לשמור על מנויים.

הולמס פלייס מציינת כי בתקופות הסגירה היא הקפיאה את ימי המינוי של מנויי החברה, ואפשרה להם להמשיך ולהקפיא את המינוי גם לאחריהן - ללא תשלום דמי הקפאה. בתום הסגר הראשון בחודש מאי, עמד שיעור המנויים המוקפאים על כ-36%, שיעור שהלך והצטמצם לקראת הסגר של ספטמבר לכדי 9%. כלומר, הולמס פלייס הצליחה לשקם את מנוייה לכדי מצב של 91% מנויים פעילים ערב הסגר הנוסף.

בינתיים, הולמס פלייס מציינת כי היא שומרת כל העת על קשר עם לקוחותיה ועם צוות העובדים באמצעות מגוון שיעורי סטודיו ב-LIVE והרצאות הניתנים למנויים ללא תמורה, כשהיא אינה מפרטת אם ניסתה לייצר הכנסה מפעילות מרחוק כפי שמציעים היום לא מעט חדרי סטודיו או מאמנים פרטיים.

כיצד תראה הפתיחה של מועדוני הכושר אחרי הסגר הנוכחי? הולמס פלייס מצפה כי במועד פתיחת המועדונים, ישובו כל המנויים שהיו פעילים ערב הסגר. ההערכה שלה מתבססת על המספרים שחזרו לפעילות בתום הסגר הקודם. כך, הולמס פלייס כי מגלה בעוד שבמועד הפתיחה לאחר תקופת הסגירה הראשונה בתחילת חודש מאי 2020 נרשם שיעור כניסות למועדונים של 22% מהכניסות בשנה קודמת, הרי שאחרי לאחר תום תקופת הסגירה השנייה עלה מספר הכניסות לכ-60%. בהולמס פלייס משתדלים להציג אופטימיות ומדווחים כי בתקופה שהמועדונים היו פתוחים דווקא נרשמה עלייה בכמות האימונים האישיים, ועלייה בהצטרפות מנויים חדשים.

מקבוצת הולמס פלייס נמסר כי "החברה עדיין לא חזרה לפעילות מלאה, לכן יש עדיין עובדים בחל"ת. לקבוצת הולמס פלייס אין כוונה לפטר עובדים. ברגע שנחזור לפעילות מלאה רוב העובדים יחזרו מחל"ת".

עוד כתבות

עופרה שטראוס, יו''ר קבוצת שטראוס / צילום: שלומי יוסף

מימוש ענק: משפחת שטראוס מכרה מניות של חברת המזון ב-405 מיליון שקל

המכירה בוצעה במחיר של 114.5 שקלים למניה, דיסקאונט של 3% על מחירה בבורסה ● המכירה מצטרפת למימושים נוספים שביצעה שטראוס בשנים האחרונות, בסך מצטבר של קרוב למיליארד שקל

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

נתניהו במסיבת עיתונאים: "אם איראן תתקוף את ישראל, נגיב בעוצמה"

דיווח: ההיערכות של טורקיה למקרה שהמשטר האיראני ייפול ● בריטניה עשויה לספק תמיכה צבאית מוגבלת - ויחד עם צרפת גם להגן על מדינת ישראל מפני מתקפה איראנית ● במהלך המבצע הגדול לאיתור גואילי צה"ל השמיד מנהרת חמאס ● שירותי הביטחון של אזרבייג'אן סיכלו פיגוע טרור של דאעש נגד שגרירות ישראל בבאקו ● דיווחים שוטפים

גבי ויסמן, מנכ''ל ונשיא נובה ורפי עמית, מנכ''ל קמטק / צילומים: נובה, רענן טל, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שתי מניות השבבים מישראל שמובילות את העליות בוול סטריט

נובה וקמטק, שזינקו מתחילת 2026, מציעות ציוד לבדיקה בהליך ייצור של שבבים, שהביקוש עבורו עלה לאור ההתפתחות המואצת של AI ● בנק קנטור: יש מקום להמשך הראלי בענף

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

אפשרות הביטול התגמשה: למה חברות התעופה הפכו פתאום לנדיבות יותר?

עונת החורף והמתיחות הביטחונית הורידו את הביקושים ואת המחירים של טיסות, בעיקר לטווח הקצר והבינוני ● בחברות התעופה הישראליות זיהו שהנוסעים זקוקים לביטחון, וכעת הן מספקות שירותי ביטול טיסה גמישים בהרבה ● כך זה יעבוד

מימין: אודי בלום, שאולי לוטן, עוזי לוי / צילום: כדיה לוי

שלושת המנכ"לים שמצטרפים לתחרות בשדה דב: "בעתיד לא יהיה מחיר של 100 אלף שקל למ"ר במרחק 5 דקות מהים"

החברות מבנה, לוינשטיין ואלייד נדל"ן קנו יחד מגרש בשדה דב כבר ב־2021, ועכשיו יוצאים לשיווק ● בראיון משותף מספרים המנכ"לים עוזי לוי, שאולי לוטן ואודי בלום על המאמץ לבדל את הפרויקט מכל האחרים ברובע המדובר ("בחרנו לא לבנות מגדלים") ועל המחירים הצפויים ("מתחילים ב־70 אלף שקל למ"ר")

האקסטרים של השוק / צילום: Shutterstock

ההשקעה שעשויה להניב לכם תשואה של מאות אחוזים או להפסד של רוב הכסף

קרנות נאמנות ממונפות על מדדי השוק הניבו תשואות של מאות אחוזים בשנתיים האחרונות, הרבה מעל המדדים עצמם ● ובכל זאת הן מנהלות "רק" 5.2 מיליארד שקל — בשל הסיכון הגבוה להפסד הכסף ● וגם: אילו דמי ניהול תשלמו בהן, ומה קרה למי שהימר עמן נגד השוק

חוק הסייבר הלאומי פורסם להערות הציבור / אילוסטרציה: גלובס (נוצר באמצעות Adobe Firefly)

קנס של עד 640 אלף שקל לארגון חיוני: חוק הסייבר הלאומי עולה שלב

שמונה שנים לאחר שנגנז בצל ביקורת ציבורית חריפה, מערך הסייבר הלאומי מפרסם תזכיר חוק חדש ● בצל לקחי ה־7 באוקטובר, החוק מציע סמכויות להתערבות בזמן אמת, חובות דיווח נוקשות וקנסות גבוהים ● בשוק מזהים את הצורך, אך המומחים מתריעים מפני "תופעות לוואי"

משרד של יונייטד הלת' בקליפורניה / צילום: Reuters, Mike Blake

הדוח שאכזב והחשש מטראמפ: מה מפיל את מניות ביטוחי הבריאות בארה"ב?

ענקית ביטוחי הבריאות יונייטד הלת' גרופ צוללת בעקבות תחזית מאכזבת לשנת 2026, וגוררת איתה חברות מרכזיות נוספות בתחום ● במקביל, הדיווח על כך שטראמפ צפוי להקפיא את עדכוני התשלומים שמקבלות חברות הביטוח הנותנות שירותים ממשלתיים, מכביד גם הוא על הסקטור

"הזדמנויות כלכליות חדשות": למה נשיא בואינג גלובל ביקר בטכניון?

ד"ר ברנדון נלסון, נשיא בואינג גלובל, השיק את מרכז החדשנות של בואינג והטכניון לדלק סילוני בר-קיימא ● סוכנות C מקבוצת פובליסיס הוכרזה כאחת משלוש סוכנויות התוכן הטובות בעולם לשנת 2025 ● ושורדת השבי נועה ארגמני התארחה בכנס Cybertech Global 2026 ● אירועים ומינויים

40 מניות בת''א בתשואה דו־ספרתית / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בפחות מחודש: 40 מניות בת"א בתשואה דו־ספרתית

מדד ת"א 125 עקף מתחילת השנה את הרף הסמלי של 4,000 נקודות ● בין מניות המדד יש כיום יותר מ־40 שהניבו ב-2026 תשואות בשיעור דו־ספרתי ● הבולטות: ארית תעשיות, גילת ומגה אור

רכבת הרים / צילום: Shutterstock

הכי רחוק מפארק שעשועים: מניית פוםוום נפלה בקרוב ל-60% בשל אובדן לקוח מהותי

פוםוום, שכבר סיפקה לא מעט אכזבות מאז הנפקתה בת"א, תפסיק לספק שירותי תיעוד ב-15 פארקי שעשועים של חברת מרלין באירופה ובארה"ב, החל מהרבעון השני של השנה ● הפעילות המופסקת מהווה מעל 40% מההכנסות והרווח הגולמי של חברת הטכנולוגיה

עבודות על המטרו בשכונת כפר גנים בפתח תקווה / צילום: דרור מרמור

במקום הפקעה: המתווה שיאפשר לבעלי דירות בתוואי המטרו למכור אותן למדינה

אלפי יח"ד ותשלומים בשווי מיליארדים: משרד המשפטים מגבש פתרון ל"מלכוד" הפיצויים של פרויקט התשתית הגדול בישראל ● איך יחושבו המחירים, למה רשות המסים צפויה להעניק פטור, ומהם התנאים שבהם ניתן לדלג על הבירוקרטיה המנדטורית ולראות את הכסף מיידית

השקל ממשיך להתחזק / איור: גיל ג'יבלי

השקל מתקרב לשיא של 30 שנה: הפעם בנק ישראל יתערב?

התחזקות הין היפני וההתפתחויות המדיניות החיוביות בישראל מובילות את הדולר לרמות שפל שלא נראו כארבע שנים ● מומחים מעריכים כי זרימת הדולרים לישראל והעליות בבורסות בחו"ל מאלצות את המוסדיים למכור מט"ח ולחזק את השקל ● האם בנק ישראל יתערב בשוק?

ראש האופוזיציה יאיר לפיד (נאום במליאת הכנסת, 05.01.26) / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

69 אלף איש עזבו את ישראל ב-2025 – כמה מהם ילידי הארץ?

69 אלף איש עזבו את ישראל ב-2025, והנתון עורר סערה במערכת הפוליטית ● יאיר לפיד קבע שאי־אפשר לתרץ את זה באוקראינים שחזרו לארצם - האם הוא צודק? ● המשרוקית של גלובס

ישראל מזין, מייסד ומנכ''ל ממסיקו / צילום: דורון לצטר

היזם הסדרתי חוזר: סטארט-אפ הסייבר ממסיקו גייס 37 מיליון דולר

ממסיקו, המפתחת פתרונות להגנה מפני אתרים מזויפים והונאות השתלטות על חשבונות, הודיעה היום על השלמת סבב גיוס A ● המייסד והמנכ"ל ישראל מזין: "ארגונים השקיעו מיליארדים בהגנה על המערכות הפנימיות שלהם. אנחנו מגנים על החוליה החלשה הזו באמצעות מניעה מוקדמת, ולא תגובה מאוחרת למתקפה"

כנס תשתיות לעתיד: הפרויקטים והמיליארדים שיניעו את ישראל קדימה

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית, מנתח את הסוגיות הכלכליות, הרגולטוריות והעסקיות שקשורות לתחומי התחבורה, התעשייה, האנרגיה והחדשנות בישראל ● באירוע מתארחים מומחים ומקבלי ההחלטות מהענף, ובהם החשב הכללי במשרד האוצר יהלי רוטנברג, מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן ובכירי המגזר העסקי

פיטורי בינה מלאכותית וגיוסי עובדים / צילום: Shutterstock

פיטורי בינה מלאכותית? המעסיקים בכלל חושבים אחרת

סקר מעסיקים של רשות החדשנות מעלה כי בשנת 2025 לא נרשמה פגיעה מהותית בהיקף המשרות בענף ההייטק, כאשר רק 13% מהחברות שביצעו פיטורים קשרו זאת להטמעת כלי בינה מלאכותית

תכנית המתאר לצפון מערב העיר ת''א / 3700 - אבן גבירול / הדמיה: יח''צ

בשורת התשתיות מחלחלת גם לנדל"ן: תוכניות הענק שמתקדמות לאישור סופי

הקפיצה הצפויה בשימוש בתחבורה ציבורית, בעקבות מהפכת המטרו והרכבות הקלות, צפויה לקדם גם פיתוח נדל"ני מואץ במתחמי ענק חדשים בלב גוש דן ● לקראת כנס התשתיות, בדקנו אילו תוכניות נמצאות בשלבי תכנון מתקדמים, מה הן מציעות, ואיך הן ישנו את סביבתן?

בורסת דרום קוריאה, סיאול / צילום: Shutterstock, Ki young

מגמה חיובית באסיה; הקוספי זינק לשיא חדש של כל הזמנים

הקוספי זינק בכ-1.7% ● ה-S&P 500 עלה אתמול לשיא חדש, בהובלת מניות הטכנולוגיה ● הדולר נחלש בעולם לרמתו הנמוכה ביותר מזה כארבע שנים ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו דוחות היום, הפדרל ריזרב יודיע על החלטת הריבית

אייל שוחט, מנכ'' טופ גאם / צילום: גבריאל בהרליה

סוכריה קופצת: המהלך שסידר למשקיעים במניית טופ גאם רווח בזק של כמעט פי 2

יצרנית תוספי המזון וסוכריות הגומי ניצלה זינוק של 150% במניה בשנה האחרונה כדי לגייס 57 מיליון שקל, באמצעות מהלך יצירתי להקדמת מימוש אופציות שהוענקו למוסדיים ● בעלי מניות ותיקים בטופ גאם מכרו לאחרונה מניות בכ־400 מיליון שקל והותירו אותה ללא בעל שליטה