גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרדאר של יוסי בן שלום וברק דותן לא טעה: ראדא ברמות שיא

4.5 שנים אחרי שנכנסה להשקעה בחברה הביטחונית, הרווח של DBSI מגיע לכמעט פי 6 על השקעתה ● חברת ההשקעות הפרטית של בן שלום ודותן עומדת בפני אקזיט עם מכירת טלדור - שבה היא מחזיקה - לוואן, תמורת 250 מיליון שקל

מכ"מ של חברת ראדא / צילום: צבא ארה"ב
מכ"מ של חברת ראדא / צילום: צבא ארה"ב

באפריל 2016 עמד שווי השוק של החברה הביטחונית ראדא על כ-6 מיליון דולר בלבד, והחברה נקלעה למצוקת נזילות. חברת ההשקעות הפרטית DBSI, של יוסי בן שלום וברק דותן, זיהתה את ההזדמנות והשקיעה בראדא  סכום ראשוני של 4 מיליון דולר. 4.5 שנים מאוחר יותר, מניית ראדא נסחרת ברמות שיא, ושווי השוק של החברה בנאסד"ק הוא 338 מיליון דולר.

שווי המניות שבידי DBSI כיום הוא למעלה מ-52 מיליון דולר (מחזיקה בכ-15.7% מהון המניות של ראדא); DBSI השקיעה לאורך השנים בראדא סכום של קצת פחות מ-13 מיליון דולר (כולל ההשקעה הראשונית) ומכרה לאורך התקופה מניות, בין היתר לגופים מוסדיים מישראל, בהיקף כולל של כ-40 מיליון דולר. בסך הכול הרוויחה DBSI עד כה כמעט פי שישה על השקעתה בראדא, אם כי ייתכן שהמספר הזה אף מוטה כלפי מטה, משום שגם אופציות שקיבלה בתחילת הדרך מומשו ונמכרו.

בכל מקרה, אין ספק שבן שלום וברק יכולים להיות מרוצים מהמצב בחברה לאחר ההשבחה שהובילו יחד עם המנכ"ל דב סלע. DBSI, נזכיר, עומדת בפני אקזיט בחברה אחרת שבה היא מחזיקה - חברת ה-IT טלדור, שצפויה להימכר לוואן תמורת 250 מיליון שקל, כאשר חלקה של DBSI בעסקה הוא כ-145 מיליון שקל; האקזיט מגיע כ-17 שנה לאחר ש-DBSI רכשה את השליטה בטלדור לפי שווי של 82 מיליון שקל.

מניית ראדא הגיעה השבוע לשיא של למעלה מ-8 דולרים במהלך יום המסחר, אך לא החזיקה מעמד ברמות אלה וננעלה מתחת לכך. עם זאת, מאז השפל שאליו נפלה המניה באמצע חודש מרץ, כשמשבר הקורונה הגיע לראשונה לשוקי ההון העולמיים, היא כבר קפצה כמעט פי 3.5.

ראדא עוסקת בייצור של מכ"מים טקטיים לכוח המתמרן. במקביל, היא עדיין עוסקת בתחום הפעילות המסורתי שלה - אספקת מערכות אלקטרוניקה לכלי טיס. החברה נהנית ממומנטום חיובי בעסקים שלה: ברבעון השלישי, לדוגמה, הכנסותיה צמחו ב-81% ביחס לרבעון המקביל בשנת 2019 והסתכמו ב-20.4 מיליון דולר.

הצמיחה בהכנסות הובילה את ראדא להעלות פעם נוספת את תחזית ההכנסות השנתית שלה (שאולי הייתה שמרנית מדי קודם לכן) והיא מצפה כעת לסיים את שנת 2020 עם צמיחה של 70% בהשוואה לשנת 2019, ועם הכנסות של 75 מיליון דולר.

בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, הכנסות ראדא הגיעו ל-52.9 מיליון דולר, לעומת כ-30 מיליון דולר בתקופה המקבילה. החברה עברה מהפסד נקי בסך 2 מיליון דולר לרווח נקי של 3 מיליון דולר, וה-EBITDA המתואם שלה (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) גם הוא הפך משלילי לחיובי, והסתכם ב-5.7 מיליון דולר.

"אנחנו מאוד מרוצים מהתוצאות ומהמומנטום החיובי, שהוביל לשיפור ניכר בכל הפרמטרים הפיננסיים שלנו", מסר המנכ"ל סלע עם פרסום הדוחות לפני כשלושה שבועות. "היקפי הייצור הגדלים והיעילות הובילו לגידול בשיעורי הרווחיות הגולמית, ל-38%. הצמיחה החזקה בהכנסות, יחד עם השיפור ברווחיות הגולמית וההתייצבות בהוצאות התפעוליות שלנו, מובילים ל-EBITDA חזק".

לאחר פרסום הדוחות כתב האנליסט קן הרברט מ-CanaccordGenuity, כי ראדא ממשיכה לבנות את ההון החוזר שלה כדי להימנע מכל הפרעה פוטנציאלית של מגפת הקורונה, ולהכין את עצמה לצמיחה הצפויה ברבעון הרביעי ובשנת 2021. להערכתו, ראדא תציג בשנה הבאה הכנסות של 101 מיליון דולר (כלומר צמיחה של כ-35% לעומת ההכנסות הצפויות ב-2020), על רקע התקדמות בכמה תוכניות ביטחוניות משמעותיות.

הרברט מעריך שהתזרים החופשי יהיה שלילי ב-2020, בשל דרישות ההון החוזר, אך לדבריו הנהלת ראדא בטוחה ביכולתה להפוך את התזרים החופשי לחיובי ב-2021 - דבר שלהערכתו יסייע לסנטימנט המשקיעים כלפי המניה. המלצתו למניית ראדא היא "קנייה" במחיר יעד של 9 דולרים, שגבוה כעת ב-17.5% בהשוואה למחיר המניה בנאסד"ק.

בקופת החברה היו בסוף הרבעון השלישי מזומנים ושווי מזומנים בהיקף של כ-24.2 מיליון דולר, לאחר שבתחילת השנה - זמן קצר לפני פרוץ משבר הקורונה - היא גייסה 20 מיליון דולר בהנפקת מניות לגופים מוסדיים מארה"ב. ההנפקה בוצעה במחיר של 5.25 דולרים למניה, שאותו החברה עקפה מאז.

עוד קודם לכן נכנסו לחברה משקיעים מוסדיים מישראל, ונכון למועד הדוח השנתי האחרון, בין בעלי העניין בחברה מלבד DBSI היו הפניקס, פסגות וילין לפידות. מיטב דש והפניקס, שבקיץ 2019 רכשו מניות ראדא מידי DBSI בתמורה ל-12.7 מיליון דולר, לפי מחיר של 4.67 דולרים למניה, נהנו ממזל טוב במיוחד בעסקה: זמן קצר לאחר שסיכמו על תנאי העסקה עם DBSI הותקפו אתרי נפט בערב הסעודית, אירוע שהזכיר למשקיעים בשוק ההון את מניית ראדא שעלתה תוך יומיים ב-16% - ושני הגופים נהנו מרווח מהיר "על הנייר". 

עוד כתבות

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק