גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פחות פיקוח על תוכן ישראלי, יותר פיקוח על הענקיות הבינ"ל: האתגרים של ועדת פולקמן

לקראת שלב גיבוש המסקנות של הוועדה שהקים שר התקשורת יועז הנדל לאסדרת שוק השידורים, הנה כמה פתרונות אפשריים ששווה לקחת בחשבון ● השאלה שנותרה פתוחה: למה נציגי האוצר בדיונים נעמדו על הרגליים האחוריות נגד מיסוי פייסבוק וגוגל בישראל?

רועי פולקמן / צילום: תמר מצפי
רועי פולקמן / צילום: תמר מצפי

בימים האחרונים הגיע לסיומו החלק הציבורי של "ועדת פולקמן", הוועדה שהקים שר התקשורת יועז הנדל על-מנת לבחון את אסדרת שוק השידורים בישראל. בוועדה יושבים פרט לאנשי תקשורת גם נציגים של האוצר והממונה על התחרות כדי לוודא בין היתר מה ההשלכות הרוחביות על השוק מהחלטות שאמורות להתקבל בה. עתה, כשחברי הוועדה אמורים להתכנס לגיבוש המסקנות, אספנו כמה נקודות עיקריות שבהן חשוב לטפל.

ראשית נסביר כי החוקים על-פיהם מתנהל שוק השידורים כיום הם חוקים ארכאיים שחוקקו עוד לפני שהאינטרנט החל לפעול. באותם ימים לכל שחקן בשוק הייתה משבצת שיועדה לו, והמחוקק שרצה לשמור גם על התחרות וגם על היצירה המקומית קבע הגדרות שאמורות היו לקבוע כמה כל גוף צריך להשקיע, באיזה תוכן ומהם הדברים שמותר לשדר. אלא שהעולם החדש הביא עמו שחקנים בינלאומיים שמערערים את המודל הכלכלי של אמצעי התקשורת, והיכולות הטכנולוגיות אפשרו לשחקנים חדשים להפוך באמצעות האינטרנט לשחקניות בשוק השידורים. מגרש המשחקים של התקשורת השתנה. ועדת פולקמן, כמו קודמות לפניה, אמורה לנסות להתאים את הכללים למגרש החדש.

1. חובות אחידות לכל הפלטפורמות

המצב הקיים: מתוך מטרה להגן על היצירה הישראלית מחויבים הערוצים המסחריים קשת ורשת והפלטפורמות המקומיות הוט ו-yes להשקיע ביצירה מקומית. הפלטפורמות מחויבות להשקיע 8% מההכנסות שלהם וקשת ורשת נדרשות להשקיע בסוגה כ-15% מההכנסות ובתוכן מקומי למעלה מ- 40%.

הבעיה: בשנים האחרונות הצטרפו לשוק שחקנים חדשים כמו פרטנר, סלקום ונטפליקס שהולכות ותופסות נתח הולך וגדל משוק השידורים, אך בגלל שהן משודרות על גבי האינטרנט לא חלות עליהן מגבלות רגולטוריות כמו החובה להשקיע בתוכן. לא מדובר בגורם זניח: כבר היום לסלקום ופרטנר יחד יש כבר למעלה מ-500 אלף מנויים ומספר המנויים של נטפליקס בישראל עומד על-פי הערכות על כמיליון. החברות הללו נהנות מהצופה הישראלי ולא רק שאינן מחויבות לייצר עבורו תוכן - הן גם גורמות להקטנת ההשקעה של הגופים שכן מחויבים להשקעה בתוכן המקומי. כל מנוי של פרטנר סלקום או נטפליקס נגרע מהמנויים של הפלטפורמות המחויבות בהשקעה, ההכנסות שלהם יורדות, ומכיוון שהחובה בהשקעה מקומית הינה נגזרת של אחוז מההכנסות, הן מחויבות להשקיע פחות. ללא שינוי המצב צפוי אפילו להחמיר: דיסני עומדת בפני כניסה לארץ עם שירותי הטלוויזיה שלה ואחריה ספקים בינלאומיים נוספים; yes זונחת בהדרגה את הלווין - כבר היום חמישית מהמנויים שלה מגיעים מהאינטרנט ולפי התוכנית העסקית עד 2026 כל השידורים שלה ישודרו באמצעות האינטרנט, מה שאומר שפורמאלית אם לא ישונה החוק לא יחולו על החברה מחויבויות הפקה. זה אולי נראה כמו עתיד רחוק, אבל אם החוקים לא ישונו היצירה הישראלית תהיה תלויה לחלוטין בהחלטות המסחריות של גופי השידור, שכלל לא בטוח שיעדיפו להשקיע בייצור תוכן מקומי יקר במקום לקנות תוכן בינלאומי זול.

הפתרון האפשרי: רגולציה עיוורת פלטפורמה. מי שמשדר - שישקיע ללא כל קשר לסוג הפלטפורמה עליה מתקיימים השידורים.

אבי ניר, מנכ"ל קשת / צילום: רונן אקרמן

2. טיפול ייחודי בענקיות הבינלאומיות

המצב הקיים: החוק הישראלי נוצר על-מנת לסדר את יחסי הכוחות בין השחקנים המקומיים בתקופה שמי שהשפיע על התנהלות כלי התקשורת כולם והגופים המשדרים בפרט היו רק שחקנים ישראלים. אלא שכיום אלה דווקא השחקנים הבינלאומיים שמשפיעים באופן דרמטי על השחקנים המקומיים - גוגל ופייסבוק שנוגסות נתח משמעותי מתקציבי הפרסום ומסכנות את המודל הכלכלי של כלל תעשיית התוכן, ונטפליקס ש"גונבת" עיניים צופות, מעבירה את הצרכנים לפלטפורמה נטולת פרסום ופוגעת בעקיפין ברייטינג של הערוצים המסחריים.

הבעיה: גוגל ופייסבוק אינן חברות ישראליות אך הן מתפרנסות היטב מהקהל המקומי. כיום למעלה משליש מעוגת הפרסום בישראל מופנה לפרסום בדיגיטל - ושם החלק הארי מופנה לפרסום בגוגל ופייסבוק (לפני שלוקחים בחשבון את הפרסום של חברות ישראליות לחו"ל). אך החברות אינן משלמות בישראל מס ולכן מאומה מהכסף לא חוזר לקופת המדינה והן גם לא מחויבות בדרך כלשהי להשקיע בתעשיית התוכן המקומית שאותה הן ממוטטות בהדרגה. בעבר יזם אגף התקציבים באוצר ביחד עם רשות המיסים מהלך שאמור היה להביא למיסוי החברות הבינלאומיות, ואפילו החלו לגבש טיוטת חוק שאמורה הייתה להסדיר את הנושא. אלא שהמהלך נעצר בעיקר משיקולים מדיניים. האמריקאים שהתמודדו אז עם ניסיונות מיסוי שנעשו בצרפת הגיבו באיומים להטלת מס גבוה על מוצרים צרפתיים במידה והצרפתים ינקטו מהלך חד צדדי. בשיחות עם נציגי האוצר מישראל ביקשו האמריקאים שישראל תחכה, שלא תהיה הראשונה שתנקוט מהלך כזה, שתמתין להחלטה מסודרת של ה-OECD ונצטרף למה שיוחלט. באוצר החליטו שלא שלישראל אין מה להרוויח מלקפוץ בראש ואולי צריך לתת למישהו אחר להוציא עבורנו את הערמונים מהאש. לאמריקאים הובהר שישראל לא תעשה דבר שלא מקובל עליהם עד גיבוש ההמלצות, ובדיוני הוועדה היו אלה דווקא נציגי האוצר שלפי גורמים "נעמדו על הרגליים האחוריות" והבהירו שאין לוועדה מנדט לעסוק בנושא. אלא שבאופן פרדוקסאלי היום המצב השתנה, ודווקא האמריקאים שעד זמן לא רב ניסו להגן על ענקיות הטכנולוגיה הם אלה שמובילים ניסיונות למתן את כוחן להשית עליהן רגולציה כלשהי. זה לא אומר בהכרח שישראל צריכה להיות הראשונה שתנקוט צעד אקטיבי של מיסוי אבל העמדה העיקשת שלא לעסוק בנושא תמוהה. 

האוצר נקט עמדה תמוהה גם בכל מה שקשור להתנהלות מול נטפליקס: לפני מספר חודשים הגיעו נציגים של נטפליקס כדי לבדוק אפשרות שנטפליקס ישקיעו בהפקות בארץ תמורת השתתפות משמעותית של האוצר בהפקות או הטבות אחרות. באוצר אפילו לא בחנו את הנושא והיוזמה נתקעה.

הפתרון האפשרי: במקום לטמון את הראש בחול ולהתעלם מגוגל ופייסבוק יכולה וועדת פולקמן לגבש החלטה מקצועית עקרונית לגבי מה נכון לשוק הישראלי ולקבוע שיישום ההמלצה יעשה לאחר שבמדינות ה OECD יגובש הסדר כולל לפיו תנהג גם ישראל, בתיאום עם האמריקאים וכמובן עם משרד האוצר. חשוב להבהיר כי מיסוי לא יפתור את בעיית תעשיית התוכן, כי המיסים ילכו לקופת המדינה וכלל לא בטוח שכל הכסף יחזור לגופי התוכן. אבל החלטה עקרונית כזאת עשויה לשמש קטליזטור לגוגל ופייסבוק שסביר שמעדיפות להימנע מרגולציה ולדחוף אותם לתמוך בתעשייה המקומית באמצעות קרנות ייעודיות שהכסף שלהם יופנה ליצרני תוכן וחדשות.

באשר לנטפליקס נראה כי בנושא הזה הוועדה יותר "מבושלת" ונשקלת האפשרות או לחייב את החברה סכום מסוים מתוך הכנסותיה או אחוז מסוים מהקטלוג שלה בתוכן מקומי, או לפעול ליצירת תמריצים כלכליים שיהפכו את ישראל למקום נוח עבורה להפקות.

עדי סופר תאני, מנכ"לית פייסבוק / צילום: איל יצהר, גלובס

3. תשלום על התוכן תמורת פרסום וחדשות

המצב הקיים: החוק מגדיר את המודל הכלכלי על בסיסו אמורים השחקנים בשוק השידורים להתקיים. הערוצים המסחריים חיים מפרסום, וכפועל יוצא מכך הם אינם יכולים לגבות תשלום על התוכן שלהם מהפלטפורמות המסורתיות (הוט ו-yes), ואילו הוט ו-yes אמורות להתקיים מדמי מנוי ואסור להi לשווק פרסום ולייצר חדשות. בכל הקשור לשידורי OTT קיים צו שעה המאפשר לקשת ורשת לגבות מהפלטפורמות תשלום עבור התוכן, ולכן פרטנר וסלקום משלמות לערוצים על התוכניות שלהם שמועברות על הפלטפורמה.

הבעיה: בין הערוצים המסחריים לפלטפורמות המסחריות קיים ויכוח עתיק יומין לגבי מי מפסיד יותר מהחוק כפי שהוא קיים - מאחר ולמעלה ממחצית הצפייה בהוט ו-yes היא של הערוצים המסחריים, הם מאמינים שהם אלה שתורמים לפלטפורמות. לשיטתם התוכן שהם מייצרים הוא נכס מסחרי וקניין רוחני, בעוד אפיקי ההכנסה שלהם נשחקים בגלל השינויים בשוק החוק לא מאפשר להם לפתח אפיקי הכנסה חדשים ולגבות תשלום על הנכס הכי משמעותי שלהם.

בהוט ו-yes רואים כמובן את הדברים אחרת: לשיטתם הם אלה שהיו התשתית לשגשוגה של הטלוויזיה המסחרית, ואלמלא הפלטפורמה שהם העניקו קשת ורשת לא היו מגיעים בכלל לכל בית ובית. גם הטענות על שחיקת המודל הכלכלי לא מתעכלות להם בקלות. אל מול האתגרים הבינלאומיים בדמות נטפליקס דיסני ואחרים, הם מתקשרים לחוש רחמים על קשת שחולשת על נתח כה משמעותי מעוגת הפרסום בטלוויזיה, שעדיין שווה מיליוני שקלים בשנה.

הפתרון האפשרי: להגדיר מחדש את מגרש המשחקים, ולאפשר לכל קבוצה לתפוס כל פוזיציה כלכלית. כלומר לאפשר לערוצים המסחריים לגבות כסף על התוכן ולהוט ו-yes להגיש פרסומות ולהפיק חדשות. לתת לכוחות השוק לסדר את עצמם. הוט ו-yes יצטרכו להחליט האם והיכן שווה להן להגיש פרסום כי כלל לא בטוח שהצופה שמשלם כיום דמי מנוי ונהנה ממרבית הערוצים ללא פרסומות יראה בעין יפה ניסיונות "לדחוף" לו פרסומות גם שם. צריך יהיה לראות גם כיצד מגינים על אמצעי תקשורת אחרים כמו העיתונות והרדיו מפני ההשלכות שעשויות להיות לפתיחת פרסום בכבלים, וכיצד מוודאים שאותן מגבלות שחלות על חברות החדשות יחולו גם על שחקנים חדשים אם יקומו, אבל השאיפה צריכה להיות לפתוח כמה שיותר ולהתערב כמה שפחות.

4. צמצום הגורמים המפקחים

המצב הקיים: בישראל קיימים שני גורמי רגולציה המפקחים על שוק השידורים - מועצת הכבלים והלוויין והרשות השנייה.

הבעיה: פרט לכך שמדובר בהוצאה כספית גדולה ומיותרת של מיליוני שקלים בשנה, הפעילות הנפרדת של שני רגולטורים יוצרת שתי מערכות כללים לא מתואמות שלא בהכרח משחקות לטובת הצופה (למשל בשידורי ערוץ 26 של האח הגדול תהיה גמישות רבה יותר לתוכן שיווקי לעומת אותו פריים שישודר ברשת). לרגולטורים יש יכולת התערבות עד לפרטי פרטים במה ישדרו הערוצים, באיזה ז'אנר, באופן שפוגע לעיתים בהחלטות המסחריות ללא הצדקה אמיתית.

הפתרון האפשרי: ליישם סוף סוף את קונספציית "ברית המועצות" וליצור רגולטור אחד שרואה ומפקח על כל השחקנים בשוק השידורים. הגוף צריך להפעיל רגולציה הדוקה במקומות בהם יש לכך חשיבות - בנושאים כמו חדשות, תוכן שיווקי וכדומה, ולהקל רגולציה במקומות שבהן נוכחותו איננה נדרשת - למשל בפירוט תתי הז'אנרים שהמורשים לשידור אמורים להפיק תוכן. 

טרם התקבלה תגובת האוצר לדברים.

עוד כתבות

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נעילה ירוקה בבורסה המקומית; טבע עלתה ב-6%, נייס ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.3% ● השקל זינק מול המטבעות הזרים ברקע המגעים לעסקת החטופים ● מחר תתפרסם בארה"ב החלטת הריבית של הפד; השוק מתמחר התחלת הורדות ריבית רק בספטמבר ● עונת הדוחות בארה"ב תופסת תאוצה: אמזון ואפל יפרסמו השבוע את תוצאותיהן יחד עם חברות שבבים בולטות

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

שלושה מימושים גדולים: אלטשולר שחם בדרך לצמצם בחצי חשיפה למניות בישראל

באפריל הפסיק בית ההשקעות להיות בעל עניין בלאומי ובהפועלים, ומכר את מניות פוקס בכ–100 מיליון שקל ● כיום מתחלקות החזקותיו במניות ל–80% בחו"ל ו–20% בישראל, ובכוונתו להמשיך לממש, בעיקר נוכח האיום הגיאופוליטי ● גורמים בשוק: המכירה - גם בשל עזיבת הלקוחות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

חניה בכל מקום: כך זינק מספר תווי הנכה ב-55% בתוך שנתיים

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, מספר תווי הנכה זינק מ־405 אלף ל־628 אלף בתוך שנתיים ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

החוק שיאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה / אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

חוק חדש בקנדה מאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה. האם זה יכול לקרות בישראל?

שוק העבודה בעולם ממשיך להתאים את עצמו לצרכיהם של דור המילניום וה–Z: הקנדים יעגנו בחוק התקציב את "הזכות להתנתק" ● גם מדינות אחרות מקדמות מהלכים שמגדירים מתי נגמר יום עבודה ומתי מותר לפנות לעובדים ● האם יש סיכוי לחקיקה דומה גם בישראל?

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק בכ-2% מול המטבעות הזרים; אלו הסיבות

ברקע למגעים בעסקת החטופים השקל מתחזק בחדות הבוקר (ג'), בהמשך למגמה אמש ● למרות האופטימיות, הכלכלנים הבכירים מזהירים כי התנודתיות בשוק המט"ח המקומי צפויה להימשך

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מירי של טנק צה''ל / צילום: דובר צה''ל

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מאש צה"ל

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי שנפלו בקרב במרכז הרצועה נהרגו מירי דו צדדי של טנק שחרג מגבולות הגזרה שלו ● חברי הקואליציה מפעילים לחץ כבד על ראש הממשלה נתניהו בקריאה להתנגד לעסקה לשחרור החטופים ● מחבל בעל אזרחות טורקית דקר ופצע קל לוחם מג"ב בירושלים • המגעים לעסקה: ישראל עדיין ממתינה לתשובת חמאס; ארה"ב, מצרים וקטאר יפעלו להבטחת תנאיה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים" • כל העדכונים 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מה יכולים אנשים בגיל העמידה לעשות עכשיו כדי למנוע דמנציה בעתיד

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים יותר כאשר אתם מתבגרים

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירה בקריות נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. כמה היא תהיה שווה אחרי תמ"א

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

מדפי סופר / צילום: טלי בודנובסקי

הגל נמשך: עליות מחירים במוצרי טרה וקוקה קולה

מוצרי החלב הלא מפוקחים של טרה, ביניהם מעדנים, משקאות חלב וגבינות, יתייקרו בשיעור ממוצע של כ-3.2% ● המשקאות הממותקים והמשקאות האלכוהוליים של החברה המרכזית למשקאות יתייקרו בשיעור של כ-4.5%

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, השבוע / צילום: ap, Cliff Owen

איסור על שיח אנטישמי: בארה"ב מנסים לעצור את הכאוס באוניברסיטאות העילית

הצעת חוק חדשה נגד אנטישמיות תובא להצבעה השבוע בבית הנבחרים האמריקאי ● היא עשויה להפוך את הקריאות בהפגנות הפרו–פלסטיניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב לעבירות פליליות ● איך יגנו על הסטודנטים היהודים והאם ביקורת על ישראל תיחשב אנטישמית?

אילון מאסק, מנכ''ל ומייסד טסלה / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק

לאורך השנים אילון מאסק פיזר שלל הצהרות שלא התממשו ● בזמן שהמניה של טסלה צברה תאוצה והכרזותיו של מאסק שבו את דמיונם של המשקיעים, גופים פדרליים החלו בחקירה רשמית בה נבדקו טענות שמערכת הסיוע לנהיגה אוטונומית תרמה לכ־1,000 תאונות החל מינואר 2018 ● אבל המשקיעים של טסלה לא מוטרדים מהעבר, ומסתבר שגם לא מההווה

צבי יחזקאלי / צילום: רן יחזקאל, ויקימדיה

"שליחות חדשה": צבי יחזקאלי עוזב את רשת 13 ומצטרף ל-i24NEWS

יחזקאלי, ראש דסק הערבים של חדשות 13, עוזב את ערוץ רשת 13 ומצטרף לערוץ החדשות של i24NEWS כפרשן בכיר ומגיש תוכנית מרכזית ● "הטבח הנורא ב-7 באוקטובר הביא אותי להתבונן מחדש על חיי האישיים והמקצועיים ולעשות שינוי"

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

חברות הביטוח האמריקאיות מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

התקיפה הישראלית מכריחה את איראן לחשוב מחדש על מערכות ההגנה שלה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איראן צריכה לשנות את מערכות ההגנה שלה כדי להתמודד עם ישראל ואיך היא יכולה להתחמק מהסקנציות שהוטלו עליה, ולמה סטודנטים אמריקאים מצטרפים למחאות נגד ישראל ● כותרות העיתונים בעולם 

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

עוד עלייה במחירי הדלק / צילום: איל יצהר

מתקרב ל-8 שקלים לליטר: מחיר הדלק יעלה בחצות

הדלק שוב מתייקר ומתקרב לשיא כל הזמנים: 7.90 שקלים לליטר - עלייה של 18 אגורות לעומת מחירו באפריל ● במצטבר, מתחילת שנת 2024 עלה מחיר ליטר בנזין ב-96 אגורות ● מעבר לתנודות במחירי הנפט ושער הדולר, סיבה נוספת לקפיצת המחירים היא החלטת שר האוצר סמוטריץ' להחזיר את מס הבלו על הדלק לרמתו המלאה

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה, אפריל 2024 / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מחר ישולמו תגמולי המילואים: כמה תקבלו ומי זכאי למענק מיוחד?

מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו תשלום ב-1 במאי, כאשר מודל התגמולים מורכב במיוחד - אך גם נדיב ● מה כוללים סוגי המענקים השונים ואיזה מס משלמים עליהם, מי זכאי לשוברי סיוע, והאם גם העצמאים יקבלו פיצוי הולם? ● גלובס עושה סדר

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס, היום / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

מהומות, התנכלות לישראלים וגדודי חיילים: כך נראות המחאות באוניברסיטאות בארה"ב

המהומות בקמפוסים בארה"ב: קולומביה החלה להשעות סטודנטים ואלה פרצו לבניין והתבצרו בו ● קבוצה של סטודנטים יהודים בקולומביה החלה בגיבוש תביעה ייצוגית נגד האוניברסיטה ● במקביל: ישראלית נבחרה לראש אגודת הסטודנטים בקולומביה