גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נוברטיס רוכשת את קיידנט שבה מחזיקה כת"ב תמורת עד 770 מיליון דולר

קיידנט, שמפתחת תרופות לדיכאון וסככיזופרניה, מוחזקת ב-13% על ידי כלל תעשיות ביוטכנולוגיה ● התמורות בעסקה: 210 מיליון דולר מיידית, והיתרה עם עמידה באבני דרך ● במקביל: גמידה סל, שבה מחזיקה כת"ב 6%, גייסה 75 מיליון דולר

עופר גונן, מנכ"ל כת"ב תעשיות ביוטכנולוגיות / צילום: ערן לביא
עופר גונן, מנכ"ל כת"ב תעשיות ביוטכנולוגיות / צילום: ערן לביא

חברת התרופות הנוירולוגיות והפסיכיאטריות קיידנט (Cadent), המוחזקת ב-13% על ידי חברת כלל תעשיות ביוטכנולוגיה (כת"ב), חתמה על הסכם לרכישתה על ידי חברת התרופות הבינלאומית נוברטיס. ההסכם הוא בהמשך לשיתוף פעולה של שתי החברות בפיתוח מוצר לדיכאון, שנחתם ב-2015.

על פי ההסכם הנוכחי, בעלי המניות של קיידנט יקבלו מיידית 210 מיליון דולר ועוד 560 מיליון בהתאם לאבני דרך מסוימות הקשורות לפיתוח ולמכירות של המוצר, כך שההסכם המלא יכול להגיע עד לסכום של 770 מיליון דולר.

קיידנט מפתחת תרופות למחלות נוירולוגיות ופסיכיאטריות. נוברטיס כבר מימנה וערכה ניסויים במוצר של החברה לדיכאון, והרכישה היא ככל הנראה על רקע הצלחת המוצר בניסויים קליניים, אם כי התוצאות לא פורסמו. לקיידנט כמה מוצרים נוספים, עצמאיים, שהמוביל ביניהם הוא מוצר לסכיזופרניה. ככל הנראה, גם מוצרים אלה השיגו תוצאות מעניינות, אחרת נוברטיס הייתה רוכשת רק את הזכויות למוצר לדיכאון.

מניית כת"ב, המנוהלת על ידי עופר גונן, זינקה בעקבות הדיווח ונסחרת בשווי של 330 מיליון שקל - עלייה של 55% מתחילת השנה. לדברי גונן, "הפעילות שלנו בקיידנט כללה בין היתר הבאת משקיעים לחברה, כולל הקרנות המתמחות אטלס וצ'ימינג, והיינו משמעותיים גם בגיבוש ההסכם עם נוברטיס. כשראינו שנוברטיס סימנו את תחום הטיפול בדיכאון עמיד לתרופות כאחד מתחומי הפעילות העיקריים שלהם לשנה הקרובה, הבנו שזה כנראה על בסיס המוצר של קיידנט, ואז הם גם התחילו להתעניין ברכישת החברה".

גונן הוסיף כי "טרם הרכישה נשקלה גם האפשרות להנפיק את קיידנט, על רקע חלון ההנפקות הפתוח לרווחה בשוק, אבל ההתקדמות לניסוי הבא הייתה עלולה לעלות לנו מאות מיליוני דולרים, וההנפקה הייתה מדללת אותנו".

קיידנט (לשעבר Luc) היא אחת החברות שההחזקה בהן הגיע לידי כת"ב כאשר לן בלווטניק רכש את כלל תעשיות, בעלת השליטה בכת"ב, והחליט למזג לתוכה את חברות הביומד הצעירות שלו (חברת אקסס של בלווטניק מחזיקה ב-10% ממניות קיידנט; ג"ו). כת"ב השקיעה כ-5.2 מיליון דולר בקיידנט, ותרשום הכנסה של 27 מיליון דולר מיידית, עם אפשרות לתשלומים נוספים בהמשך.

במסגרת אותו מהלך של בלווטניק הגיעה לכת"ב גם חברת ניאון, המפתחת חיסון טיפולי לסרטן, שהתמזגה עם ביונטק הגרמנית (אותה חברה שפיתחה יחד עם פייזר את החיסון לקורונה). המיזוג בוצע בעסקת מניות, שהניבה לכת"ב הכנסה של כמה מיליוני דולרים לפני כמה חודשים. החזקה שלישית שקיבלה כת"ב, היא 20% בחברת החיסונים אליסיו, המפתחת חיסונים לסרטן. גם לאליסיו מוצר המשתתף במרוץ לחיסון לקורונה, אם כי הוא לא נחשב כרגע לאחד המועמדים המתקדמים במירוץ.

גמידה מגייסת 75 מיליון דולר

אירוע נוסף שהתרחש השבוע בפורטפוליו של כת"ב, הוא גיוס של 75 מיליון דולר לחברת גמידה סל, שבה מחזיקה כת"ב 6% והיא נסחרת בנאסד"ק. הגיוס בגמידה סל נערך לקראת השקת המוצר המסחרי הראשון של גמידה סל - טיפול בסרטן הדם המשפר את ההצלחה של השתלות מח עצם עצמיות. להצלחת הגיוס תרמה הצלחת ניסוי במוצר השני של החברה, בתחום האימונותרפיה בסרטן הדם. בעקבות זאת, מתכננת החברה להמשיך לניסוי שלב II במוצר זה במהלך 2021.

מהלך נוסף שהתרחש בפורטפוליו של כת"ב בשבוע האחרון, הוא המיזוג שנערך בחברת הפורטפוליו אנקיאנו (19%), שנכשלה בעבר בפיתוח תרופה לסרטן, וכעת ממזגת לתוכה את חברת כמומאב בתחום הטיפול במחלות צלקתיות. לאחר זינוק במניה נסחרת אנקיאנו בשווי של 19 מיליון דולר.

הנכסים העיקריים של כת"ב כיום הם גמידה סל, מדיוונד, שפיתחה ומשווקת מוצר לטיפול בכוויות ונסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 99 מיליון דולר, אליסיו הפרטית, החזקה קטנה בכמומאב הממוזגת, וכן החזקה בחברת הסרטן ביוקיין.

לדברי גונן, "בשנים האחרונות העברנו את המיקוד שלנו לארה"ב. השילוב של ישראל וארה"ב חיובי מאוד, כי בארץ יש חדשנות, אבל המימון מגיע מארה"ב ואנחנו צריכים להיות שם".

 תפעלו לרכוש מוצרים נוספים? הקשרים של בלווטניק עוזרים בכך?

גונן: "לקראת סוף השנה נגבש אסטרטגיה לגבי מוצרים חדשים. לן תורם לכל המוסדות האקדמיים ומשקיע אישית גם בפיתוחים מאוד מוקדמים ויש לו גם כיסים עמוקים המתאימים להשקעות המשך בחברות הפורטפוליו שלנו, ולכן הקשר איתו מאפשר לנו הזדמנויות בסדר גודל אחר. חשוב, עם זאת, לומר שהחברות הן עצמאיות. למשל הגיוס של גמידה סלהוא כולו ממשקיעים חיצוניים. 

חברת NeuroRX הישראלית שמפתחת תרופות לקורונה ודיכאון מגיעה לנאסד"ק

חברת התרופות הישראלית NeuroRX, שמפתחת תרופה לקורונה ותרופת לדיכאון בשלבים מתקדמים של הניסויים הקליניים, חתמה על הסכם למיזוגה לתוך חברת ה-SPAC (בלנק צ'ק) Big Rock Partners Acquisition Corp הנסחרת בנאסד"ק.

ביג רוק נסחרת לפי שווי של 35 מיליון דולר, ועם ההנפקה של כ-50 מיליון מניות הנוספות ל-NeuroRX, צפוי שווייה לעלות באופן אוטומטי לכ-650 מיליון דולר, לאחר שעלתה במצטבר 12% מאז ההודעה. אם המוצר לקורונה של החברה יאושר לשיווק, בעלי המניות הנוכחיים של NeuroRX יקבלו מהחברה הציבורית עוד 25 מיליון מניות של החברה הציבורית ומענק של עוד 100 מיליון דולר במזומן.

ביג רוק גייסה 60 מיליון דולר בהנפקה ב-2017, ומאז היא מחפשת יעד לרכישה. במסגרת עקרונות הבלנק צ'ק, המשקיעים המקוריים בחברה רשאים כעת למשוך את השקעתם המקורית. לדברי מייסד ומנכ"ל NeuroRX, ד"ר ג'ונתן גאביט, "לא כל כך משנה לנו אם הכסף המקורי ישאר בחברה. יש לנו משקיעים שמעוניינים להשקיע בנו ברגע שנהיה ציבוריים".

על פי אתר Crunchbase, חברת NeuroRX גייסה עד היום 25 מיליון דולר ממשקיעים ששמותיהם לא פורסמו. קרן פרטית בשם GEM Global Yeild התחייבה להשקיע בחברה עד 95 מיליון דולר לאחר שתהפוך ציבורית.

התרופה של NeuroRX לקורונה, גרסה חדשה של תרופה שנרשמה בעבר לטיפול באין-אונות, השיגה תוצאות מרשימות בניסוי שלב I בקורונה. את המוצר מפתחת NeuroRX בשיתוף פעולה עם חברת רליף השוויצרית, ותחלוק עמה את השיווק בעולם ואת ההכנסות, אם המוצר יאושר. תוצאות הניסוי האחרון לפני שיווק צפויות בתחילת הרבעון הראשון של 2021. המוצר לטיפול בדיכאון נמצא בניסוי שעשוי להיות האחרון לפני שיווק, וג'אביט מעריך כי התוצאות המלאות לגביו יגיעו לקראת סוף 2021. 

עוד כתבות

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מירי של טנק צה''ל / צילום: דובר צה''ל

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מאש צה"ל

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי שנפלו בקרב במרכז הרצועה נהרגו מירי דו צדדי של טנק שחרג מגבולות הגזרה שלו ● חברי הקואליציה מפעילים לחץ כבד על ראש הממשלה נתניהו בקריאה להתנגד לעסקה לשחרור החטופים ● מחבל בעל אזרחות טורקית דקר ופצע קל לוחם מג"ב בירושלים • המגעים לעסקה: ישראל עדיין ממתינה לתשובת חמאס; ארה"ב, מצרים וקטאר יפעלו להבטחת תנאיה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים" • כל העדכונים 

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: Shutterstock

מעלים מחירים: מפת ההתייקרויות המלאה

מהחלב המפוקח ועד הדלק: חג הפסח הסתיים, ושורת עליות מחירים צפויה להיכנס לתוקף החל מהיום ● אלה מצטרפות למספר גלי התייקרויות שפקדו את המשק בחודשים האחרונים ● גלובס מציג את המוצרים והשירותים שהתייקרו עד כה ב־2024, כשהסוף עוד לא נראה באופק

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

לוח הטיסות בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברת תעופה נוספת החליטה לעכב את החזרה לישראל

רוב חברות התעופה החזירו את פעילותן לישראל מאז מתקפת הכטב"מים האיראנית, אך עדיין יש כמה חברות שבוחרות להשהות את חזרתן ● איזי ג'ט השהתה את פעילותה עד סוף העונה, אייר קנדה ואייר אינדיה האריכו את תוקף השהיית הטיסות לישראל. כעת יונייטד איירליינס מצטרפת אליהן

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

אמזון הכתה את צפי הרווח וההכנסות אבל מורידה תחזית; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות אמזוןעמדו על 143 מיליארד דולר, מעל הצפי ● הרווח למניה זינק ב-216% לעומת הרבעון המקביל ● החברה מצפה לצמיחה של 7%-11% ברבעון הבא, לעומת צפי של 12% ● המניה מזנקת בכ-4% במסחר המאוחר

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, השבוע / צילום: ap, Cliff Owen

איסור על שיח אנטישמי: בארה"ב מנסים לעצור את הכאוס באוניברסיטאות העילית

הצעת חוק חדשה נגד אנטישמיות תובא להצבעה השבוע בבית הנבחרים האמריקאי ● היא עשויה להפוך את הקריאות בהפגנות הפרו-פלסטיניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב לעבירות פליליות ● איך יגנו על הסטודנטים היהודים, והאם ביקורת על ישראל תיחשב אנטישמית?

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

שדה התעופה בדובאי / צילום: Shutterstock

הטיסות של ארקיע נדחו, ועשרות ישראלים תקועים בשדה התעופה בדובאי

עיכובים חריגים בטיסות ארקיע וישראייר מדובאי הביאו לכך שעשרות נוסעים תקועים בשדה התעופה מעל 24 שעות ● הסיבות לעיכוב: תקלות במטוסים שהובילו לשיבוש בלוח הזמנים ● עיכובים גם בטיסות לארץ מיעדים נוספים מאירופה

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי