גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מחירי הנדל"ן בעוד 20 שנה לא יהיו גבוהים יותר מאשר היום"

המאמן אלון גל מעודד כל זוג צעיר לשים את הכסף בהשקעות • אף שהוא סבור כי לא תהיה עלייה גדולה במחירים, גל משקיע בנדל"ן בעצמו: "הסוד הוא למצוא דירות בפחות ממחיר השוק" ● פרק פתיחת העונה ● האזינו

אלון גל / צילום: איל יצהר
אלון גל / צילום: איל יצהר

עקבו אחר הפודקאסט בספוטיפיי, באפל פודקאסטס או באפליקציית הפודקאסטים האהובה עליכם בהעתקת כתובת ה- RSS

האם מחירי הדירות יעלו בשנים הקרובות? לפי נתוני השנה האחרונה, הכיוון הכללי מצביע למעלה. גם אנשי נדל"ן רבים שעמם שוחח גלובס בחודשים האחרונים טוענים כי על רקע ההיצע הנמוך, מדובר בתרחיש כמעט ודאי.

אלא שהתחזית שמציג המאמן הפיננסי אלון גל, שונה. "הנבואה אמנם ניתנה לשוטים, אבל אני מאמין שמחירי הנדל"ן בעוד 20 שנה לא יהיו גבוהים יותר מאשר היום". פגשנו את גל במסגרת הפרק הראשון בעונה השלישית של "כסף בקיר": פודקאסט השקעות הנדל"ן של גלובס, שמארח בכל פעם דמות אחרת לשיחה על עולם השקעות הנדל"ן. לאור התחזית השונה משהו של גל בנוגע למחירים, ביקשנו שיעבור לשלב הנימוקים.

"יש משהו שהרבה אנשים בתחום מתעלמים ממנו. איך הדור הזה, החבר'ה הצעירים, קונים דירות? הם הצליחו להגיע לסכום הראשוני בזכות ההורים. ואיך היו להורים? הם לא היו עשירים אבל הם קנו דירה במעט מאוד משכורות, ולכן הייתה להם האפשרות לעשות את הדבר הזה.

"לרוב בני הדור של היום אין בתים משלהם, ואין להם אפשרות להגיע לדירה בעצמם. איך הם יעזרו לילדים שלהם בעוד 15 שנה, בעוד 20 שנה? אני חושב שאנשים לא מבינים את המהות של מה שמתחולל פה. המהות של היום לקנות דירה או לפני 30 שנה זה הבדלים מטורפים באפשרויות של משפחה ממוצעת".

אתה לא חושב שאתה מתעלם מההיצע והביקוש?

" יש שני דברים מקבילים. אחד זה כוח קנייה והשני זה באמת היצע וביקוש. לדעתי, לבנות היום על רווחי הון עצומים מדירה להשקעה - אני לא רואה את זה קורה. אתה ואני יודעים שמול התשואה השוטפת מדירות להשכרה כיום יש אלטרנטיבות יותר טובות ויותר בטוחות. אנחנו מדברים על תשואות של 3%-4% בברוטו מהשכירות. מול זה במסלולים אחרים אפשר לקבל שיעורים דומים, אז למה להתעסק עם דירות בהנחה שאין תחזית לעליית ערך הנכסים".

לדבריו, כדי להיכנס לתחום ולהרוויח צריך למצוא נכסים מתחת למחיר השוק, ולשם כך צריך לעשות מחקר שוק מעמיק. "חובה להתמקצע ולכתת רגליים, לעשות עבודה. תמיד אפשר למצוא", הוא אומר ומוסיף כי, "כשאני קונה דירה להשקעה אני מבלה שבועיים-שלושה באזור. אני גם לא מקשיב למתווך שאומר כמה אפשר לקבל שכר דירה. אני יושב בחוץ, ושואל מישהו כמה אפשר להשכיר.

"אני מצאתי תמיד דירות בפחות ממחירי שוק. לא מזמן הגעתי לבית ש-10 אחים ירשו ששוויו כ-700 אלף שקל. זה אומר שכל אחד בברוטו יקבל 70 אלף שקל. לא מעניין אותם כרגע לחכות ולהתעסק, אז אתה קונה אותה פתאום ב 620 אלף שקל ובשיפוץ של 30 אלף היא שווה 800". כשאנחנו מבררים האם העסקה נחתמה, הוא צוחק ומסביר שהעביר את העסקה לחבר "שהיה צריך יותר ממני".

לדבריו, שיטה שהוא פיתח היא להציע את כל הכסף במכה אחת - למי שיש באפשרותו כמובן. "ברכישות של דירות להשקעה אני מביא איתי את כל הכסף. אנשים נורא אוהבים כסף במקום. זה שווה, לא אגזים, 10% במחיר. פשוט פסיכי. אני אומר 'סגרנו אנחנו עוד שבועיים שלושה אצל עו"ד, למחרת כל הכסף אצלך בחשבון'. זה משגע אנשים. זה שווה הרבה מאוד כסף".

"תשקיעו כשאתם צעירים"

לדברי גל, מי שצריכים לשים לב להשקעות, לרוב השקעות בנדל"ן הם בעיקר צעירים. "ככל שאנשים צעירים יותר, ככה הם צריכים להתחיל בהשקעות בנדל"ן. אולי באזור שיש סיכוי שיהיה איזה מהפך כמו פינוי בינוי, אזורים שעומדים לבנות בהם כבישים משמעותיים. זה חלק מעבודת ההכנה. הם צריכים להחזיק פורטפוליו השקעות לעתיד".

כשאנחנו שואלים מאיפה הכסף, הוא מציג, שוב, גישה שונה מהמקובל. "הסטטיסטיקות מדברות היום על תשעה מעשרה זוגות צעירים שיקנו דירה למגורים. וזה לא נכון להם".

למה?

"כי הם לוקחים מקסימום משכנתה על דירות שהם לא רוצים לגור בהם, כי לא יכולים להרשות לעצמם. בקיצור כל טעות אפשרית בספר. רובם אגב לא יסתפקו במשכנתה, אין להם מספיק הון עצמי אז הם לוקחים הלוואות להון העצמי. אין מודל כלכלי שיכול לאפשר את זה. ולכן אני חושב שזוגות צעירים בישראל צריכים לעבור מהרעיון של רכישת דירות באפשרויות שאין להם, להשקעות בנדל"ן. זה הרבה יותר חכם. קנית דירה ב-600 או 700 אלף שקל שאתה יכול להרשות לעצמך. ואתה מתחיל להתקדם. אתה לא משלם עליה, אפילו משאיר לך גרוש וחצי משכר הדירה, והולך לגור בשכירות. בהמשך, אולי אפילו אפשר לעשות פליפ, וככה אתה עולה במדרגות. נדל"ן זה מדרגות. בכל העולם זה מקובל. רק בישראל יש איזה עניין שאתה בן 26 התחתנתם יש לכם 130 אלף שקל ואתם רוצים לקנות את דירת המגורים שאתם רוצים לגור בה עם כלב".

"רצון להצליח ואפס מוכנות להשקיע"

את הפריצה של גל לעין הציבורית הוא עשה ב-2006 עם תוכנית המציאות "משפחה חורגת", שהפכה אותו לסוג של "מאמן" לאומי, שאף מחזיק תוכנית רדיו משלו (103FM). הפגישה עימו התקיימה בפתח תקוה במשרדי חברת האימון "תות" שייסד. במסדרונות ניתן למצוא משפטים ממריצים כמו "לכל חלום יש תוכנית עבודה". "לאנשים יש רצון עז להצליח ולהגיע לעצמאות כלכלית, ואפס מוכנות לעמוד מאחורי הרצון שלהם", הוא מצהיר, ומסביר כי לא משנה באיזה מסלול השקעה אנשים יבחרו, העיקר שישקיעו.

"אם אתה לא משקיע כספים, אתה מהמר על העתיד שלך בצורה הכי הכי מסוכנת. אתה מהמר שכל חייך אתה או אשתך או שניכם תהיו במצב שאתם תרוויחו בדיוק אותו דבר. שום דבר לא יטלטל אתכם, כלום לא יקרה במשפחה וזה ההימור הכי מסוכן ומשוגע אפילו. אדם חייב לייצר לעצמו מבנה השקעות כדי שיתמוך בו בזמנים הפחות טובים שיהיו בחיים, אין מה לעשות, כולנו עוברים דברים", הוא אומר ובכדי להמחיש, חושף את הפגיעות של הענף שלו בימים אלה.

"תראה אותי כרגע. לא אכניס אותך לכיס שלי, אבל אתה לא מבין את סכומי העתק שהפסדתי מתחילת הקורונה רק כדי להחזיק את הארגון הזה בחיים. ממה אני מתפרנס? מהרצאות בסדנאות באירועים גדולים של חברות. כשיש כנסים באילת, אני ההדספיקר. איזה כיף. אלא שהמקצוע שלי נעלם. זה קרה בדקה וחצי. לא לעולם חוסן. הדרך היחידה לייצר מבנה ארוך טווח הגיוני, היא שיהיו לך השקעות".

פינת המומחה / אריק מירובסקי

כלכלת הירושות איתנו לעוד 20 שנה לפחות

אלון גל אומר שכל אחד צריך להשקיע בנדל"ן ולא לפחד, אבל אני דווקא תמיד אומר למשקיעים ש"אשרי המפחד תמיד". בדבר אחר אני מסכים איתו: בהשקעות צריך להיות בעל חושים מפותחים, לשאול את השאלות הנכונות, להתמקצע. להבין במה אתה משקיע ומדוע אתה משקיע.

אלון אומר שהמחירים לא יעלו ב-20 השנים הקרובות. הוא סבור שהמחירים עלו ועלו ויש גבול לכמה שיוכלו לעלות כי ההכנסה של משק הבית לא תוכל לעמוד בזה. אבל כבר לפני 10 שנים אמרו את זה. יש בישראל מספיק הון בשביל שהמחירים ימשיכו לעלות. יש כאן כלכלת ירושות ואנחנו מסתמכים על הרכוש של הדורות הקודמים.

אתה יכול לא להרוויח הרבה אבל שיהיה לך נכס בזכות הסבא והסבתא, ולהיפך - שתרוויח טוב אבל לא יהיה לך מספיק הון עצמי לבית. לדעתי, כלכלת הירושות תהיה איתנו לפחות עוד 20 שנה.

גילוי מלא: בדיעבד נודע לנו כי קיימות תלונות שונות נגד פעילותו של אלון גל בנושא, אנו מצרפים כאן את הכתבה שפרסמנו בעניין.

עוד כתבות

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטלטלה העולמית בשווקים דילגה על הבורסה בת"א, אבל המניות האלו נחתכו ביותר משליש

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ

בכיר אמריקאי: הצבא לא יהיה מוכן באופן מלא לתקיפה בסוף השבוע ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ●  צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון  ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

מערכות תותח SIGMA של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

מכרז המיליארדים של צבא ארה"ב שאלביט עשויה לקטוף

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות