גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חיסוני הקורונה יעשו טוב גם למניות הבנקים

משבר הקורונה פגע בסקטורים רבים, שחלקם הפכו להזדמנות השקעה - ואחד מהבולטים בהם הוא סקטור מניות הבנקים ● מכפילי ההון של הבנקים נמוכים היסטורית, והמניות בענף עדיין מתומחרות בחסר בהשוואה לתקופה שלפני המגפה

בנק דיסקונט. מכפיל ההון הנמוך ביותר בענף / צילום: כדיה לוי
בנק דיסקונט. מכפיל ההון הנמוך ביותר בענף / צילום: כדיה לוי

משבר הקורונה הביא לירידות שערים חדות במניות הבנקים בארץ ובעולם, ולירידה חדה במכפילי ההון שלהם. שיעורי האבטלה בארץ ובעולם שברו שיאים, וזאת לאחר שטרום הקורונה הגיעו ברוב המדינות המערביות לשפל היסטורי. תשלומי הלוואות הוקפאו, סגר חלקי או מלא הוטל ברחבי העולם, אך כעת החיסונים כבר כאן ורואים את סוף המשבר באופק.

לאחר שממשלות בריטניה וקנדה הודיעו על אישור החיסון נגד וירוס הקורונה, הודיע גם ה-FDA האמריקאי על אישור החיסונים של חברות פייזר ומודרנה. בישראל החיסונים כבר כאן והחלו לחסן את צוותי הרפואה וההצלה ואוכלוסייה מעל גיל 60, ונכון לכתיבת שורות אלו כבר מעל מיליון תושבי ישראל חוסנו.

סקטור מניות הבנקים בישראל קטע רצף עליות של חמש שנים, ועבר למימושים גדולים אשר התבטאו בירידות שערים חדות במדד הבנקים (ת"א בנקים 5), של כ-35% מתחילת השנה בשיא השפל, וכיום מחירי המניות משקפים לו ירידה של כ-23% מתחילת השנה.

 

לפני המשבר, בסוף שנת 2019 ותחילת 2020, מכפילי ההון של הבנקים נעו סביב 1.15, כאשר בשיאו של המשבר צנחו מכפילי הבנקים לשפל. מכפילי ההון של הבנקים לאומי והפועלים הגיעו לרמה של כ-0.6, ובנק דיסקונט הגיע למכפיל הנמוך ביותר, של כ-0.55, עקב פעילותו העסקית הכוללת חשיפה גדולה למסחר ולמשקי הבית, שלהם אשראי העלול להכביד על עסקי הבנק, וכמו כן, חשיפה נמוכה להלוואות לדיור, הנחשבות בטוחות יותר וכוללות שעבוד של הנכס לטובת הבנק. לעומתו, בנק מזרחי הגיע בשיא משבר הקורונה למכפיל של כ-0.75, שהיה הגבוה ביותר מבין מניות הבנקים, וזאת בשל חשיפה של כ-64% להלוואות לדיור בפעילותו העסקית.

מאז, למרות החששות וההפרשות הגדולות שחויבו להפריש, פרסמו הבנקים המובילים בישראל את הדוחות הכספיים, שם המשיכו להציג גידול בהון העצמי ובתיק האשראי לציבור, ופיתחו תוכניות התייעלות כדי לצלוח את המשבר.

 

בנק הפועלים, המוביל בישראל במונחי גובה תיק האשראי ללקוחות, מתמקד יותר באשראי לעסקים ורשם הפרשה גבוהה בגינו. הבנק סיים בשנה האחרונה את פרשיית המס בארה"ב, לאחר שזו העיבה עליו במשך מספר שנים. הבנק ממשיך להראות צמיחה בהון העצמי למרות ההפרשות, ובנוסף הציג הכנסות של כ-2.6 מיליארד שקל ברבעון השלישי בשנת 2020, ותשואה להון של 8.8%.

בנק דיסקונט הוא הרביעי בגודלו במונחי גובה תיק האשראי ללקוחות בישראל. בנק דיסקונט ממשיך בתהליכי התייעלות, והוא הראה צמיחה גבוהה בתיק האשראי בשנים האחרונות ביחס לבנקים הגדולים הפועלים ולאומי. הוא נחשב אגרסיבי יותר בתיק ההלוואות, בשל חשיפה נמוכה לאשראי לדיור (המגובה בשעבוד של נכס), וחשיפה גבוה יותר למסחר ומשקי בית.

ההנחה הרווחת היא שדיסקונט ייהנה מרווחיות גבוהה בעת חזרה לשגרה ולצמיחה במשק, ועל מנת למקסם זאת הוא ממשיך בתהליכי התייעלות. הבנק הציג הכנסות של כ-1.7 מיליארד שקל ברבעון השלישי לשנת 2020, והציג תשואה להון של 5.5% בשל הפרשות גבוהות הצפויות לקטון בהדרגתיות.

בנק מזרחי, השלישי בגודלו במונחי גובה תיק האשראי ללקוחות בישראל. מתמקד בהלוואות למשכנתאות המגובות נכסים (כ-64% מסך תיק ההלוואות), תחום אשר צפוי לצמוח בשנת 2021 לאור עלייה בציפיות לביקוש הדירות. הבנק רשם הפרשה נמוכה יחסית להפסדי אשראי ובנוסף לכך השלים בהצלחה את עסקת המיזוג עם בנק אגוד, הציג הכנסות של כ-1.9 מיליארד שקל ברבעון השלישי לשנת 2020 והציג תשואה להון של 9.5%.

גם בעולם רשמו מניות הבנקים ירידות שערים. הבנקים המובילים בארה"ב ובאירופה נפגעו בצורה קשה כתוצאה מהמשבר והציגו הפרשה גבוהה להפסדי אשראי. בתחילת המשבר צנחו מכפילי ההון של הבנקים בארה"ב בצורה חדה יותר מאשר מכפילי הבנקים בישראל, אך התוכניות המרחיבות של הבנק המרכזי, יחד עם רווחים ממסחר והכנסות מעמלות, התחילו לאותת על התאוששות.

הזרקות הכספים על-ידי הבנקים המרכזיים, והביקושים הכלואים לצריכה הפרטית שיצרו הסגרים, יביאו עם סיום המשבר לצמיחה של 4%-5% בארה"ב בשנת 2021, ושל כ-4.5% בגוש האירו.

דוגמה לכך הוא ג'יי.פי מורגן (JPM), הבנק הגדול ביותר בארה"ב מבחינת שווי שוק, הפועל באופן חוצה יבשות בתחומים רבים, החל מבנקאות קלאסית ללקוחות פרטיים, דרך חטיבה תאגידית רחבה מאוד וכלה בבנקאות השקעות שנהנית מגל ההנפקות האחרון.

ב-18 בדצמבר הכריז הפדרל ריזרב כי הבנקים יכולים לחזור לתוכניות ה-BUYBACKS (רכישות עצמיות של מניות). לאחר ההכרזה הודיע JPM כי הבנק ישלם 90 סנט למניה כדיבידנד ברבעון הראשון לשנת 2021, וכי הוא צפוי לחזור לתוכנית הרכישות שלו (כ-30 מיליארד דולר), מה שצפוי לספק רוח גבית למחיר המניה.

כמו כן, בנק אוף אמריקה, הוא אחד מה"ביג 4" (ארבעת הבנקים הגדולים בארה"ב). הבנק פעיל בעיקר בתחום הבנקאות הקלאסית יחד עם ניהול הון והשקעות, פעילויות הצפויות ליהנות מהחזרה לשגרה לאחר סיום משבר הקורונה. הבנק צפוי לסיים את השנה עם כ-16 מיליארד דולר רווח נקי ואת שנת 2021 עם 18.8 מיליארד דולר. כיום הבנק נסחר לפי שווי של כ-260 מיליארד דולר.

10 גורמים שיתמכו במניות הבנקים ב-2021

החיסונים כבר כאן - חזרה לשגרה ולצמיחה של הכלכלה תיטיב עם מניות הבנקים.

מכפילי ההון - מכפילי ההון כיום והתשואה להון העתידית משקפים לבנקים תמחור בחסר (לאומי, הפועלים ודיסקונט נסחרים כיום במכפיל הון 0.7-0.8 בלבד ומזרחי והבינלאומי במכפיל 0.9-1).

עלייה באינפלציה - אחרי שנה שככל הנראה תסתיים בדפלציה בישראל, ציפיות האינפלציה חזרו להרים את הראש בזכות החיסונים שכבר כאן והרצון לחזור לשגרה, אשר תגיע עם ביקושים גדולים למסחר ושירותים וצמיחה של המשק בסיום המשבר, ותתורגם בעתיד על-ידי הבנקים המרכזיים לעליית הריביות האפסיות ולהגדלת מרווחי האשראי, שתיטיב עם הבנקים. הצריכה הפרטית צפויה לזנק, ולזה יש להוסיף את כמות הכסף האדירה שמזרימות הממשלות, ואת האינטרס הברור של שחיקת החוב הריאלית.

הסכמי השלום - מדינת ישראל חתמה לאחרונה על הסכמי שלום ונורמליזציה עם איחוד האמירויות, בחריין, מרוקו ובוהטן, והסכמים אלה יבואו לידי ביטוי באופן כלכלי ובעסקאות כספיות שיעברו דרך הבנקים המובילים.

תמיכה במערכת הבנקאית - הבנק המרכזי העניק הקלות רגולטוריות לבנקים בישראל, כגון הפחתת יחס המינוף, מתן אשראי לבנקים, אישור הגדלת הפרשות בדוחות, דחיית הלוואות ותשלומים. כמו כן, בנק ישראל הודיע על תוכנית רכישה של אג"ח חברות, אשר יצרה כרית ביטחון להלוואות הקונצרניות הסחירות ומתן אשראי לבנקים, ואף לחברות אשראי חוץ-בנקאיות, בריביות שליליות, לטובת מתן הלוואות לעסקים קטנים, כדי לצלוח את המשבר.

עלייה במדדי הבורסה העיקריים - לבנקים משקל גדול במדדים (במדד ת"א-35 מעל 25% ובמדד 125 מעל 18%), ועליות במדדים המובילים בסיום המשבר יביאו ביקושים גם למניות הבנקים כחלק ממדדים אלה.

הבטחת תשלום דמי אבטלה - לאחרונה הועלתה הצעה כי התשלום יימשך כל עוד שיעור האבטלה גבוה מ-7.5% (גם אחרי חודש יוני 2021). יש לזכור שבתקופת הסגר מבזבזים פחות, לא נוסעים לחו"ל, אין קניונים, ולמעשה נוצר עודף תזרימי בחשבון, שיאפשר תשלום חובות לבנקים.

התייעלות טכנולוגית - תביא לצמצום עלויות משמעותי לבנקים בכוח אדם ושיפור ברווחיות.

פעילות עסקית נוספת (בנקים בארה"ב) - הבנקים הגדולים עוסקים גם בפעילויות מסחר ומלווים את גל ההנפקות הנוכחי הגדול, ואת זה הצפוי לשנת 2021, דבר שיבוא לידי ביטוי בשורת הרווח שלהם.

רכישות עצמיות (בנקים בארה"ב) - הפדרל ריזרב הסיר את מגבלת הבנקים לרכישת מניותיהם (BUYBACK) החל מהרבעון הראשון של 2021, דבר שיביא לביקושים נוספים שיתמכו במחירי מניות הבנקים.

לסיכום, משבר הקורונה פגע בסקטורים רבים, שחלקם הפכו להזדמנות השקעה, ואחד מהבולטים בהם הוא סקטור מניות הבנקים. מכפילי ההון של הבנקים נמוכים היסטורית ומניות הבנקים עדיין מתומחרות בחסר בהשוואה לתקופה שלפני הקורונה.

משבר הקורונה מאפשר, להערכתנו, הזדמנות כניסה להשקעה במניות הבנקים בתמחור אטרקטיבי, בעיקר כאשר מביאים בחשבון את מכפילי ההון כיום ואת התשואה להון העתידית של הבנקים. התאוששות הכלכלה עם היציאה ממשבר הקורונה עשויות להיטיב עם מניות הבנקים בארץ ובעולם. 

הכותב הוא מנכ"ל אילים קרנות נאמנות. המידע המופיע בטור זה הוא על דעתו בלבד. לחברה עשויה להיות זיקה למוצרים הפיננסיים המפורטים לעיל, וכן עשוי להיות לה עניין אישי בנושאים המפורטים לעיל. הכתוב ניתן כמידע כללי בלבד, ואין לראות בו המלצה, הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות הערך ו/או נכסים פיננסיים ו/או מוצרים פנסיוניים מכל סוג, או הצעה או התחייבות כלשהי, ואינו מהווה תחליף לייעוץ אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

עוד כתבות

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם