גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אמריקה מציגה: דרמה בתוך דרמה בתוך דרמה

בשורה טובה לג׳ו ביידן שבועיים לפני השבעתו: הוא לא יוכל להעביר כל מה שירצה, אבל גם לא ייתקל בחומת איבה ● וול סטריט תהיה קצת מאוכזבת. היא העדיפה המשך שליטה רפובליקאית בסנאט, כדי למנוע העלאת מסים והחמרת הפיקוח על תאגידים פיננסיים

עדכון 10:50: לאחר הפרעות אמש, אישר הקונגרס את בחירתו של ג'ו ביידן כנשיא ארה"ב. 

דרמה בתוך דרמה בתוך דרמה. כך נראה יום רביעי באמריקה. האמריקאים התעוררו בבוקר לחדשות המדהימות מג'ורג'יה, שהדמוקרטים כבשו את הסנאט.

אבל החדשות האלה עדיין לא התעכלו, כאשר הקונגרס התחיל את דיוניו, ב-1 אחר הצהריים, על אישור תוצאות הבחירות לנשיאות. עשרות חברי קונגרס התארגנו למניעת האישור הזה.

מושב משותף של שני בתי הקונגרס התחיל להאזין להתנגדויות. משהוצגו כדת וכדין, המושב המשותף חזר והתפצל לשני בתיו. הדיון התחיל, כאשר בשעה 2, נשיא הסנאט בפועל, צ'אק גראסלי, הפסיק פתאום את מהלך הנאומים, והודיע כי רצועת הביטחון המגינה על הבניין נפרצה.

בשעתיים הבאות, אמריקה וחלקים ניכרים של העולם שפשפו את עיניהם בתדהמה. מאות אנשי ימין קיצוני מתומכי הנשיא טראמפ תקפו את הבניין ההיסטורי עגול הכיפה שבו יושב הקונגרס של ארה"ב. מחסומים נפרצו, חלונות נשברו לרסיסים, מפגינים טיפסו וזחלו. רושם השתרר ש"הפיכה" מתנהלת נגד מוסדות הרפובליקה.

ההפיכה הסתיימה לפנות ערב בקול ענות חלושה. הנשיא פירסם קריאה "אוהבת" לתומכיו "ללכת הביתה לשלום". מקץ שעות אחדות, הקונגרס חזר והתכנס בשתי מליאותיו, כדי לדון באישורן של תוצאות הבחירות.

למרבה העניין, רק ששה סנאטורים רפובליקאיים התנגדו לאישור. לפני ההתקפה על הקפיטול מספרם עמד על 14. זה היה ביטוי מרשים להיחלשות מעמדו של הנשיא בתוך יום אחד במפלגתו שלו.

ג'ורג'יה נתנה, וג'ורג'יה לקחה

הדרמה הפוליטית של 2020 הסתיימה, תחי הדרמה הפוליטית של 2021.

ביום החמישי של השנה החדשה, בדיוק חודשיים לאחר שאיבדה את הבית הלבן, המפלגה הרפובליקאית איבדה גם את שליטתה בסנאט של ארה"ב. היא יורדת עכשיו לאופוזיציה מלאה. זה קרה בנסיבות כמעט לא־סבירות, נגד רוב הציפיות הטבעיות.

מדינת ג'ורג'יה, בדרום העמוק של ארה"ב, לא בחרה אף דמוקרט אחד לסנאט מאז 2000. ביום ג' היא בחרה שניים במכה אחת. ולא סתם שניים: אחד הוא כוהן דת שחור בן 51, השני הוא עיתונאי יהודי בן 33.

זאת ג'ורג'יה, שלפני 60 שנה היתה ממעוזי ההפרדה הגזעית בארה"ב. הסנאטור הדמוקרטי הבכיר שלה, ריצ'רד ראסל, הוביל בשעתו את ההתנגדות בקונגרס לשיוויון זכויות האזרח; זו ג'ורג'יה, שבה התרחש הלינץ' האחרון של יהודי על אדמת ארה"ב (ב-1913); זו ג'ורג'יה, שעד לפני 20 שנה דגלה היה מבוסס על דגל הקונפדרציה של מדינות הדרום שוחרות העבדות במלחמת האזרחים.

אין זו הגזמה להגיד שבאמריקה נשמע אתמול משק כנפי ההיסטוריה.

ג'וקר בחפיסת הקלפים

המשמעות הפוליטית המיידית היא הקלת כניסתו של ממשל ג'ו ביידן בעוד שבועיים. למפלגה הדמוקרטית תהיה שליטה על שני בתי הקונגרס. הרוב שלה בשני הבתים יהיה קטן מאוד. היא תתקשה לחוקק. אבל מצבה יהיה טוב לאין שיעור ממה שהיה נדמה רק ביום א', כאשר הקונגרס החדש התכנס לישיבתו הראשונה.

ביום א' היה לרפובליקאים יתרון של מושב אחד בסנאט. הם היו זקוקים רק לאחד משני המושבים של ג'ורג'יה כדי לשמור אותו. זו היתה תקווה סבירה לחלוטין. הרבה מאוד היה צריך לקרות כדי ששני המושבים יישמטו מידיהם.

בחירת שני סנאטורים בסיבוב השני היא תוצאה של מוזרויות ג'ורג'יה. היא אחת המדינות המעטות בארה"ב, המחייבת את המנצח בבחירות לקבל רוב מוחלט של הקולות. בהיעדר רוב כזה, בדרך בגלל השתתפותם של מועמדים נוספים, שני המובילים חייבים להתמודד בסיבוב שני.

הסיבוב השני הפך בן לילה לג'וקר בחפיסת הקלפים הפוליטית של ארה"ב. הוא העניק למפלגה הדמוקרטית סיכוי קלוש של הרגע האחרון לפצות את עצמה על אכזבותיה בבחירות לסנאט בנובמבר. מועמדיה כשלו במדינות שנחשבו מלכתחילה לבטוחות, או בעלות סיכויים; בוודאי בטוחות לאין שיעור יותר מג'ורג'יה.

הכוהן מאבן־העזר הוציא מים מהסלע

אמנם ג'ורג'יה הדהימה את אמריקה בנובמבר, כאשר בחרה בג'ו ביידן לנשיא. אבל הפרש נצחונו שם היה קטן מ־12,000. הטוענים הדמוקרטיים לסנאט קיבלו הרבה פחות קולות ממנו. סיכויי ניצחונם היו שקולים כנגד הוצאת מים מן הסלע.

ראו זה פלא, המפלגה הדמוקרטית אמנם הצליחה להוציא מים מן הסלע. הצלחתה עשויה אפילו להטות את מפלגת השלטון החדשה של ארה"ב שמאלה.

הנה הסיבה: מצוות אנשים מלומדה בשנים האחרונות היתה שהדרך לגבור על דונלד טראמפ ועל מפלגתו בקונגרס היא לפנות אל בוחרי המרכז, בדרך־כלל לבנים מפרוורים של המעמד הבינוני.

מקובל להניח שהגישה הזו שירתה את הדמוקרטים היטב בבחירות אמצע הקדנציה של 2018. הצבעה מסיבית של נשים לבנות מן הפרוורים, תומכות של טראמפ ב־2016, העבירה את השליטה בבית הנבחרים לידי הדמוקרטים. הבטחה לפנות אל המצביעים המתונים עמדה במרכז מסע הבחירות המקדימות של ביידן בתוך מפלגתו. יריבו העיקרי במקדימות היה ברני סנדרס, סוציאליסט מוצהר, שהילך אימים על המתונים.

התבוננות מוקדמת בתוצאות הבחירות בג'ורג'יה מעוררת תהיות. את נצחון הסנאט הגדול מן השניים נחל כוהן הדת השחור רפאל וורנוק, המתואר כ"שמאל נוצרי", משקל-נגד פוליטי־תיאולוגי מעניין לזה המכונה "הימין הנוצרי". וורנוק הוא הדרשן באחת הכנסיות השחורות המפורסמות ביותר באמריקה, "אבנאיזר" (הגירסה האנגלית של 'אבן העזר' מן התנ"ך) באטלנטה. אחד מקודמיו שם היה ד"ר מרטין לותר קינג, הקדוש המעונה של התנועה לשיווי זכויות האזרח, שנרצח לפני 52 שנה.

וורנוק גבר על סנאטורית רפובליקאית ימנית מאוד, תומכת נלהבת של דונלד טראמפ, שהעמידה התקפות על "קיצוניותו" של וורנוק במרכז מסע הבחירות שלה. היא ניסתה לכרוך אותו באגף השמאלי הרדיקלי של המפלגה הדמוקרטית.

נראה שזה לא עבד. וורנוק ניצח בהפרש גדול כמעט פי ארבעה מזה של ביידן בג'ורג'יה (על פי 98% מן הקולות). בימים הבאים נשמע כנראה את הטענה, שהוא ניצח לא בזכות עריקתם של לבנים מתונים אלא בזכות ההצלחה לגייס מצביעים שחורים וצעירים עם נטייה שמאלית, שלא הגיעו לקלפי בנובמבר.

הקשר השמאלי של וורנוק קיבל גם ביטוי הקרוב קצת יותר אלינו. "וול סטריט ג'ורנל" פרסם תוכן של אחת מדרשותיו הפומביות, שבה ביקר בחריפות את יחסה של ישראל לפלסטינים. וורנוק ניסה להתנער מן ההחשדה שהוא אנטי־ישראלי, אבל כל זה עורר עניין מוגבל בג'ורג'יה.

היהודי העשירי בסנאט

המנצח השני, ג'ון אוסוף, הוא עיתונאי ומפיק סרטים יהודי, ללא כל עבר ציבורי. עד לאחרונה ניתן היה למצוא את הביוגרפיה היחידה שלו באתר הסרטים imdb.com. בגיל 33 הוא יהיה צעיר החברים בסנאט של ארה"ב.

אגב, הוא יהיה החבר היהודי העשירי בסנאט. היהודים בקונגרס אינם מייצגים יהודים בתור שכאלה. הם מייצגים את בוחריהם, שרובם הגדול אינם יהודים. אבל תעודת כבוד היא לאמריקה, שעשירית הסנאטורים שלה הם יהודים, אף כי היהודים אינם מגיעים אפילו ל־2% מן האוכלוסייה.

הבחירות האלה מעבירות את השליטה בסנאט לידי צ'אק שומר ממדינת ניו יורק, מוותיקי הקונגרס. הוא נבחר לבית הנבחרים מטעם מחוז בברוקלין ב־1981, ונבחר לייצג את כל מדינת ניו יורק בסנאט ב־1998. הוא משמש מנהיג המיעוט הדמוקרטי מאז 2016. הוא יהיה המנהיג היהודי הראשון מאז ומעולם של הסנאט, עם רקורד פרו־ישראלי רב שנים.

"מסים על העשירים"

הבחירות האלה אינן מעניקות לדמוקרטים שליטה ללא מצרים בסנאט. הן מעמידות אותם בשוויון מספרי עם הרפובליקאים. החוקה קובעת, כי במקרה של תיקו בסנאט, קולו של סגן הנשיא המכהן הוא המכריע. החל מ־20 בינואר, סגנית הנשיא תהיה קאמלה האריס הדמוקרטית.

פירושו של דבר שכל יושבי ראש הוועדות יהיו דמוקרטים, ולצ'אק שומר תהיה הסמכות הבלבדית לקבוע את סדר יומו של הסנאט. רוב כזה יפטור את ביידן מהחשש שהסנאט יפסול את מועמדיו לכהונות בכירות בקבינט ומחוצה לו. הוא גם יאפשר לדמוקרטים למנות שופטים פדרליים. אבל רוב פעולות החקיקה בסנאט מצריכות רוב מיוחס של 60 מתוך 100, ורוב כזה לא יושג בלי הסכמה רחבה עם רפובליקאים.

חוקי הקצאות, שהם בסיס התקציב האמריקאי, אינם מצריכים רוב מיוחס. צ'אק שומר יוכל אפוא להביא להצבעה במליאה הצעות חוק להעלות מסים "על העשירים". זו הייתה הבטחת בחירות של ביידן, וזו דרישה חד משמעית של השמאל הדמוקרטי.

בוול סטריט שררה תקווה שהרפובליקאים יוסיפו להחזיק בסנאט, וימנעו העלאת מסים. התקווה הזו לא התבדתה מעיקרה, ויתכן שלפחות סנאטור דמוקרטי אחד יצביע נגד ויכשיל יוזמה כזאת. אבל לדמוקרטים יהיה קל יותר לחוקק חוקים שאינם מתיישבים עם מאווייו של עולם הפיננסים, למשל בהגברת הפיקוח על בנקים ועל תאגידים.

מדיניות החוץ כנראה לא תושפע במישרים מן התוצאות בג'ורג'יה, קודם כול מפני שלקונגרס יש השפעה מוגבלת בתחום הזה. הנשיא אינו זקוק להסכמת הקונגרס על החלטות אופרטיביות, או על בחירותיו הדיפלומטיות. הקונגרס מקציב כסף, ורשאי לדרוש דין וחשבון על השימוש בו; אבל אינו מורה לנשיא מה לעשות.

הדעת נותנת שבהיעדר דונלד טראמפ יתחזק קולם של רפובליקאים שהתנגדו לצדדים של מדיניותו, כמו ההתרחקות מבעלות הברית האירופיות, או הפלירט הסמוי עם רוסיה. הסכם חדש עם איראן לא יצריך את הסכמת הקונגרס, אלא אם כן תהיה כרוכה בו כריתת אמנה בינלאומית.

שליטה דמוקרטית בפטיש היושב ראש תפטור את הנשיא, לפחות בשנתיים הראשונות של כהונתו, ממארבים פרלמנטריים, מהקנטות ומגחמות של מפלגת האופוזיציה.

פיצוי הקורונה

התוצאה המיידית של הרכב הסנאט החדש תהיה הצבעה במליאת הסנאט על ההצעה להעמיד את פיצוי הקורונה לכל תושב חוקי של ארה"ב על 2,000 דולר.

דווקא דונלד טראמפ הוא שהציע את הסכום הזה, והדמוקרטים בבית הנבחרים אימצו אותו מיד. מנהיג הרפובליקאים בסנאט סירב להעמיד את ההצעה להצבעה. בשיטה האמריקאית הצעת חוק נופלת אם אינה עוברת בשני הבתים. עכשיו היא תעבור, כמעט ללא ספק.

זו תהיה הזרקת מרץ לפעילות הכלכלית, אם גם רק לטווח קצר. וול סטריט תהיה מרוצה, ולזמן מה מותר לצפות שקצת פחות אמריקאים יטילו דופי בקונגרס, שהוא תמיד המוסד הפוליטי הבלתי פופולרי ביותר באמריקה.

_________________

רשימות קודמות ב-yoavkarny.com וב-https://tinyurl.com/yoavkarny-globes

ציוצים (באנגלית) ב-twitter.com/YoavKarny

עוד כתבות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

ויקטורי ערכה חיפוש בקניות של לקוחה, איזה פיצוי היא תקבל?

אישה שרכשה מוצרים בויקטורי ונדרשה להתלוות לקצין הביטחון לבדיקת הרכישה, תבעה את הרשת על לשון הרע המדינה נדרשת להשיב מדוע לא נקבעה הוראת תשלומים למערכת הבריאות ● אם ביקשה לעבור לעיר מרוחקת עם בנה בן ה־9 ואביו, בן זוגה לשעבר, התנגד. מה קבע בית המשפט? ● 3 פסקי דין בשבוע

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק ביותר מ-1.5% מול הדולר; אלו הסיבות

ההתקדמות במשא ומתן על הפסקת האש ושחרור חטופים, העליות בסוף השבוע האחרון בוול סטריט ואלה הצפויות היום, מעלות את הביקוש למטבע המקומי ● אבל התנודתיות בשערו צפוייה להמשך

קתי ווד / צילום: Reuters, Hugo Amaral/SOPA Images

הבריחה הגדולה: משיכות של מיליארדים מהקרנות של משקיעת העל

עד כה השנה משכו המשקיעים 2.2 מיליארד דולר מקרנות הסל מקבוצת ARK של ווד, שהפכו לסנסציה לפני כ־3 שנים עת ניהלו 59 מיליארד דולר ● האם הזליגה תיבלם?

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

רואי סויסה / צילום: תמונה פרטית

המשקיע שראה עשר דירות יד שנייה, ובסוף מבצע אחד שינה את התמונה

רואי סויסה קנה דירה חדשה מקבלן בבת ים ואז מכר אותה לפני שתכנן, כדי להשיג עסקה טובה יותר: "לקחתי בחשבון שאולי אצטרך להחזיק את שתיהן לתקופה מסוימת" ● האזינו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

טהראן, אמצע חודש  אפריל / צילום: ap, Vahid Salemi

דיווח: ישראל חיסלה בתוך איראן איש משמרות המהפכה

כתב איראן אינטרנשיונל דיווח כי ישראל חיסלה קצין במשמרות המהפכה שהיה מעורב בניסיון פיגוע נגד יהודים בגרמניה ● בסוף דצמבר דווח כי מספר חשודים נעצרו בחשד לניסיון פיגוע בברלין