גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך קרס מיזם המזון של אריק שור (ואפילו השם זהבית כהן לא עזר)

מישל פרג'ון תובע 16 מיליון שקל משותפיו למיזם, אריק שור ואיל ארד, לשעבר בכירים בתנובה • לטענתו, הם נתנו לו להבין שזהבית כהן מאייפקס תומכת במיזם, הימרו בכספו ומשכו שכר גבוה וקיבלו רכבים מפוארים מהחברה • שור וארד: "הטענות מופרכות, והתביעה תידחה"

אריק שור / צילום: רוני שיצר
אריק שור / צילום: רוני שיצר

טענות על מצגי-שווא לגבי הפוטנציאל העסקי של המיזם, הבטחות לתמיכה מזהבית כהן מקרן אייפקס והוצאות מפליגות על דמי ניהול והוצאות רכב - אלה הן רק חלק מהטענות של מישל פרג'ון, נגד מנכ"ל תנובה לשעבר אריק שור, שותפו במיזם מזון שהקימו יחד עם יוצא תנובה נוסף, איל ארד. את הטענות שוטח פרג'ון בכתב תביעה שהגיש נגד שור, ארד והחברה שהקימו, אשר כשלה ונסגרה.

שור נתבע על-ידי שותפו למיזם להקמת חברת מזון בסכום של כ-16 מיליון שקל. בתביעה, שהגישו עורכי הדין עופר שפירא ודוד הדר, לבית המשפט המחוזי מרכז, נטען כי שור וארד גרמו לפרג'ון להשקיע את הסכום שאותו הוא תובע וש"ירד לטמיון". הוא מאשים כי השניים "הימרו על כספו בקלות-דעת". בעוד שכספיו של פרג'ון "נשרפים ומושקעים בגחמות עסקיות", נטען בתביעה, שור וארד "ממשיכים למשוך שכר ולהשתמש ברכבים מפוארים". לפי פרג'ון, שור וארד גם לא פעלו להבראת החברה כשזו נקלעה לקשיים, והותירו אותה "לדמם ולגווע לאיטה".

בכתב התביעה נטען כי שור וארד גרמו לפרג'ון להשקיע עוד ועוד כספים במיזם הכושל על סמך "תחזיות כספיות ורודות ומשוללות יסוד, ביודעם כי מדובר בתחזיות שקריות ומטעות". פרג'ון אף מאשים את שור כי "הפקיר את ניהול המיזם העסקי לחלוטין" בידיו של ארד ואיפשר לו "להמר" על כספיו של פרג'ון "בכל מיני יוזמות עסקיות גחמניות".

איש עסקים ישראלי-צרפתי

התביעה מפרטת כי פרג'ון הוא אזרח ישראל, המתגורר בארץ ובצרפת לסירוגין. עיסוקו העיקרי הוא תיווך של עסקאות לביצוע עבודות תשתית ימית, ובבעלותו חברה ישראלית בשם מישל פרג'ון ייזום והשקעות.

כתב התביעה מתאר כיצד נולד החיבור בין פרג'ון ליוצאי תנובה: בתחילת 2017 הציעו שור וארד לפרג'ון להשקיע כספים במיזם עסקי בתחום המזון בדגש על חלב. עוד לפי פרג'ון, שור וארד אף סיפרו כי "זהבית כהן מקרן אייפקס עומדת מאחוריהם". התוכנית של שור וארד הייתה להקים חברת מזון, שתרכוש או תשקיע במפעלים קטנים ובינוניים בענף המזון ותתחרה בחברות הגדולות בתחום.

התביעה חושפת את התוכניות השאפתניות של שור וארד עבור המיזם: להגיע בתוך חמש שנים בלבד לנתח שוק של כ-3% משוק מוצרי החלב והמזון הקפוא, להימנות על 15 הספקים הגדולים בישראל ולהגיע לשווי פעילות של כמיליארד שקל. לצורך כך, טוען פרג'ון, הבטיחו שור וארד לגייס משקיעים נוספים שישקיעו כ-300 מיליון שקל עד לשנת 2021.

 

במסגרת השותפות שנרקמה בין פרג'ון ליוצאי תנובה, מתאר פרג'ון כיצד הוצגה לו תחזית של רווח והפסד של המיזם לתקופה של חמש שנים, בזמן ששור וארד "ידעו כי מדובר בתחזית חסרת בסיס בצבע ורוד כהה". על-פי התחזית הזו, המיזם אמור היה לרשום בתוך 5 שנים רווח כולל של מעל 100 מיליון שקל, כשכבר ב-2018 יירשם רווח 9.5 מיליון שקל.

על בסיס המידע שקיבל, טוען פרג'ון כי הסכים להשקיע במיזם סכום ראשוני של 10 מיליון שקל בהלוואת בעלים בתמורה לקבלת 50% מהזכויות במיזם. פרג'ון טוען כי שור וארד לא השקיעו ולו שקל אחד במיזם בתקופת פעילותו. מנגד, גורמים בחברה שהקימו שור וארד, טוענים כי שור דווקא השקיע סכום של קרוב ל-2 מיליון שקל במיזם.

המשא-ומתן לרכישת מעדני מיקי 

עוד לפי פרג'ון, שור וארד סיפרו לו כי הם נמצאים במשא-ומתן לרכישת 50% מחברת ייצור הסלטים מעדני מיקי, וכי בסוף אוקטובר 2017 הם אף שכנעו אותו להשקיע סכום של 10 מיליון שקל ברכישת חברת הסלטים.

לפי פרג'ון, השניים הסבירו לו כי רכישת מעדני מיקי תאפשר למיזם המזון להתבסס על מערך ההפצה של מעדני מיקי לצורך שיווק של המוצרים של המיזם ותחסוך מערך הפצה עצמאי. כך או כך, פרג'ון טוען כי כשבועיים לאחר מכן נחתמה העסקה הזו לרכישת 50% ממניות מעדני מיקי בתמורה ל-18.5 מיליון שקל ללא ידיעתו, וכי עודכן לגביה בדיעבד.

פרג'ון גם מאשים את השניים כי "לא גילו לו" את העובדה שחלב ניגר, בהיותו מוצר מפוקח במחיר נמוך ליחידת משקל, הוא מוצר הפסדי. כך או כך, ב-2018 נחתם הסכם הפצה בין מעדני מיקי לבין מחלבת כפר תבור, ובהמשך גם עם מחלבות רמת הגולן.

פרג'ון מתאר כיצד תוך ביצוע בדיקת הנאותות של מעדני מיקי הוא התבקש על-ידי שור וארד להזרים למעדני מיקי מימון ביניים של 2 מיליון שקל, בטענה כי היא מצויה בקשיים תזרימיים. בדיעבד, טוען פרג'ון, התברר לו כי הסתירו ממנו שבמסגרת העסקה תצטרך הרוכשת לקחת על עצמה 50% מערבויות הבעלים שניתנו לבנקים על-ידי מי שהחזיק בזמנו במניות מיקי בסך 30 מיליון שקל, כתחליף לשיעבוד שהטיל הבנק על מקרקעין שהיו שייכים למעדני מיקי.

הזרמות נוספות לחברה

פרג'ון טוען כי נדרש לקחת על עצמו התחייבות כספית משמעותית שלא התכוון לשאת בה, וכי התשובה שקיבל משור הייתה: "אין סיבה לדאוג, זהבית כהן עומדת מאחורינו". כהן, מובילה את קרן אייפקס בישראל, והמשמעות של אמירה כזו היא מדובר בכיסים עמוקים ובגב כלכלי. פרג'ון טוען כי שור נשא את שמה של כהן כמי שעומדת מאחוריו וכמי שתשקיע כספים במיזם במטרה להניח את דעתו ולגרום לו להשקיע כספים במיזם.

בשלב הזה טוען פרג'ון כי במאי 2018 הוא הודיע כי אין בכוונתו להעמיד ערבויות בגובה 15 מיליון שקל, מה שהוביל לפיצוץ המשא-ומתן מול מעדני מיקי, והעסקה לא יצאה אל הפועל.

כאן החלו הצדדים במגעים להיפרדות. פרג'ון טוען כי מעדני מיקי סירבה להחזיר את מלוא הסכום, בטענה שרובו כלל לא שימש אותה, וכי הוא נדהם לגלות כי ארד השתמש בכספי ההלוואה שלו לצורך תשלום הוצאות שונות, כשהעיקרית בהן היא "גיוס מספר רב של עובדים" ומשיכת דמי ניהול לעצמו.

לפי הגרסה של פרג'ון, באותו שלב עדיין לא הוקמה חברה משותפת, ולכן, לשיטתו, ברור שאסור היה לשור או לארד לעשות שימוש בכספים הללו ללא הסכמה מראש. פרג'ון גורס כי ארד הסתיר ממנו את השימוש בכסף לא למטרה שאושרה מראש, וכי בדיעבד התברר לו שמתוך אותו סכום משך ארד לעצמו דמי ניהול בסך של 240 אלף שקל לתקופה של שלושה חודשים, זאת בנוסף להשכרת רכב ג'יפ פורד אקספלורר בסך 7,200 לחודש בניגוד לסיכומים מולו.

פרג'ון טוען כי גם שור שילם לעצו בעבור השכרת רכב לשלושה חודשים מבלי שעבד בתקופה זו וכי מדובר ברכב שבפועל מסר לקרוב משפחה. מנגד, טוענים גורמים בחברה הנתבעת כי רואה החשבון שהביא עמו פרג'ון ושימש כרואה החשבון של החברה חתם מדי חודש על הסכומים ששולמו לו והכיר אותם.

בנוסף לאלה, לשיטתו של פרג'ון, שור וארד מכרו לרשתות השיווק את מוצרי החלב של כפר תבור ומעדני מיקי בהנחות משמעותיות שהביאו להפסד תפעולי.

אחרי האירועים הללו המיזם של שור, ארד ופרג'ון נפרד ממעדני מיקי, כשבפועל לטענתו הוחזרו לו רק 30% מסכום ההלוואה. בשלב הזה מעיר פרג'ון כי ארד המשיך בהגדלת ההוצאות וגייס 11 עוד עובדים.

בנוסף, מתאר פרג'ון על ניסיונות עסקיים להקים חברת הפצה עצמאית וכמו כן על הניסיון לשיווק והפצה של נוזל ביצים מפוסטרות של חברת צ'אם לשוק הקמעונאי. התוכניות האלה כשלו, לפי פרג'ון, ועלו מיליונים רבים.

שותפות בחברת הפצה ובביצים 

כאן לא נעצרה הדרך המשותפת של השלושה. פרג'ון מתאר כיצד ביוני 2018 שור וארד הציגו לו מצגת אלטרנטיבות להמשך הפעילות שכללה הקמת חברת הפצה עצמאית, ממנה עלה כי במחצית השנייה של השנה צפויים למיזם הפסדים של 720 אלף שקל, אולם הפסדים אלה יתאזנו, ובמרץ 2019 החברה תעבור לרווחיות.

מהתוכניות העסקיות, כפי שהן מובאות בכתב התביעה, עולה כי הן מבוססות על הנחה שהרווח הגולמי למיזם יעמוד על 40% ב-2018 ו-46% במחצית הראשונה של 2019 - שיעורי רווחיות שדומים או גבוהים גם משיעור הרווח של חלק ניכר מהפעילויות של חברות ציבוריות ותיקות וגדולות בתחום המזון.

בתביעה טוען פרג'ון כי שור וארד, שמכירים היטב את שוק החלב, היו צריכים לדעת כי לא קיים שיעור רווחיות כזה בתחום מוצרי החלב הבסיסיים הלא ממותגים. על כן, טוען פרג'ון, מדובר במצג-שווא מכוון או רשלני שמטרתו להפיח במישל תקוות-שווא ולגרום לו להשקיע כספים במיזם.

פרג'ון טוען כי הסכים בשלב זה להשקיע 8 מיליון שקל. ואולם שלושה שבועות לאחר מכן הוצגה לו תוכנית נוספת שבה ההפסד הצפוי זינק ל-1.7 מיליון שקל לאותה תקופה, ואחרי שבועיים ההפסד הצפוי לאותם חודשים זינק ל-3.7 מיליון שקל.

לא ברור מדוע פרג'ון המשיך להזרים כספים למיזם גם לאחר שההפסדים הלכו והעמיקו ולא תאמו את התחזיות שהוצגו לו, אולם בתביעה נטען כי "הסיכון לא שוקף" לו.

בכל אופן, בשלב הזה השלושה פנו לפעילות חדשה - במסגרתה הוצגה תוכנית לשיווק והפצה של נוזל ביצים מפוסטרות של חברת צ'אם לשוק הקמעונאי. מבחינתם היה מדובר ברעיון חדשני, שכן עד אז שווק נוזל הביצים רק לשוק המוסדי בבלעדיות על-ידי חברת אסם. גם כאן התוכנית הייתה אופטימית, כשאת 2019 הייתה החברה אמורה לסיים עם רווח נקי של קרוב ל-3 מיליון שקל.

כאן פרג'ון השתכנע להעמיד שוב הלוואת בעלים של כ-6 מיליון שקל. כעבור מספר חודשים פרג'ון טוען כי נודע לו שהעסקה התפוצצה, הפעם בטענה כי משרד הבריאות לא אישר את שיווק נוזל הביצים לשוק הקמעונאי. עתה טוען פרג'ון כי בדיעבד התברר לו כי צ'אם הייתה ידועה כחברה חלשה כלכלית ושוויה הוערך במיליון בודדים, וכי המוצר כלל לא היה קיים בידיה וגם לא הטכנולוגיה עבור ייצורו.

בכתב התביעה נטען כי בסופו של דבר, המיזם הפסיד 6.2 מיליון שקל ב-2018, ב-2019 סכום של 8.5 מיליון שקל.

מאריק שור ומאיל ארד נמסר בתגובה: "הטענות הנטענות נגד אריק ואיל מופרכות מיסודן, והתביעה נגדם תידחה". 

עוד כתבות

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר