גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"לית בזק לשעבר עשויה להיאלץ להשיב לחברה מאות אלפי שקלים

הסדר הטיעון עליו חתמה מנכ"לית בזק לשעבר, סטלה הנדלר, עשוי להביא לביטול זכאותה להוצאות הגנה משפטית, וייתכן שהיא תידרש להשיב מאות אלפי שקלים לחברת הביטוח מגדל

סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק לשעבר / צילום: רמי זרנגר
סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק לשעבר / צילום: רמי זרנגר

מנכ"לית בזק לשעבר, סטלה הנדלר, עשויה להידרש להחזיר מאות אלפי שקלים ששולמו לה בגין מימון הליך משפטי בפרשת "בזק-yes", שנחקרה על-ידי רשות ניירות ערך. זאת בנוסף לקנס בסך 400 אלף שקל שכבר שילמה במסגרת הודאתה בהסדר טיעון לפיו הייתה שותפה לפרסום מטעה מכוון שנעשה בדיווחי בזק - כך נודע לגלובס.

הדברים עלו במסגרת שיחות בין בזק לחברת הביטוח מגדל, שבו נדונה שאלת הכיסוי של נושאי המשרה והאם הוא מגן עליהם בעת ביצוע עבירה.

הפרט המטעה: הנדלר ידעה ולא דיווחה

במסגרת חקירת רשות ניירות ערך שנפתחה ביוני 2017, שעסקה בפרשת מכירת yes לבזק, הודתה הנדלר בפרסום מכוון של פרט מטעה בדיווחי בזק. אותו פרט מטעה נועד לסייע בסופו של דבר לבעל השליטה שאול אלוביץ’ לקבל 170 מיליון שקל בגין מכירת מניות yes.

במסגרת החקירה שנפתחה זכתה הנדלר למימון מלא של ההליך המשפטי, בגובה מאות אלפי שקלים. המימון המשפטי להנדלר נעשה על-ידי בזק ועל-ידי חברת הביטוח מגדל, המבטחת את נושאי המשרה הבכירים בבזק. עם זאת, הסכם השיפוי עם מגדל שמעניקה בזק לבכיריה קובע כי הם זכאים לקבל מימון מלא על הוצאותיהם המשפטיות, ובלבד שפעלו כדין. על-פי ההסכם, אם טעו ופעלו שלא כדין, הרי שהמימון יינתן רק אם הטעות נעשתה בתום-לב.

בהסדר הפסקת הליכים מותנית שנחתם בין פרקליטות מיסוי וכלכלה לבין הנדלר, נקבע כי ב-22 בדצמבר 2016 שלח מנכ"ל משרד התקשורת דאז שלמה פילבר לבזק מכתב שכותרתו "ביטול חובת ההפרדה המבנית בקבוצת בזק". המכתב ממשרד התקשורת נוסח על -ידי פילבר בתיאום עם נציגי בזק, ובידיעתה של הנדלר.

במכתב הושמטה העובדה בדבר חובת קיום שימוע לפני ביטול ההפרדה תאגידית בבזק, והוצג מצג מטעה לפיו הן ביטול ההפרדה התאגידית והן ביטול ההפרדה המבנית מצויים בשלב מתקדם מזה שהתקיים בפועל.

יום לאחר שליחת המכתב הוציאה בזק דיווח מיידי לציבור על העברת המכתב ועל תוכנו. דיווח זה כלל את הפרט המטעה הכלול במכתב משרד התקשורת. הנדלר, לפי הודאתה, ידעה שהמכתב ממשרד התקשורת כולל את הפרט המטעה וכי הוא ידווח לציבור.
יום למחרת הדיווח נאלצו משרד התקשורת ובזק לפרסם הבהרה שלפיה ביטול ההפרדה התאגידית ייעשה לאחר הליך שימוע.

מטרת הדיווח הייתה לאפשר לבעל השליטה בבזק שאול אלוביץ’ להציג בפני הדירקטוריון את התנאי הנדרש לקבלת כספים נוספים (170 מיליון שקל) במסגרת עסקת בזק-yes.

העונש: הרחקה ו-400 אלף שקל קנס

במסגרת ההסדר, הודתה הנדלר כי עברה את העבירות המיוחסות לה וחויבה לשלם קנס של 400 אלף שקל. בנוסף, נקבע כי היא תהיה מנועה מלכהן כנושאת משרה בתאגיד מדווח לתקופה של תשעה חודשים.

כאמור, מאחר שמימון הוצאות משפט ניתן רק במקרה שבסוף ההליך מתברר כי הבכיר שנתבע הוא זכאי או שפעל בתום-לב - נסיבות שאינן מתקיימות בעניינה של הנדלר - הרי שהנדלר שהודתה כי עברה את העבירות המיוחסות לה חשופה לתביעה של בזק ושל חברת הביטוח מגדל להחזר ההוצאות המשפטיות ששולמו.

ההוצאות המדוברות כוללות את כל ההליכים המשפטיים, החל מרגע התפוצצות הפרשה ועד ההגעה להסדר הטיעון. על-פי הערכות, מדובר בסכומים של מאות אלפי שקלים ואולי למעלה מכך.

סטלה הנדלר מסרה: "אין תגובה".

מגדל ביטוח מסרה: "מגדל ביטוח אינה מגיבה בנושאים הקשורים למידע פרטי ואישי של מבוטחים". חברת בזק סירבה להתייחס לדברים.

בכירי בזק - מי יישא בעלות ההליך המשפטי?

תחילת הפרשה:
■ רשות ניירות ערך פותחת בחקירה גלויה, שבה נחשד כי נושאי משרה בכירים, ביניהם מנכ"לית בזק סטלה הנדלר, סייעו לשאול אלוביץ' לאשר את רכישת מניותיו ב-yes (יוני 2017)

ההודאה:
■ סטלה הנדלר מודה כי ידעה על מסמך שהועבר ממשרד התקשורת לבזק, ושכלל דיווח מוטעה לבורסה על אישור ההפרדה התאגידית בבזק (דצמבר 2020)

שאלת המימון המשפטי
■ מגדל, המבטחת נושאי משרה בכירים בבזק, דנה עם החברה לגבי מימון ההגנה המשפטית של בכירי החברה. בתוך כך עולה שאלת סטלה הנדלר והאם תידרש להחזיר את מימון ההגנה, בעקבות הודאתה (ינואר 2020)

***חזקת החפות: יודגש כי שאול אלוביץ' הוא בגדר נאשם בלבד, לא הורשע בביצוע עבירה ועומדת לו חזקת החפות

עוד כתבות

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות, תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה״