גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכנ"ר: יש לדחות את הערעור של בן משה על עסקת ישראייר-רמי לוי

"יש לדחות בקשות שכל מטרתן היא עיכוב וסרבול של העסקה", כך מציין הכנ"ר על הערעור שהגישה דור אלון על עסקת ישראייר-רמי לוי ● לפי הנאמן על נכסי אי.די.בי, עסקת רמי לוי ישראייר תיסגר עד 21.1.2021

דור אלון, בבעלות מוטי בן משה, משכה את הערעור על עסקת ישראייר-רמי לוי.

נזכיר כי מוקדם יותר פורסמה עמדת הכנ"ר לערעור שהגישה דור אלון על עסקת ישראייר-רמי לוי: "יש לדחות בקשות שכל מטרתן היא עיכוב וסרבול של העסקה". הנאמן של נכסי אי.די.בי, עו"ד אופיר נאור, אמר לבית המשפט העליון כי עסקת רמי לוי-ישראייר תיסגר עד 21.1.2021 בשעה 12:00.

ארבעת המשיבים לערעור שהגישה דור אלון לבית המשפט העליון נדרשו להגיב לטענות של דור אלון שבבעלות מוטי בן משה כי בית המשפט המחוזי כשל בהתנהלותו כשאפשר לבצע הליך של "בסט אנד פיינל", אחרי המועד שקבע הנאמן במכרז לרכישת ישראייר.

נזכיר כי מחזיקי אג"ח ט' של אי.די.בי הצביעו ברוב של 76% בעד העסקה של רמי לוי ובי.ג'י.איי שבבעלותו ביחד עם שלום חיים, לרכוש את ישראייר בעסקה שמשקפת לה שווי של כ-180 מיליון שקל. בית המשפט המחוזי אישר את העסקה ב-1.1.2021, וכעת בית המשפט העליון נדרש לדון בנושא במסגרת הערעור כאמור.

הממונה על הליכי חדלות פירעון והכנ"ר ביקש לדחות את הערעור. בין נימוקי הממונה, אותם מפרטת עו"ד מיכל דלומי, היא מזכירה את מצבה של ישראייר כ"מצב עדין וקריטי נוכח אתגרי השוק", לנוכח לוחות הזמנים שקצבו הבנקים המממנים של ישראייר המחייבים את השלמת העסקה בתוך זמן קצר, "שאחרת מצבה של ישראייר עשוי להידרדר עוד יותר". ואכן שוק התעופה מאתגר בימים אלה גם לנוכח חובת הבידוד שחלה על כל השבים לישראל, שהובילה לצניחה בתנועת הטסים. לאחרונה מנכ"ל ישראייר אורי סירקיס אף הודיע לעובדי החברה כי אין מנוס מפיטורי כ-15% מכוח-האדם.

עמדת הכנ"ר היא כי יש לדחות "בקשות שכל מטרתן היא עיכוב וסרבול של העסקה", בשעה שלא נחסכה ביקורת על התנהלותה של דור אלון, שמחד בחרה להשתתף במשחק ולהציע הצעה משלה בשלב הסופי, ומאידך הגישה את בקשת הערעור כאמור.

עוד ציין כי הכנ"ר כי סיכויי הערעור הם קלושים, הן משום שהצעותיה של דור אלון נדחו בשני סבבים (ברוב של 75% ולאחר מכן ברוב של 99%). "כלל הוא שבית המשפט לא מתערב בשיקול-דעתם של רוב בעלי העניין בנשיה", ציין הכנ"ר בהקשר להחלטתם להעדיף את העסקה עם רמי לוי, שגם אושרה על-ידי בית המשפט המחוזי.

דור אלון לא הגישה התנגדות למחוזי שאישר את עסקת רמי לוי-ישראייר

חברת הרמטיק נאמנות, המשמשת כנאמן למחזיקי אג"ח ט' של אי.די.בי, מבקשת גם היא לדחות את הערעור ולחייב את דור אלון בהוצאות ובתשלום שכ"ט. הנימוקים: מחזיקי אג"ח ט' הם הנושה הגדול ביותר של אי.די.בי, והחוב כלפיהם עולה על 913 מיליון שקל. אחד מנכסי החברה הוא חזקת מלוא המניות של ישראייר באמצעות זרוע התיירות של אי.די.בי.

הנימוק לעמדה כי יש לדחות את הערעור מתמקד בכך שדור אלון לא הגישה התנגדות לבית המשפט המחוזי שאישר את עסקת רמי לוי, אלא הגישה את הערעור לבית המשפט העליון. עוד העיר כי בבקשה "אפשר למצוא סיסמאות ריקות לפיהן אם תושלם העסקה, לא ניתן יהיה להחזיר את הגלגל לאחור ושהמערערת תאבד הזדמנות עסקית". הטענה היא כי דור אלון לא פירטה איזה נזק ייגרם לה, בשעה שלישראייר עשוי להיגרם נזק ככל שהעסקה תעוכב אם יינתן צו עיכוב לעסקה.

בי.ג'י.איי שזכתה במכרז הגיבה גם היא. בנימוקיה מדוע יש לדחות את הערעור שהגישה דור אלון, היא כינתה את הערעור כבקשה חסרת תום-לב שהתנהלה בחוסר ניקיון-כפיים ובשיהוי. גם בי.ג'י.איי מצפה כי בית המשפט לא רק ידחה את הבקשה, אלא ישיט הוצאות על דור אלון.

את סיכויי הערעור הגדירו באי-כוחה של בי.ג'י.איי, עורכי הדין ישראל שלו וליאור ויצמן, כ"נמוכים עד אפסיים". בתגובה צוין כי העסקה אושרה על-ידי הגורמים הרגולטוריים, וכי עיכוב בביצועה לא רק שעשוי לגרום לנזק לישראייר ול-400 עובדיה, אלא עשוי לגרום נזק גם למציעה, "שהצעתה התבססה על רכישה מיידית של החברה ופעילותה באופן שיאפשר הזרמת כספים לצורך פעילות החברה והכנתה לקראת פתיחת השמיים בקרוב".

באשר לטענה של דור אלון כי בית המשפט המחוזי טעה עם הליך המכר הסופי והאחרון, באי-כוחה של בי.ג'י.איי ציינו כי "אין לנו אלא לומר, 'הפוסל במומו פוסל'". אמרה זו נאמרה לאור הטענה כי דור אלון הסתירה את העובדה שהיא הפרה את הכללים עוד לפני יגאל דמרי (שהגיש הצעה אחרי המועד שקבע הנאמן, מר"ח), שעה שהיא עצמה העבירה מסמך המעדכן את הצעת הרכישה שלה אחרי המועד האחרון שקבע הנאמן.

עוד נטען כי דור אלון מנסה לכפות על הנושים לקבל הצעה שהיא "באופן ודאי פחותה ונחותה מההצעה שהתקבלה". הסיבה לטענה זו היא שדור אלון דורשת שבית המשפט יחזור להצעות שהוגשו ב-14.12.2020 ואשר נקבו בשווי נמוך יותר עבור ישראייר.

יש להניח כי בית המשפט העליון ימסור את החלטתו לפני מועד הקלוזינג, קרי 21.1.

עוד כתבות

מנהלי השקעות בת''א בוחרים את הפתעת השנה / צילום: Shutterstock

מהראלי בביטוח ועד זינוק השקל: מנהלי השקעות בת"א בוחרים את הפתעת השנה

שנת 2025 שברה כל שיא אפשרי בשוק המניות המקומי, כאשר מדד הדגל של ת"א הניב למשקיעים תשואה פנטסטית של 52% - הגבוהה בבורסות המערב ● מספר השיאים החדשים ששבר המדד היה הגבוה ביותר מאז 1992 (63 השנה), מחזורי המסחר בבורסה זינקו ושוק ההנפקות התעורר לחיים ● ביקשנו ממנהלי השקעות בכירים לסמן את המהלך המפתיע של השנה, ואלה היו הבחירות שלהם

מיכל עבאדי-בויאנג'ו / צילום: איליה מלינקוב

ועדת המינויים אישרה: מיכל עבאדי-בויאנג'ו חוזרת לתפקיד החשבת הכללית

ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה אישרה את בחירתה של מיכל עבאדי-בויאנג’ו לתפקיד החשבת הכללית במשרד האוצר ● במקביל, בכוונת שר האוצר להביא לאישור הממשלה גם את מהרן פרוזנפר לתפקיד ראש אגף התקציבים

שוק הסטרימינג / צילום: Shutterstock

HBO Max יעלה לישראל ב-13 בינואר. כמה זה יעלה?

חברת וורנר ברדרס דיסקברי הודיעה היום על תאריך ההשקה בישראל של HBO Max, שירות הסטרימינג הגלובלי שלה, וחשפה גם את המחירים לקהל המקומי ● מספר שעות לאחר הודעת HBO, הספקיות yes והוט הודיעו על שיתוף-פעולה אסטרטגי עם החברה, אך לא ציינו בהודעתן את המחירים המוצעים

עצות פרקטיות מכתבות חזית המדע / צילום: Shutterstock

איך להישאר חדים בגיל 80 ומה כדאי להכניס לחוזים: 15 עצות שקיבלנו מחוקרים השנה

חוקר המוח שהסביר מה מכשיל בני אדם במלחמות, המומחית שהזהירה מקבלת החלטות תחת לחץ, החוקרת שגילתה מה נותן לנו משמעות בחיים, זוכה הנובל שרוצה לשנות את כללי המשחק בכלכלה, והתובנה האופטימית שכדאי להפנים ● אלה העצות שאספנו השנה מהמרואיינים שלנו במדור "חזית המדע"

מוריס קאהן. 1930-2026 / צילום: תמר מצפי

יזם כושל בתחילת הדרך, חלוץ הייטק ופילנתרופ: פרידה ממוריס קאהן

מוריס קאהן שהלך לעולמו בגיל 96, נטל חלק פעיל בתעשייה, שהפכה ברבות הימים להייטק הישראלי ● קבוצת עורק שהיה ממייסדיה, אחראית למיזם "דפי זהב" ולהקמת אמדוקס ● את מרבית הונו עשה עם הנפקת אמדוקס, ומאז תרם רבות לפעילות פילנתרופית

איי פוקלנד / צילום: Shutterstock

32 אלף חביות ביום: החברה הישראלית שמצאה נפט באוקיינוס האטלנטי

15 שנה עברו מאז התגלה נפט באיי פוקלנד שבאוקיינוס האטלנטי ● אלא שמאז המאגר עבר בין חברות, שנקלעו לקשיים, ונשאר על הנייר ● בחודש שעבר נאוויטס הישראלית רשמה פריצת דרך - והחל מ־2028 תפיק ממנו 32 אלף חביות ביום ● המהלך צפוי להזרים מיליארדי דולרים לטריטוריה הקטנה, שעד היום התבססה בעיקר על דיג ● איך היא תשרוד את הצמיחה הדרמטית?

יו''ר רב-בריח, שמואל דונרשטיין, והמנכ''ל לשעבר עידן זו-ארץ / צילום: אייל טואג

המלכוד של התביעות הייצוגיות: המוסדיים נותרים בחוץ, וההליך נכשל

ביהמ"ש הכלכלי דחה בקשה לאישור תביעה ייצוגית שהגישה עמותה בעקבות הנפקת רב-בריח, בנימוק כי המוסדיים שהשתתפו בהנפקה בחרו שלא לתבוע את החברה ● מומחים מצביעים על שוק רווי ניגודי עניינים ועל חסמים כלכליים שמרתיעים את המוסדיים מלפעול

מנכ''ל פרטנר, אבי גבאי / צילום: ינאי יחיאל

ויכוח על 185 מיליון שקל: הדרישה של רשות המסים והתגובה של פרטנר

בדיווח של החברה לבורסה, צוין כי רשות המסים דורשת מפרטנר מס בשיעור של 185 מיליון שקל, בגין מחלוקת סביב דיווח החברה בנוגע לציוד החברה ● להערכת פרטנר, לא צפויות לשומות אלו השלכות מהותיות על דוח רווח והפסד

תחזית מנהלי ההשקעות ל-2026 / צילום: Shutterstock

ת"א תעלה ב־13% והשקל יגיע לשיא חדש: שאלנו 9 גופי השקעה מה הם מעריכים שיקרה בשנת 2026

לאחר שנה יוצאת דופן בבורסה בת"א, והתרסקות של הדולר מול השקל - מעריכים בגופים הפיננסיים המקומיים כי המגמות הללו יימשכו גם ב–2026 ● בדיסקונט צופים עלייה של 16% במדד הדגל המקומי, בעוד שבמזרחי מעריכים מחצית מכך ● ומי הגוף שמהמר כי הדולר יצנח אל מתחת ל-3 שקלים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Yuki Iwamura

טראמפ: "אם המשטר באיראן ימשיך לירות על המוחים - נבוא להצלתם"

ההסלמה באיראן: המהומות התפשטו כבר ל-27 מוקדים ומתרחשות גם באור יום ●  טראמפ בהתייחסות חריגה למחאות באיראן: "אם המשטר ימשיך לירות על המוחים - נבוא להצלתם" ● נתניהו ופמלייתו המריאו אמש מפלורידה לישראל ● דיווחים שוטפים

קרקעות / אילוסטרציה: Shutterstock

3 מכרזי קרקעות של סוף השנה הקפיצו את הכנסות רמ"י ביותר מ-10%

המכרזים במתחם השלישות ברמת גן, בשדה התעופה בהרצליה ובמחנה סירקין בפתח תקווה הניבו למדינה הכנסות של 3.2 מיליארד שקל, בעוד שכלל ההכנסות בגין שיווקי קרקע בשנה שעברה הגיעו ל-28 מיליארד שקל

מה עומד מאחורי נסיקתו / צילום: Shutterstock

צבי סטפק לא מתרשם מהזינוק בכסף: "לא אתפלא אם זו ספקולציה"

מבין שלושה אפיקי השקעה אלטרנטיביים למניות - שכוללים גם את הזהב והביטקוין, הכסף הוא זה שנצץ בשנה החולפת ● השאלה מה עומד מאחורי נסיקתו החזירה אותי 46 שנים אחורה, למקרה של האחים האנט ● הזהב "כרגיל" לא איכזב את המשקיעים, ומי דווקא כן?

ענף התעופה והתיירות משגשג / צילום: יח''צ

נתקעתם בחו״ל בלי ביטוח? מה אפשר לעשות ואילו כיסויים אסור לפספס

מה ניתן לעשות אם התגלה רק אחרי הנחיתה שאין ביטוח נסיעות לחו"ל, האם אפשר לרכוש ביטוח מחברה מקומית במדינת היעד ואילו ביטוחים מומלץ לעשות? ● גלובס עושה סדר

ניר בר-דעה

התשואה הגבוהה בתולדותיה: קרן ברידג'ווטר מסכמת שנה

ברידג'ווטר שוברת שיא ומסכמת את 2025 עם תשואה של 33% בקרן המרכזית שלה, Pure Alpha ● הקרן שמנוהלת ע"י ניר בר-דעה נהנתה מהעליות במניות הקשורות לתחום ה-AI וגם מהתנודתיות שנוצרה כשהנשיא טראמפ הטיל מכסים ● מייסד הקרן, ריי דליו מכר השנה את מניותיו בקרן ונפרד, "זה היה מסע מדהים"

אילוסטרציה: Shutterstock

הקרב על הדירות: ההבדל בין הסכם הדדי, מתנה והתחייבות למתנה

פסק דין שניתן השבוע בבית המשפט לענייני משפחה ממחיש את החשיבות שבהגדרה מדויקת של עילת התביעה ע"י התובע - וזאת לאחר שמחיקת התביעה, בתום שלוש שנות דיונים, נבעה משגיאה בסיווג העילה המשפטית

טיל L-SPIKE 4X / אילוסטרציה: דוברות רפאל

נגמ"שים וטילים: הרכישה הגדולה של גרמניה, והקשר לרפאל

צבא גרמניה ברכישת ענק של 200 נגמ"שים עם משגרים מתוצרת רפאל ● חברת האוזניות מנתניה, שנסחרת בבורסה בניו יורק, החלה במכירת מערכות שמע טקטיות ללקוחה ביבשת אסיה ● וגם: הודו השלימה את המשלוח הראשון לצבא מרוקו של משוריינים במסגרת עסקה רחבה בין הצדדים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יוסי אבו, מנכ''ל ניו-מד אנרג'י / צילום: כדיה לוי

רשות המסים נגד ענקית הגז הישראלית: שלמו עוד 198 מיליון דולר

חברת הגז הישראלית ניו-מד אנרג'י, השותפה הגדולה ביותר במאגר לוויתן, נדרשת לשלם תוספת מס בשיעור כ-198 מיליון דולר לשנות המס 2019-2020 ● רשות המסים קבעה כי ההכנסה החייבת של החברה גבוה במאות מיליוני דולרים מההכנסות עליהן דיווחה

ארי קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים / צילום: איל יצהר

הבכירים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות: מנכ"ל הקבוצה, יו"ר חברת הביטוח ומנהלת אגף הבריאות

מנכ"ל חברת ההחזקות ארי קלמן, יו"ר חברת הביטוח יהודה בן אסייג והמשנה למנכ"ל ומנהלת אגף הבריאות אורית קרמר נחקרו ביום שלישי בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות בהסתדרות "יד לוחצת יד" ● לפי המשטרה, מנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

זיו יעקובי, מנכ''ל אקרו נדלן / צילום: כדיה לוי

אקרו זכתה במכרז על מתחם חברת החשמל שבתל אביב ותקים מגדלי מגורים ותעסוקה

הקרקע נרכשה תמורת 255 מיליון שקל, מחיר הנמוך בכ-40 אחוז מהערכת השמאי של רמ"י, שעמדה על כ-430 מיליון שקל ● בהתאם לתכנון, תקים אקרו בשטח שלושה מגדלים ולהערכתה, שטח המגורים יעמוד על כ-12 אלף מ"ר, והשטחים המסחריים והתעסוקתיים יסתכמו לכ-36 אלף מ"ר

בוררות בפרויקטי התחדשות עירונית / איור: עומר הופמן

ניהול תביעה בבית משפט או במסגרת בוררות - מה נכון יותר בפרויקטי התחדשות עירונית?

בעלי דירה בפרויקט התחדשות עירונית תבעו את היזמית בטענה כי עבודות הבנייה שעשתה פגעו באיטום של דירתם ● החברה טענה כי בהתאם להסכם התמ"א, על התביעה להתברר בפני בוררות ולא בבית המשפט ● מה החליט בית המשפט?