גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הותר לפרסום: אמיר ברמלי חשוד בסחיטה באיומים של בנו של השופט כבוב

ברמלי, שהורשע בהונאת משקיעים מהגדולות שנראו בישראל, חשוד בניסיון לסחוט את בנו של השופט חאלד כבוב כדי להשפיע על משפטו ולהביא לפסילתו • על החקירה הוטל צו איסור פרסום גורף שהוסר היום ● באי-כוחו של ברמלי יבקשו לפסול את השופט כבוב וטוענים: "הוא מכחיש בתוקף שסחט"

אמיר ברמלי בבית המשפט / צילום: איל יצהר
אמיר ברמלי בבית המשפט / צילום: איל יצהר

הותר לפרסום: איש העסקים אמיר ברמלי, שהורשע בהונאת משקיעים מהגדולות שנראו בישראל, חשוד בסחיטה באיומים של השופט חאלד כבוב בניסיון להשפיע על המשפט ולהביא לפסילתו של השופט.

צו איסור הפרסום שהוטל על פרטי החקירה הוסר בעקבות עתירת גלובס וגופי תקשורת נוספים.

החקירה נפתחה לפני כחודש במפלג הונאה תל אביב, בעקבות תלונה שהגיש במשטרה בנו של השופט כבוב, ואליד כבוב, עורך דין במקצועו. על-פי החשד, ברמלי רקם תוכנית על-מנת להביא לפסילת השופט כבוב שהרשיע אותו באוקטובר 2020.

במסגרת החקירה עלה כי גורמים מטעמו של ברמלי, השוהה במעצר, העבירו מכתבים לבנו של השופט כבוב, שבהם נטען כי במהלך המשפט, ועוד בטרם ניתנה הכרעת הדין, היה ברמלי בקשרים עסקיים עם הבן.

עוד עלה מחקירת המשטרה כי ברמלי ניסה לייצר ראיות לקשר עסקי עם הבן, באמצעות פגישה עם הבן, שזה התכוון לעניין אותו במיזם עסקי שבו עוסק ברמלי. ברגע שבנו של כבוב הבין כי ברמלי קשור לעניין - הוא עזב את המקום.

יודגש כי מהחקירה עלה כי אין כל הוכחה לקשר עסקי בין הבן לברמלי, וכי מדובר בטענות כוזבות לקשר כזה.

ניסיון למצג-שווא

על-פי החשד, ברמלי ביקש ליצור מצג-שווא לקשרים עסקיים קודמים עם בנו של השופט, על-מנת להשפיע על המשפט ולהביא לביטול הכרעת הדין המרשיעה, או לחילופין לפסילת השופט מלגזור את דינו.

ברמלי נחקר ושהה בתנאי מעצר ימים לצורך החקירה, במסגרת מעצרו עד תום ההליכים. לאחר סיום חקירתו נאסר עליו ליצור קשר עם בני משפחתו של השופט. החקירה בנושא עודנה נמשכת.

כך או כך, ברמלי צפוי לפנות באמצעות הסנגוריה הציבורית לשופט כבוב בבקשה שיפסול את עצמו מלגזור את דינו. לדברי עורכי הדין גיא עין צבי ומיכל עורקבי מהסנגוריה הציבורית, "אמיר מכחיש בתוקף שסחט או ביצע כל עבירה אחרת כלפי עורך דין כבוב. לטענת אמיר, הוא קיים קשר עסקי ממושך עם עורך דין כבוב. בקשר עסקי זה השתתפו מעורבים נוספים, שזהותם ידועה למשטרה. בנסיבות הגשת התלונה על-ידי עורך דין כבוב, בשילוב נסיבות נוספות, אמיר סבור כי יש להעביר את שמיעת המשך התיק הפלילי נגדו בפני שופט אחר".

פרקליטות מיסוי וכלכלה צפויה להתנגד לבקשת הפסילה, מאחר שאין ראיות כי לברמלי היה קשר עסקי ממושך עם בנו של השופט. כאמור, בחקירה עלה כי מדובר בטענות כוזבות. לכן אין חשש ממשי למשוא-פנים, ואין הצדקה לפסילת השופט, ששומע את התיק מאז 2016. קבלת הבקשה עלולה להביא לכך שברמלי ייצא נשכר מהתנהלותו, ובכך הדבר יעודד נאשמים לפעול נגד השופט הדן בעניינם במטרה להביא לפסילתו.

עורכי הדין התפטרו

סוגיה נוספת מעניינת העולה היא התפטרותם של עורכי דינו של ברמלי שניהלו את הליך ההוכחות. עם פתיחת החקירה הודיעו השניים כי אין באפשרותם להמשיך ולייצגו. הסנגוריה הציבורית טענה בדיון השבוע כי עורכי הדין "לא יכולים לייצג מסיבות הקשורות ביחסים שאני לא מעוניינת להיכנס אליהם". השופט כבוב הופתע מהדברים, מאחר שעורכי הדין לא ביקשו מבית המשפט להשתחרר מהייצוג, ובהתאם לא קיבלו אישור כפי שדורש החוק.

פתיחת החקירה הובילה לדחיית הדיון בטיעון לעונש בחודש אחרון, כך שחלפו שלושה חודשים מאז ניתנה הכרעת הדין. בדיון השבוע הביע השופט כבוב את עמדתו לפיה הגיע העת לסיים את התיק. "ההליך המשפטי מתנהל משך פרק זמן לא קצר, כאשר בית המשפט וגם הפרקליטות והסנגוריה הקדישו מאות שעות דיונים תוך שמיעת עשרות רבות של עדים אם לא יותר מכך. ראוי כבר לסיימו, בייחוד כאשר כבר ניתנה הכרעת דין. לטעמי, לא מתקיימת נסיבה המצדיקה דחייה נוספת". מדברים אלה גם ניתן גם להסיק כי אין בכוונת השופט לפסול את עצמו לאחר שתוגש בקשת הסנגוריה לפסילתו.

משפטו של ברמלי החל בשנת 2016, אולם הוא שוחרר ונעצר מחדש באוגוסט 2020 בעקבות חקירה חדשה שנפתחה נגדו ברשות ניירות ערך. על-פי החשד, ברמלי ניצל את האמון בו שניתן עם שחרורו כדי לבצע עבירות נוספות דומות לאלה שיוחסו לו בהליך העיקרי - בהן עבירות לפי חוק ניירות ערך ועבירות מרמה. כן התברר לרשויות האכיפה כי הוא נערך על-מנת להימלט מהכרעת הדין בעניינו, ולכן הוא נעצר עד תום ההליכים. החקירה החדשה עודנה נמשכת על-ידי רשות ניירות ערך. באוקטובר 2020 ברמלי הורשע על-ידי השופט כבוב בהונאת כ-550 משקיעים בהיקף של 340 מיליון שקל תוך הבטחות-שווא.

הדילמה שעומדת כעת בפני מערכת המשפט היא האם לאפשר לכבוב לגזור את דינו של מי שניסה לסחוט אותו - או להעביר את גזר הדין לשופט אחר, ואז בעצם לתת לברמלי לצאת נשכר מהפשע הנוסף שלפי החשד ביצע. 

הונאת הענק של ברמלי: 550 משקיעים נפלו בפח

אמיר ברמלי הורשע באוקטובר 2020 בהונאת כ-550 משקיעים בהיקף של 340 מיליון שקל באמצעות קבוצת רוביקון קרן סלע תוך הבטחות-שווא. "התרשמותי היא שמדובר באדם חריף ושנון, בעל אישיות עוצמתית שהילך קסמים על סביבתו, בעל יכולת שכנוע מרשימה, מניפולטיבי והתחמק ממתן תשובות ענייניות", כתב שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, חאלד כבוב, על ברמלי, במסגרת הכרעת הדין.

הכרעת הדין מפרטת כיצד גייס ברמלי מאות מיליוני שקלים מהמשקיעים כשהוא מספר סיפורי מעשיות על הצלחת ההשקעות תוך שילוב מפתה בין ריבית גבוהה לסיכון נמוך. הוא הציג למשקיעים מצג לפיו כספיהם ישמשו כהלוואות לטווח קצר, הלוואות ביניים (מזנין), הניתנות לעסקים כדי לסייע להם בנטילת אשראי מבנקים ומוחזרות בחזרה תוך 72 שעות.

על בסיסי ההתחייבויות, שוכנעו כ-550 משקיעים להשקיע את כספם. בניגוד להתחייבות למשקיעים, כספם שימש את ברמלי לרכישת מגוון רחב של חברות פרטיות, להלוואות והשקעות שונות. ברמלי עשה בכספים כבשלו ופעל בשיטת הפירמידה כדי לשלם למשקיעים את הריביות ועשה שימוש בכספי משקיעים חדשים להעברת התשלומים. בית המשפט קבע כי לא הוצג אפילו מקרה אחד שבו העניקה הקרן הלוואת הון למשך 72 שעות.

חמש שנים אחרי שרשות ניירות ערך החלה לחקור את החשד שברמלי, הבעלים לשעבר של קבוצת רוביקון וקרן קלע, מגיוס כספים במרמה, הרשיע כבוב את ברמלי בהונאה בהיקף עצום של 340 מיליון שקל. ברמלי הורשע, בין היתר, בעבירות של גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גיוס כספים ללא תשקיף ועבירות הלבנת הון. 

*** חזקת החפות: אמיר ברמלי הורשע בהונאת משקיעים . החקירה בחשד לסחיטה באיומים עודנה נמשכת, הוא מכחיש את המיוחס לו, ועומדת לו חזקת החפות.

עוד כתבות

רחפן של איירובוטיקס שאותה רכשה אונדס / צילום: יוני בן חיים

אחרי שרכשה 9 חברות ביטחוניות ישראליות: זה היעד הבא של אונדס

אונדס מבוסטון מתמקדת בשנים האחרונות ברכישות חברות ביטחוניות ● אחרי שהשלימה רכישת חברה ישראלית תשיעית, לגלובס נודע כי היא במו"מ עם סטארט־אפ חדש של יוצאי 81

צמיד של פנדורה / צילום: שטארסטוק

תגובת שרשרת: שוק התכשיטים בישראל מתקשה להתרחב, וסמוטריץ' לא מסייע

בשנים האחרונות נדרש שוק התכשיטים להמציא את עצמו מחדש, בעיקר לאור העדפות דור ה־Z שהפך לכוח קנייה משמעותי ● עד כמה תשפיע החלטת שר האוצר להעלות את הפטור ממע"מ על יבוא מחו"ל, ומה נדרש מהשחקניות בענף

אף אחד לא קרא אותו, אבל הספר הכי אנטישמי הפך לרב מכר בעולם הערבי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: ארה"ב הצליחה לצמצם את כוחה של ישראל במזרח התיכון, בחיזבאללה לא יודעים איך להגיב לחיסול הרמטכ"ל, ישראל ממשיכה להשפיע על בחירות בארה"ב, ואיך הפך "מיין קאמפף" לרב מכר בעולם הערבי ● כותרות העיתונים בעולם

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

סמטוריץ' מכפיל את הפטור ממע"מ על רכישות באינטרנט - יעלה ל-150 דולר

משרד האוצר פרסם צו להערות הציבור שיכפיל את הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מהאינטרנט מחוץ לארץ ● לגלובס נודע כי המהלך כבר מעורר התנגדות בכנסת

חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

"פופוליזם זול, ובסוף הציבור ישלם": מנכ"ל ביג נגד הצעד של סמוטריץ'

שר האוצר פרסם מוקדם יותר היום (ד') את כוונתו להכפיל את תקרת הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מחו"ל דרך האינטרנט, ובעלי העסקים בישראל זועמים ● "בכל העולם לא רק שלא מגדילים את הפטור, אלא מבטלים אותו לחלוטין", אומר מנכ"ל ביג חי גאליס ● "אם שר האוצר רוצה לדפוק את המשק הישרלי ואת העסקים בישראל - שיחתום על הצו"

רות פוליאקין ברוכי ואיתי ברוכי, יזמי מיינדיו / צילום: תמונה פרטית

בעשרות מיליונים: האקזיט של מפתחת תקשורת ה־AI עם חולים מורכבים

החברה הישראלית מיינדיו נמכרה בעסקת מניות של עשרות מיליוני דולרים ותעבור לידיים אמריקאיות ● בעזרת בינה מלאכותית המערכת שלה מנהלת שיחות עם מטופלים ומאתרת הידרדרות

סונדאר פיצ'אי מנכ''ל גוגל / צילום: ap, stf

מכוונת לבטן הרכה של אנבידיה: גוגל בדרך לשווי שוק של 4 טריליון דולר

גוגל מטלטלת את שוק השבבים בעקבות דיווחים בעולם כי היא במו"מ למכירת שבבים למטא ● המהלך, שצפוי לאתגר את דומיננטיות אנבידיה בתחום שבבי ה־AI, הפיל את מניית ענקית השבבים ● רק בחודש שעבר התייצבה גוגל כחברה השלישית בגודלה בעולם במונחי שווי שוק, ורשמה השקה מוצלחת של מודל ה־AI ג'מיני

שמואל אברמזון, הכלכלן הראשי / צילום: יוסי זמיר

יועצי "הצללים" של האוצר שמציגים תחזית פסימית בנוגע לגירעון ב־2026

משרד האוצר אופטימי לגבי גירעון מתון וצמיחה של 5.2%, אך יועציו עלומי־השם מזהירים שהגירעון עלול לעלות והצמיחה להיות נמוכה מהצפוי ● בין הגורמים שנבחנו: המלחמה והבחירות שבדרך

חיים כץ, שר הבריאות / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

חיים כץ מחדש את ועדת הבדיקה לכללית

רק אתמול אושר מינויו הקבוע של כץ כשר הבריאות, וכעת הוא מחזיר לפעילות את הוועדה שהשעה כשכיהן בתפקיד ממלא המקום ● הוועדה בודקת את תפקוד דירקטוריון הכללית, והקופה מתנגדת לה נמרצות

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

הפניקס מציגה עדכון חד של התחזיות כלפי מעלה

בתשעת החודשים הראשונים של השנה עלה הרווח הכולל ב-40% ● הרווח הכולל המיוחס לבעלי המניות עלה ברבעון השלישי ב-6% והסתכם ב-803 מיליון שקל ● החברה תחלק דיבידנד בסך של 340 מליון שקל ● היעד ל-2028: תשואה על ההון שתהיה גבוהה מ-25%

רייצ'ל ריבס, שרת האוצר הבריטית. לחץ עצום / צילום: ap, Leon Neal

האתגר של שרת האוצר הבריטית: להציג תקציב שלא יזעזע את "מפלצת האג"ח"

הלחץ העצום על רייצ'ל ריבס: לא רק הציבור והתקשורת, אלא בעיקר שוק אג"ח ממשלתיות אדיר של 2.7 טריליון ליש"ט שיכריע אם התקציב שתציג יביא יציבות או יגדיל את הסיכון הפיננסי ● כעת כל העיניים עליה, ודויטשה בנק כבר הודיע כי ישיק כלי AI שינתח כל מילה שלה

שבע המופלאות / צילומים: shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בוול סטריט מתחילים להספיד את עידן "שבע המופלאות" ולסמן מנצחות במרוץ ה-AI

כשברקע החששות מפני התפתחות בועה בוול סטריט והסקפטיות סביב הוצאות ההון העצומות בתחום ה-AI, האופוריה הכללית מתחלפת בסלקטיביות הולכת וגוברת לגבי המניות בפורטפוליו של המשקיעים ● בבנק סיטי מאמינים כי "ימי 'שבע המופלאות' הם בעיקר מאחורינו", ומצביעים על שלוש המניות שלדעתם יובילו את השוק

דוד אזולאי / צילום: קבוצת דוד אזולאי

חברת נדל"ן נוספת מגיעה לבורסה: אמיד יזמות ונדל"ן של דוד אזולאי מנפיקה אג"ח לראשונה

היקף ההנפקה עומד על 85 מיליון שקלים, והריבית השנתית תהיה 7.5% לכל היותר ● בעל השליטה, דוד אזולאי, יזכה לדמי ניהול חודשיים של 80 אלף שקל – שיעלו ל־95 אלף שקל בחודש מיולי הקרוב

הסכמי מתנה / איור: לירון בר עקיבא

אחות נתנה לאח את הדירה שירשו, ואז התחרטה. מה קבע ביהמ"ש?

אחות העבירה לאחיה את כל זכויותיה בנכסים שירשו יחדיו מהוריהם המנוחים ללא תמורה ● לאחר שהאח העביר את הזכויות בנכסים לבתו ללא תמורה, הגישה האחות תביעה נגד אחיה ובתו בטענה כי החוזים היו למראית עין בלבד ● מה קבע בית המשפט?

צביקה שווימר, מנכ''ל אלטקטרה צריכה / צילום: איל יצהר

קרפור מציגה שיפור ברווח, עיתוי החגים פגע בהכנסות הרשת

רשת הקמעונאות, שבשליטת אלקטרה צריכה, סבלה במהלך הרבעון השלישי מירידה של 6% במכירות בחנויות זהות, אך הצליחה לשפר את הרווח התפעולי ובשורה התחתונה רשמה רווח נקי של 5 מיליון שקל

אילוסטרציה: Shutterstock

שני עורכי דין חשודים בתרמית של מאות מיליונים. כך עבדה השיטה

פרקליטות המדינה הגישה כתבי אישום חמורים נגד חמישה נאשמים, בהם שני עורכי־דין ומהנדס, בטענה כי פעלו במשך שנים לשיווק קרקעות ציבוריות באזור סכנין תוך זיוף מסמכים, הצגת מצגי שווא והלבנת הון בהיקף של כ־200 מיליון שקל ● יחד עם כתבי האישום הוגשה בקשה לתפיסת רכוש בשווי כ־55 מיליון שקל

אילוסטרציה / צילום: Shutterstock

חברת המכשור הרפואי שגייסה מיליוני דולרים וחתמה על הסכם הפצה

חברת המכשור הרפואי Pathkeeper Surgical הודיעה על השלמת גיוס סיד בהשתתפות משקיעים בולטים ● לפני כמה חודשים חתמה החברה על הסכם הפצה בארה"ב עם חברת המכשור הרפואי Highridge Medical בהיקף של מאות מיליוני דולרים בשנה

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המספרים נחשפים: 120 אלף ישראלים עושים בכל שנה את הטעות הגדולה ביותר בפנסיה

נתונים שהגיעו לידי גלובס חושפים כי התופעה של משיכת כספים מקרנות הפנסיה מוקדם מדי, הולכת וצוברת תאוצה, הגם שבכך מאבדים החוסכים זכויות ומשלמים קנס גדול ● בכיר בלשכת סוכני הביטוח: "עם ישראל מפרק לעצמו את הפנסיה תחת שידול ורמייה"

אילוסטרציה: Shutterstock

הדירה נרשמה על שם האישה, אך הבעל טען שמחצית ממנה שלו: כך הכריע בית המשפט

דירת המגורים נרכשה באמצעות כספים שהאישה קיבלה בירושה ומשאבים משותפים שצברו שניהם, אולם נרשמה על שם האישה בלבד

מייסדי Spacial. מימין: מאור גרינברג ועמי אברהמי / צילום: Spacial

"אנחנו מחליפים את מהנדסי הבניין והאינסטלציה ב-AI, מי שיישאר זה רק האדריכל"

עמי אברהמי רצה להדפיס קירות במפעל ולהרכיב בית חדש בתוך שבועות. אבל החברה שהקים, Veev, קרסה - עד שצצה מחדש תחת בעלות אחרת ● עכשיו הוא חוזר עם סטארט־אפ חדש לשילוב בינה מלאכותית בתכנון, ומגייס מיליוני דולרים מאחת מקרנות הצמרת הישראליות