גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הותר לפרסום: אמיר ברמלי חשוד בסחיטה באיומים של בנו של השופט כבוב

ברמלי, שהורשע בהונאת משקיעים מהגדולות שנראו בישראל, חשוד בניסיון לסחוט את בנו של השופט חאלד כבוב כדי להשפיע על משפטו ולהביא לפסילתו • על החקירה הוטל צו איסור פרסום גורף שהוסר היום ● באי-כוחו של ברמלי יבקשו לפסול את השופט כבוב וטוענים: "הוא מכחיש בתוקף שסחט"

אמיר ברמלי בבית המשפט / צילום: איל יצהר
אמיר ברמלי בבית המשפט / צילום: איל יצהר

הותר לפרסום: איש העסקים אמיר ברמלי, שהורשע בהונאת משקיעים מהגדולות שנראו בישראל, חשוד בסחיטה באיומים של השופט חאלד כבוב בניסיון להשפיע על המשפט ולהביא לפסילתו של השופט.

צו איסור הפרסום שהוטל על פרטי החקירה הוסר בעקבות עתירת גלובס וגופי תקשורת נוספים.

החקירה נפתחה לפני כחודש במפלג הונאה תל אביב, בעקבות תלונה שהגיש במשטרה בנו של השופט כבוב, ואליד כבוב, עורך דין במקצועו. על-פי החשד, ברמלי רקם תוכנית על-מנת להביא לפסילת השופט כבוב שהרשיע אותו באוקטובר 2020.

במסגרת החקירה עלה כי גורמים מטעמו של ברמלי, השוהה במעצר, העבירו מכתבים לבנו של השופט כבוב, שבהם נטען כי במהלך המשפט, ועוד בטרם ניתנה הכרעת הדין, היה ברמלי בקשרים עסקיים עם הבן.

עוד עלה מחקירת המשטרה כי ברמלי ניסה לייצר ראיות לקשר עסקי עם הבן, באמצעות פגישה עם הבן, שזה התכוון לעניין אותו במיזם עסקי שבו עוסק ברמלי. ברגע שבנו של כבוב הבין כי ברמלי קשור לעניין - הוא עזב את המקום.

יודגש כי מהחקירה עלה כי אין כל הוכחה לקשר עסקי בין הבן לברמלי, וכי מדובר בטענות כוזבות לקשר כזה.

ניסיון למצג-שווא

על-פי החשד, ברמלי ביקש ליצור מצג-שווא לקשרים עסקיים קודמים עם בנו של השופט, על-מנת להשפיע על המשפט ולהביא לביטול הכרעת הדין המרשיעה, או לחילופין לפסילת השופט מלגזור את דינו.

ברמלי נחקר ושהה בתנאי מעצר ימים לצורך החקירה, במסגרת מעצרו עד תום ההליכים. לאחר סיום חקירתו נאסר עליו ליצור קשר עם בני משפחתו של השופט. החקירה בנושא עודנה נמשכת.

כך או כך, ברמלי צפוי לפנות באמצעות הסנגוריה הציבורית לשופט כבוב בבקשה שיפסול את עצמו מלגזור את דינו. לדברי עורכי הדין גיא עין צבי ומיכל עורקבי מהסנגוריה הציבורית, "אמיר מכחיש בתוקף שסחט או ביצע כל עבירה אחרת כלפי עורך דין כבוב. לטענת אמיר, הוא קיים קשר עסקי ממושך עם עורך דין כבוב. בקשר עסקי זה השתתפו מעורבים נוספים, שזהותם ידועה למשטרה. בנסיבות הגשת התלונה על-ידי עורך דין כבוב, בשילוב נסיבות נוספות, אמיר סבור כי יש להעביר את שמיעת המשך התיק הפלילי נגדו בפני שופט אחר".

פרקליטות מיסוי וכלכלה צפויה להתנגד לבקשת הפסילה, מאחר שאין ראיות כי לברמלי היה קשר עסקי ממושך עם בנו של השופט. כאמור, בחקירה עלה כי מדובר בטענות כוזבות. לכן אין חשש ממשי למשוא-פנים, ואין הצדקה לפסילת השופט, ששומע את התיק מאז 2016. קבלת הבקשה עלולה להביא לכך שברמלי ייצא נשכר מהתנהלותו, ובכך הדבר יעודד נאשמים לפעול נגד השופט הדן בעניינם במטרה להביא לפסילתו.

עורכי הדין התפטרו

סוגיה נוספת מעניינת העולה היא התפטרותם של עורכי דינו של ברמלי שניהלו את הליך ההוכחות. עם פתיחת החקירה הודיעו השניים כי אין באפשרותם להמשיך ולייצגו. הסנגוריה הציבורית טענה בדיון השבוע כי עורכי הדין "לא יכולים לייצג מסיבות הקשורות ביחסים שאני לא מעוניינת להיכנס אליהם". השופט כבוב הופתע מהדברים, מאחר שעורכי הדין לא ביקשו מבית המשפט להשתחרר מהייצוג, ובהתאם לא קיבלו אישור כפי שדורש החוק.

פתיחת החקירה הובילה לדחיית הדיון בטיעון לעונש בחודש אחרון, כך שחלפו שלושה חודשים מאז ניתנה הכרעת הדין. בדיון השבוע הביע השופט כבוב את עמדתו לפיה הגיע העת לסיים את התיק. "ההליך המשפטי מתנהל משך פרק זמן לא קצר, כאשר בית המשפט וגם הפרקליטות והסנגוריה הקדישו מאות שעות דיונים תוך שמיעת עשרות רבות של עדים אם לא יותר מכך. ראוי כבר לסיימו, בייחוד כאשר כבר ניתנה הכרעת דין. לטעמי, לא מתקיימת נסיבה המצדיקה דחייה נוספת". מדברים אלה גם ניתן גם להסיק כי אין בכוונת השופט לפסול את עצמו לאחר שתוגש בקשת הסנגוריה לפסילתו.

משפטו של ברמלי החל בשנת 2016, אולם הוא שוחרר ונעצר מחדש באוגוסט 2020 בעקבות חקירה חדשה שנפתחה נגדו ברשות ניירות ערך. על-פי החשד, ברמלי ניצל את האמון בו שניתן עם שחרורו כדי לבצע עבירות נוספות דומות לאלה שיוחסו לו בהליך העיקרי - בהן עבירות לפי חוק ניירות ערך ועבירות מרמה. כן התברר לרשויות האכיפה כי הוא נערך על-מנת להימלט מהכרעת הדין בעניינו, ולכן הוא נעצר עד תום ההליכים. החקירה החדשה עודנה נמשכת על-ידי רשות ניירות ערך. באוקטובר 2020 ברמלי הורשע על-ידי השופט כבוב בהונאת כ-550 משקיעים בהיקף של 340 מיליון שקל תוך הבטחות-שווא.

הדילמה שעומדת כעת בפני מערכת המשפט היא האם לאפשר לכבוב לגזור את דינו של מי שניסה לסחוט אותו - או להעביר את גזר הדין לשופט אחר, ואז בעצם לתת לברמלי לצאת נשכר מהפשע הנוסף שלפי החשד ביצע. 

הונאת הענק של ברמלי: 550 משקיעים נפלו בפח

אמיר ברמלי הורשע באוקטובר 2020 בהונאת כ-550 משקיעים בהיקף של 340 מיליון שקל באמצעות קבוצת רוביקון קרן סלע תוך הבטחות-שווא. "התרשמותי היא שמדובר באדם חריף ושנון, בעל אישיות עוצמתית שהילך קסמים על סביבתו, בעל יכולת שכנוע מרשימה, מניפולטיבי והתחמק ממתן תשובות ענייניות", כתב שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, חאלד כבוב, על ברמלי, במסגרת הכרעת הדין.

הכרעת הדין מפרטת כיצד גייס ברמלי מאות מיליוני שקלים מהמשקיעים כשהוא מספר סיפורי מעשיות על הצלחת ההשקעות תוך שילוב מפתה בין ריבית גבוהה לסיכון נמוך. הוא הציג למשקיעים מצג לפיו כספיהם ישמשו כהלוואות לטווח קצר, הלוואות ביניים (מזנין), הניתנות לעסקים כדי לסייע להם בנטילת אשראי מבנקים ומוחזרות בחזרה תוך 72 שעות.

על בסיסי ההתחייבויות, שוכנעו כ-550 משקיעים להשקיע את כספם. בניגוד להתחייבות למשקיעים, כספם שימש את ברמלי לרכישת מגוון רחב של חברות פרטיות, להלוואות והשקעות שונות. ברמלי עשה בכספים כבשלו ופעל בשיטת הפירמידה כדי לשלם למשקיעים את הריביות ועשה שימוש בכספי משקיעים חדשים להעברת התשלומים. בית המשפט קבע כי לא הוצג אפילו מקרה אחד שבו העניקה הקרן הלוואת הון למשך 72 שעות.

חמש שנים אחרי שרשות ניירות ערך החלה לחקור את החשד שברמלי, הבעלים לשעבר של קבוצת רוביקון וקרן קלע, מגיוס כספים במרמה, הרשיע כבוב את ברמלי בהונאה בהיקף עצום של 340 מיליון שקל. ברמלי הורשע, בין היתר, בעבירות של גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גיוס כספים ללא תשקיף ועבירות הלבנת הון. 

*** חזקת החפות: אמיר ברמלי הורשע בהונאת משקיעים . החקירה בחשד לסחיטה באיומים עודנה נמשכת, הוא מכחיש את המיוחס לו, ועומדת לו חזקת החפות.

עוד כתבות

בית ההסתדרות הציונית בתל אביב / צילום: Shutterstock, Vered Barequet

פרשת השחיתות בהסתדרות חושפת: אימפריה של מיליארדים בנדל"ן ובפיננסים

החקירה נגד בכירים בהסתדרות ממחישה את היקף ההשפעה הכלכלית שיש לגוף הוותיק ● לצד תקציבים של יותר ממיליארד שקל בשנה, להסתדרות יש נכסים בתחום הנדל"ן, החינוך, הפיננסים והתרבות - שחלקם עדיין לא חשופים לציבור

זוהרן ממדאני / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

בטכניון מגיבים לאיום של ממדאני: "מצפים להמשיך לעבוד יחד"

זוהרן ממדאני, הזוכה הטרי בבחירות לראשות עיריית ניו יורק, קרא בעבר להחרים את הקמפוס האקדמי המשותף לאוניברסיטת קורנל ולטכניון הישראלי באי רוזוולט, וציין כי אם ייבחר לראשות העיר, יבצע הערכה מחדש לשותפות של קורנל עם האקדמיה הישראלית ● כיצד הגיבו היום בטכניון לבחירתו?

הנהלת קרביין / צילום: ניר אריאלי

האמריקאים הסתערו, ושתי חברות ביטחוניות בדרך לאקזיט גדול

חברת הסטארט-אפ הישראלית קרביין, המנהלת את מרכזי השיחות וניהול מבצעי החילוץ וההצלה של כוחות ביטחון בארה"ב, מקסיקו וישראל - נמכרה הלילה ב-625 מיליון דולר לאקסון האמריקאית ● גם אורביט, ספקית מערכות התקשורת לתחום הביטחוני, תתמזג לחברת קראטוס דיפנס האמריקאית תמורת 356.3 מיליון דולר

נשיא טורקיה ארדואן / צילום: ap, Richard Drew

מסלול עוקף ישראל: המהלך של ארדואן להקמת מסדרון יבשתי למפרץ

שר המסחר הטורקי הצהיר על פתיחת המסדרון היבשתי למפרץ דרך סוריה וירדן כבר בשנה הבאה ● במקביל, אנקרה פועלת לחדש את מסילת הרכבת החיג'אזית ולהוציא לפועל את "דרך הפיתוח", בניסיון להפוך למוקד הובלה אזורי מול יוזמות הסחר של הודו וישראל

סמ''ר איתי חן ז''ל / צילום: דובר צה''ל

החטוף החלל סמ"ר איתי חן ז"ל הושב הלילה לישראל

עם חזרתו של איתי חן ז"ל, כל חברי "צוות פרץ" שנלחם על בסיס נחל עוז ובהם תומר ליבוביץ' ז"ל סרן דניאל פרץ ז"ל ומתן אנגרסט - שבו לגבולם ● הערכה בישראל: ניתן יהיה להחזיר את כל החטופים החללים. יש מידע מסוים על מיקומם של לפחות ארבעה נוספים ● עדכונים שוטפים

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

המדינה האסיאתית שתרכוש מאלביט מל"טים חדשים מדגם הרמס 900

סינגפור תרכוש מאלביט מל"טים מדגם הרמס 900, שיחליפו את הדגם הקודם שנרכש על־ידה לפני כשני עשורים ● "על בסיס הערכות יסודיות, נמצא כי הרמס 900 עונה בצורה המיטבית על צורכי חיל האוויר", נמסר מהמדינה האסיאתית

ישי דוידי / צילום: כדיה לוי

האקזיט ה-76 של קרן פימי: הרוויחה פי 9 על השקעה צנועה של 15 מיליון דולר באורביט

הלילה דיווחה אורביט כי תתמזג עם חברת קראטוס דיפנס האמריקאית תמורת 356 מיליון דולר ● פימי נכנסה להשקעה באורביט ב-2018 והשקיעה סכום של 15 מיליון דולר בלבד

הסכם חדש בין ישראל והודו, והדוקו הגרמני על מבצע הביפרים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: דוקו גרמני על מבצע הביפרים הישראלי חושף פרטים חדשים, הסכם חדש בין ישראל והודו, וכוננות שיא בבריטניה לקראת משחק כדורגל בהשתתפות מכבי תל אביב ● כותרות העיתונים בעולם 

רחוב אלנבי, תל אביב / צילום: כדיה לוי

חרף התנגדויות תושבים: תוכנית "מרחב מנורה אלנבי" אושרה ע"י הוועדה המקומית של ת"א

תוכנית "מרחב מנורה אלנבי", שכוללת הקמת מגדל בן 45 קומות בין רחובות יבנה, אלנבי ויהודה לוי, אושרה בשבוע שעבר ע"י הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בת"א ● בין ההתנגדויות שנדחו: טענות על עומסי תנועה משמעותיים ופגיעה במשכירי הדירות והעסקים באזור

שרת התחבורה מירי רגב. גוני כהן ויאיר שרקי, גלי צה''ל, 16.10.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם ממשל ביידן מימן במיליארדים את ההפגנות נגד הממשלה?

טראמפ מתערב בענייניה הפנימיים של ישראל? ביידן מימן במיליארדים את המחאה נגד הממשלה, טענה מירי רגב ● במציאות: זה לא ביידן, אלה לא מיליארדים, ואלה לא (רק) ארגוני שמאל ● המשרוקית של גלובס

מנכ''ל מורגן סטנלי טד פיק ודיוויד סולומון, מנכ''ל גולדמן זאקס / צילום: AP - Seth Wenig

התיקון בדרך? האזהרה של המנכ"לים הבכירים בוול סטריט

המדדים המובילים בארה"ב נסחרים ברמות שיא לאחר עליות בשיעורים דו־ספרתיים השנה, אך בכירי וול סטריט מזהירים כי השוויים "מתוחים מדי" ● מנכ"לי גולדמן זאקס, ג'יי.פי מורגן וקפיטל גרופ סבורים שתיקון של עד 15% בשווקים הוא רק עניין של זמן - וזה לאו דווקא רע ● היום נרשמו ירידות חדות

ניקולאי טנגן, מנכ''ל קרן העושר הנורבגית / צילום: Reuters

אחרי שפסלה את ישראל: נורבגיה "תבחן מחדש" את שיקולי האתיקה שלה

קרן העושר הנורבגית התהדרה בכך ששיקולי האתיקה מנחים אותה, והם אלו שהובילו אותה להסיט השקעות מחברות ישראליות באוגוסט האחרון ● אולם לפי כללי האתיקה הנוכחיים, הקרן לא תוכל להחזיק באחוזים בחברות ענק כמו גוגל ומיקרוסופט שעובדות עם ישראל ● שר האוצר הנורבגי: "הגיע הזמן לעבור על תקנות האתיקה מחדש"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

הנגיד רומז על הפחתת ריבית? מדד ספטמבר היה "התפתחות בכיוון הנכון"

בכנס "בנקאות המחר" שעורך אגף הפיקוח על הבנקים, הביע פרופ' אמיר ירון עידוד מנתוני מדד המחירים בחודש ספטמבר: "הפתיע את השוק כלפי מטה" ● הנגיד אף שיבח את הכלכלה הישראלית וקרא להקדים את המאמצים "לגיבוש תקציב אחראי, אמין ותומך צמיחה שיבטיח את המשך חוסנו של המשק"

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

הדיחו את צוקרברג: אלו הם המיליארדרים הצעירים ביותר בעולם


המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק ● והפעם: שלושת מייסדי הסטארט־אפ מרקור גייסו בשווי ענק והפכו למיליארדרים הצעירים אי־פעם בוול סטריט, החברה של הישראלי בצעד גדול לקראת הנפקה, מייסד ויקפדיה נגד הערך של "רצח העם בעזה", וחוזה ענק מהפנטגון לחברת החלל של אילון מאסק ● חדשות ההייטק 

הבניין ברחוב יוכבד שבחיפה / צילום: סתיו ליבנה

תמ"א 38 ללא תמ"א: החברה ביצעה את הפרויקט אך לא חיזקה את הבניין

פרויקט חיזוק ותוספת דירות בחיפה הסתבך, ובמסגרת הליך בוררות בין החברה לדיירים התברר כי בוצעו בו ליקויי בנייה רבים ● במרכזם: עבודה לקויה שבפועל לא חיזקה את המבנה מפני רעידות אדמה

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

עסקת הענק בסכנה: מה מעכב את יצוא הגז למצרים, והפתרונות האפשריים

עסקת יצוא הגז בין מאגר לוויתן למצרים, שהייתה אמורה לשלש את יצוא הגז הישראלי, נעצרה ברגע האחרון בעקבות עיכוב בהיתר היצוא ● במוקד: מחלוקת על מחיר הגז לשוק המקומי ● במשק האנרגיה הישראלי חוששים, אך יש כבר פתרונות אפשריים למשבר המתהווה

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך, עמית גל, הממונה על שוק ההון ובצלאל סמוטריץ שר האוצר / צילומים: יוסי כהן, מארק ניימן(לע''מ), עמית שאבי(ידיעות אחרונות). עיבוד: טלי בוגדנובסקי

פשרה בנוגע לקופות הגמל להשקעה: המהפכה בתחום החיסכון מתקרבת לחקיקה

במשרד האוצר הציגו את העקרונות המנחים לתקציב 2026, וביניהם קידום רפורמה מקיפה בעולמות החיסכון ● קופות גמל, פוליסות חיסכון וקרנות נאמנות ינוהלו תחת פלטרפורמה אחת, תוך השוואת תנאי המיסוי השונים ● עד כה ברשות שוק ההון התנגדו נחרצות, וכעת מסתמנת פשרה שתאפשר לעבור לשלב החקיקה ● מי יוכל לשווק את המוצרים, והאם גם הבנקים בתמונה?

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

הפתרון של ועדת השרים לנתון השיא של הרוגים בכבישים: העלאת המהירות המותרת

שר המשפטים יריב לוין מציע להעלות את גובה המהירות המותרת בכבישים הבין־עירוניים כדי לצמצם את שיעור העבריינות הגבוה הקשור למהירות ● מותג ההלבשה התחתונה והלבוש של קים קרדשיאן מגיע לארץ ● וגם: ההזדמנויות של ישראל באפריקה ● אירועים ומינויים

טורביורן טורנקוויסט / צילום: Reuters

עשה את עסקת חייו: המיליארדר שצפוי לרכוש את אימפריית הנפט הרוסית

בצל הסנקציות על רוסיה, הסוחר השוודי טורביורן טורנקוויסט הגיע לעסקה פורצת דרך לרכישת נכסי לוקאויל בחו"ל ● העסקה, שעשויה להגיע לעשרות מיליארדי דולרים, מרחיבה את שליטתו בשוק הנפט - ומחזירה למוקד את קשריו הישנים עם הקרמלין

ניר דוד / צילום: אלעד גוטמן

600 מיליון שקל ל-15 שנה: בזק חתמה על הסכם חדש עם גילת טלקום

חברת גילת טלקום ממשיכה את התנופה בפעילות האינטרנט והענן, וחתמה עם בזק על הרחבת השימוש בקווי הסיבים האופטיים שלה ● ההסכם, שתקף ל-15 שנה תמורת יותר מ-600 מיליון שקל, צפוי גם להרחיב משמעותית את בסיס ההכנסות של בזק