גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החגיגה בוול סטריט נמשכת עם השבעת ביידן: המדדים קפצו לשיא כל הזמנים

המדדים עלו לשיא על רקע עונת הדוחות והשבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן ● הביטקוין מאבד גובה בצל דבריה של שרת האוצר האמריקאית הנכנסת ג'נט ילן ● מורגן סטנלי עקף את התחזיות לרבעון הרביעי ● נטפליקס טסה לאחר הדוחות הטובים שפרסמה אמש לאחר הנעילה ● החוזה על הזהב לפברואר עלה ב-1.4% ל-1,866.5 דולר

ג'ו ביידן, הנשיא הנכנס / צילום: Associated Press, Matt Slocum
ג'ו ביידן, הנשיא הנכנס / צילום: Associated Press, Matt Slocum

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

ערב השבעתו של הנשיא ה-46 של ארה"ב, ג'ו ביידן, הסתיים בוול סטריט בטריטוריה הירוקה כאשר האופוריה בשווקים נמשכת. המדדים המובילים עלו לשיא כל הזמנים, במה שמסתמן כהמשך מסע העליות בשוקי המניות לקראת הניסיון להעברת חבילת תמריצים נוספת לכלכלה האמריקאית בסנאט.

מניות הטכנולוגיה בלטו בעליות בהובלת אלפאבית , אמזון , מיקרוסופט , ואפל - ודחפו את מדד S&P 500 לעלייה של 1.4%. הנאסד"ק הוביל את העליות וזינק ב-2%. מדד דאו ג'ונס טיפס ב-0.8%.

מנייתה של נטפליקס  זינקה הלילה בחדות לאחר פרסום הדוחות אמש לאחר הנעילה. תזרים המזומנים החופשי של החברה, שהיה שלילי ב-2019, עבר לחיובי ב-2020, וב-2021 החברה צופה כי לא תזדקק יותר למימון חיצוני כדי לאזן פעילותה.

מניית עליבאבא  קפצה לאחר שהטייקון ג'ק מא, מייסד עליבאבא ואנט גרופ, ערך היום את הופעתו הציבורית הראשונה אחרי שלושה חודשים של העדרות מהופעה בציבור בצל הביקורת שהשמיע נגד ממשל סין.

22:00

ראלי בוול סטריט על רקע עונת הדוחות השבעת ג'ו ביידן לנשיאות ועזיבת דונלד טראמפ את הבית הלבן. המדדים המובילים מטפסים לשיא, כך הנאסד"ק עולה בכ-2%, הדאו ג'ונס מטפס ב-0.8% ומדד S&P 500 מוסיף 1.4% לערכו. מדד הפחד (VIX) צונח ב-6.5%. החוזה על הזהב לפברואר עלה ב-1.4% ל-1,866.5 דולר.

ביידן צפוי להציע חבילה תקציבית בסך של 1.9 טריליון דולר, אותה הוא מתכנן להעביר לחקיקה לאחר ההשבעה. מדובר במגוון רחב יחסית של צעדים הכוללים ובעיקר הגדלת משלוח הצ'קים לאזרחים מ-600 דולר לכל אדם הזכאי לכך לסך של 2,000 דולר. 

לדברי מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי: "ביידן ינסה להעביר את החבילה בתמיכה של רפובליקנים מתונים. מהלך ההדחה של טראמפ, והקרע שחשף במפלגה הרפובליקנית, תרמו עוד יותר לתקוות לעידן חדש של פשרה בין הדמוקרטים המתונים לרפובליקניים הסולדים מגישת הנשיא היוצא טראמפ. מאחר ואין לביידן רוב מיוחד בקונגרס, הרי שאישור מהיר של חקיקה כלכלית יכול להתקיים רק דרך הליך Reconciliation (הליך פשרה), אך ניתן להשתמש בקלף זה רק פעם אחת בכל שנת כספים, כך שמר ביידן ייזהר מלבזבז זאת. לכן, ספק רב אם כל החבילה המוצעת תאושר בקונגרס. בסופו של דבר ייתכן שמה יאושר יהיה בהיקף של עד כמחצית מן התכנית המוצעת, בהיקף של עד כ-4-5% תוצר. עדיין, זו תהיה הגדלה נוספת של הגירעון התקציבי של ממשלת ארה"ב", אמר בפמן. 

20:00

מניות הטכנולוגיה אפל , אמזון  וגוגל (אלפאבית ) בולטות בעליות. נטפליקס מזנקת ב-15% בהמשך לדוחות הטובים שפרסמה אתמול החברה.

18:36

המסחר בבורסות אירופה ננעל בטריטוריה הירוקה, בדומה לסנטימנט בוול סטריט, שם המדדים קופצים ב-1% ברקע לחילופי השלטון והשבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן.

הדאקס הגרמני עלה ב-0.8%, כך גם מדד יורוסטוקס  50, הפוטסי הוסיף 0.4% לערכו והקאק עלה ב-0.5%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בטריטוריה הירוקה לקראת השבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן ולאחר עזיבתו של טראמפ את הבית הלבן. מדד הנאסד"ק קופץ ב-1%, הדאו ג'ונס עולה ב-0.3%.

תשואות האג"ח האמריקאיות מטפסות לקראת השבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן. התשואה על האג"ח ל-10 שנים עולה ל-1.103%, התשואה ל-2 שנים מטפסת ל-0.153% וזו ל-30 שנה עולה ל-1.849%.

הביטקוין צונח בכ-5% מתלת לרמה של 35,000 דולרים, וזאת בהמשך לדבריה של שרת האוצר הנכנסת של ארה"ב ונגידת הפד לשעבר ג'נט יילן שהציעה למחוקקים לצמצם את השימוש בביטקוין על רקע חששות טרור והבנת הון. יילן אמרה כי עסקאות מטבעות קריפטו משמשות בעיקר למימון בלתי חוקי.

15:44

מורגן סטנלי  פרסם דוחות לרבעון הרביעי של 2020 ואלו עלו על התחזיות המוקדמות של האנליסטים. הרווח הסתכם ב-3.4 מיליארד דולר, או 1.81 דולרים למניה, לעומת 2.22 מיליארד דולר, או 1.3 דולרים למניה, בתקופה המקבילה אשתקד. התחזיות של האנליסטים היו לרווח של 1.3 דולרים למניה. ההכנסות עלו ל-13.6 מיליארד דולר לעומת הכנסות של 10.9 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

חברת האינטרנט פריון נטוורק  שהודיעה אתמול על כוונה לגייס 50 מיליון דולר, השלימה את תמחור ההנפקה והגדילה את היקף הגיוס ל-57.4 מיליון דולר. פריון, העוסקת בתחומי החיפוש באינטרנט והפרסום הדיגיטלי פרסמה במקביל נתונים ראשוניים חיוביים מדוחות 2020 לקראת ההנפקה. הגיוס בוצע במחיר של 11.5 דולר למניה, נמוך ב-17.6% ממחיר הנעילה האחרון, וככל הידוע זכה לביקושים גבוהים מאוד של למעלה מ-350 מיליון דולר. סכום הגיוס עשוי לגדול.

מחר צפויה להתכנס ועדת הריבית של הבנק המרכזי האירופאי (ECB) כאשר הריבית צפויה להישאר ללא שינוי ברמה של 0% והמשקיעים יתמקדו בתחזיות הבנק המרכזי ובצעדים הנלווים להתמודדות עם השפעת הגל הנוכחי והעוצמתי של הקורונה על הפעילות הכלכלית ביבשת. שי צסלר, אנליסט שווקים גלובליים ביחידת המחקר של בנק הפועלים, אמר כי "נשיאת ה-ECB, כריסטין לאגארד, תספק תחזית כלכלית לאיחוד שצפויה להצביע על התכווצות ברבעון הראשון ברקע להשפעות ההחמרה במדיניות הסגר על פעילות סקטור השירותים, בעוד התפתחות זן חדש של וירוס בבריטניה ועיכוב בהפצת החיסונים עלולים להעיב גם על התחזיות לרבעון השני. התחזיות בטווח הבינוני צפויות להישאר ללא שינוי עם צמיחה של 3.9% ו-4.2% בתוצר בשנים 2021 ו-2022 בהתאמה, בתמיכת פריסה נרחבת של החיסון, תמיכה פיסקאלית חסרת תקדים מצד ממשלות האיחוד ופתיחה הדרגתית של הכלכלה.

"בהתאם, ה-ECB צפוי להצהיר על צעדי תמיכה נוספים בעיקר באמצעות הרחבת תכנית החירום לתמיכה מוניטארית בכלכלה (PEPP) מעבר למועד המקורי בראשית 2022, לצד שימוש נרחב יותר במסגרת רכישת האג"ח שנקבעה בפגישה הקודמת (עד כה נוצלו 750 מיליארד בלבד מתוך 1.85 טריליון אירו שאושרו)", אמר צסלר.

14:35

מגמה מעורבת בבורסות אירופה ועליות קלות במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

בנק ההשקעות מורגן סטנלי  היכה את תחזיות האנליסטים ודיווח היום על הכנסות של 11.5 מיליארד דולר ורווח של 1.27 דולר למניה ברבעון האחרון. 

מניית נטפליקס  מזנקת בכ-13% במסחר המוקדם לאחר שהחברה דיווחה אמש לאחר סיום המסחר על הכנסות בפועל של 6.64 מיליארד דולר ברבעון האחרון, לעומת תחזיות האנליסטים שחזו הכנסות של 6.626 מיליארד דולר. החברה הכריזה כי תזרים המזומנים שלה "קרוב להיות" חיובי, וכי היא שוקלת לקנות חזרה מניות.

12:00

בורסות אירופה נסחרות תוך עליות קלות במדדי המניות המרכזיים. עליות קלות נרשמות גם במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, מציין לקראת כניסתה של ג'נט ילן לתפקיד מזכירת האוצר הבאה של ארה"ב, כי "ג'נט ילן תקיים יחסי עבודה קרובים עם יו"ר הפד הנוכחי ג'רום פאוול והיא גם תגן על עצמאותו של הפד והמנדט למלחמה באינפלציה. נראה שג'נט ילן לא תפעיל לחץ על הפד לבצע "מוניטיזציה של החוב הממשלתי" דרך מימון הגירעון באמצעות הדפסת כסף (מה שמוכר כ-MMT ). מאז תחילת המשבר, ג'נט ילן קראה שוב ושוב לתמיכה פיסקלית גדולה ונרחבת, וכאקדמאית המתמחה בנושאי שוק העבודה, היא צפויה להצליח בתכנון מדיניות שתחזיר אנשים לעבודה".

"כגורם חיצוני לצוות ביידן, נותר לראות כמה השפעה תהיה לג'נט ילן על גיבוש המדיניות הכלכלית והשאלה הגדולה היא האם היא תוכל לקדם בהצלחה את התוכניות הכלכליות בקונגרס שבו יש לדמוקרטיים רוב זעיר. עם זאת, ביידן מכיר היטב את הקונגרס ויוכל לתרום במידה רבה למתן גיבוי לג'נט ילן בעת הגשה ואישור של חקיקה כלכלית", כותב בפמן.

10:15

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח תוך עליות קלות במדדי המניות המרכזיים. עליות קלות נרשמות גם במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

באנגליה דווח היום כי מדד חודש דצמבר רשם עלייה של 0.6%, לעומת עלייה של 0.3% בנובמבר. 

גרמניה החליטה אתמול (ג') להאריך את הסגר ואת ההגבלות על החיים הציבוריים במדינה עד 14 בפברואר לכל הפחות, כאשר בתי הספר וחלק מהגנים יישארו סגורים (ישנם גנים פעילים לעובדים בעבודות חיוניות), יושעה המסחר הלא הכרחי בחנויות ותיאסר התקהלות של יותר משני משקי בית. בנוסף, יחויבו התושבים בגרמניה לעטות "מסכות רפואיות" (מסכות כירורגיות זולות יחסית או מסכות 2FFP יקרות) בתחבורה הציבורית ובמהלך קניות. בבתי אבות יחויב הצוות לעטות מסכות 2FFP.

08:25

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, לאחר שבניו יורק ננעל אמש המסחר בעליות שערים. מדד נאסד"ק עלה ב-1.5%, מדד דאו ג'ונס התחזק ב-0.4% ומדד S&P 500 התקדם ב-0.8%.  במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב ניכרת יציבות. 

בזירת המאקרו, הריבית בסין נותרה היום ללא שינוי.

מניית עליבאבא קופצת ביותר מ-5% בהונג קונג, לאחר שהטייקון ג'ק מא, מייסד עליבאבא ואנט גרופ, ערך היום (ד') את הופעתו הציבורית הראשונה אחרי שלושה חודשים. לפי הדיווח של אתר במחוז ג'ג'יאינג במזרח סין, מחוז הבית של מא, הוא נשא באמצעות וידיאו נאום ל-100 מורים כפריים מקומיים.

מא לא נראה בפומבי מאז הנאום שלו ב-24 באוקטובר בכנס בשנחאי, שבו מתח ביקורת על הרגולטורים הפיננסים והבנקים בסין. היעדרותו העלתה ספקולציות רבות לגבי מצבו כולל השערות האם נעצר או בחר להוריד פרופיל. מא אפילו נעדר בנובמבר מצילומי תוכנית הריאליטי שלו, "גיבור העסקים של אפריקה", מעין כוכב נולד ליזמים אפריקאים צעירים.

בוושינגטון ייערך היום טקס השבעתו של ג'ו ביידן לנשיא ה-46 של ארצות הברית (ההשבעה צפויה ב-19:00 שעון ישראל). בשבוע שעבר, תחת הכותרת "תוכנית הצלה אמריקאית", הציג ביידן תוכנית חילוץ מקיפה לסיוע להתמודדות עם משבר הקורונה שנלווה אליה תג מחיר בסך 1.9 טריליון דולר.

הביטקוין רושם כעת ירידה של כ-2% ונסחר ברמה של 35,400 דולר. בגזרת הסחורות רושם הזהב עלייה קלה ונסחר סביב 1,848 דולר לאונקיה, והנפט מסוג ברנט רושם עלייה של 0.5% ונסחר ברמה של 56.2 דולר לחבית.

עוד כתבות

יוסי לוי, מנכ''ל משותף במור בית השקעות / צילום: יח''צ

כאב ראש של עשירים: זינוק של 275% במניית מור פגע ברווחי החברה ברבעון

בית ההשקעות נאלץ להפריש 18 מיליון שקל לעדכון התגמול ההוני לעובדים, עקב העלייה המשמעותית במחיר המניה ● מאידך נאלצו שלושת בכירי מור להחזיר 1.67 מיליון שקל לקופת החברה, בשל התנגדות רשות ני"ע ל"פריסת" התגמול ההוני שאושר להם אשתקד

ד''ר יפעת בן חי שגב / צילום: איל יצהר

ד"ר יפעת בן חי שגב עוזבת את חדשות 13, אך הפלונטר עדיין לא הותר

דירקטוריון חדשות 13 מתנהל זה זמן רב ללא יכולת הכרעה, בשל דד לוק שיצרו שניים מחבריה ● ההתפטרות העכשווית עשויה לפתור זאת, ולהוביל למינוי מנכ"לית קבועה

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

בחצי מיליארד שקל: מה עומד מאחורי הנפקת המניות הסגורה של דוראל?

דוראל הנפיקה אמש מניות ב-500 מיליון שקל בהנפקה סגורה למוסדיים, שככל הנראה מבקשים לבסס את אחיזתם בחברה לקראת הנפקה אפשרית בארה"ב ● במקביל, החברה מדווחת על התקדמות משמעותית בפרויקטים בארה"ב ועל הרחבת החשיפה לשוק האנרגיה האמריקאי ● דוראל זינקה בכ-20% בשבוע האחרון, בעקבות פרסום הדוח שלה למשקיעים לרבעון השלישי של 2025

מגדל אפשטיין / הדמיה: משרד האדריכלים AS+GG

בורג’ חליפה של ירושלים: התוכנית אושרה, המחלוקת נשארה

מגדל מתחם אפשטיין, המכונה "בורג' חליפה", אושר לאחרונה ע"י רוב חברי ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה ● אולם אחד מהם, בדעת מיעוט, כתב כי מדובר במגדל שאינו תורם דבר לציבור ● שלוש הערות על השאלות שעולות מאישור הפרויקט

מנכ''ל בנק לאומי, חנן פרידמן / צילום: אורן דאי

רשות ני"ע אוסרת על שיווק פיקדון ה-S&P 500 של לאומי

בהמשך לחשיפת גלובס, בנק לאומי החליט לעצור את שיווק הפיקדון המובנה של לאומי, אשר עורר התנגדות עזה מצד קרנות הנאמנות ● ברשות צפויים לפרסם בתקופה הקרובה נייר עמדה המסדיר את המגבלות החלות על המוצרים המובנים

חוות השרתים של אמזון בתנובות / צילום: ט. ג. הפקות

דוחות חדשים חושפים: אלה העובדים המבוקשים בעידן ה־AI באמריקה - ובישראל

לפי נתוני חברת המחקר Synergy Research Group, חוות השרתים הפכו לאחד ממוקדי התעסוקה הצומחים ביותר כיום ● כתוצאה מכך, הביקוש לעובדים טכניים מתרחב - מחשמלאים ועד רתכים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

המסחר בבורסה ננעל בעליות שערים; ת"א 35 בשיא חדש, דוראל זינקה בכ-8%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.9%, מדד ת"א 125 הוסיף לערכו כ-1.7% ● מניית דוראל הוסיפה 8% לערכה ● מדד הפחד המקומי עלה ב-2% והשלים עלייה של 9% בחודש החולף ● מניות הנדל"ן בלטו היום לרעה ● מחזור המסחר הסתכם בכ-3.7 מיליארד שקל ● וגם: התחרות ב-AI הולכת וגוברת - ואלפאבית וברודקום עשויות להתגלות כמובילות של השוק

כלי רכב חדשים בנמל אשדוד / צילום: Shutterstock

השיא של הסינים וההצלחה של "אפס ק"מ": מסירות הרכב מתחילת השנה

מנתוני המסירות הרשמיים עולה כי בחודש נובמבר נרשמה עלייה של 22.5% במסירת רכבים לעומת נובמבר אשתקד ● בנוסף, בענף מעריכים כי סך רכבי "אפס קילומטר" שנרשמו השנה נע סביב 50-40 אלף רכבים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; הביטקוין עלה ביותר מ-5%

לאחר הירידות אתמול: הממדים המרכזיים בוול סטריט ננעלו בעליות ● אירופה ננעלה במגמה מעורבת ● חברת התרופות הגרמנית באייר זינקה לאחר שממשלת ארה"ב קראה להגביל את התביעות נגדה ● חברת התוכנה האמריקאית מונגו די.בי זינקה ב-22%

סנטה קלאוס מבקר ברצפת המסחר של הבורסה בניו יורק / צילום: ap, Richard Drew

ראלי סנטה יגיע השנה? אנליסטים מאמינים שזה תלוי בנתון אחד

בשבוע החולף, שבו חל חג ההודיה, מדדי המניות האמריקאיים המובילים הציגו התאוששות שבין 3%־5%, אבל אולי היה זה רק "הנגאובר" ● לאחר פתיחה שלילית לדצמבר אנליסטים מנסים להעריך אם בשנה ששום דבר בה לא התנהג כרגיל, "ראלי סנטה קלאוס" ייחגג כהלכתו

תעשיות ביטחוניות / צילום: צילומים: אלביט מערכות, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

למרות ההנחיות: חברות ביטחוניות שילמו מאות מיליוני דולרים למשווקים בגין עסקאות

מבקר המדינה פרסם דוח בנוגע לבקרה של משרד הביטחון על השימוש ב"משווקים" במסגרת עסקאות יצוא ביטחוני ● לפי הדוח, החברות הביטחוניות הישראליות התחייבו לשלם מאות מיליוני דולרים למשווקים בגין עסקאות בין השנים 2024-2022 ● עוד עולה כי לא הוקם מנגנון לביצוע ביקורות לעמידתן של החברות הביטחוניות בכללי הציות

הקרנות הכספיות גייסו הכי הרבה כסף גם השנה / אילוסטרציה: Shutterstock

זינוק של 100% בשלוש שנים: תעשיית קרנות הנאמנות בשיא כל הזמנים

ב-11 החודשים הראשונים של השנה גייסו הקרנות המסורתיות, המנוהלות על ידי בתי השקעות סכום של 23 מיליארד שקל ● זוהי הפעם הראשונה מאז 2021 שהן יעקפו את הקרנות המחקות וקרנות הסל, שגייסו באותה תקופת זמן כ-18.6 מיליארד שקל

צורי דבוש, יו''ר קליל / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

יו"ר החברה הציבורית שיתמודד על נשיאות התאחדות התעשיינים

צורי דבוש, יו"ר ובעל השליטה בקליל, החליט להתמודד על תפקיד נשיא התאחדות התעשיינים ● זהו צעד מפתיע, משום שהציפייה הייתה שאברהם נובוגרוצקי, יו"ר איגוד המתכת החשמל והתשתיות, יהיה המועמד היחיד ● כעת יש לדבוש שבועיים לנסות להשיג 50 חתימות של תעשיינים תומכים

אריאל בבלי / צילום: קבוצת בראל

1.5 מיליון שקל לשלוש שנים: איש העסקים שלוקח חסות על אצטדיון ילדותו

אריאל בבלי, שגדל כמה מאות מטרים מאצטדיון גרין בנוף הגליל, חוזר אליו כעת עם קבוצת הנדל"ן בראל ● טכנולוגיית הדפוס הדיגיטלי של HP Indigo הישראלית עומדת בלב קמפיין חג המולד בספרד למותג השוקולד Suchard ● וזה המינוי החדש של המפקח על הבנקים בבנק ישראל לשעבר ● אירועים ומינויים

פעילות במחנה קיץ של סימד / צילום: מצגת החברה

מחנה קיץ בארה"ב ב־10,000 דולר: המגייסת החדשה בבורסת ת"א

סימד הולדינגס השלימה גיוס אג"ח של 610 מיליון שקל, שישמשו בעיקר לרכישת נכסים מידי בעליה ולפירעון הלוואות ● החברה מפעילה מחנות קיץ לנוער, בעיקר יהודי

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה שלילית בבורסת ת"א; מניית ICL צנחה בכ-8%

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.8% ● מניית ICL ירדה לאחר החלטת בג"ץ שמחייבת את החברה לשלם על שאיבה מים המלח ● ב-UBS צופים כי ימשיך להיחלש בעולם ושומרים את הדירוג האטרקטיבי למטבעות אחרים ● וגם: ביוליוס בר צופים שהכסף יכפיל את מחירו השנה

שר המשפטים, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

בג"ץ פסל את המינוי, לוין תקף: "מיירטים בזה אחר זה את מינוי השופטים"

בית המשפט העליון פסל היום (ד') את החלטת שר המשפטים להטיל על השופט בדימוס יוסף בן-חמו את הפיקוח על חקירת הדלפת הסרטון משדה תימן ● לשיטתם, בן-חמו אינו עונה על הגדרת "עובד מדינה בכיר" ● מה אמר לוין ולאן ממשיכים מכאן?

הארנונה תתייקר שוב? / אילוסטרציה: Shutterstock, Andrey_Popov

הארנונה תתייקר שוב? הממשלה משנה כיוון - ומאשרת לעיריות להגיש בקשות להעלאת תעריפים

שר הפנים הקודם, משה ארבל, הצהיר באמצע השנה כי לא יאשר בקשות לחריגה מתעריף הארנונה הקיים ● אך מאז ארבל עזב – וכעת הממשלה מאפשרת הגשת בקשות חריגות ● איגוד לשכות המסחר: עד כה הוגשו כ-95 בקשות להעלאות חריגות, המסתכמות בכ־250 מיליון שקל

אסדת קידוח ''תמר'' / צילום: אלבטרוס

האוצר נסוג: הגבלות יצוא הגז הוצאו מחוק ההסדרים בעקבות התנגדות משרד האנרגיה

המהלך הדרמטי של האוצר להגבלת יצוא הגז, שנועד לעודד תחרות מקומית ולהאריך את חיי המאגרים, ירד מחוק ההסדרים לאחר שמשרד האנרגיה סירב לקדם שינוי מחוץ לוועדת דיין ● כעת המשרדים יידרשו להגיע לפשרה בתוך הוועדה עצמה ולא במסגרת התקציב

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

גיוס הון מגופים זרים והעלאת דמי ניהול: כך מנצל מיטב את הזינוק המטאורי במניה

זינוק של 1,000% במניית בית ההשקעות בשלוש שנים, תורגם לגיוס הון של חצי מיליארד שקל, בעיקר ממוסדיים זרים ● הדוחות של בית ההשקעות מלמדים כי הוא מעלה את דמי הניהול לכספים חדשים שנכנסים אליו בגמל, בניגוד למגמה בענף, אך עדיין הוא "זול" בממוצע