גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החגיגה בוול סטריט נמשכת עם השבעת ביידן: המדדים קפצו לשיא כל הזמנים

המדדים עלו לשיא על רקע עונת הדוחות והשבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן ● הביטקוין מאבד גובה בצל דבריה של שרת האוצר האמריקאית הנכנסת ג'נט ילן ● מורגן סטנלי עקף את התחזיות לרבעון הרביעי ● נטפליקס טסה לאחר הדוחות הטובים שפרסמה אמש לאחר הנעילה ● החוזה על הזהב לפברואר עלה ב-1.4% ל-1,866.5 דולר

ג'ו ביידן, הנשיא הנכנס / צילום: Associated Press, Matt Slocum
ג'ו ביידן, הנשיא הנכנס / צילום: Associated Press, Matt Slocum

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

ערב השבעתו של הנשיא ה-46 של ארה"ב, ג'ו ביידן, הסתיים בוול סטריט בטריטוריה הירוקה כאשר האופוריה בשווקים נמשכת. המדדים המובילים עלו לשיא כל הזמנים, במה שמסתמן כהמשך מסע העליות בשוקי המניות לקראת הניסיון להעברת חבילת תמריצים נוספת לכלכלה האמריקאית בסנאט.

מניות הטכנולוגיה בלטו בעליות בהובלת אלפאבית , אמזון , מיקרוסופט , ואפל - ודחפו את מדד S&P 500 לעלייה של 1.4%. הנאסד"ק הוביל את העליות וזינק ב-2%. מדד דאו ג'ונס טיפס ב-0.8%.

מנייתה של נטפליקס  זינקה הלילה בחדות לאחר פרסום הדוחות אמש לאחר הנעילה. תזרים המזומנים החופשי של החברה, שהיה שלילי ב-2019, עבר לחיובי ב-2020, וב-2021 החברה צופה כי לא תזדקק יותר למימון חיצוני כדי לאזן פעילותה.

מניית עליבאבא  קפצה לאחר שהטייקון ג'ק מא, מייסד עליבאבא ואנט גרופ, ערך היום את הופעתו הציבורית הראשונה אחרי שלושה חודשים של העדרות מהופעה בציבור בצל הביקורת שהשמיע נגד ממשל סין.

22:00

ראלי בוול סטריט על רקע עונת הדוחות השבעת ג'ו ביידן לנשיאות ועזיבת דונלד טראמפ את הבית הלבן. המדדים המובילים מטפסים לשיא, כך הנאסד"ק עולה בכ-2%, הדאו ג'ונס מטפס ב-0.8% ומדד S&P 500 מוסיף 1.4% לערכו. מדד הפחד (VIX) צונח ב-6.5%. החוזה על הזהב לפברואר עלה ב-1.4% ל-1,866.5 דולר.

ביידן צפוי להציע חבילה תקציבית בסך של 1.9 טריליון דולר, אותה הוא מתכנן להעביר לחקיקה לאחר ההשבעה. מדובר במגוון רחב יחסית של צעדים הכוללים ובעיקר הגדלת משלוח הצ'קים לאזרחים מ-600 דולר לכל אדם הזכאי לכך לסך של 2,000 דולר. 

לדברי מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי: "ביידן ינסה להעביר את החבילה בתמיכה של רפובליקנים מתונים. מהלך ההדחה של טראמפ, והקרע שחשף במפלגה הרפובליקנית, תרמו עוד יותר לתקוות לעידן חדש של פשרה בין הדמוקרטים המתונים לרפובליקניים הסולדים מגישת הנשיא היוצא טראמפ. מאחר ואין לביידן רוב מיוחד בקונגרס, הרי שאישור מהיר של חקיקה כלכלית יכול להתקיים רק דרך הליך Reconciliation (הליך פשרה), אך ניתן להשתמש בקלף זה רק פעם אחת בכל שנת כספים, כך שמר ביידן ייזהר מלבזבז זאת. לכן, ספק רב אם כל החבילה המוצעת תאושר בקונגרס. בסופו של דבר ייתכן שמה יאושר יהיה בהיקף של עד כמחצית מן התכנית המוצעת, בהיקף של עד כ-4-5% תוצר. עדיין, זו תהיה הגדלה נוספת של הגירעון התקציבי של ממשלת ארה"ב", אמר בפמן. 

20:00

מניות הטכנולוגיה אפל , אמזון  וגוגל (אלפאבית ) בולטות בעליות. נטפליקס מזנקת ב-15% בהמשך לדוחות הטובים שפרסמה אתמול החברה.

18:36

המסחר בבורסות אירופה ננעל בטריטוריה הירוקה, בדומה לסנטימנט בוול סטריט, שם המדדים קופצים ב-1% ברקע לחילופי השלטון והשבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן.

הדאקס הגרמני עלה ב-0.8%, כך גם מדד יורוסטוקס  50, הפוטסי הוסיף 0.4% לערכו והקאק עלה ב-0.5%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בטריטוריה הירוקה לקראת השבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן ולאחר עזיבתו של טראמפ את הבית הלבן. מדד הנאסד"ק קופץ ב-1%, הדאו ג'ונס עולה ב-0.3%.

תשואות האג"ח האמריקאיות מטפסות לקראת השבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן. התשואה על האג"ח ל-10 שנים עולה ל-1.103%, התשואה ל-2 שנים מטפסת ל-0.153% וזו ל-30 שנה עולה ל-1.849%.

הביטקוין צונח בכ-5% מתלת לרמה של 35,000 דולרים, וזאת בהמשך לדבריה של שרת האוצר הנכנסת של ארה"ב ונגידת הפד לשעבר ג'נט יילן שהציעה למחוקקים לצמצם את השימוש בביטקוין על רקע חששות טרור והבנת הון. יילן אמרה כי עסקאות מטבעות קריפטו משמשות בעיקר למימון בלתי חוקי.

15:44

מורגן סטנלי  פרסם דוחות לרבעון הרביעי של 2020 ואלו עלו על התחזיות המוקדמות של האנליסטים. הרווח הסתכם ב-3.4 מיליארד דולר, או 1.81 דולרים למניה, לעומת 2.22 מיליארד דולר, או 1.3 דולרים למניה, בתקופה המקבילה אשתקד. התחזיות של האנליסטים היו לרווח של 1.3 דולרים למניה. ההכנסות עלו ל-13.6 מיליארד דולר לעומת הכנסות של 10.9 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

חברת האינטרנט פריון נטוורק  שהודיעה אתמול על כוונה לגייס 50 מיליון דולר, השלימה את תמחור ההנפקה והגדילה את היקף הגיוס ל-57.4 מיליון דולר. פריון, העוסקת בתחומי החיפוש באינטרנט והפרסום הדיגיטלי פרסמה במקביל נתונים ראשוניים חיוביים מדוחות 2020 לקראת ההנפקה. הגיוס בוצע במחיר של 11.5 דולר למניה, נמוך ב-17.6% ממחיר הנעילה האחרון, וככל הידוע זכה לביקושים גבוהים מאוד של למעלה מ-350 מיליון דולר. סכום הגיוס עשוי לגדול.

מחר צפויה להתכנס ועדת הריבית של הבנק המרכזי האירופאי (ECB) כאשר הריבית צפויה להישאר ללא שינוי ברמה של 0% והמשקיעים יתמקדו בתחזיות הבנק המרכזי ובצעדים הנלווים להתמודדות עם השפעת הגל הנוכחי והעוצמתי של הקורונה על הפעילות הכלכלית ביבשת. שי צסלר, אנליסט שווקים גלובליים ביחידת המחקר של בנק הפועלים, אמר כי "נשיאת ה-ECB, כריסטין לאגארד, תספק תחזית כלכלית לאיחוד שצפויה להצביע על התכווצות ברבעון הראשון ברקע להשפעות ההחמרה במדיניות הסגר על פעילות סקטור השירותים, בעוד התפתחות זן חדש של וירוס בבריטניה ועיכוב בהפצת החיסונים עלולים להעיב גם על התחזיות לרבעון השני. התחזיות בטווח הבינוני צפויות להישאר ללא שינוי עם צמיחה של 3.9% ו-4.2% בתוצר בשנים 2021 ו-2022 בהתאמה, בתמיכת פריסה נרחבת של החיסון, תמיכה פיסקאלית חסרת תקדים מצד ממשלות האיחוד ופתיחה הדרגתית של הכלכלה.

"בהתאם, ה-ECB צפוי להצהיר על צעדי תמיכה נוספים בעיקר באמצעות הרחבת תכנית החירום לתמיכה מוניטארית בכלכלה (PEPP) מעבר למועד המקורי בראשית 2022, לצד שימוש נרחב יותר במסגרת רכישת האג"ח שנקבעה בפגישה הקודמת (עד כה נוצלו 750 מיליארד בלבד מתוך 1.85 טריליון אירו שאושרו)", אמר צסלר.

14:35

מגמה מעורבת בבורסות אירופה ועליות קלות במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

בנק ההשקעות מורגן סטנלי  היכה את תחזיות האנליסטים ודיווח היום על הכנסות של 11.5 מיליארד דולר ורווח של 1.27 דולר למניה ברבעון האחרון. 

מניית נטפליקס  מזנקת בכ-13% במסחר המוקדם לאחר שהחברה דיווחה אמש לאחר סיום המסחר על הכנסות בפועל של 6.64 מיליארד דולר ברבעון האחרון, לעומת תחזיות האנליסטים שחזו הכנסות של 6.626 מיליארד דולר. החברה הכריזה כי תזרים המזומנים שלה "קרוב להיות" חיובי, וכי היא שוקלת לקנות חזרה מניות.

12:00

בורסות אירופה נסחרות תוך עליות קלות במדדי המניות המרכזיים. עליות קלות נרשמות גם במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, מציין לקראת כניסתה של ג'נט ילן לתפקיד מזכירת האוצר הבאה של ארה"ב, כי "ג'נט ילן תקיים יחסי עבודה קרובים עם יו"ר הפד הנוכחי ג'רום פאוול והיא גם תגן על עצמאותו של הפד והמנדט למלחמה באינפלציה. נראה שג'נט ילן לא תפעיל לחץ על הפד לבצע "מוניטיזציה של החוב הממשלתי" דרך מימון הגירעון באמצעות הדפסת כסף (מה שמוכר כ-MMT ). מאז תחילת המשבר, ג'נט ילן קראה שוב ושוב לתמיכה פיסקלית גדולה ונרחבת, וכאקדמאית המתמחה בנושאי שוק העבודה, היא צפויה להצליח בתכנון מדיניות שתחזיר אנשים לעבודה".

"כגורם חיצוני לצוות ביידן, נותר לראות כמה השפעה תהיה לג'נט ילן על גיבוש המדיניות הכלכלית והשאלה הגדולה היא האם היא תוכל לקדם בהצלחה את התוכניות הכלכליות בקונגרס שבו יש לדמוקרטיים רוב זעיר. עם זאת, ביידן מכיר היטב את הקונגרס ויוכל לתרום במידה רבה למתן גיבוי לג'נט ילן בעת הגשה ואישור של חקיקה כלכלית", כותב בפמן.

10:15

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח תוך עליות קלות במדדי המניות המרכזיים. עליות קלות נרשמות גם במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

באנגליה דווח היום כי מדד חודש דצמבר רשם עלייה של 0.6%, לעומת עלייה של 0.3% בנובמבר. 

גרמניה החליטה אתמול (ג') להאריך את הסגר ואת ההגבלות על החיים הציבוריים במדינה עד 14 בפברואר לכל הפחות, כאשר בתי הספר וחלק מהגנים יישארו סגורים (ישנם גנים פעילים לעובדים בעבודות חיוניות), יושעה המסחר הלא הכרחי בחנויות ותיאסר התקהלות של יותר משני משקי בית. בנוסף, יחויבו התושבים בגרמניה לעטות "מסכות רפואיות" (מסכות כירורגיות זולות יחסית או מסכות 2FFP יקרות) בתחבורה הציבורית ובמהלך קניות. בבתי אבות יחויב הצוות לעטות מסכות 2FFP.

08:25

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, לאחר שבניו יורק ננעל אמש המסחר בעליות שערים. מדד נאסד"ק עלה ב-1.5%, מדד דאו ג'ונס התחזק ב-0.4% ומדד S&P 500 התקדם ב-0.8%.  במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב ניכרת יציבות. 

בזירת המאקרו, הריבית בסין נותרה היום ללא שינוי.

מניית עליבאבא קופצת ביותר מ-5% בהונג קונג, לאחר שהטייקון ג'ק מא, מייסד עליבאבא ואנט גרופ, ערך היום (ד') את הופעתו הציבורית הראשונה אחרי שלושה חודשים. לפי הדיווח של אתר במחוז ג'ג'יאינג במזרח סין, מחוז הבית של מא, הוא נשא באמצעות וידיאו נאום ל-100 מורים כפריים מקומיים.

מא לא נראה בפומבי מאז הנאום שלו ב-24 באוקטובר בכנס בשנחאי, שבו מתח ביקורת על הרגולטורים הפיננסים והבנקים בסין. היעדרותו העלתה ספקולציות רבות לגבי מצבו כולל השערות האם נעצר או בחר להוריד פרופיל. מא אפילו נעדר בנובמבר מצילומי תוכנית הריאליטי שלו, "גיבור העסקים של אפריקה", מעין כוכב נולד ליזמים אפריקאים צעירים.

בוושינגטון ייערך היום טקס השבעתו של ג'ו ביידן לנשיא ה-46 של ארצות הברית (ההשבעה צפויה ב-19:00 שעון ישראל). בשבוע שעבר, תחת הכותרת "תוכנית הצלה אמריקאית", הציג ביידן תוכנית חילוץ מקיפה לסיוע להתמודדות עם משבר הקורונה שנלווה אליה תג מחיר בסך 1.9 טריליון דולר.

הביטקוין רושם כעת ירידה של כ-2% ונסחר ברמה של 35,400 דולר. בגזרת הסחורות רושם הזהב עלייה קלה ונסחר סביב 1,848 דולר לאונקיה, והנפט מסוג ברנט רושם עלייה של 0.5% ונסחר ברמה של 56.2 דולר לחבית.

עוד כתבות

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

בג"ץ לממשלה: נמקו מדוע לא תוקם ועדת חקירה ממלכתית

השופטים הוציאו צו על תנאי המורה לרה"מ נתניהו ולשר המשפטים לוין לנמק עד 4 בינואר מדוע הממשלה אינה מקימה ועדה ממלכתית ● השבוע החליטה הממשלה להקים ועדה שאינה ממלכתית, ומינתה צוות שרים בראשות לוין לקביעת סמכויותיה

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים מציגים רווחי שיא ומגדילים דיבידנדים, אז למה המניות שלהם יורדות?

למרות התוצאות החזקות של הבנקים והדיבידנדים העצומים עליהם הכריזו תודות להקלת מגבלות הפיקוח, המשקיעים בבורסה שלחו את מניותיהם ליומיים של ירידות ● נראה כי התחזית להפחתת ריבית בקרוב, לצד התקררות באינפלציה, מעוררות חששות לגבי התוצאות קדימה

לגדר או להיות חשוף למט''ח? / צילום: Shutterstock

"השמדת ערך עצומה": האם לאחר התחזקות השקל עדיין כדאי לנטרל את סיכון המט"ח ב־S&P 500

המשקיעים הישראלים בקרנות ובמסלולים מחקי מדד ה־S&P 500 פספסו השנה ובגדול, בעיקר בגלל התחזקות השקל מול הדולר ● האם כעת, כשהמטבע האמריקאי כה נמוך, עדיין מומלץ לנטרל את רכיב המט"ח בהשקעה? ● וגם: מה לעשות אם לא רוצים "להמר" על כיוון השקל־דולר?

אבישי אברהמי מייסד ומנכל וויקס / צילום: אלן צצקין

למרות שעקפה את תחזיות האנליסטים - מניית וויקס צונחת בחדות

מניית הפלטפורמה לבניית אתרים צונחת במעל 10% במסחר בוול סטריט, על אף שעקפה את תחזית הרווח ברבעון השלישי ● החברה גם עדכנה כלפי מעלה את תחזיותיה השנתיות וצופה צמיחה דו־ספרתית בהזמנות ובהכנסות

מילואימניקים / אילוסטרציה: ap, Ariel Schalit

60 אלף חיילי מילואים בכל זמן נתון. הדרישה שהדהימה את האוצר

כשהפוקוס משתנה מצבא קטן וחכם לצבא גדול עם נוכחות בשטח - במערכת הביטחון דורשים תוספת תקציבית של 51 מיליארד שקל ● מנגד, באוצר לא ממהרים לפתוח את הכיס וטוענים לבזבזנות וחוסר יעילות בצה"ל וכן מלינים על חריגה בתקציב 2025 והעדר פיקוח

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; מדד הבנקים קפץ בכ-1.5%, אלביט נפלה

אלביט זכתה בחוזים ממשרד הביטחון בהיקף של כ־210 מיליון דולר ● קבוצת דלק דיווחה על רווחי שיא ● השקל יורד הבוקר ל-3.27 שקלים לאחר שנחלש בכ-2% בשבוע ● מנכ"ל ישראכרט, רן עוז מסכם את הקדנציה שלו ב שראכרט בצורה חיובית, הרווח זינק ב-23% ● בוול סטריט זוהי פתיחת נובמבר הגרועה ביותר מזה עשור, נמשכת הרוטציה אל המניות הקטנות, מדד השבבים בטריטוריית תיקון

שלמה קרמר / צילום: שלומי יוסף

שלמה קרמר משיק קרן תמיכה באמנים: "רציתי לעשות תיקון"

שלמה קרמר ופרופ' נעמה פרידמן משיקים מיזם פילנתרופי לתמיכה באמנים ותיקים ללא ביטחון כלכלי ● קבוצת מסעדנים, בהם עדן בן זקן ובעלה שוקי ביטון, פותחים מסעדה איטלקית כשרה בראשון לציון בהשקעה של 10 מיליון שקל ● ובתחום המינויים: תפקידי הנהלה חדשים בזפרן, בקורנית דיגיטל ובעמיתים ● אירועים ומינויים

אלירן בן יהודה / צילום: יח''צ

אלירן בן יהודה מונה למנכ"ל החטיבה המסחרית של קבוצת קשת

בן יהודה ינהל את מערך ההכנסות של הקבוצה הן בערוץ 12 והן באפיקי הדיגיטל, לצד ניהול חברת ההחזקות ● ב-20 השנה האחרונות הוא החזיק בתפקידי ניהול בכירים בתעשיות ההייטק והמדיה

צבי ויליגר, יו''ר ויליפוד / צילום: איל יצהר

רשות התחרות סגרה את תיק החקירה נגד צבי ויליגר ו-ויליפוד

במסגרת פרשת תיאום המחירים בענף המזון, רשות התחרות חשדה כי יו"ר ויליפוד צבי ויליגר ניסה להגיע להסדר כובל על העלאת מחירים באמצעות התבטאויות פומביות ● כעת, לאחר שימוע שנערך בנושא, מודיעה הרשות על סגירת התיק

סניף מקס סטוק בראשון לציון / צילום: מירו ממן

על רקע יוקר המחיה: מקס סטוק רושמת תוצאות שיא ברבעון השלישי

הכנסות מקס סטוק ברבעון האחרון גדלו ב–7% לשיא של כמעט 400 מיליון שקל, בהשוואה לכ–373 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה הקודמת ● הגידול נבע בעיקר מגידול בסל הממוצע, גידול במספר הלקוחות המבקרים בסניפים וגידול במכר העונתי - הן בציוד לקראת פתיחת שנת הלימודים והן לחגי תשרי

אילוסטרציה: Shutterstock

קרנות הגידור בנאמנות: נתונים מפתיעים על התשואה בפועל של המשקיעים

חברת גלבוע הכינה עבור גלובס את טבלת התשואות למשקיעים בקרנות הגידור בנאמנות דרך הבורסה בת"א ● מדובר בנתונים שמציגים את התשואה נטו - כלומר לאחר מרכיב הפרשה לתשלום דמי ההצלחה המגיעים למנהל הקרן בהתאם לתשקיף ● מי השיאנית?

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ניר ברקת ואחיו בדרך להשקעה של מיליוני שקלים בעמוד האינסטגרם PUSH

קרן BRM של ניר ברקת ואחיו נכנסת לשותפות אסטרטגית עם מיזם החדשות באינסטגרם PUSH, במטרה לבנות את הדור הבא של התוכן הדיגיטלי ● עפ"י הערכות בשוק, הם מתכוונים להשקיע במיזם מיליוני שקלים יחד עם היועץ האסטרטגי מוטי שרף

הפגנה נגד גיוס חרדים בירושלים / צילום: Reuters, Ilia Yefimovich

בג"ץ למדינה: גבשו תוך 45 יום מדיניות אפקטיבית לגיוס חרדים

הרכב של חמישה שופטי בג"ץ קבע כי על המדינה לגבש מדיניות שתביא לגיוס אמיתי של חרדים • בג"ץ: "אין לאפשר המשך מתן הטבות שניתנות בקשר ישיר או עקיף להשתמטות מחובת הגיוס" • השופטים ביקרו בחריפות את המדינה על כמעט "התנערות" מוחלטת מהחוק, והוציאו צו מוחלט לפיו יש להתחיל בהליכים פליליים נגד משתמטים חרדים

מנכ''ל אנבידיה ג'נסן הואנג / צילום: ap, Carl Court

המלכוד שמסתתר בדוחות של החברה הגדולה בעולם

הדוח של אנבידיה, שיפורסם הלילה, פוגש שוק שמפחד פתאום מהוצאות הבינה מלאכותית ● 320 מיליארד דולר יעופו כהרף עין לכאן או לכאן ● הצפי הוא לזינוק של מעל 50% בהכנסות וברווח ● בינתיים כמה ממשקיעי העל מהמרים על ירידה במניה ● וגם, האם יש בועה בוול סטריט? בכירי וול סטריט מספקים תשובות סותרות

מנכ''ל שיבא יצחק קרייס וסמנכ''ל טכנולוגיות באנבידיה העולמית מיכאל כגן / צילום: יחידת הצילום שיבא

הביקור של סמנכ"ל אנבידיה העולמית שהוביל לפרויקט שאפתני יחד עם שיבא

שיבא ואנבידיה הכריזו על שיתוף פעולה שאפתני: פענוח הגנום האנושי ● בהסכם שותף גם בית החולים האמריקאי המוביל מאונט סיני ● "הפרויקט יכול להיות בסיס דרמטי לצמיחה כלכלית שלנו", אומר מנכ"ל שיבא, שיתארח ביום ראשון בוועידת ישראל לעסקים של גלובס

ראש האופוזיציה יאיר לפיד פרסום ברשת איקס, 12.11.25 / צילום: כדיה לוי

דרישת החנינה של טראמפ ממלכדת את נתניהו?

יאיר לפיד הסביר כי החוק קובע שהתנאי הראשון לקבלת חנינה הוא הודאה באשמה והבעת חרטה • הבעיה: אין חוק כזה, ואין תנאי כזה • המשרוקית של גלובס

הכתובת שרוססה הלילה על בניין רשת 13 / צילום: רשת 13

"דם הבוגדים עוד יותר לפרסום": ברשת 13 מגישים תלונה במשטרה על גרפיטי מסית

ברשת 13 הביעו זעזוע עמוק מהאירוע ומביטויי האלימות וההפחדה הגוברים כלפי עיתונאים וגופי תקשורת בישראל ● "מדובר בחציית קו אדום נוספת במסגרת גל מתמשך של איומים והפחדות"

סופרמרקט בתל אביב / צילום: גלית חתן

מאייפונים, דרך יוקר המחיה ועד עובדים זרים: זה מה שמעסיק את קמעונאי המזון

בכירי ענף קמעונאות המזון סבורים כי בישראל קיים עודף רגולציות ובירוקרטיה, אך מנכ"ל קינג סטור טוען כי הבעיה היא דווקא הריכוזיות במשק ● בעוד מנכ"ל קרפור מהלל את המותג הפרטי, נרשמות גם דעות אחרות, ורמי לוי מציע לחכות ש"הדולר יירד ל־3.20 שקלים"

חברות הייטק / צילום: Shutterstock

שורה של חברות ישראליות נמכרו בהפסד: עכשיו גם החברה הזו מהרצליה

לפי ההערכה, נמוגו נמכרה בעסקת מניות בשווי של עשרות מיליוני דולרים, ככל הנראה בין 20 ל-40 מיליון דולר לחברה צרפתית קטנה בשם AB Tasty ● הסטארט-אפ מהרצליה גייס כ-84 מיליון דולר והגיע בעבר לשווי של 177 מיליון דולר

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

ועדת הכספים אישרה: נקודות זיכוי מס עד אלף שקל בחודש ללוחמי מילואים

לפי המדרג שנקבע, לוחם מילואים המשרת בין 20–24 ימי מילואים בשנה יקבל 0.75 נקודת זיכוי בשנה העוקבת ● על כל 5 ימי מילואים נוספים יקבל הלוחם 0.25 נקודת זיכוי, ובסך-הכול ניתן יהיה להגיע עד 4 נקודות זיכוי ● נכון ל-2025, שווי כל נקודת זיכוי הוא תוספת של 242 שקל לנטו בתלוש השכר