גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החגיגה בוול סטריט נמשכת עם השבעת ביידן: המדדים קפצו לשיא כל הזמנים

המדדים עלו לשיא על רקע עונת הדוחות והשבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן ● הביטקוין מאבד גובה בצל דבריה של שרת האוצר האמריקאית הנכנסת ג'נט ילן ● מורגן סטנלי עקף את התחזיות לרבעון הרביעי ● נטפליקס טסה לאחר הדוחות הטובים שפרסמה אמש לאחר הנעילה ● החוזה על הזהב לפברואר עלה ב-1.4% ל-1,866.5 דולר

ג'ו ביידן, הנשיא הנכנס / צילום: Associated Press, Matt Slocum
ג'ו ביידן, הנשיא הנכנס / צילום: Associated Press, Matt Slocum

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

ערב השבעתו של הנשיא ה-46 של ארה"ב, ג'ו ביידן, הסתיים בוול סטריט בטריטוריה הירוקה כאשר האופוריה בשווקים נמשכת. המדדים המובילים עלו לשיא כל הזמנים, במה שמסתמן כהמשך מסע העליות בשוקי המניות לקראת הניסיון להעברת חבילת תמריצים נוספת לכלכלה האמריקאית בסנאט.

מניות הטכנולוגיה בלטו בעליות בהובלת אלפאבית , אמזון , מיקרוסופט , ואפל - ודחפו את מדד S&P 500 לעלייה של 1.4%. הנאסד"ק הוביל את העליות וזינק ב-2%. מדד דאו ג'ונס טיפס ב-0.8%.

מנייתה של נטפליקס זינקה הלילה בחדות לאחר פרסום הדוחות אמש לאחר הנעילה. תזרים המזומנים החופשי של החברה, שהיה שלילי ב-2019, עבר לחיובי ב-2020, וב-2021 החברה צופה כי לא תזדקק יותר למימון חיצוני כדי לאזן פעילותה.

מניית עליבאבא קפצה לאחר שהטייקון ג'ק מא, מייסד עליבאבא ואנט גרופ, ערך היום את הופעתו הציבורית הראשונה אחרי שלושה חודשים של העדרות מהופעה בציבור בצל הביקורת שהשמיע נגד ממשל סין.

22:00

ראלי בוול סטריט על רקע עונת הדוחות השבעת ג'ו ביידן לנשיאות ועזיבת דונלד טראמפ את הבית הלבן. המדדים המובילים מטפסים לשיא, כך הנאסד"ק עולה בכ-2%, הדאו ג'ונס מטפס ב-0.8% ומדד S&P 500 מוסיף 1.4% לערכו. מדד הפחד (VIX) צונח ב-6.5%. החוזה על הזהב לפברואר עלה ב-1.4% ל-1,866.5 דולר.

ביידן צפוי להציע חבילה תקציבית בסך של 1.9 טריליון דולר, אותה הוא מתכנן להעביר לחקיקה לאחר ההשבעה. מדובר במגוון רחב יחסית של צעדים הכוללים ובעיקר הגדלת משלוח הצ'קים לאזרחים מ-600 דולר לכל אדם הזכאי לכך לסך של 2,000 דולר.

לדברי מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי: "ביידן ינסה להעביר את החבילה בתמיכה של רפובליקנים מתונים. מהלך ההדחה של טראמפ, והקרע שחשף במפלגה הרפובליקנית, תרמו עוד יותר לתקוות לעידן חדש של פשרה בין הדמוקרטים המתונים לרפובליקניים הסולדים מגישת הנשיא היוצא טראמפ. מאחר ואין לביידן רוב מיוחד בקונגרס, הרי שאישור מהיר של חקיקה כלכלית יכול להתקיים רק דרך הליך Reconciliation (הליך פשרה), אך ניתן להשתמש בקלף זה רק פעם אחת בכל שנת כספים, כך שמר ביידן ייזהר מלבזבז זאת. לכן, ספק רב אם כל החבילה המוצעת תאושר בקונגרס. בסופו של דבר ייתכן שמה יאושר יהיה בהיקף של עד כמחצית מן התכנית המוצעת, בהיקף של עד כ-4-5% תוצר. עדיין, זו תהיה הגדלה נוספת של הגירעון התקציבי של ממשלת ארה"ב", אמר בפמן.

20:00

מניות הטכנולוגיה אפל , אמזון וגוגל (אלפאבית ) בולטות בעליות. נטפליקס מזנקת ב-15% בהמשך לדוחות הטובים שפרסמה אתמול החברה.

18:36

המסחר בבורסות אירופה ננעל בטריטוריה הירוקה, בדומה לסנטימנט בוול סטריט, שם המדדים קופצים ב-1% ברקע לחילופי השלטון והשבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן.

הדאקס הגרמני עלה ב-0.8%, כך גם מדד יורוסטוקס 50, הפוטסי הוסיף 0.4% לערכו והקאק עלה ב-0.5%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בטריטוריה הירוקה לקראת השבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן ולאחר עזיבתו של טראמפ את הבית הלבן. מדד הנאסד"ק קופץ ב-1%, הדאו ג'ונס עולה ב-0.3%.

תשואות האג"ח האמריקאיות מטפסות לקראת השבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן. התשואה על האג"ח ל-10 שנים עולה ל-1.103%, התשואה ל-2 שנים מטפסת ל-0.153% וזו ל-30 שנה עולה ל-1.849%.

הביטקוין צונח בכ-5% מתלת לרמה של 35,000 דולרים, וזאת בהמשך לדבריה של שרת האוצר הנכנסת של ארה"ב ונגידת הפד לשעבר ג'נט יילן שהציעה למחוקקים לצמצם את השימוש בביטקוין על רקע חששות טרור והבנת הון. יילן אמרה כי עסקאות מטבעות קריפטו משמשות בעיקר למימון בלתי חוקי.

15:44

מורגן סטנלי פרסם דוחות לרבעון הרביעי של 2020 ואלו עלו על התחזיות המוקדמות של האנליסטים. הרווח הסתכם ב-3.4 מיליארד דולר, או 1.81 דולרים למניה, לעומת 2.22 מיליארד דולר, או 1.3 דולרים למניה, בתקופה המקבילה אשתקד. התחזיות של האנליסטים היו לרווח של 1.3 דולרים למניה. ההכנסות עלו ל-13.6 מיליארד דולר לעומת הכנסות של 10.9 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

חברת האינטרנט פריון נטוורק שהודיעה אתמול על כוונה לגייס 50 מיליון דולר, השלימה את תמחור ההנפקה והגדילה את היקף הגיוס ל-57.4 מיליון דולר. פריון, העוסקת בתחומי החיפוש באינטרנט והפרסום הדיגיטלי פרסמה במקביל נתונים ראשוניים חיוביים מדוחות 2020 לקראת ההנפקה. הגיוס בוצע במחיר של 11.5 דולר למניה, נמוך ב-17.6% ממחיר הנעילה האחרון, וככל הידוע זכה לביקושים גבוהים מאוד של למעלה מ-350 מיליון דולר. סכום הגיוס עשוי לגדול.

מחר צפויה להתכנס ועדת הריבית של הבנק המרכזי האירופאי (ECB) כאשר הריבית צפויה להישאר ללא שינוי ברמה של 0% והמשקיעים יתמקדו בתחזיות הבנק המרכזי ובצעדים הנלווים להתמודדות עם השפעת הגל הנוכחי והעוצמתי של הקורונה על הפעילות הכלכלית ביבשת. שי צסלר, אנליסט שווקים גלובליים ביחידת המחקר של בנק הפועלים, אמר כי "נשיאת ה-ECB, כריסטין לאגארד, תספק תחזית כלכלית לאיחוד שצפויה להצביע על התכווצות ברבעון הראשון ברקע להשפעות ההחמרה במדיניות הסגר על פעילות סקטור השירותים, בעוד התפתחות זן חדש של וירוס בבריטניה ועיכוב בהפצת החיסונים עלולים להעיב גם על התחזיות לרבעון השני. התחזיות בטווח הבינוני צפויות להישאר ללא שינוי עם צמיחה של 3.9% ו-4.2% בתוצר בשנים 2021 ו-2022 בהתאמה, בתמיכת פריסה נרחבת של החיסון, תמיכה פיסקאלית חסרת תקדים מצד ממשלות האיחוד ופתיחה הדרגתית של הכלכלה.

"בהתאם, ה-ECB צפוי להצהיר על צעדי תמיכה נוספים בעיקר באמצעות הרחבת תכנית החירום לתמיכה מוניטארית בכלכלה (PEPP) מעבר למועד המקורי בראשית 2022, לצד שימוש נרחב יותר במסגרת רכישת האג"ח שנקבעה בפגישה הקודמת (עד כה נוצלו 750 מיליארד בלבד מתוך 1.85 טריליון אירו שאושרו)", אמר צסלר.

14:35

מגמה מעורבת בבורסות אירופה ועליות קלות במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

בנק ההשקעות מורגן סטנלי היכה את תחזיות האנליסטים ודיווח היום על הכנסות של 11.5 מיליארד דולר ורווח של 1.27 דולר למניה ברבעון האחרון.

מניית נטפליקס מזנקת בכ-13% במסחר המוקדם לאחר שהחברה דיווחה אמש לאחר סיום המסחר על הכנסות בפועל של 6.64 מיליארד דולר ברבעון האחרון, לעומת תחזיות האנליסטים שחזו הכנסות של 6.626 מיליארד דולר. החברה הכריזה כי תזרים המזומנים שלה "קרוב להיות" חיובי, וכי היא שוקלת לקנות חזרה מניות.

12:00

בורסות אירופה נסחרות תוך עליות קלות במדדי המניות המרכזיים. עליות קלות נרשמות גם במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, מציין לקראת כניסתה של ג'נט ילן לתפקיד מזכירת האוצר הבאה של ארה"ב, כי "ג'נט ילן תקיים יחסי עבודה קרובים עם יו"ר הפד הנוכחי ג'רום פאוול והיא גם תגן על עצמאותו של הפד והמנדט למלחמה באינפלציה. נראה שג'נט ילן לא תפעיל לחץ על הפד לבצע "מוניטיזציה של החוב הממשלתי" דרך מימון הגירעון באמצעות הדפסת כסף (מה שמוכר כ-MMT ). מאז תחילת המשבר, ג'נט ילן קראה שוב ושוב לתמיכה פיסקלית גדולה ונרחבת, וכאקדמאית המתמחה בנושאי שוק העבודה, היא צפויה להצליח בתכנון מדיניות שתחזיר אנשים לעבודה".

"כגורם חיצוני לצוות ביידן, נותר לראות כמה השפעה תהיה לג'נט ילן על גיבוש המדיניות הכלכלית והשאלה הגדולה היא האם היא תוכל לקדם בהצלחה את התוכניות הכלכליות בקונגרס שבו יש לדמוקרטיים רוב זעיר. עם זאת, ביידן מכיר היטב את הקונגרס ויוכל לתרום במידה רבה למתן גיבוי לג'נט ילן בעת הגשה ואישור של חקיקה כלכלית", כותב בפמן.

10:15

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח תוך עליות קלות במדדי המניות המרכזיים. עליות קלות נרשמות גם במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

באנגליה דווח היום כי מדד חודש דצמבר רשם עלייה של 0.6%, לעומת עלייה של 0.3% בנובמבר.

גרמניה החליטה אתמול (ג') להאריך את הסגר ואת ההגבלות על החיים הציבוריים במדינה עד 14 בפברואר לכל הפחות, כאשר בתי הספר וחלק מהגנים יישארו סגורים (ישנם גנים פעילים לעובדים בעבודות חיוניות), יושעה המסחר הלא הכרחי בחנויות ותיאסר התקהלות של יותר משני משקי בית. בנוסף, יחויבו התושבים בגרמניה לעטות "מסכות רפואיות" (מסכות כירורגיות זולות יחסית או מסכות 2FFP יקרות) בתחבורה הציבורית ובמהלך קניות. בבתי אבות יחויב הצוות לעטות מסכות 2FFP.

08:25

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, לאחר שבניו יורק ננעל אמש המסחר בעליות שערים. מדד נאסד"ק עלה ב-1.5%, מדד דאו ג'ונס התחזק ב-0.4% ומדד S&P 500 התקדם ב-0.8%. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב ניכרת יציבות.

בזירת המאקרו, הריבית בסין נותרה היום ללא שינוי.

מניית עליבאבא קופצת ביותר מ-5% בהונג קונג, לאחר שהטייקון ג'ק מא, מייסד עליבאבא ואנט גרופ, ערך היום (ד') את הופעתו הציבורית הראשונה אחרי שלושה חודשים. לפי הדיווח של אתר במחוז ג'ג'יאינג במזרח סין, מחוז הבית של מא, הוא נשא באמצעות וידיאו נאום ל-100 מורים כפריים מקומיים.

מא לא נראה בפומבי מאז הנאום שלו ב-24 באוקטובר בכנס בשנחאי, שבו מתח ביקורת על הרגולטורים הפיננסים והבנקים בסין. היעדרותו העלתה ספקולציות רבות לגבי מצבו כולל השערות האם נעצר או בחר להוריד פרופיל. מא אפילו נעדר בנובמבר מצילומי תוכנית הריאליטי שלו, "גיבור העסקים של אפריקה", מעין כוכב נולד ליזמים אפריקאים צעירים.

בוושינגטון ייערך היום טקס השבעתו של ג'ו ביידן לנשיא ה-46 של ארצות הברית (ההשבעה צפויה ב-19:00 שעון ישראל). בשבוע שעבר, תחת הכותרת "תוכנית הצלה אמריקאית", הציג ביידן תוכנית חילוץ מקיפה לסיוע להתמודדות עם משבר הקורונה שנלווה אליה תג מחיר בסך 1.9 טריליון דולר.

הביטקוין רושם כעת ירידה של כ-2% ונסחר ברמה של 35,400 דולר. בגזרת הסחורות רושם הזהב עלייה קלה ונסחר סביב 1,848 דולר לאונקיה, והנפט מסוג ברנט רושם עלייה של 0.5% ונסחר ברמה של 56.2 דולר לחבית.

עוד כתבות

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

קנס מלחמה: קונים ליד הבית ומשלמים עוד 30%. וגם: המוצר שהביקוש אליו זינק

כמו במערכה האיראנית הקודמת, גם הפעם ביג היו הראשונים להודיע על הקלות, מליסרון והכשרת היישוב הצטרפו, אך בעזריאלי טרם התקבלה החלטה ● ברשת הסטוק מדווחים על עלייה ברכישת מוצרים לבית, ובעולם הקולנוע והחשמל על ביקושים למסכי טלוויזיה קטנים

פגיעה של טיל איראני בבניין בתל אביב / צילום: כב''ה

הבית שלכם נפגע במלחמה? זה הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות

אנשים שביתם נפגע בעם כלביא נותנים טיפים לנפגעים החדשים ● מה כדאי לדעת לפני שמטפלים בבית שנפגע מטיל איראני ומה אומרים המומחים? ● גלובס עושה סדר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מתווה הפיצויים לעסקים מוכן, אבל האוצר לא ממהר להכריז עליו

מתווה הפיצויים לעסקים ולעובדים היה מוכן עוד לפני המלחמה, אך במשרד האוצר מתכוונים להמתין כשבוע, לפני שיוצאים בבשורה למשק ● במגזר העסקי קצת פחות סבלניים, ויו"ר נשיאות המגזר מוכן להמתין לכל היותר יומיים-שלושה

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפגישתם בבית הלבן בנובמבר / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המדינה המפתיעה שתמכה בתקיפה באיראן והסכסוך שיכול להגיע לקיצו

"סעודיה שוקלת צעדיה מחדש לאחר המתקפה האיראנית", אומר לגלובס מומחה למפרץ הערבי ● מה מנחה את ריאד, איך משפיע המשבר מול איחוד האמירויות ולמה יורש העצר הסעודי מעדיף שהמשטר יפול?

בית משפט השלום - חיפה / צילום: פאול אורלייב

מתכונת חירום בבתי המשפט: יקיימו מחר דיונים דחופים בלבד

החל ממחר יפעלו בתי המשפט במתכונת מצומצמת ויתקיימו בהם הליכים דחופים בלבד ● בעליון יתקיימו רק מספר דיונים מול שופט יחיד, ובשאר הארץ יתקיימו הליכים בבתי משפט הכלולים ברשימה שעליה הודיעה הרשות השופטת

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

100 דולר לחבית? כך עלולה סגירת הורמוז לשנות את שוק הנפט העולמי

התקיפה הובילה לצניחה של 70% בתנועת המיכליות בעורק התחבורה הראשי, ולעלייה של 50% בפרמיות הביטוח ● המומחים מעריכים כי השוק כבר תמחר את רוב הסיכונים, בעוד אופ"ק מגדילה התפוקה כדי למתן את המחיר ● כעת - כל העיניים נשואות לפתיחת המסחר

עשן בטהרן לאחר התקיפה המשולבת של ישראל וארה''ב / צילום: AP

"אנשים ברחוב מחייכים זה לזה": איך העם האיראני מגיב למלחמה

הפעולה הצבאית של ארה"ב וישראל עוררה בהלה למזון, מים ומחסה ● חלק מאזרחי איראן מודאגים, אך רובם התעודדו מן הדיווח על מותו של מנהיג המדינה: "אני בוכה משמחה. עוד דיקטטור איננו"

המומחים מסבירים - כך חיסול חמינאי ישנה את המציאות / צילום: Shutterstock

"תם עידן באיראן": המומחים מעריכים - כך המשטר האיראני יקרוס

החיסול ההיסטורי של המנהיג העליון עלי חמינאי דוחף את איראן לצומת של הכרעות ● מי יהיה היורש, איך מדיניות החוץ האיראנית תשתנה - ומה יקרה למנגנון הדיכוי הפנימי? ● המומחים מנתחים את ההתפתחויות ומעריכים: בלי השינויים האלה, המשטר האיראני יקרוס ● גלובס עושה סדר

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

השמיים עדיין סגורים, כך תוכלו בכל זאת להיכנס ולצאת מישראל

עקב המצב, ארקיע תחל היום להפעיל טיסות לציבור הרחב חכורות בין טאבה לאתונה על מנת לאפשר כניסה ויציאה מישראל ● ישראייר נערכת להפעלת טיסות חילוץ המיועדות ללקוחותיה בלבד

כוחות ביטחון בנלון בדובאי שנפגע בתקיפה איראנית / צילום: ap, Altaf Qadri

"ניהול סיכונים קר": למה מדינות המפרץ לא תוקפות את איראן בחזרה?

אלה רוזנברג, חוקרת מומחית לכלכלה איראן ומימון טרור במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסבירה כי מדינות המפרץ מנהלות אסטרטגיה של גידור סיכונים והן אינן בוטחות בהתמדה האמריקאית לאורך זמן ● יחד עם זאת, היא מציינת כי הן "בוחרות לסייע מתחת לרדאר"

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה ב"דה מרקר" ובתאגיד השידור "כאן" ● היא נפטרה ממחלה קשה בגיל 51

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

"טרם חלה התקדמות": בית המשפט העליון מרים דגל בסוגיית גיוס החרדים

על אף שהדיון בוטל, בעקבות המצב הביטחוני, בית המשפט העליון הבהיר למדינה את החשיבות והנחיצות של פתרון סוגיית גיוס החרדים: "הצורך הולך וגובר" ● העליון אף מתח ביקורת על המדינה, בכך שאינה הציגה את התשתית העובדתית והמשפטית לגבי צעדי האכיפה ● מועד חדש ייקבע לדיון

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

עתליה שמלצר ז''ל, נשיאת קבוצת שלמה / צילום: עזרא לוי

עתליה שמלצר, בעלת השליטה בקבוצת שלמה, הלכה לעולמה

שמלצר כיהנה כנשיאת ובעלת השליטה של קבוצת שלמה, אחת מקבוצות האחזקות הפרטיות הבולטות והמשפיעות בישראל ● לאחר פטירתו של מייסד הקבוצה, שלמה שמלצר ז"ל, הובילה את הקבוצה והיוותה דמות מפתח בה

 

אזור נפילת טיל איראני במרכז הארץ / צילום: ap, Oded Balilty

רשות המסים פתחה מחדש את "המסלול המהיר" להגשת תביעות לנזק ישיר עד 30 אלף שקל

במסגרת מסלול זה ניתן לקבל אישור על תביעה ללא המתנה לשמאי, עד 7 ימים מהשלמת התביעה על כל פרטיה ● המסלול מיועד להגשת תביעות בגין נזק למבנה ותכולה בלבד בסכום שאינו עולה על 30 אלף שקל לניזוקים פרטיים או עסקיים

עלי חמניאי, מנהיג איראן / צילום: ap

40 שנות דיכוי וטרור: חמינאי חוסל

באיראן הודיעו רשמית כי המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, חוסל הבוקר במכת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי" ● מדובר במהלך דרמטי שעלול לטלטל את מוקדי הכוח בטהרן ולשנות את מאזן ההרתעה האזורי לאחר יותר משלושה עשורים בהם חלש על השלטון

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

נתקעתם בחו"ל? מתי ואיך תוכלו לחזור לישראל

המרחב האווירי סגור, ונתב"ג מושבת לפחות עד יום שלישי, ובינתיים כ־150 אלף ישראלים שוהים בחו"ל ואינם יכולים לשוב ארצה ● במשרד התחבורה נערכים למבצע דרך האבים מרכזיים באירופה, בארה"ב ובאסיה, ובמקביל נשקלת האפשרות לצו חירום שיצמצם זמנית את חובות חברות התעופה כלפי הנוסעים ● איך ייראה מבצע החילוץ, ומתי יתאפשר לטוס חזרה לישראל? ● גלובס עושה סדר

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

בישראל גוברת ההערכה שחמינאי חוסל. איך ייבחר המחליף?

בישראל מעריכים שהמנהיג העליון של איראן חוסל • מה קורה כשצריך למנות לו מחליף, ואיך זה ישפיע על המבנה המסועף של משטר האייתוללות? • המשרוקית מסבירה

כותרות העיתונים בעולם

הטיסה הדחופה והזעם בבית הלבן: כך קיבל טראמפ את ההחלטה לצאת למלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה גרם לטראמפ להחליט לתקוף אתמול, נסיך הכתר הסעודי היה בין הדוחפים לתקיפה, ומי עשוי להחליף את חמינאי שחוסל • כותרות העיתונים בעולם

מרכז ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

ביג וקניוני עופר הודיעו לשוכרים: "לא נחייב שכר דירה כשסגור"

על רקע המלחמה מול איראן והגבלות פיקוד העורף, קבוצת ביג הודיעה לשוכרי המרכזים המסחריים כי בשלב זה לא תגבה עבור חודש מרץ את שכר הדירה הבסיסי ● עסקים חיוניים במרכזי ביג ימשיכו לפעול כרגיל ● בקניוני עופר לא ייגבו הוראות קבע לפחות עד 15 במרץ או התבהרות המצב