גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

החגיגה בוול סטריט נמשכת עם השבעת ביידן: המדדים קפצו לשיא כל הזמנים

המדדים עלו לשיא על רקע עונת הדוחות והשבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן ● הביטקוין מאבד גובה בצל דבריה של שרת האוצר האמריקאית הנכנסת ג'נט ילן ● מורגן סטנלי עקף את התחזיות לרבעון הרביעי ● נטפליקס טסה לאחר הדוחות הטובים שפרסמה אמש לאחר הנעילה ● החוזה על הזהב לפברואר עלה ב-1.4% ל-1,866.5 דולר

ג'ו ביידן, הנשיא הנכנס / צילום: Associated Press, Matt Slocum
ג'ו ביידן, הנשיא הנכנס / צילום: Associated Press, Matt Slocum

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

ערב השבעתו של הנשיא ה-46 של ארה"ב, ג'ו ביידן, הסתיים בוול סטריט בטריטוריה הירוקה כאשר האופוריה בשווקים נמשכת. המדדים המובילים עלו לשיא כל הזמנים, במה שמסתמן כהמשך מסע העליות בשוקי המניות לקראת הניסיון להעברת חבילת תמריצים נוספת לכלכלה האמריקאית בסנאט.

מניות הטכנולוגיה בלטו בעליות בהובלת אלפאבית , אמזון , מיקרוסופט , ואפל - ודחפו את מדד S&P 500 לעלייה של 1.4%. הנאסד"ק הוביל את העליות וזינק ב-2%. מדד דאו ג'ונס טיפס ב-0.8%.

מנייתה של נטפליקס זינקה הלילה בחדות לאחר פרסום הדוחות אמש לאחר הנעילה. תזרים המזומנים החופשי של החברה, שהיה שלילי ב-2019, עבר לחיובי ב-2020, וב-2021 החברה צופה כי לא תזדקק יותר למימון חיצוני כדי לאזן פעילותה.

מניית עליבאבא קפצה לאחר שהטייקון ג'ק מא, מייסד עליבאבא ואנט גרופ, ערך היום את הופעתו הציבורית הראשונה אחרי שלושה חודשים של העדרות מהופעה בציבור בצל הביקורת שהשמיע נגד ממשל סין.

22:00

ראלי בוול סטריט על רקע עונת הדוחות השבעת ג'ו ביידן לנשיאות ועזיבת דונלד טראמפ את הבית הלבן. המדדים המובילים מטפסים לשיא, כך הנאסד"ק עולה בכ-2%, הדאו ג'ונס מטפס ב-0.8% ומדד S&P 500 מוסיף 1.4% לערכו. מדד הפחד (VIX) צונח ב-6.5%. החוזה על הזהב לפברואר עלה ב-1.4% ל-1,866.5 דולר.

ביידן צפוי להציע חבילה תקציבית בסך של 1.9 טריליון דולר, אותה הוא מתכנן להעביר לחקיקה לאחר ההשבעה. מדובר במגוון רחב יחסית של צעדים הכוללים ובעיקר הגדלת משלוח הצ'קים לאזרחים מ-600 דולר לכל אדם הזכאי לכך לסך של 2,000 דולר.

לדברי מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי: "ביידן ינסה להעביר את החבילה בתמיכה של רפובליקנים מתונים. מהלך ההדחה של טראמפ, והקרע שחשף במפלגה הרפובליקנית, תרמו עוד יותר לתקוות לעידן חדש של פשרה בין הדמוקרטים המתונים לרפובליקניים הסולדים מגישת הנשיא היוצא טראמפ. מאחר ואין לביידן רוב מיוחד בקונגרס, הרי שאישור מהיר של חקיקה כלכלית יכול להתקיים רק דרך הליך Reconciliation (הליך פשרה), אך ניתן להשתמש בקלף זה רק פעם אחת בכל שנת כספים, כך שמר ביידן ייזהר מלבזבז זאת. לכן, ספק רב אם כל החבילה המוצעת תאושר בקונגרס. בסופו של דבר ייתכן שמה יאושר יהיה בהיקף של עד כמחצית מן התכנית המוצעת, בהיקף של עד כ-4-5% תוצר. עדיין, זו תהיה הגדלה נוספת של הגירעון התקציבי של ממשלת ארה"ב", אמר בפמן.

20:00

מניות הטכנולוגיה אפל , אמזון וגוגל (אלפאבית ) בולטות בעליות. נטפליקס מזנקת ב-15% בהמשך לדוחות הטובים שפרסמה אתמול החברה.

18:36

המסחר בבורסות אירופה ננעל בטריטוריה הירוקה, בדומה לסנטימנט בוול סטריט, שם המדדים קופצים ב-1% ברקע לחילופי השלטון והשבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן.

הדאקס הגרמני עלה ב-0.8%, כך גם מדד יורוסטוקס 50, הפוטסי הוסיף 0.4% לערכו והקאק עלה ב-0.5%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בטריטוריה הירוקה לקראת השבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן ולאחר עזיבתו של טראמפ את הבית הלבן. מדד הנאסד"ק קופץ ב-1%, הדאו ג'ונס עולה ב-0.3%.

תשואות האג"ח האמריקאיות מטפסות לקראת השבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן. התשואה על האג"ח ל-10 שנים עולה ל-1.103%, התשואה ל-2 שנים מטפסת ל-0.153% וזו ל-30 שנה עולה ל-1.849%.

הביטקוין צונח בכ-5% מתלת לרמה של 35,000 דולרים, וזאת בהמשך לדבריה של שרת האוצר הנכנסת של ארה"ב ונגידת הפד לשעבר ג'נט יילן שהציעה למחוקקים לצמצם את השימוש בביטקוין על רקע חששות טרור והבנת הון. יילן אמרה כי עסקאות מטבעות קריפטו משמשות בעיקר למימון בלתי חוקי.

15:44

מורגן סטנלי פרסם דוחות לרבעון הרביעי של 2020 ואלו עלו על התחזיות המוקדמות של האנליסטים. הרווח הסתכם ב-3.4 מיליארד דולר, או 1.81 דולרים למניה, לעומת 2.22 מיליארד דולר, או 1.3 דולרים למניה, בתקופה המקבילה אשתקד. התחזיות של האנליסטים היו לרווח של 1.3 דולרים למניה. ההכנסות עלו ל-13.6 מיליארד דולר לעומת הכנסות של 10.9 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

חברת האינטרנט פריון נטוורק שהודיעה אתמול על כוונה לגייס 50 מיליון דולר, השלימה את תמחור ההנפקה והגדילה את היקף הגיוס ל-57.4 מיליון דולר. פריון, העוסקת בתחומי החיפוש באינטרנט והפרסום הדיגיטלי פרסמה במקביל נתונים ראשוניים חיוביים מדוחות 2020 לקראת ההנפקה. הגיוס בוצע במחיר של 11.5 דולר למניה, נמוך ב-17.6% ממחיר הנעילה האחרון, וככל הידוע זכה לביקושים גבוהים מאוד של למעלה מ-350 מיליון דולר. סכום הגיוס עשוי לגדול.

מחר צפויה להתכנס ועדת הריבית של הבנק המרכזי האירופאי (ECB) כאשר הריבית צפויה להישאר ללא שינוי ברמה של 0% והמשקיעים יתמקדו בתחזיות הבנק המרכזי ובצעדים הנלווים להתמודדות עם השפעת הגל הנוכחי והעוצמתי של הקורונה על הפעילות הכלכלית ביבשת. שי צסלר, אנליסט שווקים גלובליים ביחידת המחקר של בנק הפועלים, אמר כי "נשיאת ה-ECB, כריסטין לאגארד, תספק תחזית כלכלית לאיחוד שצפויה להצביע על התכווצות ברבעון הראשון ברקע להשפעות ההחמרה במדיניות הסגר על פעילות סקטור השירותים, בעוד התפתחות זן חדש של וירוס בבריטניה ועיכוב בהפצת החיסונים עלולים להעיב גם על התחזיות לרבעון השני. התחזיות בטווח הבינוני צפויות להישאר ללא שינוי עם צמיחה של 3.9% ו-4.2% בתוצר בשנים 2021 ו-2022 בהתאמה, בתמיכת פריסה נרחבת של החיסון, תמיכה פיסקאלית חסרת תקדים מצד ממשלות האיחוד ופתיחה הדרגתית של הכלכלה.

"בהתאם, ה-ECB צפוי להצהיר על צעדי תמיכה נוספים בעיקר באמצעות הרחבת תכנית החירום לתמיכה מוניטארית בכלכלה (PEPP) מעבר למועד המקורי בראשית 2022, לצד שימוש נרחב יותר במסגרת רכישת האג"ח שנקבעה בפגישה הקודמת (עד כה נוצלו 750 מיליארד בלבד מתוך 1.85 טריליון אירו שאושרו)", אמר צסלר.

14:35

מגמה מעורבת בבורסות אירופה ועליות קלות במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

בנק ההשקעות מורגן סטנלי היכה את תחזיות האנליסטים ודיווח היום על הכנסות של 11.5 מיליארד דולר ורווח של 1.27 דולר למניה ברבעון האחרון.

מניית נטפליקס מזנקת בכ-13% במסחר המוקדם לאחר שהחברה דיווחה אמש לאחר סיום המסחר על הכנסות בפועל של 6.64 מיליארד דולר ברבעון האחרון, לעומת תחזיות האנליסטים שחזו הכנסות של 6.626 מיליארד דולר. החברה הכריזה כי תזרים המזומנים שלה "קרוב להיות" חיובי, וכי היא שוקלת לקנות חזרה מניות.

12:00

בורסות אירופה נסחרות תוך עליות קלות במדדי המניות המרכזיים. עליות קלות נרשמות גם במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, מציין לקראת כניסתה של ג'נט ילן לתפקיד מזכירת האוצר הבאה של ארה"ב, כי "ג'נט ילן תקיים יחסי עבודה קרובים עם יו"ר הפד הנוכחי ג'רום פאוול והיא גם תגן על עצמאותו של הפד והמנדט למלחמה באינפלציה. נראה שג'נט ילן לא תפעיל לחץ על הפד לבצע "מוניטיזציה של החוב הממשלתי" דרך מימון הגירעון באמצעות הדפסת כסף (מה שמוכר כ-MMT ). מאז תחילת המשבר, ג'נט ילן קראה שוב ושוב לתמיכה פיסקלית גדולה ונרחבת, וכאקדמאית המתמחה בנושאי שוק העבודה, היא צפויה להצליח בתכנון מדיניות שתחזיר אנשים לעבודה".

"כגורם חיצוני לצוות ביידן, נותר לראות כמה השפעה תהיה לג'נט ילן על גיבוש המדיניות הכלכלית והשאלה הגדולה היא האם היא תוכל לקדם בהצלחה את התוכניות הכלכליות בקונגרס שבו יש לדמוקרטיים רוב זעיר. עם זאת, ביידן מכיר היטב את הקונגרס ויוכל לתרום במידה רבה למתן גיבוי לג'נט ילן בעת הגשה ואישור של חקיקה כלכלית", כותב בפמן.

10:15

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח תוך עליות קלות במדדי המניות המרכזיים. עליות קלות נרשמות גם במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

באנגליה דווח היום כי מדד חודש דצמבר רשם עלייה של 0.6%, לעומת עלייה של 0.3% בנובמבר.

גרמניה החליטה אתמול (ג') להאריך את הסגר ואת ההגבלות על החיים הציבוריים במדינה עד 14 בפברואר לכל הפחות, כאשר בתי הספר וחלק מהגנים יישארו סגורים (ישנם גנים פעילים לעובדים בעבודות חיוניות), יושעה המסחר הלא הכרחי בחנויות ותיאסר התקהלות של יותר משני משקי בית. בנוסף, יחויבו התושבים בגרמניה לעטות "מסכות רפואיות" (מסכות כירורגיות זולות יחסית או מסכות 2FFP יקרות) בתחבורה הציבורית ובמהלך קניות. בבתי אבות יחויב הצוות לעטות מסכות 2FFP.

08:25

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, לאחר שבניו יורק ננעל אמש המסחר בעליות שערים. מדד נאסד"ק עלה ב-1.5%, מדד דאו ג'ונס התחזק ב-0.4% ומדד S&P 500 התקדם ב-0.8%. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב ניכרת יציבות.

בזירת המאקרו, הריבית בסין נותרה היום ללא שינוי.

מניית עליבאבא קופצת ביותר מ-5% בהונג קונג, לאחר שהטייקון ג'ק מא, מייסד עליבאבא ואנט גרופ, ערך היום (ד') את הופעתו הציבורית הראשונה אחרי שלושה חודשים. לפי הדיווח של אתר במחוז ג'ג'יאינג במזרח סין, מחוז הבית של מא, הוא נשא באמצעות וידיאו נאום ל-100 מורים כפריים מקומיים.

מא לא נראה בפומבי מאז הנאום שלו ב-24 באוקטובר בכנס בשנחאי, שבו מתח ביקורת על הרגולטורים הפיננסים והבנקים בסין. היעדרותו העלתה ספקולציות רבות לגבי מצבו כולל השערות האם נעצר או בחר להוריד פרופיל. מא אפילו נעדר בנובמבר מצילומי תוכנית הריאליטי שלו, "גיבור העסקים של אפריקה", מעין כוכב נולד ליזמים אפריקאים צעירים.

בוושינגטון ייערך היום טקס השבעתו של ג'ו ביידן לנשיא ה-46 של ארצות הברית (ההשבעה צפויה ב-19:00 שעון ישראל). בשבוע שעבר, תחת הכותרת "תוכנית הצלה אמריקאית", הציג ביידן תוכנית חילוץ מקיפה לסיוע להתמודדות עם משבר הקורונה שנלווה אליה תג מחיר בסך 1.9 טריליון דולר.

הביטקוין רושם כעת ירידה של כ-2% ונסחר ברמה של 35,400 דולר. בגזרת הסחורות רושם הזהב עלייה קלה ונסחר סביב 1,848 דולר לאונקיה, והנפט מסוג ברנט רושם עלייה של 0.5% ונסחר ברמה של 56.2 דולר לחבית.

עוד כתבות

גלעד ריקלין, מנכ''ל קבוצת אגד / צילום: שחר יורמן

אגד ואוטו חן נכנסות לשותפות עם ענקית התחבורה הסינית

ענקית התחבורה הסינית CRRC, שנכללה ב"רשימות שחורות" בארה"ב, מרחיבה את פעילותה בישראל באמצעות מיזם משותף עם אגד ואוטו חן ליבוא ושיווק אוטובוסים

ליפ בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: Reuters, Laure Andrillon

אינטל חשפה: 250 סגני נשיא עזבו או פוטרו השנה

סמנכ"ל הכספים של אינטל, דיוויד זינסנר, חשף בוועידת הטכנולוגיה של דויטשה בנק את מהלכי ההבראה העמוקים של המנכ"ל ליפ-בו טאן ● מספר שכבות הנהלת הביניים נחתך בחצי, וצומצמו כ-250 סגני נשיא כדי להילחם בבירוקרטיה ולהאיץ פיתוח מוצרים ● זינסנר מעריך: המעבר לסוכני AI יגדיל פי 6 את הביקוש למעבדי הליבה (CPU) של החברה

מכלי גז עירוניים בגרמניה / צילום: Reuters, Michael Nguyen

מחירי הגז בשיא: אחרי קיץ קשה, לאירופה מחכה חורף קשה אפילו יותר

אירופה הקימה מאגרי גז אדירים, במטרה להבטיח אספקה שוטפת לחימום ולאנרגיה בחורף, אך אלו בשפל של קרוב לשני עשורים ● המתיחות במפרץ הפרסי מקשה על היבוא ומקפיצה מחירים ● ויש גם מי שמרוויח

בני לנדא / צילום: איל יצהר

הצרות של בני לנדא: יעביר את חלקו בפרויקט הנדל"ן המשותף לויתניה

חברת הנדל"ן שבשליטת רמי אונגר תרכוש את זכויותיו של יזם ההייטק בפרויקט משותף בנס ציונה באמצעות נטילת חוב של כרבע מיליארד שקל וויתור על חוב של לנדא כלפיה ● ויתניה הפרישה אשתקד 80 מיליון שקל בעקבות קריסת עסקי הדפוס של לנדא

אילוסטרציה: Shutterstock

הקבלן מאחר למעלה משנה במסירת דירה. מה קיבלו הרוכשים?

מה ההערכות של בנק סיטי בנוגע להחלטת הריבית הקרובה של בנק ישראל? ● וגם: מה שיעור ההוצאות על שכר העובדים ברשות שדות התעופה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

ראש אגף תקציבים מהרן פרוזנפר / צילום: דוברות משרד האוצר

רוצה שליטה מלאה: המהלך של הממונה על התקציבים שמעורר דאגה

מהרן פרוזנפר פועל להקים "מיני אגף", הכולל שלושה רכזים חדשים, שיוביל להחלשת המעמד העצמאי של הסגנים באגף התקציבים

מרכז אנבידיה במבוא כרמל / צילום: אסף גלעד

הרחק מעל כולן: ההכנסות של אנבידיה ישראל יכו אתכם בתדהמה

למרות שאנבידיה הפסיקה לחשוף בנפרד את הכנסות חטיבת התקשורת הישראלית, נתונים שנחשפו בשיחת המשקיעים מצביעים על מכירות של כ־17.5 מיליארד דולר ברבעון השני ● הפעילות שמבוססת על טכנולוגיות מלאנוקס, ממשיכה להוות כ־18% מהכנסות החברה ולתרום באופן משמעותי לצמיחת המשק הישראלי

באר שבע. דבקה במודל הפרברי / צילום: Shutterstock

מתחם מחיר למשתכן בבאר שבע: החברה נקלעה לקשיים והפרויקט לא יושלם בזמן

פרויקט מחיר למשתכן בבאר שבע של א.ש.יגל נקלע לחדלות פירעון, ולא יושלם במועדו ●
החברה מתמודדת עם חובות של עשרות עד מאות מיליוני שקלים וסכסוך בין בעלי המניות

עמית לנג, מנכ''ל אקרשטיין / צילום: מקורות

לא רק דוחות חלשים: מניית קבוצת אקרשטיין מתרסקת. זו הסיבה

חברת מוצרי הבנייה והנדל"ן המניב הציגה צניחה של מעל 85% ברווח במהלך הרבעון, בעקבות קיטון בהכנסות ועלייה בהוצאות ההובלה וההנהלה ● במקביל לפרסום הדוחות, הודיע אקרשטיין על עזיבתו של המנכ"ל, עמית לנג, פחות משנה לאחר שמונה לתפקיד

עו''ד נמרוד ספיר, מנכ''ל איגוד בתי ההשקעות / צילום: רז רוגובסקי

"ישראבלוף": הדרישה לחתוך את הקופון של הבנקים בפנסיה

איגוד בתי ההשקעות פנה לרשות שוק ההון ולפיקוח על הבנקים בדרישה לבחון מחדש את עמלות ההפצה הפנסיוניות ● באיגוד טוענים: בזמן שדמי הניהול צללו, העמלה הבנקאית תקועה כבר שני עשורים בשיעור של 0.25% ומונעת ייעוץ אובייקטיבי בקרנות ברירת המחדל ● המנכ"ל נמרוד ספיר: "הגיעה העת לעדכן את מודל ועדת בכר"

פעילות כוחות צה''ל ביהודה ושומרון / צילום: דובר צה''ל

חשש מאובדן שליטה: תגבור משמעותי של צה"ל ביו"ש

ההסלמה ביו"ש עולה שלב - ובמערכת הביטחון מזהירים מפני איבוד שליטה במרחב ●  צה"ל והשב"כ: חיסלנו בעזה מחבל נוח'בה ששימש כשומר הראש של סינוואר ● משבר דלק באיראן: פקקי ענק, מצוקה לאזרחים והשבתה של מפעלים ● דיווח: ישראל שוקלת לגרש נציגים מבריטניה וממדינות אחרות באירופה מהמפקדת התיאום של הכוח הבין-לאומי לעזה ● עדכונים שוטפים

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

3 דירות בשדה דב, 12 דירות בירושלים: מה מגלים דוחות ישראל קנדה על השוק והמחירים?

זרוע המלונאות העבירה את ישראל קנדה להפסד חצי שנתי של 36 מיליון שקל, חרף מעבר לרווח ברבעון השני ● בפרויקט Rainbow בשדה דב, נמכרו 7 דירות בלבד במחצית, תוך ירידה במחיר למטר והורדת תחזית הרווח ● החברה הציגה את תוכנית המימון לעסקת אקרו והעריכה כי החשיפה מתנאי התשלום המיטיבים לרוכשים אינה מהותית

מפעל של ''פולקסווגן'' / צילום: Reuters, IMAGO/Swaantje Hehmann

מפעל פולקסווגן בסכנת סגירה. הפתרון עשוי להגיע מישראל

כותרות העיתונים בעולם: הכטב"ם האיראני "ששינה את פני המלחמה המודרנית" נשען על רכיבים מסין ועולה כ־20 אלף דולר בלבד; בגרמניה בוחנים לייצר חלקים לכיפת ברזל במפעל של פולקסווגן שנמצא בסכנת סגירה; ובארה"ב הכריזו על הארגון הבריטי Palestine Action כארגון טרור ● גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל

גיל טופז, מנכ''ל משותף אלטשולר שחם אשראי / צילום: רמי זרנגר

"אני לא מזלזל בירידות מחירים של אחוזים בודדים, אבל זה לא 20%"

גיל טופז, מנכ"ל משותף של אלטשולר שחם אשראי, המעניק מימון לקבלנים שנתקעו עם דירות לא מכורות, לא מוטרד מביטולי עסקאות: "אלה ספקולנטים שמהווים לא יותר מ־15% מהשוק"

ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה / צילום: Associated Press, Artyom Geodakyan

“השלכות קטסטרופליות”: רוסיה מאיימת לתקוף מטרות בריטיות

לאחר שבריטניה אישרה את העברת טכנולוגיית טילי השיוט ארוכי הטווח שלה לאוקראינה, רוסיה מחריפה את הטון ומאיימת על יעדים בריטיים בתוך אוקראינה ומחוצה לה

ניר כהן, רונן אגסי, אייל בן סימון, יורם נוה, מיכאל קלמן / איור: גיל ג'יבלי

חברות הביטוח לא עוצרות: כ־3 טריליון שקל בנכסים, רווחי עתק וכוכבית אחת

חמש חברות הביטוח הגדולות הציגו רווחים של מעל 6 מיליארד שקל במחצית הראשונה של השנה וזינוק בהיקף הנכסים המנוהלים ● בשיחות המשקיעים כמעט כולן הדגישו תחזיות להמשך המגמה ● אבל התוצאות חשפו נקודת תורפה אחת: ירידת הרווחים מביטוחי הרכב

גיל אגמון, מנכ''ל ובעל השליטה בדלק רכב / צילום: אוהד רומנו

יותר מ־20% ביומיים: מאחורי הזינוק במניית הרכב הזו עומדת רכישה מאסיבית

המנכ"ל גיל אגמון רכש מניות של החברה תמורת כ-148 מיליון שקל והעלה את שיעור ההחזקה שלו בה מכ-49% לכ-56% ● המניה ירדה בכ-67% מאז שיאה האחרון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בתל אביב; בנק לאומי השלים גיוס אג"ח ממשקיעים זרים בהיקף של 750 מיליון אירו

השוק המקומי התאושש מהפתיחה השלילית: ת"א-90 טיפס ב-1.1% ות"א-35 עלה ב-0.1% ● הביומד והביטוח הובילו את המגמה הירוקה, הקלינטק והטכנולוגיה נחלשו ● בדוחות: הראל זינקה בעקבות רווח של מיליארד שקל, ומחלבות גד הציגה קפיצה ברווחיות ● רימון צנחה ב-15%, ג'ין טכנולוגיות קפצה ברקע הזמנה ממשרד הביטחון ● יציבות במט"ח: הדולר נסחר ב-2.955 שקלים

מתחם גרוויטי פארק בקניון שבעת הכוכבים הרצליה / צילום: ברוך גבסו

המאבק של הקניונים: "המשאב היחיד שבאמת נחשב הוא הזמן של הלקוח"

התחרות על הצרכנים, שלא פעם מעדיפים לרכוש באונליין או בחו"ל, מחייבת את הקניונים לשנות את התמהיל ● ממגרשי פאדל על הגג ועד מתחמי גיימינג, ובהשקעה של עשרות מיליוני שקלים

איליה סוצקבר / צילום: Reuters, AMIR COHEN

השקעה מאנבידיה ומועד השקה משוער: פרטים חדשים על המיזם של איליה סוצקבר

כשלוש שנים לאחר שעזב את OpenAI, איליה סוצקבר מתקרב להשקת המוצר של SSI, הסטארט־אפ שלו ● החברה, שכבר גייסה 7 מיליארד דולר, מיועדת לפתור את מגבלת הזיכרון של מודלים קיימים ולאפשר להם להתאים את עצמם אישית למשתמש בזמן אמת