גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

החגיגה בוול סטריט נמשכת עם השבעת ביידן: המדדים קפצו לשיא כל הזמנים

המדדים עלו לשיא על רקע עונת הדוחות והשבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן ● הביטקוין מאבד גובה בצל דבריה של שרת האוצר האמריקאית הנכנסת ג'נט ילן ● מורגן סטנלי עקף את התחזיות לרבעון הרביעי ● נטפליקס טסה לאחר הדוחות הטובים שפרסמה אמש לאחר הנעילה ● החוזה על הזהב לפברואר עלה ב-1.4% ל-1,866.5 דולר

ג'ו ביידן, הנשיא הנכנס / צילום: Associated Press, Matt Slocum
ג'ו ביידן, הנשיא הנכנס / צילום: Associated Press, Matt Slocum

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

ערב השבעתו של הנשיא ה-46 של ארה"ב, ג'ו ביידן, הסתיים בוול סטריט בטריטוריה הירוקה כאשר האופוריה בשווקים נמשכת. המדדים המובילים עלו לשיא כל הזמנים, במה שמסתמן כהמשך מסע העליות בשוקי המניות לקראת הניסיון להעברת חבילת תמריצים נוספת לכלכלה האמריקאית בסנאט.

מניות הטכנולוגיה בלטו בעליות בהובלת אלפאבית , אמזון , מיקרוסופט , ואפל - ודחפו את מדד S&P 500 לעלייה של 1.4%. הנאסד"ק הוביל את העליות וזינק ב-2%. מדד דאו ג'ונס טיפס ב-0.8%.

מנייתה של נטפליקס זינקה הלילה בחדות לאחר פרסום הדוחות אמש לאחר הנעילה. תזרים המזומנים החופשי של החברה, שהיה שלילי ב-2019, עבר לחיובי ב-2020, וב-2021 החברה צופה כי לא תזדקק יותר למימון חיצוני כדי לאזן פעילותה.

מניית עליבאבא קפצה לאחר שהטייקון ג'ק מא, מייסד עליבאבא ואנט גרופ, ערך היום את הופעתו הציבורית הראשונה אחרי שלושה חודשים של העדרות מהופעה בציבור בצל הביקורת שהשמיע נגד ממשל סין.

22:00

ראלי בוול סטריט על רקע עונת הדוחות השבעת ג'ו ביידן לנשיאות ועזיבת דונלד טראמפ את הבית הלבן. המדדים המובילים מטפסים לשיא, כך הנאסד"ק עולה בכ-2%, הדאו ג'ונס מטפס ב-0.8% ומדד S&P 500 מוסיף 1.4% לערכו. מדד הפחד (VIX) צונח ב-6.5%. החוזה על הזהב לפברואר עלה ב-1.4% ל-1,866.5 דולר.

ביידן צפוי להציע חבילה תקציבית בסך של 1.9 טריליון דולר, אותה הוא מתכנן להעביר לחקיקה לאחר ההשבעה. מדובר במגוון רחב יחסית של צעדים הכוללים ובעיקר הגדלת משלוח הצ'קים לאזרחים מ-600 דולר לכל אדם הזכאי לכך לסך של 2,000 דולר.

לדברי מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי: "ביידן ינסה להעביר את החבילה בתמיכה של רפובליקנים מתונים. מהלך ההדחה של טראמפ, והקרע שחשף במפלגה הרפובליקנית, תרמו עוד יותר לתקוות לעידן חדש של פשרה בין הדמוקרטים המתונים לרפובליקניים הסולדים מגישת הנשיא היוצא טראמפ. מאחר ואין לביידן רוב מיוחד בקונגרס, הרי שאישור מהיר של חקיקה כלכלית יכול להתקיים רק דרך הליך Reconciliation (הליך פשרה), אך ניתן להשתמש בקלף זה רק פעם אחת בכל שנת כספים, כך שמר ביידן ייזהר מלבזבז זאת. לכן, ספק רב אם כל החבילה המוצעת תאושר בקונגרס. בסופו של דבר ייתכן שמה יאושר יהיה בהיקף של עד כמחצית מן התכנית המוצעת, בהיקף של עד כ-4-5% תוצר. עדיין, זו תהיה הגדלה נוספת של הגירעון התקציבי של ממשלת ארה"ב", אמר בפמן.

20:00

מניות הטכנולוגיה אפל , אמזון וגוגל (אלפאבית ) בולטות בעליות. נטפליקס מזנקת ב-15% בהמשך לדוחות הטובים שפרסמה אתמול החברה.

18:36

המסחר בבורסות אירופה ננעל בטריטוריה הירוקה, בדומה לסנטימנט בוול סטריט, שם המדדים קופצים ב-1% ברקע לחילופי השלטון והשבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן.

הדאקס הגרמני עלה ב-0.8%, כך גם מדד יורוסטוקס 50, הפוטסי הוסיף 0.4% לערכו והקאק עלה ב-0.5%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בטריטוריה הירוקה לקראת השבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן ולאחר עזיבתו של טראמפ את הבית הלבן. מדד הנאסד"ק קופץ ב-1%, הדאו ג'ונס עולה ב-0.3%.

תשואות האג"ח האמריקאיות מטפסות לקראת השבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן. התשואה על האג"ח ל-10 שנים עולה ל-1.103%, התשואה ל-2 שנים מטפסת ל-0.153% וזו ל-30 שנה עולה ל-1.849%.

הביטקוין צונח בכ-5% מתלת לרמה של 35,000 דולרים, וזאת בהמשך לדבריה של שרת האוצר הנכנסת של ארה"ב ונגידת הפד לשעבר ג'נט יילן שהציעה למחוקקים לצמצם את השימוש בביטקוין על רקע חששות טרור והבנת הון. יילן אמרה כי עסקאות מטבעות קריפטו משמשות בעיקר למימון בלתי חוקי.

15:44

מורגן סטנלי פרסם דוחות לרבעון הרביעי של 2020 ואלו עלו על התחזיות המוקדמות של האנליסטים. הרווח הסתכם ב-3.4 מיליארד דולר, או 1.81 דולרים למניה, לעומת 2.22 מיליארד דולר, או 1.3 דולרים למניה, בתקופה המקבילה אשתקד. התחזיות של האנליסטים היו לרווח של 1.3 דולרים למניה. ההכנסות עלו ל-13.6 מיליארד דולר לעומת הכנסות של 10.9 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

חברת האינטרנט פריון נטוורק שהודיעה אתמול על כוונה לגייס 50 מיליון דולר, השלימה את תמחור ההנפקה והגדילה את היקף הגיוס ל-57.4 מיליון דולר. פריון, העוסקת בתחומי החיפוש באינטרנט והפרסום הדיגיטלי פרסמה במקביל נתונים ראשוניים חיוביים מדוחות 2020 לקראת ההנפקה. הגיוס בוצע במחיר של 11.5 דולר למניה, נמוך ב-17.6% ממחיר הנעילה האחרון, וככל הידוע זכה לביקושים גבוהים מאוד של למעלה מ-350 מיליון דולר. סכום הגיוס עשוי לגדול.

מחר צפויה להתכנס ועדת הריבית של הבנק המרכזי האירופאי (ECB) כאשר הריבית צפויה להישאר ללא שינוי ברמה של 0% והמשקיעים יתמקדו בתחזיות הבנק המרכזי ובצעדים הנלווים להתמודדות עם השפעת הגל הנוכחי והעוצמתי של הקורונה על הפעילות הכלכלית ביבשת. שי צסלר, אנליסט שווקים גלובליים ביחידת המחקר של בנק הפועלים, אמר כי "נשיאת ה-ECB, כריסטין לאגארד, תספק תחזית כלכלית לאיחוד שצפויה להצביע על התכווצות ברבעון הראשון ברקע להשפעות ההחמרה במדיניות הסגר על פעילות סקטור השירותים, בעוד התפתחות זן חדש של וירוס בבריטניה ועיכוב בהפצת החיסונים עלולים להעיב גם על התחזיות לרבעון השני. התחזיות בטווח הבינוני צפויות להישאר ללא שינוי עם צמיחה של 3.9% ו-4.2% בתוצר בשנים 2021 ו-2022 בהתאמה, בתמיכת פריסה נרחבת של החיסון, תמיכה פיסקאלית חסרת תקדים מצד ממשלות האיחוד ופתיחה הדרגתית של הכלכלה.

"בהתאם, ה-ECB צפוי להצהיר על צעדי תמיכה נוספים בעיקר באמצעות הרחבת תכנית החירום לתמיכה מוניטארית בכלכלה (PEPP) מעבר למועד המקורי בראשית 2022, לצד שימוש נרחב יותר במסגרת רכישת האג"ח שנקבעה בפגישה הקודמת (עד כה נוצלו 750 מיליארד בלבד מתוך 1.85 טריליון אירו שאושרו)", אמר צסלר.

14:35

מגמה מעורבת בבורסות אירופה ועליות קלות במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

בנק ההשקעות מורגן סטנלי היכה את תחזיות האנליסטים ודיווח היום על הכנסות של 11.5 מיליארד דולר ורווח של 1.27 דולר למניה ברבעון האחרון.

מניית נטפליקס מזנקת בכ-13% במסחר המוקדם לאחר שהחברה דיווחה אמש לאחר סיום המסחר על הכנסות בפועל של 6.64 מיליארד דולר ברבעון האחרון, לעומת תחזיות האנליסטים שחזו הכנסות של 6.626 מיליארד דולר. החברה הכריזה כי תזרים המזומנים שלה "קרוב להיות" חיובי, וכי היא שוקלת לקנות חזרה מניות.

12:00

בורסות אירופה נסחרות תוך עליות קלות במדדי המניות המרכזיים. עליות קלות נרשמות גם במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, מציין לקראת כניסתה של ג'נט ילן לתפקיד מזכירת האוצר הבאה של ארה"ב, כי "ג'נט ילן תקיים יחסי עבודה קרובים עם יו"ר הפד הנוכחי ג'רום פאוול והיא גם תגן על עצמאותו של הפד והמנדט למלחמה באינפלציה. נראה שג'נט ילן לא תפעיל לחץ על הפד לבצע "מוניטיזציה של החוב הממשלתי" דרך מימון הגירעון באמצעות הדפסת כסף (מה שמוכר כ-MMT ). מאז תחילת המשבר, ג'נט ילן קראה שוב ושוב לתמיכה פיסקלית גדולה ונרחבת, וכאקדמאית המתמחה בנושאי שוק העבודה, היא צפויה להצליח בתכנון מדיניות שתחזיר אנשים לעבודה".

"כגורם חיצוני לצוות ביידן, נותר לראות כמה השפעה תהיה לג'נט ילן על גיבוש המדיניות הכלכלית והשאלה הגדולה היא האם היא תוכל לקדם בהצלחה את התוכניות הכלכליות בקונגרס שבו יש לדמוקרטיים רוב זעיר. עם זאת, ביידן מכיר היטב את הקונגרס ויוכל לתרום במידה רבה למתן גיבוי לג'נט ילן בעת הגשה ואישור של חקיקה כלכלית", כותב בפמן.

10:15

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח תוך עליות קלות במדדי המניות המרכזיים. עליות קלות נרשמות גם במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

באנגליה דווח היום כי מדד חודש דצמבר רשם עלייה של 0.6%, לעומת עלייה של 0.3% בנובמבר.

גרמניה החליטה אתמול (ג') להאריך את הסגר ואת ההגבלות על החיים הציבוריים במדינה עד 14 בפברואר לכל הפחות, כאשר בתי הספר וחלק מהגנים יישארו סגורים (ישנם גנים פעילים לעובדים בעבודות חיוניות), יושעה המסחר הלא הכרחי בחנויות ותיאסר התקהלות של יותר משני משקי בית. בנוסף, יחויבו התושבים בגרמניה לעטות "מסכות רפואיות" (מסכות כירורגיות זולות יחסית או מסכות 2FFP יקרות) בתחבורה הציבורית ובמהלך קניות. בבתי אבות יחויב הצוות לעטות מסכות 2FFP.

08:25

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, לאחר שבניו יורק ננעל אמש המסחר בעליות שערים. מדד נאסד"ק עלה ב-1.5%, מדד דאו ג'ונס התחזק ב-0.4% ומדד S&P 500 התקדם ב-0.8%. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב ניכרת יציבות.

בזירת המאקרו, הריבית בסין נותרה היום ללא שינוי.

מניית עליבאבא קופצת ביותר מ-5% בהונג קונג, לאחר שהטייקון ג'ק מא, מייסד עליבאבא ואנט גרופ, ערך היום (ד') את הופעתו הציבורית הראשונה אחרי שלושה חודשים. לפי הדיווח של אתר במחוז ג'ג'יאינג במזרח סין, מחוז הבית של מא, הוא נשא באמצעות וידיאו נאום ל-100 מורים כפריים מקומיים.

מא לא נראה בפומבי מאז הנאום שלו ב-24 באוקטובר בכנס בשנחאי, שבו מתח ביקורת על הרגולטורים הפיננסים והבנקים בסין. היעדרותו העלתה ספקולציות רבות לגבי מצבו כולל השערות האם נעצר או בחר להוריד פרופיל. מא אפילו נעדר בנובמבר מצילומי תוכנית הריאליטי שלו, "גיבור העסקים של אפריקה", מעין כוכב נולד ליזמים אפריקאים צעירים.

בוושינגטון ייערך היום טקס השבעתו של ג'ו ביידן לנשיא ה-46 של ארצות הברית (ההשבעה צפויה ב-19:00 שעון ישראל). בשבוע שעבר, תחת הכותרת "תוכנית הצלה אמריקאית", הציג ביידן תוכנית חילוץ מקיפה לסיוע להתמודדות עם משבר הקורונה שנלווה אליה תג מחיר בסך 1.9 טריליון דולר.

הביטקוין רושם כעת ירידה של כ-2% ונסחר ברמה של 35,400 דולר. בגזרת הסחורות רושם הזהב עלייה קלה ונסחר סביב 1,848 דולר לאונקיה, והנפט מסוג ברנט רושם עלייה של 0.5% ונסחר ברמה של 56.2 דולר לחבית.

עוד כתבות

קווין וורש, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: ap, Amber Baesler

ארה"ב חוזרת להעלאות ריבית? ליו"ר הפד חסר נתון אחרון כדי להכריע

לראשונה מזה 3 שנים, על שולחן הפד עומדת שאלה - האם צריך להעלות את הריבית ● ברקע ההחלטה עומדים שורה של נתונים כלכליים, איום מצד טראמפ, והגורם המכריע: מה קרה לאינפלציה באוגוסט

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

מגמה שלילית בוול סטריט; אינטל מזנקת ב-10%: עשויה להעלות מחירים

S&P 500 יורד ב-0.4%, דאו ג'ונס ב-1.2% ● הסערה במזרח התיכון מקפיצה את הנפט מסוג ברנט מעל 99 דולר ומעוררת חשש אינפלציוני ● נעילה אדומה באסיה ברקע נתוני מאקרו מאכזבים בסין ● חברת התרופות, נוברטיס, יורדת לאחר שלושה כישלונות בניסויי תרופות

מייסדי דקארט / צילום: עמית אלקיים

גלובס מגלה: הסיבות לנפילת עסקת הענק לרכישת דקארט

חרף בדיקת נאותות מתקדמת והסכמה עקרונית, המגעים לרכישת דקארט בידי אנתרופיק לפי שווי של 6 מיליארד דולר קרסו ● בין הסיבות האפשריות: דרישת אנתרופיק להעביר את פעילות הליבה והטאלנטים לסן פרנסיסקו, לצד שיקולים אסטרטגיים לקראת הנפקתה הקרובה

מייסדי דקארט / צילום: עמית אלקיים

דיווח: אנתרופיק מוותרת על רכישת דקארט הישראלית ב-6 מיליארד דולר

לאחר שבועות של משא ומתן, אנתרופיק נסוגה מעסקת הרכישה של דקארט ● השתיים עשויות לשתף פעולה בדרכים אחרות ● לפני השיחות עם אנתרופיק דחו מייסדי החברה הצעה מאנבידיה - שהיתה גבוהה יותר מזו של אנתרופיק

שליחי תן ביס / צילום: שלומי יוסף

תן ביס: הפיילוט של JUST EAT בדרום יבוטל, תפטר 15 עובדים

תן ביס תסיים עד סוף השנה את פיילוט Just Eat שהפעילה בבאר שבע ובאשדוד, ולא תרחיב אותו לערים נוספות ● במקביל, החברה תיפרד מכ־15 עובדים ותמקד את המשאבים בפעילות מול חברות ועובדים ● לדברי החברה, הפיילוט הציג תוצאות חיוביות, אך הרחבתו לפריסה ארצית הייתה דורשת השקעה גבוהה מדי

איור: גיל ג'יבלי

​כולם רוצים להיות מועדון הלקוחות שלכם. מה הם צריכים כדי להצליח?

התחרות בין מועדוני הלקוחות בישראל הופכת אגרסיבית ומדויקת יותר, כולל שילוב של מנועי חיפוש חכמים ובניית קהילות חזקות ● "היום יש ג'ונגל בחוץ", אומרים בענף, ומגלים שהקרב הוא לא רק על הצרכנים - אלא גם על מותגים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

בחסות יום כיפור: זה לכאורה הכסף הכי קל שתוכלו לעשות בפולימרקט

ביממה האחרונה זירת המסחר המקוונת פולימרקט סוערת סביב השאלה "האם ישראל תסגור את המרחב האווירי שלה באופן נרחב עד סוף ספטמבר" ● המהמרים בטוחים ב-97% שהוא ייסגר עד סוף החודש - אבל לא בגלל החשש ממלחמה

רשות המסים / צילום: איל יצהר

סוף עידן: רשות המסים תחייב הגשת הצהרות הון במערכת דיגיטלית

רשות המסים הודיעה כי החל מחודש ינואר 2027 הצהרות הון יוגשו רק באופן מקוון, וכי היא תפסיק לקבל טפסים סרוקים והגשות ידניות ● מטרת המהלך נועדה לייעל את תהליך ניהול ההצהרות, לאפשר הזנה מדויקת של הנתונים למערכות ולקיים מעקב יעיל יותר אחריהם

רו''ח, עו''ד רותם זילבר, שותף מנהל BYNDbiz בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: מיכל מוסלר

עו"ד רותם זילבר: "כדי להרוויח חייבים לצלול ל־AI כבר היום"

שמאי המקרקעין ומייסד BYNDbiz הסביר בוועידת ישראל לנדל"ן איך מהפכת ה־AI משתווה לימי ההתחדשות העירונית הראשונים, ואיך היא יכולה לשפר את המשא ומתן עבור היזמים

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

האנליסטים טוענים: הראלי במניה הגדולה בעולם רק החל

עם דוחות שעוקפים שוב ושוב את התחזיות, ארכיטקטורת שבבים חדשה ויתרון תחרותי שמרחיק מתחרות - אנבידיה ממשיכה לרכז אופטימיות מקיר לקיר ● במורנינגסטאר מעריכים כי המחיר המניה נמוך מדי, ובמורגן סטנלי מכתירים אותה כ"בחירה המובילה בסקטור"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: לע''מ

הגירעון באוגוסט הצטמצם, הכנסות המדינה עלו, אבל הקריפטו לא ייצר את המסים שקיוו להם

הגירעון המצטבר ב-12 החודשים האחרונים ירד ל-3.2% מהתוצר • מתחילת השנה הסתכם הגירעון ב-19.2 מיליארד שקל, לעומת 46.8 מיליארד בתקופה המקבילה אשתקד • הכנסות המדינה זינקו בעיקר בזכות גידול בגביית המסים • מנגד, נוהל הגילוי מרצון שהסתיים בסוף אוגוסט הניב רק כ-51 מיליון שקל מס מדווח מרווחי קריפטו

עוז ברלוביץ, ליהי טולדנו ואבי נקש / צילום: גיא בר-און דוברות ארקיע

היעד החדש של ארקיע במזרח

ארקיע תשיק בינואר קו ישיר לפיליפינים, ותהיה לחברת התעופה הישראלית הראשונה שתטוס ישירות למדינת האיים ● וגם: חברת קרוז תור משיקה הפלגות נהר קצרות עם הופעות של אמנים ישראלים, ומצפה להגדיל את פעילותה בכ־15% בשנה הקרובה ● אירועים ומינויים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

אחרי המעבר למסחר בשישי: בבורסה בוחנים הרחבתו גם לשעות הערב

פחות משנה אחרי שהבורסה עברה לפעול ביום שישי, ברשות ני"ע ובבורסה כבר בוחנים את הצעד הבא – הרחבת שעות הפעילות במסגרת מסחר מאוחר ● "ירחיב את שעות החפיפה עם השווקים הבינלאומיים וייצור תנאים שיתמכו בהמשך הגידול בהשקעות הזרות"

מלח שולחני / צילום: Shutterstock

משרד הבריאות מחייב הכנסת יוד למלח שולחן. מה זה יכול למנוע?

עשור אחרי שנחשף מחסור נרחב ביוד בקרב ילדים ונשים הרות בישראל, משרד הבריאות מחייב העשרת מלח שולחני ביוד ● למה הגוף זקוק למינרל החיוני, מדוע נבחר דווקא המלח ככלי להשלמת החסר, אילו סיכונים קיימים ומה נהוג בעולם? ● גלובס עושה סדר

אנדי ברנהאם, ראש ממשלת בריטניה / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

בהובלת בריטניה: 12 מדינות הודיעו כי יטילו חרם על מוצרים מההתנחלויות

בריטניה, צרפת, קנדה, דנמרק, פינלנד, איסלנד, אירלנד, נורבגיה, פולין, פורטוגל, ספרד ושבדיה הודיעו על הצעד היום: "פעולות ממשלת ישראל בגדה המערבית פוגעות באפשרות של פתרון שתי מדינות" ● היצוא הישראלי לאירופה, שמקורו מעבר לקו הירוק, מוערך בכ-300 מיליון אירו בשנה ● שר החוץ גדעון סער הודיע על שורת צעדי תגובה, ביניהם סגירת הקונסוליה הבריטית בירושלים

ניתוח חברה: קבוצת מר / צילום: שי דרויק

המהפך של קבוצת מר: בדרך להיות שחקנית בתחומי הביטחון והדאטה סנטרס

אחרי שנים של התמודדות עם חוב מעיק ופעילויות מסורתיות שנשחקו, קבוצת התשתיות הוותיקה השלימה מהפך עסקי ופיננסי מקיף ● כיום היא מציגה צבר הזמנות של כמעט מיליארד שקל, כניסה לנישת מרכזי הנתונים הקטנים עבור AI, עודף מזומנים ותמחור מניה נוח יחסית ● ניתוח חברה

יעקב ברדוגו / צילום: תומר שלום-סטודיו תומאס, ויקיפדיה

ראש הממשלה החליט: יעקב ברדוגו שוריין ברשימת הליכוד

בליכוד הודיעו רשמית על שריונו של יעקב ברדוגו לרשימת המפלגה ● מיקומו ברשימה נדון בשעות האחרונות, אך הוא צפוי להיות משוריין מטעם "תקווה חדשה" של גדעון סער

קניות בסופרמרקט / צילום: Shutterstock

הסמיכות בין תחילת הלימודים לראש השנה שיבשה את ההיערכות לחגים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על דשדוש בענפי האופנה, החשמל והמתנות, לצד עלייה קלה בענף המזון

שר החינוך יואב קיש / צילום: יריב כץ - ידיעות אחרונות

קריסה בהישגים: התוצאות המחפירות של תלמידי ישראל במבחן פיז"ה

תוצאות המבחן, שמתקיים אחת ל-3 שנים, מצביעות הפעם על אחת הירידות הדרמטיות בהיסטוריה בקרב מדינות ה-OECD ● למרות ההבטחות של שר החינוך קיש, הציונים של תלמידי ישראל הגיעו לשפל של 20 שנה בקריאה, במתמטיקה ובמדעים ● הנתונים על השימוש הגובר ב-AI, האיחורים והמשמעת בכיתות - מדאיגים לא פחות

מתחם אילת בשכונת גבעת הזיתים בלוד / צילום: כדיה לוי

החלטה אחת תשפיע על אלפי מיזמי פינוי-בינוי: פטור מהיטל השבחה על שטחי מסחר

ועדת הערר המחוזית קיבלה החלטה יוצאת דופן בנוגע לפרויקטים בעיר לוד, לפיה הפטור מהיטל השבחה בפינוי־בינוי יחול גם על שטחי מסחר ותעסוקה ● מאחר שיותר ויותר פרויקטים כוללים שילוב שטחי מסחר, מדובר בהטבה משמעותית ליזמים ומכה כואבת לרשויות המקומיות