גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החגיגה בוול סטריט נמשכת עם השבעת ביידן: המדדים קפצו לשיא כל הזמנים

המדדים עלו לשיא על רקע עונת הדוחות והשבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן ● הביטקוין מאבד גובה בצל דבריה של שרת האוצר האמריקאית הנכנסת ג'נט ילן ● מורגן סטנלי עקף את התחזיות לרבעון הרביעי ● נטפליקס טסה לאחר הדוחות הטובים שפרסמה אמש לאחר הנעילה ● החוזה על הזהב לפברואר עלה ב-1.4% ל-1,866.5 דולר

ג'ו ביידן, הנשיא הנכנס / צילום: Associated Press, Matt Slocum
ג'ו ביידן, הנשיא הנכנס / צילום: Associated Press, Matt Slocum

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

ערב השבעתו של הנשיא ה-46 של ארה"ב, ג'ו ביידן, הסתיים בוול סטריט בטריטוריה הירוקה כאשר האופוריה בשווקים נמשכת. המדדים המובילים עלו לשיא כל הזמנים, במה שמסתמן כהמשך מסע העליות בשוקי המניות לקראת הניסיון להעברת חבילת תמריצים נוספת לכלכלה האמריקאית בסנאט.

מניות הטכנולוגיה בלטו בעליות בהובלת אלפאבית , אמזון , מיקרוסופט , ואפל - ודחפו את מדד S&P 500 לעלייה של 1.4%. הנאסד"ק הוביל את העליות וזינק ב-2%. מדד דאו ג'ונס טיפס ב-0.8%.

מנייתה של נטפליקס זינקה הלילה בחדות לאחר פרסום הדוחות אמש לאחר הנעילה. תזרים המזומנים החופשי של החברה, שהיה שלילי ב-2019, עבר לחיובי ב-2020, וב-2021 החברה צופה כי לא תזדקק יותר למימון חיצוני כדי לאזן פעילותה.

מניית עליבאבא קפצה לאחר שהטייקון ג'ק מא, מייסד עליבאבא ואנט גרופ, ערך היום את הופעתו הציבורית הראשונה אחרי שלושה חודשים של העדרות מהופעה בציבור בצל הביקורת שהשמיע נגד ממשל סין.

22:00

ראלי בוול סטריט על רקע עונת הדוחות השבעת ג'ו ביידן לנשיאות ועזיבת דונלד טראמפ את הבית הלבן. המדדים המובילים מטפסים לשיא, כך הנאסד"ק עולה בכ-2%, הדאו ג'ונס מטפס ב-0.8% ומדד S&P 500 מוסיף 1.4% לערכו. מדד הפחד (VIX) צונח ב-6.5%. החוזה על הזהב לפברואר עלה ב-1.4% ל-1,866.5 דולר.

ביידן צפוי להציע חבילה תקציבית בסך של 1.9 טריליון דולר, אותה הוא מתכנן להעביר לחקיקה לאחר ההשבעה. מדובר במגוון רחב יחסית של צעדים הכוללים ובעיקר הגדלת משלוח הצ'קים לאזרחים מ-600 דולר לכל אדם הזכאי לכך לסך של 2,000 דולר.

לדברי מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי: "ביידן ינסה להעביר את החבילה בתמיכה של רפובליקנים מתונים. מהלך ההדחה של טראמפ, והקרע שחשף במפלגה הרפובליקנית, תרמו עוד יותר לתקוות לעידן חדש של פשרה בין הדמוקרטים המתונים לרפובליקניים הסולדים מגישת הנשיא היוצא טראמפ. מאחר ואין לביידן רוב מיוחד בקונגרס, הרי שאישור מהיר של חקיקה כלכלית יכול להתקיים רק דרך הליך Reconciliation (הליך פשרה), אך ניתן להשתמש בקלף זה רק פעם אחת בכל שנת כספים, כך שמר ביידן ייזהר מלבזבז זאת. לכן, ספק רב אם כל החבילה המוצעת תאושר בקונגרס. בסופו של דבר ייתכן שמה יאושר יהיה בהיקף של עד כמחצית מן התכנית המוצעת, בהיקף של עד כ-4-5% תוצר. עדיין, זו תהיה הגדלה נוספת של הגירעון התקציבי של ממשלת ארה"ב", אמר בפמן.

20:00

מניות הטכנולוגיה אפל , אמזון וגוגל (אלפאבית ) בולטות בעליות. נטפליקס מזנקת ב-15% בהמשך לדוחות הטובים שפרסמה אתמול החברה.

18:36

המסחר בבורסות אירופה ננעל בטריטוריה הירוקה, בדומה לסנטימנט בוול סטריט, שם המדדים קופצים ב-1% ברקע לחילופי השלטון והשבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן.

הדאקס הגרמני עלה ב-0.8%, כך גם מדד יורוסטוקס 50, הפוטסי הוסיף 0.4% לערכו והקאק עלה ב-0.5%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בטריטוריה הירוקה לקראת השבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן ולאחר עזיבתו של טראמפ את הבית הלבן. מדד הנאסד"ק קופץ ב-1%, הדאו ג'ונס עולה ב-0.3%.

תשואות האג"ח האמריקאיות מטפסות לקראת השבעת הנשיא הנכנס ג'ו ביידן. התשואה על האג"ח ל-10 שנים עולה ל-1.103%, התשואה ל-2 שנים מטפסת ל-0.153% וזו ל-30 שנה עולה ל-1.849%.

הביטקוין צונח בכ-5% מתלת לרמה של 35,000 דולרים, וזאת בהמשך לדבריה של שרת האוצר הנכנסת של ארה"ב ונגידת הפד לשעבר ג'נט יילן שהציעה למחוקקים לצמצם את השימוש בביטקוין על רקע חששות טרור והבנת הון. יילן אמרה כי עסקאות מטבעות קריפטו משמשות בעיקר למימון בלתי חוקי.

15:44

מורגן סטנלי פרסם דוחות לרבעון הרביעי של 2020 ואלו עלו על התחזיות המוקדמות של האנליסטים. הרווח הסתכם ב-3.4 מיליארד דולר, או 1.81 דולרים למניה, לעומת 2.22 מיליארד דולר, או 1.3 דולרים למניה, בתקופה המקבילה אשתקד. התחזיות של האנליסטים היו לרווח של 1.3 דולרים למניה. ההכנסות עלו ל-13.6 מיליארד דולר לעומת הכנסות של 10.9 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

חברת האינטרנט פריון נטוורק שהודיעה אתמול על כוונה לגייס 50 מיליון דולר, השלימה את תמחור ההנפקה והגדילה את היקף הגיוס ל-57.4 מיליון דולר. פריון, העוסקת בתחומי החיפוש באינטרנט והפרסום הדיגיטלי פרסמה במקביל נתונים ראשוניים חיוביים מדוחות 2020 לקראת ההנפקה. הגיוס בוצע במחיר של 11.5 דולר למניה, נמוך ב-17.6% ממחיר הנעילה האחרון, וככל הידוע זכה לביקושים גבוהים מאוד של למעלה מ-350 מיליון דולר. סכום הגיוס עשוי לגדול.

מחר צפויה להתכנס ועדת הריבית של הבנק המרכזי האירופאי (ECB) כאשר הריבית צפויה להישאר ללא שינוי ברמה של 0% והמשקיעים יתמקדו בתחזיות הבנק המרכזי ובצעדים הנלווים להתמודדות עם השפעת הגל הנוכחי והעוצמתי של הקורונה על הפעילות הכלכלית ביבשת. שי צסלר, אנליסט שווקים גלובליים ביחידת המחקר של בנק הפועלים, אמר כי "נשיאת ה-ECB, כריסטין לאגארד, תספק תחזית כלכלית לאיחוד שצפויה להצביע על התכווצות ברבעון הראשון ברקע להשפעות ההחמרה במדיניות הסגר על פעילות סקטור השירותים, בעוד התפתחות זן חדש של וירוס בבריטניה ועיכוב בהפצת החיסונים עלולים להעיב גם על התחזיות לרבעון השני. התחזיות בטווח הבינוני צפויות להישאר ללא שינוי עם צמיחה של 3.9% ו-4.2% בתוצר בשנים 2021 ו-2022 בהתאמה, בתמיכת פריסה נרחבת של החיסון, תמיכה פיסקאלית חסרת תקדים מצד ממשלות האיחוד ופתיחה הדרגתית של הכלכלה.

"בהתאם, ה-ECB צפוי להצהיר על צעדי תמיכה נוספים בעיקר באמצעות הרחבת תכנית החירום לתמיכה מוניטארית בכלכלה (PEPP) מעבר למועד המקורי בראשית 2022, לצד שימוש נרחב יותר במסגרת רכישת האג"ח שנקבעה בפגישה הקודמת (עד כה נוצלו 750 מיליארד בלבד מתוך 1.85 טריליון אירו שאושרו)", אמר צסלר.

14:35

מגמה מעורבת בבורסות אירופה ועליות קלות במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

בנק ההשקעות מורגן סטנלי היכה את תחזיות האנליסטים ודיווח היום על הכנסות של 11.5 מיליארד דולר ורווח של 1.27 דולר למניה ברבעון האחרון.

מניית נטפליקס מזנקת בכ-13% במסחר המוקדם לאחר שהחברה דיווחה אמש לאחר סיום המסחר על הכנסות בפועל של 6.64 מיליארד דולר ברבעון האחרון, לעומת תחזיות האנליסטים שחזו הכנסות של 6.626 מיליארד דולר. החברה הכריזה כי תזרים המזומנים שלה "קרוב להיות" חיובי, וכי היא שוקלת לקנות חזרה מניות.

12:00

בורסות אירופה נסחרות תוך עליות קלות במדדי המניות המרכזיים. עליות קלות נרשמות גם במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, מציין לקראת כניסתה של ג'נט ילן לתפקיד מזכירת האוצר הבאה של ארה"ב, כי "ג'נט ילן תקיים יחסי עבודה קרובים עם יו"ר הפד הנוכחי ג'רום פאוול והיא גם תגן על עצמאותו של הפד והמנדט למלחמה באינפלציה. נראה שג'נט ילן לא תפעיל לחץ על הפד לבצע "מוניטיזציה של החוב הממשלתי" דרך מימון הגירעון באמצעות הדפסת כסף (מה שמוכר כ-MMT ). מאז תחילת המשבר, ג'נט ילן קראה שוב ושוב לתמיכה פיסקלית גדולה ונרחבת, וכאקדמאית המתמחה בנושאי שוק העבודה, היא צפויה להצליח בתכנון מדיניות שתחזיר אנשים לעבודה".

"כגורם חיצוני לצוות ביידן, נותר לראות כמה השפעה תהיה לג'נט ילן על גיבוש המדיניות הכלכלית והשאלה הגדולה היא האם היא תוכל לקדם בהצלחה את התוכניות הכלכליות בקונגרס שבו יש לדמוקרטיים רוב זעיר. עם זאת, ביידן מכיר היטב את הקונגרס ויוכל לתרום במידה רבה למתן גיבוי לג'נט ילן בעת הגשה ואישור של חקיקה כלכלית", כותב בפמן.

10:15

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח תוך עליות קלות במדדי המניות המרכזיים. עליות קלות נרשמות גם במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

באנגליה דווח היום כי מדד חודש דצמבר רשם עלייה של 0.6%, לעומת עלייה של 0.3% בנובמבר.

גרמניה החליטה אתמול (ג') להאריך את הסגר ואת ההגבלות על החיים הציבוריים במדינה עד 14 בפברואר לכל הפחות, כאשר בתי הספר וחלק מהגנים יישארו סגורים (ישנם גנים פעילים לעובדים בעבודות חיוניות), יושעה המסחר הלא הכרחי בחנויות ותיאסר התקהלות של יותר משני משקי בית. בנוסף, יחויבו התושבים בגרמניה לעטות "מסכות רפואיות" (מסכות כירורגיות זולות יחסית או מסכות 2FFP יקרות) בתחבורה הציבורית ובמהלך קניות. בבתי אבות יחויב הצוות לעטות מסכות 2FFP.

08:25

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, לאחר שבניו יורק ננעל אמש המסחר בעליות שערים. מדד נאסד"ק עלה ב-1.5%, מדד דאו ג'ונס התחזק ב-0.4% ומדד S&P 500 התקדם ב-0.8%. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב ניכרת יציבות.

בזירת המאקרו, הריבית בסין נותרה היום ללא שינוי.

מניית עליבאבא קופצת ביותר מ-5% בהונג קונג, לאחר שהטייקון ג'ק מא, מייסד עליבאבא ואנט גרופ, ערך היום (ד') את הופעתו הציבורית הראשונה אחרי שלושה חודשים. לפי הדיווח של אתר במחוז ג'ג'יאינג במזרח סין, מחוז הבית של מא, הוא נשא באמצעות וידיאו נאום ל-100 מורים כפריים מקומיים.

מא לא נראה בפומבי מאז הנאום שלו ב-24 באוקטובר בכנס בשנחאי, שבו מתח ביקורת על הרגולטורים הפיננסים והבנקים בסין. היעדרותו העלתה ספקולציות רבות לגבי מצבו כולל השערות האם נעצר או בחר להוריד פרופיל. מא אפילו נעדר בנובמבר מצילומי תוכנית הריאליטי שלו, "גיבור העסקים של אפריקה", מעין כוכב נולד ליזמים אפריקאים צעירים.

בוושינגטון ייערך היום טקס השבעתו של ג'ו ביידן לנשיא ה-46 של ארצות הברית (ההשבעה צפויה ב-19:00 שעון ישראל). בשבוע שעבר, תחת הכותרת "תוכנית הצלה אמריקאית", הציג ביידן תוכנית חילוץ מקיפה לסיוע להתמודדות עם משבר הקורונה שנלווה אליה תג מחיר בסך 1.9 טריליון דולר.

הביטקוין רושם כעת ירידה של כ-2% ונסחר ברמה של 35,400 דולר. בגזרת הסחורות רושם הזהב עלייה קלה ונסחר סביב 1,848 דולר לאונקיה, והנפט מסוג ברנט רושם עלייה של 0.5% ונסחר ברמה של 56.2 דולר לחבית.

עוד כתבות

XPENG G9 RWD / צילום: יח''צ

הרכב שנכנס לשוק במחיר נמוך מבעבר ומציע תחושת פרימיום

XPENG G9 RWD, הדור החדש של הקרוס-אובר החשמלי מבית XPENG, שומר על העיצוב הסולידי של קודמו ועל הממדים המכובדים, שתורמים לסטטוס הכביש שלו ● תא הנוסעים מפואר ומפנק ומחיר הכניסה אטרקטיבי, אך יש בפלח כלים עם טווח נסיעה גדול יותר

בתי עץ מסורתיים בנאראקווה, יפן. יכול להיות גג שקרס או בעלים שנעדרים / צילום: Shutterstock

בתים נטושים ביפן הם מצרך חם. רק היזהרו מהטרמיטים

המסע אחר בית ביפן במחיר נגיש, חושף קונים מרחבי העולם להרפתקה של תרבות מקומית, שיפוצים ולעיתים גם אתגרים של רכישה מרחוק

מנכ''ל ריינאייר מייקל אולירי / צילום: ap, Virginia Mayo

האזהרה של מנכ"ל ריינאייר: אספקת הדלק עלולה להיפגע

מנכ"ל חברת התעופה הזהיר כי אם המלחמה עם איראן לא תסתיים החודש, קיים סיכון לשיבושים באספקת הדלק למטוסים באירופה ● וגם: חברות התעופה בעולם החלו לגלגל את העלייה במחירי הדלק לנוסעים

רק במקרים נדירים ניתן לתבוע אישית דירקטורים על נזק והפרת חוזה / אילוסטרציה: Shutterstock

הערעור נדחה: ה"אשף הפיננסי" ישלם לזוגתו לשעבר 50 מיליון דולר

ביהמ"ש המחוזי דחה את הערעור על החלטתו של ביהמ"ש למשפחה, בה נקבע כי איש העסקים השתמש במומחיותו להסתרת נכסים כדי להסתיר רכוש בעשרות מיליוני דולרים ● השופטת: "הוכח שהאיש השתמש בנאמנויות כדי למנוע מהאישה את זכויותיה"

לארי אליסון, יו''ר ומייסד אורקל / צילום: ap, Eric Risberg

אלפי עובדים קיבלו מייל: אתם מפוטרים החל מהיום

אורקל החלה בפיטורים המוניים, כך נחשף הלילה ב-Business Insider ● החברה, שסובלת מצניחה במחיר המניה, בעקבות התחייבות להשקעת עתק בבינה מלאכותית, מתכוונת לקצץ על פי הערכות 20-30 אלף משרות ● כך נראה המייל שקיבלו העובדים, ומה יהיו פיצויי הפיטורים?

AIM-9 Sidewinder. משמש את צבא ארה''ב כבר עשרות שנים / צילום: Shutterstock

הפנטגון שורף מיליארדים על יירוט כטב”מים והחברות הביטחוניות מחפשות פתרון

ארה"ב ממשיכה ליירט כטב”מים זולים באמצעות טילים שמחירם מגיע למיליוני דולרים ● חברות ביטחון מתחרות בפיתוח של טילים זולים יותר, שהם עדיין הדרך היעילה ביותר ליירט כטב"מים

נועה קולר ב''בהסתורה''. דירת מסתור הנחלאות / צילום: כאן 11, אולפני הרצליה, יונייטד קינג

"בהסתורה": כאן 11 מעניק הצצה מעמיקה לחברה החרדית ולמי שמתקשה לשחות בה

הדרמה החדשה של כאן 11 "בהסתורה" משתלבת בגל יצירות ישראליות שמבקשות לבחון את החברה החרדית מבפנים לא רק כעולם סגור, אלא כמרחב של זהויות מתנגשות ● הסדרה מתמקדת בתופעת ה"אנוסים" חרדים שממשיכים לחיות בתוך הקהילה אך בסתר מוותרים על אורח החיים הדתי

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

באפט מגלה איזו מניה הוא מצטער שמכר, וגם מה הוא חושב על מצב השוק

שלושה חודשים אחרי שפרש, באפט עדיין שותף בהחלטות ההשקעה של ברקשייר, אבל לא עושה שום דבר ללא הסכמתו של המנכ"ל החדש ● על מניה אחת הוא מצטער: "מכרתי מוקדם מידי" ● הבשורה הגדולה: הוא מחזיר לחיים את ארוחת הצדקה המפורסמת שלו, הפעם עם טוויסט מדהים

יעקב גלידאי / צילום: יח''צ

משקיע בחו"ל, והמלחמות רודפות אחריו: קנה דירות באוקראינה ואחר כך בדובאי

יעקב גלידאי רכש שתי דירות באוקראינה - ואז פרצה שם המלחמה שפגעה לו בהכנסות ● אחר כך פנה להשקעות בדובאי - שנפגעת עכשיו במלחמה עם איראן ● למרות זאת הוא סומך על החוסן הפיננסי של דובאי, שלדבריו תשוב במהרה להוות יעד נחשק למבקרים ולמשקיעים

צילום: Shutterstock, Africa Studio

החודש הכי גרוע לחוסכים מאז אוקטובר 2023: איזה מסלול הפסיד יותר מכולם?

המלחמה עם איראן נותנת את אותותיה בחסכונות הציבור, עם ירידה חדה של 2.2% במסלולים הכלליים ופי 2 במסלולי המניות, לפי תחזית מיטב ● אך הזינוק בתחילת החודש בישראל והקפיצה בוול סטריט ביום האחרון של מרץ הצילו את החוסכים ● מתחילת השנה: עדיין תשואות חיוביות, למעט במסלולי ה-S&P 500 שרושם ירידות חדות

הדגמים הסינים שבדרך / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

החל מ-120 אלף שקל: הרכבים הסיניים שבדרך לישראל

הסינים לא עוצרים, וגם 2026 עתידה להיות עתירת דגמים חדשים, שיוצגו בתערוכת הרכב הבינלאומית של בייג'ין שתיפתח באפריל ● הינה כמה שיגיעו בקרוב אלינו ● השבוע בענף הרכב

פרויקט חיזוק בראשל''צ / צילום: ארן הרשלג

מעבר לגבולות המגרש: המפקח מוסמך להעניק זכויות בבניין גם לשכנים מבחוץ

פסק דין תקדימי קובע: סמכות המפקח בתמ"א 38 אינה מוגבלת רק ליחסי הדיירים בינם לבין עצמם ● אם העירייה דורשת זכות מעבר לבניין שכן כתנאי להיתר - המפקח מוסמך לאשר זאת כ"אילוץ תכנוני" הגובר על זכות הקניין

אוניברסיטת אריאל / צילום: בן חבושה

יישוב לכל אזרח: כשהממשלה מנופפת ביעילות ובציונות, אבל מנותקת מהשטח

משרד ראש הממשלה הודיע בחגיגיות על צוות בין-משרדי שמטרתו לזרז הקמת יישובים חדשים בכל הארץ. על פניו, נהדר, מה רע בהסרת רגולציה ● בפועל, כל יישוב חדש עולה לכולנו כמה מאות מיליוני שקלים, ולא ברור למה הוא עדיף על חיזוק היישובים שכבר נאבקים פה

מנהג ''בבהילו'' בסעודת פסח, 2008 / צילום: גל חמו

מדם של עז ועד הצלפה בבצל: המנהגים הצבעוניים של פסח

עולם שלם של מנהגי פסח מפתיעים שלא הכרתם: ביהדות פרס ובוכרה מצליפים בבצל ירוק בזמן "דיינו", ביהדות הודו מטביעים טביעות יד בדם על המשקוף, ובקהילות פרוגרסיביות בארה"ב מניחים תפוז כסמל להתחדשות ולהכלה

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

שת"פ חדש עם חברה גרמנית מלמד - אלביט בונה על הלייזר

יצרנית החימושים המשוטטים הישראלית והמבוקשת חונכת חברת-בת אירופאית במינכן ● אלביט מרחיבה את יכולות תקשורת הלייזר שלה ● טורקיה מרחיבה את ייצור הטילים לטווח ארוך ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

מאגר הגז לוויתן חזר לפעול אחרי יותר מחודש

אחרי 32 ימים מאגר הגז הגדול ביותר של ישראל חוזר להפיק גז לטובת המשק המקומי והיצוא למצרים ולירדן ● מאגר תמר הוא היחיד שפעל עד כה במהלך המלחמה, טרם ברור האם גם מאגר כריש חזר לפעול ● אנרג'יאן: "לאחר למעלה מחודש של השבתה מוחלטת, החברה מצפה ממערכת הביטחון וממשרד האנרגיה לנקוט לאלתר בצעדים שיאפשרו חזרה מיידית להפקה גם מאסדת כריש"

דינה בן טל גננסיה / צילום: יונתן בלום

הקנס, הפרישה והתוכניות לעתיד: מנכ"לית אל על היוצאת מדברת

ארבע שנים של תהפוכות עברו על דינה בן טל גננסיה כמנכ"לית אל על בתקופה הכי סוערת שידע ענף התעופה בישראל ● אלא שדווקא כשהחברה רשמה את הרווח הגבוה בתולדותיה, הודיעה האישה הראשונה שכיהנה בתפקיד שהיא פורשת ● בראיון לגלובס היא מדברת על ההחלטה, הקנס והפער בשכר מול המחליף: "לא אפליה" ● ראיון בלעדי

טעינת מכונית חשמלית / צילום: Shutterstock

האם סוללת הפלא הזו סוף סוף תשנה את דעתכם על רכבים חשמליים?

סטארט־אפ פיני טוען כי השלים פיתוח של סוללה מהפכנית ● עד כמה ניתן להאמין להייפ? טכנולוגיית סוללות מצב־מוצק כבר בדרך והן עשויות לטלטל את תעשיית הרכב החשמלי

הילה חדד חמלניק / צילום: רמי זרנגר

בכיפת ברזל קראו לה "האמא של הסוללה". היעד הבא שלה "ישנה את תפקוד האנושות"

"Moonshot תהפוך לאבן פינה לתעשיית חלל אזרחית גדולה בישראל", מצהירה הילה חדד חמלניק על החברה שהקימה, שמפתחת אמצעי לשיגור מטענים לחלל כדי להקים שם תשתית לבני אדם ● בראיון היא מדברת על החלק שלה באחד הפרויקטים המכריעים שהיו כאן, הקרן שהקימה ולמה לדעתה עדיף להיכנס לחדר בשמלה צבעונית כשכולם בחליפות

רפי בן עמי, מנכ''ל מיטרוניקס / צילום: מיכה לובטון

המניה שצנחה בחדות לאחר שדיווחה על אזהרת רווח חריפה

מיטרוניקס, יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות, נפלה בבורסה לאחר תחזית להפסד שנתי של 200 עד 230 מיליון שקל ● סיבה משמעותית לכך היא מחיקת נכסים עצומה שהיא צפויה לרשום לצד הפסד גדול ברבעון הרביעי