גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בני גרינאפל, מנכ"ל עידן 2000 וכפר השעשועים: "האכיפה לא רצינית"

בני גרינאפל על אתגרי העבודה בתקופת הקורונה ● "עתרנו לבג"ץ לא לאפשר לרשתות השיווק למכור צעצועים ולפגוע לנו בפרנסה. אם סוגרים אותנו, תסגרו גם את אפשרות הקנייה בערוצים אחרים. בג"ץ הציע למדינה לשנות את ההחלטה, היא סירבה ואנו מחכים לפסיקה שאמורה להתקבל בקרוב"

בני גרינאפל / צילום: איל יצהר
בני גרינאפל / צילום: איל יצהר

אישי: בן 62, אלמן ואב לשלושה, גר בהרצליה
מקצועי: מנכ"ל עידן 2000 וכפר השעשועים

אני: לא יס מן, מאמין במנהיגות ובהובלה, ויודע שהשכל לא נמצא רק בקצה הפירמידה.

משפחה: שני הצדדים מפולין. אבא, בן למשפחה אמידה עם שבעה ילדים, למד בחיידר והיה בן 12 כשפרצה מלחמת העולם. משפחתו נשלחה לחלמנו והוא עבר בין מחנות עבודה למחנות ריכוז וב-45' הצטרף לפרטיזנים ושנה אחר כך הגיע לארץ בעלייה לא לגאלית, נכלא בעתלית, שוחרר במבצע של הפלמ"ח, לחם ונפצע במלחמת השחרור. כשהשתחרר פתח בחיפה מסעדת פועלים. אמא, בת יחידה לכותב מכתבים מקצועי, הייתה בת 8 כשפרצה המלחמה ושרדה את אושוויץ ואת צעדת המוות. ב-1944 שוחררה, הגיעה להכשרה בגרמניה ומשם לחיפה, וכעבור כמה חודשים פגשה את אבא והם התחתנו. אחרי שאחי הגדול חזר הביתה עם קללות שלמד במסעדה, הוחלט שנעבור לת"א ואבא פתח מכולת - מעדנייה אריה - בפינת דיזנגוף-ז'בוטינסקי, שפעלה עד שנת 2000.

ילדות: גדלתי במכולת, שם חוויתי את עולמות המסחר, שירות הלקוחות, מכירה, שיווק וסחיבת לחם וחלב. למדתי אקורדיון, הייתי בצופים, שיחקתי כדורסל בהפועל ת"א, רקדתי בלהקות המחול של ת"א, הייתי במועצת תלמידים, למדתי במגמה ריאלית בעירוני ה' ואהבתי בנות. רציתי להיות עצמאי ומצליח ולעסוק בניהול. אחרי שנפלתי מהמיונים לטיס, התקבלתי ללימודי כלכלה בעתודה ובמקביל טסתי לחו"ל עם להקות הריקודים וריכזתי שבט בצופים ואז החלטתי לא לעסוק במקצוע, ועסקתי בגיוס כוח אדם. בגיל 23 פגשתי (שוב) את עליזה.

עליזה: אשתי ז"ל. הכרתי אותה בגיל 17 כשהייתה החברה של החבר הכי טוב שלי. כשנפרדה ממנו, התחתנה והתגרשה כעבור שנה. כשניהלתי את להקות הריקוד שמעתי שעליזה גרה קרוב, נפגשנו ומאז היינו יחד. היא הייתה אשת אשכולות, בשלנית מטורפת, עבדה 30 שנים בשב"כ. לפני חמש שנים, באחד מימי חמישי עשיתי קניות. היא שלחה לי בווטסאפ את הרשימה, התכתבנו וכשחזרתי הביתה להרצליה עם השקיות, מצאתי אותה ללא רוח חיים. כשהייתה בת 40 היא עברה אירוע לבבי, שאחריו חיה כרגיל. היא נפטרה מדום לב שלושה חודשים לפני שנולדה הנכדה הראשונה שלנו בארה"ב ותכננו לטוס לשם. נכנסתי למצב של טייס אוטומטי. התקשרתי למד"א, לשלושת הבנים, עשיתי את הסידורים הנדרשים. תקופה קשה. יש לי בת זוג חדשה ומשפחתי המדהימה היא מקור הכוח האמיתי.

קריירה: למדתי תיירות, ניהלתי את סוכנות ערן טורס, טסתי בעולם ואחרי שנים הבנתי שאין בתחום כסף. עברתי לשיווק אגרסיבי של קופונים במשך שלוש שנים ומשם המשכתי לסיגמור סחר - חברה בת של עלית הארק. כשהחברה נמכרה השתלבתי בעלית, ובהמשך בטמפו, פוסטר מדיה, אייס ואז מוניתי למנכ"ל שקם אלקטריק ובמשך שמונה שנים עסקתי בקמעונאות. כשהגעתי לתחושת מיצוי ועל רקע סכסוכים בהנהלה, עזבתי.

עידן 2000: ביקשו ממני לייעץ פעמיים בשבוע לרשת קטנה בשם עידן 2000 ואחרי שנה התבקשתי לנהל אותה. זו רשת דיסקאונט המונה 34 חנויות צעצועים בזכיינות. אנחנו מאוד בררנים בבחירת הזכיינים שלנו, שהם אנשי שירות.

כפר השעשועים: היינו במו"מ לקניית הרשת שהייתה בקשיים לפני ארבע שנים ורק בינואר השנה, רגע לפני הקורונה, הסתיימה הרכישה, תזמון לא פשוט, אבל מה שלא הורג, מחשל אותך. הרשתות מתנהלות תחת אותה הנהלת גג, אבל בנפרד, כדי שלא נאבד מכירות. בחצי שנה הקרובה מתוכננת לכפר השעשועים מתיחת פנים רצינית.

קורונה: הובלנו עתירה לבג"ץ לא לאפשר לרשתות השיווק למכור צעצועים ולפגוע לנו בפרנסה, אחרי שהמדינה אסרה על הסטוקים לעשות זאת, אבל האכיפה לא רצינית. אנחנו לא רופאים ולא יודעים להגיד תפתחו אותנו כמו אחרים, אבל אם סוגרים אותנו, תסגרו גם את אפשרות הקנייה בערוצים אחרים. בג"ץ הציע למדינה לשנות את ההחלטה, היא סירבה ואנחנו מחכים לפסיקה שאמורה להתקבל בקרוב. במקום שרשויות המדינה ייקחו אחריות על העסקים, הם זורקים אחריות מאחד אל השני, ובמקום לשפוך הון על חל"ת, צריך היה לפצות את העסקים על אובדן ההכנסות ולהניע את התהליך, לצערי זה לא קרה. במהלך השנה האחרונה הוצאנו הרבה כסף על מכירה באונליין ופתחנו לכל חנות אתר משלה, מכיוון שאין לנו מרכז לוגיסטי מאוחד, וזה עוזר לזכיינים להחזיק את הראש מעל המים.

פנאי: ספורט, קריאה וצפיה בטלוויזיה. האלמנוּת בגיל 59 טרפה לי את הקלפים.

תפיסת עתיד: שואף שהרשתות יתמקצעו, ישפרו את המגוון והשירות, ויגדלו.

עוד כתבות

זהבית כהן, מנכ''לית אייפקס / צילום: יונתן בלום

"זבל ואידיוט": התביעה שמסעירה את שוק ההון והשאלות הפתוחות

תביעה שהגיש ארז נחום נגד קרן אייפקס והעומדת בראשה, זהבית כהן, מתארת יחס פוגעני לעובדים ופגיעה בשקיפות ובניהול חברת הפורטפוליו הציבורית, מקס סטוק ● מומחי משפט מצביעים על השאלות העקרוניות שאיתן תתמודד התביעה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

סמוטריץ' חתם על צו חדש: פטור ממע"מ עד 130 דולר ביבוא אישי

שר האוצר חתם על הצו לאחר שהכנסת פסלה אמש את הצו הקודם שהוציא, שכלל פטור ממע"מ לחבילות בסכום של עד 150 דולר ● הכניסה לתוקף של הצו החדש: מהלילה בחצות ● סמוטריץ': "לא אתן לקומץ קומוניסטים בליכוד ולאופוזיציה חסרת אחריות לנצח" ● איגוד לשכות המסחר: "מחר בבוקר נגיש לבג"ץ בקשה לצו מניעה"

שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר, ובצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: עופר חג'יוב, שלומי יוסף

סערת הפטור ממע"מ: איגוד לשכות המסחר עתר נגד הצו החדש של סמוטריץ'

שר האוצר סמוטריץ' הכריז אמש על צו חדש שמרחיב את הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-130 דולר, לאחר שהצו הקודם בגובה 150 דולר בוטל ע"י הכנסת ● איגוד לשכות המסחר, שעתר נגד הצו הקודם ונדחה, פנה הבוקר שוב לבג"ץ בבקשה לצו מניעה: "זה לא ויכוח על 20 דולר לכאן או לכאן - זו שאלה עקרונית של כיבוד הכרעת הכנסת"

צוללת BlueWhale בניסוי שהתקיים בקיץ בגרמניה / צילום: commons.wikimedia.org

היוצרות התהפכו: התעשייה האווירית מסרה צוללת לחיל הים הגרמני

הצוללת הבלתי-מאוישת Bluewhale, של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לצרכי איסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ובחשאיות ● העסקה מוערכת בשווי של עשרות מיליוני אירו ועשויה לפתוח פתח להצטיידות נוספת בעתיד

משרדי פלאפון / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

חברת פלאפון הודיעה: 10% מעובדי החברה יפרשו. כמה הם יקבלו?

חברת התקשורת פלאפון מדווחת הערב לבורסה על פרישה של 150 עובדים במסגרת תוכנית התייעלות ● לגלובס נודע כי על פי ההסכם שעתיד להיחתם עם ועד העובדים כל עובד שירצה יוכל להגיש בקשה לפרוש ולקבל 280%

פרופ' שי שלו־שוורץ ואמנון שעשוע / צילום: יח''צ, איל יצהר

חברת האלגוטריידינג הסודית של אמנון שעשוע נחשפת

עדכון ברשם החברות חשף לאחרונה כי אמנון שעשוע ושי שלו־שוורץ ממובילאיי מחזיקים בנתח גדול ממניות איירון אלגו, העוסקת במסחר בתדירות גבוהה בהשראת פטנטים של תחבורה אוטונומית

מטוס של KLM / צילום: Shutterstock

חברת התעופה שמבטלת טיסות לישראל עד להודעה חדשה

חברת התעופה ההולנדית KLM הודיעה הערב כי היא מבטלת את טיסותיה מנתב"ג החל משבוע הבא

אילוסטרציה: shutterstock

החודש הכי חזק של מיטב אי פעם ושיא של 3 שנים בתעשיית הגמל

מנהל הגמל הגדול בישראל גייס בינואר 2.4 מיליארד שקל - הגיוס החודשי השלישי בגודלו אי פעם בתעשייה ● לעומתו ממשיכים אלטשולר שחם וילין לפידות לשלם את מחיר החולשה בתשואות ומאבדים מיליארדים למתחרים ● מנכ"ל מיטב גמל: "יש לנו יתרון תחרותי משמעותי"

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

הישראלית שצללה בכ-50% במסחר בוול סטריט

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי אודיטי טק נפלה במסחר בוול סטריט לשפל לאחר שסיפקה תחזית חלשה ● בחברה מייחסים את התחזית לאתגר בו היא נתקלה מול שותף הפרסום שלה, שהוביל לגידול בעלויות, ומעריכים כי הסוגיה תיפתר ● אורן הולצמן, מנכ"ל החברה: "זיהינו רק לאחרונה את שורש הבעיה, לוקח זמן להתאושש"

השופט דוד מינץ / צילום: שלומי יוסף

בג"ץ נגד המוסכים: "מרוויחים על חשבון המבוטחים"

בג"ץ דחה את עתירת המוסכים לחייב את חברות הביטוח לשלם על חלקי החילוף לפי מחירון של חברות יבוא חלקי החילוף לרכב (חלפים) - שגבוה במאות אחוזים ולפעמים יותר מ"מחיר השוק" ● השופטים תקפו את משרד התחבורה: "כשל שוק. מצב מעוות"

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

בלי שירות המשלוחים ועם שורה של מגבלות: מי ירכוש את המרקט של וולט?

הודעת רשות התחרות כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, מחייבת את ענקית המשלוחים למכור את זרוע הקמעונאות שלה, אך היקף הפעילות הרחב - כ-30 סניפים והכנסות של עד מיליארד שקל - עלול להקשות עליה ● במקביל, וולט מעלה הילוך בתחרות מול סיבוס

צוללת בלתי מאוישת BlueWhale בגרמניה / צילום: התעשייה האווירית

"עשרות מיליונים": מאחורי העסקה של התעשייה האווירית בגרמניה

הצוללת הבלתי מאוישת BlueWhale של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לאיסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ● בועז לוי, מנכ"ל תע"א: "עוד הרבה מדינות מתעניינות ברכש של צוללות"

ארז דגן, נשיא wayve / צילום: יח''צ wayve

עם נשיא ישראלי ומרכז בהרצליה: חברת הנהיגה האוטונומית שגייסה 1.2 מיליארד דולר

Wayve הבריטית השלימה גיוס לפי שווי של 8.6 מיליארד דולר לקראת השקת רובוטקסי בלונדון ● בסבב השתתפו יצרניות הרכב מרצדס בנץ, סטלנטיס וניסן, לצד ענקיות הטכנולוגיה אנבידיה, מיקרוסופט ואובר ● ל־Wayve יש נוכחות ישירה בישראל באמצעות משרד בהרצליה, ונשיא החברה הוא ארז דגן הישראלי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

המאבק על הפטור ממע"מ ביבוא אישי: גם הצו החדש יבוטל?

הצו החדש שמרחיב את הפטור ממע”מ ביבוא אישי ל־130 דולר נחתם ונכנס לתוקף מיידית, לאחר שהצו הקודם נפסל בכנסת ● איגוד לשכות המסחר דורש להקפיאו - והכרעה משפטית עשויה להחזיר את התקרה ל־75 דולר ● מי המרוויחים מהמהלך, והאם גם הצו הזה בדרך לביטול?

קמפיין הפרסום של אפי סנדרוב / צילום: מגה מדיה

מי עומד מאחורי השלטים נגד עמית גל ורו"ח אפי סנדרוב

בשבועות האחרונים הוצבו שלטים בת"א ובנתיבי איילון נגד הממונה על רשות שוק ההון עמית גל ורו"ח אפי סנדרוב. מבדיקת גלובס עולה כי מי שאחראית על התשלום היא חברת מנופים בנייה והשקעות ● חברת httpool המייצגת בישראל את חטיבות הפרסום של אמזון, ספוטיפיי ופינטרסט, מינתה את איתמר גולדפלד למנכ"ל הפעילות בארץ ● אירועים ומינויים

שמן זית / צילום: דרור מרמור

סמל יוקר המחיה משנה כיוון, ומחירו מאבד 35%

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

טראמפ בנאומו, אמש / צילום: ap, Alex Brandon

שעה ו־47 דקות: הצד הכלכלי של הנאום הארוך בתולדות ארה"ב

בנאום "מצב האומה" המסורתי, ניסה נשיא ארה"ב להציג תמונת ניצחון, למרות הקשיים מבית ומחוץ איתם הוא מתמודד ● טראמפ קרא להקמת פנסיה בגיבוי ממשלתי לכל העובדים שאין להם תוכנית פנסיונית דרך העבודה, והבטיח שהמכסים יחזרו, ואף יחליפו את מס ההכנסה

דירה בשיפוצים / צילום: כדיה לוי

החשש ממלחמה מגיע לתחום השיפוצים: ירידה של 25% בהזמנות לקראת פסח

הציפייה להסלמה ביטחונית עוצרת את תנופת ההתחדשות של משקי הבית: הציבור חושש להיתקע עם "בית מפורק" בחירום, וקבלני השיפוצים מדווחים על טלפונים דוממים בשיא העונה ● במקביל, האיום האיראני מאלץ את ענף הבנייה לדרוש פתרונות להפעלת מנופים מהקרקע

בית חולים שיבא, תל השומר / צילום: תמר מצפי

מקום 7 בעולם: בית החולים הישראלי שמככב ברשימה היוקרתית

המרכז הרפואי שיבא עלה שלב נוסף בדירוג הבינלאומי של Newsweek, ומתמקם לצד מוסדות מובילים בעולם ● לרשימה נכנסו חמישה בתי חולים ישראליים, ביניהם גם איכילוב והדסה עין כרם שעלו בדירוג מאז השנה שעברה, בעוד בילינסון ירד למקום נמוך יותר

קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק מאשימה: חברות סיניות כרו מידע מקלוד לפיתוח מודלים

בפוסט חריג בחריפותו שפורסם מטעם החברה אתמול, אנתרופיק טוענת כי שלוש חברות סיניות, פעלו באופן שיטתי כדי לשאוב מידע ממודל השפה שלה קלוד ● לפי אנתרופיק, החברות הקימו יותר מ־24 אלף חשבונות מזויפים וביצעו למעלה מ־16 מיליון פניות למערכת, בהיקף שהיא מגדירה כתעשייתי