גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רשות התחרות אישרה את המיזוג בין הוט למיזם הסיבים האופטיים IBC

המהלך צפוי להביא להאצה משמעותית בפריסת הסיבים בישראל ● הוט רוכשת 23% מהמיזם ב-170 מיליון שקל ● בעקבות אישור המיזוג, החברות צפויות להשלים את העסקה בימים הקרובים

מיכל הלפרין, הממונה על רשות התחרות / צילום: רמי זרנגר
מיכל הלפרין, הממונה על רשות התחרות / צילום: רמי זרנגר

רשות התחרות אישרה את המיזוג בין הוט ל-IBC ובכך מאפשרת להוט להיות חלק ממיזם הסיבים האופטיים של IBC. המהלך צפוי להביא להאצה משמעותית בפריסת הסיבים בישראל ולייצר מתחרה משמעותי לבזק בפריסת סיבים בהיקף נרחב.

רשות התחרות שוכנעה שהמיזוג לא יפגע בתחרות והתועלות שבו גוברות על הוצאת של הוט משוק תשתיות התקשורת באופן עצמאי. במסגרת המיזוג רוכשת הוט 23% ממיזם IBC בתמורה ל-170 מיליון שקל.

בעקבות אישור המיזוג צפוי כי החברה הממוזגת תשלים את העסקה בימים הקרובים והדבר יהווה אות פתיחה להאצת התחרות בשנה הבאה. הוט תתחיל למכור את שירותיה על גבי סיבים אופטיים ותיכנס לעולם חדש שעשוי להועיל לה בקרב לקוחות שירצו את שירותיה על גבי תשתית סיבים, שהיא הרבה יותר משופרת ויציבה. המשמעות עבור הוט היא מהותית כיוון שהמהלך מקצר זמנים ומאפשר לה לפעול בתחום השידורים על גבי האינטרנט מהר יותר. מדובר בתחום שבו היא סובלת מנחיתות לעומת מתחרותיה. כעת החברה תספק שירות מבוסס טכנולוגיה מתקדמת שיאפשר לה להציג גם פתרון טלוויזיוני חדש שיעמוד מבחינת הסטנדרט שווה בשווה מול מתחרותיה.

ברשות התחרות מעריכים כי המיזוג ידרבן גם את בזק

ברשות התחרות העדיפו לתת משקל לתועלות של המיזוג, וזאת לאחר ששוכנעו שהוט בעצם לא מתכוונת להיכנס להשקעות רחבות בסיבים אופטיים ושאם תיכנס ממילא היקף הפריסה שלה יהיה מוגבל והוא גם ירוכז באותם המקומות שכבר יש בהם תחרות, כלומר באזורי הביקוש.

בנוסף הערכות הן שברשות התחרות הגיעו למסקנה שהכניסה של הוט למיזם IBC, תגרום לבזק להאיץ את פריסת הסיבים שלה ולהיכנס כמה שיותר לפרויקט. בהיבט הזה הרשות סבורה כי הכניסה של הוט והתחרות שהיא תייצר יעילים הרבה יותר מכל החלטה רגולטורית אחרת שהמדינה הייתה מקבלת להאצת הפריסה.

עוד שיקול שעמד בפני הרשות הוא שעל מנת ש-IBC תוכל להתרומם ברמה שתהווה מתחרה ראוי לבזק, היא זקוקה ללקוח עוגן נוסף שיסייע לחברה להשיג את המימון הנדרש לטובת המשך הפריסה והאצתה. הכניסה של הוט במובן הזה תחזק את היכולת המימונית של החברה ורק תעזור מול הגופים הפיננסיים שירצו להשקיע בפרויקט.

על פי הערכות, הרשות ראתה לנגד עיניה את התשתית הקיימת של הוט כמתחרה לתשתית של IBC. כלומר, הוט תהיה חייבת להמשיך ולהשקיע בדחיפה של קצבי ה-500 מגה לטובת לקוחות שהסיב בקצב של 1 גיגה פחות חשוב להם. הוט תרצה לשמור על הרשת שלה כתשתית עצמאית מתחרה לתשתית של IBC ובכך יישמר המתח התחרותי מצידה, גם כשהיא ממשיכה ומחזיקה ב-IBC.

הערכה נוספת שתומכת במיזוג היא שבטווח הקצר הוא יתרום לתחרות בהאצת השקעות. עם זאת, בטווח הארוך הוצאתה של הוט כשחקן עצמאי בתשתיות התקשורת עלולה לפגוע בתחרות.

גם החשש כי שיתוף הפעולה בין סלקום להוט במסגרת הבעלות המשותפת ב-IBC יוביל להפחתת התחרות בין הגופים החוברים התברר כלא משמעותי והממונה מצאה כי אין חשש להורדת התמריץ של הוט וסלקום להתחרות זו בזו במוצרים נוספים. בנוסף, ההרחבה הצפויה של היקף פרישת הסיבים על ידי IBC תגדיל את מגוון האפשרויות העומד בפני חברות תקשורת אשר לא מחזיקות בתשתית עצמאית. החברות יוכלו לרכוש באזורים אלו תשתית תקשורת רחבת פס מספק נוסף (IBC) המחויב במתן שירות סיטונאי על בסיס תשתית הסיבים שלו, מלבד בזק (המחויבת בכך אף היא), באופן שיאפשר להם להקטין את התלות בבזק ולהוזיל את עלויות התשתית.

בנוסף, ככל הנראה ברשות לא השתכנעו שהמיזוג יוביל את הוט להשקעה בתשתית דוקסיס 3.1, שהיא הטכנולוגיה שחברות כבלים בעולם עוברות אליה. לא נמצא כי זו אופציה ריאלית מבחינתה כך שאי אישור המיזוג לא היה יוצר בידול טכנולוגי שיכול היה להוות יתרון להוט ועבור כל השוק.

תגובת IBC: "החלטת רשות התחרות שמצטרפת לחוות הדעת של משרד התקשורת ואגף התקציבים באוצר מביאה פריצת דרך ובשורה למשק הישראלי. כניסת הוט ל-IBC תייצר פלטפורמה סיטונאית אמיתית שתחולל תחרות בשוק. השינוי המבני כתוצאה מכך יביא לפריסה רחבה ומואצת של רשת הסיבים האופטיים שתאפשר לאזרחי ישראל לגלוש באינטרנט אולטרא מהיר בטווח זמן קצר, תביא להגברת הפריון במשק וחיבור הפריפריה לתשתיות תקשורת מתקדמות. דווקא בתקופה מאתגרת זו יש חשיבות משקית גדולה לשדרוג תשתיות התקשורת שבאמצעותן ניתן לספק שירותי רפואה מרחוק, לימודים מהבית ולשמור על פעילות תקינה של כלכלת ישראל בעיתות משבר".

עו"ד מתן מרידור ייצג את סלקום, תש"י ו-IBC בהליך.

עוד כתבות

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על המוח שלכם? תשקיעו בשרירי הרגליים

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה שלילית באירופה; החוזים העתידיים על וול סטריט יורדים

הדאקס והפוטסי יורדים בכ-0.5% ● לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.12 שקלים ● הביטקוין ממשיך לאבד גובה, הזהב חזר לרף 5,000 דולר ● עדכונים שוטפים

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א; המניה הקטנה בבורסה שמזנקת בכמעט 30%

מדד ת"א 90 יורד בכ-1.2%, ת"א 35 מאבד מערכו כ-0.5% ● אקרו מזנקת ביותר ב-8% לאחר העסקה עם ישראל קנדה ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים ● עדכונים שוטפים

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

הבעיה של טראמפ: איך מנצחים אויב שמודד ניצחון בהישרדות?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות, תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה״

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב