גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בניגוד לעמדת הפרקליטות: נאשם שפרסם התעללות בגורי כלבים בטיקטוק שוחרר

הנאשם, שהתעלל בשני גורי כלבים ופרסם סרטון של המעשים באפליקציית טיקטוק, שוחרר בניגוד לעמדת הפרקליטות שביקשה לעצור אותו עד תום ההליכים ● ביהמ"ש: "השארתו במעצר נוכח מסוכנותו כלפי בני אדם תהיה מרחיקת לכת"

אולם בית משפט / אילוסטרציה: shutterstock
אולם בית משפט / אילוסטרציה: shutterstock

בית משפט השלום בבאר שבע שיחרר היום (ה') את מוחמד אלמעאבדה (בן 18.5) מכסיפה הנאשם בהתעללות בשני גורי כלבים בניגוד לעמדת הפרקליטות שביקשה לעצור אותו עד תום ההליכים. כתב האישום הוגש בגין עבירה של התעללות בבעלי חיים ברף הגבוה ביותר - "תוך גרימת סבל חמור", שהעונש המקסימלי לצידה הוא 4 שנות מאסר.

על פי עובדות כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד רננה לוי מפרקליטות מחוז דרום, אלמעאבדה התעלל בשני גורי כלבים בכך שחתך לכל גור את שתי אוזניו באמצעות מספריים. באחת הפעמים ביקש אלמעאבדה מאדם אחר כי יתעד את ההתעללות בטלפון הנייד וכן ביקש מילד בן 10 שיחזיק את גור הכלבים בזמן שהוא חותך את אוזניו. לאחר מכן, פרסם הנאשם את הסרטון באפליקציית טיקטוק.

במסגרת החקירה הוגשה חוות דעת מטעמה של הווטרינרית הגר וייס מתנו לחיות לחיות לפיה לאחר צפייה בסרטון המתעד את המעשה מדובר ב"חיתוך אכזרי, מכאיב, מסוכן ועלול להביא למותו של הכלב. חיתוך אוזניים יכול להביא לנזק בריאותי קשה. במקרה זה לא בוצעה הרדמה ולא חיטוי. החיתוך לא בוצע בסביבה סטרילית ולכן אף יכול להביא למותו של הכלב מזיהום".

החקירה החלה לאחר שאזרחית צפתה בטיקטוק בסרטון המזעזע, פנתה לעמותת תנו לחיות לחיות שהגישה תלונה במשטרה. החקירה הצליחה לאתר את אלמעאבדה בעל החשבון בטיקטוק שהפיץ את הסרטון. המשטרה אף תפסה 7 גורי כלבים אחרים ברשותו של אלמעאבדה. גורי הכלבים להם נחתכו האוזניים לא אותרו.

במסגרת החקירה תפסה המשטרה את הסרטון בו נראה מעשה ההתעללות. אלמעאבדה הודה בביצוע המעשים בחקירתו במשטרה והסביר כי בדרך זו הכלבים יהיו "חזקים יותר" וכי הוא עושה זאת רק לכלב "שמוצא חן בעיניו". בחקירה נוספת חזר בו מהאמירה. ראיות נוספות שנאספו הן עדותו של קטין בן 10 ואחיו של אלמעאבדה שהיו עדים להתעללות.

"השארתו במעצר נוכח מסוכנותו כלפי בני אדם תהיה מרחיקת לכת"

הפרקליטות ביקשה מבית המשפט לעצור את אלמעאבדה עד תום ההליכים המשפטיים נגדו בטענה כי "האכזריות של המשיב כלפי גורי הכלבים, מעידה על מסוכנותו הגבוהה שכן מי שמסוגל לפגוע כך בגורי כלבים, אין לדעת כיצד ינהג בבני אדם. המשיב הראה במעשיו כי אין בו רחמים כלפי בעלי חיים".

שופט בית משפט השלום יריב בן דוד לא קיבל את הבקשה והיום, עם הגשת כתב האישום, הורה על שחרורו של אלמעאבדה.

"כתב האישום מזעזע והדברים חמורים. יש טעם בדברי התובע לפיה מי שנוהג באכזריות כלפי בעלי חיים יש וינהג כך גם כלפי בני אדם ובמישור זה סבורני כי עילת המסוכנות רחבה יותר מעילת מסוכנות אשר מוגבלת אך ביחס לבעלי חיים", קבע השופט בן דוד.

יחד עם זאת, קובע בן דוד כי חומרת המעשים כשלעצמם אינם מספיקים למעצרו של אלמעאבדה עד תום ההליכים, זאת בשל גילו (באפריל ימלאו לו 19) , היעדר עבר פלילי כשהוא קובע כי "השארתו במעצר נוכח מסוכנותו כלפי בני אדם תהיה מרחיקת לכת".

אלמעאבדה שוחרר למעצר בית בישוב מגוריו כסייפה בפיקוח מפקחים, לאחר שהשופט וידא כי אין כלבים וחתולים בקרבת הבית, כשנאסר עליו לצאת מהבית לאור הימצאות כלוב יונים בחצר הבית.

יעל ארקין, מנכ"לית תנו לחיות לחיות, מסרה: "אין לי מילים שיוכלו להסביר עד כמה מקוממת ההחלטה. מדובר בצעיר שלא רק התעלל בכלבים האומללים אלא אף טרח לתעד זאת ברשתות החברתיות. עדיין, למרות כל העדויות והחומרים הקשים, הוא שוחרר לביתו, שם יוכל להמשיך להתעלל בכלבים באין מפריע, ובמיוחד בכלב שאת אוזניו הוא חתך בשידור בטיקטוק - ואותו לא הצליחה המשטרה לאתר עד לרגע זה. רשויות החוק חייבות להתעורר לפני שיהיה מאוחר מדי!".

ריקי בצרי, מייסדת ויו"ר עמותת SOS, מסרה כי "המעשה מחריד ולצערי הוא לא דבר שאינו שכיח. אנחנו פוגשים מקרים של מבוגרים ונוער הפוגעים בחסרי ישע. קשה ועצוב לראות שהחוק לא מגן על חסרי ישע. אנחנו מפעילים תכניות חינוך בתחום של חמלה ורגישות כלפי בעלי חיים. אם לא תהיה לצד המערכת החינוכית מערכת אכיפה וענישה, נמשיך לראות את הסבל של חסרי הישע". בצרי מוסיפה "אנחנו חווים תסכול וייאוש מצד רשויות החוק משום כי גם אם תופסים את מי שפגע , העונש הוא מזערי ולא מרתיע".

***חזקת החפות: יודגש כי גם לאחר הגשת כתב אישום, מוחמד אלמעאבדה הוא עדיין בחזקת חף מפשע, אלא אם יורשע

עוד כתבות

נשיא ונצואלה ניקולס מדורו / צילום: ap, Ariana Cubillos

המומחה שמסביר: כך ונצואלה הפכה מכלכלה מהחזקות בעולם, למוקד משבר פליטים עצום

פרופ' דני בכר מסביר בראיון לגלובס כיצד המשטר של ניקולס מדורו, הפך את ונצואלה מאחת המדינות העשירות בעולם לכישלון כלכלי עם רעב המוני ● המשבר הכלכלי הוביל למשבר הפליטים הגדול ביותר בהיסטוריה של יבשת אמריקה, ואחד הגדולים ביותר בעולם, במהלכו מיליונים מאזרחי המדינה עזבו את ונצואלה

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

באיראן מודים: המשטר נדחק למצב הישרדותי בגלל המחאות

ישראל וסוריה יחדשו מחר את המו"מ על הסכם ביטחוני בגבול ● שני אזרחים ישראלים חצו בשוגג את הגבול לירדן ● בישראל סבורים שהמבצע באמריקה הלטינית יהדהד גם במזרח התיכון ● BBC מפצה ב-120 אלף שקל משפחה ישראלית מהעוטף: "טעות בתום לב" ● צה"ל תקף בצפון רצועת עזה והשמיד פיר ובו משגר רקטות טעון ומוכן לשיגור לעבר דרום הארץ ● עדכונים שוטפים

עצות פרקטיות מכתבות חזית המדע / צילום: Shutterstock

איך להישאר חדים בגיל 80 ומה כדאי להכניס לחוזים: 15 עצות שקיבלנו מחוקרים

חוקר המוח שהסביר מה מכשיל בני אדם במלחמות, המומחית שהזהירה מקבלת החלטות תחת לחץ, החוקרת שגילתה מה נותן לנו משמעות בחיים, זוכה הנובל שרוצה לשנות את כללי המשחק בכלכלה, והתובנה האופטימית שכדאי להפנים ● אלה העצות שאספנו השנה מהמרואיינים שלנו במדור "חזית המדע"

חנות ברחוב אלנבי ליד נחלת בנימין בתל אביב / צילום: ניר וייס־ודררו

מה עשו חפירות הרכבת למחיר חנות באלנבי פינת נחלת בנימין?

חצי חנות ברחוב אלנבי בת"א נרכשה ב־1.5 מיליון שקל, כשלפני שלוש שנים עסקה זהה נסגרה ב־1.6 מיליון שקל ● שמאי המקרקעין ארז כהן: "כיום, כשאלנבי חסום לתנועת רכבים ולתחבורה ציבורית והפך לאתר בנייה עבור הרכבת הקלה, הגישה לנכס נפגעה אנושות, ועמה גם הפוטנציאל העסקי של שטחי המסחר"

שלומי בן חיים, בצלאל מכליס / צילום: ג'ייפרוג, אסף שילה/ישראל סאן

המניה הביטחונית הישראלית שזינקה בכ-45%, וזו שעלתה לשיא כל הזמנים

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● אלביט מערכות פתחה את 2026 עם עלייה לשיא חדש של כל הזמנים ● יצרנית מערכות ההגנה לרחפנים פאראזירו זינקה בכ-45%, לאחר שקיבלה הזמנה ראשונה מגוף ביטחוני ישראלי ● וג'יי פרוג סיכמה שנה עם תשואה תלת־ספרתית

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

מה צפוי בהחלטת הריבית של בנק ישראל - ועוד 4 כתבות על מצב השווקים

דמי הניהול במאות קרנות נאמנות מתייקרים עם תחילת השנה ● וורן באפט יורד מתחת לרדאר בברקשייר האת'וויי ● השקל מתחזק והאינפלציה מתמתנת - אך בשוק לא צופים הורדת ריבית בשבוע הבא ● וגם: הקשר הישראלי של המניה שהובילה את מדד S&P 500 השנה

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

מכירת צים לחברה זרה? ועד העובדים קרא למדינה להתנגד

בוועד מעלים חששות משליטה של גורמים עוינים כגון קטאר ומפגיעה ברציפות האספקה למדינה ● בדיון בוועדת הכלכלה נקבע כי מוקדם מדי לקבל החלטות, וברשות החברות הבהירו כי עד כה כלל לא התקבלה פנייה מצים לבחון העברת בעלות

מי מוכן לקחת משכנתא בריבית דו־ספרתית / צילום: Shutterstock

מי מוכן לקחת משכנתא בריבית דו־ספרתית

סקטור המשכנתאות החוץ־בנקאיות עדיין מהווה אחוזים בודדים בלבד משוק ההלוואות לדיור, אך צומח במהירות, כשעוד ועוד חברות ממהרות להיכנס אליו ● בענף מעריכים כי בתוך שנים יגיע לנתח של עשרות אחוזים - אלא שבשוק שבו ליועצים תפקיד מרכזי והפיקוח עדיין חלקי, עולות גם שאלות של סיכון והסדרה ● למי זה מתאים, מהם הסיכונים - ואיך המדינה מנסה לצמצם את הפרצות?

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק ב-4.6% בנובמבר. וכמה מרוויחים בהייטק?

עפ"י הלמ"ס, השכר הממוצע למשרה של עובד ישראלי בחודש נובמבר 2025 עומד על 13,587 שקל ● בסך-הכול שוק העבודה ממשיך להיות חזק והדוק למדי, עם ביקוש ניכר לעובדים

סמלי האפליקציות של גרוק, ג'מיני, קלוד וצ'אט GPT / צילום: Shutterstock

העדכון החדש של X מעורר סערה: גרוק אפשר יצירת תוכן מיני של נשים וקטינים

צרפת, הודו ומלזיה פתחו בבדיקות דחופות נגד X (טוויטר לשעבר), לאחר שמודל הבינה המלאכותית גרוק אפשר למשתמשים ליצור תוכן מיני פוגעני ע"י עריכת תמונות של נשים וקטינים בפלטפורמה ● בין היתר על הפרק: סנקציות משפטיות

תעשיית הקרנות בשיא / אילוסטרציה: Shutterstock

מהפך שלא נראה 4 שנים: זה האפיק הכי פופולרי ל־2025 בשוק הקרנות

בצל הזינוקים במדדי המניות המקומיים תעשיית הקרנות המקומית מסכמת שנת שיא, במהלכה זרמו אליה כ-73 מיליארד שקל ● אחרי 3 שנים קשות הקרנות המנוהלות חוזרות למרכז הבמה ● וגם: איזה אפיק זכה לאמון מחודש מצד המשקיעים?

מסחר בביטקוין / צילום: ap, Petr David Josek

ברשות המסים ציפו למיליארדים מהסדרת הקריפטו, אבל גבו רק 31 מיליון שקל

ברשות המסים קבעו נוהל להסדרה, שהיה עתיד להכניס מאות מיליוני שקלים למדינה ● נתונים שהגיעו לגלובס מגלים כי מאז דצמבר 2023, נגבו 31 מיליון שקלים בלבד ● המשקיעים חוששים מדרישות חודרניות ומכסף שנותר "תקוע" מחוץ למערכת הבנקאית: "הנוהל לא עובד"

עיצוב: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

הממצא המפתיע שיכול לאתר ילדים בסטרס

מחקר של מכבידנט מצביע על קשר בין חיים במתח מתמשך, וספציפית בעוטף עזה, לשינויים בהתפתחות השיניים בקרב ילדים ● ביוביט גייסה 50 מיליון דולר למדידת לחץ דם רציפה באמצעות מדבקה ● מספר בתי חולים יחלו בקרוב להשתתף בתוכנית להכשרת רופאים בחמלה ● וגם: המוצר הישראלי ששימש לטיפול בנפגעי אסון השריפה בשווייץ, ומרכז החדשנות שיוצר סטארט-אפים בסח'נין ● השבוע בביומד

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר החדש בבורסה מתחיל: מה צפוי למשקיעים

רגע היסטורי: החל מהיום, שבוע המסחר בבורסה עובר לימים שני עד שישי, כמו הבורסות המקבילות במערב ● מאז שהוקמה הבורסה ב-1953, המסחר התנהל בה בימים ראשון עד חמישי ● ככל שמניות הבורסה בתל אביב ייכנסו בסופו של דבר למדדי מניות גדולים בעולם, המשמעות היא הגדלת מחזורי המסחר בתל אביב

מכה הרסנית: איך משפיעה לכידתו של מדורו על איראן?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: נפילתו של נשיא ונצואלה היא מכה גם לאיראן, מה צפוי במזרח התיכון ב-2026, ומה אפשר ללמוד מהמעשים של ראש עיריית ניו יורק ביום הראשון שלו בתפקיד • כותרות העיתונים בעולם

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

קרן כספית או פיקדון? הורדת הריבית מסבכת את התשובה

השילוב בין התייקרות הקרנות לירידת הריבית מחייב את חוסכי הקרנות הכספיות לחשב מסלול מחדש ● מהזדמנויות באפיק הצמוד ועד לקרנות "תאריכי יעד": אלו החלופות שעל השולחן

מי הן קרנות הגידור המצטיינות של השנה? / אילוסטרציה: Shutterstock

הקרנות של המיליונרים שהיכו את ת"א כשרוב תעשיית הגידור נשארה מאחור

בשנה החולפת השאיר מדד הדגל של ת"א אבק לרוב קרנות הגידור המנייתיות - למעט 3: ורטיקל לונג, ואר אקוויטי וספרה וואליו ● מנהל הקרן המצטיינת מסביר את סוד ההצלחה: "חשיפה גבוהה לסקטורים הביטחוני והפיננסי" ● במבט ל–3 שנים בין קרנות הגידור, בלטו לטובה גם נוקד וטוטאל

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ מאיים שוב על משטר האייתוללות: "עוקבים מקרוב"

נשיא ארה"ב שיגר מסר לטהראן: אם תמשיכו להרוג מפגינים - תחטפו מכה כואבת ● מחבל הותקף לאחר שהיווה איום על כוחות צה"ל באזור זיתון שברצועת עזה ● עדכונים שוטפים

מיליציות של אזרחים חמושים תומכי הנשיא מדורו יוצאים לרחובות / צילום: ap, Matias Delacroix

התגובות למהלך של טראמפ, ואיפה חוששים להיות הבאים בתור?

התגובות בעולם למהלך ההתקפי של ארה"ב על ונצואלה נעו בין גינויים חריפים מצד מתנגדי המדיניות האמריקאית, להימנעות מביקורת מצד מי שאמורים להיות בעלי בריתה של ארה"ב ● נשיא ברזיל טען בתגובה כי ארה"ב "חצתה רף מסוכן מאוד", ואילו באיחוד האירופי פרסמו הודעה מתונה שבה אמרו כי הם "בעד העברת השלטון בוונצואלה בדרכי שלום"

ציפו לתשואה גבוהה והתאכזבו / אילוסטרציה: Shutterstock

הם חשבו שהשקיעו את החסכונות במדד שעשה 50% בשנה, וגילו שנשארו עם 7%

משקיעים רבים גילו לאחרונה ששנה פנטסטית בתל אביב הניבה להם תשואה מביכה ● איך זה קרה? בחסות רפורמה של רשות שוק ההון שהתיימרה לעשות סדר, ובפועל יצרה בלבול וחוסר ודאות ● התוצאה: משקיעים חשבו שהשקיעו במסלולים בארץ, וגילו שנותרו מחוץ לחגיגה ● רשות שוק ההון: "יישום והשלכות הרפורמה בבחינה"