גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שאול מרידור וקרן טרנר על התנהלות האוצר: "חלם"

מנכ"לית משרד האוצר הפורשת קרן טרנר-אייל דיברה על היחס המשפיל שספגה ועל הכשלים באוצר בראיון לתוכנית עובדה ב"קשת 12" ● שר האוצר כ"ץ הגיב באופן אומלל וספג ביקורת: "פעמיים לקחתי אותה לתפקידים בחופשת לידה - לא מוכן שבניית משפחה תעכב נשים" ● יו"ר נעמת: "אמירות שובניסטיות קלאסיות שלא ייאמנו"

קרן טרנר / צילום: ענבל מרמרי
קרן טרנר / צילום: ענבל מרמרי

לראשונה מאז עזבה את תפקידה במשרד האוצר, ואת השר ישראל כ"ץ שליוותה צמוד במשך שנים, קרן טרנר-אייל עולה למתקפה.

בראיון לעמרי אסנהיים בתוכנית עובדה ששודרה הערב (ה') ב"קשת 12", יחד עם שאול מרידור שעזב גם הוא את האוצר בטריקת דלת, טרנר-אייל שפכה אור על החודשים האחרונים לצד כ"ץ, על מה שראו השניים בחדרים הסגורים, על היחס המשפיל ועל הסיבות שהובילו אותה לעזוב אחרי ארבעה חודשים בלבד בתפקיד. בין היתר, טרנר-אייל סיפרה כי כ"ץ האשים אותה בכך שהיא מנסה להחזיר ללימודים את גילאי 0-3 בגלל שהיא ״אמא במשרה מלאה״. על כך, אמר מרידור לטרנר-אייל כי השר ״צריך להתבייש״.

על תקופתה כמנכ"לית משרד התחבורה תחת כ"ץ סיפרה טרנר-אייל, "מאוד מהר היה לנו טוב מאוד לעבוד ביחד. אני ראיתי שר שלא נח לרגע, ואף פעם לא מרוצה ומתתי על זה. הרגשתי שאנחנו מטפסים בעלייה ונותנים ספרינט. הייתי מאוד גאה, ושמחתי שאני במשרד".

אלא שלאחר הבחירות האחרונות מונה כ"ץ לתפקידו הנוכחי, שר האוצר. טרנר-אייל סיפרה כי קיבלה שיחת טלפון ממנו, שבה הציע לה לכהן כמנכ"לית המשרד.

מרידור, מי שהיה ראש אגף התקציבים בין השנים 2017-2020, סיפר כי לאחר פרוץ הקורונה, אי שם בחודש מרץ, נקרא לדיון חירום באוצר. "לקח לנו באוצר לא מעט זמן להבין את גודל האירוע ואת כמות הכסף שהוא יעלה למדינה".

מי שעוד התראיין לתוכנית הוא יועצו הכלכלי של רה"מ נתניהו, אבי שמחון. מרידור אמר על שמחון כי "הוא לא עושה את עבודתו המקצועית. אני חושב שהוא מביא קולות שמתנגדים לרוב הכלכלנים שאני מכיר". שמחון מצדו ענה על כך, "המשבר פה היה כל כך גדול וכל כך חריף, שהם (פקידי האוצר) לא היו מסוגלים להתמודד איתו כי הם לא היו רגילים לתת כסף. הם לא הבינו את האירוע".

מרידור וטרנר-אייל ביקרו בחריפות את ההחלטה לחלק מענקים לאזרחים, שהיתה גם הטריגר להתפטרות של מרידור: "פעם ראשונה שאני שומע על הרעיון לחלק 500 שקל לכל ילד בדיון כלכלי עם ראש הממשלה", סיפר מרידור ומתייחס לתקופה שבה עדיין משה כחלון היה השר הממונה. "לא התייעצו איתנו. יום לפני אבי שמחון העלה את זה בדיון". מרידור הוסיף כי "אנחנו מדברים על לקחת כמעט 3 מיליארד שקלים ולחלק להמון אנשים שלא צריכים".

לדברי טרנר, ״זה היה בשלוף, אין להם פרטים. הם לא ירדו לעומק בכלל, לא עשו שום עבודת מטה״. בתגובה לדברים הללו טען שמחון כי הם לא הבינו את עומק האירוע: ״לממשלה היתה חובה מוסרית וכלכלית לסייע״.

שי באב״ד, מנכ״ל האוצר באותה התקופה, הגיב אף הוא לדברים וטען שמרידור הלך צעד אחד רחוק מדי כשלא הסתפק בהשמעת הביקורת בתוך האוצר ופנה לתקשורת. באב״ד טען כי מדובר בשיטה: ״האגף (תקציבים) הרבה פעמים התבלבל. הם פעלו בשלושה שלבים כשלא רצו לעשות משהו שהפוליטיקאים ביקשו: מסמוס, טרפוד וטינוף״.

"זה חלם. ככה נראות כלכלות בתחילת הדרך למטה"

רגע המשבר הגיע כשעולה על השולחן תוכנית הסיוע למשק במשבר הקורונה, בגובה עשרות מיליארדי שקלים. 

לאחר אישור התוכנית בכנסת, מרידור וטרנר-אייך נקראו בדחיפות למשרד האוצר. "הייתה לנו ישיבה עם גורמי המקצוע, כולל מנכ"ל משרד רה"מ, מנכ"ל הביטוח הלאומי ואבי שמחון, פרופ' שמחון, ואז הם באים ואומרים: אנחנו רוצים לחלק עוד כמה מיליארדים לאזרחים. אני חושבת שמי שהציע את זה זה שמחון".

מרידור וטרנר-אייל סיפרו גם כיצד התעלמו מהם ודחקו אותם הצידה. "אני אומר לעצמי שזה חלם. ככה נראות כלכלות בתחילת הדרך למטה. אני חושב שאפילו הזכרתי את ונצואלה. אם בכזאת קלות אנחנו יודעים לעבור מ-90 ל-96 מיליארד שקל בלי דיון מקצועי בלי כלום, לקחת 6 מיליארד שקל ולזרוק אותם מאליקופטרים, זה דבר מאוד בעייתי", ענה מרידור. טרנר-אייל הוסיפה "חשבנו שהוא משוגע". 

מרידור ביקר את תוכנית "מענק לכל אזרח" שהובילו נתניהו ויועצו שמחון. "לא יעלה על הדעת שמדינה תצא למלחמה שהרמטכ"ל ומפקד זרוע היבשה יגידו שאי אפשר ליישם שום דבר מההחלטות, נכון?", אמר מרידור. "זה לא כסף שלי ולא של הממשלה, אלא של האזרחים".

שאול מרידור / צילום: יוסי זמיר

תוכנית מענק לכל אזרח הייתה השינוי הגדול ופתיחה של קרב פומבי בין השר, חברי כנסת ואפילו ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין פקידי האוצר הבכירים. "הפער הוא אדיר בין מה שהיה פעם למה שקורה היום", מספרת טרנר-אייל. "ב-2004 אני חוויתי בנימין נתניהו אחר לגמרי".

"התאכזבתי. אני חושב שראש הממשלה, שמכיר אותי הרבה מאוד שנים ושיושב איתי בהרבה מאוד דיונים יכול להעביר את הביקורת בצורה יותר מכובדת. נעלבתי, זה פגע בי", אמר מרידור בהקשר זה.

רמת האמון בין השר כ"ץ לפקידיו הבכירים מגיעה לשפל, כשגם החשב הכללי רוני חזקיהו מבקש לעזוב. בעובדה חושפים כי חזקיהו הפקיד את מכתב ההתפטרות שלו אצל דוברת המשרד מחשש שהשר כ"ץ יטען שמדובר בפיטורים. באחת הישיבות, השר כ"ץ בחר שלא לזמן את היועץ המשפטי של המשרד אסי מסינג.

מרידור מספר כי טרנר-אייל, אז עוד מנכ"לית האוצר, אמרה לו "אדוני השר, צריך שאסי יהיה פה. אנחנו מדברים על משהו משפטי ולי אין תשובות. ההשתלחות שלו בה הייתה, גם ברמה האישית. הוא אומר לה ביטויים כמו 'לפני שהוא יהיה פה, את תעופי מפה', 'אל תעזי לדבר איתי ככה'".

יולי האחרון, ומעל מערכת היחסים העכורה מגיע השבר הגדול. מרידור מספר כי השר דרש ממנו "לשחק במספרים", כדי שאפשר יהיה לחלק יותר כסף ומהר. "מה שהוא ביקש לעשות זה להפחית את הכסף שאני חושב שיעלו הצעדים, כדי שיווצר לו עודף של 3 מיליארד שקל. במהלך הדיון הוא מבקש ממני שוב ושוב שאני אעשה את זה ואני אומר לו שזה הביא מדינות כמו יוון למקומות שזה הביא אותן".

"ההורים שלי נזעקו ואמרו: 'איך לא אמרת לנו?'"

"אני מנסה לא לקחת את זה באופן אישי", עונה המנכ"לית לשעבר לשאלה איך התמודדה עם הפרסומים בזמן אמת על כך שכ"ץ משפיל אותה בישיבות. "הייתה פעם אחת שזה פורסם אחרי שלושה ימים, וההורים שלי נזעקו ואמרו: 'איך לא אמרת לנו?'".

אסנהיים ממשיך ושואל על פרסום נוסף שיצא באותה תקופה, על כך שכ"ץ הטיח בה שהיא "לא מבינה ולא רוצה לעשות כלום", וטען כי תמכה בזמן המשבר בהחזרת הלימודים לילדים בגילאי 0-3 רק ממניעים אישיים, מאחר שהיא "אמא במשרה מלאה". היא משיבה כי "זה מצחיק. חתכתי חופשת לידה באמצע, אז הלכתי לעבוד בלי לעלות בשכר, ועוד שילמתי 10 אלף שקל למטפלת", היא מסבירה, "ה-0 עד 3 לא השפיע עליי בכלל כי הייתה לי מטפלת... כל פעם שיצאתי מהחדר הייתי אומרת, 'אוף, זה לא אמור להיות ככה'".

קרן טרנר-אייל בראיון לתוכנית עובדה ב"קשת 12" / צילום: צילום מסך, עובדה "קשת 12"

"מבינים שמשהו לא טוב קרה שם"

בראיון לרדיו 102 FM חשף הבוקר אסנהיים חלקים נוספים. "עסקים קורסים, ואתה רואה איך משרד האוצר מתנהל בתקופה שבה הוא צריך להיות במיטבו. זה פיקוד צפון בזמן מלחמה בלבנון, אתה רואה איך הוא מתפורר מבפנים".

לגבי מערכת היחסים בין השר למנכ"לית שלו לשעבר, מוסיף אסנהיים כי "זה אולי החלק הכי מעניין. השר כ"ץ מזהה את כישרונה ובגיל 37 בלבד ממנה אותה למנכ"לית משרד התחבורה. היא עושה איתו שם קדנציה יפה והם עושים באמת דברים גדולים ביחד... ואז הוא (כ"ץ - ב"ל) מגשים חלום ומגיע למשרד האוצר, והאישה הכי קרובה שהוא רוצה לצדו, זו שתנהל ותתכלל את הכול זו קרן טרנר. היא באה חודש אחד בלבד אחרי לידת בנה השלישי, חותכת חופשת לידה, ומה שהיא רואה וחווה שם במשך 4 חודשים מוביל אותה לעזוב. עזיבה עם שתיקה רועמת. מבינים שמשהו לא טוב קרה שם".

כ"ץ: "הפסיקה להיות מנכ"לית בהסכמה הדדית"

הדברים הללו, שחושפים טפח קטן מהראיון, הספיקו כדי להביא את כ"ץ להגיב. "לא רציתי להגיד את זה עד עכשיו באופן רשמי, אבל האמת היא שקרן טרנר הפסיקה להיות מנכ"לית משרד האוצר בהסכמה הדדית משום שהיא לא התאימה לתפקיד", אמר כ"ץ מוקדם יותר היום לאולפן "ynet". 

בנוסף, התייחס שר האוצר בראיון ל"ynet" לכך שטרנר-אייל חזרה לעבודה לפני סיום חופשת הלידה: "פעמיים לקחתי אותה לתפקידים בחופשת לידה, צריך להבין שיש פה השקפת עולם מבחינתי - אני לא מוכן שבניית משפחה תעכב נשים מלעשות קריירה בכירה". אמירתו של כ"ץ מתעלמת מיחסי הכוחות הקיימים בשוק העבודה לצד הצפיות שמציבה החברה לנשים, והיא אף עוררה זעם וביקורת רבה, הן מהפוליטיקאים והן מארגונים הפועלים לקידום נשים. 

י"ור נעמת חגית פאר אמרה בתגובה כי "מדובר באמירות שובניסטיות קלאסיות שלא ייאמנו שמושמעות מפיו של שר בכיר בממשלה במאה ה-21. להזכיר לשר כי החזרה לעבודה אחרי לידה היא חובה על פי חוק ולא מעשה חסד. מדובר במנכ"לית הנחשבת מקצועית ביותר, שהגיעה כזכור ממשרד האוצר וספק אם זקוקה ל'חניכה'. חבל שהשר כ"ץ בחר לגייס את משפחתה, את ילדיה ואת היותה אישה. זה נמוך, זה פטרוני וזה פשוט רע. ספק רב אם היה מעיז לנהוג כך בגבר". 

יו"ר סיעת מרצ, ח"כ תמר זנדברג, אמרה כי "קשה להאמין שאמירות כל כך אומללות ושוביניסטיות נאמרות על ידי שר בישראל בשנת 2021, ועוד כלפי אישה מקצועית ומוכשרת שהייתה יד ימינו לאורך זמן. ספק אם כץ היה מעז להקטין ולזלזל בצורה כה נמוכה אילו היה מדובר בגבר. זה רק מוכיח לנו הנשים כמה שהמאבק על השוויון עוד רחוק מלהסתיים, ובוודאי כשהבעיה נעוצה עמוק גם בצמרת הממשלה".

בארגון פוליטיקלי קוראת, שמקדם תקשורת פמינסטית, צייצו כי "הרשה לנו לפשט לך את זה: אם אתה צריך לציין את זה כדי לקבל עוגיות-קידום-נשים, לא קידמת, לא תרמת, רק הזקת". 

עוד כתבות

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה השנתי באוקטובר ללא שינוי - 2.5%; מחירי הדירות יורדים חודש שביעי ברציפות

מדד המחירים לצרכן עלה באוקטובר ב-0.5%, כאשר עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי ירקות ופירות והלבשה והנעלה ● מחירי הדירות ירדו באוגוסט-ספטמבר ב-0.3% בהובלת מחוזות חיפה ומרכז ● יוני פנינג, מזרחי טפחות: "הסתברות של 90% להורדת ריבית על ידי בנק ישראל" ● הדולר מתחזק מול השקל

דירת 3 חדרים בשכונת נאות אפקה בת''א / צילום: גלי וינרב

עם שומר וחדר כושר: בכמה הושכרה דירת 3 חדרים בנאות אפקה בת"א?

דירת 3 חדרים ברחוב פנחס רוזן בתל אביב הושכרה ב-9,000 שקל לחודש ● לדירה יש חניה ומחסן ובבניין יש שומר ומכון כושר ● דמי הניהול החודשיים עומדים על 1,330 שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

סל התרופות / צילום: Shutterstock, Quality Stock Arts

באין שר בריאות, הרכב ועדת סל הבריאות יעלה להצעת מחליטים בממשלה

ההרכב דומה לזה שדן בסל של 2025 ● הועדה צפויה להשלים את עבודתה בתחילת 2026 ● בין התרופות שיבחנו על ידי ועדת הסל השנה נמצאות תרופות לטיפול בסכיזופרניה, אלצהיימר, בסוכרת וכתמיד תרופות לטיפול בסרטן, תרופות לדלקות עור ומעי וחיסונים רבים לצד רבות נוספות

מייקל רפפורט / צילום: Charles SykesBravo via Gettyimages

מייקל רפפורט שילם מחיר על תמיכתו בישראל, אבל מתעקש: "אני לא קורבן"

השחקן מייקל רפפורט התבלט במלחמה כאקטיביסט פרו–ישראלי ● "תמיד הייתי יהודי גאה", הוא אומר בראיון לקראת השתתפותו בוועידת ישראל לעסקים של גלובס שתיערך ביום ראשון הבא, אבל יש לזה מחיר: "איבדתי חברים, עבודה" ● עכשיו הוא שוב מושך אש: "ממדאני נבחר לראשות ניו יורק כי אנשים הוזנו במידע שגוי"

ישראל גורט / צילום: אייל מרילוס

הוא הפתיע את גוגל ופייסבוק כשאיתר אצלן פרצות אבטחה. בכסף שקיבל ייסד סטארט-אפ

"בעוד עשר שנים הייתי רוצה לחיות במציאות שבה אף אחד לא יסתכל עליי, יזם הייטק חרדי בחליפה שחורה וכובע, כמשהו חריג" ● שיחה קצרה עם ישראל גורט, מייסד-שותף ו-CTO בחברת הסייבר Reflectiz

דליה קורקין, ומתחם טיפול של עמל ומעבר / צילום: מצגת החברה

הנפקת עמל ומעבר הושלמה בבורסה לפי שווי של 2.6 מיליארד שקל

השלמת ההנפקה מגלמת לעמל ומעבר שווי של כ-2.6 מיליארד שקל - נמוך במאות מיליוני שקלים מהתוכנית המקורית של החברה ● פרסום התוצאות הסופיות של ההנפקה צפוי לשבוע הבא, כאשר ככל הנראה קודם לפרסום יפורסמו תוצאות לרבעון השלישי של הרשת

ממדאני ודוואג'י בליל הבחירות בניו יורק / צילום: Reuters, Neil Constantine

ללא שרוולים, עם רקמה פלסטינית: מיהי הגברת הראשונה של ניו יורק

ראמה דוואג'י נמנעה מלקחת חלק בקמפיין של בעלה, ראש העיר הנבחר של ניו יורק זוהרן ממדאני ● וזה לא שהיא נמנעת מהפוליטי: האיורים שלה עוסקים בנעשה בעזה ובסוריה, ודרכם היא מאשימה את ישראל ב"פשעי מלחמה" ● זו האישה לצידו של זוהרן ממדאני

ישראל איבדה יתרון במרוץ הקוונטי. האם הביטחון בסכנה? / צילום: Shutterstock

האם השקעה לאומית של 340 מיליון דולר ירדה לטמיון? הטכנולוגיה הישראלית שבסכנה

השקעה לאומית של 340 מיליון דולר בתחילת העשור והירתמות של התעשייה המקומית הביאו את ישראל להתברג בין עשר המדינות המובילות בקוונטום ● אלא שכעת התקציב הזה עומד להיגמר, והתלות של טכנולוגיות ביטחוניות בתחום רק מתהדקת - מפיצוח שיטות הצפנה ועד יכולות יירוט

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

וורן באפט חושף את ההשקעה החדשה שלו

ברקשייר האת'ווי חשפה השקעה חדשה במניות אלפאבית בשווי 4.3 מיליארד דולר ● ההשקעה בחברת האם של גוגל מפתיעה לאור התנגדותיו של באפט בעבר להשקיע במניות צמיחה בתחום הטכנולוגיה ● במקביל, האורקל מאומהה ממשיך לצמצם את ההחזקה במניית אפל

בית המשפט העליון / צילום: אוריה תדמור

בג"ץ הוציא צו על תנאי נגד החוק להגבלת התקציב של לשכת עורכי הדין

השופטים הקפיאו את יישום החוק שדרש מהלשכה לקצץ מיידית כ-20% מדמי החבר ל-2025 ואסר עליה לממן את פעילותה הציבורית באמצעות דמי החבר ● בג"ץ שוקל גם להורות על דחיית כניסתו של החוק לתוקף עד אחרי הבחירות הבאות ללשכת עוה"ד, הצפויות ב-2027

אינפלציה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

השקל לוחץ מטה, הטיסות והפירות דוחפים מעלה: מה צפוי היום במדד

בשוק מעריכים כי המחירים עלו בכ-0.5% באוקטובר, וזאת על רקע צפי להשפעות מקזזות ● גם רכיב ההלבשה וההנעלה זוכה לחודש חזק עם תחילת החורף - "זה עשוי להיות הגורם הדומיננטי החודש", אומר יוני פנינג מבנק מזרחי ● וגם: איך המדד ישפיע על החלטת הריבית בסוף החודש?

חיפה מובילה במספר עסקאות הנדל''ן שבוצעו בה ברבעון האחרון / צילום: Shutterstock

מהפך: העיר שמובילה במכירת הדירות, והזינוק של תל אביב

ברבעון השלישי של השנה העיר חיפה קפצה למקום הראשון במספר עסקאות הנדל"ן שבוצעו בה, לאחר שנמכרו בה פי 3 יותר דירות מאשר הרבעון הקודם ● תל אביב הגיעה למקום השני לאחר שרשמה זינוק של 38% במספר העסקאות שבוצעו בה ברבעון הנוכחי

חדלות פירעון / אילוסטרציה: Shutterstock

האם קיימת זכות "למכר עצמי" של דירה ממושכנת בהליך חדלות פירעון?

פסק דין שניתן לאחרונה מדגיש כי חייבים ונושים צריכים להבין שהליך חדלות פירעון משנה את מסגרת הזכויות והשליטה בנכסים

חיילי צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

ארון החטוף החלל הועבר לישראל

ישראל רוצה לגבש הסכם סיוע ביטחוני חדש וארוך טווח עם ארה"ב ● זעזוע בעולם מאלימות המתנחלים - והביקורת החריפה על אוזלת-היד של הרשויות ● דיווחים פלסטיניים: תקיפות מהאוויר בעיר עזה, כוחות צה"ל פתחו באש בח'אן יונס ● דיווח מלבנון: מטוסי חיל האוויר של צה"ל הפציצו בעיירה עייתרון ● עדכונים שוטפים

גלולת הקסם של כוכבי הוליווד / צילום: PA - Jordan Strauss, Evan Agostini, Jordan Strauss

הגלולה שמשגעת את אמריקה, הרופאים שידם קלה על ההדק - והביקורת

היא פותחה כדי להפחית לחץ דם וקצב לב אבל בשנים האחרונות הפכה פרופרנולול לתרופת ההרגעה שהסלבס לא זזים בלעדיה - על השטיח האדום, לפני הופעות וגם בדייטים וחתונות ● אפילו הרופאים כבר לא מהססים, עם זינוק של 28% במספר המרשמים, למרות שב-FDA התכוונו למשהו אחר לגמרי

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: ap, Ng Han Guan

כותבים ברשת על מניות? אחת המדינות הגדולות בעולם תדרוש מכם רישיון

הפצת פייק ניוז מאיימת על העולם, והממשלות ברחבי הגלובוס רודפות אחרי פתרונות ● בין הפעולות: דרישות להכשרה מתאימה לכותבי פוסטים ומאסר בגין פרסום מידע כוזב ● מנגד, מומחים מזהירים מפגיעה דרמטית בחופש הביטוי ● האם גל החקיקה הזה ישטוף גם את ישראל?

הדמיית פארק טבעון טק / הדמיה: Oilin

הפספוס של חיפה והאתגר הגדול: 6 הערות על המיזם הענק של אנבידיה בקריית טבעון

כפי שנחשף לראשונה בגלובס, אנבידיה תקים ככל הנראה את מיזם הענק שלה בצפון בקריית טבעון ● מה הסיבה שדווקא היא נבחרה, מה עומד מאחורי הפספוס הגדול של חיפה, ואיך ייראו לוחות הזמנים?

GAC HYPTEC HT / צילום: יח''צ

הרכב הסיני הזה מזכיר את טסלה Y, וזול ממנה בעשרות אלפי שקלים

AION HT, הקרוס-אובר החשמלי הגדול של GAC, מציב את טסלה Y על הכוונת, אבל זול ממנה בעשרות אלפי שקלים ● יש לו תא נוסעים מאובזר ויוקרתי, ואיכות נסיעה טובה, אם כי מערכת ההנעה צנועה למדי

ליאור סושרד בקמפיין לפרויקט UTOPIA / צילום: אייל נבו

כמה שילם ליאור סושרד על דירה בפרויקט שהוא מקדם בשדה דב?

המנטליסט רכש דירת 3 חדרים בפרויקט שאותו הוא מפרסם בשדה דב - עסקה שבוצעה בנפרד מהתקשרותו ועל פי ההערכות מיועדת להשקעה ● קרן Awz מקנדה תקים מפעל שבבים באשקלון בהשקעה מיידית של 5 מיליארד שקל ● בהאקתון השיקומי של עמותת Restart פותחו פתרונות מותאמים לעשרות פצועי ופצועות צה"ל ● וגם: בתחילת 2026 ייפתח בזכרון יעקב המלון החדש מבית רשת גורדוניה ● אירועים ומינויים

זאב הבלהות / צילום: Shutterstock

תחזיקו חזק: מה יקרה כשזאב הבלהות יחזור ליער

השבת זאב הבלהות או ציפור הדודו האייקונית לחיים אומנם מסעירה את הדמיון, אבל מהלך כזה משנה את כל התמונה ביחס לטורפים ולתחרות על משאבים ● איך עושים את זה בצורה שלא תפגע בטבע, והאם ההישג הזה רצוי בכלל?