גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שאול מרידור וקרן טרנר על התנהלות האוצר: "חלם"

מנכ"לית משרד האוצר הפורשת קרן טרנר-אייל דיברה על היחס המשפיל שספגה ועל הכשלים באוצר בראיון לתוכנית עובדה ב"קשת 12" ● שר האוצר כ"ץ הגיב באופן אומלל וספג ביקורת: "פעמיים לקחתי אותה לתפקידים בחופשת לידה - לא מוכן שבניית משפחה תעכב נשים" ● יו"ר נעמת: "אמירות שובניסטיות קלאסיות שלא ייאמנו"

קרן טרנר / צילום: ענבל מרמרי
קרן טרנר / צילום: ענבל מרמרי

לראשונה מאז עזבה את תפקידה במשרד האוצר, ואת השר ישראל כ"ץ שליוותה צמוד במשך שנים, קרן טרנר-אייל עולה למתקפה.

בראיון לעמרי אסנהיים בתוכנית עובדה ששודרה הערב (ה') ב"קשת 12", יחד עם שאול מרידור שעזב גם הוא את האוצר בטריקת דלת, טרנר-אייל שפכה אור על החודשים האחרונים לצד כ"ץ, על מה שראו השניים בחדרים הסגורים, על היחס המשפיל ועל הסיבות שהובילו אותה לעזוב אחרי ארבעה חודשים בלבד בתפקיד. בין היתר, טרנר-אייל סיפרה כי כ"ץ האשים אותה בכך שהיא מנסה להחזיר ללימודים את גילאי 0-3 בגלל שהיא ״אמא במשרה מלאה״. על כך, אמר מרידור לטרנר-אייל כי השר ״צריך להתבייש״.

על תקופתה כמנכ"לית משרד התחבורה תחת כ"ץ סיפרה טרנר-אייל, "מאוד מהר היה לנו טוב מאוד לעבוד ביחד. אני ראיתי שר שלא נח לרגע, ואף פעם לא מרוצה ומתתי על זה. הרגשתי שאנחנו מטפסים בעלייה ונותנים ספרינט. הייתי מאוד גאה, ושמחתי שאני במשרד".

אלא שלאחר הבחירות האחרונות מונה כ"ץ לתפקידו הנוכחי, שר האוצר. טרנר-אייל סיפרה כי קיבלה שיחת טלפון ממנו, שבה הציע לה לכהן כמנכ"לית המשרד.

מרידור, מי שהיה ראש אגף התקציבים בין השנים 2017-2020, סיפר כי לאחר פרוץ הקורונה, אי שם בחודש מרץ, נקרא לדיון חירום באוצר. "לקח לנו באוצר לא מעט זמן להבין את גודל האירוע ואת כמות הכסף שהוא יעלה למדינה".

מי שעוד התראיין לתוכנית הוא יועצו הכלכלי של רה"מ נתניהו, אבי שמחון. מרידור אמר על שמחון כי "הוא לא עושה את עבודתו המקצועית. אני חושב שהוא מביא קולות שמתנגדים לרוב הכלכלנים שאני מכיר". שמחון מצדו ענה על כך, "המשבר פה היה כל כך גדול וכל כך חריף, שהם (פקידי האוצר) לא היו מסוגלים להתמודד איתו כי הם לא היו רגילים לתת כסף. הם לא הבינו את האירוע".

מרידור וטרנר-אייל ביקרו בחריפות את ההחלטה לחלק מענקים לאזרחים, שהיתה גם הטריגר להתפטרות של מרידור: "פעם ראשונה שאני שומע על הרעיון לחלק 500 שקל לכל ילד בדיון כלכלי עם ראש הממשלה", סיפר מרידור ומתייחס לתקופה שבה עדיין משה כחלון היה השר הממונה. "לא התייעצו איתנו. יום לפני אבי שמחון העלה את זה בדיון". מרידור הוסיף כי "אנחנו מדברים על לקחת כמעט 3 מיליארד שקלים ולחלק להמון אנשים שלא צריכים".

לדברי טרנר, ״זה היה בשלוף, אין להם פרטים. הם לא ירדו לעומק בכלל, לא עשו שום עבודת מטה״. בתגובה לדברים הללו טען שמחון כי הם לא הבינו את עומק האירוע: ״לממשלה היתה חובה מוסרית וכלכלית לסייע״.

שי באב״ד, מנכ״ל האוצר באותה התקופה, הגיב אף הוא לדברים וטען שמרידור הלך צעד אחד רחוק מדי כשלא הסתפק בהשמעת הביקורת בתוך האוצר ופנה לתקשורת. באב״ד טען כי מדובר בשיטה: ״האגף (תקציבים) הרבה פעמים התבלבל. הם פעלו בשלושה שלבים כשלא רצו לעשות משהו שהפוליטיקאים ביקשו: מסמוס, טרפוד וטינוף״.

"זה חלם. ככה נראות כלכלות בתחילת הדרך למטה"

רגע המשבר הגיע כשעולה על השולחן תוכנית הסיוע למשק במשבר הקורונה, בגובה עשרות מיליארדי שקלים.

לאחר אישור התוכנית בכנסת, מרידור וטרנר-אייך נקראו בדחיפות למשרד האוצר. "הייתה לנו ישיבה עם גורמי המקצוע, כולל מנכ"ל משרד רה"מ, מנכ"ל הביטוח הלאומי ואבי שמחון, פרופ' שמחון, ואז הם באים ואומרים: אנחנו רוצים לחלק עוד כמה מיליארדים לאזרחים. אני חושבת שמי שהציע את זה זה שמחון".

מרידור וטרנר-אייל סיפרו גם כיצד התעלמו מהם ודחקו אותם הצידה. "אני אומר לעצמי שזה חלם. ככה נראות כלכלות בתחילת הדרך למטה. אני חושב שאפילו הזכרתי את ונצואלה. אם בכזאת קלות אנחנו יודעים לעבור מ-90 ל-96 מיליארד שקל בלי דיון מקצועי בלי כלום, לקחת 6 מיליארד שקל ולזרוק אותם מאליקופטרים, זה דבר מאוד בעייתי", ענה מרידור. טרנר-אייל הוסיפה "חשבנו שהוא משוגע".

מרידור ביקר את תוכנית "מענק לכל אזרח" שהובילו נתניהו ויועצו שמחון. "לא יעלה על הדעת שמדינה תצא למלחמה שהרמטכ"ל ומפקד זרוע היבשה יגידו שאי אפשר ליישם שום דבר מההחלטות, נכון?", אמר מרידור. "זה לא כסף שלי ולא של הממשלה, אלא של האזרחים".

שאול מרידור / צילום: יוסי זמיר

תוכנית מענק לכל אזרח הייתה השינוי הגדול ופתיחה של קרב פומבי בין השר, חברי כנסת ואפילו ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין פקידי האוצר הבכירים. "הפער הוא אדיר בין מה שהיה פעם למה שקורה היום", מספרת טרנר-אייל. "ב-2004 אני חוויתי בנימין נתניהו אחר לגמרי".

"התאכזבתי. אני חושב שראש הממשלה, שמכיר אותי הרבה מאוד שנים ושיושב איתי בהרבה מאוד דיונים יכול להעביר את הביקורת בצורה יותר מכובדת. נעלבתי, זה פגע בי", אמר מרידור בהקשר זה.

רמת האמון בין השר כ"ץ לפקידיו הבכירים מגיעה לשפל, כשגם החשב הכללי רוני חזקיהו מבקש לעזוב. בעובדה חושפים כי חזקיהו הפקיד את מכתב ההתפטרות שלו אצל דוברת המשרד מחשש שהשר כ"ץ יטען שמדובר בפיטורים. באחת הישיבות, השר כ"ץ בחר שלא לזמן את היועץ המשפטי של המשרד אסי מסינג.

מרידור מספר כי טרנר-אייל, אז עוד מנכ"לית האוצר, אמרה לו "אדוני השר, צריך שאסי יהיה פה. אנחנו מדברים על משהו משפטי ולי אין תשובות. ההשתלחות שלו בה הייתה, גם ברמה האישית. הוא אומר לה ביטויים כמו 'לפני שהוא יהיה פה, את תעופי מפה', 'אל תעזי לדבר איתי ככה'".

יולי האחרון, ומעל מערכת היחסים העכורה מגיע השבר הגדול. מרידור מספר כי השר דרש ממנו "לשחק במספרים", כדי שאפשר יהיה לחלק יותר כסף ומהר. "מה שהוא ביקש לעשות זה להפחית את הכסף שאני חושב שיעלו הצעדים, כדי שיווצר לו עודף של 3 מיליארד שקל. במהלך הדיון הוא מבקש ממני שוב ושוב שאני אעשה את זה ואני אומר לו שזה הביא מדינות כמו יוון למקומות שזה הביא אותן".

"ההורים שלי נזעקו ואמרו: 'איך לא אמרת לנו?'"

"אני מנסה לא לקחת את זה באופן אישי", עונה המנכ"לית לשעבר לשאלה איך התמודדה עם הפרסומים בזמן אמת על כך שכ"ץ משפיל אותה בישיבות. "הייתה פעם אחת שזה פורסם אחרי שלושה ימים, וההורים שלי נזעקו ואמרו: 'איך לא אמרת לנו?'".

אסנהיים ממשיך ושואל על פרסום נוסף שיצא באותה תקופה, על כך שכ"ץ הטיח בה שהיא "לא מבינה ולא רוצה לעשות כלום", וטען כי תמכה בזמן המשבר בהחזרת הלימודים לילדים בגילאי 0-3 רק ממניעים אישיים, מאחר שהיא "אמא במשרה מלאה". היא משיבה כי "זה מצחיק. חתכתי חופשת לידה באמצע, אז הלכתי לעבוד בלי לעלות בשכר, ועוד שילמתי 10 אלף שקל למטפלת", היא מסבירה, "ה-0 עד 3 לא השפיע עליי בכלל כי הייתה לי מטפלת... כל פעם שיצאתי מהחדר הייתי אומרת, 'אוף, זה לא אמור להיות ככה'".

קרן טרנר-אייל בראיון לתוכנית עובדה ב"קשת 12" / צילום: צילום מסך, עובדה "קשת 12"

"מבינים שמשהו לא טוב קרה שם"

בראיון לרדיו 102 FM חשף הבוקר אסנהיים חלקים נוספים. "עסקים קורסים, ואתה רואה איך משרד האוצר מתנהל בתקופה שבה הוא צריך להיות במיטבו. זה פיקוד צפון בזמן מלחמה בלבנון, אתה רואה איך הוא מתפורר מבפנים".

לגבי מערכת היחסים בין השר למנכ"לית שלו לשעבר, מוסיף אסנהיים כי "זה אולי החלק הכי מעניין. השר כ"ץ מזהה את כישרונה ובגיל 37 בלבד ממנה אותה למנכ"לית משרד התחבורה. היא עושה איתו שם קדנציה יפה והם עושים באמת דברים גדולים ביחד... ואז הוא (כ"ץ - ב"ל) מגשים חלום ומגיע למשרד האוצר, והאישה הכי קרובה שהוא רוצה לצדו, זו שתנהל ותתכלל את הכול זו קרן טרנר. היא באה חודש אחד בלבד אחרי לידת בנה השלישי, חותכת חופשת לידה, ומה שהיא רואה וחווה שם במשך 4 חודשים מוביל אותה לעזוב. עזיבה עם שתיקה רועמת. מבינים שמשהו לא טוב קרה שם".

כ"ץ: "הפסיקה להיות מנכ"לית בהסכמה הדדית"

הדברים הללו, שחושפים טפח קטן מהראיון, הספיקו כדי להביא את כ"ץ להגיב. "לא רציתי להגיד את זה עד עכשיו באופן רשמי, אבל האמת היא שקרן טרנר הפסיקה להיות מנכ"לית משרד האוצר בהסכמה הדדית משום שהיא לא התאימה לתפקיד", אמר כ"ץ מוקדם יותר היום לאולפן "ynet".

בנוסף, התייחס שר האוצר בראיון ל"ynet" לכך שטרנר-אייל חזרה לעבודה לפני סיום חופשת הלידה: "פעמיים לקחתי אותה לתפקידים בחופשת לידה, צריך להבין שיש פה השקפת עולם מבחינתי - אני לא מוכן שבניית משפחה תעכב נשים מלעשות קריירה בכירה". אמירתו של כ"ץ מתעלמת מיחסי הכוחות הקיימים בשוק העבודה לצד הצפיות שמציבה החברה לנשים, והיא אף עוררה זעם וביקורת רבה, הן מהפוליטיקאים והן מארגונים הפועלים לקידום נשים.

י"ור נעמת חגית פאר אמרה בתגובה כי "מדובר באמירות שובניסטיות קלאסיות שלא ייאמנו שמושמעות מפיו של שר בכיר בממשלה במאה ה-21. להזכיר לשר כי החזרה לעבודה אחרי לידה היא חובה על פי חוק ולא מעשה חסד. מדובר במנכ"לית הנחשבת מקצועית ביותר, שהגיעה כזכור ממשרד האוצר וספק אם זקוקה ל'חניכה'. חבל שהשר כ"ץ בחר לגייס את משפחתה, את ילדיה ואת היותה אישה. זה נמוך, זה פטרוני וזה פשוט רע. ספק רב אם היה מעיז לנהוג כך בגבר".

יו"ר סיעת מרצ, ח"כ תמר זנדברג, אמרה כי "קשה להאמין שאמירות כל כך אומללות ושוביניסטיות נאמרות על ידי שר בישראל בשנת 2021, ועוד כלפי אישה מקצועית ומוכשרת שהייתה יד ימינו לאורך זמן. ספק אם כץ היה מעז להקטין ולזלזל בצורה כה נמוכה אילו היה מדובר בגבר. זה רק מוכיח לנו הנשים כמה שהמאבק על השוויון עוד רחוק מלהסתיים, ובוודאי כשהבעיה נעוצה עמוק גם בצמרת הממשלה".

בארגון פוליטיקלי קוראת, שמקדם תקשורת פמינסטית, צייצו כי "הרשה לנו לפשט לך את זה: אם אתה צריך לציין את זה כדי לקבל עוגיות-קידום-נשים, לא קידמת, לא תרמת, רק הזקת".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; מניות וויקס ולמונייד זינקו, מובילאיי ירדה

טראמפ תבע היום את בנק גיי.פי.מורגן על סך 5 מיליארד דולר, בטענה שהבנק סגר את חשבונותיו שלא כדין ● הכלכלה האמריקאית צמחה בקצב המהיר ביותר זה שנתיים ברבעון השלישי ● אינפלציה עיקשת: מדד המחירים המועדף על הפדרל ריזרב עלה ב-2.8% בנובמבר ● מובילאיי צופה הכנסות של 1.9-1.98 מיליארד דולר, בשוק ציפו ליותר ● אינטל תפרסם את הדוח הרבעוני שלה אחרי הנעילה

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

30 מיליון שקל: לאומי פרטנרס גרף רווח על מימוש מניות טראלייט

הבנק נותר עדיין עם החזקה של 11% בחברת האנרגיה המתחדשת ● לו היה מוכר את כל מניותיו היה מורווח כ-100 מיליון שקל על השקעתו בה

מטוס JF-17 שפותח על ידי פקיסטן וסין / צילום: ap, Anjum Naveed

לידיעת טראמפ: סעודיה קונה נשק ממדינה מפתיעה

לאחר חילופי שלטון, צ'ילה רוכשת אמצעי לחימה מחברה־בת של אלביט ● ערב הסעודית משלימה הכשרת צוותי THAAD אך בוחנת במקביל מטוסי קרב מתוצרת סין ופקיסטן ● ואזרבייג'ן חושפת מערכות הגנה אווירית מבוססות לייזר ומיקרו־גל לפגיעה בכטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

כוחות צה''ל בעזה. ''זה קריטי להסתגל ולהשתנות תוך כדי לחימה'' / צילום: דובר צה''ל

"האסטרטגיה של חמאס היא להרוג את האנשים שלהם למען יח"צ"

החוקר הבריטי אנדרו פוקס צלל למערכה בעזה כדי לנתח את שדה הקרב המודרני ● בראיון לגלובס הוא עומד על הפער בין ההישגים הצבאיים לכישלון ההסברתי: "ישראל הופתעה מעוצמת התעמולה נגדה" ● מהסתגלות למנהרות ועד למהפכה הרפואית, פוקס בוחן את הלמידה של צה"ל תחת אש, ומזהיר: "חמאס לא מהווה איום כרגע, אבל הוא חוזר לשליטה מלאה"

מיכאל קלמן וערן גריפל / צילום: נטי לוי, גיא חמוי

אלו שני הבכירים הנוספים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות

ערן גריפל ומיכאל קלמן נחקרו ביום רביעי השבוע בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות "יד לוחצת יד" של ההסתדרות וסוכן הביטוח עזרא גבאי ● במשטרה אומרים שמנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה בת"א ננעלה בעליות, ת"א 35 בשיא; מניות הביטוח זינקו ב-3.5%

מדד ת"א 90 זינק ב-1.5% ● מניית הבורסה לני"ע זינקה לאחר שדיווחה מו"מ למכירת פעילות המדדים שלה לגוף זר ● אבי לוי, בעל השליטה בחברת להב, הופך לבעל עניין בחברת חג'ג' אירופה ● השקל התחזק היום ועומד על 3.14 שקלים לדולר

מימין: עמיר אהרון, מנכ''ל מחלבות גד; ועזרא כהן, המייסד / צילום: זוהר שטרית

7 מיליון שקל לעובדים, לבעלים ולבת של היו"ר: חגיגת האופציות במחלבות גד

מחלבות גד תנפיק אופציות לכ-40 עובדים בשווי כולל של כ-8 מיליון שקל, אשר יבשילו על פני 4 שנים ● בראש המקבלים - המנכ"ל עמיר אהרון, בעל השליטה עזרא כהן ובתו המשמשת כמנהלת חדשנות ואסטרטגיה בחברה

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

שווי של כ-65 מיליון שקל: האקזיט של בעלי מסעדת ההמבורגרים מתל אביב

לאחר השקעה של 130 מיליון שקל על ידי לאומי פרטנרס ומור גמל ופנסיה, ממשיכה קבוצת נונו בהתרחבות דרך אחזקות במותגי מסעדנות ורוכשת 50% ממותג ההמבורגרים התל־אביבי GDB ● לפני כחודש רכשה גם את רשת טאקריה בעסקת מזומן של 29 מיליון שקל

מטה פייפאל / צילום: Shutterstock, Michael Vi

פייפאל רוכשת את סימביו הישראלית בכ-150-200 מיליון דולר

פייפאל רוכשת את סימביו, ששוויה הוערך ב־2021 בכ־97 מיליון דולר ● החברה גייסה מאז הקמתה כ־30 מיליון דולר, והחלה לצמוח דווקא בשנות הקורונה ● סימביו מתמחה בחיבור בין מותגים בינלאומיים לרשתות קמעונאות בניהול מכירות דרופשיפינג

אילוסטרציה: Shutterstock

דיווח על הכנסות נמוכות כשכיר, אך התגלה כבעלי שתי דירות בכיכר המדינה ופנטהאוז בראשל"צ

רשות המסים חושדת כי תושב ת"א גרף עשרות מיליונים במטבעות וירטואליים, אך לא דיווח על הכנסותיו ולא שילם את המס הנדרש על רווחי הקריפטו ● מהחקירה עלה כי החשוד לא פתח תיק ברשות המסים, לא הגיש דוחות ולא דיווח על עיסוקו במטבעות וירטואליים

באר שבע. דבקה במודל הפרברי / צילום: Shutterstock

71% צמודי קרקע: המתכון הבטוח לעיר בלי ביטחון, בלי תחבורה ובלי עתיד

בזמן שיתר הערים מצטופפות, בירת הנגב דבקה במודל פרברי שהולך נגד הזרם ● עם כישלון המכרזים בשכונת רקפות, מתברר שהמרדף אחרי בית עם גינה רק מייצר פקקים, פוגע בביטחון וחונק את פריון העבודה ● כך, הלקח שנלמד בתל אביב - נשכח בדרך לבאר שבע

טיקטוק / אילוסטרציה: Shutterstock

הושלמה מכירת הפעילות של טיקטוק בארה״ב: כך זה יעבוד

חברת האם הסינית חתמה רשמית על העברת חלקים מפעילות טיקטוק לארה"ב, ובכך הסתיימה סאגה של שנים ● החשש בארה"ב היה שהממשלה הסינית תנצל לרעה נתונים רבים, וכעת נתונים אלו יאחוסנו בסביבת ענן מאובטחת ● טראמפ הודה לנשיא סין על ההחלטה: "הוא היה יכול לבחור בדרך אחרת, אבל לא עשה זאת"

משרד הבריאות, ירושלים / צילום: איל יצהר

הוועדה שתכריע מי ישלוט באשפוזי הבית והבעיות שלא הגיעו לשולחן הדיונים

משרדי הבריאות והאוצר הקימו ועדה כדי לדון באופן שבו ינוהלו אשפוזי הבית ובחלוקת עוגת התמריצים בין בתי החולים לקופות ולקבלניות המשנה ● אלא ששאלות שנוגעות לאיכות הטיפול, כמו גישה לתרופות ולמומחים, עדיין רחוקות מלקבל הסדרה בחוק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט - מחיר הכסף זינק לשיא חדש; אינטל צללה בכ-17%

נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● הזהב רושם היום עלייה של 1%, ונע סביב מחיר של 4,932 דולר ● מחיר הכסף חצה לראשונה את רף ה-100 דולר לאונקיה ● אינטל צללה לאחר שפרסמה תחזית נמוכה מהצפי

זום גלובלי / צילום: Reuters

השם החדש והמפתיע שעשוי להיכנס למועצת השלום

קים ג'ונג און משפיל את סגן ראש הממשלה ושולח מסר לקראת אירוע ענק • טראמפ מציע לאפיפיור להצטרף ל"מועצת השלום", למרות הביקורת נגדו • וההכרעה במשפט של רוצח ראש ממשלת יפן ● זום גלובלי, מדור חדש 

מייסדי למונייד, דניאל שרייבר ושי וינינגר / צילום: דור מלכה

שיתוף הפעולה עם טסלה שהזניק את המניה הישראלית בוול סטריט

למונייד אספה מידע שהראה שמערכת הנהיגה האוטונומית של טסלה מפחיתה תאונות ● מייסד למונייד שי וינינגר: "רכב שיכול לראות ב‑360 מעלות, שלעולם לא נרדם ומגיב בשברירי שנייה, פשוט אינו ניתן להשוואה לבני אדם" ● מניית החברה זינקה ב-13%

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"המוכרת הייתה לחוצה": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בשכונת יד אליהו בתל אביב?

דירת 4 חדרים בשטח של 80 מ"ר בשכונת יד אליהו בתל אביב נמכרה תמורת 2.4 מיליון שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

KLM / צילום: Shutterstock

מחשש להסלמה: חברות התעופה שמבטלות טיסות עד יום ראשון

על רקע המתיחות הביטחונית חברות התעופה אייר פראנס ו-KLM הודיעו הערב על ביטול הטיסות לישראל במהלך סוף השבוע הקרוב ● מדובר בביטול של טיסות בודדות אך עלול להתרחב אם תימשך אי היציבות במזרח התיכון

רשת 13 / צילום: Shutterstock

הדירקטורית החדשה בחדשות 13 והדרישה שקשורה לאיל ברקוביץ

אילת אליאב מונתה ע"י הרשות השנייה כדירקטורית מטעם הציבור בחדשות 13, אף שקיים קשר עסקי שוטף בין החברה שהיא מנהלת לבנו של איל ברקוביץ ● היועץ המשפטי קבע שאין מניעה חוקית למינוי - אך דרש שורת מגבלות, בהן הרחקה מכל עיסוק בעניינים הנוגעים לברקוביץ ולתוכניתו