גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אקסטל השלימה מימון מחדש למגדל CPT בהיקף של 380 מיליון דולר

ההלוואה נושאת ריבית שנתית גבוהה של 14% ● לדברי אקסטל יתרת סכום ההלוואה החדשה, בסך של 55.5 מיליון דולר הועברה לידיה לצורך שימוש חופשי

ארי ברנט, בעל השליטה באקסטל
ארי ברנט, בעל השליטה באקסטל

חברת הנדל"ן הזרה אקסטל, שבשליטת גארי ברנט, קיבלה הלוואה חדשה מתאגיד פיננסי אמריקאי בהיקף של 380 מיליון דולר לתקופה של שנה אחת. ההלוואה נושאת ריבית שנתית גבוהה של 14% וכוללת אופציות להארכת מועד הפירעון הסופי ב-18 חודשים נוספים, כלומר עד לסוף יוני 2023.

לאקסטל חוב (במונחי קרן) של 300 מיליון שקל (92 מיליון דולר) למחזיקי אגרות החוב מסדרה ב', שהונפקו בבורסה בת"א ושנושאות ריבית שנתית של 6.5%. האג"ח מדורגות Baa1 בידי מידרוג, נסחרות בתשואה שנתית לפדיון של 6.8%, ומתוכננות להיפרע בתשלום אחד ב-31 בדצמבר 2021 - בדיוק כמו ההלוואה החדשה שקיבלה החברה מהתאגיד האמריקאי.

ההלוואה החדשה תובטח בשעבוד על מניות C של מגדל דירות היוקרה סנטרל פארק טאואר (CPT) שמקימה אקסטל במנהטן. סכום של של 201.6 מיליון שקל מתוך ההלוואה החדשה שימש לפירעון חלקי של קו האשראי שהועמד לחברה בעבר בידי הבנק האמריקאי ג'יי.פי מורגן, בעוד שסכום נוסף של 117.9 מיליון דולר שימש למימון פיקדונות במסגרת העדכון להסכם ההלוואה הבכירה בפרויקט CPT.

לדברי אקסטל, יתרת סכום ההלוואה החדשה, בסך של 55.5 מיליון דולר הועברה לידיה לצורך שימוש חופשי. מדובר בחלק מהותי מהיקף מקורות חופשיים כוללים בהיקף של 323 מיליון דולר, שהעריכה אקסטל כי תצליח לגייס ב-15 החודשים שבין סוף ספטמבר 2020 לסוף דצמבר 2021 (בנוסף ל-43 מיליון דולר שהיו ברשותה בסוף ספטמבר 2020).

ההלוואה החדשה תפרע מתוך חלוקות שתבצע חברת הנכס מתוך תקבולי מכירת יחידות הדיור בפרויקט CPT, או באמצעות מימון מחדש שיבוצע להלוואה הבכירה בפרויקט. הריבית בגין ההלוואה תיצבר ותשלום במועד הפירעון האחרון של הקרן.

ההלוואה החדשה גם הביאה עמה שינוי בהסכם ההלוואה הבכירה בנכס CPT, ובראשו הסרת סעיפים שכללו התניה פיננסית למכירת של לפחות 500 מיליון דולר בפרויקט CPT עד סוף 2020. אקסטל לא עמדה בהתניה זו וכעת היא כאמור בוטלה ואינה מאיימת עוד על החברה.

עוד מציינת אקסטל בדיווח לבורסה, כי המלווה הבכיר בהלוואה הבכירה ב-CPT ישחרר לה כספים מתוך סכומי הפיקדונות בסכום השווה לתמורת מכירה נטו, שתנבע מהתקשרות בחוזי מכירה עד ליום ה-31 בינואר 2021, אשר תמורת המכירה נטו הצפויה מהם עולה על 1,250 דולר לר"ר. לאחר מועד זה, המלווה הבכיר בהלוואה הבכירה ב-CPT ישחרר לקסטל כספים מתוך סכומי הפיקדונות עם הגעת היחס בין יתרת סכום ההלוואה הבכירה ב-CPT ליחידות שטרם נחתם הסכם בגינם חוזה מכירה בנכס ל-1,250 דולר לר"ר או נמוך מכך.

מקורבים לחברה טענו היום, כי סעיף זה מבהיר כי לא מדובר בהלוואה רגילה בריבית של 14% בין לווה למלווה, אלא לעסקה מורכבת יותר עם גוף פיננסי מתוחכם. כך, שבחברה רואים במהלך למעשה סוג של השקעה הונית שתוחזר ממכירת הדירות ומשום כך מדובר בעסקה מצוינת עבור אקסטל, שגם מבטלת כאמור את ההתניה בנוגע להיקף מכירת הדירות.

מגדל CPT, שממוקם בצומת הרחובות 217 מערב ו-57, עתיד להיות מגדל המגורים הגבוה ביותר בעולם. המגדל, שבנייתו מתוכננת להסתיים ביוני 2021, עתיד לכלול 131 קומות בשטח (גולמי) של 1.2 מיליון ר"ר (111.5 אלף מ"ר) ובהשקעה של כ-2.2 מיליארד דולר.

נכון לסוף ספטמבר 2020, טרם החלה השלמת התקשרויות בהסכמי רכישת דירות בפרויקט. עם זאת, באקסטל העריכו בסוף נובמבר כי עד סוף דצמבר 2020 היא תשלים מכירת יחידות דיור בשטח של כ-17 אלף ר"ר וכי בשנת 2021 ותמכור יחידות דיור בשטח של 20 אלף ר"ר.

עוד ציינה החברה בדו"ח התזרים החזוי שצורף לדוחות הכספיים של הרבעון השלישי, כי בתשעת החודשים הראשונים של 2022 צפויות להיחתם עסקאות למכירת דירות בשטח של 195 אלף ר"ר. כלל המכירות הללו עתידות להניב לחברה תזרים חזוי נטו של 124 מיליון דולר מאוקטובר 2020 ועד ספטמבר 2022.

אקסטל פרעה בשנים האחרונות תשלומי קרן של 1.35 מיליארד שקל למחזיקי אגרות החוב שלה בישראל מסדרות א' ו-ב' (בנוסף לתשלומי ריבית שוטפים), ונותרה כאמור עם תשלום אחד נוסף של 300 מיליון של למחזיקי אג"ח ב'. בחודש שעבר העריכה אקסטל את תוקף תשקיף המדף שלה ובהמשך פרסמה מצגת לשוק ההון, כאשר מהלכים אלו מעידים על כוונתה לנסות להשלים הנפקה חדשה של אגרות חוב למשקיעים בישראל.

אקסטל, שמתמחה בהקמת דירות יוקרה ברובע מנהטן שבניו יורק, פירטה במצגת את תוכניותיה להפוך בשנים הקרובות מחברה מוטת פעילות יזמית למכירת דירות, לחברה מוטת פעילות בתחום הנכסים להשכרה (נדל"ן מניב). לפי המצגת, החזון הנכחי של החברה הוא להשלים את מכירת מלאי הדירות שברשותה, והתמקד בפיתוח נכסים מניבים חדשים בתחום המגורים ובתחום המסחרי, תוך המשך ניהול תיק הנכסים המניבים הנוכחי שכולל כיום שני מלונות וכן בנייני דירות.

עוד כתבות

עו”ד שלמה (מומי) למברגר / צילום: אסף רחמים

עו"ד שלמה למברגר מצטרף כשותף למשרד בלטר, גוט, אלוני ושות’

לאחר שמונה שנים כמשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, עו"ד שלמה (מומי) למברגר, שנודע בניהול תיקים מתוקשרים ומורכבים, יוביל במשרד בלטר, גוט, אלוני ושות' את תחום הרגולציה ועבירות צווארון לבן

המכללה האקדמית תל חי בקריית שמונה / צילום: אייל מרגולין

תרומת ענק לאוניברסיטת תל חי בקריית שמונה: 130 מיליון שקל מקרן רודברג

לפני כשבועיים אישרה המועצה להשכלה גבוהה את הפיכה של מכללת תל חי לאוניברסיטת קריית שמונה בגליל, וכעת מגיעה התרומה מהקרן הקנדית ● אתמול אישרה הממשלה את תקציב האוניברסיטה: 600 מיליון שקל

יאיר רביבו, ראש עיריית לוד / צילום: יח''צ משה אלדן

ראש העיר לוד לא אהב את הסרטון הסאטירי, עכשיו הוא מאיים לתבוע

יוצר התוכן דן פונדק פרסם סרטון סאטירי בו הוא מגיע ללוד ומתאר באופן הומוריסטי את "פינות הנופש" בעיר ● בתגובה, ראש עיריית לוד יאיר רביבו שלח לפונדק מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים, בטענה כי הציג את לוד "באופן חד-צדדי, פוגעני ומעוות" וגרם לה נזק תדמיתי ● מה הסיכויים של תביעה כזו להתקבל?

"יותר ויותר אנטי-ישראלית": המדינה שמתרחקת מנורמליזציה עם ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: השפעתה של סין במזרח התיכון נמצאת בשפל, התקשורת הסעודית מאותת כי הסיכויים לנורמליזציה עם ישראל הולכים ומתמעטים, וג'ימיני של גוגל נקשר לפעילות ביטחונית בעזה • כותרות העיתונים בעולם

טראמפ וחמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

אסטרטגיית הלחץ המקסימלי של טראמפ שדוחקת את טהרן לשולחן המו"מ

עגינת המשחתת בנמל אילת וריכוז הכוחות האמריקאיים במרחב מעוררים דריכות במערכת הביטחון ● המומחים חלוקים אם זו "דיפלומטיית ספינות תותחים" שנועדה לכפות הסכם או הכנה למבצע רב־זירתי ● וגם: מה הסיכוי שתקיפה בטהרן תוביל להסלמה אזורית?

שדה התעופה בהרצליה / צילום: נועם הרמן

המס על קרקעות פנויות מתקדם לאישור: מי ישלם ולמה זה עלול להיות בעייתי

מס הרכוש על קרקעות פנויות כלול בחוק ההסדרים לתקציב 2026 ● האם היזמים שקנו לאחרונה קרקעות במכרזי המדינה הגדולים יצטרכו לשלם מיליונים לרשות המסים? ● גלובס עושה סדר

קמפוס וויקס בגלילות. ''העובדים יגיעו ברכב'' / צילום: איל יצהר

החזרה למשרד והמספרים שמאחוריה: כך נראית וויקס בתחילת 2026

לצד החזרה לשבוע עבודה מלא במשרד, נתוני חברת אתוסיה חושפים זינוק בשיעור העובדים הבוחנים חלופות בחוץ ● במקביל, מספר המשרות הפתוחות נחתך בחצי

היועצת המשפטית לכנסת, עו''ד שגית אפיק / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

הייעוץ המשפטי ממליץ לפצל כשני שלישים מחוק ההסדרים; מה יישאר בחוץ?

רפורמת החלב, הבנקים הקטנים ומס הקרקעות – בחוץ: היועצת המשפטית לכנסת, עו"ד שגית אפיק, ממליצה להוציא מהמסלול המהיר של חקיקת התקציב כשני שלישים מסעיפי חוק ההסדרים ולקדם אותם בחקיקה רגילה ● באוצר מודאגים מהיקף הפיצולים ומלינים על כך שלא מאפשרים להם לקדם רפורמות מבניות – לא בהסדרים ולא מחוצה להם

מדפים ריקים מחלב / אילוסטרציה: תמונה פרטית

ממחר: הרפתנים יעצרו את אספקת החלב למחלבות כמחאה על רפורמת סמוטריץ'

ארגון יצרני החלב הכריז על עצירת אספקת החלב למחלבות, דבר שעלול לשבש את אספקת החלב בכל הארץ כבר ממחר ● לטענת הארגון, הרפורמה בשוק החלב תביא לסגירת רפתות ותפגע בביטחון המזון ● סמוטריץ': "אזרחי ישראל לא יהיו בני-ערובה של מונופולים וקבוצות לחץ" ● מנהל אגף המשק בתנועת המושבים: "מתנצלים בפני הציבור על אי-הנוחות"

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

ינואר בענף הרכב: סך המסירות ירדו ב-10%, פלח החשמליות נעלם במהירות, והסיניות ממשיכות להתחזק

הפלח בעל שיעור הצמיחה הגדול ביותר בחודש החולף היה פלח הפלאג-אין היברידי, שהכפיל כמעט את חלקו לכ-23.5% מכלל השוק - על חשבון כלי הרכב עם הנעה חשמלית מלאה ואפילו על חשבון ההיברידיות הרגילות ● ומה היה הדגם הנמכר ביותר?

מפעל עדשות חניתה / צילום: איל יצהר

התביעה נגד קרן ההשקעות חשפה: ממשלת סין אוסרת על השקעות בישראל

קיבוץ חניתה, שמכר ב-2021 את השליטה בחברת העדשות הרפואיות שלו לקרן הסינית Ballet Vision, דורש כי הקרן תממש את האופציה המחייבת אותה לרכוש מהקיבוץ את יתרת החזקותיו בחברה ● תגובת הקרן גילתה כי בסין אוסרים עליה להשקיע בחברה ישראלית

מניות התוכנה צונחות, ושולחות את החברות לחשב מסלול מחדש / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

"מלכודת היעילות": חברות התוכנה גילו שמנוע הצמיחה העיקרי עלול להתהפך עליהן

סיילספורס, ServiceNow ו־SAP איבדו עשרות אחוזים מערכן בשנה החולפת, גם בלי נטישה של לקוחות ● בשוק מתגבר החשש שהבינה המלאכותית מייתרת עובדים, ופוגעת ישירות במודל הרישוי שעליו בנויות חברות התוכנה ● ​כך עובדת "מלכודת היעילות"

דיוויד גוקלר, מנכ''ל סנדיסק / צילום: ap, Don Feria

השלימה זינוק של 1,500% בשנה: הכוכבת של ה־S&P 500 לא עוצרת

על רקע ההתלהבות מ־AI והביקוש הגובר לשבבי זיכרון שהיא מייצרת, מניית סנדיסק זינקה לשווי שיא, לאחר עלייה של 143% בינואר ● אנליסט ג'פריס: "הסייקל בתחום הוא מדהים, ולא רואים לו סוף כרגע" ● בין הנהנים מהזינוק: מאות עובדי החברה בישראל

משרדי חברת BUYME / צילום: איל יצהר

איך הגיעה חברת BUYME לשווי של מיליארד שקל

הפניקס מנהלת מגעים לרכישת 65% מחברת המתנות והחוויות BUYME ממשפחות שחר וקז ● על פי הערכות, מכירות החברה צומחות ב–25%–30% בשנה, ומחזיקה בנתח השוק הגדול בתחומה

פרויקט רוח של זפירוס בפולין / צילום: מצגת החברה

איתות שמניות האנרגיה הגיעו לשיא? הקרן שנפרדת מהשקעותיה ברווח גדול

בשבועות האחרונים חתמה קרן תש"י על עסקאות למכירת החזקותיה במפעילת תחנות הכוח דליה ובחברת האנרגיה המתחדשת זפירוס ● הקרן של ירון קסטנבאום, הראל ועו"ד יהודה רווה גייסה עד היום מיליארדי שקלים מגופים מוסדיים ומניבה תשואה שנתית המוערכת בכ-15%

דני אבדיה / צילום: ap, Lynne Sladky

כוכב במחיר מציאה: למה דני אבדיה שווה 40 מיליון דולר לעונה ומרוויח רק 14 מיליון?

דני אבדיה עשה היסטוריה כאשר נבחר למשחק האולסטאר היוקרתי של ה-NBA, אך השכר שלו רחוק מלשקף את זה ואף צפוי לרדת בשתי העונות הבאות ● מומחים לענף עימם שוחחנו מסבירים את הפרדוקס אליו נקלע השחקן, ועל הדרך חולקים מחמאות לכוכב הישראלי, ששובר כל תקרת זכוכית אפשרית

ד''ר פרוסטינג

נונו מימי ברכישה נוספת: קנתה את קונדיטוריית הבוטיק ד"ר פרוסטינג

הקבוצה, בראשות איש העסקים דובב לוינסון, רכשה כבר לפני חודשיים 80% מהשליטה בקונדיטוריה תל אביבית בשם ד"ר פרוסטינג לפי שווי של 1.6 מיליון שקל

חץ דורבן, מערכת ההגנה של אלביט / צילום: אלביט

עם צבר הזמנות דמיוני: מה יכול לבלום את המומנטום בפעילות אלביט מערכות

מניית החברה הביטחונית נסחרת בשיא, לאחר שהפכה בשנתיים האחרונות ל"מפעל לאומי" ● במקביל היא לא זונחת את ההתרחבות הגלובלית, כשמרוץ ההתחמשות באירופה ומעמד אסטרטגי בארה"ב מבטיחים לה אופק יציב לשנים קדימה ● המחיר: השקעות עתק ותלות בשערי החליפין ● ניתוח חברה, מדור חדש

קמפיין החוצות נגד צביקה נווה / צילום: מיכל אריאלי

נקמה במיליון שקל: המספרים מאחורי "את מי אתה סוחט היום"

בשלטי חוצות שהוצבו בימים האחרונים באיילון ובמקומות נוספים נכתב: "צביקה נווה, את מי אתה סוחט היום?" ● מאחורי הקמפיין האגרסיבי עומד איש העסקים אלכס סקלר, שבימים אלה מנהל מאבק משפטי מול גרושתו - שהיא כיום אשתו של צביקה נווה, חוקר פרטי ובעלי חברת המודיעין העסקי CGI

שער הדולר מתחיל להשפיע על ענף ההייטק / צילום: Unsplash, Igor Omilaev

הכסף נשחק, השכר מתייקר: צניחת הדולר מאיימת על ענף ההייטק הישראלי

בזמן שטראמפ מצהיר כי "מצב הדולר מצוין", חברות ההייטק הישראליות מתמודדות עם שחיקה מתמשכת בהון שגייסו וזינוק בעלויות השכר השקליות ● השילוב בין היחלשות המטבע לחוסר התערבות ממשלתית מעמיד בסכנה את הכנסות המדינה ממסים, ומאלץ את התעשייה לבחון מחדש את תוכניות הצמיחה והגיוס בישראל