גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הממשלה אישרה את סגירת נתב"ג החל ממחר בערב

נתב"ג יסגר עד ה-31 בינואר, אך ההמשלה צפויה להעריך את ההגבלות ● בני גנץ פנה ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לבדוק נקיטת צעדים משפטיים נגד מנהיגי ציבור במגזר החרדי ובכלל, הנותנים הנחיות שונות מאלה של הממשלה ● רה"מ נתניהו: "בשבוע הקרוב נקיים דיון לגבי אסטרטגיית היציאה מהסגר"

בני גנץ / צילום: דוברות הכנסת עדינה ולמן
בני גנץ / צילום: דוברות הכנסת עדינה ולמן

17:43

הממשלה אישרה את סגירת נתב"ג החל ממחר בערב. כרגע נתב"ג ייסגר עד ה-31 בינואר, אך על פי הערכות הממשלה תעריך את ההגבלות.

16:15

הממשלה דנה כעת בהצעה להגבלת הטיסות לישראל וממנה רק למקרי חירום מקרים הומניטריים וטיסות מטען, זאת בשל החשש מהתפשטות הזנים החדשים של נגיף קורונה, הנחשבים אלימים יותר ומהירי התפשטות. בישיבה הודיע שר הביטחון בני גנץ כי פנה ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לבדוק נקיטת צעדים משפטיים נגד מנהיגי ציבור במגזר החרדי ובכלל, הנותנים הנחיות שונות מאלה של הממשלה.

לדברי גנץ בישיבת הממשלה, מדובר במעשים חמורים מאוד העולים בחיי אדם. גנץ אמר כי היעדר האכיפה עולה בחיי אדם. "חייהם של הרבה מאוד אנשים נפגעים בשל אי אכיפה במקומות שבהם הדבר הזה נדרש בגלל אינטרסים פוליטיים. לצערי הממשלה ומשרד החינוך לא מפעילים את סמכותם לשלול תקציבים ולסגור מוסדות שפותחים בסגר בניגוד להנחיות המדינה. זוהי ממש הפקרות של חיי אדם".

הוא דרש לקדם במהירות את החקיקה להעלאת הקנסות. ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב כי החקיקה תקודם גם לקריאה שנייה ושלישית ולא תעוכב. המפלגות החרדיות מתנגדות לחקיקה שכן מדובר בעיקר בקנסות על מוסדות חינוך הנפתחים בניגוד להנחיות.

גנץ אמר "מה שחשוב שנעשה זה לא שנריב אחד עם השני, שנבין שהקורונה היא אתגר משותף לכולם, חייבים להילחם בה ביחד, אף אחד לא סוגר מוסדות חינוך כי רוצים שנסגור מוסדות חינוך, אף אחד לא סוגר מוסדות תורה כי הוא רוצה לסגור מוסדות תורה, ההפך, לימוד התורה הוא דבר חשוב, אבל בריאות חשובה גם כן. לכן חייבים להקפיד הקפדה יתרה על הדברים האלה. לא ייתכן ששוטרים צריכים לירות באוויר בבני ברק כשבאים לפזר, שוטר צריך לבוא, לתת הנחיה וזה מספיק. לא צריך יותר מכך. אנחנו צריכים לתת להם את הכוח באמצעות התקנות והחקיקה הנלווית לעניין הזה. המצב כרגע בעיניי הוא מצב חמור מאוד ועלינו כממשלה לפעול על מנת לשנות אותו ולאלתר".

רה"מ נתניהו אמר: "בשבוע הקרוב נקיים דיון לגבי אסטרטגיית היציאה מהסגר. לגבי המגזר החרדי, הרוב שומר על ההנחיות אבל יש יוצאים מהכלל שמתנהגים בצורה בלתי מתקבלת על הדעת". הוא ציין כי בשבוע הקרוב יחוסנו עוד מיליון ישראלים.

ישראל צפויה לפתוח נציגות ברבאט בימים הקרובים

בתוך כך הממשלה אישרה פה אחד את הבאת ההצהרה המשותפת של מרוקו, ארה"ב וישראל לאישור הכנסת, בטרם תובא שוב לממשלה לאשרורו סופי. בהצעת ההחלטה נאמר כי להצהרה המשותפת חשיבות רבה לישראל והיא מביאה עימה יחסי דיפלומטיה, שלום וידידות מלאים בין ישראל למרוקו. שר החוץ גבי אשכנזי אמר בדיון כי בהמשך להצהרה, ישראל תפתח ממש בימים הקרובים נציגות ברבאט. "החלטתי לשים שם ממלא עד שנפתור את הבעיות של המינויים. הייתה פה משלחת של המרוקאים והם החליטו לפתוח נציגות בתל אביב, חתמנו כבר על מזכרי הבנות בנושאי כלכלה, מים וויזות".

כזכור סוגיית מינוי השגרירים, בין השאר במרוקו ובאמירויות תקוע בשל הוויכוח אודות שאר המינויים הבכירים הנדרשים לאישור הממשלה. כחול לבן דורשת כי יאושר לצד השגרירים גם מינויו של פרקליט המדינה עמית איסמן במשרד המשפטים, אך הליכוד מסרב. מנגד הליכוד דורש אישור מינויים של הממונה על התקציבים ומנכ"ל משרד האוצר.

בתוך כך ממשלת איחוד האמירויות אישרה היום את הקמת השגרירות של המדינה בתל אביב. לפי התוכניות, השגרירות אמורה הייתה להיפתח בשבועות הקרובים אבל בשל המגבלות החדשות שהטילו שתי המדינות בגין ההתפרצות המחודשת של מגיפת הקורונה, המהלך יתעכב. נתניהו ושר החוץ גבי אשכנזי היו אמורים להגיע לפתיחת השגרירות הישראלית באבו דאבי והקונסוליה בדובאי, אבל גם הטקסים הללו נדחו.

אושר מינויה של קטי פרי לנציבת שב"ס

בנוסף, הממשלה אישרה את מינויה של גונדר קטי פרי לתפקיד נציבת שירות בתי הסוהר והעלאתה לדרגת רב גונדר, גנץ אמר בישיבה בהקשר לפרשת המינויים: אני מאוד שמח לאפשר את המינוי הזה, (של רב גונדר פרי) אני לא חוסם אותו משיקולים פוליטיים ובעניין הזה אני מציע שנפעל קדימה על מנת למנות את כל השגרירים שחסרים לישראל בעולם. למעלה מ-30 מדינות שבהן צריכים להיות נציגי מדינת ישראל, שעושים את עבודתם בהמשך למדיניות ממשלת ישראל, אי מינוי שגרירים זו פגיעה באינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל, זו מדיניות שצריכה להיפסק ולאלתר.

עוד כתבות

כמה ימי מחלה העובדים הישראלים לוקחים? / אילוסטרציה: Shutterstock

כמה ימי מחלה העובדים הישראלים לוקחים? הנתונים מנפצים כמה מיתוסים

האם הורים לילדים קטנים לוקחים יותר ימי מחלה מאחרים, ובאילו ימים ישראלים נוטים להיעדר? ● חברת חילן, המספקת פתרונות תוכנה לניהול הון אנושי, ניתחה את דיווחי ימי המחלה של מאות אלפי עובדים מסקטורים שונים, וחלק מהמסקנות מפתיעות

מאות פקיסטנים ממתינים בכניסה לקונסוליה הפקיסטנית בברצלונה בעקבות החלטת ממשלת ספרד להעניק אישורים למהגרים / צילום: ap, Emilio Morenatti

בניגוד למגמה ביבשת, ספרד מעניקה תושבות למאות אלפי מהגרים לא חוקיים

ממשלת ספרד מובילה מהלך היסטורי להענקת תושבות לשנה עם אפשרות להארכה למהגרים לא חוקיים ● המטרה: להילחם בהעסקה לא חוקית ולתמוך בצמיחה הכלכלית במדינה ● באופוזיציה מיהרו להזהיר כי המהלך יביא "לקריסת השירותים הציבוריים" ו"רק יחמיר את בעיית הדיור"

חברת טומורו (Tomorrow.io)

החברה הישראלית שגייסה 175 מיליון דולר להקמת מערך לוויינים מתקדם

חברת Tomorrow.io, המפתחת תחזיות מזג אוויר מבוססות בינה מלאכותית, תשקיע את הגיוס בפיתוח והפעלת מערך לוויינים חדש לאיסוף נתוני מזג אוויר ומותאם לשימוש ב-AI

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

המשרד לאיכות הסביבה, האוצר ועיריית רמת גן סיכמו על העתקת הספארי אך שכחו את רמ"י

השרה עידית סילמן חתמה עם ראש העיר רמת גן על הסכם עקרונות להעתקת הספארי לפארק אריאל שרון, אך נציגי רמ"י ומינהל התכנון טרם אישרו את התוכנית ● "ההסכם נועד בעיקר למצלמות", התבטא בחריפות סגן ראש העיר, "תועלת לא תצמח לתושבי הערים הסובבות את הפארק המטרופוליני"

אופיר שריד, מנכ''ל מליסרון / צילום: רמי זרנגר

מליסרון מבקשת לתת למנכ"ל אופציות בהיקף של 17.6 מיליון שקל

חברת הקניונים מליסרון של ליאורה עופר (50.8%) מבקשת להקפיץ את שכרו של המנכ"ל אופיר שריד, לצד מענק בדמות שני סוגי אופציות ● קבוצת המסעדות נונו מימי ממנה מנכ"ל חדש, וגם לבנק ישראל יש מנכ"ל חדש - שמגיע מעיריית נתניה ● אירועים ומינויים

אילוסטרציה: Shutterstock

עוד שם נוצץ מרשימת פורבס מסתבך: ההונאה החדשה שמסעירה את וול סטריט

גוקצ'ה גובן, מייסדת ומנכ"לית סטארט-אפ הפינטק קלדר, הואשמה בארה"ב בעבירות של הונאת ניירות ערך, הונאת תקשורת וגניבת זהות ● גובן, שנבחרת לרשימה הנוצצת של פורבס, מצטרפת לשורת בוגרים שנקשרו בפרשיות הונאה

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

אילון מאסק יוצא להרפתקה נוספת בוול סטריט. האם זה יצליח לו?

באמצעות מיזוג של שתי החברות שבבעלותו,מבקש איל ההון האמריקאי להפוך את SpaceX מחברת טילים לענקית תוכנה וענן ● הניסיון של מאסק בוול סטריט לא תמיד צלח: לפני שנים ספורות הוא מחק מהמסחר את הרשת X, לאחר עסקת רכישה רוויית תהפוכות משפטיות

בורסת תל אביב. שינויים במדד ת''א 35 / צילום: Shutterstock

רף השווי הוכפל: מלך חוות השרתים או אימפריית מחשוב בדרך למדד ת"א 35

בתוך שנה וחצי בלבד זינק השווי הנדרש לכניסה למדד הדגל, לכ–13 מיליארד שקל ● אם לא תשלוף שפן מהכובע, תפנה דמרי את מקומה במדד למגה אור של צחי נחמיאס או לענקית המחשוב מטריקס (ואולי אף לשתיהן) ● גלובס עם השינויים המסתמנים במדדים המובילים

פרויקט רוח של זפירוס בפולין / צילום: מצגת החברה

איתות שמניות האנרגיה הגיעו לשיא? הקרן שנפרדת מהשקעותיה ברווח גדול

בשבועות האחרונים חתמה קרן תש"י על עסקאות למכירת החזקותיה במפעילת תחנות הכוח דליה ובחברת האנרגיה המתחדשת זפירוס ● הקרן של ירון קסטנבאום, הראל ועו"ד יהודה רווה גייסה עד היום מיליארדי שקלים מגופים מוסדיים ומניבה תשואה שנתית המוערכת בכ-15%

ליקויים בדירה / צילום: Shutterstock

מי אחראי לתקן בלאי? תקנות חדשות מסדירות את שוק השכירות של דירות

יוזמה חדשה תנסה לצמצם מחלוקות באמצעות הגדרת כללים למצבים שאינם מפורטים בחוזה השכירות ● בין היתר, נקבעו מנגנון הצמדה למדד במימוש אופציה ולוחות זמנים לתיקון ליקויים

מגדלי YOO בתל אביב / צילום: Shutterstock

דוח מומחה: הסרת קיר מגן בדירה באחד ממגדלי YOO מסכנת אותו

דוח מומחה, שהוגש במסגרת סכסוך משפטי סביב עסקה שבוטלה באחד ממגדלי YOO בת"א, קובע כי במגדל בוצעו עבודות שיפוץ ללא היתר ● על פי הדוח, השיפוץ גרם לפגיעה בקונסטרוקציית המבנה, והדבר מגדיל את הסיכון להרס המבנה או לחלקים ממנו

מנכ''ל מִנהל התכנון רפי אלמליח ויו''ר מטה התכנון הרב נתן אלנתן / צילום: רז רוגובסקי

מינהל התכנון: "רווחיות עודפת של יזמים אינה עילה לצמצום נפח הבנייה"

בעקבות עדכון התקן השמאי שהגדיר רווח מזערי לפרויקטים של פינוי־בינוי, מדגישים גופי התכנון כי מבחן הרווח הוא רק "שלב מסייע", אחרי פרמטרים כמו "צפיפות ראויה, איכות עירונית ועוד"

יפעת תומר-ירושלמי, הפצ''רית לשעבר / צילום: דובר צה''ל

המשטרה עם סיום חקירת הפצ"רית: בהרב-מיארה לא מעורבת

היועץ המשפטי של משטרת ישראל מסר את הדברים ליועצת המשפטית של משרד המשפטים, ובו ביקש ממנה לבחון מחדש את קביעתה כי היועמ"שית גלי בהרב-מיארה מצויה בניגוד עניינים בחקירת פרשת הפצ"רית יפעת תומר-ירושלמי ● בכך הוא רומז כי יש מקום לאפשר את ליווי החקירה ע"י בהרב-מיארה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

למרות התרעות האוצר: רפורמת שדות התעופה פוצלה מחוק ההסדרים

הרפורמה שנועדה להקים ולהפעיל שדות תעופה על ידי זכיינים פרטיים פוצלה מחוק ההסדרים ● מוקדם יותר היום (ג'), משרד האוצר התריע מפני "משבר תעופה חמור" בישראל, אם אכן תתקבל עמדת הייעוץ המשפטי של הכנסת

כך הקפיץ המעבר למסחר ביום שישי את המחזורים בת''א / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

"בהתחלה היה חשש": חודש למעבר למסחר ביום שישי - מה קרה למחזורי הבורסה?

חודש אחרי שהושק, המהלך לשינוי ימי המסחר בבורסה המקומית נותן את אותותיו ● עם מעורבות גוברת של משקיעים זרים ואימוץ הדרגתי של השינוי מצד משקיעי הריטייל המקומיים, נדמה שבבורסה כבר יכולים לחייך: "לא מדובר בקוריוז, המהלך עשה טוב לשוק המקומי"

יובל באר אבן, מגדל / צילום: גל חרמוני

מנהל ההשקעות הבכיר שמעריך: מה יקרה השנה בת"א ועד לאן יגיע השקל?

יובל באר אבן, מנהל השקעות עמיתים בחברת הביטוח מגדל, מעריך כי התמחור של הבורסה המקומית "נדיב - אבל ביחס לשאר העולם הוא בסדר" ● לדבריו, למרות העליות החדות בשנים האחרונות, "נדיר שיש מפולת בגלל תמחור גבוה" ● ומדוע הוא ממליץ דווקא על מניות שכבר קפצו?

דונלד טראמפ וולדימיר פוטין / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

לא רק איראן: מרוץ החימוש הגרעיני המתחדש שיעלה לארה"ב כטריליון דולר

אמנת סטארט, שגובשה לאחר המלחמה הקרה במטרה להגביל את ארסנל הגרעין של ארה"ב ורוסיה, תפקע השבוע ● מוסקבה מחזיקה אומנם ביתרון כמותי, אבל טראמפ מהמר על "סדר עולמי חדש" שכולל את סין - שגם היא, מצידה, דוהרת קדימה עם מאות ראשי קרב גרעיניים

סניף ארקפה / צילום: איל יצהר

"הרווחיות הכי טובה בתפריט": מה עומד מאחורי מחיר כוס הקפה

בשבוע החולף העלו הרשתות ארומה וארקפה מחירים, ובענף לא שוללים שרשתות נוספות יצטרפו אליהן ● "פעם גילמנו רווח של 22% בבתי קפה, היום אנחנו ב–8%–9%", מסביר רונן נמני, בעלי קפה קפה, בעוד אחרים מפנים את האצבע גם לעלויות כוח האדם

בינה המלאכותית מפרקת ובונה מחדש את המבנה הארגוני בהייטק / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

אחראי מקצה לקצה: הדרישות החדשות ממהנדסים בעידן ה־AI

הבינה המלאכותית כבר לא רק מייעלת את העבודה, היא מפרקת ובונה מחדש את המבנה הארגוני בהייטק ● מוויקס ועד חברות ההשמה - התעשייה מחשבת מסלול מחדש בכל הקשור לדמותו של המפתח, ומבהירה: הקוד הופך לאמצעי, האחריות היא ליבת התפקיד

ראמין מוסאבי, מנכ''ל Cathworks / צילום: LSI Lens Magazine

"החוצפה הישראלית כל כך חשובה": אקזיט של 585 מיליון דולר לחברת ביומד

Cathworks, שפיתחה מערכת לא פולשנית לאבחון סיכון למחלות לב, תימכר לענקית המכשור הרפואי מדטרוניק בעסקה שעשויה להגיע למיליארד דולר ● המנכ"ל האיראני־אמריקאי ראמין מוסאבי מספר לגלובס על הקשר עם ישראל ועל התוכניות להרחיב את מרכז המו"פ בארץ