גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העובדים שלכם לא רוצים לצאת לחופש? יש לזה פתרון

אם בזמנים רגילים עובדים נוטים לנצל את ימי החופשה שלהם, בימי המגפה התנאים והצרכים השתנו ● איך יכולות חברות להיערך למצב החדש: מחופשה ללא הגבלה ועד הפוגות קצרות של כמה שעות ● ניהול וקריירה 

חופשה / צילום: Shutterstock, Shutterstock
חופשה / צילום: Shutterstock, Shutterstock

תקופת הקורונה טרפה את הקלפים בשוק העבודה. מנהלים ועובדים כאחד נאלצים לעכל שינויים מהירים ולהסתגל אליהם תוך כדי תנועה. איך מנהלים ומתנהלים בעולם כזה? במדור החדש "ניהול וקריירה" נציג בפניכם את מיטב המומחים שיציעו דרכים להתמודד עם עולם העבודה המשתנה, או לכל הפחות ייתנו לנו כמה נקודות למחשבה 

משבר הקורונה והמעבר לעבודה מרחוק אתגרו את מודל העבודה המקובל בארגונים רבים. מרבית הארגונים נערכים למודל של עבודה היברידית - מהמשרד ומהבית במשולב, מה שמערער את התפיסות המקובלות לגבי שעות העבודה, מדידת הביצועים של העובדים, וגם החופשות שלהם. אם במרבית החברות נהוג לתת מכסה מוגבלת של ימי חופשה שנתיים, יש חברות שבעקבות הקורונה החליטו לנקוט מדיניות של ימי חופשה ללא הגבלה או בחרו במודלים חדשים של חופשה, כדי להתמודד עם "הנורמלי החדש" שאליו הביאה אותנו התקופה הנוכחית.

"יש לנו הרבה הורים בקרב העובדים, ומחקרים הוכיחו שדווקא העבודה מהבית שוחקת יותר", אומרת נוי רגב, מנהלת משאבי האנוש של חברת מוברסט (Moburst), שהוקמה ב-2013 ומספקת שירותים וכלי שיווק לאפליקציות.

"היום כבר לא עובדים מתשע עד שש במשרד. אתה זמין כל הזמן, המחשב לידך, והעבודה מתמשכת ואינטנסיבית. אנחנו רואים את הילדים קופצים ברקע תוך כדי פגישות, ומבינים את הסיטואציה הלא פשוטה. כל ההטבות הרגילות במשרד, כמו בופה ושיעורי יוגה כבר לא רלוונטיות, אז ההנהלה הבינה שהיא צריכה לעשות 'מוב'".

נוי רגב / צילום: אייל חגי

רגב אינה חוששת מניצול לרעה של החופשה ללא הגבלה. "אנחנו מאוד מאמינים שהעובדים שלנו מסוגלים לקבל את ההטבה, למרות שאנשים בחוץ אמרו לי 'אתם לא נורמליים'. יש לנו צוות שמוכיח את עצמו והראה נאמנות ועבד מתי שצריך, אז אנחנו מאמינים שיידע לשים את הרגל על הברקס ולא לנצל את זה לרעה".

 

כלי למניעת שחיקה

לפי נתונים של חברת היי-בוב, המציעה פלטפורמה מבוססת מידע לניהול עבודה מרחוק, כולל מעקב ודיווח על ימי חופשה, ב-2020 היה תת-ניצול של ימי חופשה. בחברה, שעובדת בעיקר עם חברות בצמיחה המעסיקות במצטבר כ-150 אלף עובדים בארץ ובעולם, ב-2019 שיעור הבקשות של עובדים לחופשות עמד על 32% ואילו ב-2020 הוא ירד ל-20% בלבד. שיעור הביטול של החופשות שעמד ב-2019 על 6%, דווקא עלה ל-11% ב-2020.

לדברי זוהר חיימוביץ', סמנכ"לית התוכן של היי-בוב, "אם משווים בין הרבעון הראשון של 2019 לרבעון של 2020, רואים עלייה נורמלית: 6.4% לעומת 7.9%. ברבעון השני יש צניחה של בקשות לחופשה ואחוז הביטולים עמד על 14.9%. משם, רבעון אחרי רבעון המצב מחמיר. ברבעון הרביעי רק 1.4% ביקשו לצאת לחופשה.

זוהר חיימוביץ’, היי-בוב / צילום: רותם להב

"בפועל, המשמעות היא שבשנת 2021 מעסיקים יצטרכו לפעול באופן אקטיבי כדי לעודד עובדים לקחת חופשות. מישהו יצטרך לקחת אחריות על נושא החופש. ב-2020 כולם היו בשוק, היו רגשי אשמה ואנשים חששו למשרות שלהם. ב-2021 אי אפשר יהיה להתעלם מהתופעה הזו, ויהיו חייבים למצוא דרכים כדי שאנשים ייצאו לחופש".

החברות שמעניקות לעובדים ימי חופשה ללא הגבלה מודעות למצב המאתגר. בחברת ביזאבו, למשל, שעד הקורונה עסקה בניהול כנסים מקצועיים ובתחילת המשבר עשתה תפנית ופיתחה פלטפורמת טכנולוגיית ענן לניהול ושיווק כנסים ואירועים עסקיים וירטואליים, בחנו מודלים שונים של חופשות עבור העובדים.

לדברי תמי לב גולן, סמנכ"לית משאבי האנוש בחברה, "בתחילת המשבר פיטרנו 25% מהעובדים כי כל התחום שלנו נעלם, ואז עשינו פיבוט מהיר לעולם ההייבריד. החזרנו את העובדים, וגייסנו עוד המון אנשים. זו הייתה תקופה מאוד אינטנסיבית, גם מבחינת כל מה שקורה בעולם, וגם כי זה ביזנס שמתפוצץ והלקוחות מאוד תובעניים.

"בפועל, לאנשים היה קשה לקחת חופש, והם גם לא מצאו לנכון לקחת חופש, כי לא היה להם לאן ללכת. בנוסף, הביזנס צמח והייתה המון עבודה. כל הזמן עודדנו אנשים לקחת חופש, כי פחדנו ממצב של שחיקה, ואכן הם התחילו לקחת יותר, אבל לא מספיק.

"ניסינו לעזור לעובדים להבין שלקחת חופש זה לא רק לעלות על המטוס ולנסוע לשבוע, אלא גם לקחת כמה שעות עם המשפחה, לראות שקיעה או זריחה, לשבת כמה שעות בים. עשינו פיילוט במשך חודשיים שמאפשר להם לחלק את יתרת ימי החופשה שלהם למקטעים של שלוש שעות, חמש שעות ויום שלם, בתוספת הצעות מה אפשר לעשות.

"לעובדים היה קשה לחשוב מה יעשו בשלוש שעות, למשל. שאלנו אותם מה הם אוהבים לעשות. אתה אוהב לקרוא ספר? הנה המלצה על ספר מדהים; אתה אוהב לרוץ? הנה אפליקציה שמלמדת לרוץ. אנחנו מחפשים פתרונות טכנולוגיים שיעודדו עובדים לקחת את מה שהם צריכים".

איך אתם רואים את היום שאחרי מהבחינה הזו?
"אנחנו עדיין בשלבים של ניסוי. לא נדע מה ההשפעה של התקופה הזו על אנשים עד שלא תהיה יציאה ממנה וחזרה לאיזו שגרה. אנחנו לא יודעים אם אנשים ימהרו לעלות על מטוסים, לקחת מעט חופשות ארוכות או הרבה חופשות קצרות. הקונספט שמעודד לקחת חופשות קצרות ואיכותיות זה לא קונספט שייעלם. בטח בעולמות הסטארט-אפ, שבהם עובדים מאוד קשה".

תמי לב - גולן, סמנכלית משאבי האנוש של Bizzabo / צילום: Bizzabo

וייב של אחרי חופשה

לדברי גלית רגב, מנהלת משאבי אנוש ישראל בחברת Chegg, המעסיקה 110 עובדים בישראל ומנהיגה מדיניות של חופשה ללא הגבלה מיומה הראשון, התועלות לחברה מהחופשות הן רבות. "יש אצלנו עובדים צעירים שלקחו שלושה שבועות וחודש לטיולים גדולים. אנחנו אוהבים את הווייב שיש אחרי חזרה מחופשה כזו, ברמת האנרגיות והרעיונות שאתה מגיע איתם. אנחנו מנסים לעודד חופשה רצופה של שבועיים-שלושה, בנוסף לימים בודדים.

"בקורונה הוצאנו את העובדים לחופשה מרוכזת באפריל ובנובמבר וגם ב-31 בדצמבר, כי היה תת-ניצול. עובד ממוצע לקח 12-15 ימי חופשה בשנת הקורונה, לעומת 20 ימים בשנה רגילה. יצרנו גם מנגנונים שעוזרים לעובדים לקחת שעות אוורור. בימי חמישי אין פגישות אחרי שתיים, כדי שייצאו לסוף שבוע בשעה נורמלית יחסית. עשינו פיילוט לסגור שעה-שעתיים באמצע היום להפסקת צהריים לעובדים. בשבועיים הקרובים כל צוות לוקחת יום חופשה יחד".

גלית רגב, Chegg / צילום: Chegg

במאמר שפורסם לפני כשנה באתר חברת ניהול משאבי האנוש SHRM נכתב כי חברות שמנהיגות מדיניות של חופשה ללא הגבלה משתמשות בכך יותר ככלי שיווקי, שנועד להפוך את מקום העבודה לאטרקטיבי וליישר קו למה שמקובל במקומות עבודה קודם. לפי מחקר של מטלייף שנעשה ב-2019 בקרב 2,675 מועסקים במשרה מלאה בארה"ב, 72% מהנשאלים מעוניינים בקבלת ההטבה הזו.

מוברסט תקשרה את ההטבה לעובדים באמצעות הזום, והפיצה ברשתות סרטון המתעד את תגובות העובדים להצהרת הארגון. "הסרטון רץ בקבוצות הגיוס, וקיבלנו המון קורות חיים. זה נהיה איזשהו הייפ ויצר באזז סביבנו".

לדברי חימוביץ', "זה נראה לי טיפה ציני - חופשה ללא הגבלה אחרי ששנה שלמה אנשים לא יצאו לחופש. אנשים נשארו עם ימי חופשה אדירים, ויש יתרות חופשה שצריך לשלם. כמובן שלצד הצורך הזה חברות באמת רוצות באופן כן ואמיתי לעודד אנשים לנוח, ומאמינות שצריך להתנתק. בכלל, מהי חופשה ללא הגבלה? האם אנחנו באמת יכולים להרשות לעצמנו כלכלית לצאת לחופש כמה שאנחנו רוצים? יש אנשים שאין להם זמן לצאת לחופש".

וישנו, כמובן, האתגר הניהולי: איך מנהלים פרויקט כשמישהו לא זמין או חסר? לשם כך דרוש אמון, אבל גם יד על הדופק. לדברי רגב מ-Chegg, האחריות לוודא שאין תת-ניצול או ניצול לרעה של ההטבה הזו נתונה בידי הנהלת החברה, ובכל מקרה, שתי תופעות הקיצון הן בשוליים. "מנהל כן אמור לדעת אם עובד בתת-ניצול או באובר ניצול של ימי חופשה. זה חלק מהעבודה שלו".

ומה עם ימי החופשה שכל אחד מהעובדים צבר עד עתה? יש חברות שלא מפרידות בין ימי חופשה לימי מחלה, והעובד רשאי לקחת חופש כשהוא צריך. במוברסט יישמרו לעובדים ימי החופשה שצברו למימוש עתידי, ומעתה יוכלו לקחת ימי חופשה כאוות נפשם. ימי המחלה יינתנו בנפרד, בכפוף לאישור מחלה.

עוד כתבות

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי־צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין כנגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון שכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם, שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר רוטמן, לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

מוצרי שסטוביץ על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

במסגרת פרשת המזון: רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים