גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם דיסקברי תסייע לרשת 13 להגדיל את ההכנסות מפרסום?

העסקה שבמסגרתה תחזיק דיסקברי 21% ממניות רשת 13 ותזרים 50 מיליון שקל, לצד הזרמה זהה של בעל השליטה, מעלה מספר שאלות ● מה מרוויח כל צד, ומה תיתן לרשת הפרידה מאנדמול?

ערוץ דיסקברי, אחד מתוך רבים המגיעים למיליוני בתי-אב בעולם / צילום: אתר החברה
ערוץ דיסקברי, אחד מתוך רבים המגיעים למיליוני בתי-אב בעולם / צילום: אתר החברה

בתחילת השבוע, לאחר שבועות של משא-ומתן חשאי, שכל המעורבים בו היו חתומים על הסכמי סודיות נוקשים, הודיעה רשת באופן רשמי כי קבוצת דיסקברי - אחת מחברות התוכן המשגשגות בעולם - נכנסת להשקעה ברשת 13. דיסקברי תחזיק ב-21% ממניות הערוץ ותזרים לו 50 מיליון שקל, במקביל להזרמה זהה של בעל השליטה לן בלווטניק.

עם הכניסה של דיסקברי לרשת 13 תצא ממנו חברות אנדמול שהחזיקה עד עתה ב-13%, ובמקביל ידוללו בעלי המניות הישראלים האחרים אודי אנג'ל ומשפחת שטראוס, שיחזיקו ביחד כ-14%.

המהלך להכנסת שותף לרשת 13 ארך חודשים רבים, והסיבות ברורות: אומנם כתוצאה מתהליכי התייעלות אגרסיביים ומקסום השימוש בתוכן רשת הפסיקה להפסיד כסף ועל-פי גורמים בערוץ אפילו עלתה על פסי רווחיות, אבל נדרשת עוד השקעה של מיליונים כדי להקפיץ אותה לשלב הבא.

האתגרים של הערוץ עצומים: רשת סובלת מנחיתות דיגיטלית מול מתחרותיה, וזה משפיע גם על היכולת להרוויח כסף מפרסום וגם על האפשרות למקסם ולקדם את התוכן השלה באמצעי הפצה רבים ככל שניתן. בערוץ פיצחו אולי את הדרך לשרוד על-ידי מקסום התוכן של הפריים-טיים (ארבע פעמים בשבוע "האח גדול" לדוגמה), אבל בפועל, פרט לתוכניות פריים, אין שם מגוון ורוחב.

פיתוח תוכן והפקתו, שיפור דרמטי בביצועי חברת החדשות, גיוס טאלנטים בולטים שרובם נמצאים כיום בקשת - כל אלה דורשים השקעות כספיות גדולות. אבל ברשת לא היה מי שישקיע, כי למעט בלווטניק, אף אחד מבעלי המניות האחרים לא רצה כבר להישאר בעל ערוץ טלוויזיה ובוודאי לא להכניס שוב את היד לכיס.

יכולות, ידע וקשרים

לן בלווטניק הוא מיליארדר בקנה-מידה עולמי, וסביר שאין לו בעיה כלכלית להזרים בעצמו את הכסף שנדרש לרש,ת כפי שכבר עשה בסיבובים קודמים. אבל החוק מגביל את אחוז המניות שיכול מי שאיננו אזרח ישראלי להחזיק בכלי תקשורת מקומי, ולכן, למרות הזרמות לא ניתן לדלל את בעלי המניות האחרים. כלומר, בהנחה שבלווטניק לא רצה להמשיך לממן את ההחזקות של אנדמול והאחרים ברשת, היה עליו להחליף אותם במישהו שיכול ורוצה להזרים. פרט לכסף, דיסקברי גם מביאים ידע, קשרים ויכולות מהעולם, כך שלערוץ יש רק מה להרוויח מהחיבור.

דיסקברי, שנסחרת בנאסד"ק, מחזיקה בבעלות על מספר רב של ערוצי טלוויזיה, ביניהם דיסקברי, אנימל פלנט, TLC (ערוץ למידה), ערוץ הטיולים, ערוץ ה-NSG ,BBC אמריקה, הערוץ הצבאי, ערוץ הבריאות ועוד. מדובר בחברה הנחשבת לרווחית מאוד, המגיעה למיליוני בתי-אב בעולם עם התמחות בייצור תוכן בתחומי התרבות, הלייף סטייל והמדע.

ישראל היא שוק קטן במונחים של הקבוצה, ורשת 13 איננה השחקן המוביל בה, לכן השאלה הגדולה היא דווקא מה הסיבה שדיסקברי רכשה מניות ברשת, ומדוע להיכנס בהחזקות מיעוט של 21%, שאינן מאפשרות דומיננטיות בקבלת החלטות.

הסיבה בוודאי איננה השאת תשואה מירבית לבעלי מניות, שכן לגופים בעלי איתנות פיננסית גם בתחום התוכן קיימים ערוצי השקעה משתלמים יותר מכלי תקשורת - בוודאי גוף כמו רשת הפועל בשוק קטן. רשת גם איננה מהווה עבור דיסקברי דלת כניסה כדי לשים יד על תוכן יוצא דופן, וממילא כדי לעשות זאת אין צורך לרכוש ערוץ אפשר לרכוש פורמטים. הסיבה גם אינה פלטפורמה ייחודית כלשהי שעשויה לסייע לדיסקברי להשיק שירותי סטרימינג.

אם כך, מדוע? מקורבים מעריכים כי ה"קסם" של רשת עבור דיסקברי מצוי בבעל השליטה שלה, בלווטניק, שפועל בעולם עם Access Industries, המחזיקה העיקרית בוורנר מיוזיק גרופ ובקבוצת שידורי הספורט הדיגיטלית DAZN. כדי לעשות עסקים איתו בשווקים אחרים, ההשקעה הנדרשת ברשת היא תשלום קטן.

גמישות וחיסכון בהוצאות

החיבור עם דיסקברי מזרים לרשת כסף חדש, אך הוצאת אנדמול החוצה גם מאפשרת לערוץ גמישות וחיסכון בהוצאות. כל עוד אנדמול הייתה בעלת מניות, רשת הייתה מחויבת להפיק באמצעותה ולאורך זמן רב את הפורמטים היקרים שלה, בעיקר "האח הגדול". כעת, רשת תהיה משוחררת מהמחויבות. אין זה אומר שרשת בהכרח תוותר על הפורמט שכוחו בכל העולם הולך ונשחק, אבל תהיה לה גמישות להחליט מול נתוני הרייטינג וההכנסות.

נדב טופולסקי, יו"ר רשת 13 / צילום: פזית עוז

כאמור, כמו אנדמו,ל גם בעלי המניות האחרים מסרבים להשקיע כסף בערוץ והיו מעדיפים לצאת ממנו לחלוטין. אבל כל עוד המשקיעים האחרים אינם ישראלים, האופציה לצאת לחלוטין איננה אפשרית, כי הערבויות לערוץ, שנמצאות בידי הרשות השנייה, יכולות להינתן רק על-ידי גורם ישראלי.

הכניסה של דיסקברי היא בשורה טובה לרשת ואמורה לתת רוח גבית לבצע את השינויים ואת ההשקעות שיהפכו את הערוץ מגוף טלוויזיה לבית תוכן עם עוגנים חדשים להתפתח ולהרוויח. מעתה לא יהיו יותר תירוצים, וחובת ההוכחה עוברת למנהלים ולאנשי התוכן.

עוד כתבות

משרדי סלקום / צילום: עוזי פורת

עד 15 משכורות: סלקום אישרה פרישה מרצון ל-77 עובדים

מספר הבקשות לפרישה מרצון שהוגשו הוא פי שלושה ממה שאושר בפועל ● סך המענקים החד-פעמיים שישולמו לעובדים עומד על כ-12 מיליון שקל ● הפרישה צפויה להניב לקבוצת סלקום חיסכון שנתי של כ-18 מיליון שקל

משרדי וויקס / צילום: איל יצהר

חמישה ימים בשבוע: וויקס מחזירה את העובדים למשרד

המהלך יכנס לתוקף בפברואר 2026 בישראל ובחלק מאתרי החברה באירופה, וילווה בהבטחה להמשך גמישות אישית ● הנשיא ניר זוהר: בעידן של האצה טכנולוגית ובינה מלאכותית, עבודה משותפת היא תנאי לצמיחה

מנכ''ל אנבידיה ג'נסן הואנג / צילום: ap, Ng Han Guan

צמיחת ענק ב־2025 והיעד לשנה החדשה: ענקיות השבבים נערכות לשיא חדש

המרוץ לבינה המלאכותית הוביל את חברות הטכנולוגיה הגדולות למכירות שיא של 400 מיליארד דולר בשנה החולפת ● אנבידיה לבדה צפויה למכור ב־383 מיליארד דולר ב־2026 ● אולם, מחסור ברכיבים חיוניים, לצד שאלות על היכולת לגייס מימון - מאיימים על הצמיחה

פרופ' מייקל היידן / צילום: יח''צ

האיש שמאחורי אקזיט שטבע פספסה: "אנחנו בתור הזהב של הביומד"

פרופ' מייקל היידן, מהגנטיקאים הבכירים בעולם, עזב את טבע כשהייתה שקועה בבור של חובות, וקיבל ממנה שני מוצרים שהחלה לפתח ● אחד מהם הפך בספטמבר האחרון לאקזיט של עד 3.5 מיליארד דולר, כמעט כנגד הסיכויים ● בראיון לגלובס הוא מדבר על שתי החברות שהקים וצופה עתיד מזהיר לתעשייה

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"תקנו את כולם": בנק אוף אמריקה בהמלצה מדהימה למניות הבנקים הישראליים

בסקירה מעמיקה ומסקרנת יוצאים בבנק אוף אמריקה במחמאות לבנקים הגדולים וסבורים כי הם נכנסים ל"עידן של עודפי הון מאסיביים"

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

הצ'ק־ליסט הפנסיוני: מה חשוב לבדוק בחיסכון?

עבור רוב הישראלים מדובר בנכס הפיננסי הגדול ביותר, אך גם זה שזוכה להכי מעט תשומת־לב ● מדמי הניהול שנמצאים בשפל ועד לטעות המיסוי שחצי מהפורשים מבצעים - אלו הצעדים שחייבים לבצע כדי לוודא שהכסף באמת יחכה לכם ביום הפרישה

רובוטים של חברת מנטי / צילום: Ethan Joyal

רכישת הענק של מובילאיי: קונה את חברת הרובוטיקה של שעשוע ב-900 מיליון דולר

מתוך הסכום הזה, 612 מיליון דולר יועברו במזומן לבעלי המניות בסטארט-אפ, והשארית במניות רגילות של מובילאיי ● שעשוע צפוי לקבל 341 מיליון דולר בעקבות העסקה ● המרוויחות הנוספות מהעסקה הן קרנות ההון סיכון 10D הישראלית, והאמריקאיות איירן וסיסקו ונצ'רס

אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

משרד הבריאות מצא: הביטוח היקר לא בהכרח נותן יותר

השוואה רשמית של משרד הבריאות מעלה כי במספר הניתוחים, בזהות המנתחים ובפריסה הגאוגרפית, פוליסות פרטיות מסוג "מהשקל הראשון" אינן מספקות יתרון מהותי לעומת פוליסות "משלים שב"ן" של חברות הביטוח - ואולי אף לא לעומת הביטוח המשלים של קופות החולים

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל / צילום: תמר מצפי

בעלות של 8 מיליארד שקל: נתיבי ישראל בבליץ חריג של מכרזים

בין הפרויקטים בגל המכרזים: שדרוג כביש 44 במקטע שבין בית דגן לניר צבי ובאזור מחלף בית דגן, בהשקעה כוללת של כ־2־2.4 מיליארד שקל ● במסגרת העבודות ישודרג הכביש בחתך מלא, יבוצעו עבודות תשתית נרחבות לאורך הציר, ויוקמו שני מחלפים - מחלף בית דגן ומחלפון כפר חב״ד

צילומים: אייל טואג, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"נמנעו מלדווח מידע שלילי": רשות ני"ע פחחה בהליכי אכיפה נגד בכירי חנן מור

כשנתיים לאחר קריסת חברת הנדל"ן, ברשות ני"ע טוענים לשורה של הפרות דיווח והכללת פרטים מטעים בדוחות, במסגרתן נמנעה חנן מור מלתת גילוי על התדרדרות משמעותית במצבה הפיננסי ● וכמה מורווחים בעלי השליטה החדשים בחברה (צילו-בלו) – יצחק תשובה ודודו זבידה?

מערכת הגנת הגבולות של תע''א / צילום: תע''א

לקוחות מחו"ל כבר מתעניינים: תע"א חושפת מערכת הגנת גבולות חדשה

פתרון הגנת הגבולות, הטומן בחובו אלגוריתמים ובינה מלאכותית ברמות המתקדמות ביותר, משלב שיטות לחימה חדשות מבוססות כלים אוטונומיים מסוגים שונים הפועלים בסנכרון משימתי תחת מערכת ניהול מרכזית ● מנכ"ל תע"א: "הטופוגרפיה והגבולות של מדינת ישראל הם מהמורכבים והמאתגרים שיש בעולם"

היישוב עלי, יהודה ושומרון / צילום: מיכאל יעקובסון, ויקיפדיה

האוצר מכחיש: לא מתכוונים לפטור את יהודה ושומרון ממס הקרקעות

באוצר שוללים דיווחים על הטבה מתוכננת למתנחלים, אך מודים כי צפוי להיקבע מנגנון קיזוז עם הארנונה המקומית על אדמת בניין ● ההצעה תעלה לוועדת שרים בשבוע הבא

עיצוב: טלי בוגדנובסקי

"לקנות ולא לגעת": התשואה המפתיעה שהניבו 10 המניות שהיו הגרועות ביותר בת"א בשנה הקודמת

"כלבי הדאו" - שיטת השקעה במניות שהציגו את תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר - עבדה בוול סטריט אשתקד, כשאלה עקפו את מדדי דאו ג'ונס ו־S&P 500 ● לעומתה, השקעה ב־10 המניות עם הביצועים הגרועים ביותר במדד ת"א 125 הניבה תשואה ממוצעת של כמעט 50%, בזכות הקאמבק של חברות האנרגיה המתחדשת ● וגם: מי ברשימת "הכלבים" של וול סטריט ות"א לשנת 2026?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בשיאים; אמזון עלתה ב-3.5%, סנדיסק זינקה ב-27%

נאסד"ק עולה ב-0.4% ● אנבידיה ו-AMD ראש בראש: השתיים חשפו שבבי מרכזי נתונים חדשים ● ג'פריס הגדיר את טבע כהשקעה מומלצת ל-2026, המניה עלתה בכ-4% ● מחירי הנפט רושמים ירידות קלות, לאחר העליות אתמול ● מחירי הכסף והזהב ממשיכים להתאושש, הנחושת בשיא ● נעילה חיובית באירופה, הפוטסי בשיא

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

שליש מהאזרחים בישראל אינם מוגנים כראוי מפני טילים

מקורות לבנוניים: חיזבאללה החל בפריסה חשאית של יחידות הלוחמה שלו, בעקבות מידע מודיעיני לפיו נתניהו קיבל אור ירוק מטראמפ לפתוח במתקפה נרחבת נגד חיזבאללה ● חרדה בצמרת איראן: "חוששים שנהיה הקורבן הבא של טראמפ"; מספר ההרוגים והעצורים בהפגנות ממשיך לטפס ● הסתיים סבב השיחות החמישי בין ישראל לסוריה בפריז בחסות אמריקאית. בכיר ישראלי: השיחות היו טובות ● עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

ת"א ננעלה בעליות חדות; מדד הבנייה זינק ב-4.7%, מדד הביטחוניות ב-4%, בנקים ב-3.5%

מדד ת"א 35 עלה ב-2.8% ● מגה אור זינקה לאחר שהכריזה על עסקת ענק ●  המניות הביטחוניות ממשיכות בראלי שלהן ● הורדת הריבית המפתיעה של הנגיד עוררה אתמול הדים בת"א: מניות הבנקים נפלו, מניות הנדל"ן זינקו בחדות ● בדיסקונט צופים שלוש הורדות ריבית נוספות במהלך השנה

297 דירות ביומיים. פרויקט ''הסטריפ'' של אאורה בנתניה / צילום: evolve media

המספרים של שוק הנדל"ן ב־2025 מתחילים להיחשף, והם רחוקים מהתחזיות

רוב חברות הנדל"ן מציגות עלייה במכירות, למרות שנה מאתגרת ומלאי בשיא ● אולם הנתונים מגלים כי הזינוק נשען בעיקר על פרויקטים נקודתיים ● בזמן שחברות כמו הכשרה ופרשקובסקי רשמו גידולים מרשימים, אאורה פספסה את תחזיותיה השנתיות בכמעט 300 דירות

חברות הנדלן מסכמות שנה / צילום: Shutterstock

זינקו בעקבות הפתעת הריבית: האם מניות הנדל"ן שאכזבו אשתקד בדרך לקאמבק?

מניות של יזמיות בנייה למגורים כמו חג'ג', דמרי וישראל קנדה, זינקו במעל 10% בעקבות הורדת הריבית, כשהמשקיעים מקווים להתאוששות במכירת הדירות ● אך עדיין, מחירי הדירות גבוהים, וכך גם שיעור ההון העצמי הנדרש מהרוכשים: "קו פרשת המים עובר בריבית 2.5% ומטה"

ראש הממשלה בנימין נתניהו דוח מיוחד עם ברט באייר, פוקס ניוז, 31.12.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

נתניהו סיפר שהשופטים ייחסו לתביעה "מניעים פוליטיים". זה לא מה שקרה

אומנם השופטים המליצו למדינה לשקול ויתור על אישום השוחד בתיק 4000, אך לא ייחסו לפרקליטות מניעים פוליטיים בפתיחת התיק או בניהולו ● המשרוקית של גלובס

"הצבא הגרמני לא הצליח ליירט": תעלומת הרחפנים שריגלו אחר מערכת החץ

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: רחפנים מסתוריים ריגלו אחרי פריסת מערכת חץ בגרמניה, פרטים חדשים על המטוסים שישראל תרכוש מארה"ב, והממשלה בבריטניה מנסה להתמודד עם גל חרמות מקומי נגד ישראל • כותרות העיתונים בעולם