גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רווחי מיקרוסופט זינקו במגפה הודות למחשוב הענן והביקוש למשחקי וידאו

המכירות ברבעון עלו ב־17% לשיא של 43.1 מיליארד דולר ● המניה זינקה במסחר המאוחר

מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נדלה / צילום: רויטרס, Lucas Jackson
מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נדלה / צילום: רויטרס, Lucas Jackson

תאגיד מיקרוסופט הציג נתוני מכירות רבעוניים שקבעו שיא, הרבה הודות לביקוש למשחקי וידאו בזמן המגפה ואימוץ מואץ בזמן המשבר הבריאותי של שירותי מחשוב הענן שמוכרת החברה.

תקופת העבודה מרחוק הייתה בשורה עבור מיקרוסופט. בנוסף למוצרים בתחום משחקי הווידאו ומחשוב הענן שלה, נהנתה החברה ממכירות טובות של מחשבי Surface, שנרכשו על ידי אנשים שרצו להקל על העבודה מהבית ועל הלמידה מרחוק. השימוש בתוכנת Teams לשיתוף פעולה במשרדים, תוכנה הכוללת שירותים כמו צ'ט טקסטואלי ושיחות ועידה בווידאו זינק במשך המגפה. Teams הייתה אחת העדיפויות הגבוהות של מנכ"ל מיקרוסופט סטיה נאדלה.

"מה שראינו בשנה האחרונה זה שחר של גל שני של טרנספורמציה דיגיטלית שעברות כל החברות וכל תחומי התעשייה", אמר נאדלה אמש.

ענקית התוכנה אמרה שההכנסה נטו שלה ברבעון השני הפיסקלי עלתה ביותר מ־30% ל־15.5 מיליארד דולר. המכירות עלו ב־17% והגיעו ל־43.1 מיליארד דולר. המספרים האלה עברו את ציפיות וול סטריט להכנסה נטו של 12.6 מיליארד דולר ומכירות של 40.2 מיליארד דולר, על פי נתונים מחברת FactSet.

מניית מיקרוסופט עלתה ב־4% במסחר מאוחר. המניה עלתה ביותר מ־40% במהלך השנה החולפת.

חברות טכנולוגיה באופן כללי היו בין המנצחות הגדולות במגפה ומשקיעים רבים נמשכו אליהן. אפל , שמדווחת על רווחיה מחר (ד'), נהנתה מעלייה של 80% בשווי מניותיה בשנה החולפת כשאנשים שהיו ספונים בבתיהם רכשו מקבוקים ואייפדים. אמזון העמיסה עוד ועוד הכנסות, כולל מעסק מחשוב הענן שלה שמתחרה במיקרוסופט.

צמיחה נוספת ברבעון הקרוב

מנהלת הכספים הראשית במיקרוסופט איימי הוד אמרה לאנליסטים שצמיחה נוספת צפויה ברבעון הקרוב. המכירות צפויות להגיע לבין 40.35 ל־41.25 מיליארד דולר, הודיעו בחברה. מכירות משחקי וידאו צפויות לעלות ב־40% מהשנה הקודמת ומכירות מחשבי Surface גם הן חוו צמיחה בשיעור דו ספרתי, אמרה הוד.

ההימור של נאדלה על מחשוב ענן היה ציר מרכזי בעלייה במכירות של מיקרוסופט משנה לשנה. מכירות של עסק מחשוב הענן Azure התרחבו במהירות; אך לפני בוא המגפה הצמיחה החלה להאט כשהעסק הפך לגדול־ממדים. תחילת העבודה מרחוק עצרה את ההאטה הזו. מכירות Azure עלו ב־50% ברבעון האחרון של 2020, וברבעון לפניו ב־48%.

Azure הפך למקור גדול יותר של הכנסות עבור מיקרוסופט ממכירת רישויים לשימוש במערכת ההפעלה שלה ברבעון האחרון, אמר ברנט ברייסלים, אנליסט בחברת Piper Sandler. מיקרוסופט לא מדווחת על ההכנסות מ־Azure בנפרד, אבל החברה היא ספקית מחשוב הענן השנייה בגודלה בעולם אחרי אמזון.

תפקידם של משחקי הוידאו ברווחי החברה גם הוא גדל תחת ניהולו של נאדלה, באופן חלקי בעקבות רכישות. בשנה שעברה רכשה מיקרוסופט את ZeniMax Media, חברת האם הפופולרית של סדרת המשחקים "דום" (Doom), תמורת 7.5 מיליארד דולר. תוכן אקס בוקס (Xbox) והכנסות משירותים עלו ב־40% ברבעון האחרון, במידה רבה הודות להצגת שני מכשירים חדשים לשוק, אקס בוקס (Xbox) סדרה X וסדרה S, שאמורים להתחרות בפלייסטיישן 5 של סוני.

נאדלה הריע לנתוני ההשקה של קונסולות המשחקים, שהגיעו ל"מספר הגבוה ביותר של מכשירים שאי פעם נמכרו בחודש ההשקה".

בסך הכל ההכנסות ממשחקים עלו ב־51%. מיקרוסופט הודיעה שהכנסות בתחום העסקים, שכולל משחקי וידאו ומחשבים ניידים, עלו ל־15.1 מיליארד דולר, יותר אפילו מ־14.6 מיליארד שמחשוב הענן הניב.

בשביל מיקרוסופט, המכשירים, עסק עם שולי רווח קטנים, פחות חשובים לשורת הרווח מהרצון לגרום לגיימרים לשלם על שירותי מנויים למשחקים. אבל בשבוע שעבר עשתה החברה שגיאה כשניסתה להעלות את המחיר על חלק מהשירותים האלה. הלקוחות התמרדו ותוך שעות בודדות הודיעה מיקרוסופט שהמחיר לא יעלה.

בחברה נהנו ממכירות חזקות של מחשבים דקיקים בסרת Surface, עם עלייה בהכנסות של 3% בעוד שאנשים ממשיכים לעבוד מרחוק. זה לא משתווה לזינוק של 37% במכירות ברבעון הקודם. "המגפה באמת הבליטה את תפקידו המרכזי של המחשב האישי בלשמור שאנשים יהיו מחוברים, פוריים בעבודה ובטוחים", אמרה קייל ויקסטרום, מנהל קשרי משקיעים במיקרוסופט.

ההכנסות ממכירות רישויים למערכת ההפעלה חלונות ווינדוס 10 עלו ב־1%. ויקסטרום אמרה שהתוצאה הזו הייתה גבוהה מציפיות החברה, בכך שהשתוותה לתוצאות של שנה שעברה, אז אנשים רבים שדרגו את מערכת הפעלה עקב תחילת הפסקת תמיכה במערכת הקודמת, ווינדוס 7.

ביקוש חזק לתוכנות לעסקים הניע לחץ תחרותי שפועל על מיקרוסופט. חברת התוכנות לעסקים Salesforce.com הודיעה בחודש שעבר שתרכוש את Slack Technologies, יצרנית של פלטפורמת שיתוף פעולה משרדית פופולרית, עבור 27.7 מיליארד דולר. באמצעות Slack, מקווה Salesforce להתמודד באופן יותר תקיף עם אחד מעסקי הליבה של מיקרוסופט. העסקה צפויה להיסגר בחודשים הקרובים.

מיקרוסופט הודיעה שאפילו עסק הפרסום שלה, אחד מהתחומים הבודדים שלא הצליחו מתחילת המגפה, מראה סימנים של התאוששות. ההכנסות מפרסומות במנועי חיפוש ברבעון האחרון עלו ב־־2% לאחר שסבלו מנסיגות דו ספרתיות בשני הרבעונים הקודמים.

לינקדאין (LinkedIn), הרשת החברתית הממוקדת בעסקים ושייכת למיקרוסופט, רשמה שיא של 23% במכירות, ועברה את הצמיחה של הרבעון הקודם. "זה מצביע על כך שהכלכלה משתקמת", אמר רישי ג'לוריה, אנליסט בחברת הייעוץ להשקעות D.A. Davidson & Co. "זה אומר שחברות החלו להעסיק עובדים שוב", אמר.

עוד כתבות

איך תגיב הבורסה למלחמה מול איראן / צילום: Shutterstock

המומחים אופטימיים לגבי כיוון השווקים במלחמה. מה בכל זאת יכול לשבש את המצב?

מתן שטרית, הפניקס: "אחרי שהאבק שוקע, השווקים נוטים לחזור למגמה חיובית" ● מודי שפריר: "המגמה בתחילת המסחר תלויה בתוצאות שילכו ויתבהרו לגבי הצלחת המתקפה" ● אלדד תמיר: "בטווח הקצר מחירי האנרגיה יעלו, הדולר צפוי להתחזק והבורסות ירדו"

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

100 דולר לחבית? כך עלולה סגירת הורמוז לשנות את שוק הנפט העולמי

התקיפה הובילה לצניחה של 70% בתנועת המיכליות בעורק התחבורה הראשי, ולעלייה של 50% בפרמיות הביטוח ● המומחים מעריכים כי השוק כבר תמחר את רוב הסיכונים, בעוד אופ"ק מגדילה התפוקה כדי למתן את המחיר ● כעת - כל העיניים נשואות לפתיחת המסחר

אזור נפילת טיל איראני בגוש דן / צילום: מד''א

הישראלים נערכו למלחמה: הסתערות על ביטוחי התכולה של רשות המסים

מאז יום שישי בבוקר נרכשו יותר מ-5,800 פוליסות, המאפשרות לקבל מהמדינה כיסוי של למעלה ממיליון שקל לריהוט, מכשירי חשמל ובגדים מעבר לפיצוי שמשלם מס רכוש ותמורת פרמיה שנתית של 0.3% בלבד ● מתחילת השנה נרכשו כבר 20 אלף פוליסות כאלה

זירת הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: Reuters, Ammar Awad

9 הרוגים בפגיעה ישירה בבית שמש, עשרות נפצעו; אזעקות בצפון

כ-20 פצועים בפגיעה ישירה באזור בית שמש; 4 מבנים קרסו, חשש ללכודים ● צה"ל בגל הפצצות בטהרן; נתניהו: "התקיפות רק יתגברו" ● צבא ארה"ב: 3 חיילים נהרגו ו-5 נוספים נפצעו קשה במבצע באיראן ● בכיר אמריקאי לאל-ג'זירה: מצפים שהמבצע יימשך שבועות ולא ימים ● דובר צה"ל: "בדקה אחת באיראן חיסלנו אתמול 40 בכירים"; גם רמטכ"ל איראן חוסל ● מזכ"ל חיזבאללה ספד לחמינאי, אך לא רמז שיצטרפו למערכה • משרד החינוך: ממחר יתקיימו לימודים מרחוק ● עדכונים שוטפים

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

כותרות העיתונים בעולם

הטיסה הדחופה והזעם בבית הלבן: כך קיבל טראמפ את ההחלטה לצאת למלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה גרם לטראמפ להחליט לתקוף אתמול, נסיך הכתר הסעודי היה בין הדוחפים לתקיפה, ומי עשוי להחליף את חמינאי שחוסל • כותרות העיתונים בעולם

מרחב מוגן / צילום: Shutterstock, ARTZO

אין לכם קליטה בממ"ד? זה מה שאפשר לעשות

כשנמצאים זמן רב בממ"ד, רבים עשויים להתקשות עם הקליטה הסלולרית ● מנקודת גישה בתוך הממ"ד, דרך מתאם רשת חשמל ועד טכנולוגיית ה-Mesh - אלו הפתרונות שקיימים בשוק וכדאי להכיר

מערכת ynet (ארכיון) / צילום: דור מלכה

יואב זיתון הוא איש התקשורת שנעצר בחשד שביצע מעשה סדום בקטין בן 15

זיתון, הכתב הצבאי של ynet, נעצר בשבוע שעבר ● מחקירת המשטרה התברר כי הוא הכיר את הקורבן באפליקציית היכרויות, וזה סיפר לו על גילו הצעיר ● הקטין סיפר למשטרה כי זיתון הפיל אותו על הקרקע ואנס אותו באלימות קשה

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כמה זמן לוקח לכטב"מים להגיע מאיראן לישראל וכמה לטיל בליסטי?

איראן הודיעה כי גל של עשרות כטב״מים נמצא בדרכו לישראל ● כמה זמן ייקח להם להגיע, מה ההבדל בין סוגי הטילים השונים ומה כולל מערך ההגנה האווירית של ישראל? ● גלובס עושה סדר

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי מס רווחי יתר: האם משרד האוצר והבנקים בדרך להסכם פשרה

בזמן שוועדת הכספים ממשיכה לדון בתוכנית להטלת מס רוויח יתר קבוע על הבנקים, מאחורי הקלעים מתגבשת הצעת פשרה: היטל "חד פעמי" שיניב לקופת המדינה עד 1.4 מיליארד שקל ● ברקע, המערכה באיראן צפויה להגדיל את הגירעון ובאוצר צריכים מקורות למימון המבצע

שדה התעופה בדובאי לאחר פגיעת הטיל האיראני / צילום: ap, Altaf Qadri

"סוף עידן היציבות והשקט": מדינות המפרץ סופגות נזקים של מיליארדי דולרים

מדינות המפרץ, שניסו לשמור על ניטרליות יחסית במערכה, מוצאות עצמן בחזית האש -מאות שיגורים, עשרות פגיעות ישירות ונזק למלונות, מגדלי יוקרה ותשתיות תעופה ● ההסלמה מטלטלת את מנועי הצמיחה המרכזיים של המפרציות ומציבה סימן שאלה מעל המודל הכלכלי שבנו על יציבות, יוקרה וביטחון

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

קנס מלחמה: קונים ליד הבית ומשלמים עוד 30%. וגם: המוצר שהביקוש אליו זינק

כמו במערכה האיראנית הקודמת, גם הפעם ביג היו הראשונים להודיע על הקלות, מליסרון והכשרת היישוב הצטרפו, אך בעזריאלי טרם התקבלה החלטה ● ברשת הסטוק מדווחים על עלייה ברכישת מוצרים לבית, ובעולם הקולנוע והחשמל על ביקושים למסכי טלוויזיה קטנים

אזור הפגיעה בגוש דן / צילום: מד''א

הרוגה ו-20 פצועים בפגיעה ישירה בת"א

אחד נפצע קשה, היתר בינוני וקל ● גופת המנהיג העליון אותרה בין ההריסות. התיעוד הוצג לנתניהו ● טראמפ אישר שחמינאי חוסל ● אזעקות רבות לשטח ישראל משעות הבוקר • משמרות המהפכה תקפו עם כטב"מים וטילים בסיסים אמריקאיים במזרח התיכון; בדובאי, כוויית ובחריין נרשמו פגיעות ישירות • חיל האוויר ביצע את מטס התקיפה הגדול ביותר אי-פעם • עדכונים שוטפים

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המהנדס שטוען: "זו הסיבה שתל אביב הפכה למוקד פגיעות"

לדברי המהנדס ישראל דוד, הסכנה היא במיוחד לבניינים 60 עד 80 שנה, שנבנו "בלי מיגון ובלי חוסן קונסטרוקטיבי" ● וגם איפה הוא מעדיף להישאר בזמן אזעקה?

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

מצב חירום עד יום שני: ההנחיות החדשות של פיקוד העורף

הוכרז מצב חירום מיוחד בעורף, והשמים נסגרו לטיסות אזרחיות ● הוטלו מגבלות נרחבות על פעילות המשק, החינוך וההתכנסויות ברחבי הארץ ● מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ואיך נערכים באתרי הבנייה?

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפגישתם בבית הלבן בנובמבר / צילום: ap, Mark Schiefelbein

תחכה לאמריקאים? תגובת סעודיה לתקיפה מאיראן תעצב את המזה"ת

"סעודיה שוקלת צעדיה מחדש לאחר המתקפה האיראנית", אומר לגלובס מומחה למפרץ הערבי ● מה מנחה את ריאד, איך משפיע המשבר מול איחוד האמירויות ולמה יורש העצר הסעודי מעדיף שהמשטר יפול?

עשן בטהרן לאחר התקיפה המשולבת של ישראל וארה''ב / צילום: AP

"אנשים ברחוב מחייכים זה לזה": איך העם האיראני מגיב למלחמה

הפעולה הצבאית של ארה"ב וישראל עוררה בהלה למזון, מים ומחסה ● חלק מאזרחי איראן מודאגים, אך רובם התעודדו מן הדיווח על מותו של מנהיג המדינה: "אני בוכה משמחה. עוד דיקטטור איננו"

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: ap, Kin Cheung

הבריטים מחוץ למלחמה: רה"מ קיבל ייעוץ שהיא מנוגדת לחוק הבינ"ל

הלייבור "גאים לא להיות מעורבים בתקיפה לא-חוקית", דווח בבריטניה, בעוד שר ההגנה אמר בראיון כי טילים שוגרו מאיראן לעבר קפריסין, אך לא בטוח שכוונו לאי ● ביקורת ב"טלגרף" השמרני: "המשטר האכזרי ביותר בעולם נמצא לפני קריסה - ולבריטניה אין שום חלק בכך"

אילוסטרציה: Shutterstock

בזמן ההפצצות: מתקפת הסייבר באפליקציית התפילות הפופולרית באיראן

במקביל לגל התקיפות, מיליוני איראנים קיבלו דרך אפליקציית תפילות מסרים המבטיחים חנינה לחיילים שיניחו את נשקם ● בישראל שומרים על עמימות, אך ההערכה היא כי מדובר במבצע מתוכנן היטב

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטבות הבנקים במלחמה: דחיית תשלומים, הלוואות ללא ריבית ותוספת גלישה לתקועים בחו"ל

הגופים הפיננסיים מציעים הקלות לאוכלוסיות השונות ● בנק לאומי מציע הקפאת משכנתא לשלושה חודשים; בנק הפועלים מציע חבילת גלישה והגדלת מסגרות בכרטיסי אשראי לשוהים בחו"ל; וישראכרט מציעה מוקד ייעודי לשוהים בחו"ל ודחיית הלוואות