גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רווחי מיקרוסופט זינקו במגפה הודות למחשוב הענן והביקוש למשחקי וידאו

המכירות ברבעון עלו ב־17% לשיא של 43.1 מיליארד דולר ● המניה זינקה במסחר המאוחר

מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נדלה / צילום: רויטרס, Lucas Jackson
מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נדלה / צילום: רויטרס, Lucas Jackson

תאגיד מיקרוסופט הציג נתוני מכירות רבעוניים שקבעו שיא, הרבה הודות לביקוש למשחקי וידאו בזמן המגפה ואימוץ מואץ בזמן המשבר הבריאותי של שירותי מחשוב הענן שמוכרת החברה.

תקופת העבודה מרחוק הייתה בשורה עבור מיקרוסופט. בנוסף למוצרים בתחום משחקי הווידאו ומחשוב הענן שלה, נהנתה החברה ממכירות טובות של מחשבי Surface, שנרכשו על ידי אנשים שרצו להקל על העבודה מהבית ועל הלמידה מרחוק. השימוש בתוכנת Teams לשיתוף פעולה במשרדים, תוכנה הכוללת שירותים כמו צ'ט טקסטואלי ושיחות ועידה בווידאו זינק במשך המגפה. Teams הייתה אחת העדיפויות הגבוהות של מנכ"ל מיקרוסופט סטיה נאדלה.

"מה שראינו בשנה האחרונה זה שחר של גל שני של טרנספורמציה דיגיטלית שעברות כל החברות וכל תחומי התעשייה", אמר נאדלה אמש.

ענקית התוכנה אמרה שההכנסה נטו שלה ברבעון השני הפיסקלי עלתה ביותר מ־30% ל־15.5 מיליארד דולר. המכירות עלו ב־17% והגיעו ל־43.1 מיליארד דולר. המספרים האלה עברו את ציפיות וול סטריט להכנסה נטו של 12.6 מיליארד דולר ומכירות של 40.2 מיליארד דולר, על פי נתונים מחברת FactSet.

מניית מיקרוסופט עלתה ב־4% במסחר מאוחר. המניה עלתה ביותר מ־40% במהלך השנה החולפת.

חברות טכנולוגיה באופן כללי היו בין המנצחות הגדולות במגפה ומשקיעים רבים נמשכו אליהן. אפל , שמדווחת על רווחיה מחר (ד'), נהנתה מעלייה של 80% בשווי מניותיה בשנה החולפת כשאנשים שהיו ספונים בבתיהם רכשו מקבוקים ואייפדים. אמזון העמיסה עוד ועוד הכנסות, כולל מעסק מחשוב הענן שלה שמתחרה במיקרוסופט.

צמיחה נוספת ברבעון הקרוב

מנהלת הכספים הראשית במיקרוסופט איימי הוד אמרה לאנליסטים שצמיחה נוספת צפויה ברבעון הקרוב. המכירות צפויות להגיע לבין 40.35 ל־41.25 מיליארד דולר, הודיעו בחברה. מכירות משחקי וידאו צפויות לעלות ב־40% מהשנה הקודמת ומכירות מחשבי Surface גם הן חוו צמיחה בשיעור דו ספרתי, אמרה הוד.

ההימור של נאדלה על מחשוב ענן היה ציר מרכזי בעלייה במכירות של מיקרוסופט משנה לשנה. מכירות של עסק מחשוב הענן Azure התרחבו במהירות; אך לפני בוא המגפה הצמיחה החלה להאט כשהעסק הפך לגדול־ממדים. תחילת העבודה מרחוק עצרה את ההאטה הזו. מכירות Azure עלו ב־50% ברבעון האחרון של 2020, וברבעון לפניו ב־48%.

Azure הפך למקור גדול יותר של הכנסות עבור מיקרוסופט ממכירת רישויים לשימוש במערכת ההפעלה שלה ברבעון האחרון, אמר ברנט ברייסלים, אנליסט בחברת Piper Sandler. מיקרוסופט לא מדווחת על ההכנסות מ־Azure בנפרד, אבל החברה היא ספקית מחשוב הענן השנייה בגודלה בעולם אחרי אמזון.

תפקידם של משחקי הוידאו ברווחי החברה גם הוא גדל תחת ניהולו של נאדלה, באופן חלקי בעקבות רכישות. בשנה שעברה רכשה מיקרוסופט את ZeniMax Media, חברת האם הפופולרית של סדרת המשחקים "דום" (Doom), תמורת 7.5 מיליארד דולר. תוכן אקס בוקס (Xbox) והכנסות משירותים עלו ב־40% ברבעון האחרון, במידה רבה הודות להצגת שני מכשירים חדשים לשוק, אקס בוקס (Xbox) סדרה X וסדרה S, שאמורים להתחרות בפלייסטיישן 5 של סוני.

נאדלה הריע לנתוני ההשקה של קונסולות המשחקים, שהגיעו ל"מספר הגבוה ביותר של מכשירים שאי פעם נמכרו בחודש ההשקה".

בסך הכל ההכנסות ממשחקים עלו ב־51%. מיקרוסופט הודיעה שהכנסות בתחום העסקים, שכולל משחקי וידאו ומחשבים ניידים, עלו ל־15.1 מיליארד דולר, יותר אפילו מ־14.6 מיליארד שמחשוב הענן הניב.

בשביל מיקרוסופט, המכשירים, עסק עם שולי רווח קטנים, פחות חשובים לשורת הרווח מהרצון לגרום לגיימרים לשלם על שירותי מנויים למשחקים. אבל בשבוע שעבר עשתה החברה שגיאה כשניסתה להעלות את המחיר על חלק מהשירותים האלה. הלקוחות התמרדו ותוך שעות בודדות הודיעה מיקרוסופט שהמחיר לא יעלה.

בחברה נהנו ממכירות חזקות של מחשבים דקיקים בסרת Surface, עם עלייה בהכנסות של 3% בעוד שאנשים ממשיכים לעבוד מרחוק. זה לא משתווה לזינוק של 37% במכירות ברבעון הקודם. "המגפה באמת הבליטה את תפקידו המרכזי של המחשב האישי בלשמור שאנשים יהיו מחוברים, פוריים בעבודה ובטוחים", אמרה קייל ויקסטרום, מנהל קשרי משקיעים במיקרוסופט.

ההכנסות ממכירות רישויים למערכת ההפעלה חלונות ווינדוס 10 עלו ב־1%. ויקסטרום אמרה שהתוצאה הזו הייתה גבוהה מציפיות החברה, בכך שהשתוותה לתוצאות של שנה שעברה, אז אנשים רבים שדרגו את מערכת הפעלה עקב תחילת הפסקת תמיכה במערכת הקודמת, ווינדוס 7.

ביקוש חזק לתוכנות לעסקים הניע לחץ תחרותי שפועל על מיקרוסופט. חברת התוכנות לעסקים Salesforce.com הודיעה בחודש שעבר שתרכוש את Slack Technologies, יצרנית של פלטפורמת שיתוף פעולה משרדית פופולרית, עבור 27.7 מיליארד דולר. באמצעות Slack, מקווה Salesforce להתמודד באופן יותר תקיף עם אחד מעסקי הליבה של מיקרוסופט. העסקה צפויה להיסגר בחודשים הקרובים.

מיקרוסופט הודיעה שאפילו עסק הפרסום שלה, אחד מהתחומים הבודדים שלא הצליחו מתחילת המגפה, מראה סימנים של התאוששות. ההכנסות מפרסומות במנועי חיפוש ברבעון האחרון עלו ב־־2% לאחר שסבלו מנסיגות דו ספרתיות בשני הרבעונים הקודמים.

לינקדאין (LinkedIn), הרשת החברתית הממוקדת בעסקים ושייכת למיקרוסופט, רשמה שיא של 23% במכירות, ועברה את הצמיחה של הרבעון הקודם. "זה מצביע על כך שהכלכלה משתקמת", אמר רישי ג'לוריה, אנליסט בחברת הייעוץ להשקעות D.A. Davidson & Co. "זה אומר שחברות החלו להעסיק עובדים שוב", אמר.

עוד כתבות

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

העסקה הגדולה בתולדות אנבידיה: תשלם 20 מיליארד דולר לסטארט־אפ AI

אנבידיה וגרוק חתמו על הסכם רישוי טכנולוגי בהיקף ענק, שכחלק ממנו המייסד של גרוק ג'ונתן רוס ובכירים נוספים יעברו לשורות אנבידיה ● גרוק, שנוסדה ב־2016 כדי להתחרות בענקית השבבים, גייסה רק לפני מספר חודשים לפי שווי של כ־7 מיליארד דולר "בלבד"

עסקת הגז עם מצרים יוצאת לדרך / עיצוב: אלישע נדב

הסכם הגז עם מצרים: מיליארדים למדינה או שנשלם על זה ביוקר?

בשנה הקרובה תחל ישראל לספק גז טבעי למצרים - בהסכם היצוא הגדול ביותר שנחתם כאן ● המהלך צפוי להכניס למדינה 58 מיליארד שקל עד 2040, להמריץ את הרחבת החיפושים בים התיכון ולהפחית את המחיר המקומי ● אבל הוא גם פוגע דרמטית בעתודות, וכשתגיע העת לייבא, זה יעלה לנו יותר ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

רחוב בפריז / צילום: Shutterstock

שיקום יערות, ריטריט לגיל המעבר או אמנות בחשכה: החופשות שלא חשבתם עליהן

אל מול הנופשים האינסטגרמיים, שכוללים ריזורטים מפנקים, אוכל מהוקצע ונופים מרהיבים, התפתחה לה תיירות שאולי מצטלמת פחות טוב, אבל מחברת אותנו יותר לעצמנו ● מחופשה שכולה ברכבת, דרך טיול שמעודד אתכם להספיק כמה שפחות ועד היעדים שבהם תצטרכו להחזיר ערך למקומיים ● שמונה הצעות

טופ גאם / צילום: אייל פישר

ברווח של פי 4 על השקעתה: קרן AP יוצאת מטופ גאם

קרן AP רכשה את מניות טופ גאם בשנת 2020 וכעת מכרה את החזקותיה תמורת 145 מיליון שקל - דיסקאונט של 16% על מחיר המניה, אך לדברי החברה, המכירה נסגרה לפני מספר ימים, ובינתיים המניה טיפסה ● הרוכש העיקרי: בית ההשקעות אלטשולר שחם שרכש 7% ממניות טופ גאם ב-100 מיליון שקל

אוטובסים של אגד בתחנה המרכזית ראשון לציון / צילום: Shutterstock, shutterstock

קיסטון ובנק לאומי בהסכם למימון מחדש של 1.75 מיליארד שקל לאגד

מדובר באחד מהסכמי המימון הגדולים במשק והוא יוצא לדרך לקראת הפרדת פעילות הנדל"ן של אגד ומימוש האופציה לרכישת יתרת מניות החברים

רחוב בן גוריון, כפר סבא / צילום: איל יצהר

לראשונה בישראל: העיר שאיבדה את מעמדה כ"עיר גדולה"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לראשונה זה מספר שנים, מספר התושבים בכפר סבא ירד מתחת לרף 100 אלף איש ויותר - והיא אינה מוגדרת יותר כ"עיר גדולה" ● הקיטון בכמות משתקף בין היתר במיעוט הבנייה בעיר

המשרוקית מסבירה. דירוג האקונומיסט / צילום: Shutterstock

כלכלת ישראל במקום השלישי בעולם? חכו שתראו מי בטופ 5

ישראל הוצבה במקום השלישי והמכובד של דירוג ה"אקונומיסט". ההישג הזה נחגג כאן ע"י רבים, אבל עד כמה באמת נכון להתבשם ממנו? ● המשרוקית של גלובס

שווה יותר מכסף: כך ישראל מתגמלת את ארה"ב על השימוש בנשק אמריקאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מאמר על התרומה של ישראל להגנה של ארה"ב, מה קרה ליחסים בין מרוקו וישראל מאז הנורמליזציה, וחגיגות חג המולד בעזה ובבית לחם • כותרות העיתונים בעולם

ג'ונתן רוס, מייסד ומנכ''ל גרוק / צילום: ap, Jeff Chiu

הטאלנט ששווה 20 מיליארד דולר: האיש שסימן את עצמו כאלטרנטיבה מצטרף לאנבידיה

הוא הזהיר מהתלות בה, ביקר את הארכיטקטורה שלה ובנה חלופה טכנולוגית מצליחה משלו - ועכשיו מייסד גרוק ג'ונתן רוס עובר לצד של ג'נסן הואנג ● כך אנבידיה שמה יד על הטאלנט ועל הטכנולוגיה של סטארט־אפ השבבים במהלך עוקף רגולציה, שיחזק את מעמדה בשוק האינפרנס

טיל מיירט של מערכת THAAD / צילום: ויקימדיה, The U.S. Army/Ralph Scott

המחיר המפתיע של המלחמה עם איראן: האם לאמריקאים נגמרו המיירטים?

בהשפעת המלחמה נגד איראן, ארה"ב נותרה עם מחסור במיירטים מסוג THAAD • התעשייה האווירית מהדקת קשרים וחונכת מרכז חדשנות באזרבייג'ן ● וגם: קולומביה מבקרת את ישראל, אך במקביל רוכשת ומטמיעה מערכת הגנה אווירית ישראליות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

סיכום שנה / צילום: ואניה סאוויק – נסדא''ק, נקסט ויז'ן

עסקת הענק, ​הפגישה הדרמטית והמניה שטסה: השנה הזוהרת של שוק ההון

בורסת תל אביב מסכמת את אחת השנים הטובות בתולדותיה ● אלה היו האנשים, האירועים והעסקאות שעשו את השנה

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק דין: האם ניתן לחייב את הסבים ואת הדודים לשמור על קשר עם הילדה?

סיפור יוצא דופן הגיע לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה, כאשר אם לילדה בת 11 הגישה תביעה לאכוף על משפחת האב לקיים קשרים אישיים עם בתה, מאחר שהם מסרבים לעשות כן ● מה נפסק?

יינות קבוצת אמפורה / צילום: אנטולי מיכאלו

עם קצת עזרה מהמבקרים ביקב: חשיבותה של קבוצת אמפורה לתרבות היין בישראל גדולה מהיקף הייצור שלה

יקב אמפורה הפיק יינות בומבסטיים ויקרים, ואז החליף ידיים ושינה כיוון ● ההימור על יינן צעיר ומוכשר השתלם, החתירה ליוקרה הומרה לנגישות מקומית, ומרכז המבקרים ביסס את מעמדו כביקור חובה לחובבי יין

נשים במקלט. תחושת הביטחון התערערה / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

הממשלה קיבלה החלטה דחופה וקריטית, אבל היא אפילו לא מנסה ליישם אותה

המלחמה העמיקה את הפערים המגדריים בישראל, ורוב הנשים מדווחות על חשש מוגבר לפגיעה בביטחון האישי ● הממשלה קיבלה החלטה לתת מענה, אבל לא עשתה את זה בפועל ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, בשיתוף שדולת הנשים, עוקב אחרי סיוע לנשים בשעת חירום

שר הכלכלה ניר ברקת ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

המאבק הבא בין סמוטריץ' לברקת: הגדלת מכסת עובדים זרים

שר הכלכלה הציע להגדיל את מכסת העובדים הזרים במשק ולבטל את האגרות בגין העסקתם ● אלא שבאוצר טוענים: המכסות הקיימות טרם מולאו

עמדת הטעינה המהירה של אקספנג / צילום: יח''צ

400 ק"מ נוספים בדקות ספורות: טסלה והסיניות מתכננות מהפכה בשוק הטעינה של רכב חשמלי בישראל

בקרוב זמן הטעינה של רכבים חשמליים עשוי להיות קצר כמו זמן התדלוק ● רשות התחרות צפויה לפרסם בקרוב שורה של חוות דעת על חידוש רישיונות ליבוא רכב ● MG משיקה בישראל שני דגמי קרוס-אובר בתמחור אגרסיבי ● השבוע בענף הרכב

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

עשרות מגישי גלי צה"ל וגלגלצ קיבלו הודעה שהעסקתם תוקפא בשבוע הבא; דיון בבג"ץ בימים הקרובים

כ־50 מגישי גלי צה"ל וגלגלצ המועסקים כיועצים קיבלו הודעה כי העסקתם תוקפא כבר מהשבוע הבא ● העובדים טוענים לפגיעה דרמטית בלוח השידורים ולסגירה בפועל של התחנה לפני ההכרעה המשפטית, ופנו לבג"ץ בבקשה דחופה לצו ביניים ● משרד הביטחון: "המשרד לא הוציא הנחיה כלשהי על סיום העסקה בגלי צה"ל"

הרב עמיאל הירש / צילום: Shahar Azran

אחד הרבנים המשפיעים בניו יורק: "שנאת היהודים בארה"ב התפוצצה, השינוי דרמטי ומובהק"

הרב עמיאל הירש הוא מהדמויות המשפיעות ביהדות ארה"ב, וגם אחת השנויות במחלוקת ● הוא הרב הבכיר בקהילה רפורמית ניו יורקית, ומעז לערער על הקונצנזוס של המחנה שממנו צמח ● הוא לא מהסס לפגוש גורמים אנטי-ציוניים, מצעירים שפונים אליו ועד ראש העיר ממדאני, למרות הסערה שזה יצר: "האתגר גובר מבחינת מספרים ומבחינת העוינות"

כך תשקיעו בזהב / צילום: Shutterstock

הוא נחשב אלטרנטיבה למניות ולאג"ח כגידור מפני סיכונים: כך תשקיעו בזהב

לנוכח הזינוק השנה במחיר הזהב, רבים בוול סטריט ממליצים שתחזיקו במתכת, לפחות בחלק קטן מתיק ההשקעות שלכם ● ב"וול סטריט ג'ורנל" ריכזו את הסוגיות המרכזיות בשוק הזה, וממליצים למשקיעים כיצד לנהוג עם הסחורה הלוהטת ● מדריך קצר להשקעה מושכלת

כוחות צה''ל בגבול לבנון (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

חוסל בלבנון מחבל מיחידת המבצעים של משמרות מהפכה

מנהיג דאעש בדמשק נעצר ע"י כוחות הביטחון של סוריה ● כוחות הביטחון פעלו הלילה לאכיפה חוזרת כנגד מבנים לא חוקיים ישראלים ● המשפחות המתנגדות לוועדת החקירה הפוליטית צפויות למקד את הלחץ בח"כים החרדים ● אלי פלדשטיין התייחס בראיון לעימות עם יונתן אוריך בחקירה וטען: "יש ללשכה חומרים על גלנט" ● עדכונים שוטפים