גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רווחי מיקרוסופט זינקו במגפה הודות למחשוב הענן והביקוש למשחקי וידאו

המכירות ברבעון עלו ב־17% לשיא של 43.1 מיליארד דולר ● המניה זינקה במסחר המאוחר

מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נדלה / צילום: רויטרס, Lucas Jackson
מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נדלה / צילום: רויטרס, Lucas Jackson

תאגיד מיקרוסופט הציג נתוני מכירות רבעוניים שקבעו שיא, הרבה הודות לביקוש למשחקי וידאו בזמן המגפה ואימוץ מואץ בזמן המשבר הבריאותי של שירותי מחשוב הענן שמוכרת החברה.

תקופת העבודה מרחוק הייתה בשורה עבור מיקרוסופט. בנוסף למוצרים בתחום משחקי הווידאו ומחשוב הענן שלה, נהנתה החברה ממכירות טובות של מחשבי Surface, שנרכשו על ידי אנשים שרצו להקל על העבודה מהבית ועל הלמידה מרחוק. השימוש בתוכנת Teams לשיתוף פעולה במשרדים, תוכנה הכוללת שירותים כמו צ'ט טקסטואלי ושיחות ועידה בווידאו זינק במשך המגפה. Teams הייתה אחת העדיפויות הגבוהות של מנכ"ל מיקרוסופט סטיה נאדלה.

"מה שראינו בשנה האחרונה זה שחר של גל שני של טרנספורמציה דיגיטלית שעברות כל החברות וכל תחומי התעשייה", אמר נאדלה אמש.

ענקית התוכנה אמרה שההכנסה נטו שלה ברבעון השני הפיסקלי עלתה ביותר מ־30% ל־15.5 מיליארד דולר. המכירות עלו ב־17% והגיעו ל־43.1 מיליארד דולר. המספרים האלה עברו את ציפיות וול סטריט להכנסה נטו של 12.6 מיליארד דולר ומכירות של 40.2 מיליארד דולר, על פי נתונים מחברת FactSet.

מניית מיקרוסופט עלתה ב־4% במסחר מאוחר. המניה עלתה ביותר מ־40% במהלך השנה החולפת.

חברות טכנולוגיה באופן כללי היו בין המנצחות הגדולות במגפה ומשקיעים רבים נמשכו אליהן. אפל , שמדווחת על רווחיה מחר (ד'), נהנתה מעלייה של 80% בשווי מניותיה בשנה החולפת כשאנשים שהיו ספונים בבתיהם רכשו מקבוקים ואייפדים. אמזון העמיסה עוד ועוד הכנסות, כולל מעסק מחשוב הענן שלה שמתחרה במיקרוסופט.

צמיחה נוספת ברבעון הקרוב

מנהלת הכספים הראשית במיקרוסופט איימי הוד אמרה לאנליסטים שצמיחה נוספת צפויה ברבעון הקרוב. המכירות צפויות להגיע לבין 40.35 ל־41.25 מיליארד דולר, הודיעו בחברה. מכירות משחקי וידאו צפויות לעלות ב־40% מהשנה הקודמת ומכירות מחשבי Surface גם הן חוו צמיחה בשיעור דו ספרתי, אמרה הוד.

ההימור של נאדלה על מחשוב ענן היה ציר מרכזי בעלייה במכירות של מיקרוסופט משנה לשנה. מכירות של עסק מחשוב הענן Azure התרחבו במהירות; אך לפני בוא המגפה הצמיחה החלה להאט כשהעסק הפך לגדול־ממדים. תחילת העבודה מרחוק עצרה את ההאטה הזו. מכירות Azure עלו ב־50% ברבעון האחרון של 2020, וברבעון לפניו ב־48%.

Azure הפך למקור גדול יותר של הכנסות עבור מיקרוסופט ממכירת רישויים לשימוש במערכת ההפעלה שלה ברבעון האחרון, אמר ברנט ברייסלים, אנליסט בחברת Piper Sandler. מיקרוסופט לא מדווחת על ההכנסות מ־Azure בנפרד, אבל החברה היא ספקית מחשוב הענן השנייה בגודלה בעולם אחרי אמזון.

תפקידם של משחקי הוידאו ברווחי החברה גם הוא גדל תחת ניהולו של נאדלה, באופן חלקי בעקבות רכישות. בשנה שעברה רכשה מיקרוסופט את ZeniMax Media, חברת האם הפופולרית של סדרת המשחקים "דום" (Doom), תמורת 7.5 מיליארד דולר. תוכן אקס בוקס (Xbox) והכנסות משירותים עלו ב־40% ברבעון האחרון, במידה רבה הודות להצגת שני מכשירים חדשים לשוק, אקס בוקס (Xbox) סדרה X וסדרה S, שאמורים להתחרות בפלייסטיישן 5 של סוני.

נאדלה הריע לנתוני ההשקה של קונסולות המשחקים, שהגיעו ל"מספר הגבוה ביותר של מכשירים שאי פעם נמכרו בחודש ההשקה".

בסך הכל ההכנסות ממשחקים עלו ב־51%. מיקרוסופט הודיעה שהכנסות בתחום העסקים, שכולל משחקי וידאו ומחשבים ניידים, עלו ל־15.1 מיליארד דולר, יותר אפילו מ־14.6 מיליארד שמחשוב הענן הניב.

בשביל מיקרוסופט, המכשירים, עסק עם שולי רווח קטנים, פחות חשובים לשורת הרווח מהרצון לגרום לגיימרים לשלם על שירותי מנויים למשחקים. אבל בשבוע שעבר עשתה החברה שגיאה כשניסתה להעלות את המחיר על חלק מהשירותים האלה. הלקוחות התמרדו ותוך שעות בודדות הודיעה מיקרוסופט שהמחיר לא יעלה.

בחברה נהנו ממכירות חזקות של מחשבים דקיקים בסרת Surface, עם עלייה בהכנסות של 3% בעוד שאנשים ממשיכים לעבוד מרחוק. זה לא משתווה לזינוק של 37% במכירות ברבעון הקודם. "המגפה באמת הבליטה את תפקידו המרכזי של המחשב האישי בלשמור שאנשים יהיו מחוברים, פוריים בעבודה ובטוחים", אמרה קייל ויקסטרום, מנהל קשרי משקיעים במיקרוסופט.

ההכנסות ממכירות רישויים למערכת ההפעלה חלונות ווינדוס 10 עלו ב־1%. ויקסטרום אמרה שהתוצאה הזו הייתה גבוהה מציפיות החברה, בכך שהשתוותה לתוצאות של שנה שעברה, אז אנשים רבים שדרגו את מערכת הפעלה עקב תחילת הפסקת תמיכה במערכת הקודמת, ווינדוס 7.

ביקוש חזק לתוכנות לעסקים הניע לחץ תחרותי שפועל על מיקרוסופט. חברת התוכנות לעסקים Salesforce.com הודיעה בחודש שעבר שתרכוש את Slack Technologies, יצרנית של פלטפורמת שיתוף פעולה משרדית פופולרית, עבור 27.7 מיליארד דולר. באמצעות Slack, מקווה Salesforce להתמודד באופן יותר תקיף עם אחד מעסקי הליבה של מיקרוסופט. העסקה צפויה להיסגר בחודשים הקרובים.

מיקרוסופט הודיעה שאפילו עסק הפרסום שלה, אחד מהתחומים הבודדים שלא הצליחו מתחילת המגפה, מראה סימנים של התאוששות. ההכנסות מפרסומות במנועי חיפוש ברבעון האחרון עלו ב־־2% לאחר שסבלו מנסיגות דו ספרתיות בשני הרבעונים הקודמים.

לינקדאין (LinkedIn), הרשת החברתית הממוקדת בעסקים ושייכת למיקרוסופט, רשמה שיא של 23% במכירות, ועברה את הצמיחה של הרבעון הקודם. "זה מצביע על כך שהכלכלה משתקמת", אמר רישי ג'לוריה, אנליסט בחברת הייעוץ להשקעות D.A. Davidson & Co. "זה אומר שחברות החלו להעסיק עובדים שוב", אמר.

עוד כתבות

מערכת ynet (ארכיון) / צילום: דור מלכה

יואב זיתון הוא איש התקשורת שנעצר בחשד שביצע מעשה סדום בקטין בן 15

זיתון, הכתב הצבאי של ynet, נעצר בשבוע שעבר ● מחקירת המשטרה התברר כי הוא הכיר את הקורבן באפליקציית היכרויות, וזה סיפר לו על גילו הצעיר ● הקטין סיפר למשטרה כי זיתון הפיל אותו על הקרקע ואנס אותו באלימות קשה

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

שר האוצר: "עלות המלחמה עד כה נאמדת בכ-9 מיליארד שקל"

סטמוריץ' ציין כי הגירעון צפוי לעמוד על יותר מ-3.9%, גבוה מהיעד לשנה ● כמו כן, פונו עד כה מבתיהם 350 בני אדם ל-240 חדרים בבתי המלון, ועד שעות הבוקר הוגשו כבר 1,000 תביעות

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפגישתם בבית הלבן בנובמבר / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המדינה המפתיעה שתמכה בתקיפה באיראן והסכסוך שיכול להגיע לקיצו

"סעודיה שוקלת צעדיה מחדש לאחר המתקפה האיראנית", אומר לגלובס מומחה למפרץ הערבי ● מה מנחה את ריאד, איך משפיע המשבר מול איחוד האמירויות ולמה יורש העצר הסעודי מעדיף שהמשטר יפול?

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

מצב חירום עד יום שני: ההנחיות החדשות של פיקוד העורף

הוכרז מצב חירום מיוחד בעורף, והשמים נסגרו לטיסות אזרחיות ● הוטלו מגבלות נרחבות על פעילות המשק, החינוך וההתכנסויות ברחבי הארץ ● מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ואיך נערכים באתרי הבנייה?

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

שדה התעופה בדובאי לאחר פגיעת הטיל האיראני / צילום: ap, Altaf Qadri

"סוף עידן היציבות והשקט": מדינות המפרץ סופגות נזקים של מיליארדי דולרים

מדינות המפרץ, שניסו לשמור על ניטרליות יחסית במערכה, מוצאות עצמן בחזית האש -מאות שיגורים, עשרות פגיעות ישירות ונזק למלונות, מגדלי יוקרה ותשתיות תעופה ● ההסלמה מטלטלת את מנועי הצמיחה המרכזיים של המפרציות ומציבה סימן שאלה מעל המודל הכלכלי שבנו על יציבות, יוקרה וביטחון

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ אסר שימוש בקלוד, אך הוא כיכב במתקפה על איראן

שעות לאחר שהנשיא הורה להפסיק את ההתקשרויות עם החברה ולהגדירה כסיכון בשרשרת האספקה, נעשה שימוש במודל קלוד בתקיפה באיראן ● במקביל חתמה OpenAI על הסכם חדש עם הפנטגון, בצל ביטול החוזים עם אנתרופיק

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המהנדס שטוען: "זו הסיבה שתל אביב הפכה למוקד פגיעות"

לדברי המהנדס ישראל דוד, הסכנה היא במיוחד לבניינים 60 עד 80 שנה, שנבנו "בלי מיגון ובלי חוסן קונסטרוקטיבי" ● וגם איפה הוא מעדיף להישאר בזמן אזעקה?

בצלאל מכליס ואלי גליקמן / צילום: אסף שילה ישראל סאן, איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

המניה שמחקה 60% משוויה ואלו שירוויחו מהמלחמה

מחר יגיבו השווקים לראשונה לפעולה הצבאית הישראלית-אמריקאית נגד איראן ● על רקע המבצע, גלובס מסמן את הישראליות בוול סטריט שצפויות לבלוט בשבוע המסחר, וגם את אלו שעשו תנועות משמעותיות במהלך סוף השבוע החולף

אזור נפילת טיל איראני בגוש דן / צילום: מד''א

הישראלים נערכו למלחמה: הסתערות על ביטוחי התכולה של רשות המסים

מאז יום שישי בבוקר נרכשו יותר מ-5,800 פוליסות, המאפשרות לקבל מהמדינה כיסוי של למעלה ממיליון שקל לריהוט, מכשירי חשמל ובגדים מעבר לפיצוי שמשלם מס רכוש ותמורת פרמיה שנתית של 0.3% בלבד ● מתחילת השנה נרכשו כבר 20 אלף פוליסות כאלה

אזור הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

הפגיעה הישירה במקלט בבית שמש: "תרחיש נדיר אבל אפשרי"

המהנדס הראשי של פיקוד העורף לשעבר: "בשימוש בטילים מהסוג שראינו לאחרונה, פגיעה ישירה הופכת לשאלה של 'מי ישב איפה ובאיזו תנוחה'"

יירוטים / צילום: Shutterstock, GERSHBERG Yuri

המומחית שמסבירה: למה איראן לא מצליחה לייצר מטחים משמעותיים

"אם לאיראן הייתה יכולת להוציא מטח כבד היינו רואים אותה כבר", אומרת הילה חדד־חמלניק, מנכ"לית Moonshot ובעבר חברה בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ● לדבריה, מערך הטילים האיראני נפגע קשות ביוני האחרון - נתון שמקל על ההגנה האווירית הישראלית ● עם זאת, היא מדגישה: הסכנה לא חלפה, וגם שברי טילים עלולים לגרום לנזק כבד

עשן בטהרן לאחר התקיפה המשולבת של ישראל וארה''ב / צילום: AP

"אנשים ברחוב מחייכים זה לזה": איך העם האיראני מגיב למלחמה

הפעולה הצבאית של ארה"ב וישראל עוררה בהלה למזון, מים ומחסה ● חלק מאזרחי איראן מודאגים, אך רובם התעודדו מן הדיווח על מותו של מנהיג המדינה: "אני בוכה משמחה. עוד דיקטטור איננו"

אילוסטרציה: Shutterstock

בזמן ההפצצות: מתקפת הסייבר באפליקציית התפילות הפופולרית באיראן

במקביל לגל התקיפות, מיליוני איראנים קיבלו דרך אפליקציית תפילות מסרים המבטיחים חנינה לחיילים שיניחו את נשקם ● בישראל שומרים על עמימות, אך ההערכה היא כי מדובר במבצע מתוכנן היטב

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: ap, Kin Cheung

הבריטים מחוץ למלחמה: רה"מ קיבל ייעוץ שהיא מנוגדת לחוק הבינ"ל

הלייבור "גאים לא להיות מעורבים בתקיפה לא-חוקית", דווח בבריטניה, בעוד שר ההגנה אמר בראיון כי טילים שוגרו מאיראן לעבר קפריסין, אך לא בטוח שכוונו לאי ● ביקורת ב"טלגרף" השמרני: "המשטר האכזרי ביותר בעולם נמצא לפני קריסה - ולבריטניה אין שום חלק בכך"

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

השמיים עדיין סגורים, כך תוכלו בכל זאת להיכנס ולצאת מישראל

עקב המצב, ארקיע תחל היום להפעיל טיסות לציבור הרחב חכורות בין טאבה לאתונה על מנת לאפשר כניסה ויציאה מישראל ● ישראייר נערכת להפעלת טיסות חילוץ המיועדות ללקוחותיה בלבד

זירת הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: Reuters, Ammar Awad

9 הרוגים בפגיעה ישירה בבית שמש, 11 עדיין מוגדרים נעדרים

כ-20 פצועים בפגיעה ישירה באזור בית שמש; 4 מבנים קרסו, חשש ללכודים ● צה"ל בגל הפצצות בטהרן; נתניהו: "התקיפות רק יתגברו" ● כ-100 אלף משרתי מילואים גויסו ● טראמפ: המבצע באיראן מתקדם מהר יותר מהתוכנית ● צבא ארה"ב: 3 חיילים נהרגו ו-5 נפצעו קשה במבצע באיראן ● דיווח: בן סלמאן נתן לצבא הסעודי אישור להגיב על התקיפות האיראניות ● בכיר אמריקאי: מצפים שהמבצע יימשך שבועות ● דובר צה"ל: "בדקה אחת באיראן חיסלנו אתמול 40 בכירים"; גם רמטכ"ל איראן חוסל ● עדכונים שוטפים

כוחות ביטחון בנלון בדובאי שנפגע בתקיפה איראנית / צילום: ap, Altaf Qadri

"ניהול סיכונים קר": למה מדינות המפרץ לא תוקפות את איראן בחזרה?

אלה רוזנברג, חוקרת מומחית לכלכלה איראן ומימון טרור במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסבירה כי מדינות המפרץ מנהלות אסטרטגיה של גידור סיכונים והן אינן בוטחות בהתמדה האמריקאית לאורך זמן ● יחד עם זאת, היא מציינת כי הן "בוחרות לסייע מתחת לרדאר"

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

נתקעתם בחו"ל? מתי ואיך תוכלו לחזור לישראל

המרחב האווירי סגור, ונתב"ג מושבת לפחות עד יום שלישי, ובינתיים כ־150 אלף ישראלים שוהים בחו"ל ואינם יכולים לשוב ארצה ● במשרד התחבורה נערכים למבצע דרך האבים מרכזיים באירופה, בארה"ב ובאסיה, ובמקביל נשקלת האפשרות לצו חירום שיצמצם זמנית את חובות חברות התעופה כלפי הנוסעים ● איך ייראה מבצע החילוץ, ומתי יתאפשר לטוס חזרה לישראל? ● גלובס עושה סדר

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר