גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סקר TGI: ירידה בחשיפה לעיתונות ולרדיו; "ישראל היום" ממשיך להוביל

בהסתכלות שנתית, כל העיתונים היומיים רשמו ירידות משמעותיות של 18%-38% בממוצע, למעט גלובס שירד ב-2% בלבד ● שיעור ההאזנה הממוצע השנתי לרדיו ירד בכ-10% ● המהפך הושלם: מבחינת ההאזנה לערוצי האקטואליה, גל"צ מאבדת את ההובלה לטובת כאן רשת ב'

עיתונים / צילום: תמר מצפי
עיתונים / צילום: תמר מצפי

מגמת הירידה בקריאת עיתונים נמשכת, אולם במחצית השנייה של 2020 נרשמת התמתנות בירידה בשיעורי החשיפה - כך עולה מסקר TGI. בהסתכלות שנתית, כל העיתונים היומיים רשמו ירידות משמעותיות של 18%-38% בממוצע, למעט עיתון גלובס שירד ב-2% בלבד.

ברמה השנתית, העיתון "ישראל היום" ממשיך להוביל עם שיעור חשיפה שנתי של 23.7%, המשקף ירידה של 23% ביחס ל-2019. במחצית השנה השנייה רשם העיתון ירידה בחשיפה של 11% ביחס למחצית הראשונה. בהסתכלות שנתית הירידה בחשיפה נמוכה יותר ועומדת על 20% - מ-26.9% ב-2019 ל-21.5% ב-2020. בין המחצית הראשונה של השנה למחצית השנייה ירדה החשיפה לעיתון ב-10%.

בעיתונות סוף השבוע נרשם מהפך ביחסי הכוחות בין העיתונים, ו"ידיעות אחרונות" תופס את המובילות על פני "ישראל היום". החשיפה ל"ידיעות אחרונות" בסוף השבוע במונחים שנתיים עומדת על 27.1%, לעומת 24.8% ל"ישראל היום" - פער של 9%. 

הפער לטובת "ידיעות אחרונות" נובע מכך ש"ישראל היום" ירד בחשיפה שלו בסוף השבוע יותר ממה ש"ידיעות" ירד: הירידה של "ידיעות" במונחים שנתיים עומדת על 12%, ושל "ישראל היום" 20%.

בהשוואה בין המחצית הראשונה של השנה לשנייה, שני העיתונים ירדו ב-13% במחצית השנייה.

עיתון "הארץ" רושם אף הוא ירידה במונחים של חשיפה שנתית: מ- 4.9% ל-4%, המשקפים ירידה של 18%. עם זאת, בהסתכלות של חצי שנה מול חצי שנה, העיתון רושם עלייה של 3%.

גם שיעורי החשיפה לעיתונות הכלכלית במגמת ירידה, כאשר הנפגע העיקרי מבחינת הירידה בשיעורי החשיפה הוא "כלכליסט", שרושם ירידה שנתית של 14%, מ-11.1% ל-9.6%. "דה מרקר" רושם ירידה שנתית של 6%, ואילו גלובס רושם ירידה של 2% בלבד.

עם זאת, המחצית השנייה של השנה האירה פנים לרוב העיתונות הכלכלית, שלמעט "דה מרקר" רשמה עלייה ביחס למחצית הראשונה. "כלכליסט" גדל בין המחצית הראשונה למחצית השנייה ב-5%, וגלובס גדל בשיעור של 13%. "דה מרקר" הוא היחיד מבין העיתונות הכלכלית שרושם ירידה דו-ספרתית - של 14%. 

 

פחות רכבים על הכביש, פחות האזנה לרדיו

שיעור ההאזנה הממוצע השנתי לרדיו ירד בכ-10% ביחס לשנה שעברה - ככל הנראה בין היתר לאור העובדה שעיקר ההאזנה לרדיו נעשה ברכבים, והשנה התנועה ברכבים ירדה בגלל הסגרים והגבלות התנועה על רקע מגפת הקורונה.

במונחים שנתיים, תחנות "כאן"/קול ישראל רשמו ירידה שאינה מובהקת של אחוז אחד, ואילו הרדיו האזורי ירד ב-9%, ותחנות גלי צה"ל ירדו ב-10%.

התחנה עם שיעורי ההאזנה הגבוהים ביותר היא עדיין גלגלצ, אך התחנה רושמת ירידה של 8% במונחים שנתיים.

מבחינת ההאזנה לערוצי האקטואליה, המהפך הושלם, וגלי צה"ל מאבדת את ההובלה לטובת כאן רשת ב'. את ניצני השינוי ניתן היה לראות במחצית הראשונה של השנה, וכעת עם התוצאות השנתיות מתברר כי מדובר במגמה מתמשכת ולא באירוע חד-פעמי.

כאן רשת ב' רושמת עלייה מרשימה של 10% בשיעורי ההאזנה במונחים שנתיים. עם זאת, בהשוואה של ההאזנה במחצית השנייה לעומת המחצית הראשונה נרשמת ירידה של 14%. רשת ב' עוברת את גלי צה"ל גם בהאזנה השנתית וגם בהשוואה של מחצית השנה הראשונה מול מחצית השנה השנייה.

גלי צה"ל רושמת ירידה שנתית של 11% בשיעורי האזנה. במחצית השנייה של השנה נרשמת נטישה ניכרת של 16% בהשוואה למחצית הראשונה של השנה.

רדיו 103FM מתיימר בשנה האחרונה לשחק גם הוא באגף האקטואליה, ומשקיע באופן אינטנסיבי בטלנטים שמובילים את השידורים. לפחות מבחינת שיעורי ההאזנה המהלך עדיין לא מוכיח את עצמו: התחנה רושמת שיעורי האזנה של 8%, המשקפים ירידה של 14% בשיעורי ההאזנה השנתית. במחצית השנייה של השנה נרשמה ירידה של 6% לעומת המחצית הראשונה.

אקו 99FM ממשיכה להיות תחנת הרדיו האזורית המואזנת ביותר עם שיעורי האזנה של 8.4%. התחנה סופגת ירידה של 11% בהאזנה השנתית. בסקר הנוכחי אקו 99FM עוקפת את כאן 88FM ועומדת בשורה הראשונה עם התחנות הארציות מבחינת ההאזנה.

רשת ג', שעשתה השנה שינויי בשידורי סוף השבוע, רושמת ירידה של 8% ביחס לשנה שעברה. בין המחצית הראשונה של השנה למחצית השנייה נרשמה ירידה של 3%.

עוד כתבות

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"