גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לבד, על הפודיום: מה עובר בזמן הקורונה על הספורטאים האולימפיים של ישראל?

מה קורה כשהאולימפיאדה נדחית בשנה? איך שומרים על כושר שיא כשאין תחרויות בכלל? ומה עושה מי שזו הייתה אמורה להיות השנה שלו לעמוד על הפודיום? ● הספורטאים האולימפיים הישראלים נאבקים להגיע לטוקיו אחרי שנה של ביטולים ובידודים

ניקול זליקמן. התעמלות אומנותית / צילום: Reuters, BEAUTIFUL SPORTS/U. Fassbender v
ניקול זליקמן. התעמלות אומנותית / צילום: Reuters, BEAUTIFUL SPORTS/U. Fassbender v

"זו הייתה אמורה להיות האולימפיאדה הרביעית שלי", אומר המתעמל האולימפי אלכס שטילוב, אחד הספורטאים הבולטים בישראל. "אני עוד חודש בן 34, וזה נחשב בין הוותיקים. אז אם מודיעים שמבטלים את המשחקים, אני מסיים את הקריירה לא כמו שקיוויתי".

אלכס שטילוב. התעמלות / צילום: Associated Press, Darko Bandic

קללת הקורונה שסופה לא נראה באופק היא מכה קשה, יש האומרים אנושה, עבור הספורט התחרותי הבינלאומי, שגולת הכותרת החגיגית שלו מדי ארבע שנים היא האולימפיאדה. אולימפיאדת טוקיו הייתה אמורה להיפתח בטקס חגיגי ורב משתתפים ביולי 2020.

במרץ נחתה על הספורטאים, שכווננו את האימונים שלהם לאירוע הגדול, ההודעה כי היא תידחה בשנה, ליולי 2021. עכשיו גם התאריך הזה ניצב בסימן שאלה, הן בשל שמועות על ספקות בממשלת יפן אם לקיים את האירוע, והן בשל ענן אי הוודאות של המגיפה המתעתעת, שמפתיעה בגלים חדשים ובמוטציות חדשות.

דחייה בשנה של משחקים אולימפיים היא אירוע שלא קרה מעולם. עבור ספורטאים רבים, בעיקר הבוגרים יותר שרצו לחתום בגדול את הקריירה באולימפיאדה, הייתה הדחייה נקודת שבירה. בעיתונות העולמית אפשר למצוא סיפורים על פרישות בעקבות הדחייה. תוכנית אימונים לקראת אולימפיאדה מבוססת על תכנון מדויק, הגברת עומסים והגעה לשיאים, ונדרשת יכולת פיזית ומנטלית גבוהה כדי לעמוד בכל זה שנה נוספת, על אחת כמה וכמה תוך ספקות אם בכלל זה יקרה.

בנוסף, הדרך להתחדד ולהגיע בכושר שיא לאולימפיאדה עוברת דרך המון תחרויות בינלאומיות בדרך. הקופצת המשולשת חנה קנייזבה מיננקו מספרת כי בשנה שלפני אולימפיאדת ריו 2016 (שבה זכתה במקום חמישי) השתתפה ב-13 תחרויות בינלאומיות, אחת מהן הכתירה אותה כסגנית אלופת אירופה לאותה שנה.

חנה מיננקו. קפיצה / צילום: Reuters, Adam Davy

הקורונה העלימה בשלב הראשון את כל התחרויות הללו, שהתחדשו רק בחודשים האחרונים, בתנאים מחמירים, עם קפסולות ו"כפרי בועה". גם את האימונים הרגילים היה קשה מאוד לקיים, ויש להניח כי גם אם ייערכו המשחקים בטוקיו, הספורטאים יגיעו אליהם בכושר ירוד יחסית, ושיאים חדשים לא יישברו שם.

בתחום ספורט העלית, אי אפשר להגיד לא נורא, עוד שלוש שנים יש עוד אולימפיאדה (פריז 2024). קריירה טיפוסית של ספורטאי אולימפי לא אורכת יותר מעשר שנים, ומי שיחמיץ את טוקיו עלול לסיים את הקריירה בקול ענות חלושה. מפסידים נוספים יהיו כמובן יפן, שהשקיעה 15 מיליארד דולר בהכנות. גם אם תתקיים האולימפיאדה, היא תהיה ללא קהל או בנוכחות קהל מצומצם, והמדינה תאבד את ההכנסות הצפויות מהתיירות הנלווית.

אבל הנזק לעתיד יהיה רב יותר. "אחרי כל אולימפיאדה", אומר שטילוב, "רואים עלייה במספר הילדים שנרשמים לחוגי ספורט. אם לא תהיה אולימפיאדה, אולי יהיו לנו פחות ספורטאים בעתיד. ויש גם הרבה ספורטאים צעירים שהם בשיא הכושר בקריירה, ואי אפשר לדעת מה יהיה עוד שלוש שנים. כל האירוע גורם לשחיקה פיזית ומנטלית".

מעגל שלא נסגר

אפשר להגיד שהשחיין יעקב טומרקין חווה את התקופה הזאת כמערבולת לא צפויה במים השלווים בדרך כלל של בריכת האימונים. "ב-23 במרץ, באמצע אימון בווינגייט", הוא משחזר, "הוציאו אותנו מהמים ואמרו, כולם נכנסים לסגר, אף אחד לא מתאמן. יום אחרי זה הודיעו על ביטול המשחקים האולימפיים, ויום לאחר מכן נולדה הבת השנייה שלי.

יעקב טומרקין. שחייה / צילום: Associated Press, Gero Breloer

"עד סוף אפריל לא התאמנו, כי הבריכות היו סגורות. מאז גיל שש לא קרה שלא שחיתי חודש וחצי. מאוד קשה ללא תחרויות. באולימפיאדה מודדים אותי פעם בארבע שנים על 100 מטר או 200 מטר. אני מכין את עצמי לשיא מסוים, שלוקח בערך 50 שניות, והכול אמור להיות מדויק. כדי להגיע לזה אני מסתמך על התחרויות בחו"ל לעלות ברמה, וכל אלה בוטלו. הייתי אמור לטוס עכשיו לתחרות בצרפת, אבל ביטלו אותה, כי צרפת אוסרת על כניסת לא-אירופאים. אז אני אופטימי ומתאמן, אבל יש מהלומות בדרך".

גולש הרוח שחר צוברי עלול להיות אחד המפסידים הגדולים מדחיית האולימפיאדה. הוא היה אמור לייצג את ישראל בתחומו, אבל עם דחיית המשחקים בשנה, הוחלט לפתוח את התחרות על המקום לאולימפיאדה והמצב השתנה. הגולש הצעיר (21) יואב כהן זכה מאז באליפות אירופה ונושף בעורפו, ושתי התחרויות הבינלאומיות הבאות (אליפות אירופה ואליפות העולם) יקבעו מי מהשניים ייצג את ישראל. "אין צורך לפחד מתחרות" אומר צוברי, "זו העבודה שלי להתחרות".

שחר צוברי. גלישת רוח / צילום: איגוד השייט

אתה בן 34 עכשיו. תהיה לך עוד הזדמנות כזאת?
"קשה לומר. אני מאוד מתרכז באולימפיאדה הקרובה. אבל אין ספק שלגבי הסבב הזה, אם לא אגיע לאולימפיאדה, ארגיש מעגל לא סגור. אני מרגיש בכושר מצוין, ורוצה שתהיה לי שוב הזכות לעמוד על פודיום אולימפי ולהשמיע את ההמנון".

מי שמטבע הדברים מרוצה הוא יואב כהן. "לפני שנה בערך נסגרו המבחנים לטוקיו 2020. לא גלשתי מספיק טוב והפסדתי את המבחנים לשחר צוברי", הוא מספר, "וזה היה סוף החלום של טוקיו עבורי. ואז דחו את האולימפיאדה לעוד שנה וחצי, ופתחו מחדש את המבחנים. השתפרתי, דחפתי חזק, ועכשיו אני שוב מועמד לחלום".

ספורטאית צעירה נוספת שיצאה נשכרת מהדחייה היא המתעמלת האומנותית ניקול זליקמן, מספר 2 בישראל (אחרי לינוי אשרם), שהשבוע מלאו לה 20. "הייתה לי הזדמנות לשפר את עצמי שנה נוספת, לעבוד על התרגילים שלי", היא אומרת. "לקחתי את כל עניין הדחייה ואי הוודאות למקום טוב. אני עוד צעירה, יש לי לאן לשאוף".

לבד, על הפודיום

"61% מ-11 אלף הספורטאים שאמורים להגיע לאולימפיאדה", מסביר אלכס גלעדי, חבר הוועד האולימפי הבינלאומי, "כבר הבטיחו את מקומם באולימפיאדה, ולעוד 39% מתקיימות תחרויות קריטריון בתוך בועות במקומות שונים בעולם. אם לא כל התחרויות יוכלו להתקיים, או שיהיו ספורטאים שלא יוכלו להגיע אליהן, התאחדויות הספורט הבינלאומיות יקבעו מי שאר הספורטאים שיגיעו".

זה בהנחה שבכלל תהיה אולימפיאדה.
"לפני כשבועיים יצא הטיימס הלונדוני בידיעה שממשלת יפן דנה במחשכים בתוכנית לביטול המשחקים, ואף אחד לא צוטט בה. ראש ממשלת יפן יצא שעות אחדות לאחר מכן בהודעה שהמשחקים יתקיימו, נשיא הוועד האולימפי חזר על הדברים, ועדיין מסתובבים דיבורים על אי קיום המשחקים. ב-23 ביולי בשמונה בערב, יתקיים טקס הפתיחה של האולימפיאדה".

לפני שנה הצהרת באותו ביטחון שעל אף השמועות, טקס הפתיחה יתקיים ב־23 ביולי 2020.
"את הכובע שלי כבר אכלתי".

ומי מבטיח לך שלא תצטרך לאכול אותו שוב?
"אף אחד. אבל כל הידע שיש לנו היום על הנגיף, וההערכות מה עוזר לבלום אותו, לא היה קיים אז. טוקיו ואנחנו נערכים לאולימפיאדה תחת קורונה, ובין השאר נצמצם עד מאוד את השהות של כל ספורטאי בכפר האולימפי. יהיו בדיקות קפדניות באופן קבוע".

כך או כך, אנחנו מצפים לאולימפיאדה ברמה יותר נמוכה.
"אין דבר כזה יותר גבוה או יותר נמוך. האולימפיאדה לא נולדה לשבור שיאי עולם אלא להשיג מדליות זהב. גם אם לא יישבר אף שיא עולמי, ספורטאים יספרו תמיד את מדליות הזהב, שלהן יש ערך יותר גדול בנצח הספורטיבי".

על המאמצים המנטליים להתגבר על התקופה הספורטיבית המשונה אפשר ללמוד מהג'ודוקא פיטר פלצ'יק. דחיית האולימפיאדה תפסה אותו ברגע הכי פחות מתאים. "פתחתי את העונה עם שתי מדליות זהב, מדורג שני בעולם. כל מולקולה בגופי הייתה מוכנה להסתער על האולימפיאדה בטוקיו. כאשר יצאה ההודעה על הדחייה, נכנסתי ליום של דיכאון, אף אחד לא התקרב אלי. ראו שצריך לתת לי זמן לעכל.

פיטר פלצ'יק. ג'ודו / צילום: Associated Press, Kamran Jebreili

"ואז קיבלתי כמה החלטות. זו הייתה תקופת הסגר הראשון, לא הייתה אפשרות להגיע לווינגייט, והפכתי את החצר שלי למכון קרוספיט. בנוסף, החלטתי לעשות דברים שימלאו אותי מוטיבציה. יזמתי פרויקט שנקרא Ask Peter, כל יום היו לי שלוש ארבע שעות של שיחות מוטיבציה עם ילדים ובני נוער. הצטרפתי לאתגר הנינג'ה VIP. למרות שזה מוזר שמישהו ששוקל מאה קילו קופץ על ברזלים.

"לקראת אליפות אירופה, שנערכה לקראת נובמבר, פתאום חזרו התחרויות. בלי קהל, בקפסולות. זכיתי במדליית זהב. ודווקא ברגע שבו הייתי אמור הכי להתרגש, בהשמעת התקווה, הייתי לבד. בלי קהל שישיר איתי, ועם מסיכה כך שלא יכולים לראות שאני שר. ברגע הזה הרשיתי לעצמי לעצום עיניים ולדמיין שרואים אותי בטלוויזיה ושרים איתי". 

וממה חיים בינתיים?

לצד המאמצים הפיזיים והמנטליים העומדים בפני הספורטאים האולימפיים, קיימת גם הסוגייה הכלכלית - בעיקר במציאות הישראלית העגומה, שבה התמיכה הממשלתית מועטה, והתמיכה המסחרית מופנית ברובה לכדורגל ולכדורסל הפופולריים, ופחות לענפי ספורט אחרים. קישוש התקציב והחסויות הופך בעייתי עוד יותר כאשר האולימפיאדה נדחית, ויש מעט תחרויות שבהן יבלוט סמלו המסחרי של נותן החסות.

הוועד האולימפי לא פגע במלגות, וגם רוב נותני החסות, יש לציין, האריכו את החסות שנתנו במקור לשנה אולימפית אחת, לשנה נוספת. אבל פלצ'יק מספר ששתיים מהחברות שליוו אותו כנותני חסות, בחרו להפסיק את התמיכה בגלל הקשיים בתקופת הקורונה. אחת מהן חזרה בינתיים לתמוך בו. נותני התמיכה שלו מתחום הבריכות והחנויות נפגעו והפסיקו את התמיכה.

גם עבור נותני תמיכה יציבים, כמו בנק הפועלים, דחיית המשחקים שינתה תוכניות. "במקור חשבנו לעשות תחרויות ופעילות שבין היתר יכללו הגרלה של כרטיס לטוקיו", אומר אסף אזולאי, סמנכ"ל השיווק של בנק הפועלים. "אבל עכשיו עד הרגע האחרון לא נדע אם יהיה שם קהל ובאיזה היקף".

בנק הפועלים תומך בתשעה ספורטאים אולימפיים, מהם שניים פראלימפיים, בכ-1.4 מיליון שקל ובנוסף הוא מעניק חסות כוללת לוועד האולימפי בכ-700 אלף שקל. נותני חסות נוספים של הוועד הם אל על, הרבלייף, הראל, בית החולים מאיר בכפר סבא, קסטרו, מיזונו ואיסתא ספורט.

יואב כהן. שייט / צילום: vilamora sailing

נותני החסויות לספורטאים: אלכס שטילוב: יעקב שחר, בנק הפועלים, דנונה פרו של שטראוס; יעקב טומרקין: ספידו, יעקב שחר, בנק הפועלים, הפניקס; חנה קנייזבה מיננקו: יעקב שחר, אלטשולר שחם, בנק הפועלים; יואב כהן: בנק הפועלים; ניקול זליקמן: בנייני העיר הלבנה; שחר צוברי: גורם ששומר על אנונימיות; פיטר פלצ'יק: צבי צרפתי ובניו,
אדידס ישראל, אופטיקל סנטר, ישראל היום, פספורטקארד.

עוד כתבות

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"