גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קבוצת הפרסום הבינלאומית HAVAS רוכשת 51% ממניות ענבר-מרחב G

המהלך לא צפוי להשפיע על הניהול היומיומי, שיישאר בידי המייסדים חן ענבר וירון מרחב והמנכ"לים המשותפים בן סבר ואור גלייכר

מימין : ירון מרחב, בן סבר, אור גלייכר, חן ענבר. משרד פרסום ענבר-מרחב G / צילום: איל יצהר, גלובס
מימין : ירון מרחב, בן סבר, אור גלייכר, חן ענבר. משרד פרסום ענבר-מרחב G / צילום: איל יצהר, גלובס

שמונה שנים לאחר חתימת הסכם הייצוג בין סוכנות HAVAS הבינלאומית לסוכנות הפרסום ענבר-מרחב G, הולך החיבור בין הצדדים צעד אחד קדימה: לגלובס נודע כי HAVAS רוכשת 51% מהמשרד.

המהלך לא צפוי להשפיע על הניהול היומיומי, שיישאר בידי המייסדים חן ענבר וירון מרחב והמנכ"לים המשותפים בן סבר ואור גלייכר. הבעלות על ענבר-מרחב מתחלקת בין ירון מרחב, חן ענבר וקבוצת G גרופ (שבבעלות אייל ויפית גרינברג, אור לובושיץ ואורן פלדמן) ובנוסף בן סבר ואור גלייכר.

HAVAS היא סוכנות פרסום בינלאומית, אבל בשונה מרוב הסוכנויות הבינלאומיות האחרות, במשך תקופה ארוכה לא הייתה פעילה בכל מה שקשור להחזקות במשרדי פרסום מקומיים בישראל - זאת אף שהקבוצה פועלת בעולם ב-110 מדינות.

ההימנעות של HAVAS מבעלות על משרד מקומי נבעה מניסיון רע: הקבוצה דווקא הייתה בין סוכנויות הפרסום הבינלאומיות הראשונות שנכנסו לארץ, בעת שרכשה בעלות על משרד הפרסום צרפתי-שטרנשוס-זמיר.

אלא שלאחר מספר שנים החלו השותפים לצאת בהדרגה מהמשרד, והמשרד הלך ונחלש תוך שהוא מאבד לקוחות. בשלב מסוים נראה היה כי ניתן להציל משהו מההשקעה של HAVAS, כשהאחים איל ויובל ארד, שהחזיקו אז בבעלות על חברת הייעוץ ארד תקשורת, החליטו כי הם מעוניינים להרחיב את פעילותם גם לתחום הפרסום, והתמזגו עם משרד הפרסום צרפתי-שטרנשוס-זמיר, באופן שהסוכנות הבינלאומית החזיקה 51% מהמניות בו, ובעלי ארד החזיקו 49% מהמניות.

אך מה שנראה מוצלח על הנייר, התברר די מהר כמסובך ליישום: עיתוי הכניסה של קבוצת ארד היה בעייתי‏‎ ‎‏- ענף הפרסום נכנס למשבר, וגם לשחקנים מנוסים יותר לא היה קל לשרוד; יורו (מקבוצת HAVAS) הבינלאומית לא מיהרה לעזור בהעברת תקציבים למשרד, וגם המציאות הוכיחה כי החוקים בענף פרסום ובענף יחסי ציבור לא תמיד זהים.

על כך התווספו יחסים מורכבים בין השותפים הישראלים לשותפים הבינלאומיים, והתוצאה הייתה שיורו בישראל לא הצליחה להתחזק ולהפוך לגורם דומיננטי בענף.

כשהתברר כי המיזוג איננו הצלחה גדולה, החלו הצדדים לחפש פתרון אחר. כבר לפני עשור HAVAS בחנו אפשרות לרכוש מניות בענבר-מרחב, אך ההצעה הכספית הייתה נמוכה מאוד, והשותפים הישראלים בחרו לנסות להשביח את המשרד.

לאחר שהשותפות של HAVAS עם האחים ארד פורקה, נחתם עם ענבר-מרחב הסכם ייצוג בלבד, והסוכנות הבינלאומית נותרה למשך תקופה ארוכה ללא משרד שבו היא שותפה בארץ.

גם ענבר-מרחב עבר דרך ארוכה עד השלמת העסקה: בעבר התבסס המשרד על המייסדים חן ענבר וירון מרחב, שאליהם הצטרף מעת לעת שותף שלישי, בדרך-כלל מתחום הקריאטיב, כחלק מהניסיון להפוך את המשרד לדומיננטי.

בין הפרסומאים שהיו שותפים במשרד היו גם אנשי קריאטיב נחשבים מאוד, וביניהם ספי שקד ורובי ניסן, אך תמיד לאחר תקופה מסוימת השותפים החדשים פרשו, והמייסדים נותרו. כך היה גם עם מנהלים בכירים כמו גיא קלנר ויהב דרייזן, שנכנסו למסלולי שותפות שלא הבשילו.

את ניצני השינוי ניתן היה לראות בסמוך להסכם הייצוג שנחתם עם HAVAS, כאשר זמן קצר לפני כן מכרו המייסדים שליש מהמניות לאיל גרינברג, בעלי G גרופ ובנה של יפית גרינברג.

המכירה התבררה כמשתלמת די מהר - זמן קצר לאחר מכן העמיקה גרינברג את פעילותה בתחום העסקים, רכשה את סטימצקי והעבירה למשרד את התקציב. באותה תקופה עיקר השינויים היו במישור העסקי: קלנר, בתפקידו כמנכ"ל, הוביל רכישת משרדי פרסום קטנים שסייעו לענבר-מרחב לגדול בהיקפים, אולם המשרד היה עדיין רחוק מלקבל חותמת מקצועית ברורה ועקבית.

תהליך השינוי המקצועי הושלם עם כניסתו ב-2014 של בן סבר לתפקיד מנהל הקריאטיב של המשרד. סבר, שנחשב לאחד מאנשי הקריאטיב המבטיחים באותה עת, קיבל על עצמו גם את תפקיד המנכ"ל, כשלצדו מונה לאחר זמן לא רב מנכ"ל משותף שאמור היה להשלים אותו - אור גלייכר, שהגיע ממשרד הפרסום אדלר-חומסקי מצד ניהול הלקוח. לראשונה היה למשרד צוות ניהולי מקצועי קבוע שנשאר ואף הניב תוצרים קריאטיביים ראויים.

מבחינה עסקית הייתה השנה האחרונה מתעתעת מבחינת פעילות המשרד, כאשר הוא הצליח לגייס לקוחות חדשים כמו רשת מלונות ישרוטל, האוניברסיטה הפתוחה ורשת AM:PM.

HAVAS נמנעו מספר שנים לבצע השקעות בישראל, אך את הסנונית הראשונה לשינוי המדיניות ניתן היה לראות ב-2017, עת הקבוצה רכשה מניות בסוכנות המדיה החברתית בלינק שבבעלות שגיא חמץ.

משהו על הסיבות שהביאו את HAVAS לבצע את הרכישה אפשר ללמוד מתגובתו של נשיא ומנכ"ל קבוצת HAVAS, יאניק בולורה: לדבריו, בישראל, עם אוכלוסייה של כ-9 מיליון איש, ישנם יותר סטראט-אפים מאשר במדינות רבות אחרות עם אוכלוסייה גדולה בהרבה. לדבריו, "ישראל מהווה מרכז עולמי לחדשנות ויזמות, ואנחנו מתכוונים להגדיל את נוכחותנו באזור עם רכישת ענבר-מרחב G".

עוד כתבות

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

האם זו החברה הראשונה בוול סטריט שתגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר

58 מתוך 66 האנליסטים שמסקרים את מניית אנבידיה בוול סטריט ממליצים לרכוש אותה, ואנליסט אחד אף צופה שהיא תזנק עד למחיר של 250 דולר, כ-60% מעל מחירה כעת ● "אנחנו בנקודה שבה אנבידיה מתחילה להגדיל את ייצור שבבי ה-Blackwell"

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

רגב הורתה להחרים את הדיונים על הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל

שרת התחבורה הורתה שלא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לראש הממשלה ● בכך מצטרפת רגב לקריאתו של ח"כ אלמוג כהן שלא לקדם בינתיים את השדה

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; רובינהוד קפצה ב-13%, פלנטיר בכ-4%

נאסד"ק עלה ב-0.5% ● אירופה ננעלה בירידות קלות ● פעילות הייצור בסין התכווצה בחודש יוני זה החודש השלישי ברציפות ● קנדה מבטלת את המס על שירותים דיגיטליים "מתוך ציפייה" להסכם סחר כולל עם ארה"ב ● סין מזהירה את ארה"ב כי לא תסבול הסכמי סחר עם מדינות אחרות אשר מנוגדים לאינטרסים שלה ● בוול סטריט, שבוע המסחר יהיה מקוצר ויסתיים ביום חמישי ב-20:00 שעון ישראל

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

שלמה קרמר / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

חברת הסייבר של שלמה קרמר מגייסת 360 מיליון דולר והופכת לאחת הגדולות בישראל

סבב הגיוס הנוכחי של קייטו נטוורקס בוצע לפי שווי חברה של כ-4.8 מיליארד דולר, זאת לעומת 3 מיליארד דולר לפני פחות משנתיים ● בכך היא הופכת לאחת מחברות הסייבר הישראליות בעלות השווי הגבוה ביותר ● שיעור הצמיחה הגבוה של החברה מקרב אותה ליציאה להנפקה, אם כי טרם נודע האם היא מתקרבת לרווחיות

איתמר בן גביר, עוצמה יהודית בוקר טוב דרום, רדיו דרום, 25.6.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם בשנה שעברה נוספו למשטרה 3,500 שוטרים?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התגאה בהגדלת הכוח המשטרתי, אבל הוא לא הפריד בין הברוטו לנטו ● המשרוקית של גלובס

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

המניה הלוהטת שחזרה לככב בוול סטריט, והמניות שאכזבו בת"א

האופטימיות ביחס להסכמי הסחר והמערכה הקצרה עם איראן צבעו את המסכים בבורסה בתל אביב ובוול סטריט בירוק במהלך החודש החולף ● סקטור השבבים ובעיקר מניית אנבידיה הובילו את העליות, מי אכזבו והאם הראלי יימשך?

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

בינה מלאכותית ציבורית בסין / צילום: Shutterstock

מודל AI חדש הושק היום. מה תהיה ההשפעה שלו על התחום החם בוול סטריט?

חברת באידו הסינית הכריזה על הפיכת מודל השפה של לקוד פתוח, שניתן להשתמש בו באופן עצמאי ובחינם ● מדובר על בשורה מרעישה בתחום הבינה המלאכותית, אך יש מי שלא ממהר להתרגש: "קוד פתוח אינו בהכרח שקול לשקיפות מלאה", מסבירים אנליסטים

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● החוק כבר תוקן לפני מספר חודשים כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

ועדת חוץ וביטחון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דרמה פוליטית: גדי איזנקוט פורש מהמחנה הממלכתי ויתפטר מהכנסת

איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון" • בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות

יריד דירות נדלניישן של יד2 / צילום: רוני הרמן

רוכשי הדירות היו אמורים לשלם פחות על המשכנתא, למה זה לא קורה?

התמתנות קצב האינפלציה, הירידה בתשואות האג"ח והצפי להורדת ריבית - מאותתים על הקלה גם בריבית המשכנתאות ● אבל בבנקים לא ממהרים להפחית לפני שייראו מגמה חיובית לאורך זמן

מכונות הדפוס של לנדא דיגיטל פרינטינג / צילום: באדיבות לנדא דיגיטל פרינטינג

הצרות בחברת הדפוס של בני לנדא מגיעות לחברת הנדל"ן המניב

חברת ויתניה דיווחה היום כי חברת לנדא דיגיטל פרינטינג שוכרת משרדים בשלב א' בפרויקט שהיא מקימה בנס ציונה ואמור להתאכלס בשנה הבאה ● דמי השכירות שאמורים היו להיות משולמים מוערכים בכ-48 מיליון שקל בשנה

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

"כיפת סייבר": הפרויקט של ישראל עם בעלת הברית הקרובה באירופה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: קרן הפנסיה הנורבגית הודיעה כי לא תשקיע עוד בחברות טינסקרופ ואושקוש, פרטים חדשים על חיסול מדעני הגרעין האיראנים, וגרמניה מקימה עם ישראל "כיפת סייבר" ● כותרות העיתונים בעולם

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים