גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את הלהיט התורן של הרשתות החברתיות: גם אנחנו ממש התלהבנו מ"קלאבהאוס"

לירז פגשה את אלון מאסק, רעות האזינה לפריס הילטון, והילה תפסה שיחה עם אשטון קוצ'ר ● הצטרפנו לרשת החברתית הרותחת קלאבהאוס - והבנו למה כל הישראלים מחפשים הזמנה

קלאבהאוס - רשת חברתית רותחת / צילום: Shutterstock
קלאבהאוס - רשת חברתית רותחת / צילום: Shutterstock

בפעם הראשונה שנכנסתי לקלאבהאוס השותף שלי לחדר היה אלון מאסק. מה הסיכוי? סיכוי של 1 ל-5,000 - בדיוק מספר האנשים שהצליחו לתפוס מקום בשיחה עם האיש העשיר בעולם (זה גם מספר המשתתפים המקסימלי שהאפליקציה מאפשרת בחדר). כלומר, 4,999 איש - ואני.

מאסק דיבר איתנו על ענייני מאסק כהרגלו, עוד חמש שנים וחצי נגיע למאדים וכו'. "זו עבודה קשה להיות במאדים, זה מסוכן, אבל יהיה כיף והרפתקה נהדרת", הוא הסביר. הוא גם הצהיר, כשבוע לפני שהחליט להשקיע במטבע הווירטואלי ולהטיס את שוויו: "אני צריך להיות זהיר במה שאני אומר, כי אני עלול להטות את השוק, אבל אני מאמין בביטקוין".

השיא היה כשהעלה את מנכ"ל רובין הוד ולאד טנב בספונטניות לכאורה, וניסה לעמת אותו עם העלייה התמוהה בשוויין של מניות כמו גיימסטופ. מאסק שאל בהומור: "האם מישהו מחזיק אותך כבן ערובה כרגע?", וטנב ענה: "לא, אבל תודה שאתה שואל".
הביקור הזה שלו בקלאבהאוס הפך להיות שיחת היום. היא שודרה במדיומים שונים, כולל תמלול ברדיט וגרסה ביוטיוב, וזכתה לכותרות וציטוטים בשלל אתרי החדשות. מזל של מתחילים, בשבילי כמובן.

הדברים שמאסק אמר שם הם לא הסיבה היחידה לרעש הגדול. מנכ"ל טסלה ו-SpaceX הרי התבטא מעל כמה במות בחייו. אבל העובדה שהוא בחר לדבר דווקא בקלאבהאוס, בפני קבוצה אקסקלוסיבית של 5,000 חברים, הפכה אותם לנחשקים ומעניינים הרבה יותר. התחושה הזאת, להיות חלק ממועדון סגור שהיה עד לשיחה שעשתה הדים בעולם כולו מאוחר יותר, היא חלק גדול מהקסם של האפליקציה.

אז מה הקטע עם קלאבהאוס ולמה זה מועדון סגור? האפליקציה הושקה במרץ 2020 בידי יזמי עמק הסיליקון פול דווידסון ורוהן סת'. היא אמנם פתוחה למוזמנים בלבד, אבל זה לא הפריע לה לצבור כ-6 מיליון חברים (כ-2 מיליון משתתפים פעילים בשבוע). עד לא מזמן כיכבו בה בעיקר ידוענים כמו פריס הילטון, ג'ארד לאטו, קווין הארט, אשטון קוצ'ר, דרייק, אופרה וינפרי, ספורטאים ואנשי עסקים מפורסמים - אבל ממש לאחרונה היא פרצה למיינסטרים (יש הטוענים כי הביקור של מאסק שם הוא במידה מסוימת מה שקנה לה תשומת לב רבה).

אבל אף שהבלעדיות שלה היא שהופכת אותה לפופולרית ונוצצת כל כך, לדברי היזמים, עד סוף 2021, עת יסתיים שלב הבטא שלה, "ייפתח המועדון לכל העולם". בין שמדובר באקט שיווקי מכוון ובין שלא, אין ספק שזה עבד להם: בעשרת החודשים מאז הקמתה גייסה קלאבהאוס 110 מיליון דולר, והיום שווייה מוערך במיליארד דולר - מה שגם הופך אותה ליוניקורן.

רעות כהן מתל אביב, שהצטרפה לקלאבהאוס לפני כשבוע בעקבות הזמנה מחברתה מלונדון, מספרת: "הכיף הראשוני בחוויה הוא שזה קצת כמו להאזין לרדיו מאוחר בלילה או לפודקאסט מעניין, והבונוס הוא שאם בא לך פתאום להוסיף את האינפוט שלך לשיחה את פשוט יכולה להצטרף.

"נכנסתי לחדר של פריס הילטון למשל, אבל הקבוצות שאני מוצאת בהן יותר עניין עוסקות בתרבות פופולרית וענייני להט"ב. הייתי עדה להמון שיחות נפש עמוקות של אנשים מעניינים מכל קצות העולם. משהו בפלטפורמה הזאת, שהוא מצד אחד קול עם תמונה אמיתית ומצד שני שיחה עם אנשים זרים לחלוטין, גורם לאנשים להיפתח בצורה מיוחדת".

אופרה וינפרי, פריס הילטון, אשטון קוצ'ר, ג'ארד לטו, קווין הארט ואילון מאסק / צילום: Shutterstock

"אני משתדלת לעקוב אחרי אנשים מעניינים בתחומים שמעניינים אותי, אני מכורה לסקשן החדשות שם, ואני גם מקשיבה לחדר קבוע בלילה שבו אנשים שרים ומנגנים בלחש ממש, זה מרדים אותי", מספרת הילה אוחיון מתל אביב, שעובדת בוויקס. עבורה קלאבהאוס היא בעיקר כלי עסקי ומקצועי.

"תארי לך שאת בעלים של סטארט-אפ ואין לך מושג איך להתחיל או שאת ממש רוצה להשיג השקעה מקרן מסוימת, ולא יודעת איך לגשת לזה אפילו. כשאשטון קוצ'ר וגיא עוזרי (בעלי קרן ההון-סיכון סאונד ונצ'רס - ל.מ.כ) משתתפים בשיחת התייעצות כזאת ועונים על שאלות, ואת יכולה בקליק לכתוב להם הודעה פרטית אחר כך, זה מדהים. את מקשיבה לטיפים שלהם, לשאלות שאחרים שואלים ואולי אפילו מעזה להשתתף בעצמך.

"אין לזה תחליף היום. הרבה אנשים מגיבים בשיחות, ואנשים מדברים איתם בצורה מאוד מנומסת טכנולוגית. עדיין אין שם הרגשה של שיפוטיות יתר. זה לא כמו טוויטר - התוכן לא כתוב ולא ישפטו אותך על דברים שצייצת לפני חצי שנה. זה כמעט רגעי - חי במשך הסשן ונעלם - ואת יכולה לקחת את זה אחר כך לאן שתרצי. למעשה, זה הנטוורקינג הכי לא מלחיץ שקיים כיום.

"אני נכנסת לחדרים שבהם סטארט-אפים מתייעצים לגבי הפיץ' שלהם, וככה לומדת במה העולם הזה עוסק ובמה הוא יעסוק בעתיד הקרוב. אני עדיין בעיקר מקשיבה, וזה לגמרי מקובל שם. מדובר במותו של הצורך בתקשורת הסנכרונית המעיקה שאף אחד כבר לא מצליח לאהוב".

מחליפים מתכונים ומדברים על שוויון

עבור מי שעוד לא שמע עליה, קלאבהאוס היא שילוב בין פודקאסט לייב לבין רשת חברתית דוגמת פייסבוק או אינסטגרם. כמו בכל רשת חברתית, למשתמש יש אפשרות לעקוב אחרי אנשים או נושאים שמעניינים אותו, אבל בשונה ממנה, השיח הוא באודיו בלבד - לא בצ'ט ולא בווידאו.

מי שיזכה להיכנס אליה יפגוש בעמוד הראשי ברשימת חדרים, שלכל אחד מהם נושא וחוקים משלו. חלק מהם מאפשרים שיחה חופשית בין כלל המשתתפים, אחרים מתפקדים כמעין פאנל שבו דובר ומאזינים.

כל חבר רשאי לפתוח חדר בעצמו, לקבוע את החוקים ולהזמין את שאר משתמשי הפלטפורמה להצטרף. בעמוד הראשי ניתן גם למצוא את רשימת המשתתפים בכל חדר, ונדמה שנכון לעכשיו זה השיקול העיקרי בבחירה לאיזו שיחה להיכנס. כשהיא מסתיימת, החדר נסגר ונמחק (זה כמובן לא מונע ממשתמשים להקליט את השיחות באופן פיראטי).

כדי להפוך את קלאבהאוס אטרקטיבית יותר עבורו, המשתמש יכול לבחור את תחומי העניין שלו, והיא תציג לו, ממש כמו בפייסבוק, את האנשים שכדאי לו לעקוב אחריהם ותמליץ לו לאילו חדרי שיחה להצטרף. "מדי יום נערכות כאן אלפי שיחות בחדרים שונים, שבהם אנשים שרים אופרה, מדברים על פילוסופיה, חולקים טיפים לטיולים, יוצרים קבוצות תמיכה או עושים מדיטציה יחד", כתבו המקימים דווידסון וסת' בבלוג שלהם.

בחדר "איך ליצור קהילה בתעשיית הביוטי" למשל אחת ממובילות הדיון הייתה מנהלת השיווק של המותג Rare Beauty של סלינה גומז, שסיפרה שבמקום ליצור חיבור בין המותג לבין העוקבים, הם החלו לחזק את הלכידות הקהילתית בין העוקבים עצמם.

בקבוצה נוספת בשם "מאחורי הקלעים של קהילת הפרסים היהודים" שוחחו המשתתפים על מאכלים פרסיים אהובים ועל החשיבות שבשמירה על המורשת של תרבות עולי איראן לארה"ב עבור הדורות הבאים. חדרי שיחה אחרים עוסקים בסוגיות שוויון, בהם אחד בשם "שחורים צריכים להנחות פאנלים בנושא גזע". בחדרים שנפתחים בשעות הלילה כבר מדוברים נושאים קלילים יותר, כמו "סטריאוטיפים על חשפניות ושחקניות פורנו" או "האם אלוהים העיר אותך ב-3 לפנות בוקר כדי להתפלל?".

"תיכנסי לחדר ותצאי לריצה"

האם ההצלחה של קלאבהאוס תהפוך אותה לפייסבוק הבאה? ליפז אלה, העוסקת במיתוג ושיווק, טוענת שמדובר בגלגול של הרשתות החברתיות לתוכן איכותי יותר. "אם המשפיענים של היום מעלים תמונות ותוכן שמצטלם טוב, המשפיענים הבאים ידעו לייצר שיח. זו פלטפורמה שמתאימה להחלפת רעיונות ודעות. כבר יש בה חדרים על יזמות ישראלית, ואנשים נכנסים אליהם כדי ללמוד. זו במה לסטארט-אפיסטים וגם לאמנים ויוצרים, שבה הם מציגים את מה שיש להם וחושפים אותו לעולם".

גם הבחירה של קלאבהאוס שחבריה יתקשרו רק באודיו מסתמנת כאטרקטיבית, שכן בטוויטר למשל כבר זיהו את הצורך להעמיק קשרים מבוססי קול, והשיקו פיצ'ר דומה שמאפשר למשתמשים לפתוח חדרי שיחה בנושאים שונים.

אחד היתרונות הגדולים של האפליקציה הוא שהחברים בה יכולים להאזין לשיחות אונליין גם בזמן שהם פעילים באפליקציות אחרות או כשהטלפון נעול. "בשונה מהפורמט החינמי של יוטיוב, למשל", אומרת אוחיון, "את לא צריכה שהאפליקציה תהיה פתוחה כדי להשתמש בה. תיכנסי לאיזה חדר שאת רוצה, תצאי לריצה, הטלפון יינעל ועדיין תוכלי להקשיב ולהשתתף".

זה כנראה גם מה שגורם לה להתחבב על חובבי הפודקאסטים. תור צוק, מגישת הפודקאסט "עדכון גרסה" בגלי צה"ל, פתחה השבוע חדר בקלאבהאוס, שאת השיחה שניהלה בו הקליטה כאחד הפרקים בפודקאסט.

"בהתחלה לא הבנתי מה הסיפור ולאן זה הולך. יש משהו שהוא קצת חסר אונים, התחושה היא שאת מול רדיו, ושכשיש עוד מאות משתתפים לא תרימי יד כדי לדבר. בחוויה הראשונית זה מרגיש לא אינטראקטיבי.

"אבל תוך כדי השידור שלנו הרבה אנשים לקחו חלק בשיחה, והיה מעניין לשמוע את התובנות שלהם, זו הייתה אינטראקציה משמעותית, שקצת מזכירה את טוויטר של פעם, שהיה קהילתי. מכיוון שהפלטפורמה עוד בשלב של התהוות גם האנשים שבה הם כאלה, ובעולם שבו כבר אין מפגשים ספונטניים או כנסים פיזיים קלאבהאוס נותנת את המענה הזה".

עבור משתמשים רבים קלאבהאוס היא אף חלופה ראויה לעולם הפודקאסטים, בעיקר בגלל האותנטיות. הפורמט של השיחה הוא גמיש - חדר אחד יכול להיות שיח מזדמן בין חברים, ואילו אחר הוא ראיון רשמי יותר. אם מישהו מעניין צונח פתאום לחדר אז המנחה יהפוך אותו לנואם. אין עריכה מקצועית, אין אפקטים קוליים, אין מעברים ואין פרסום (לפחות לא באופן רשמי).

על פי אורי טולדנו, יוצר ומפיק פודקאסטים, "חובת ההוכחה היא על קלאבהאוס. מעניין להגיד שיש תחרות לשוק הפודקאסטים, אבל פודקאסטים הם לא כמו לפתוח שיחה יומית, זו הפקה מורכבת שבכל דקת שידור שלה מושקעים סכומים יפים של כסף. קלאבהאוס היא עדיין רשת חברתית".

קלאבהאוס אמנם נולדה עם הקורונה, כך שקשה לבחון את השפעתה בימים שלפני, אבל אין ספק שלריחוק החברתי והצורך בשיח יש כאן אפקט מעצים. האפליקציה היא פתרון מצוין עבור מי שמתגוררים לבד ובימים אלה לא ממש יכולים לפגוש חברים, או שמצאו את עצמם בחל"ת ומשתעממים. בקלאהבאוס תמיד יש עם מי לדבר או את מי לשמוע.

"האפליקציה לקחה את מה שהקורונה יצרה לשלב הבא", אומרת אלה. "אנחנו רגילים לתקשר עם אנשים מבעד למסכים, אבל באמצעותה אפשר לדבר עם אנשים מכל העולם, הפן השמיעתי והדיבורי עדיין לא קיים ברשתות החברתיות האחרות, ופה אני עולה לשיחה של ממש".

עם קצב עליית המשתמשים שלה וההייפ הגדול יש סיכוי שבעוד כמה חודשים קלאבהאוס תימצא ברשימת האפליקציות המועדפות של רובנו. אבל עד אז יש ליוצריה אתגר אחד משמעותי לצלוח - כיום היא זמינה למשתמשי אייפון בלבד. אל דאגה, בחברה כבר עובדים על גרסה לאנדרואיד, וסביר להניח שביום שהיא תושק שרתי המועדון הנחשק יקרסו.

עוד כתבות

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

תקיפה ישראלית בדמשק / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

ישראל תקפה בדמשק, צה"ל חיסל מחבלים שנכנסו למבנים צבאיים של חיזבאללה בלבנון

קיבוץ בארי הודיע כי החטוף דרור אור נרצח ב-7 באוקטובר, גופתו מוחזקת בעזה ● מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון ● לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - האופוזיציה בסוריה מדווחת על פיצוצים חזקים באזור דמשק ● משרד הסחר הטורקי: "עוצרים את היצוא והיבוא לישראל וממנה בצל החרפת הטרגדיה ההומניטרית" ● המיליציות הפרו-איראניות בעיראק טענו: שיגרנו אתמול שני טיל שיוט לעבר ישראל

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"