גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ראש עיריית גבעת שמואל: גשר קוקה קולה יהפוך לפקק של המדינה

תוכנית חדשה להקמת מסוף אוטובוסים בקרבת מחלף גבעת שמואל, הידוע בכינויו גשר קוקה קולה, מאיימת להביא לפקקים נרחבים - כך טוען ראש עיריית גבעת שמואל, יוסי ברודני ● "חוכמת חלם. משרד התחבורה לא מקצועי"

מפעל קוקה קולה בבני ברק / צילום: איל יצהר
מפעל קוקה קולה בבני ברק / צילום: איל יצהר

מסוף אוטובוסים חדש שצפוי להיבנות בשטחה של בני ברק, בצמוד לכביש 4 ולמפעל קוקה קולה, מצית קרב של ממש בין עיריית גבעת שמואל למשרד התחבורה. מדובר בפרויקט שייבנה על מגרש בבני ברק בשטח של 12.3 דונם שייעודו היה עד לאחרונה ציבורי, כשעליו היו אמורים להיבנות מבני ציבור.

לפי התוכנית - בתכנון האדריכל עדן בר - במקום ייבנה מבנה בן שלוש קומות בשטח של 12.25 אלף מ"ר. המבנה יכלול קומת מרתף שתשמש את העירייה, כאשר קומת הקרקע תכלול מסחר ומשרדים ובשאר הבניין יפעל מסוף אוטובוסים. בין היתר, יתאפשר חיבור של המסוף החדש לקו המטרו M2, שאמור לעבור בקרבת מקום.

מי שבאופן מפתיע מתנגדת נחרצות לפרויקט היא עיריית גבעת שמואל. בשיחה שקיים גלובס עם העומד בראשה, יוסי ברודני, הוא הסביר כי מסוף האוטובוסים החדש אומנם ייבנה בשטחה של בני ברק, אך נמצא ממש מתחת לגשר שמחבר את גבעת שמואל ובני ברק.

ברודני. "אפילו היום, בזמן קורונה, כשאין לימודים, הגשר הזה פקוק לחלוטין" / צילום: תמר מצפי

לדבריו, "תושבי גבעת שמואל יוצאים מהגשר כדי לנסוע צפונה, או דרומה. ויותר מזה, כל מי שמגיע מכיוון ראש העין וכביש 6, ומכביש 471, נתקע בפקק אחד גדול, ולכן הוא עושה את המעקף ומגיע דרך גשר קוקה קולה. אפילו היום, בזמן קורונה, כשאין לימודים, הגשר הזה פקוק לחלוטין. כשאני הייתי בפגישה אצל שרת התחבורה, מנכ"ל נתיבי ישראל בא ואמר שאי אפשר להוסיף אפילו זוג אופניים אחד שיעלה על הגשר".

מה המשמעות של המסוף החדש?
"רוצים לבנות תחנה מרכזית על הגשר. משתמשים בגשר כדי לעשות פניות ימינה ושמאלה. זה אומר שבין הרמזורים שקיימים היום, על הגשר עצמו, מייצרים עוד צומת. הצומת תגרום לכך שהגשר הזה יהיה כל כך פקוק שאי אפשר יהיה להשתמש בו.

"גם האוטובוסים לא יוכלו להשתמש בו. זה פשוט חוכמת חלם. משרד התחבורה לא מקצועי. הדברים התקבלו פה כהחלטות פוליטיות. אין אדם מקצועי אחד שטוען שהמסוף הזה יכול לעבוד".

ברודני מוסיף: "יש את תת"ל 110, מגן רווה ועד רעננה. הכוונה היא לתכנון מחדש של כביש 4. גם מתכנני התת"ל מתנגדים למסוף הזה. הייתה תוכנית להרחיב את הגשר. אם היו מרחיבים את הגשר, ומסיטים אותו דרומה, הייתי מבין שעושים מסוף תחבורה ציבורית, אבל פה, לקחו את העגלה לפני הסוסים. עושים את שלב ז' לפני שעושים את שלב א'".

מה אתם מתכננים לעשות?
"התנגדנו בכל כוחנו מול מחוז תל אביב, אבל לצערנו, משרד התחבורה הטעה את המחוז. אני חייב להגיד לך שאני חבר ועדה מחוזית של מחוז מרכז. בני ברק שייכת למחוז תל אביב. אני אומר לך שאם גבעת שמואל הייתה שייכת למחוז תל אביב, זה בחיים לא היה קורה. בגלל שזה קצה המחוז, זה לא מעניין את מחוז תל אביב. זה כאילו שתי מדינות".

ובכל זאת מה תעשו?
"אנחנו מתכוננים להגיש ערר למועצה הארצית. אנחנו חושבים שזה בכייה לדורות. לכל התושבים בארץ. זה הולך להיות הפקק של המדינה".

הצומת שליד האזור בו יוקם המסוף / צילום: איל יצהר

קוקה קולה: המסוף עלול לגרום להרעה של ממש במצב התחבורתי

לפרויקט התנגדה גם חברת חברת קוקה קולה, שטענה כי "לתוכנית השלכות על מערך הנגישות לסביבתה הקרובה, לרבות מפעל המתנגדת. היות ומסוף התחבורה המוצע במסמכי התוכנית המופקדת, עלול לגרום להרעה של ממש במצב התחבורתי באזור בעקבות שינוי הסדרי תנועה קיימים. וזאת ע"י צמצום מספר הנתיבים לכלל המשתמשים ברחובות הסובבים את המסוף, צמצום הנתיב לדרום לפחות משליש מאורכו הקיים, וייחוד נתיבי תנועה לתחבורה ציבורית, אשר תועצם נוכח התוכנית, בתוך מערכת הנמצאת כבר היום ברמת שירות נמוכה".

יצוין כי הוועדה המחוזית תל אביב, דחתה את כל שמונה ההתנגדויות שהוגשו לפרויקט. מהוועדה נמסר כי "הוועדה המחוזית תל אביב מוצאת את התוכנית ראויה וחשובה לעיר בני ברק, כאשר היא תאפשר קישוריות תחבורתית טובה יותר לעיר ולסביבתה, ותייצר מתחם תחבורתי פעיל ויעיל למשתמשים בו. התכנון קובע מסוף אוטובוסים המאפשר קישוריות לקווי אוטובוס עירוניים ובין עירוניים, וקישוריות למערכת הסעת המונים מטרופולינית. התוכנית תואמת את מגמות הפיתוח בעיר ואת תוכנית המתאר הכוללנית המאושרת".

מעיריית בני ברק נמסר כי "בני ברק מתמודדת מזה שנים ארוכות עם כאוס תחבורתי חריג ובלתי ניתן להכלה בכל היבט, נתון המשפיע באופן יומיומי גם על הכניסות לערים הסמוכות והתנועה אליהן ומהן.

"לאורך השנים, תובע משרד התחבורה שינוי כוללני ותוכנית אב מסודרת בנושא, כשדרישת היסוד הינה - הקמת מסופי תחבורה בעיר והפסקת התופעה החריגה שבה למעלה מ-1,500 (!) אוטובוסים חוצים את העיר לאורכה ולרוחבה מידי יום בטור אינסופי מתמשך.

"הקמת המסוף, הינה עבודת מטה מורכבת שנעשתה בעבודה משותפת עם משרד התחבורה, שלאחר מיפוי צרכים ובחינת חלופת, קידם את התוכנית דווקא בנקודה זו, ממכלול שיקולים כאשר הבולט שבהן כהנחת יסוד הוא, שהנגישות לערוצי התנועה המרכזיים תמנע בוודאות גודש תנועה במרחב העירוני של בני ברק וסביבתה ובכלל זה גבעת שמואל, ותמנע סבל לרבבות תושבים כפי שהמצב כיום.

"יחד עם זאת, זכות הערעור קיימת, ובוודאי תוכל כל אחת מהרשויות השכנות להשמיע את דעתה בנושא ולהציג התנגדויות לתוכנית שכאמור בנויה משלביה הראשוניים ולכל אורכה - בעבודת מטה מהודקת עם גורמי התכנון במשרד התחבורה".

תגובת משרד התחבורה לא התקבלה עד לפרסום הכתבה.

עוד כתבות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות