גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עם עוד מגדלים תל אביב הייתה הופכת לאם המושבות"

שני המנכ"לים של אקו סיטי נדל"ן, אילי בר ודודו רשף, מספרים שהתמורות לדיירים בת"א קטנות יותר מאשר בעבר, חושבים שצריך היה לתקן את תמ"א 38 תוך כדי תנועה, ובטוחים שבנייה בלי חניה היא לא מעבר לפינה

המנכ”לים של אקו סיטי נדל”ן, אילי בר ודודו רשף / צילום: איל יצהר
המנכ”לים של אקו סיטי נדל”ן, אילי בר ודודו רשף / צילום: איל יצהר

אילי בר ודודו רשף, המנכ"לים המשותפים ושותפים בחברת אקו סיטי, אחת מחברות הנדל"ן הפעילות ביותר בהתחדשות עירונית בתל אביב, זוכרים היטב איך לפני עשר שנים הם נאלצו להזיז הרים מול עיריית תל אביב כדי לקדם פרויקטים. "העירייה לא שיתפה פעולה", הם אומרים, "לעומת עיריות אחרות, שקידמו את זה בברכה. היה ידוע שלהוציא היתר מול עיריית תל אביב, זו קריעת ים סוף".

למרות הקושי הם החליטו להישאר בתל אביב, כהחלטה אסטרטגית, ולא לזנוח אותה לטובת ערים אחרות, כפי שעשו יזמים רבים אחרים. בר: "אנחנו קיבלנו החלטה אסטרטגית להתמקצע בעיר מסוימת, ולעשות את זה עד הסוף. המשמעות היא להקדיש את עצמך לזה גם כשיש קשיי רישוי והרבה מאוד דרישות שלא היו במקומות אחרים. בעיריית תל אביב, מעבר לזה שיש ראש עיר חזק, יש מינהל הנדסה חזק, והיה ברור שהיא תעשה התחדשות עירונית בדרך שלה, ובמשך שנים רבות היא עיכבה תהליכים".

ולא קרץ לכם לפזול לעבר ערים אחרות בגוש דן?
"אנחנו מאוד מאמינים במיקוד. לכל עירייה יש הניואנסים שלה. לא מספיק לקרוא את התב"ע, חייבים להרגיש את מגמות התכנון במסדרונות, להגיש בקשה, לקבל ריג’קטים, לעבור את כל מדורי התכנון. הלכנו מראש על העירייה הכי קשה".

בדיעבד, הסבלנות השתלמה, וכש"התפתחה אבולוציה בתפיסה התכנונית של העירייה", כפי שהם מגדירים זאת, הם היו כבר מוכנים עם פרויקטים בשלבי הכנה שונים.

הדבקות במטרה, שהביאה אותם להיות אחד השחקנים המרכזיים בתחום ההתחדשות העירונית בתל אביב, משכה גם את עיני פועלים שוקי הון, זרוע ההשקעות של בנק הפועלים, שהשקיעה באחרונה 115 מיליון שקל באקו סיטי, ברכישת 5% ומתן מסגרת אשראי לחברה. האשראי יכול להיות מומר ל-15% נוספים ממניות החברה, כך שפועלים שוקי הון תחזיק ב־20% מאקו סיטי. כך או כך, האשראי ישמש למימון ההון העצמי הנדרש לפיתוח הפרויקטים של החברה, ויאפשר לה תנופת צמיחה.

בר: "המטרה הייתה לנהל נכון את תהליך הצמיחה של החברה מבחינת היקפי פעילות. זה שותף מאוד מתאים כדי לגדול כמו שצריך. זו פעם ראשונה שבנק נכנס באופן אקטיבי ולא רק כגורם מממן. זה נותן ערך לבעלי דירות כי אנו נמצאים בתחום של הרבה שחקנים קטנים שהאיתנות שלהם לא גבוהה".

"לחיות במגדל זה כמו במוזיאון"

אקו סיטי הוקמה ב-2009. לחברה, בבעלות שגראווי לייבוביץ ואהרן שפירא, שתי חברות בנות: אחת בתחום הייזום והשנייה בתחום הביצוע. עשרות הפרויקטים של החברה בתל אביב הם בעבר המזרחי של אבן גבירול (רובע 4), וזה לא מקרי: עיריית תל אביב אישרה כבר לפני למעלה משנתיים את תוכנית רובע 4, המתייחסת לצפון הישן ולמרכז תל אביב, שבהם שפע בניינים ישנים. בסה"כ מתכוונת העירייה לקדם שם בניית כ-5,000 יחידות דיור חדשות. נוסף לכך יש להם כיום גם פרויקטים ביד אליהו ובהדר יוסף.

הפרויקטים שלהם כוללים לרוב תמהיל מגוון של דירות: החל מדירות קטנות וכלה בפנטהאוזים. בין לקוחותיהם, הם מספרים, גם "פליטי מגדלים". בר: "לדירות היוקרה במגדלים יש היתרונות שלהן, אבל זה קצת כמו להיות במוזיאון. אתה לא יכול לצאת למרפסת בקומה 30 ולשבת שם, כי אתה על ציר תנועה ראשי. לעומת זאת, הדירות בתוך מרכז העיר הן כמו וילות מרחפות".

אתם רוצים להגיד שיש כאלה שיכולים להרשות לעצמם לגור במגדלים, אך מוותרים על כל הפאר והנוחות ובאים לפרויקטים שלכם?
"תחשבי לדוגמה על פארק צמרת. בכל חשיבה עירונית הוא לא באמת בתוך העיר. הוא מנותק, הוא לא נמצא בתוך שכונה. לעומת זאת, מי שמגיעים לפרויקטים שלנו מחפשים שכונה בתוך העיר. הרבה פעמים הם מתעקשים על רדיוס של 500 מטר ולא מוכנים לצאת מגבולותיו".

פארק צמרת,  תל אביב.  "הוא מנותק. אנשים רוצים  לגור בשכונה  בתוך העיר" / צילום: תמר מצפי

בעיקר אנשים בחתך הגילאים של 60 פלוס?
"לא רק, גם בגילאי 40-50. זה דור שהוא פחות דור של מגדלים. קצת יותר בגובה העיניים, לא מפגין עושר, הרבה חבר’ה מההייטק. הדבר האחרון שהם רוצים זה להיכנס למתחם סגור".

אז המגדלים הם אאוט?
בר: "במקומות רבים המגדלים הם דוגמה לטעות תכנונית שיצרה מפגע. לא כל אזור יודע לקבל מגדלים מבחינה תחבורתית ותשתיתית. צריך להביא בחשבון שמגדל זו לא תרופת פלא. יש לו הוצאות תחזוקה גבוהות. ברגע שהוא ממוקם באזור שבו יש אוכלוסייה חלשה כלכלית, הוא הופך לסלאמס. אם תלכי בהונג קונג, תראי מגדלים שבנו אותם באמצע סלאמס, ומאחר שהאוכלוסייה לא הצליחה לעמוד בעלויות התחזוקה, המגדל עצמו הפך גם הוא לכזה. בסה"כ החשיבה של עיריית תל אביב להפסיק עם המגדלים היא נכונה. לצופף לגובה זה לא בהכרח הפתרון הנכון".

יש כאן גם עניין של רצון להנגיש יותר את העיר לאוכלוסייה שאינה דווקא נמנית עם האלפיון העליון?
רשף: "גורמים תכנוניים בעירייה יגידו לך שזה אחד הדברים - להחזיר את התל אביבים לתל אביב. אוכלוסייה של עשירים לא יכולה לקיים עיר. צריך הטרוגניות. עיר לא יכולה לחיות רק מעשירים ומתושבים שרוכשים דירות לשהות בהן רק בקיץ. לכן גם יש חשיבות להנגשה של דיור בר-השגה.

"בצד זה יש מגמה תכנונית להפחית את מספר החניונים וברגע שאתה מוריד את עלות החניה ובונה דירות קטנות יותר אתה מוזיל את העלויות ובהתאם את מחיר הדירה הסופי".

לכם יש פרויקטים בלי חניות?
בר: "בודדים. זה תהליך מאוד ארוך ומורכב: מצד אחד, כל מערכת הסעת ההמונים היא עדיין על הנייר, ועניין הרכבים האוטונומיים עדיין לא קרוב. מצד שני, ברור שאם מסתכלים 15 שנה קדימה, כל התפיסה של רכב פרטי תשתנה ותל אביב תוביל את זה. העניין הוא שבתקופת הביניים, אנשים זקוקים לפתרון. אחת המחשבות הכי נכונות היא ליצור את החניונים עם חשיבה קדימה לגבי מה יהיה ניתן לעשות איתם בעתיד, כשהתושבים בעיר יחזיקו פחות מכוניות. זה יכול להיות עם אפשרות הסבה למשרדים, למחסנים, לחללי פעילות משותפים, זו הדרך הנכונה לגשר על תקופת המעבר בלי ליצור כאוס".

לא פעם רואים שעטנז בתל אביב - בניינים חדשים לצד בניינים מאוד מוזנחים.
רשף: "אני לא בטוח שזה שעטנז. זה גיוון עירוני".

בר: "אני לא בטוח שכולם מבינים את השינוי שהעיר הולכת לעבור בשנים הקרובות. במרחב הציבורי, במבני המשרדים ובמסחר היה כבר שינוי מהותי, מה שעוד נשאר זה מגורים. העיר מדהימה, אבל הבניינים נראים נורא. בעשור הזה הולך להיות שינוי דרמטי ושינוי שהוא מאוד לטובה, כי אם היו ממשיכים עם המגדלים, היא הייתה הופכת להיות אם המושבות ומאבדת את הקסם התל אביבי, וזו הייתה בכייה לדורות.

"כל התחום נמצא באי ודאות"

לקראת אוקטובר 2022, אז יפוג תוקפה של תמ"א בגרסתה הנוכחית, אומר בר, חל שינוי בדינמיקה בין הדיירים ליזמים. "ההודעה של מינהל התכנון הכניסה את כל התחום למצב של אי ודאות", אומר בר. "הדבר המתסכל הוא שתמ"א 38 בגרסתה הראשונה פורסמה ב-2005, ונדרשו שנים ארוכות עד שהמדינה למדה איך להתנהל עם זה. ההשפעה של ההתחדשות העירונית במאקרו מתחילה להיות מורגשת רק עכשיו. בעלי הדירות, שהיו בעמדה של המתנה מתוך ציפייה להשיג יותר, מוכנים היום יותר להתפשר. יש כיום גם הרבה יותר בשלות להתכוונן לעסקות יותר מהירות. הדבר הנכון הוא לאפשר לרוץ ולא לעצור את הכלי התכנוני הזה. אם רוצים לשפר תוך כדי תנועה, אין בעיה. אבל לא נכון לעצור את זה.

"בתל אביב נוצר מצב מעניין: תוכנית הרבעים היא תוכנית מכוח סעיף 23 הנשענת על הוראות תמ"א 38, וגם אם התמ"א תחדל להתקיים, הוראות הבינוי של תוכנית הרבעים יישארו ככל הנראה כפי שהן.

"הבעיה היא שקיים סיכוי גבוה שהפטורים לעניין היטל השבחה ומיסוי מקרקעין יבוטלו או יצומצמו משמעותית, וברגע שיבוטלו הפטורים האלה זה נהיה לא כלכלי.

"דרך המלך לעשות התחדשות עירונית היא רק באמצעות תוכניות מכוח סעיף 23, מפורטות ככל הניתן.

"חלפו 15 שנה מאז יצאה התמ"א בגרסה הראשונה שלה, ועדיין ברוב הערים אין תוכניות כאלה, ולכן במקום ללכת קדימה אנחנו צפויים ללכת אחורה בכל הנוגע להתחדשות עירונית".

מן הסתם כוח המיקוח של הדיירים במיזמי תמ"א בתל אביב, גבוה יותר בהשוואה לערים אחרות.
"הדיירים בתל אביב יודעים מה יש להם ביד, הם גרים במיקומים היקרים ביותר בישראל, ועדיין יש לנו פרויקטים שבהם הדיירים מקבלים תוספת שטח קטנה של 1 או 2 מ"ר בדירה החדשה פשוט כי זה כל מה שניתן לתת. עיריית תל אביב חיפשה את נקודת האיזון המינימלית שמאפשרת להוציא פרויקט הריסה ובנייה לפועל.

"אז נכון שמחיר הדירות החדשות שמקבל היזם גבוה יותר ממקומות אחרים בארץ, אבל מצד שני המנוף הכלכלי לבצע את הפרויקט קטן יותר, כי זכויות הבנייה קטנות יותר, והעלויות גבוהות יותר. להיכנס למרכז העיר זו נגישות קשה יותר, ויש משקל לעלויות של ניהול האתר וגם לרמת הבנייה הגבוהה מאוד של תל אביב.

"מעבר לזה, אנחנו פועלים בעולם הבוטיקי והפרויקט צריך להיות מאוד מדויק: סט היכולות שנדרש מהיזם בפרויקט בוטיק הוא יותר מאתגר. לא פעם זה מגיע לתכנון פרויקט שכולו התמודדות עם עצים שעומדים במגרש. אנשים גם מרגישים קשר רגשי חזק לדירה שלהם, וזה דורש מאיתנו לעתים לתפקד כמו פסיכולוגים.

"זו לא משוואה פשוטה כל הדבר הזה. הבדיחה אצלנו היא שכל הדיירים בטוחים שהם גרים ברחוב הכי טוב בתל אביב".

מחירי הדירות בפרויקטים של אקו סיטי נעים בין 55 ל-65 אלף שקל למ"ר. "הרבה פעמים", הם אומרים, "שואלים: מי מסוגל לקנות דירות במחירים כאלה? אבל העובדה היא שיש רק כמה מאות דירות חדשות בשנה במרכז העיר, ותל אביב זה עדיין המקום שכל אחד היה רוצה לגור בו, ולכן הפער בין ההיצע לביקוש הוא מאוד משמעותי".

אקו סיטי

שנת הקמה: 2009 • שותפים בחברה ומנכ"לים משותפים: אילי בר ודודו רשף • יו"רי הדירקטוריון: ד"ר אפרת טולקובסקי ורובר שגראווי • בעלות: שגראווי-לייבוביץ ואהרן שפירא

דודו רשף

בן 45, נשוי + 3, מתגורר בת"א • בעל תואר באדריכלות מבצלאל • עבד כאדריכל במשרד רכטר

אילי בר

בן 45, נשוי + 2, מתגורר בגבעתיים • לומד לתואר בפסיכולוגיה • היה שדרן ועורך בגל"צ וברדיו תל אביב

עוד כתבות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

תקיפה ישראלית בדמשק / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

ישראל תקפה בדמשק, צה"ל חיסל מחבלים שנכנסו למבנים צבאיים של חיזבאללה בלבנון

קיבוץ בארי הודיע כי החטוף דרור אור נרצח ב-7 באוקטובר, גופתו מוחזקת בעזה ● מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון ● לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - האופוזיציה בסוריה מדווחת על פיצוצים חזקים באזור דמשק ● משרד הסחר הטורקי: "עוצרים את היצוא והיבוא לישראל וממנה בצל החרפת הטרגדיה ההומניטרית" ● המיליציות הפרו-איראניות בעיראק טענו: שיגרנו אתמול שני טיל שיוט לעבר ישראל

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

הבורסה בהונג קונג / צילום: Shutterstock, nyker

מדד ההנג סנג קופץ ב-1.1%; הביטקוין נסחר סביב ה-60 אלף דולר למטבע

החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים הבוקר במגמה חיובית ● מניית אפל עלתה במסחר המאוחר ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא מתקיים היום מסחר בבורסות בסין וביפן

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו